- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
sixpak #81790 üzenetére
Jóóól néz ki
A legegyszerűbb,(talán Bauhausos),hipermarketes,öntapadós,3 méteres szett.Vágható,de ugye nekem nem volt mivel a vágott részeket összekötni,így az egyszerűbb módot választottam és simán derékszögbe meghajtottam.Persze ha lett volna kábelem akkor megvágtam volna,de ugye az egész kísérleti jelleggel/elkeseredésembe készült,sokat nem is reméltem tőle.
Sajna a hátuljáról nincs kép -
Milka 78
nagyúr
válasz
sixpak #81778 üzenetére
Nekem teljesen körbe ér és végig megy a készülék szélén,pontosan 5 cm-re a készülék sarkától.
Egyenlőre csak bedobtam,mert butor/ablak és festés van.Bocsi a minőségérttomyka74 : Semmivel sem rosszabb semmilyen tv adás az uhd-n.Egymás meletti egy 48-as Sharp Aquos és egy 49-es uh661v-vel mondom mindezt pedig ez sem suhd tv ami az enyémtől azért többet tud.
-
tomyka74
senior tag
válasz
sixpak #81778 üzenetére
ezért írtam,hogy ez csak az én véleményem,egy UHD tulaj biztos nem ezt fogja mondani!!!!!
de az biztos,hogy egy fullHD adás vagy film fullHD tv-n annál jobb minőségű kép egyenlőre nincs.
majd ha lesz UHD adás az adott UHD tv-nézve akkor majd visszatérhetünk erre a kérdésre!!de megint jelzem! ez csak az én véleményem!
-
TA68
őstag
válasz
sixpak #81472 üzenetére
"de gondolom nem sokakat érdekel, hogy tudja-e a tv."
Javarészt én is HTPC-ről nézek filmet, mert tény, hogy egy külső lejátszóval sokkal szebb képet lehet elérni.
Viszont az is tény, hogy a belső lejátszónál sem kell már akkora kompromisszumot kötni, mint régen. Azért is hoztam fel témának, hogy a belső lejátszó is tudja 24p kadenciahelyes lejátszást, mert szerintem még sokan használják és nekik ez talán egy hasznos infó lehet.
És persze hálózati lejátszásnál sem mindegy. -
Beni2360
félisten
-
sweet122
tag
válasz
sixpak #75519 üzenetére
Közben megnéztem a videó infóját. Mp4, h.264.. A Tv sugójában is azt írja, hogy ezek támogatottak..Közben megpróbáltam a telefonomról (i6splus) lejátszani a 4K videót a Tv-n, és mi lett? Full felbontásban nem ismerhető fel a fájl, alacsonyabb felbontásban megy, illetve a 1080p videót is hibátlanul streameli a telefonról..
-
lowzor
veterán
-
Wucky
senior tag
válasz
sixpak #73070 üzenetére
Képzeld hallottam. Te biztos fotelből nézed. Mi speciel kényelmes kanapékról. Az még amúgy is egyén függő ki mennyi részletet vesz észre az adott filmen.
Nálunk jól teljesít a 850-es,és mi is 4 méterről nézzük. Hd és full hd között jelentősebb volt a különbség számomra,mint full hd és uhd között. Persze ilyen távról tudom hogy max full hd képet látok,de nekünk jó. Ennél nagyobb képhez projektor,olcsóbban. -
dezz
nagyúr
válasz
sixpak #72621 üzenetére
Végülis egyre megy a kettő (Energiatakarékos mód v. háttérfény levétele). Csak az utóbbihoz egy szinttel lejjebb kell menni a menüben. Egy abszolút kezdőnek talán tényleg nagyobb merészség kell ehhez, nem tudom.
Én leginkább páromnak ajánlanám az elsőt a nappali-esti tévézés közötti váltáshoz - ha nem lennének beállítható profilok, amik között még könnyebb váltani.
Viszont a Fényerőt ne birizgáljuk! (Tévén.) Az digitálisan tologatja felfelé vagy lefelé az értékeket (és 0 alatt nincs semmi, minden sötétárnyalat fekete lesz, vagy a világos árnyalatok mennek fehérbe). Akkor érdemes hozzányúlni, ha a képforrás digitális feketeszintje nem esik a 0-ra megjelenítéskor (Alacsony Feketeszint mellett). De ez elég ritka.
(#72622) Beni2360: Az "Energiatakarékos mód x" és a Háttérfény ugyanúgy a háttérfényt befolyásolja. Ha 45-re állítod az utóbbit és pl. közepesre az elsőt, az annak felel meg, mintha mondjuk 22-re állítottad volna a másodikat (a pontos arányokat nem néztem). Ez leginkább kényelmi beállítás, nem kell eggyel lejjebb menni a menüben és kevesebb fokozatot kell lépkedni.
45-ös Fényerőnél nem mennek feketébe a sötétárnyalatok? Vagy Magasra tetted a Feketeszintet?
-
dezz
nagyúr
válasz
sixpak #72618 üzenetére
Az numerikusan nem befolyásolja a képtartalmat, annyit csinál, hogy visszaveszi a háttérfény intenzitásának maximumát. A 100-as beállítás már csak 75-öt, illetve 50-et fog "érni", stb. De hát manuálisan is vissza lehet venni a háttérfényt... Sötétben kell is, az alap 100-as (Eredeti módban) elég magas.
A képtartalmat illetően az Alacsonyra vett Feketeszint szabályos képforrás esetén a numerikus 0-ra állítja (adott háttérfény melletti legsötétebb árnyalat) a feketét.
(#72619) direwolf: Első körben EIZO Monitor Test 21-es lap, szürkeárnyalatok (256 fokozat). RGB full range mellett minden lépcsőnek meg kell lennie, alapbeállításokon. Innentől el lehet kezdeni csökkenteni pl. a Kontrasztot. Ha egyre több lépcső tűnik el (olvad egybe a szomszédjával), akkor 8-bites a vezérlés és megjelenítés. Ha nem, az csak úgy lehetséges, ha több mint 8-bites a vezérlés és megjelenítés.
A ditherezést úgy lehet "tetten érni", hogy pl. 8 bit natív +1 bit dither esetén 50%-ra vett kontraszt mellett a páros lépcsőfokok "simák" maradnak (egész számra jön ki a 2-vel osztás eredménye), a páratlanok pedig halványan bizseregni fognak (fél egészbitnyi többlet), 50%-nál lejjebb pedig ismét kezdődik az összeolvadás. +2 bit dither mellett 25%-os kontraszt mellett 3 fokozat ditherezés és minden 4. lépcsőfok "sima". (De már az elején, 100%-ról indulva látszik a különbség a +1, +2, +3 bit között.)
Bővebben: 10 bit vs. 8 bit (3. szakasz)
(Volt egy linkem olyan képekre, ahol négy sorban volt kiterítve a 256 fokozat, így egy fokozat 4x szélesebb volt, ahol jobban szemügyre lehetett venni a finomabb dolgokat, de most nem találom.)
-
w333
félisten
válasz
sixpak #71676 üzenetére
Nem rossz ...
De egy Philips Ambilight -tól még nagyon messze van
Ismerősömnek ilyen Tv -je és hát elképesztően jó dolog az (főleg este)
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
sixpak #71371 üzenetére
Nem látok ilyen opciót. Most letöltögettem külön feliratokat, úgy látom, hogy a 632V nem tudja kezelni a SUB-ot, csak az SRT-t
Hiába jó tévé, ez szégyen és gáz. Másnál is így van? Most konvertálgathatom át ezeket
Azt még nem is próbáltam, de ha jól látom, mediaserveres megosztásnál még az SRT-t se nagyon fogja lejátszani
Azért ez botrányosan szar, hogy egy okostévé mindent tud, csak feliratokat megnyitni nem. Röhejes, ez olyan, mintha az okostelefonnal lehet angry birdsozni, de telefonálni sokszor nem, mert gyenge a térerő.
-
törölt tag
válasz
sixpak #70643 üzenetére
Én is szórakoztam pár jobb fotómat 16:9-re a tv felbontására crop-olni, tényleg jó, de hiába IPS (a tv is), azért ezen belül is van eltérés köztük + a homogenitás stb.
A legjobb játszani a tv-n sztem.
Bár valamiért nem ment át a 4K, csak fullhd eddig, pedig GTX960-am van, majd körbejárom, mi a titka.. elvileg 4K inputot tud a tv-m és DisplayPort-om is van a VGA-n, adott minden. Asszem a kábel volt a necc, HDMI 1.3-as mindössze, valami olcsó vacak (DP - HDMI egybekábel).
-
direwolf
őstag
válasz
sixpak #70518 üzenetére
PC-d minden szükséges eleme WiDi kompatibilis? (widi certified intel cpu/intel wifi)
Amúgy a Win 8+ tud Miracastot is (vezeték nélküli kijelző a MS elnevezése ha jól rémlik), annak nincs ilyen nyűgje, csak wifi direct kell neki.
Csodát viszont ne várj, brutál lag és gyenge képminőség -
OldMike
őstag
válasz
sixpak #70124 üzenetére
Szia, ezzel a LED csíkkal csinálod azt a lilás derengést? A múltkori "feketés" képeken láttam, egyébként milyen beállításokkal készültek azok a képek?
boksz
Nincs rá esély hogy bútorlappal megnöveld a helyet? Korábban írta már valaki, hogy lecsavarozott bútorlappal oldotta meg, neki azonban volt helye, csak a bútor nem volt elég széles.
-
huncutka1029
addikt
válasz
sixpak #69631 üzenetére
akkor még egyszer belinkelem a 4K internetes tartalom lejátszásról készült videómat UF8517-en.
itt megnézheted.Most neked is azt mondják nem alkalmas rá, nem tudja.... Akkor az én tévém nagyon tudatlan, mert nem tudja, hogy nem tudja, ezért tudja.
És ezzel meg is dől a netflixre nem alkalmas a készülék dumájuk.
És Én sem problémázok, csupán felvetettem, hogy mennyire nem egyértelmű a tájékoztatásuk, és az információs rendszerük!
arról nem is beszélve, hogy szegények sokszor azt sem tudják mit tud az adott tipus, mert ők is a webes oldalon lévő hiányos, hibás specifikációt olvassák be neked... -
IRO21
aktív tag
válasz
sixpak #69574 üzenetére
Mit mondtak pontosan az ügyfélszolgálatnál?
Most megkerestem a régi hozzászólásodat, és ott azt írod, hogy a 4k internet streamet nem támogatják.
Ez alapján, akkor Full HD-ban mehetne a Netflix is.
Próbálta valaki a böngészőben a két olcsóbb Netflix csomaggal, ami nem is tud UHD-t?Én konkrétan a Netflixre kérdeztem rá, és arra mondták, hogy nem támogatja.
Tisztázni kellene az ügyfélszolgálattal, hogy pontosan mi is a baj.Azt jól értem, ugye, hogy ez csak az UHD TV-ket érinti?
FHD-ban nem láttam 7-esre végződőt.
Szóval csak az problémázik most, aki drágább TV-t vett -
huncutka1029
addikt
válasz
sixpak #69564 üzenetére
ne viccelj, hogy a viharba ne lenne alkalmas.
minden adott hozzá. Egyébként nagy anyázás lesz, ha a 7-es végűekre nem lesz, iszen először ezeket dobták piacra az egész világon. a tavalyi modellek 80%-a ilyen készülék.
2011-es modelleken is futott netflix. 1 magon, 0,5 gb rammal.
HTML5 szabvány kell hozzá.
Csak annyit nézz meg, hogy ezen az oldalon mit mutat a teszt
vicces, mert a pc-m 466 pontot ért el, a tv 499-et!
youtube.com/html5 másik tesztoldal.
itt is mindennek megfelel. Tehát a böngészőből is futnia kellene! -
olajbogyo
aktív tag
válasz
sixpak #69329 üzenetére
Szia!
Félre értettél, mert én csak "online1986" hsz-ére reagáltam. Mert ő írta, hogy valahol olvasta a nem 3D UB820(netcast)-nál be lehetett kapcsolni service menüből a 3D-t.
Személy szerint nekem tökéletesen megfelel így is a tv-m, semmit nem akarok, és nem is mernék állítani a S.menüben. A 3D sem kell.
Csak a csatorna listát kellene még kimentenem, de mivel nincs, csak MR- így úgy látom nem fog menni, de mint mondottam, csak ezért nem veszek Táv.kapcsolót. -
FeRRaR1
őstag
válasz
sixpak #69154 üzenetére
Amazonról, olyan 9e volt átszámolva, de most nézem feljebb ment az ára, keress rá pár webshopban, google shopban, aztán mehet a legolcsóbb. Arra figyelj hogy mindenképpen 1070-es legyen, az bírja a 4K-t 60hz frissítés mellett.
2 olcsóbb is úton van, majd beszámolok róluk, a két legjobbat megtartom, és így mind a két kijelző DP-ről mehet.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
sixpak #69082 üzenetére
Szia, működik a Club 3D 1070.
LG IPS277-BN 1920 x 1080 60 hz a gyári DVI > HDMI 1.4 átalakítóval.
LG 55UF770V 3840 x 2160 60 hz a Club 3D 1070 DP 1.2 > HDMI 2.0 átalakítóval.
Asus R9 280X Matrix Platinum 2 x DVI, 4 x DP 1.2Nincs is szegény VGA-n natív HDMI, mégis mind a két kijelző arról megy natív felbontáson végre. Nem mondom, hogy tökéletes, néha ki - be kell dugdosni hogy legyen jel, de egyre jobban kiismerem, egyre használhatóbb.
-
-
direwolf
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest