Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiszy85
csendes tag
válasz
Ravenloft #30407 üzenetére
Sziasztok én csak azt akarom kérdezni hogy a lg la 660s és a lg 690s között mi a különbség ?
Azon Kívül hogy 15000 ft.
Ja meg csak annyi hogy van ezeken sat csatlakozó ?
Mert ha pl upc akarok köttetni akkor nem kell hozzá beltéri csak kártya.Ja meg csak megjegyezném hogy a lg 620 s 200 mhz és nem olyan tűéles a képe,
az egyik haverom ilyet vett, az MCI az jelentősen befolyásolja a képminőséget is. -
B.i.L
senior tag
válasz
Ravenloft #31579 üzenetére
Mennyi ideig ment? Ugyanis 4-óra múlva a bekapcsolástól számítva + ha nyomsz valami annyi idő jön hozzá,kikapcsol : energia takarítás címszó alatt.Ezt be lehet állítani bizonyos időkre.Tehát 4 óra + hangerő fel 1.5 óra múlva = 4 + 1.5 = 5.5 óra kijelző idő...azaz működési idő = Kikapcs.
(bocs az okoskodásért,építő jelleggel írtam
ui : be lehet állítani 2 órát is ha esetleg elszundikálnál -
Gnoll
csendes tag
válasz
Ravenloft #31464 üzenetére
Ezek az opciók vannak a TV-n amiből tudunk választani a hang beállításakor. Csatoltam a képeket amik mutatják is.
Az AM-re két vezetéket antennának bekötöttük és jön vele az URH. Bár az FM Coax-ra nem tudtuk mert eléggé érdekes bemenete van.Optikai kábelnél statikus vörös fény jelez egyik bemeneten sem jelenik meg hang ( az optikai bemeneten be van állítva az engedélyezés mind az 1-esen és 2-esen próbáltuk de semmi )
TV-n a legújabb szoftware is fent van!
Ez már sosem fog megszólalni? =D
-
balintka
addikt
válasz
Ravenloft #31213 üzenetére
Én egy 2 éves, 94 cm LED-es LG-t cseréltem le erre, de ahhoz képest is ég és föld a különbség. Na annyi a 106 cm javára szóljon, h a TV egy kisebb szobában van, sokszor csak rápillantok a számítógéptől, az pedig csak 1,5 m körül van a TV-től. Lehet ekkora távolságra túl nagy lenne a 119-es.
Milyen messziről ideális nézni egy 119-es TV-t?
-
OldMike
őstag
válasz
Ravenloft #30950 üzenetére
Szia!
A fejezetszámokra kell kattintani (egyszerre csak egyre), nem a fájlnévre. Egymásután letölt egy-egy rar állományt, szét van darabolva 100-as egységekre. Aztán az egy fájlhoz tartozó rar-okból az elsőt kiválasztva kicsomagolod az egészet, és lesz belőlük egy darab m2ts állomány.
-
OldMike
őstag
válasz
Ravenloft #30866 üzenetére
Három demo nincs a megadott letöltőhelyen:
The Last Reef
IMG Premier League
Beet PartyA többi ott van, és letölthető. Más gyártók demóit nem igazán érdemes letölteni. Például néztem a Disney-t, eléggé gyatra átírása a 2D-s animációknak. A Bora-Bora meg olyan, hogy az előtérben egy-két pálmafa 3D-s, a többi meg sima 2D. Ilyet tud csinálni a tévé egy HD felbontású, 2D-s tévéműsorból. Ezután a többivel nem foglalkoztam, persze lehet azért jó is köztük.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
Ravenloft #30852 üzenetére
HBO-GO: A kábel TV szolgáltatódnál rendelkezned kel HBO vagy HBO MaxPak előfizetéssel. Ha van, akkor a számítógépeden beregisztrálod magad az HBO-GO-n. Innentől egy asztali PC-n, egy laptopon egy mobiltelefonon és egy LG vagy egy Samsung Smart TV-n használhatod a szolgáltatást. Ennyi az egész
-
-
Eszkimo
csendes tag
válasz
Ravenloft #29147 üzenetére
köszi mégegyszer ez nagyon jópofa. Bár azt nem tudom mire jó, hogy a TV képe megjelenik a telefonon :-) :-)
MÁS: LA47660S tvmben elvileg be van építve a műholdvevő rész is. Ez hogyan működik? Mert eddig nem látom bemenetként. Csak akkor jön elő, ha a TV jelet lát a bemenetén? Egyáltalán érdemes tányért feltenni a tetőre és ezt a funkciót használni? Mert ugye csak a kódolatlan adások jöhetnek szóba, mert kódkártyának nincs hely... (első sorban német nyelvű csatornák érdekelnének) Köszönöm szépen a választ előre is! -
Rbert
aktív tag
válasz
Ravenloft #27893 üzenetére
Szia
Nekem 47LM660S van azon teszteltem a Dual PLAY-t és nekem is van "áthallás" .De ezt több tesztben is olvastam. Xbox 360-al teszteltem a Forza játékkal.
Input lag-ot én nem tapasztalok,szerintem azok tapasztalják akik csak szeretnének ilyen vagy hasonló tv-t.
Ezt az APP-ot leírnád bővebben,hogyan mire és hogyan kell telepíteni?! -
csuzmoj.
újonc
válasz
Ravenloft #27893 üzenetére
Nem vagyok hardcore gamer, a felsorolt játékok közül az NFS-t és a Tomb Raider szoktam nyúzni, meg kisebb
szerepjátékokat. De a kiváncsiság miatt kipróbáltam a COD-ot és a FIFÁt is. Semmi gond nem volt velük lag szempontjából, még nem game módban sem.
A dual play-t még nem próbáltam.
A hdmi bemenetekkel kapcsolatos problémát még nem tapasztaltam, de szerintem nem is fogom, mert amíg az USB és a NAS, illetve a stream ilyen kifogástalanul működik, addig bolond leszek rádugni bármit is a játékra használt laptomon kívül (amit a HDMI1-re csatlakoztattam) -
Dave567
addikt
-
Watt25
veterán
válasz
Ravenloft #26336 üzenetére
Itt úgy tűnik, hogy elég részletesen le van írva.
A lényeg, hogy fogsz egy régi CRT monitort, azt is rákötöd a számítógépre, úgy, hogy klónozod a képernyőt. Elindítasz egy stopper programot és lefényképezed a két képernyőt. (Úgy, hogy egy képen látszódjon a két képernyőn a stopper.) A fényképen a két képernyőn különböző értéket fogsz látni a stopperen. A különbség az input lag. -
mata89
csendes tag
válasz
Ravenloft #26276 üzenetére
Nem arra gondoltam. Tudom, hogy 800Hz-t tud a villogtatással, de én a panelre gondoltam, hogy tudja e a valós 200Hz-et. Mert amelyek valós 100Hz-esek azok olyan kb 400 Hz-et tudnak elérni a kép villogtatásával. Ezért gondoltam, hogyha ez az LG 47LA740 nyolcszáz Hz-es, akkor a panelja valós 200Hz-es lenne.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ravenloft #26167 üzenetére
Simán az.
A Transmission felületet eléred internet böngészőből is a GUI csak a csicsa, meg a könnyebb kezelhetőség. De sztem itt érdemesebb folytatni, hogy ne legyen off.
Itt vannak, akik aktívan használják a letöltést, ők majd elmesélik az előnyeit, hátrányait, buktatókat, trükköket, stb.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ravenloft #26126 üzenetére
Egreat r6s-en is van torrent kliens. Csak éppen nem a legmegbízhatóbb (legalábbis én meguntam), ezért van a NAS.
Az egreat-es torrentkliens elérhető pc-ről (TM gui), vagy androidról a megfelelő programmal. Bepakolod a torrentet, aztán tölti az egraet-re rádugott pendrive-ra vagy HDD-re. És a félreértések elosztása végett: tud kadenciahelyes lejátszást is.
-
LSL1337
őstag
válasz
Ravenloft #26126 üzenetére
Nekem O!Play mini-m van, nem torrentezek médiapalyeren
ott a PC, amúgy is szinte 24/7 megy, de egy 30k-s routerral mindent meg lehet csinálni. de csak 30-40mbit-ig működik rendesen, mert ugye erősen gyengécske a hdd speed.
de az akár gép nélkül is menni fog, hogy mire reggel felkelek, csak átváltok TV-n a router DNLA kliensre, és megnézem az aktuális sorozatból a 720p/1080p változatot amit hajnalban magától leszedett, és általában addigra vissza is van seedelte. és akkor semmi PC nem kell a folyamathoz.
ráadásul 1 hangsáv, felirat nélkül, DTS nélkül, max 10 mbit, szóval nagyon alap dolgok kellenek csak a TV részéről, -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ravenloft #26097 üzenetére
"Az Egreat mint olyan nagyon szimpatikus, és mindenhol azt olvasom, hogy maximálisan jól használható."
Lehet, de nem tud kadenciahelyes lejátszást. Legalábbis legjobb tudásom szerint. Én inkább a WD TV LIVE STREAMIN-et javasolnám. 25-26e pénz és "mindent tud". Nem mellékesen gyönyörű képet is.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Ravenloft #26078 üzenetére
ideális megoldás kényelmes embereknek!
És ez csak egy a sok hasonló megoldás közül
-
gahor72
aktív tag
válasz
Ravenloft #26078 üzenetére
Kell a NAS!
Főleg a kényelmeseknek.Zyxel nsa-310 nem drága,okosítani lehet egy kis munkával.
[link]
Itt találsz hozzáértő emberkéket segítenek+megtudod mit is lehet kihozni belőle...Az egreat jó választás,mindent lejátszik,és lehet okosítani szintén van topicja:[link]
Egyik sem drága és jól működnek a tv-vel.
Én gyári FW-rel használom mindkettőt és tökéletes,és megfizethető!Akkor még mindig ott van a bővíthetőség a mplayer usb+e-sata portján,ha tuti biztos hely kell a biztonsági mentésekhez.
üdv
-
kmarci25
veterán
válasz
Ravenloft #25988 üzenetére
de mit is takar valójában a 24p?
Mezei júzer vagyok, úgyhogy azt írom, ami nekem "lejött"
: a 24p azt jelenti, hogy másodpercenként 24 képkockát jelenítenek meg (ha minden igaz, ez a mozi szabvány. Ezért volt olyan nagy őrület a Hobbit c. film körül, mert az 48p volt.) Azt nem értem tisztán, hogy miért, de bizonyos készülékek ezt a formátumot nem tudják lekezelni, így kb. 40 másodpercenként "ugrik", "röccen" egyet a kép, nem lesz folyamatos. Ez elég zavaró. De majd jön Moby fórumtárs, és ő gyönyörűen el fogja magyarázni.
Aztán van még valami 23,9 is, de ott már elvesztettem teljesen a fonalat.
Viszont azt mondod ha csak NAS + DLNA lenne, akkor az firmware-től függően működne (azaz vagy igen, vagy nem)? Ellenben egy NAS + Egreat páros lenne az ideális választás?
Jól látod. A DLNA nagyon jó, de sok mindent nem tud (ráadásul a zyxel-hez alapból Twonky van, ami nagyon alap, ráhegeszthető a Plex is, de én nem foglalkoztam ezzel), a legjobb páros a NAS+médialejátszó. Akinek van pénze, és hajlandó erre sokat költeni, az megveszi a Synology NAS-t és mellé a Popcorn-t, de sztem - ha nem vagy videofil - akkor jól használható a Zyxel+Egreat páros is, töredék annyiért mint az előbb említett.
-
ZaXXoN
tag
válasz
Ravenloft #25965 üzenetére
A NAS egy eszköz, ami file elérést biztosít hálózaton. A DLNA egy prokotoll, ami a multimédia file-ok elérésének egy szabványa. Ha csak ezek vannak, akkor a film dekódolása a TV feladata, ami vagy megy az adott firmwarrel, vagy nem. A médialejátszó pont erre való, dekódol és video jelet ad, amit aztán a TV csak bután megjelenít.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ravenloft #25965 üzenetére
Meg a 24 p miatt.
Meg azért, mert az Egreat előbb megvolt (bő egy évvel), mint hogy egyáltalán tudtam volna arról, hogy létezik olyan, hogy NAS.
Volt egy belső merevlemezes ősrégi médialejátszóm, ami elavult, így az újabb tömörítésű filmeket nem játszotta le. Ezért beruháztam egy ergeat-ra nem sokkal a megjelenését követően. Erre rádugtam pendrive-ot, vagy az említett belső hdd-s médialejátszót. Aztán ez a cucc beadta az unalmast, a hdd gallyra ment benne. Akkor kezdtem el kutakodni, találtam rá a NAS-ra, és midőn összejött rá a keret egy része, plusz szülinapi ajándék, meglett a NAS is. Így most összejött egy olyan szett, amivel nem kell kompromisszumokat kötni.
Mindenre ott a céleszköz, arra használom, amire kitalálták.
Már csak a tv hangjával nem vagyok kibékülve, de az egy későbbi történet lesz. -
LSL1337
őstag
válasz
Ravenloft #25953 üzenetére
Black Ops 2 az egyetlen game ami tudja rendesen
a többi játékon nyúltott az egész, mert nyílván nem 16:9-re lett tervezve a képarány, amikor ketté van vágva a kép, de ettől eltekinte működik.
csak a mostani generáción kb splitscreenben a grafika a gyengéről lemegy nagyon csúnyára, azért kb sosem szenvedek vele -
sz.z.csicsi
tag
válasz
Ravenloft #25914 üzenetére
Ez a video megvilágítást adott a dual play-hez. Nem nyúlgák az emberek
..és a tv teljes szélességében van a kép. Hogyan is nem vettem észre ezt a beállítást?
köszi ez hasznos volt....de gondolom ez játék függő is.Mármint amelyik játék támogatja is a 3D-t,mivel a Black Off 2 menüjén fel dobja a dual play választási lehetőséget. Vagy rosszul gondolom? -
Antilhu
tag
-
Dave567
addikt
válasz
Ravenloft #25603 üzenetére
Azért ha van helyed a vinyón, akkor próbálj ki egy 40 GB 3d-s filmet is, persze ezt nem fogod tudni lejátszani a tv belső lejátszójával, mert nem ismeri az m2ts- fájlt, de egy pc-vel vagy egy jó médiaplayerel ez megoldható.
Arra meg tessék figyelni hogy amit kiírnak hogy full hd, az nem biztos hogy az is. -
Watt25
veterán
válasz
Ravenloft #25616 üzenetére
Ebben is viták vannak, de én azt vallom, hogy érdemes műszerrel (szakemberrel) kalibráltatni a tévét. (Nekem 8eFt-ba került.) Akkor színhelyes képet kapsz. (A haladó mód beállításait lehetetlen szemre beállítani. Elsőre az embereknek nem is egyértelmű, hogy hány paramétert kell ilyenkor beállítani. Itt az enyém De elvileg ez minden tévén más, ezért kell műszerrel csinálni egyedileg.)
-
Watt25
veterán
válasz
Nem, LG tévé (passzív 3D) esetén nem mindegy, hogy OU, vagy SBS. (Feltéve, hogy Half-OU és Half-SBS-ről beszélünk. Ha full, akkor valóban mindegy.)
Half-SBS esetén a FullHD-hoz képest magában a videóban van szemenként a függőleges felbontás a felére csökketve, és emellett a tévé (a passzív 3D miatt) a vízszintes felbontást is a felére csökkenti.
Half-OU esetén a FullHD-hoz képest magában a videóban a vízszintes felbontás van felezve, amit a tévé már nem felez tovább, tehát legalább a függőleges felbontás megmarad 1920 pixelnek.A miért van két verzió kérdésre valószínűleg a "csak" a legtudományosabb válasz.
-
Laca0
addikt
válasz
Tulajdonképpen a mozizás, a film, mind az emberi szem és agy becsapásán alapszik. A vetített kép nem folyamatos, hanem filmkockák gyors váltogatása. Annó úgy tanultuk, hogy az emberi szem másodpercenként 25 képkocka esetén már mozgást érzékel.
Az aktív 3D is becsapás. Bár fullhd 1-1 képkocka, de felváltva vetíti a 2 szemnek külön külön. A passzív tévék egyszerre vetítenek 2 félképet. Ez nem a legjobb kifejezés, mert a CRT tévéknél ez teljesen mást jelent.
Számomra semmivel sem volt jobb a 3D hatás az aktív 3D-n! Sőt! A vibrálás miatt alig bírtam nézni.
A lényeg, hogy kinek mi a fontos. Van, aki fullhd mániás, és inkább elviseli az aktív szemüveggel járó kényelmetlenségeket, és van, aki inkább összehívja a családot és közösen "3D-zik" velük -
huncutka1029
addikt
válasz
Ravenloft #25583 üzenetére
Szia ,
Ha van Falf Tab,( Half OU) akkor azt keresd, de az SBS is ugyanolyan jó lehet.
.
SBS a vizszintes felbontást 1920 felezi meg,
Az OU vagy Half Tab, pedig a a függőleges 1080 pixelt felezi.Tulajdonképpen a két szem és az agy úgyis mindkettőt összerakja egy Full HD képpé
-
-
roomi
tag
válasz
Ravenloft #25368 üzenetére
Na mi még nem próbáltuk a dual playt. Kiváncsi lennék rá. Nagyon jó kis TV énk van, egy 55" Toshiba VL963 3D,smart ,led. Gyönyörű a képe nem vakít
Filmezni és játszani is jó. De messze elmarad a smartos témában az Lg től és a Samutól. A fiam 42" át nézve, tetszik a dolog a kép összeségében. Mint írtam, ha holnap kellene led tv vennem, akkor talán Lg55LA660S.
-
totalpatec
tag
válasz
Ravenloft #25182 üzenetére
Nekem konkrétan kiszáradtak a szemeim pár perc aktív 3d után, azután meg úgy éreztem mintha maratonit futottak volna, úgy elfáradtak.
Egyébként nem is értem, hogy másokat, hogy nem zavar a villódzás..
A samsungos eladó meg próbálta magyarázni a bizonyítványt, hogy teljes sötétben, meg ideális távolságból nem látszik a villódzás, vagy csak alig.
A passzív 3d viszont tökéletesen sima tűéles képet ad. Egyébként pont emiatt vettem az lg-t. -
roomi
tag
válasz
Ravenloft #25099 üzenetére
HI. Nálunk a Digi fut és csak a Digifilm miatt kell STB. Fiam UPC-t fizet,mivel vannak olyan csatornák ami a diginél nincsen pl.Comedy. Wifi-n át kábel nélkül is ok a minden. Reggelre tett fel 3D cuccokat. A függőleges csík most is ott van, de nem mozgott. Délelőtt kipróbálom a cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest