- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danika256
aktív tag
válasz
#16729600 #42117 üzenetére
Erről a nano Ledes megvilágításról én nem hallottam még, de majd utána nézek hogyan működik. De ha általánosságban főként az él ledesek ilyenek mint amit Zsmester89 belinkelt képet, akkor én biza egy fityinget nem adnék érte. Az már túllépi az elfogadható szintet bőven. Ha majd UHD-re váltok egyszer, akkor az biztos Oledes lesz, addigra áruk is lejjebb megy, jobbak is lesznek és talán forrás is lesz rájuk..
Ja amúgy erről jut eszembe, egy szabványos UHD film mekkora helyet kóstál? Gondolom jó 80-100 GB lehetVan már erre egyáltalán szabvány / hordozó eszköz?
-
Zsmester89
őstag
válasz
#16729600 #42117 üzenetére
Már írtam, hogy nem a pénz számított az én vásárlásomkor sem. Pl ott van az oled, ami igenis 100x különb bármely full hd vagy uhd tvnél. (feketében, színekben, stb..) És azt már nem tudtam volna megvenni, de ettől függetlenül elismerem, hogy jelenleg a legjobb, ennél csak az lesz jobb, mikor év végén uhd-ban is jön oled. Nincs is ezzel gond, de ettől függetlenül ne szépítsük pl egy tavalyi uhd tv képét, mikor a javított ideiek sem túl "fényesek". Én is bevallom, hogy a homogén háttérnél a sarkokban van minimális "maszatolódás", a direkt lednek hála. És nem fogok harcolni, hogy márpedig ennél jobb tv a világon nincs. Mindegyiknek vannak hibái, de ezekkel együtt kell tudni élni, és persze simán elképzelhetőnek tartom, hogy a natúr tv sokkal szebben fut rajta, de én azt nem is nézek
csak a bd anyagokat.
-
Zsmester89
őstag
válasz
#16729600 #42098 üzenetére
Vita nélkül
nehogy balhé legyen belőle, de kérlek olvasd végig 3x az adott hozzászólást és értelmezd. Írtam, hogy én személyesen is néztem őket, nem csak olvastam az adott hibákról. Persze, megvetted, neked is előbb olvasni kellett volna róla
utólag meg lehet védeni, akkor is ha ..ar.
Az én 47LW4500-m nem volt ilyen felhős, mint az uhd:
És milyen kicsi az input lag is:
Bár ezt csak érdekesség képpen raktam be, mert ezt személyesen nem teszteltem, de a képet igenés nem tehetek róla, az uhd-s edge panelek iszonyatosan felhősek, meg kellett volna várnod a direkt ledes vagy oledes 4K-s tv-ket. Aki meg a legújabb első szériának beugrik, az meg is érdemli
Tetejébe megbízható oldalról van a kép is. Sajna a felsőbb kategóriánál is ilyen látványos a felhősödés, szintén személyes tapasztalat.sapics: Én frissítettem a webOS-t, amint bekapcsoltam, de eddig nem volt vele hiba. Melyik fw van fent?
-
Zsmester89
őstag
válasz
#16729600 #42090 üzenetére
Én olvastam teszteket, megnéztem őket élőben, mégis inkább drágább full hdt vettem, mert jobb.
Alsó kategóriás uhd tvk (550e alatt fix hibák) mind óriási input laggal rendelkezik, játék konzol, Pc felejtős ezért. Samsungnak nem jó a (csak) szoftveresen támogatott 24p-je, ezért kép nézegetésre tökéletes, de a videók röcögnek rajta (személyesen láttam). Az Lg uhd meg olyan felsős, hogy amikor csak maga a kis lg logó jelenik meg középen, a fél tv!! felhős, nem kicsit, telibe.
Többek között ezekért sem éri meg alsó-közép kategóriás uhdt venni.Viszont a személyes tapasztalatom, a megbízható külföldi honlapok tesztjei nem hazudnak, így nem kell bizonygatni, h nem így van.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #42087 üzenetére
Drága, nincs hozzá megfelelő tartalom, és ez a belépő szint nem jól teljesít, olvass néhány tesztet.
Danika256 , így csak könnyebb nemde? Beírhattad, nem vitatom, de nem várhatod el, hogy bárki is nyílvántartja. Olvasod azóta a fórumot, hátha valaki írt olyan adatokat ide? -
szabferi
tag
válasz
#16729600 #42082 üzenetére
Köszi a gyors reakciót....
Hukk... ez a 49es van magyarországon is, de [nem kicsit erős az ára]
A smarttalan plazma abszolút felejtős (más típus esetleg)?
-
MR!!
aktív tag
válasz
#16729600 #42079 üzenetére
Sajnos csak telóval tudtam készíteni pár képet , videót. Azért sztem pici különbség látszik a képeken , videón is.
Élőben igen , azért más látni. De egy profi fényképezővel se lehet visszaadni úgy, mint azt amit élőben lát az ember. Ezért érdemes elmenni az üzletbe és saját szemmel meggyőződni a készülék képességéről.
Persze itt már bele lehet akkor "kötni" abba is, hogy melyik tv hogy van beállítva (fényerő, kontraszt, élkiemelő stb)
Ennyit tudtam én gyorsba összehozni.
-
Dragon27
senior tag
válasz
#16729600 #42039 üzenetére
Úgy látom a tervezők gyorsak mert már találtam is : [link]
[link]
Csak azt nem értem hogy a TV támogassa widi az LG oldalán is mutassa ... táblagép /Beállítások /Megjelenítés/Vezeték nélküli kijelző /BE kapcsolva /Elérhető eszköz /LG lm620s Ha rákattintok a TV-n megjelenik hogy kapcsolódni szeretne egy eszköz ... ha rákattintok az igenre pár másodperc után ezt kapom : Ezt az eszközt nem támogassa a készülék .. -
Lebowski
tag
válasz
#16729600 #41300 üzenetére
A kétféle tunerből kijövő analóg/digitális jelet egy dekóder dolgozza fel. Mint az erősítő: lehet akárhány bemenete, a hangszóróra egyszerre egy bemeneti jelet továbbít. Hiába pc szerű a tv alaplap, nem érdeke a gyártóknak, hogy mindent tudjon, különben nem vennél új kütyúket évekig. Vagy vedd meg a csúcsmodellt.
-
salapp
addikt
válasz
#16729600 #41221 üzenetére
Ezeknél a dizájnos taklpaknál mindenre fel lehet készülni. Bátyus samu 40b550 tévéje 5 év után csinált olyat, hogy minden bejelentés nélkül az üveg talp műanyagban folytatódó átlátszó része, amihez a tévé hátlapja csatlakozik, szabályosan szétrepedt, és a tévé megkezdte útját a hifi állványról a padló felé. Csak a száz éve nem használt scart kábel fogta meg.
szerviz mondta, anyagfáradás.
Köszi
-
salapp
addikt
válasz
#16729600 #41153 üzenetére
Mozgásmegjelenítés.
Nekem mindegy, hogyan csapják be a szemem, ahhoz, hogy elhiggyem, tuti a mozgás, de az lcd ugye vagy ken vagy szappanoperásít. Talán az oled csalása jó lesz majd.
Tudom, az emberek nagy része elégedett a fenti kettő megoldás valamelyikével (és akkor még a kontraszt kérdését nem feszegettük), de remélem, lesz ennél jobb.Nagy változások vannak a láthatáron, persze ha közben fejre nem áll a nyugati világ rendszere teljesen.
-
Danika256
aktív tag
válasz
#16729600 #41147 üzenetére
Hát nem csodálom, ahhoz olyan produktumot kéne letenniük az asztalra, amiért érdemes beülni a moziba. Több jó rendező kéne és nem az agyonnyúzott dolgokat újra meg újra erőltetni, rebootolni filmeket stb.
A 3D-t meg úgy kéne használni,mint Cameron, Cuaron, meg még néhányan. De ezekről a dolgokról akár új topikot is lehetne nyitni... -
Tirexi
addikt
válasz
#16729600 #41147 üzenetére
Igazából nem a 3D-vel van a baj, hanem azzal, hogy magába a filmben nincs olyan 3D-s látvány mint az LG 3D Demo videókban tehát amikor az arcodig kijön valami a TV-ből.
A Karib Ismeretlen Vizeken-t is megnéztem 3D-ben és talán 2 jelent volt benne igazi 3D amikor kivonták a kardjukat és a kamera felé tartották.
A többi "csak" mélységérzetet adott. Persze attól míg így is jobb volt mint a sima 2D.Ösztönözni kéne az embereket valamivel mert így tényleg kihalhat a jövőben.
-
Tirexi
addikt
válasz
#16729600 #41137 üzenetére
Micsoda a süllyesztőbe?
Mert? De hisz egyre több film lesz 3D-s.
Az oké, hogy nem olyanok amik kijönnek a képernyőből de azért még mindig több mint a semmi.Megnéztem a Kungfu Panda 1-2-t is 3D-ben és hát az szintén egy külön élmény volt. Végre nem csak animált valamit látok hanem majdnem, hogy meg is foghattam olyan élethű volt a dolog.
-
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #41044 üzenetére
Esetleg nem nyúltál bele a hotel menübe? Ha igen, kapcsold ki teljesen a hotel menüt, és úgy próbáld ki a képernyőtükrözést. Nálam anno ez volt a baj. Egyébként a TV-mben van Comax kártya, és simán átküld az androidos cuccaimra minden képet.
Illetve egy kivétel van, a párom "ősrégi" Typhon tabletjén nem jelenik meg kép (1 magos 1GHz-es sw: 4.0.3). Hibaüzenet nincs, de csak a vezérlőgombok jelennek meg az LG app-ban, amikkel lehet is a TV-t vezérelni.
Apropó, a linkelt képek az Android stickemmel készültek, mert gőzöm sincs, hogy az S4-nél hogyan kell képernyőfotót csinálni.
Elárulnád a mikéntjét, mert már többször jól jött volna?
-
Danika256
aktív tag
válasz
#16729600 #41074 üzenetére
Ha a TV 3D forrást érzékel, felajánlja, hogy válaszd ki a formátumot, vagy ő maga átvált. De ha 3D módban van, azt szemüveg nélkül is észreveszed, mert elmosódott lesz a kép és látszik az eltolás is, minden kétszer jelenik meg! Tehát ezt ki tudod szűrni, hogy 3D módban megy e a lejátszás. Ha teljesen olyan a kép, mint a normál 2D-s , akkor tuti nem 3D-ben megy, ha szemüveg nélkül meg olyan, mint amilyennek leírtam, akkor megy a 3D és elvileg szemüveggel már látnod kell.
Van egy másik verzió is, vannak akik nem látják a 3D-t
,legalábbis ha TV-ről vagy moziról van szó.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#16729600 #41053 üzenetére
Nálam telón ugye mindig a legfrissebb stock rom volt / van de a 4.3 alatt is jó volt viszont pld. alapból tudta a teló a képernyő tartalom átküldését és nem kellet külön program hozzá. A beállításokban lehet még plusz állítani egy jó pár dolgot ami erősen befolyásolhatja amúgy ezt pld.: WPS conf., Listen channel, Operating channel stb. Amit nekem nem kellet állítani de ha pld nálad a Samsung ezt másra rakta mint ami az LG -hez kell mert pld. A saját TV-ikhez más a tutibb az okozhat hibát.
Zárójelbe megjegyzem a Chromecast képernyő tükrözése már messze jobb mint a miracast és még csak béta. Az input lag érezhetően kevesebb.
-
gyugyo79
addikt
válasz
#16729600 #41053 üzenetére
CI (Mascom) nem CI + (Lehet az oka?) és a TV-be próbáltam le természetesen. Amúgy meg a HTPC -ben van fixen az egyik a másik meg egy STB -be van másik TV-vel használva. Nálam a fix rendszer az LG -tv -n az HTPC->HDMI CEC adapter -> Onkyo AV ->TV HDMI 1, Chromecast -> TV HDMI 2, Játék gép -> TV HDMI 3.
Csak van CI modulom mert először ehhez a TV-hez nem akartam HTPC-t de be kellet látnom, hogy egy TV tudása kevés,ha valaki már hozzá szokott a jóhoz. -
gyugyo79
addikt
válasz
#16729600 #41047 üzenetére
Nekem UPC Direct van és megy (most direkt kipróbáltam nekem 0D97 és 0D02 kártyám is van mind 2 vel jó). Mondjuk nekem megy a Miracast is és az tényleg nem függ a HDMI-n rádugott eszközöktől mivel nálam is van rádugva a felsoroltakból minden és megy. De nekem Nexus 4 -em van, szerintem inkább telefon, rom függő.
-
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #41025 üzenetére
Ez a Miracast igazából otthon a TV-vel engem sem izgat. Akkor van számomra igazán nagy haszna, ha előadást kell csinálni. A projektorra rádugom a Miracast adaptert, a Samuról meg mehet a Powerpoint. Baromi kényelmes, nem kell laptopot cígölni, és nincs az ember odadrótozva a megjelenítőhöz. Csak nem szabad elfelejteni, hogy ki kell kapcsolni ezalatt a telefon részt. Beletud rondítani egy bejövő hívás
-
-
-
taknyí
senior tag
válasz
#16729600 #40982 üzenetére
Ez szerintem egyáltalán nem azt jelenti amire, ahogy te reagáltál. Te személyeskedtél az irományaid során, gondoltam én is vehetem a bátorságot, ha te megtetted, tescos, rózsaszín pisztoly megjegyzések. A lóvé annyi volt amennyi, pontosan 200k erre az akcióra, azért vehettem volna plazmát is természetesen az olcsó kávéház választékából. Nem úgy értettem, hogy sz@rtig van zseton. Látom egysíkúan értelmezed.
-
taknyí
senior tag
-
taknyí
senior tag
válasz
#16729600 #40977 üzenetére
"Árban meg fél milkától - milkáig tartanak a minőségi Plazmák.No offense."
Szerintem egy harmadik kategóriába tartozol, nem részletezem. Még jó, hogy nem egy autós fórumban vagyunk, hogy tudnád alázni a Skoda Superb-et egy Ferrari-hoz hasonlítva.... Közben dobálózhatnál a millákkal és mindenki csodálna milyen okos vagy. Remélem a többiek is azt gondoljak rólad amit én. Nem akarlak megsérteni, de ne ócsárold mások lehetőségeit. Szerintem neked máshol kellene a képességeidet kamatoztatni mondjuk egy jólmegmondomnagyotmondokbármiáron fórumon.
-
Danika256
aktív tag
válasz
#16729600 #40971 üzenetére
Mert mi a nem belépő szintű??
Megjelenítési minőségben pl LA620-691, de még a felett is, ugyanaz, mivel a kijelző is ugyanaz az IPS.. Tehát képminőségben, színvilágban mindegy..
Az hogy vannak + extra funkciók a drágábbakban, attól még a kép az ugyanaz lesz.
A plazma képminősége tényleg jóval jobb még, nem tagadom, mert láttam én is nem is egyet, de akinek normális, hosszútávon használható 3D-s megjelenítés kell és nem akarja a gatyáját is ráfizetni a villanyra, nem kérdés, hogy mit kell választania!Ha majd megfizethetőek lesznek az Oled LCD-k, akkor majd végkép leáldozik a plazmának.
-
-
-
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
#16729600 #39112 üzenetére
Még1x köszi a megerősítést !
Minden a legnagyobb rendbe üzemel !
Csak a 2TB -ot volt sok idő átmozgatni (mert a PC-be lévőt formáztam és vissza rá Blu-Ray film kivételével minden), 44/45 -el másolta folyamatosan, az USB 3.0 -s meg 105/110+ al
pl. , de ez normális is !
Fél napot tuti ment folyamatosan (másolás) és ebbe a nagy melegbe csak 43-44c fok volt a max. peddig nem volt a külső hát hűtve !(nem hiába WD RED
) ezt is vártam tőle! /a PC -be lévő SSD 32c fok , a WD RED (PC-be lévő) 33c fok volt/
L
-
dorika87
őstag
válasz
#16729600 #39130 üzenetére
Én nem így állnék hozzá, hogy ennyit tud.
Nekem is LA620S-em van, illetve a családban van még egy 620S és egyikünk sem tapasztalt még ilyet.
Mi néha youtube-ról szoktunk nézni videókat, és néztünk már teljes filmet is ami ugye kb. másfél óra és egyáltalán nem tapasztaltunk ilyet. Hozzá kell tennem, hogy lan-on keresztül csatlakozik a netre (router).
Úgyhogy szerintem simán vinnie kéne. Persze ez csak egy példa volt, hogy nálunk youtube akadásmentesen megy... (akár tv-n, vagy akkor is ha tabletről vagy telóról küldöm ki a videót) -
MaxxDamage
félisten
válasz
#16729600 #39112 üzenetére
WD RED 2TB nekem nagyon bevált és csak azért kéne a TV-hez is ilyen, mert van több mint 1TB Blu-Ray (.mkv) filmem amit szeretnék így elérhetővé tenni...
/korábban 1TB -os HDD is volt, de nem fért rá minden .mkv Film és inkább eladtam, a gépbe lévő RED meg már fullon van
/ (nem szeretném több helyen tárolni ugyanazt a tartalmat) akkor belevágok, köszi a megerősítést !
/ha meg netán nem lenne jó, akkor az a sok film legalább külön HDD-n lenne "tárolva"
, szóval csak nyerek vele, 1TB -os HDD-t meg nem akarok venni./
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
#16729600 #39108 üzenetére
Köszönöm a tapasztalt hozzászólásod !
Nekem úgy rémlik, hogy WD RED 2TB HDD -t vettem Captiva USB 3.0 -s külső kerettel (külön/egybe amit egyszerre vettem) és kezelte, csak kis kompatibilitási probléma lépett fel, de tudtam használni) pontosan az volt a gond vele, hogy bekapcsoláskor túl nagy áramot/feszültséget vitt át (LG szerint) és a TV kiírta, hogy csatlakoztassam újra az eszközt (erre jó is lett) de bekapcsolásnál ha csatlakoztatva volt akkor nem volt jó (ezért eladtam a Captiva keretet) és a HDD-t beépítettem PC-be... /de nem voltam benne biztos, hogy vitte de te megerősítetted ezt) a WD RED NAS HDD -k alapjába véve 5/12v -on akkora áramot vesznek fel (Write/Read) , hogy az USB -re dugva alapjába véve nincs is szűkség olyan USB 2.0 -s keretre ami adapteres, mert az USB aljzatból a HDD amit kap (feszültség) az elegendő a megfelelő műkődéshez ! /sokat konzultáltam ezügybe az LG Suppport-al és már maguk ellen beszélnek.. pff./pl. (ezt ők írták nem is rég...)
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
A készülék hivatalos specifikációja alapján, maga a televízió csak USB 2.0 csatlakozást támogat és csak 1 TB kapacitásig kezeli le a merevlemezeket. Előfordulhat olyan eset is, amikor a készülék elfogad 2 TB-os külső HDD-t, illetve USB 3.0 csatlakozást, de mivel hivatalosan ezeket nem táámogatja, ezt nem tudjuk Önnek garantálni."
Korábban azt írták, hogy 2TB a max. amit a készülék támogat / kezel... ezért voltam bizonytalan a vásárlásba...
am. a Frimware version Updatelve van a legújabb verzióra ... remélem gond nélkül vinni fogja és a
a WD RED mellé ez a kiszemelt USB 2.0 keret: Coolink 3.5" USB 2.0 SATA fekete külső ház (HDSUB3B5B) ez megfelelő lehet ugye ? képam. korábban próbáltam és Thermaltake USB 3.0 -ba a 750 GB Seagate Momentus XT SSHD -t is vitte ! (táp nélküli 2.5" -os eszköz)
/A jelenlegi említett USB 3.0 -s eszközzel pontosan ez a tapasztalatom: "Samsung Story Station 3 (USB 3.as) /2TB HDD van beépítve gyárilag/
rákötve és bekapcsolva nem csinál semmit a TV , és nem is érzékeli , de mikor a TV-t kikapcsolom és vissza be akkor a HDD is felpörög, de mégse látja... (kommunikációs probléma lehet...) ez lehet az USB 3.0 miatt van nem ?" - más gyártástechnology mint az USB 2.0 -s az biztos...-
L
-
D.CS.
csendes tag
válasz
#16729600 #38780 üzenetére
Kösz szépen. De ugye ehhez kell ez az usb-s eszköz, nem? http://www.lg.com/hu/tv-kiegeszitok/lg-AN-WF100-vezetek-nelkuli-internetkapcsolat
Önmagában a tv nem tud wifit ugye? Csak mert ilyen direkt wifi szöveg van ráírva. Nem tudom mire való az.
Másik, hogy van a tévén PCMCIA kártya hely, nekem meg régi laptophoz volt ilyen PCMCIA-s wifim. Lehet hogy azzal is menne és nem kéne ez az usb ezköz amit linkeltem?
-
farkas-j
őstag
válasz
#16729600 #38710 üzenetére
Szerintem ez egy nagyon szépen megfogalmazott marketing szöveg, amitől a felhasználók azonnal hasra esnek
A szövegben konkrétan csak a háttérvilágításról esik szó: "képrészletekben állítható háttérvilágítás" "local dimming technika" és egy ugye jól megfogható "kiváló XD motor", amiről az ember arra asszociál amire akar
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
#16729600 #38663 üzenetére
3 okból akarok uj tv-t
1- a mostaninak 240 w a fogyasztása , ezen szeretnék csökkenteni.
2 - jelenleg a pc-t használom média forrásként és ez nekem nem jó. Külső hdd-ről vagy nas-ról akarom elérni a tartalmakat - hogy ne kelljen a tv nézéshez egy pc is áramot fogyasszon
3 - tv adások rögzitése. Ez a modell tudja.Ja és úgy mellékesen , minél nagyobb a képernyő , annál jobban esik a szememnek , bár tudom hogy annál rosszabbul is fog kinézni rajta az sd tartalom.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest