Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cidalain #109799 üzenetére
..csak csendben jegyzem meg, h a 16 csatornás rögzítőről 16 8megás kamera képét csak FHD-ban nagyobb fps-el saját felületéről nézve és nem HDMI-n keresztül leülteti a 100-as ethernetet. Ha lebutítod a felbontást és az fps-t, akkor már tudja kezelni. Persze ez egy extrém eset.
Teljesen jó a HBO nálam. Semmi akadása nincs. Nekem ez a jelenség még fagyással párosulva ha egy Nvme SSD-s meghajtóról nézek FHD, vagy 4K-s filmet. (75NANO753PA) -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #109797 üzenetére
Nem plusz 3 dollár. A 3 dollár az a gigabites chip ára. A 100-as legyen mondjuk 1 vagy 1,5 (most nem keresek árat). Két verziót meg nyilván nem gyártanának mert értelmetlen (sw-esen amúgy nem kellene illeszteni, mert már megvan egymillió éve, linux alapú ugyebár a cucc). Az újratervezéseket meg megcsinálják évente (tökfölöslegesen), amikor kijön az az évi új modell, a flagship modellen kívül halál fölöslegeses évente új tv-t tervezni és kiadni.
De én mondjuk sokkal előbb kérnék egy normális SOC-t, mint gigabit lan-t. -
Pokzoli
tag
válasz
cidalain #109638 üzenetére
Bemásolom az egész "tesztet"
AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3 tapasztalat, csak így itt hagyom.Egy routerre szerettem volna 3,5"-os HDD-t kötni, ehhez kerestem külső USB-s házat a minap. Körülnéztem, ez tűnt szimpatikusnak, és árban is barátságosnak látszott. Gyorsban meg is vettem, bele egy 1TB-os WD kék HDD-t, és irány haza beüzemelni. Összeraktam, rákötöttem a a Xiaomi Mi Router 3G routerre, semmi... Nem látja! Rákötöttem egy ASUS RT-AC57U-ra, nem látja. Átdugom a laptopra (Lenovo T500), nem látja sem Linux alatt, sem Windows alatt. Próba fiam gépén, ami egy újabb i7-es ASUS notebook, azon működik. Visszaballagtam vele az üzletbe, hogy ez így nagyon nincs rendben, azért egy USB port már nem űrtechnika, tehát szerintem illene működnie neki minden gépen, és nem csak random minden negyediken. Ott készségesek voltak és kicserélték egy másik "original" darabra, amit az imént próbáltam a laptopon (Lenovo T500), de ez ugyanúgy nem működik. Fiam gépén persze ez is oké, tehát nem egyedi eszközhibáról volt szó, hanem egyszerűen csak ez ilyen. Időközben a routerre vettem már egy Sharkoon Swift Case PRO-t, amivel persze semmi gond egyik routeren se és a laptopon se. Mondanom sem kell, a laptopon korábban volt már legalább két féle 3,5"-os, és legalább 5-6 féle 2,5"-os külső HDD ház, számtalan pendrive és más USB eszközök is, rádió adó-vevőt és rádió scannert programozok rajta rendszeresen, sosem volt még semmivel problémája, szóval erre sem tudom rákenni a hibát. A routereken 3.4-es Linux kernel fut, a rack dobozán 2.6 van megjelölve minimumként, tehát ezzel sem magyarázható a probléma. Nem állítom, hogy komoly eséllyel ez másoknál is így lesz, de gondoltam leírom, ha valaki ilyet szeretne venni, ez is meg legyen itt.
Részemről nem ajánlott!
Az árukeresőn rengeteg pozitív értékelést kapott és senki sem irt ilyen problémáról. -
qdak
addikt
válasz
cidalain #109448 üzenetére
Hello,
Ennek a "jelosztó, zajszűréssel" (nálam ugye: teleste dts 108)
Valahol utánna tudnék olvasni ?
Kiváncsiságból: nélküle, a -8dB, -1,9dB kimeneten ugyanúgy van internet ~ ugyanazon sebességen, akkor mi a pontos szerepe, mit akar ez a "-8dB, -1,9dB" kimenet jelenteni ?
Láttam több fajta pl.: -5dB-st melyik a legjobb a tv-nek?
vagy simán tegyek egy ilyen [link] elosztót a -1,9dB kimenetre aztán meg van oldva a 2 Tv? -
-
blakey
titán
válasz
cidalain #109374 üzenetére
Én is utoljára írom, kompatibilitási probléma, ami egyáltalán nem zárja ki az fw hibát hiszen az is a fw része, hogy nem tudják összehangolni az eszközöket. Nálam 6 évig egyáltalán nem ment, ott volt a kis ablak és benne a hibaüzenet, most meg megy, hardver szinten semmi nem változott, a kártya és a készülék is kap néha frissítéseket, valahogy valamikor megoldódott, más gyártónál nekem nem volt problémám. Azért írtam, hogy írj vagy hívd fel a Vodafone-t és az LG-t, mert mindkettő küldhet frissítést. A megoldás a TV gyártónál és/vagy a szolgáltatónál van.
-
blakey
titán
válasz
cidalain #109371 üzenetére
Írj a Vodafone-nak és az LG-nek. Más lehetőséged nincs, mint láthatod, nálam 6 év után lett a kis ablakban műsor. A CI+ kártyák és modulok néha frissebbek (vagy épp nem), mint amit az adott készülék támogatna, ezért jön elő a kompatibilitási probléma, mert támogatja is meg nem is, azért támogatja, mert sikerül dekódolnia, azért nem támogatja, mert nem 100%-os a működése, pl. nálad nincs a kis ablakban műsor.
-
blakey
titán
válasz
cidalain #109366 üzenetére
Az SW hiba kompatibilitási hiba miatt is lehet, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Egyik nem adja meg a szükséges infókat, másik meg nem tudja megcsinálni, hogy jó legyen, stb.
Nem akartam egyből az LG-re mutatni, mert mint írtam másik márkánál működik, de bármi lehetséges. A két gyártó terméke nem kompatibilis egymással, mindkét fél a másikra mutat, évek óta húzódó probléma, kérdeztél válaszoltam. Ezzel együtt kell élned mindaddig amíg meg nem oldják. Másodikra nem tudom a választ, mert nálam nem dobja fel az üzenetet, egyszerűen nincs kép. -
blakey
titán
válasz
cidalain #109364 üzenetére
Pedig évek óta ilyen az LG-kkel, nálam van a szolgáltató, a szolgáltatói CI+ modul+kártya és a TV, mindháromnak van FW-je, néha frissítik, de LG-kkel valahogy nem akar jól működni a dolog, Panasonicnál működik, Sonynál háttérben megy a kép, Philipsnél is csak a háttérben megy. FW-k között előfordul kompatibilitási probléma.
-
vargalex
félisten
válasz
cidalain #108762 üzenetére
Gondolom azért, hogy alkalmazáson keresztül is bekapcsolható legyen a készülék.
Az adott eszköz, ha jól látom WebOS 4-es, annak a használati útmutatójában nem találtam ilyet, de WeobOS 5 esetén a Beállítások-Kapcsolat-Mobil kapcsolat kezelése menüpontban található TV Be Mobillal almenüben kapcsolható. -
vargalex
félisten
válasz
cidalain #108378 üzenetére
Hát, pl. digitálisat.
-
vargalex
félisten
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107842 üzenetére
Nemtom mid van, a Word nálam 1.5 sec (5 éves gép, nvme ssd). És ebben már benne van felkínált sablonoknál az üres dokumentumra klikkelek is.
egy streaming appnál amúgy is magyarázható azzal, hogy az indításkor az app konnektál a szerverre, ellenőrzi a felhasználói logint, frissíti a központi profilt (pl Netflixnél tipikusan).
Ennek adatigénye 100 kbyte alatti, a ping 20ms, a response time szerveroldalról 2-400ms. A maradék +2-3sec honnan? Tetülassú SOC, onnan.
ellenben a kétszer olyan erős hardver +100 USD mondjuk.
Lófenéket. Csak ahol olyan szinten cseszik a forintot, hogy egy jack alzatot lehagynak, majd pont normális SOC-ra meg elegendő ramra fognak költeni. $100-ból olyan külső dobozt veszel, hogy magad alá vizelsz.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107838 üzenetére
Nemtom, hosszan megnyomom a fogaskereket, hogy a részletes settingsbe jussak, 2-3-4 másodperc, mire kirakja. Ez nekem a smooth-tól elképesztően messze van. Az, hogy ha már elindult valami, az akadás nélkül megy, az egy teljesen másik történet. De amíg elindul, na, ott van a gond...
-
rainman72
nagyúr
válasz
cidalain #107651 üzenetére
Akkor ezek szerint az "F" a multkori 75Nano75-ben ADS panel volt a BOE-től
Hiába írja a DS VA-nak. -
vargalex
félisten
válasz
cidalain #107504 üzenetére
Vezetékes vezérlőből nincs sok verzió: 10 Mbps, 100 Mbps, 1000 Mbps (nyilván van alatta és felette is, de TV-nél az irreleváns). Azaz maga a vezérlő legalább 100 Mbps-es kell legyen. Ugye lehetne az, hogy a TV-be szerelt SoC kevés ennek kihajtásához, de akkor wifin is az lenne...
Szóval ott valószínűleg vagy a kábellel vagy a csatlakozóval (akár a túloldalon) nem stimmel valami és ezért túl sok az újraküldött csomag. Ha pl.a routeren egy OpenWrt lenne, akkor meg lehetne ezt nézni... -
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107303 üzenetére
engem nem zavar a reklám, 5mp múlva átléptetem, aztán kész.
Ha még úgy lenne. De ehhez képest az adpocalypse előtti időhöz képest a creatorok kevesebb pénzt kapnak, a reklám viszont _sokkal_ több lett, az 5 másodperces átugorhatónak én örülnék, de bőven a 2*6-os átugorhatatlan vagy az 1*15-ös átugorhatatlan a jellemző nálam (és tegnap volt először 2*15 seces átugorhatatlanom, néztem is, hogy ez meg mi a f*sz?).
Csak azért, hogy ne legyenek reklámok, azért szerintem is lol a havi 2k huf, oké, jár mellé persze a youtube music, de az az app egyrészt egy halom fos a régi Google Music-hoz képest, másrészt én zene streamelésért nem vagyok hajlandó fizetni. A zenét én kizárólag megveszem, birtoklom örökre az enyém és azt csinálok vele, amit akarok formában tudom elképzelni (tudom, elavult elgondolás), mert az többször meghallgatom, akár egy számot 100+* is, tehát ott lényegében váltságdíjként tekintek a havidíjra, így középső ujj a válaszom rá, Sorozatnál filmnél nincs ilyen gondom, mert ott kapok valamit, egyszer nézem meg, és soha többet, így ott nincs gondom a havidíjjal. -
dropi
senior tag
válasz
cidalain #107300 üzenetére
Hát de ők a reklámból tartják fent az egész rendszert, amit te nézel, és amit te igénybe veszel, erre kitaláltak egy megoldást, hogy mennyiért éri meg nekik, hogy kevesebb legyen a reklám megtekintés
Nem kell előfizetni mindenkinek nyilván, csak azt ne várjuk sztem h csupa szívjóságból üzemeltessen valaki egy ilyen rendszert.
Arról nem is beszélve, hogy a videósok a prémiumos juzerek megtekintései után kiemelt pénzt kapnak, sokkal többet, mintha valaki végignézi az egész reklámot -
vlevi
nagyúr
válasz
cidalain #107282 üzenetére
Szóval akkor ugyanaz, mint egy adblock nélküli böngészőben, számítógépen
Hát, az nálam nagyjából kizáró ok.
Múltkor próbáltam valamit nézni itthon, TV-n, a gyári YT lejátszóval, mert vacakolt a Vanced kliens, és a harmadik reklámblokk után (ami egy néhány perces videóban volt), kikapcsoltam.
Nézel egy 5 perces YT videót, és 3x szakítja meg a reklám??? -
D@ny7
aktív tag
válasz
cidalain #107100 üzenetére
A tv remélem még sok évtizedig
Ilyent már nem kapok újonnan (3D-s tv).
Ameddig a panel bírja addig javítva lesz, csak alkatrész legyen hozzá
Megjegyzem az első LG LCD tv-m már tizen x éves, és soha nem látott szervizt. Mai napig teszi a dolgát, leszámítva azt a pár pixelhibát, de az technológiai sajátossága, az évek múltán mindegyiken kijön. Szerencsére 1 - 1 pixelhiba nem zavaró. -
skyrush7
aktív tag
válasz
cidalain #107030 üzenetére
Nem vagyok ismert a smart TV-k világában egyelőre, első LG TV-nk. Laikusként azt gondoltam, ezzel is lehet valamit kezdeni házilag, de valóban hamar kiderült hogy nem.
Végül kértem javítást, kíváncsi leszek mi lesz a kiszállás vége. Egy helyi cégtől fognak kijönni, valahol azért remélem nem helyben fogja megjavítani, ha egyáltalán a csíkozódást javítják. -
-
-
-
-
PioDVD
senior tag
válasz
cidalain #106496 üzenetére
Házhozszállítással annyi a bajom, hogy ha a doboz nem sérült, de a tv igen, az életben be nem bizonyítom, hogy nem én törtem/karcoltam össze. És sajnos a melós hajlamos elsunnyogni, ha hibázik. Nálunk a gyárban is simán becsomagolják a sérült darabot sajnos.
De valószínűleg az lesz mégis. Ha nem lennék az ed-hez kötve, olyan helyről rendelném, ahol van kicsomagolás (talán összerakás is) opció. -
pjen
félisten
válasz
cidalain #106410 üzenetére
Esetleg következtetni lehet+az LG kb egy évvel ezelőttig simán tudott gyártani olyan Tvt mint a többiek, ami kompatibilis volt az elfogadott bevált rendszerrel, akkor most mért is kellett változtatni?A 2019 ben vásárolt konyha tévénk is LG, gond nélkül megy a ciscoval.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106095 üzenetére
Na ez most helyre tette.
Egy felnőtt kategóriás filmen, amin van magyar hang, beállítottam magyarra, majd utána már a mesék is magyarul indulnak, és a következő részek is.
Na majd tesztelem hogyan romlik el. Mert mi szoktuk olyan filmet nézni, amin meg nincs magyar hang. -
toompa
őstag
válasz
cidalain #106095 üzenetére
Üdv!
Netflix topicban válaszoltam, de akkor máshol lesz a gond.
Nálunk mindenkinek saját profilja van, ez alap.
Mindenképp legyen a gyereknek külön profilja.
Állítsd be neki a kórhatárt és kész.
Nálunk 8 éves a kiscsaj, így az ő profilja nincs kódolva. Belép és azt néz amit akar. Nem fog belefutni olyanba ami nem neki való.
A miénk kódolva van. -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #106093 üzenetére
Netflix, asszem megvan [link]
"Ha minden alkalommal, amikor elindítasz egy műsort, be kell állítanod a hangot, játssz le egy tini vagy annál magasabb korhatár-besorolású műsort a kívánt nyelvre állítva. Ez elmenti a beállításokat a további használathoz."
Na, a gyerekek még gyerek besorolású cuccot néznek...
Ellenben a felnőttek meg sokszor olyat, amin eleve nincs magyar nyelv, és azt gondolom olyankor meg angolra állítódik. Szóval gyerekmesék előtt el kellene indítanom valami felnőttet magyarul, akkor lesz default magyar. Mit ne mondjak elég fos ez így...
Persze csinálhatnék külön profilt gyereknek és felnőttnek, de családilag hasznájuk az accountot, és nem akarok ezen bonyolítani, hogy egy háztartás egy profil -
PociAti
őstag
válasz
cidalain #106014 üzenetére
Csak késve reagálok (átdolgoztam a hetet), én borítottam ki a bilit a befotózott RGBW képpel múlt héten.
Információk a dobozról:
Készülék: 49UN74003LB.AEU
LED LCD TV 49 (UD)
Származási ország: Korea
693611012P482EUWLJP
S/NO: 101MAYY*****
Plusz infók a hátlapról:
49UN74003LB.BEUWLJP
Assembled in Poland
Manufactured: 01/2021,
1AMGL0B8 (545/1292)
(H)MEZ67667708(REV02) -
rainman72
nagyúr
válasz
cidalain #106058 üzenetére
De amikor màr szinte minden szolgàltatónàl van 40-50 HD csatorna,a lényegesebbek akkor mit akarunk még SD-ben nézni,és nem a nagyképűség szól belőlem.
Ez a fajta szolgàltatàs ugy néz ki meg ragadt itt az 1080i szintjén,jelzem ez még amúgy 75"-on is jó.
Filmeket meg mindenki úgy oldja meg ahogy akarja.
Jelzem azért az HBO GO 1890ft-ért vagy a az amazon prime 899ft nagyon is jó vàlasztàs,vagy a Netflix megosztva ismerősökkel,és màr túl is sok lesz a megnézhető és igen jó minőségű tartalom.
Amihez màr szinte elég egy 120ezres tv is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest