- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki lcd háttér világítást cserélt-e már? Ha igen honnan érdemes és melyik gyártóét rendelni? AliExpress-t néztem már. Egy lg 60UJ634V- hez kellene.
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni, segítséget szeretnék kérni. A családban van egy Lg 55UJ635V típusú tv. Ma reggel bekapcsolt állapotban egyszer csak elsötétedett a kép, de a hangja maradt. Kikapcsolás, áramtalanítás után is bekapcsol, hang van, de teljesen sötét a kép, még a kijelző háttér világítása sem látszik, tehát teljesen sötét a panel, nem szürkül ki bekapcsoláskor. Valaki tapasztalt-e már ilyen hibát, ha igen mivel volt a gond? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy monitor helyett melyik típusú 4k-s 42-43" körüli tv-t tudnátok ajánlani játékhoz, aminek jó az input lag-ja is?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Kb. 1,5 hete vettünk egy Lg 55UK6470-es tv-t ami idáig rendben működött. A tv-n van 3db hdmi bemenet, melyből a 2. ARC-t használtuk a DIGI szolgáltató beltéri egységével hibátlanul. Tegnap este kikapcsoltuk a tv-t és boxot is, majd ma reggel bekapcsoláskor annyi volt, hogy nincs jel. Ha bemeneteknél megnézem a hdmi 2-t akkor nem halvány szürkén hanem fehéren látszik, tehát valamit észlel a tv, de nincs kép, csak a nincs jel feliratos háttérképek váltakoznak. Másik beltérit is rádugtam erre a portra de szintén ugyanez a helyzet. Az 1-es, 3-as hdmi-n mindkét beltérivel van kép és megy minden szépen. Valaki találkozott már ilyen hibajelenséggel, vagy lehet rá ötlete, hogy mi történt? Vagy szimplán a 2-es hdmi bemenet meghalt és jelentsem be az LG-nek garanciába?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Tudnatok nekem bearazasban segiten egy Lg 55UB850v 4k 3d smart tv kapcsan? Tavasz vegen volt 2 eves, minden szepen mukodik rajta, 2 db tavkapcsoloval, 3d szemuvegekkel stb.... Kb mi lehet a realis piaci ara?
Nagyon szepen koszonom!
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Abban szeretnek segitseget kerni h van egy 55UB850V 4k tv-m amit szamitogep mellett monitornak is hasznalok. Egy nvidia gtx 1080-al, az egyedi felbontasoknal letrehoztam egy 2560x1440-es progressziv 60hz-s felbontast. Elmeletileg ez mukodik , valtoznak az ikonok stb meretei. De ha ranyomok a tv informacios savjara ott csak 1080p-t jelez ki. Mivel lehet a gond? Ha pl 2160p 60hz-re allitom a kimeneti jelet akkor szepen a tv az informacios savban ezt is jelzi ki. Ebbol gondolva ha ezt tudja normalisan kezelni akkor 1440p-t miert nem vagy mivel lehet a gond? Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #74561 üzenetére
Helló!
Hát elég nagy a verzió szám ugrása. Egyenlőre nem tudom, ha otthon leszek és ki tudom próbálni akkor megírom.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Aki UB850V tulaj, annak szólnék, hogy hogy van új firmware 06.10. dátummal az angol LG oldalon
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Abban szeretnék, tanácsot, segítséget kérni, hogy van egy 55UB850V-tvm. Nemrégiben szert tettem egy új médialejátszóra: Himedia Q10 Pro 4k. Ez a lejátszó tudja a 2160p 60-50-30-25-24Hz-t, 10bitet támogatja az UHD DeepColort, kezeli az auto frame rate-t, tehát automatikusan a video anyagnak megfelelően változtatja a frissítés.
A tv rendelkezik HDCP 2.2, ARC, 10bit és MHL 4k60Hz-es bemenetekkel. Ezek közül én a lejátszót a 10bites 3-as portra csatlakoztattam, mivel itt működött a 10bit és az UHD Deep Color is. A probléma az volt hogy itt mindig csak a 2160p60Hz-es beállítással jelenített meg mindent tehát nem változtatta a frissítést a videoanyagnak megfelelően. Tehát nem működött az auto frame rate. Nem tudtam mire vélni a dolgot, mert mások akik ilyen lejátszót használnak más tvk-en projectorokon ott működött.....
Eztán kipróbáltam, hogy átrakom a lejátszót a DHCP 2.2-re MHL-re és láss csodát ezeken működött és szépen váltogatja a frissítést. Csak ugye ezeken a bemeneteken nem működik a 10 bit és az UHD DeepColor sem.
Mivel lehet a gond? Én azt gondoltam, hogy a 10bites bemenet a "legkomolyabb" a tv-n és megörültem, hogy minden szépen működik, de sajnos nem. Mitől lehet az hogy a 10 bites bemeneten minden működik csak az auto frame rat nem? Mert ha gyárilag ilyen a tv akkor ez elég nagy hiba az Lg részéről.
Nem szeretnék kompromisszumot kötni, de jelen helyzetben úgy fest hogy vagy az egyik bemenetet használom auto frame rate-el de 10bit helyett csak 8 bittel és UHD DeepColor nélkül, vagy 10 bittel és UHD DeepCoolor-al de auto frame rate nélkül.
Hát röviden ennyi, lenne a problémám és ebben szeretnék tanácsot, segítséget kérni!
Köszönöm!
-
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy UB-UF stb 4k tulajoktól, hogy valaki használ-e a gyári beépített lejátszón kívül más lejátszó appot. pl Xplay, Playz stb aki igen az tud nyilatkozni róla h jobb-e a gyárinál más több formátumokat lejátszik-e gondolok itt a 4k tartalmakra h264. nagy adatfolyamú vagy h.265. stb.vagy egyáltalán miben különbözik a beépített látjátszótól?
Köszönöm!
UB850 tulajoknak jelezném, hogy már a magyar oldalon is fent van az új firmware 05.00.70
este próba
-
Gtaati
őstag
válasz
szombatitomi #69847 üzenetére
Helló!
Én év végén a Tesco-ban vettem és a kirakott dobozokon tudod ellenőrizni a címkét is, mondjuk az egyik tecsóban csak ips volt a másikban meg csak MVA, de ha jól emlékszem itt aprón is a tvraktárnál volt mindkettő.
-
Gtaati
őstag
válasz
Diamond500 #69602 üzenetére
Hello!
Ez szimpatikus az Lg-tol, de kivancsi vagyok h csak a 2015-s modellek kapjak meg, vagy a 2014-es bol is lesznek? Itthon van egy 42lf652 es egy 55ub850 is jo lenne ha mindketto megkapna....
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #68948 üzenetére
Igen nagyon nyomják néhány nagy városban és ennyi...., nálunk is be van húzva a városba az optika és itt megállt az élet, nem fejlesztenek, sokba kerülne az új hálózati eszközök és csak várunk és várunk, a szerelők létszámát is építik lefelé...... Van más szolgáltató is ami szintén nálunk nem alternatíva.... Ha lenne jobb lehetőség már oda fizettem volna elő.....
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #68946 üzenetére
DIGI
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #68942 üzenetére
Helló!
Köszönöm! Én nem a Netflixre gondoltam hanem az otthoni 4k-s tartalmak lejátszása médiaszerveren keresztül.
A másik h mekkora sávszélesség kell a Neflixnek 4k lejátszásához, de erre már meg is kaptam a választ.
-
Gtaati
őstag
válasz
Medical #68936 üzenetére
Helló!
Nekem 55UB850-em van és hát szerintem gyanús h a hálózati része max 100-as, dlna-n keresztül ahogy itt többen is jelezték a 4k nem fog menni webos esetén, de netcast-os 4k tv-n meg igen. Én próbáltam az általad említett MIB 3-at de csak külső vinyón megy és nekem meg is akad néha néha és a kép is "szétesik" nem tudom h ez a külső vinyómnak tudható-e be(WD Blue 5400rpm 8 mega, sata3-om usb 3.0 500giga) Ami még érdekes h ezen filmnél tudok hangsávot váltani, de ha magyarra átteszem akkor egyáltalán nincs hang se a tv-n se az erősítőn..., így maradt az eredeti hang és magyar felirat.....
-
Gtaati
őstag
Helló!
Véleményetek szerint a Netflix-hez 4K tartalmak esetén minimálisan mekkora sávszélességű internet kapcsolatra van szükség? Mert az országon belül elég nagy szórások vannak és elég jól be vagyunk sokan határolva a drága jó szolgáltatóknak köszönhetően............
-
Gtaati
őstag
válasz
Corolla #68887 üzenetére
Hello! Koszi mar van egy 500 gigas kulso wd blu 5400rpm 8 mega pufferrel vinyom arrol elinditva a 4k filmet mar jatsza a tv de neha meglassul, megakad, illetve mib 3-nal elmeletileg van magyar hanga hozza de ha hangsavot valtok nincs semmi hangom, csak az eredeti hang plusz a felirat...
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #68852 üzenetére
Helló!
Köszönöm, ezt nem láttam, bocsánat
ez nagyon jó léptünk fejlődtünk előre egyet, közbe meg hátrafelé sikerült!
Ami érdekes h az Lg bp740 BD lejátszó is netcastos(ha jól tudom) és azzal is próbáltam média szerveren keresztül lejátszani, de nem sikerült, igaz nem serviio-val hanem az Lg smart share-el, kipróbálom majd serviio-val.........
-
Gtaati
őstag
válasz
olasz69 #67705 üzenetére
Ezt sajnos én is megtudom erősíteni, hogy az LG "csúcs" BP-740 BD lejátszója csak bd lemezen lejátszott tartalmat skálázza fel, ha médialejátszóval indítunk filmet akkor semmit nem csinál csak FHD-ba megy és ez szerintem gáz, én is csak megvásárlás után jöttem rá h se youtube se média lejátszó tartalmakat semmit nem skáláz fel csak a BD filmet...
-
Gtaati
őstag
válasz
Diamond500 #67629 üzenetére
Helló!
Nekem ilyen kódú a 42lf652-m és ez AU Optronics M-VA panel. Én direkt ilyet akartam
-
Gtaati
őstag
Helló!
Tegnap kérdezősködtem a 42lf652-ról és jókat olvastam róla, aztán van egy másik variáció is a 43uf680, erről nem sok mindent találtam, melyiket ajánlanátok jobban?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
5oultrain #66971 üzenetére
Helló!
Én nagyon szeretem, összességében csak ajánlani tudom! Jó minőségű FullHD tartalmakkal nagyon szép a képe, 4K-ról nem is beszélve. Nagyon tetszik a menürendszer és a médiaplayer része is, nem nagyon találni olyan tartalmat amivel nem boldogulna, egyedül a 130Mb/s-es adatfolyamú 4K-k lejátszása során akadozik. A DLNA is jól működik rajta hangsáv és felirat váltás is megy. Amire figyelni kell h nagy méretű filmek esetén kizárólag lan-on legyen a tv. Távirányító, magic nagyon jó, a webOS-re se panaszkodhatok, nem a leggyorsabb, de teljesen használható, főleg mióta megkapta az újabb verziót
Tv nézés esetén a Hd tartlalmak szépek sd sem rosszak de 55"-on azért látszik h nem az igazi és a felskálázás sem képes csodákra...
Amik kicsit negatívok, vagy problémát okozhatnak egyeseknek: a fekete szín, nappali fény mellett teljesen jó, éjszaka korom sötétben szélesvásznú tartalmak esetén engem azért zavar h a fekete szürkés... A kijelző nem matt tehát tud tükröződni, de ez elhelyezés kérdése, amit észrevettem még h IPS létére szemből nagyon szép a kép, de ha oldalra ülök vagy nagy szögben akkor azért a betekintési szöge nem olyan jó mint ahogy az IPS-ek esetén dicsérni szokták. 3D nagyon jó, de arra figyelni kell h a kijelző közepére essen a szemmagasság, mert ha fentebb vagy lentebb akkor a képernyő szélén nem tökéletes a megjelenítés.
Hát röviden ennyi ami eszembe jutott az 55UB850V kapcsán
-
Gtaati
őstag
Egy kérdés mindenkihez: a hálóba is szeretnénk a közel jövőben venni egy tv-t, amit nézegettem az a 42LF652. Mi a véleményetek erről a típusról, illetve ez a 140ezres kategóriában van-e jobb választás ennél?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue@X #66903 üzenetére
Helló!
Sajnálattal olvastam a nehézségeket amiken átmentél mire lett egy hibátlan tv-d,elég bosszantó és kellemetlen
Én minden rossz szándék nélkül kérdezem, h mikor kicsomagoltátok illetve a helyére tettétek nem feszült véletlen meg a keret? Sajnos saját tapasztalat, hogy nagyon jól néz ki a keret nélküli tv és a nagyon vékony kialakítás, de cserében nagyon gyönge és megfeszülhet a panel. Az enyém (UB850) olyan érzékeny h nem mindegy hogy a kifejezetten tv portörlésre alkalmas kendővel hogyan törlöm le a kijelzőt a portól.....Nekem egyszer le kellet a tv-t a helyéről vennem mert mögötte kábeleket kellet rendeznem, de nem volt segítségem, így egyedül vettem le és hát feszült a káva-keret és teljes sötétségben itt-ott foltok voltak láthatóak. És ezt több órába telt mire orvosolni tudtam, hogy homogén legyen kijelző mint amikor megvettem.....
-
Gtaati
őstag
Helló!
UB850 tulajoknak jeleznem h ma talált a tv új frissítést: 05.00.25.
Üdv!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy véleményetek szerint 55UB850v hdmi bemenetei közül melyikre érdemes az xbox one-t és melyikre a BD lejátszót(BP740)?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy UB850-nél mitől lehet az hogy be van állítva az automatikus csatornafrissítés, de nem frissíti le az új csatornákat illetve ha régieknél ha van változás? Nekem kell kézzel beírnom a freqvenciákat stb... A szolgáltatóm a Digi.
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Most néztem és az UB850 felajánlotta a 05.00.20-as frissítést, és ez nem béta!
Üdv!
-
Gtaati
őstag
Hello, érdeklődni szeretnék, hogy LB670-re melyik az utolsó jól működő hivatalos frissítés? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Sikerült UB850-el a downgrade 05.10.02-ről 04.55.40-re és ezután ment fel a 05.00.04. köszönet érte olasz69-nek és H-nak!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Esetleg valaki UB850-et downgrade-t már? Milyen verziószámú firwaret érdemes használni amivel biztosan megy majd a downgrade? És honnan érdemes ezt leszedni, mert ha jól értem akkor van kétféle epk fájl egyik az usb frissítési módszerhez a másik meg az nsu?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Köszi az infót! Akkor lehet valamikor megpróbálom a downgrade-t az összefoglalóban leírtak alapján. A pdf ami ott elérhető az angol vagy magyar nyelvű, mert itt a munkahelyen nem tudom megnyitni
(le vagyunk korlátozva) Azt esetleg tudod-e vagy valaki, hogy a hivatalos 05.00.04 miben különbözhet a 05.10.02 bétától?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
kelepce #62339 üzenetére
Helló!
A tv megtalálta magától vagy te kerestetted le? Nekem az gáz ha 05.00.04-es mert a 05.10.02 béta van fent
tehát akkor vissza kell, hogy térjek egy korábbira ha ezt fel szeretném tenni
Mondjuk a jelenlegivel sincs semmi bajom lehet várok addig míg jön ki ettől is újabb frissítés és meghaladja a 05.10.02-es számot csak az a kérdés, hogy adnak-e majd még ki újabbakat....
-
Gtaati
őstag
Hello!
Egy ismerosom tv vasarlas elott all, az egyik az lg 42lb670 a masik egy samsung ue46f6340-es. En ugye lg parti vagyok itthon minden lg ami csak lehet, szoval reszemrol nem kerdes de pusztan a ket tv t nezzuk es a tudasukat illetve h ugyanabban az arban megkapna mindkettot ti melyiket javasolnatok? Koszonom! -
Gtaati
őstag
Helló!
Az UB850-re én is megszoktam osztani a béta firmwareket innen
-
Gtaati
őstag
Hello!
Kerdeznem elso sorban az UB850 tulajokat, h van-e valaki aki hasznalta a 05.10.02-t es firmwaret majd ez utan visszaallt regebbire es eztan feltette a 05.00.04-et es vett-e eszre barmi kulunbseget?Engineer modot service menuben lehet bekapcsolni? UB850-nel csak a fizetos service menu explorer-el lehet elerni a service menu-t?
Koszonom, valaszotokat varom!
-
Gtaati
őstag
Helló!
UB850 tulajoknak, ma megjelent a 05.10.02 új firmware. Amint otthon vagyok szedem le és tesztelem.
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #60562 üzenetére
Helló Mindenki!
Tegnap este feltettem az UB850-re az új firmwaret. Verzió 1.4.0-2301 első benyomásra gyorsult a rendszer, menü változott minimálisan. Tv műsor esetén ha magic remottal kattintunk másképpen jeleníti meg a csatorna számát, kijelzi h sd hd adás 576i vagy 1080i jelerősséget stb. Ha pendive-t vagy külső vinyót csatlakoztattam akkor a gyökérben azonnal létrehoz automatikusan egy könyvtárat a felvételnek. Sd adások esetén mintha kicsit szebb lenne a kép, de lehet ezt már csak én képzelem bele
Média szerver esetén lehetséges hangsáv váltása
film lejátszásakor ha normál távkapcs.-on megnyomom a settings gombot akkor jobb oldat kis szines ikonokkal egy gyors menü jelenik meg ahol gyorsan a főbb paramétereket állítani lehet. Médialejátszó része amit eddig lejátszott azt most is amit eddig nem azt továbbra sem, 4K videók melyek nagy adatfolyamúak és szaggatott lejátszás közben az továbbra is szaggat. Hirtelen ennyi, ha még valamit észreveszek megosztom veletek
-
Gtaati
őstag
Helló!!
UB850 tulajok a mai napon felkerült ide a 05.10.01 firmware ez már az újabb webos, szedem le és frissítem, és írok a tapasztalatokról.
-
Gtaati
őstag
válasz
fecosrac #60514 üzenetére
Helló!
Nekem is 55UB850-em van és fórumon azért vagyunk még jó néhányan akik UB850v tulajok
Én ár/érték arányban nagyon ajánlott vétel! A mi nappalinkban egy 50-es Lg plazmát váltott, keret nélküli verzióban kisebbnek hat mint a régebbi 50-es plazma aminek van kerete. Mi kb 2-2,5 m -ről nézzük és egyáltalán nem tűnik nagynak és a szemnek is kellemes ilyen felbontás mellett. Elsőre ha jóval kisebb készüléked volt, akkor első ránézésre huu de nagynak tűnhet, de a jót azt nagyon könnyen-gyorsan meglehet szokni. Mi tv-t nézünk rajta, hd filmek, bd filmek és xbox. Full HD nagyon jól néz ki rajta a sima sd adás az már nem annyira de nézhető. Én xbox-al játék módban használom és az is a saját ízlésre beállítva. 4K videók illetve a nagyon jó minőségű FullHD anyagok felskálázva gyönyörűek! Médialejátszó rész, hálózati dolgok smart nekem tetszik és jól működnek. Garancia ha normális boltból veszed számla minden megvan akkor az LG tuti szervizelni fogja, meg ajánlatos az LG oldalán beregisztrálni a terméket. A frissítés elméletileg már aug. hónapban várható, de talán nem teljes webos 2.0-a lesz. Hát röviden ennyi, ha van kérdésed akkor nyugodtan kérdezz!
És nyugodtan vedd meg ne görcsölj rá -
Gtaati
őstag
válasz
robotkutya #60218 üzenetére
Helló!
Kaptál már esetleg választ az LG-től a youtube-on történő 4K-s videók lejátszása kapcsán? Köszi!
-
Gtaati
őstag
Ez tök jó és érthető h így leírtad!
Köszönöm! Az UHD Deep Color-t azért írtam így mert mintha ilyen megnevezéssel lenne a tv-ben, ha jól emlékszem. Valójában a BD-nél h van-e értelme nem tudom ezért akartam kipróbálni, hogy van-e szemmel látható hatása a funkciónak. próbálok maximalista lenni és eléri a minél tökéletesebb, számomra tetsző képet. Köszi még egyszer h ezt így leírtad, mert ezeket csak külföldi oldalakon láttam így, de az nem volt ennyire egyértelmű.
-
Gtaati
őstag
Értem és köszi! Ez egy jó kérdés h maga lejátszó milyen hdmi kimenettel rendelkezik...., a felskáláz bd lemez kivételével mindent a tv média lejátszóján keresztül nézek: külső hdd, média szerver stb. Csak a Bd filmek mennek a lejátszóval. Itt meg gondoltam h amit tud a technika akkor hozzuk ki belőle(pl.: UHD Deep Color, stb )
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59807 üzenetére
Helló!
Ma reggel sikerült elérnem az LG care centert. Hát szerintem nem igazán értették a problémámat. Állításuk szerint a 3-as HDMI port ami a 10bit-es szó szerint írva a"legbutább" port, holott az LG kézikönyv szerint ezt ajánlják a leginkább a 4K tartalmak megjelenítésére.... és hát ugye csak ennél a portnál dobja fel a tv h HDMI verzió nem egyezik és kapcsoljam ki az UHD Deep Coolort mert valószínűleg nem fog megfelelően működni. Ebben az esetben van is lehetőségem a tv menüjében ki-be kapcsolni.
Ezután megkérdeztem h a többi portnál ez a hibaüzenet nem jelenik meg, de a tv beállításaiban az UHD Deep Color funkció be van kacsolva de inaktív a fül és állítani sem tudom ekkor állításuk szerint aktív és működik ez a funkció.
Szóval akkor használom az ARC-n keresztül aztán valójában meg vagy működik az UHD Deep Color vagy nem.
Másik kérdésem, hogy véleményetek szerint a játékkonzolt melyik bemenetre érdemes rákötni vagy a max 1080p konzol kimenete miatt teljesen mindegy?
Köszönöm!
-
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59807 üzenetére
Oké, értem és köszi! Holnap írok nekik!
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59804 üzenetére
Helló!
Nekem 4 hdmi bementem van, ahogy fentebb is írtam, mind a 4 fölé van írva: HDMI (4K@60Hz)DVI IN sorban meg így jőnnek: 1: HDCP2.2, 2: ARC, 3: (10BIT), 4: (MHL). A kézikönyv ebből a 3.-at ajánlja->10bit. Ha ezen keresztül kötöm össze akkor jön a hibaüzenet. A maradék 3hdmi esetén nem ír ki UHD DeepColor hibát a tv. De ezen 3 esetén a tv settingsébe fakó szürke a UHD Deepcolor: Be felirat tehát nem engedi állítani.
Az LG BP740 meg egy síma Blu Ray lejátszó ami jelenleg az LG-nél kapható legjobb ami tud felskálázni és 2160p-ben továbbitani a jelet és támogatja a DeepColort.
A kábel meg nem hinném, hogy gagyi. Suttyóság lenne egy felsőbb kategóriás 4K tv esetén meg szintén felsőkategóriás BD lejátszó esetén 1000ft-is hdmi kábelt venni és ezen sporolni. Én nem ebbe a kategóriába tartozom...
A kábel specifikációja:
Hdmi 2.0 cables you will be able to play movies with 2160p at 60Hz. 3D movies can be played with 1080p at 48Hz.
Bitrate is increasing from 8,16 GBit/s to 14,4 GBit/s in comparison to hdmi 1.4 cables.
This professional high-end hdmi cable with 4K/3D/Full HD and ethernet provides a perfect and lossfree broadcast of high-definition signals.
High-Quality-type, hdmi-version 2.0, high-speed with EthernetKöszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59800 üzenetére
Helló, értem és köszi! A problémám, h a kifejezetten 4K-s motyókra a kézikönyv a 3-as bementet a 10bitest ajánlja, de ekkor ha bekapcsolom a blue ray-t azt irja ki a tv h nem támogatott hdmi verzio kapcsoljam ki az UHD DeepColort, de a tv is támogatja meg a BP740-es blue ray is, a hdmi kábel új 4k-s 3D-s ethernettel, high speed 14,4GBit/s és támogatja az UHD DeepColort. Ekkor a tv settingsébe ki be tudom kapcsolni a Deepcolort, de ha a többi bemenetre teszem ekkor nincs hiba de viszont a tv settingsébe be van kapcsolva deepcolor de inaktiv és halvány nem lehet rámenni, rákattintani...
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy az 55UB850-et az LG BP740-es 4K-s blue ray lejátszóval melyik hdmi porton(HDCP 2.2, ARC, 10bit, MHL) keresztűl csatlakoztassam, hogy minden megfelelően működjön, gondolok itt az UHD DeepColora stb....
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59600 üzenetére
Helló!
Tudtommal MO.-n vásárolható UB850-ből 49-55-60"-os méretben volt elérhető, szerintem más méretben nem is gyártották.
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59540 üzenetére
Helló!
Értem köszi! Az alap funkciók infrán mennek, a többi rész milyen módon kommunikál? Az érdekesség h görgővel csatornát tud váltani egyedül a kurzor nem megy meg a vele történő kattintás
Köszi!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy a családban vásárlásra került egy 32lb580v típusú készülék. A gyártói oldal azt írja h opcionálisan hozzá a magic remot. A tulaj megvette hozzá a gyártói oldalon szereplő típust AN-MR500-t. A kérdés az lenne hogy félig használható félig nem, tehát nem minden funkció megy pl kurzór nem látszik és nem lehet kattintani. ez mitől lehet? Pl az én UB850-em felismerte a távot és minden ment de az lb580v-nél nem. Mivel lehet a gond?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Thomyyyyy #59278 üzenetére
Helló!
Persze h nézek rajta Tv adást is! Nálunk Digi van. Szóval amit HD-ban adnak az teljesen elfogadható, a SD sem rossz de itt már csodát egyik 4K tvtől sem kell várni. Ahogy a fórum társak is írták SD és SD adás illetve HD és Hd között is van különbség. Otthon van Full HD LG plazma és Lcd is szintén digivel és nem mondanám rosszabbnak SD adás esetén a 4k-t mint a FullHD-kat. Véleményem szerint teljesen használható az UB850 hétköznapi tvzésre is. Természetesen minél jobb képanyagot jelenítünk meg rajta annál szebb a kép de hát ez mindig minden esetben így van. Én ajánlom neked az UB850-et vagy ha jó árban akcióban találsz idei modellt. Korábban is írtam már, hogy pl 49-50 illetve 55"-os méretben vesz az ember egy felsőbb kategóriás Full Hd tv-t és nem sokkal vagy éppen elenyésző különbséggel tudna azonos méretben 4K-t venni, hát én pont ezért döntöttem 4K mellett és nem bántam meg
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59281 üzenetére
Helló!
Én nem mondtam, hogy BD lejátszóval akarok mindent felskáláztatni, de ha a kedves vásárló vesz egy gyártó (LG) jelenlegi kínálatából egy csúcs felső kategóriás BD-média lejátszót akkor nem kevés pénzért elvárná ha már tud felskálázni, hogy ne csak kizárólag a BD tartalmakkal tegye ezt meg, hanem a többivel is. Ha meg csak a BD tartalmakat skálázza fel akkor sincs gond csak ezt tegye közzé a gyártó a honlapján, hogy a kedves vásárló tisztában legyen vele.
-
Gtaati
őstag
válasz
Thomyyyyy #59263 üzenetére
Helló!
Én csak ajánlani tudom neked az UB850-et 4k tvt. Szerintem hd-full hd adásoknál sem hátrány már a 4k való megjelenítés. Ha full HD vagy jobb anyagot játszol le rajta akkor biztos h szebb és jobb képet nyújt mint egy fullhd készülék. Jár hozzá sima normál táv és magic is. Ennél a típusnál automatikus a felskálázás tehát menüben nincs opció azt ki-be kapcsolni. Tehát a saját szemednek hiszel vagy elhiszed a gyártónak h ezt megcsinálja. Saját media player-én keresztül lejátszott tartalmat biztosan skálázza. Véleményem szerint ha külső eszközről küldesz rá hdmi-n jelet 1080p-ben akkor azt is skálázza illetve az összes hdmi bemenete 4k képes. De érdemes lenne ezt az LG-nél is megkérdezni!
-
Gtaati
őstag
válasz
olasz69 #59268 üzenetére
Helló!
Hát igen szomorú finoman szólva! Veszel egy felső kategóriás(50ezer ft körüli) jelenleg az LG kínálatában csúcs BD lejátszót(BP 740) amire természetesen a gyártói specifikáció azt írja h 4K felskálázás, de azt nem részletezi hogy ezt miylen funkcióknál valósítja meg a készülék. Ebből kifolyólag amiért én megvettem mert gondoltam, hogy BD filmeket meg a média lejátszóján keresztül lejátszott tartalmakat is felskálázza, de nem.......... Ez szerintem átverés! Na de mindegy... ez van. ha pl kiírják a gyártó specifikációban h csak bd tartalmak esetén az korrekt lett volna. Próbáltam FullHD anyagot kiírni BD-re és úgy lejátszani de természetesen úgy sem skálázza fel
-
-
Gtaati
őstag
válasz
huncutka1029 #59159 üzenetére
Hat attol fugg, ha trumotion elmos mindent attol lehett mosott, homalyos a kep...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest