Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Persze hogy fejben dől el,de a fórumtárs már most megkérdőjelezi magát.
Különben annak nem is való uhd-tv aki sd sorozatokat,meg bariköztöt néz.Erre én is egy full belépő szintű 48-as Sharpot használok a hálóban,makulátlan a feladatra.A legtöbb tulaj aki fittyogot ezekre a készülékekre,mint kiderült max digitális sd adásokat néz és a gyermekei meg pendrive-on hordják a bdrip filmeket közben meg várják a csodát
Erre nem szabad uhd-t venni ez nem egy csodaszer,de ha mondjuk van 4k-s bd meghajtód,vagy nem vagy rest leszedni külföldről 4k-s anyagot (pl nálunk van vagy 8-10 elérhető film,míg külhonban durván 5x ennyi) és vagy beszéled a nyelvet,vagy alávágod a magyar hangot akkor már van relátsziója (és itt is érdemes utána olvasni,hogy mi is az a 4k-rip és minek milyen minősége van).Ehhez még a 4k-s monitor/PS4 Pro is hozzájöhet és perpill a 4 magos WebOS3.
Nevezhető korainak is ez a 4k örület,én is csak a speciális igényeim miatt választottam ilyen készüléket és mindenképpen vásárolnom kellett tv-t.Egy 48-49-es bitang fhd-t nem cseréltem volna le. -
torma1981
veterán
Ez igaz is. De ha pl monitornak használod a 4k-s tv-t ott már mindjárt más. 4k-é a jövő. Látványos a különbség a FHD-hoz képest. Felbontásban tuti nem lesz nagyon sokáig ami leváltja. A 8k-stb-t nem is értem minek erőltetik. Nem látod ugy sem a különbséget. Max mozi méretű tv-n. 4k-nak viszont van értelme. Igaz kevés még hozzá a tartalom de lesz majd. Eszméletlen mennyivel élesebb a kép. Én nem bántam meg a cserét.
-
huncutka1029
addikt
beleolvastam, de ez megint csak ki tudja ki által megfogalmazott vélemények halmaza.
Én nem akarom egyik technológia pártját sem fogni, csupán próbáltam több aspektusból bemutatni..
Ez pont olyan mint a körömgomba reklám, vagy a fejfájós, prosztatás reklámok.
Ott mi a trend? Mindkettő szar, de a miénk olcsóbb, vagy ...........
Érted? nem a flamelés a cél vele, csupán nem értek egyet ezzal, hogy ha valamibe beteszek egy plusz alpixelt, akkor az szarabb lesz tőle.
S -Amoled kijelzős telefonokon a Samu is ezt használja.évek óta..De az nem LG tv, ezért nem fikázza senki...
-
freeknight
őstag
Egy hd6350 a vga. Bizonyos típusokon van a dvi mellett hdmi kimenet is, de nekem ezt egy fekvő gépházba kellett belepréselnem, úgyhogy low profile kártya kellett, amire csak a dvi fér rá ugye.
De közben jobban utána olvastam, és elvileg a legtöbb kártya támogatja az audio outputot dvi kimeneten is. És tényleg! Van itthon egy dv-hdmi kábelem, megnéztem, és az én gtx750 ti-mmel van így hang a tévén! Teljesen ledöbbentem
A 6350 jóval régebbi kártya, de elvileg ezzel is mennie kéne, holnap megnézem.
-
huncutka1029
addikt
GONDOLKODJ ÉLETSZERŰEN..
Milyen vezetéknélküli bill +egér van, ami egy másik helyiségből vezérli falon, stb keresztül....
+ wifin átlőni a képet, szerinted mennyire stabil, és működőképes? ezért nem írtam le.
Nem tudom, gondolom te sem, milyen a lakása elrendezése. Lehet, hogy a másik szoba, olyan helyen van, hogy nem lát rá a tv-re, és vagy a gépére.és lehet közte betonfal, ami meg leárnyékolja az rf vevőt, és a tv elől nem tudja a billentyűzettel a pc t vezérelni...
Mondom, csak lehet....... nem tudom hol lakik... és milyen a lakás elrendezés.+ A kérdése nem a gépre irányult, hanem a tv összekötésére a géppel
-
SkyLine3000
addikt
Ezekkel a 2015ös, 2016os, stb modellekkel is pont azt sugallják, h elvult már a tied, mert mondjuk 2014es. Ennek a sűrű modellváltásnak is pont ez a célja, h éreztessék veled.
Aztán meg alig, vagy semmi kűlönbség nincs a modellek közt. Anyám Lg-je kb 4 évvel idősebb az enyémnél és szebb a menüne, valamint az egész kicsit gyorsabb. Ráadásul a belső tárhelye is jóval nagyobb és wifije sincs.
Engem biztos nem szednek rá. -
TA68
őstag
"Jól mondod, tűnik. De nem az."
Nem hát!
Viszont ha valaki jobb minőségű TV-t akar venni, annak nem marad más választása, mint az UHD.
Példaként a most lecserélt (családban marad) 5 éves 42LV5590-es tévém képminőségét meg sem közelíti a jelenleg elérhető legjobb FHD TV, az LH630V.
"Mert akinek nem jön könnyen, az azért nem is ugrik rögtön minden hülyeségre."
Mert akinek nem jön könnyen, az minden hülyeséget megvesz hitelre. -
farkas-j
őstag
Erről kicsit más a véleményem. Én még egy őskövület HTC HD2-es telefont használok, Windows Mobil 6.5-ös oprendszerrel. Ennek már több mint 4 éve nincs támogatása. Erről értesített is a MS, és megírták, hogy csak a saját felelősségemre használhatom a szoftvereket. Az MS az oldaláról leszedett minden kiegészítő szoftvert, így a Skype-ot is. A telefonomon azonban azóta is vígan használom a 4 éve nem támogatott Skype-ot. Az MS suttyomban nem törölte a telefonomról. Ez azért óriási különbség ugye!? Szerintem nem a Microsoft követelte meg a Skype eltávolítását, ők csak a további támogatását szüntették be. Az LG meg úgy döntött hogy eltávolítja a szoftvert a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül.
-
farkas-j
őstag
Az a baj, hogy az általad leírtak nem teljesen fedik a valóságot. Igen, nekem pl. van még XP-s gépem és arra amire használom nagyon megfelel. Az igaz, hogy a mai napig jönnek rá a biztonsági frissítések.
Pont mostanában járta meg sok T-Comos egy Windows frissítéssel, mert utána a gépük nem tudott csatlakozni az Internetre. Mondjuk ezt a hibát a MS egy héten belül javította, de szívtak miatta jó sokan.
Az IAMM NTR82HD médiaboxomra is sikerült olyan frissítést feltenni, aminek a következménye állandó lefagyás volt. Szerencsére ezt egy downgraddel sikerült orvosolni. A nagy baj, hogy ezt az LG TV-knél nem lehet megtenni (kivéve néhány szériát, ahol trükközéssel megoldható, de nem egy átlag usernek).
Az LG LA660-as TV-mre jött egyszer egy olyan frissítés amiben javították az HBO GO-t, de sikerült elrontani a WiFi csatlakozást. Három-négy hetet kellett várnom, mire kijött egy újabb frissítés, amiben ezt a WiFi csatlakozási hibát javították. Aztán jött még jó pár frissítés, és az egyiknél sikeresen elrontották a Miracastos képernyőtükrözést. Ha be van kapcsolva a Mediaklikk szolgáltatás (HBB TV) akkor nem működik a Miracast. 100-ből 99-szer nem tud csatlakozni a külső eszköz a TV-hez. Ezt a hibát azóta sem javították, viszont elrontani eltudták.
Az egyik frissítéssel egyszerűen eltávolították a telepített Ustream appomat, és természetesen utána meg már nem lett elérhető a stor-ban.
Pontosan emiatt nem frissítem már a TV-m szoftverét, mert ugyanilyen "elegánsan" törölnék a telepített Skype-omat is. Nem elég, hogy elveszteném a szolgáltatást, de dobhatnám a több tízezer Ft-os kamerát is a kukába, mert másra nem használható.
Valóban szükséges a frissítés a hibák kijavítása és az új szolgáltatások telepítése miatt. Sajnos azonban előfordul hogy sok galibát, vagy éppen szolgáltatás csökkenést okoz a frissítés. A felhasználók az ilyenek miatt óvatosak a frissítésekkel, és emiatt kérdezgetik a fórumon a tapasztalatokat. -
törölt tag
+1 Jogos az észrevétel. Itt jópáran felraktunk vagy 10-15 frissítést, és komolyabb probléma nem volt belőle. Hogy egyes szolgáltatók letiltják az appokat az idősebb tévékre, vagy esetleg az összesre, az meg nem a szoft hibája.
Én is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! -
TomDog
tag
-
TomDog
tag
-
Igen. Automatán, Cable beállítással. Most olvasom a kézikönyvét és olyat írnak hogy bizonyos országokban a dvb-c használathoz nem szabad a menüben az országot kiválasztani csak a " - - " , tehát ismeretlen beállítást. Mindjárt nekimegyek így is, hátha hoz valami eredményt.
-
Krystal_s
addikt
"Egy 32-es miért kicsi monitornak? Hisz vannak 22-24 colos full hd monitorok is. És ha sztem egy asztalon van előttünk, akkor még egy 32 is zavaró."
Évekig 1360x768-ban használtam 125% DPI-ben egy 26"-ost és már kicsinek tartom, mert nem szeretnék asztal előtt ülni 60cm-re, hanem egy kényelmesebb fotelban kb 1m-re. Erre méretben elég lenne a 80cm is, csak a natív felbontás (1920x1080) miatt a betűk, ikonok lehet, hogy még kisebbek lennének, mint a régi kijelzőn.
-
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál és a képet is.
Tökéletesen látszik, amire kíváncsi voltam.
Megnyugodtam, hogy maxon van a jelerősség,csak nem a megszokott módon jelzi. (Más eszközöknél olyan, hogy halványan látszik minden vonal és jelerősségtől függően sötétebb lesz.)
Én sem tervezem, hogy böngészni fogok a tv-n, de azért kipróbáltam kíváncsiságból. Néztem pár online net sebességmérést és kb 10-szer zárta be memóriára hivatkozva. Nem tudom mennyi memória van a tv-ben. -
yanesz
tag
Pont te forgatod ki ezt az egész dolgot.
2017ben nem lesz április?!Na reméljük túl tesszük magunkat ezen mostmáá
Hd,bluray filmeket néznék rajta.xbox one s konzollal használnám.Ja és gameflyt is szeretném kipróbálni,mert úgy hallottam,hogy elérhető már 2016 aprilisától.
-
yanesz
tag
Igen,amúgy ez komoly.
Én csak véletlenül csöppentem ide az ártatlan kis kérdésemmel,hogy mi a véleményetek arról a tvről,amit írtam ide pár sorral.
Utána véleményt kértem,hogy milyen tv-t ajánlotok és még én most kérek elnézést,hogy nem hallottam erről a gamefly-ról!Hogy volt merszem megkérdezni,te jó ég!?Na szóval rossz embert oltogatsz.Remélem nem okoz továbbiakban problémát,hogy csak most olvastam utána,hogy mi is ez a gamefly!
Maradjunk szerintem az első kérdésemnél
e milyen LG-t?
4k-slegyen,webos rendszerű,108cm.
-
jézusom
addikt
What kind of controller do I need?
Be sure you have a compatible game controller in order to start playing. GameFly Streaming makes it easy to start playing with support for a variety of popular controllers from great brands such as Logitech and Microsoft.
The following game controllers are supported for the LG TV:
- Logitech F310, F710, F510
- Xbox 360 (wired and wireless) (wireless controller - requires USB wireless receiver adapter and is not compatible when using any other controller)
- Sony PS4 (connected via a wired USB connection)Én csak azt nem tudom, hogy ha veszek egy X360 wireless controllert, akkor ahhoz jár valami vevőegység?
-
törölt tag
Én sem akartam hinni a fülemnek, de tényleg van ilyen. Így is lehet youtube-ot nézni.
Nem haragszom a véleményed miatt, lehet, hogy bennem is felmerült volna. Nem magyarázkodásképpen, de leírom neked a sztorimat.
Először használt tévét akartam venni, mert a hagyományos képcsöves crt tévém 11 év után beadni készül a kulcsot. Erről lebeszéltek, már csak a 6 havi garancia miatt. Naívan (mivel a mostani tévém 72 cm-es) a 32 colosok között kezdtem keresgélni. Akkor tanácsolták, hogy az lcd tévéknél más a képátló, gondolkozzak nagyobba. Akkor kezdtem a 40-43 colos tévék között nézelődni. Aztán ajánlották az említett tévét, ami történetesen 140k.
Volt idő amikor tényleg kenyér gondjaim voltak. Ma sem vet fel a pénz, de mivel (újra) szülőnél lakom, a gyermekem már kirepült és kb. semmit nem költök magamra úgy gondoltam megérdemelném ezt a tévét, főleg hogy más szórakozásom az olvasáson, és a tévézésen kívül nincs. De főleg olvasok.
Gyerekként nem volt tévém, magnóm, walkmanem, az első saját tévém 31 évesen lett. Addig néztem amit a többség akart.
Ezt nem panaszként írom, csak így hátha jobban fogsz érteni.
Hidd el vennék én olcsóbb tévét, de azért noname készüléket nem szeretnék. Ha tudsz megbízható LG, Samsung tévét kb. 100 cm képátlóval 100k vagy még olcsóbban várom javaslatodat.
A szolgáltatómnál egyébként egy vmire való net előfizetés havi 6 ezer, szerintem ez nem kevés.
A tévét meg nem fél évre veszem, ezért gondoltam vásárolni egy megbízható, legalább középkategóriás készüléket.
Még annyit, hogy hagyományos, crt tévét is néztem használtam, kb. 10e forintért. Csak nem volt aki tanácsot adjon, hogy érdemes-e ilyet venni. -
Dave567
addikt
Nem akarlak elkeseríteni de az Az ötödik elemnek nem a teljes felbontása a 4k, RESOLUTION........:3840x1606 ezek mind tákolmány vacakok, én is meg tudom ezt csinálni, sőt bárki más akinek van egy jó PC-je.
Nem néztem meg a filmet, de lehet a semminél jobb, de akkor se ugyan az mint ha eredeti lenne 2160 p hiányzik sajnos. -
[CS]Blade2
addikt
Valami ilyen converterrel az 570V-ből vagy a 630V-ből nem lehetne kiküldeni a tv hangját a DVD-nek?
Akkor lenne DTS dekóderes TV, meg a filmek hangját ki tudnám küldeni a DVD-nek, és akkor nem 2x5 vagy 2x10W-om van. (gondolom a két szélső álló, a közép és a sub így szólna AUX-on
Mi lenne a minimum cucc, amivel össze tudnám hozni HDMI-n vagy optikai kábelen a hangot? Gondolom 60K-s erősítő, és még kellene másik mély, mert a Pana-n a mélynek nincs vezetéke. (nem tudom, hogy ez az aktív mély)
-
[CS]Blade2
addikt
500T-vel vagy 510V-vel SCART-on akkor mi működne? DVD lemezről lenne 5.1 meg dvd minőségű kép, aztán ennyi?
Ha analóg UPC csatorna vagy UPC boxról menne csatorna, esetleg pendrive-ról film, akkor scarton nem tudná átnyomni a hangot a DVD-nek, hogy legalább 2.1-ben legyen valami kakaó? (az a régi pana 800W RMS)Mert akkor nincs értelme a scartnak. Az a kompozit/komponens retek a TV-n kimenet? Tehát olyan kábellel sem tudok machinálni, hogy a másik vége scart?
570V-t vagy 560V-t meg gondolom nem igazán éri meg venni? Melyik egyébként az első 100Hz-es 43"-os?
Azt hittem, hogy olyan alap elvárásaim vannak, hogy bármelyik jó lesz, aztán kiderül, hogy mind kompromisszumos.
Már így is át kell alakítanom az állványt, hogy beférjen,és akkor lehet, hogy H264-es DTS-es mkv-nál egyáltalán nem lesz hang, egyébként meg 2x5W hangom lesz.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem olyan 5 éves model van 32LV5590, akkor még csak ígérgették minden évben, hogy bekerül a DTS, de sosem került be, nem jött egyik firmware frissítéssel sem, úgyhogy le is tettem róla. Konvertáltam egy darabig, most HDMI-ről megy PC-ről a film, később meg talán csinálok egy DLNA szervert a szerver gépemen. A root-olás tényleg izgat egyébként, szeretnék CIFS/SMB-ről filmet lejátszani DLNA, meg ilyen hülyeségek nélkül, viszont nincs most kedvem új TV-t venni, ez meg nem tűnik egy életbiztosításnak [link].
-
-
mike1334
veterán
-
farkas-j
őstag
Én anno azért vettem a TV-mhez a kamerát, hogy a Skype-ot tudjam használni. Egyébként a rendkívül túlárazott kamera semmi másra nem használható. Nos a frissítésben már eltávolították a Skype-ot. Még szerencse, hogy a Skype-tól kaptam korábban egy figyelmeztetést, hogy ezt a TV gyártók meg fogják lépni, így én már nem frissítettem a TV-met. Az LG még véletlenül sem értesített erről, pedig a családban 2db regisztrált Smart TV is van. Sunyiban értesítés nélkül kivette a Skype-ot. Ha frissítettem volna most kukázhatnám a méregdrága kamerámat. De ugyanígy tűnt el az Ustream is.
-
huncutka1029
addikt
Te hülye vagy?
minek kell belém állni?Mert nem teljesen értek egyet a te véleményeddel?
több mint 5 éve itt vagyok, és segítek, ne vizsgáztass, és ne akard nekem bebizonyítani az igazadat..
A downgrade több macerával jár egy nem rutinos usernek, mintha kikapcsolja a frissítést. -
huncutka1029
addikt
Azért, 2011-2012 ben valóban nem volt érdemes orrba szájba frissíteni, mert tényleg elvettek egy csomó mindent. Pl a service menü elérést, a DVR bekapcsolás lehetőségét, kikerült a skype,az ISF kalibrált színprofilok bekapcsolása.. és ostoba fordítások kerültek bele..Ezért van valóságalapja annak, amit Indiant írt. Ha jól működik, és elégedett a felhasználó a szoftverrel, akkor nem kell egyből frissíteni. Én az UF 8517-et akkor frissítettem, mikor megjelent rá a netflix támogatás. És majd a "Webos3.0 lite" ficsőrök megjelenése után ha már többen is kipróbálták, és azt mondják érdemes.
Jó pont az Lg-nek, hogy mostanában legalább elérhető a changelog. régebben ez se volt.Szóval nem védeni akarom, de aki "régi motoros" az Lg nél az tudja, hogy nem minden frissítést érdemes felpakolni...
-
törölt tag
Nem értem miért kell itt mások tévézési szokásait megtippelgetni. Magánügy. Mint az is, hogy ki, mikor, és milyen tévét vesz, egyébként is a FHD-t már nagyon hanyagolják a tv gyártók. Tavaly óta nálunk is van egy 55" UHD, és ráadásul elégedettek vagyunk vele.Na, bumm.
Teaway Szerintem csak felesleges piszkálódás volt, ugyan honnan tudhatná, hogy mások mit néznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest