- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tami_
csendes tag
-
Elemerke23
tag
válasz
kuyarashi #54739 üzenetére
Szia,válaszom a tv feketéjére,nekem tökéletesen Fekete,ez egy fontos szempont volt mikor vásároltam hogy a fekete legyen fekete ne szürke,és egy normális full hd-s filmet nézve nyugott lehetsz hogy feketét kapsz!a foltosságra és a homogénre annyit tudok mondnai hogy egy sima sd adást ha nézel ami nem hd-s látni fogsz ilyen foltokat,de messzebbről ez sem észre vehete,de ha egy normális hd adást nézel akkor nincs folt,főleg ha valami full hd-s filmet akkor ha belehajolsz se látsz!Nekem nagyon bevált a tévé tudásra képminőségre kinézetre!Amilyenem van mellete az pedig egy 50colos Technika tv tehát egyértelmüen ez az lg csak egy lg
végeredményben árához kapsz egy jó tévét!
-
kuyarashi
őstag
válasz
kuyarashi #54674 üzenetére
Ide is bemásolom, hátha érdekel valakit.
Az LG mellett a Samsungot is megkérdeztem a PWM-ről, miszerint:
"Chaten folytatott beszélgetésünkre hivatkozva szeretnénk tájékoztatni, hogy válasz érkezett illetékes technikusainktól. Az UE40H500AWXXH típusú készülék a PWM vezérlési technológiát használja, mely TV készülékeink esetében modellenként jelen van."
Tehát az összes LG és Samsung LCD tévé PWM-vezérlésű. -Peh! -
tundra
tag
válasz
kuyarashi #54643 üzenetére
Ha szemből nézed, akkor szerintem a legjobb 100k körüli tv a H5000.
A szappanoperahatástól ne félj, mert az az interpolációs mozgásjavító mellékhatása, ami mellesleg az általad írd két típusban nincs. Az LG is jó, de a tavalyi modelleknek egy kicsit eltolták a háttérvilágítását. Szerintem a kényszeres vékonyítási és energiatakarékossági hajszának köszönhetően túl közel tették a háttérvilágítást és a diffúzort az lcd panelhez. Ez eredményezheti a kelleténél több fényfoltot. Remélem az idei modelleken kijavították ezt a hibát. -
cidalain
veterán
válasz
kuyarashi #54649 üzenetére
kicsit fakóbbak a színek, de kis állítgatással egész jót el lehet érni.
LG 39LB5610 AMVA paneles ha minden igaz (factory numbert azért meg kell nézni), és elvileg ugyanaz mint a 42-es IPS-es amit te kinéztél. (és csak 1 hangyányival kisebb mint a Samu VA panelese)az én 39-esem betekintési szöge egyébként egész jó. persze kicsit szürkül a kép oldalról, de azért rendesen látható. egy filmet nem néznék meg oldalról, de ha háttérben megy a tévé egy beszélgetés közben mondjuk, akkor nem zavaró néha oda-odapillantani.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
El kell, hogy keserítselek, sajnos DSE nem csak IPS panel esetében van, VA esetében is ugyanúgy előfordul, sőt ha jól emlékszem AUO paneles VA esetében a sarkosodás is hasonló volt mint az LB szériás LG-k esetében. A szappanopera effektet viszont miért is emlegetjük? Interpoláció ugyanúgy kapcsolható és állítható plazmában és LCD-ben is.
Plazmában sajnos újat csak Samut vagy LG-t még találhatsz (vagy rohadt nagy nagy mákkal és még több pénzért egy eldugott, bontatlan Panát), de mindkettő harmatgyenge egy több éves Panához képest ergo pont ott vagyunk ahol a part szakad kb adtál a szarnak egy pofont.
-
cidalain
veterán
válasz
Akkor ne IPS paneles tévét vegyél. Vegyél VA-t mondjuk. Mentes az IPS hátrányaitól, cserébe szarabb a betekintési szög, meg nagyítóval kell keresni ilyen paneles TV-t.
Vagy az általad is említett plazma van még. Hát azt is nagyítóval kell keresni már.
Vagy még az OLED. De ahhoz most még kell egy házi bankjegynyomda is.Nem tudom milyen méretben gondolkozol, de a 39"-os LG is VA paneles.
-
tundra
tag
válasz
kuyarashi #54630 üzenetére
LG 42LB561V - IPS
Samsung UE40H5000 - VATapasztalatból mondhatom, hogy a betekintési tartományt tekintve az IPS köröket ver a VA-ra. Monitoroknál nem annyira szembetűnő a különbség mint nagy tvknél. Úgy képzeld el, hogy a VA (kb. 2-3 m távolságról) egy 3 személyes kanapé két végéig szép erőteljes, kontrasztos képet ad, de azon túl elkezd kiszürkülni a kép. Elveszíti a feketéjét, pont azt ami egyébként a VA legjobb tulajdonsága.
Az IPS akár a kanapé mellé 90 fokban befordított fotelból is élvezhető képet nyújt. Azért ez is csak lcd, tehát valamivel gyengébb lesz a kép mint szemből, de nem válik teljesen fedetté, mint a VA.
Ha fontos a széles látószög, semmiképp se vegyél VA-t, mert meg fogod bánni. Hiába szép kontrasztos szemből, ha nem onnan nézed (nézitek).A plazma ebből a szempontból egy más világ, mivel a látószöggel abszolút nem változik a kép minősége. Nem is igazán értelmezhető rá a betekintési szög kérdésköre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest