Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem egy áramtalanítás sok esetben segíthet a hibás működés kiküszöbölésében.De akkor jó, ne hívjuk resetnek ( legyen az a gyári beállítások visszaállítása menüpont ).
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42125 üzenetére
Linkelnél a konkrét típusról egy tesztelt input lag értéket ?? ( amúgy természetesen tökéletesen alkalmas játékra is pc bemeneti módban ) Ha nem tudsz akkor persze további jó kötekedést kívánva el kell, hogy tőled is köszönjek
-
törölt tag
válasz
Danika256 #42120 üzenetére
Mi más lenne az adathordozó formátuma mint a Blu-ray ? Már poresz filmek is vannak 4K-ban [link]
Van azon kivül egy rakás 4K Mastered film is.Játékok is mennek 4K ban ( ultra izom dvga val ) Azt a hivatkozást se értem,hogy az OLED esre várni kellene.Illetve én várok,mert csúszik a "65 ös OLED LG 4K készüléke októberig,ha kijön akkor eladom a meglévőt és jön az.Vagy ha ez ember vett valamit,akkor addig kell használnia míg szét nem esik? Ugyanolyan ez ,mint a pc ipar,ha kijön az újabb akkor cseréled és eladod a régit
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42111 üzenetére
Én sem akarok vitát generálni,de idéznéd nekem azt a részt amikor is azt mondtam írtam,hogy nekem LG 49UB850V TV-m van??
Ha vetnél egy pillantást az adatlapomra akkor ugye kiderülne,hogy nekem LG 55LA9709 4K készülékem van.Ami ráadásul se nem direct,se nem edge ,hanem nano ledes
Nem is értem miből következtettetek erre, vagy hogy amiért egy kérdésre válaszolva azt írtam,hogy "49-"50 es méretben mi az elérhető típus,akkor az azt jelenti,hogy nekem feltétlenül az van a háztartásomban ??Az igazság az hogy sajnos itt véres rongy az UHD téma,mert egyből ráveti magát sok ember és bizonygatja,hogy milyen ócskák is ezek a TV-k és hogy képminőségben egy low kategóriás FHD is jobb náluk.( ami ugye teljes nonszensz a számomra és még bizonyára sok UHD Tv tulajdonos számára is ) A felhősödés jelen van a technológiából következően,de továbbra se tudom osztani az álláspontodat,hogy ez bármennyire is zavaró lenne,vagy hogy nagyobb ( !! ) mértékű mint a sima FHD TV- esetében.A képminőségbéli különbségek meg velőtrázóak az UHD javara a konkrét TV esetében megfelelő forrás használatakor.Azt még megértettem volna,ha szakmai kritikaként felhozzátok a HDCP 2.2 és a 4K/60p HDMI 2.0 hiányt,de már az is megoldódott egy ideje [link].Arról a hazai beidegződésről meg végleg el kellene köszönni,ami szerint,amire nincs pénzem az eleve szar is és akinek van az meg egy nagyképű barom és lehetőleg égjen le a háza TV-je és egyáltalán hogyan merészeli ezt.
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #42093 üzenetére
És ki beszélt itt bármilyen alsó kategóriás UHD ről? Valamint nem felhősödik jobban, mint az FHD típusok.Mondom,ne olvasgassatok,hanem nézzetek meg egyet élőben,hogy bármilyen halvány lila gőzötök is legyen és ne irkáltok itt össze - vissza mindenféle zöldséget
-
-
-
törölt tag
válasz
salapp #41152 üzenetére
Nagyon szép tud ám lenni a 4K LCD n is. Az viszont igaz,hogy ahhoz képest, amennyire tolják a marketinget a gyártók, forrás alig van hozzá,TV adás meg csak kísérleti van ( én bundesliga meccset néztem a sajátomon,és az tényleg félelmetesen gyönyörű volt ) Valamint játszani se lehet rajtuk,mert DVGA se létezik ami bírná diavetítés szint felett átnyomni a tartalmat a képernyőre 4K ban. ( bf4 )
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #41134 üzenetére
Mindegyiknek van valami hibája,ha tüzetesen megnézed őket.Ám egyik se olyan súlyos,hogy ne lehessen harmonikusan együtt élni velük,csak nem ezekre kell fókuszálni és direkt keresni-észrevenni őket
(#41135) Tirexi : Csak kár, hogy kevés a jó 3D s film,illetve a technológia is kezd a süllyesztőbe kerülni.
-
törölt tag
válasz
FERRARI89 #41077 üzenetére
A Tv menüjében van olyan ,hogy 3D world, esetleg ott is kipróbálhatod,ahogy nézem ott automatán felismeri a 3D-s tartalmakat .Sorry,de majd valaki hozzáértőbb is hozzászól,mert én hanyagolom ezt a 3D filmnézést teljesen.Emlékeim szerint a Prometheust néztem meg csak 3D ben,szóval passz.
-
törölt tag
válasz
FERRARI89 #41075 üzenetére
Szerezz vagy kérj kölcsön egy normális távot,az a 3D gomb nem véletlenül van rajta, abban nem hiszek, hogy mindent automatikusan érzékelne és váltana a források típusa szerint saját magától a TV.Nem valószínű,hogy rossz lenne a készüléked.Amúgy az eredeti távja hová tűnt ?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Zirowe #41045 üzenetére
Igaz én fogalmaztam pontatlanul
A pontos megfogalmazás az, hogy semmilyen forrásról,semmilyen körülmények között nem megy a miracast
"Ez nem igaz, mert megy továbbra is a korábban említett forrásokról"
Nekem nem megy,vagy szerinted photoshoppal csináltam a képet a hibaüzenetről,a kódolt csatornákkal kapcsolatban ?
(#41046) LucasGrant UPC directed van ?
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
mazacar #41015 üzenetére
Ha házimozira van kötve a Tv alapból ez a felirat fogad,illetve az LG Remote programmal se tudod tükrözni a képernyőt még ha direktbe kötöd a HDMI-t is ( samu galaxy s4).Igaz én csak 1X próbáltam és nem kínlódtam vele tovább.Ellenben a direkt tartalom megosztás megy az Imediashare progival.,de ott nincs képernyő tükrözés opció.
-
törölt tag
válasz
Zjunior #40988 üzenetére
Én néztem a Sky Deutschland nál focimeccs közvetítést 4K ban. Eszméletlen nagy a különbség és szinte lemászik a kép a panelről.Megvan a Netflixes House of cards sorozat legutóbbi évada szintén 4K ban az is megdöbbentően szép.( egyéb már kapható 4K-s filmekről nem is beszélve ) Amúgy nem értem a felháborodást, nekem is van LA 660-os TV-m,szeretem, elégedett vagyok vele, de nem hibátlan darab.A hibáit és a képminőségét LG tulajként próbálom reálisan értékelni és nem homokba dugni a fejemet.Ha valakit ez zavar,elnézést kérek érte.
(#40993) taknyí Gratulálok, most sikerült belekötnöd a fórum egyik legsegítőkészebb,legnormálisabb tagjába.
Hidd el nem gyűjt hsz eket,nagyon sok embernek segített már,ha bármilyen gondja is akadtAzt meg leírom még 1X,nekem nincs plazma TV-m, de elismerem reálisan az erényeit és nem állítom,hogy 80 as évekbeli fakó massza a képük.
-
törölt tag
válasz
taknyí #40981 üzenetére
Először is ne személyeskedj.Másodszor is ezt írtad :
" Akkor miért van az, hogy nézek egy plazmat (tesómnál) és olyan érzésem van a színek tekintetében ugyanazon filmnél -vagy tv adasoknal- mintha 80-as évek beli videofelvételt néznék (fakó)? Az LG ips meg ragyog? Lóvé meg volt, nem az döntött..."
Ebből a butaságból különösen kiemelném ezt a kitételt : " Lóvé meg volt, nem az döntött.."
Szóval nézz magadba ki kezdte itt a nagyzolást, ( ezzel a Győzike - Mónika Show színvonalú megjegyzéssel ) -
törölt tag
válasz
taknyí #40978 üzenetére
Nézd Te kérdezted melyik kategóriába tartozom,soha nem vertem még itt a mellemet a 4K-s TV mel,meg semmi mással. A véleményed a Te dolgod,nem különösebben érdekel,ellenben nekem is megvan a véleményem azokról akik rendelkeznek egy rózsaszínű vizipisztollyal és beakarják bizonyítani a világnak és kardoskodnak mellette, hogy egy sokkal jobb tank ellen ,mint egy RPG
És igen, a minőségnek ára van,ez egy ilyen kávéház,Te kezdted az összehasonlítást,hogy a plazmáknak 80 évekbeli, fekete - fehér hangalámondásos képük van
akinek nincs rá lehetősége az nem állítson fel sorrendeket én se tettem volna..
-
törölt tag
válasz
taknyí #40976 üzenetére
Én mindkét kategóriába beletartozom, ha elolvasod az adatlapomat
A Panasonic plazmák képminősége meg fényévekkel jobb, mint az általad birtokolt és elfogultan becézgetett belépőkategóriás tucat Tescós LG-é ,ezt most vagy beismeri valaki, vagy sem, nekem végül is tökmindegy
Árban meg fél milkától - milkáig tartanak a minőségi Plazmák.No offense.
-
törölt tag
válasz
taknyí #40967 üzenetére
Nem "egy" akármilyen plazmát kell nézni, hanem egy minőségit.Azért mondtam,hogy Panasonic VT/ST sorozat és nem a junoszty plazmára gondoltam
Nekem is LCD-m van,mert a felhasználási területemhez ez áll közelebb ( pc monitorként használom 90%-ban ) Egy LCD soha ,de soha nem fog tudni versenyezni mozgásmegjelenítésben, feketében, színvilágban egy plazmával. ( pláne az LM-LA-LB sorozat belépőszintű tagjai,amivel itt a felhasználók 99%-a rendelkezik ) Az OLED az más tészta,de most nem arról volt szó.
-
törölt tag
Mindig előjön ez a plazma dolog,sajnos tudomásul kell venni,hogy a Pana ST/VT sorozat képminősége ( sok egyéb hátrányával együtt élve ) minden szempontból porrá aláz egy LG LCD-t.Ez a 60pb660v meg egy belépőszintű típus, ritka szar képminőséggel.
-
törölt tag
válasz
Thunder78 #40907 üzenetére
Ha jól látom 21-22 ezer egy ilyen Hama csoda?
Sorry, nem a lelkesedésedet akarom elvenni,de hihetetlenül drága A 35 kg os teherbírásához képest.Itt egy Német acél vízmértékes atomstabil tartó [link],ami 75 kg ig bírja a szerkezeteket, töredék áron.( vízmértékkel ,mindennel )
-
törölt tag
válasz
milanakos25 #39971 üzenetére
Diginél kábelhez nem kell kártya,csak alkalmas TV (DVB C tuneres ),műholdnál meg tudtommal csak beltérivel fogható az adásuk.
-
törölt tag
válasz
Nenősüljmeg! #39812 üzenetére
Annyira se nem smart,se nem okos még...
-
törölt tag
válasz
petya2012 #39711 üzenetére
Jó a noti vinyó is felvételhez,én USB 2-est használok,de elvileg a 3-as is jó,( kompatibilis visszafelé ) HD anyagok nagyobb terjedelmet foglalnak,de nagyon jó a minőségük megfelelő forrásjel esetén.Ezt a törlést nem értem igazán
Ha Tv műsorra gondoltál,akkor a TV menüjében lehet törölni azt a műsort ami már felesleges.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az univerzum számomra egyik legnagyobb rejtélye,amikor is vesz valaki X százezerért egy TV-t,majd ócska megosztással,belső lejátszóval néz róla forrásokat,ezt nem tudom feldolgozni a mai napig sem
-
törölt tag
válasz
TMT7TMT7 #39220 üzenetére
Ezek kár felidegesítened magad,ilyen egy átlag fórum.Minden topikban elhangzik ugyanaz a kérdés naponta X-szer,hiába van összefoglaló vagy első hsz. Mondjuk a gyártónak is megvan ebben a maga sara,hiszen lehetne gy nyamvadt cimke a paneleken,hogy pontosan hány hz es.Ugyxanolyan top secret a dolog,mint Fort Knox belépő kódja,vagy az fw frissítések changelogja.Szóval nem csak a beírkálók hülyék,a gyártó is bekaphatná...
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #39193 üzenetére
Biztosan lassabb mint beltérivel,( mert általában picit lomhább ),nem hinném hogy ez a WebOs-on múlna,ellenben kárpótol,hogy nem kell plusz energiazabáló kütyű és plusz táv.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #39111 üzenetére
Nekem egy filléres LC Power házban van a vinyó,a tiéd is tuti jó lesz.Van egy 1TB-s WD 2.5" noti vinyó is szintén csövver LC Power házban,ahhoz nem kell külső táp.Annyi még,hogy a 2TB-os 7200rpm es.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #39106 üzenetére
Nekem volt az általad említett 42LE4500 és az simán kezelt egy 2TB-os Hitachi HDD-t,külön tápos házban.Egyedül az USB kábelre volt érzékeny (vastagság,hosszúság ),vékonnyal és túl hosszúval néha nem ismerte fel.
-
törölt tag
Ezek már olyan ellentétek amit csak egy közös beb@szással.hányással lehetne feloldani,ehhez én felajánlok pár sört a béke érdekében
(#39092) Warter Még szép!!Az elektronikai pult előtt kell alkoholizálni és amelyik TV-t lehányjátok nah az az 50hz es.Kell ennél jobb módszer??
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #39052 üzenetére
Nem lehetséges szerintem.
-
törölt tag
válasz
BandiHUN #39043 üzenetére
Smart funkciókban az ugrás ezredét éri,mint a nagyobb képátló ( a dual core plus meg ugyanolyan csövver benne,mint ha egy pentium 1 essel lenne szerelve kb )
Annyi,hogy nem 135 perc alatt nyit meg egy weboldalt,hanem csak 125,a menüje ugyanolyan kínkeservesen vánszorog elő )
-
törölt tag
válasz
szente #39039 üzenetére
Ez a pc ről való film indítás nem értem,hogy függ össze a házimozira kötött optikai kábellel tv adás nézésénél?
Akkor nem kell bekapcsolni az erőlködőt,ha 2 HDMI-s megoldást csinálsz pc ről a DVGA val.Egyik megy az ARC-be,másik meg jellemzően DP-n közvetlenül a TV be,így nem kell bekapcsolni a házimozit.Illetve TV adásnál választhatod a TV hangszóróit.Vagy nagyon reggel van és félreértettelek.. -
törölt tag
válasz
#46372352 #39035 üzenetére
Nekem nem kell sehová se mennem,mert a TV a monitorom, a pc meg 24/7 be megy.Csak egy dedikált bemenet választó gomb kellene a távon,hogy ne kelljen a menüben turkálni a váltáshoz.Nekem se kellene semmilyen smart okosság,se 3D,sőt hangszóró sem.Inkább forrásanyag legyen a 4K-s LG mhez,vagy megfizethető árú DVGA amivel lehet 4K ban játszani,mert jelenleg egyik sincs.4K-s TV adásokról nem is beszélve.Ráadásul a win 8 is tré nagyfelbontáson.Magyarán ne vegyetek még 4K-s Tv-t egy ideig,mert tök felesleges ( bár az a másfél film ami elérhető rá,az valóban szemkápráztató
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
nufenen111 #39001 üzenetére
Egy lejátszónál a képminőség a lényeg,hiába játssza le az egy sima egy fordított kötés mintát is a szomszéd Mariska néni norvégmintás sípulcsijából.Az igazán szép képi megjelenítéshez pld lav filtereket célszerű kiválasztani egy mpc hc esetében.( persze nem is kezel minden formátumot,BD ISO és tsa-i a TV) De ha neked megfelelő a minősége ám legyen,csak nem mindenki a béka nyálkás ülepe alól közelíti meg a témát és tekinti azt etalonnak
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #38979 üzenetére
Az LG passzív technológiájához az a formátum passzol,ami neked hibásan jelenik meg.Két eset lehetséges:
vagy valami beállítási gond,vagy megnyekkent a TV-d.Erről kár lexikonnyi értekezést beírni ide és bizonygatni a bizonyíthatatlant,mert mindenki másnál tökéletes a lejátszás.Az fw frissítés,meg nem indok ezekre a jelenségekre.( esetleg még az is lehet,hogy hulladék a forrásanyag amivel próbálkozol) -
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #38941 üzenetére
Jól van elhisszük, hogy kened-vágod a 3D műveleteket,ellenben Te meg az hidd el,hogy a hibajelenség senkinél nincs amit leírtál,így joggal gyanakodhattunk akut user error ra.
-
törölt tag
válasz
eladogeppc #38929 üzenetére
Pedig H.O-ban tökéletes a 3D élmény. ( átkapcsoltad rendesen és a megfelelő opcióval játszod le ??
)
-
törölt tag
válasz
Lord Norbert #38926 üzenetére
Nem kell igazán nagyon állítgatni.Elsősorban felejtsd el a power dvd szörnyűséget és válts vagy XBMC,vagy MPC-HC lejátszó programra.Ha az XBMC-t választod,akkor kapsz egy profi klienst,24p kadencia helyes megjelenítéssel ( De az MPC-HC is kiváló )
-
törölt tag
válasz
Lord Norbert #38924 üzenetére
Mi lenne,ha a 2 ócska és rossz megoldás helyett közvetlenül kötnéd HDMI-n a gépedet a TV re.nem is értem ennyi az önsanyargató,mazochista felhasználó?
-
törölt tag
Miért?Nagyobb energiabefektetéssel jár egy tagadó mondat kinyögése,mint egy félretájékoztatás ugyanannyi tagból álló mondat és nyelvtani szerkezettel?
A kérdés valóban hülyeség,de hát nem mindenki vágja ezeket a
hz dolgokat,elnézően és jóindulatúan kell ismertetni a rideg valóságot a mezei userrel szerintem -
törölt tag
válasz
Burt1793 #38762 üzenetére
Jó választás.Samu vs LG az egyéni ízlésvilág kérdése,van akinek jobban bejön a samu színvilága,van akinek nem.A passzív 3D viszont mindenképpen az LG mellett szól.Megbízhatóságban nem hiszem,hogy lenne különbség a 2 gyártónál.Mindenképpen a nagyobb képátlósat vegyed,nem ad annyit pluszt a beltartalom mint a méret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- SkyShowtime
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest