- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
norrberth #76023 üzenetére
A műholdas beállításoknál a + gombbal lehet másik műholdat hozzáadni, a kuka gombbal meg törölni, ha több is van rajta. Az ország átállítás nem valószínű, hogy megoldja. UPC műholdas topikot kérdezd meg, hátha..
eisento Az automata hangolás sikerült? Szoft biztos a legújabb van rajta. A kezelési útmutatóban ott a csatornák másolása, vagy a szoftver frissítés, stb. Ezt az útmutatót a smart menüből is eléred.
makoss Itt is le van írva a folyamat.
-
sayen2
csendes tag
válasz
norrberth #72738 üzenetére
Találni még jobb áron is , csak szét kell nézni...
LG49UB850V Alku előtti ár...
-
TRob1
veterán
válasz
norrberth #72529 üzenetére
A bazi gyors telók mennyiért mennek? És meddig bazi gyorsak?
Az egy-két évvel ezelőtt bazi gyors teló hol van most gyorsaságban?
És ha olyan gyors az androidos 150k-s pl sony teló, miért olyan xar a kb. ugyanannyiért lévő androidos sony tv?
Vagy fogjuk fel a tv-t is olyan tab/teló félének és nőjön az ára is úgy ahogy a telóknál a nagyobb kijelzősöké?
Mert ha vki kiad pl. egy 40k-s samu helyett egy 160k-s samura pénzt, akkor ilyen szofttal egy 42-47-50-55colos "tabért" (tv) kiadhatna akár millákat is, nem? És akkor faxaán ugyanazt tudná mint a telója, csak nagyban. Vagy legyen ugyanaz az ár és sebesség 5-6 colért és 50-60 colért is?
szerk: Dehogy van jó. NEKED (felhasználónak/vásárlónak) adják ki a frissítéseket hogy "elvileg" elégedettebb legyél.
-
vargalex
félisten
válasz
norrberth #72508 üzenetére
Én csak 1 UPC-s Pace HD box-hoz tudom hasonlítani. Annál szebb képe van a 32LB5700-nak és a 7 éves 37LH3000-nek is.
A vízszintes vonalak viszont furák, digitális adásban nem nagyon lehetne ilyen, hacsak nem a rossz felskálázás miatt. Az STB egyébként milyen felbontásra van állítva?
A böngészésről és a média lejátszásról nem beszéltem. Böngészésre nem használok TV-t, média lejátszónak pedig Rasberry Pi 2 van. Bár, a gyerekek a 32LB5700-nál a beépítettet használják, nem panaszkodnak.
-
törölt tag
válasz
norrberth #72438 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni, vagyis én nem találtam meg sehol. Talán kérdezd meg az LG supportot erről. A 04.00.40.-es is jól működik szintén műholdas(digi) vételnél. De nem is ez a gond, mert ha felraknád ezt, akkor meg feldobja majd a 04.00.70-est. Annak meg már lehet hogy van hibája. De olvastam olyat, hogy a samsungon a H6-osnál ki lehet kapcsolni a frissítést, de ennek ellenére mégis felrakja a tv. Na ez sem semmi.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
norrberth #72423 üzenetére
Sziasztok!
Készülék: LG UF850V
Szolgáltatás: UPC DVB-C mediacarddal03.03.89 firmware-rel vettem a tv-t, de amikor elindítottam jelezte, hogy van frissítés, ezért frissítettem 03.20.05 verzióra a firmware-t. Ezután az a hiba jelentkezett, hogy ha UPC-s kereséssel hangoltam a tv-t, akkor megtalált minden előfizetett csatornát, de az EPG-ben (Guide) csak a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról (UPC budapesti DVB-C frekvencia táblázat) indítva az EPG-t volt előnézeti kép is és hang is. Ha nem a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról indítottam az EPG-t, akkor elsőre sem előnézeti kép, sem hang nem volt, az előnézeti kép helyén "csatorna adatok letöltése" felirat volt látható, ha úgy hagytam, akkor akár 30 percen keresztül is. Másik csatorna előnézeti képére váltva, megjött az adott csatorna hangja, de előnézeti kép továbbra sem volt. Ezt itt a fórumon is megírtam és 5 ember jelezte, hogy UPC DVB-C + mediacarddal ők is tapasztalják ezt a hibát.
Ha teljes kereséssel kerestem, akkor a 112 MHz-en lévő 6 db csatornát nem találta meg, de az EPG minden csatornáról indítva rendesen működött. Amikor a 112 MHz-en lévő csatornákat kézzel hozzáadtam a csatornalistához, akkor a korábbi hibajelenség ismét jelentkezett.Februárban frissítettem az "új" 04.00.40 firmware verzióra, majd újraindítás után a tv rögtön feldobta, hogy van újabb 04.00.70 verzió, rögtön feltettem azt is.
Innentől kezdve az volt a jelenség, hogy a kódolt csatornákat random nem kódolta ki a tv, az előfizetett kódolt csatornákon "kódolt" felirat volt látható, aztán néhány csatornaváltás után megint működött.
Hívtam UPC-t, hogy tönkrement a kártya, kijöttek 4 kártyát próbáltunk ki a TV-be (az egyik kártya az LW659S-ben gond nélkül működött), de mindegyik kártyával ugyanezt a hibajelenséget produkáltak.
Leadtam LG-éknek hibára, ők azt mondták, hogy a legutóbbi frissítésben valamit módosítottak a csatornakezelésben, ezért a UPC-től kérjek v1.2 verziójú smart card-ot, mert több hívás is volt hasonló hibával és mindegyiket UPC meg tudta oldani ilyen kártya cserével. Hívtam UPC-t azt mondták, hogy nekik egy féle kártyájuk van, ami v1.1 szoftververziójú és valóban minden kártyájukon v1.1 szoftver volt.
Ez kb. egy hét alatt lement, végül LG elfogadta, hogy UPC-nek csak egy fajta kártyája van és mondták, hogy kicsrélik az alaplapot, majd néhány nap múlva hívtak, hogy megvan az alaplap. Kijöttek, kicserélték és azt mondták, hogy amíg a 04.00.70-es verzónál frissebb nincs, addig ne frissítsem a tv-n a szoftvert, úgyhogy jelenleg ismét a gyári 03.03.89-es szoftverrel használom a készüléket, ami szintén nem hibamentes: ha az EPG-t nem a 112 MHz-en lévő 6 csatorna valamelyikéről indítom el, akkor elsőre az előnézeti kép helyén fekete kép látható és nincs hang sem, ha másik csatornára (előnézeti képre) váltok az EPG-ben, akkor innentől kezdve már jól működik.Ahogy dezz (#72427) írta, downgrade mehetett volna, de mivel a korábbi szoftververzió sem volt jó, ráadásul a tv garanciális, ezért nem is akartam vele foglalkozni.
Másnál LF/UF készülékkel UPC DVB-C / mediacarddal nem jelentkeznek a fenti hibajelenségek?
Üdv YB
-
direwolf
őstag
válasz
norrberth #72413 üzenetére
Miért? 25i a PAL TV adás. Ha ezt deinterlaceled+interpolálod, kapsz 50p-t. Ezt duplázod (kétszer jeleníted meg, lesz 100Hz. LCD-n ennek már nagyon folyamatosnak kell lenni, ha jó az algoritmus.
HDMI-n van 24p forrásod (vagy 50p vagy 60p, de ezek már eleve elég folyamatosak) ezt 4x megjeleníted, még mindig csak 96Hz-nél járunk.
Hm? -
direwolf
őstag
válasz
norrberth #72411 üzenetére
A "100Hz" csak TV adásoknál működik. HDMI bemeneten a forrás oldalon állítod be a képfrissítést, amit a TruMotion varázsol el (sokszoroz, blank frameket szúr be stb. meglehetősen dokumentálatlan módon) Én úgy vettem észre, hogy egy 24p film esetén (ha a hdmi forrás is 24Hz-re van állítva!) a TruMotion DeJuddert 1-re állítva szép lesz a mozgásmegjelenítés, és még messze nem szappanopera. A DeBlur-t fel lehet tolni maxra.
-
dik
őstag
-
Csedit
aktív tag
válasz
norrberth #72205 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Nagy filmek, 70, ill. 90 Gb. Külső vinyóról még nem próbáltam, de igen, ez jutott nekem is eszembe.
Full hd filmek, pedig azok között is van nagyobb, nálam is akadás mentesek.Szerk:
Kipróbáltam, külső winchesterről gond nélkül elindul.
Még nem gigabites a hálózatom,lehet hogy az a gond. Kábeleket kell cserélnem és akkor a gigabit is meglesz. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
norrberth #72032 üzenetére
Krissz80 neked is üzenem.
Én is kínlódtam majd fél évig míg nem rájöttem a megoldásra legalább is részemre.
A beállítás -kép oldalán van olyan opció, hogy - Energiatakarékos üzemmód -ezt állítsd - Közepesre és innen indulj ki. Élethűbb színek és nem vakítók lesznek a fehérek. -
Batistuta7
tag
válasz
norrberth #72020 üzenetére
hát ennek rohadtul örülök .most vettem hitelre
úgyhogy cserélni nem is nagyon akarom . De esküszöm nekem is bent van még a crt tv-m , mert foci meccset pl egyáltalán nem lehet ezen a tv-n nézni.
Viszont én nem adom fel . Valahogy csak be lehet úgy állítani hogy ne legyenek migrénes rohamaim . Ha nem lenne sárgás egyébként teljesen jó lenne a dorko-s beállítás , azt már kellően lágynak érezném , és nem is zavarná úgy a szemem. Én pana-t néztem egyébként , ami jobban tetszett ,de úgy voltam vele a fórumon ennyi ember csak nem téved. Lehet mégis
Most egyébként töltök egy elvileg kalibráló video-t . Ha lejött kipróbálom és megírom az eredményt. -
Krissz80
senior tag
-
0xY
tag
válasz
norrberth #71997 üzenetére
köszi, remek hír, hogy máris vehetek egy új távirányítót egy alap funkcióhoz
felmerült még egy gondom, ez talán nagyobb is az előzőnél. A TV az erősítővel HDMI-n van összekötve, a HDMI/ARC csatlakozón keresztül. A Telekomos settop box képét/hangját jól át is viszi, azonban, ha usb-ről játszok le filmet, akkor néma..TV hangszórójára váltva az szól, de visszakapcsolva az ARC-ra semmi..Nyilván ilyenkor az erősítőt TV-re kapcsolom, az előző Samsungom ilyenkor gond nélkül küldte a hangot az erősítőre. Mit rontok el? Simplink is be van kapcsolva, de mégsem kapcsolja ki/be az erősítőt, ami szintén nem okés. -
MrBazsi
senior tag
válasz
norrberth #71953 üzenetére
4k akadozik neked ha ki van kapcsolva a tru motion? pedig annak nem kellene. nekem "csak" egy ub820 van, de pl hetek óta 4k-n nézek egy két sorozatot is, és meg se koccan neki. nálam alapból kivan kapcsolva, és nem is érzem szükségességét h be kellene kapcsolni, így természetesebb.
-
törölt tag
válasz
norrberth #71873 üzenetére
Nem tudhatom, gondolom a rendelkezésre álló darabszámig engedték megrendelni, és utána leveszik a listáról.
Az edigital is rögtön leveszi, ha elfogy, és kiírja, hogy a forgalmazás vége. Majd ha kapnak újabb szállítmányt, akkor visszarakják. Szóval nem kizárt, hogy lesz még belőle. Az újabb majd az LH850 lesz, és talán olyan min. 500k induló áron.egerszegi.z Akkor állítsd vissza, és mivel ezek a tévék kalibrálása utáni egyedi beállítások, ezért a fehéregyensúlyt és az egyéb színenkénti külön beállításokat én hanyagolnám a helyedben. Azon felül érdemes a Fekete szintet és a Helyi sötétítést is alacsonyra állítani. Az akadás miatt a TruMotion egyes fokozatait próbáld ki, vagy állítsd Felhasználó szinten De-Juddert 1-re, a De Blurt meg 8-ra például, vagy ahogy neked megfelelő. További UF850V, és UF950V beállítások.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
norrberth #71873 üzenetére
Igen, sajna elfogyott
Minden bizonnyal jönnek az új modellek. Márciusra ígérte őket az LG.
Én meg így már biztosra mondom hogy még tovább odázom a vásárlást. A 680V még elérhető, de nem győzött meg, szóval így jártam, pedig ma délelőtt még kosárba is tettem a 850V-t, de sokat gondolkodtam... Ez van
-
törölt tag
válasz
norrberth #71819 üzenetére
Nemcsak az, a direkt ledes is felhősödik, nálam is az üres egyszínű háttérképeknél, csak az nem érdekel senkit. Tv vagy filmezéskor ne legyen zavaró, az a lényeg. A focinál az más dolog, ott a direkt ledes a rosszabb, akinek nem tetszik, hogy ilyenek az LCD-k az vegyen Oledet. Vagy plazmát, de annál meg más gondok vannak. CCFL-es tévét már nem gyártanak, csak használtat lehet venni.
hitman77 Csak a 652V a 3D-s tévé, és ez direkt ledes, a másik edge-led. Játékokhoz valók a Dual Play szemüvegek.
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #71818 üzenetére
Azért nem semmi 2011 óta nem sok minden változott, köpködjük most is. [link]
Ezt hívják felhősödésnek, azaz cloudingnak, amely az edge-Led technológia velejárója. Többnyire ezért nem ajánlják itt a fórúmban az edge-Led-es tévét a CCFL-sel szemben. Ha túlzott mértékűnek találod a bevilágítást, megpróbálhatod kicseréltetni, ha most vásároltad, de semmi garancia, hogy a következő nem fog cloudingolni, mivel, mint írtam, ez a technológia velejárója.
-
Beni2360
félisten
válasz
norrberth #71794 üzenetére
Ez teljesen olyan mint, hány rendőr kell egy villanykörte becsavarozásához?
Valóságban ha egy olyan asztalra teszed ami szélesebb a TV-nél akkor a kereten fekszik fel és nem hajlik a kézben. Én egy takarót tettem az asztalra és simán felfektettem a Tv-t. leültem mellé és kényelmesen becsavargattam a csavarokat. -
D@ny7
aktív tag
válasz
norrberth #71789 üzenetére
Igen ezt tudom hogy felső kategóriás
Csak kérdés hogy kell-e a 3D. Habár a dual play az tetszik benne
De holnap lehet meglesem őket egy üzletben.
Jah és egy nagyon fontos kérdésem lenne, ami most jutott eszembe. 2 műholdas antenna lenne rá csatlakoztatva DiseqC kapcsolóval, az egyik DIGI,amihez lenne egy CAM modul, a másik egy Telekom antenna lenne, de már nincs meg az előfizu, szóval csak a free csatornák miatt.
-
-
aidy01
csendes tag
válasz
norrberth #71741 üzenetére
Csak ugy mondom, hogy média marktban van argarncia. Ha két heten belül alacsonyabb áron megjelenik náluk a termek, visszaadják a különbözetet....en nagyobb bajban vagyok, hogy tegnapelőtt megvettem az uf778v-t másik áruházban... De lehet h visszaviszem, mert a 3 napon belül vagyok meg...
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #71740 üzenetére
Tudom már még nem telt le a 14 nap vissza küldetem visszautaltatom a pénzt, és közbe rendelek egy másikat másik címre névre 233 ért.
Simán meglehetne csinálni. De már mindegy.
Adom az ötleteket azoknak akik megvennék 233 ért, és na adj isten leviszik 200 ra majd.
Most már legalább tudom mikor kell tv-t venni ha most bejönnek az új 2016 os modellek, akkor jövőre ilyenkor kell lecsapni.
-
direwolf
őstag
válasz
norrberth #71645 üzenetére
Tied edge, vagy direct led? Mert felhősödés (clouding) az edge ledre jellemző, a directnél dirty screen (DSE). Kicsit más az "effekt". A DSE a diffúzor "hibája", nem tudja egyenletesen eloszlatni a szemedbe világító ledek fényét, és ilyen holdudvart látsz körülöttük. Valami ilyesmi. Ezt amúgy mindenki látja, ha nagyon odafigyel, csak van akinél annyira minimális, hogy normál körülmények között nem is tűnik fel. Nálam (is) sajnos elég jól látható.
-
törölt tag
válasz
norrberth #71608 üzenetére
De-Judder 1 / De-Blur 7-8 a jó nálam, és így tökéletes nekem. Ne nézd a CRT-t, mert át kell állni róla, hanem inkább a HD adásokat, vagy filmeket, és tényleg lehet, hogy távolabbról kellene kezdeni. Amúgy minden csatorna, és minden egyes film és adás is lehet különböző minőségű, amit gyenge minőségben kapunk, főleg SD-ből. Csinálhatsz több kép profilt(Haladó 1, 2 Eco, stb), és váltogatod a gyorsmenüben. A plazma más technika, azt se érdemes hasonlítani ezekhez.
Krissz80 Az LF652V kategóriájában a 42LF652V. Az
LB670V / LB671V-ről ne is álmodj, ezek már rég nem kaphatók.hitman77 Utolsó mohikán az LG 55LF652V, mert ugyan csak feltételezés, de meglehet, hogy nem lesz már 2016-os szériában FHD 3D-s tv
, csakis UHD-ben. Passzív 3D, sokak szerint ez nem vibrál, és nem is szellemképesedik úgy, mint az aktív. Használjuk igen, és 1080p/Half OU formátumú filmeket érdemes beszerezni hozzá. Nincs 3D-s tv adás, és amit a tévé átalakítana 2D-ből, az szinte semmit nem ér.
-
válasz
norrberth #71609 üzenetére
Nem értek hozzá, de "olvasmányélményeim" alapján én az alábbi módon képzelem:
A CRT képcső kb. úgy működik, hogy egy ciklusban az elektronsugár egyenként pásztázza végig a képpontokat és mindegyiket a megfelelő fényességgel felvillantja, ezután a képpont fokozatosan elsötétül, a következő felvillanásra már teljesen fekete lesz. Az LCD képernyőnél viszont az van, hogy a képpontok egy cikluson belül konstans erősséggel világítanak (nincs elfeketedés), a következő ciklusban a fényerő megnő vagy lecsökken, majd a ciklus hátralévő részében ismét konstans módon világít.
Most vegyünk pl. egy fekete háttér előtt repülő éjjeli lepkét: CRT-n azt látjuk, hogy felvillan egyik pozícióban, kis sötétség, felvillan másik pozícióban, kis sötétség, harmadik pozícióban, stb. Az agyunk ilyenkor feltételezi, hogy a lepke folyamatosan mozog csak időnként nem látjuk, mert pl. valami kitakarja a látómezőt. LCD-nél viszont azt látjuk, hogy lepke "áll" egy bizonyos pozícióban, aztán hirtelen odébb ugrik, megint áll egy darabig, és így tovább.
A megoldás a problémára LCD-nél kétféle: (1) be lehet szúrni újabb képkockákat a meglévők közé (interpoláció), (2) az LCD-t is villogtatni kell, azaz pl. a ciklus felénél elsötétíteni az összes pixelt, azaz mintha két soron következő kép közé be lenne szúrva egy teljesen fekete kép (BFI). (És persze lehet kombinálni a kettőt.)
Mindkét megoldásnak vannak hátrányai. Az interpolációnál a tévé próbálja kitalálni, hogy a beszúrt képen mi lehetett (pl. milyen pályán mozogtak a dolgok), és ez mindig csak közelítő eredményt fog adni (főleg, ha a számítási teljesítmény korlátozott). A BFI-nél meg az a nyilvánvaló probléma, hogy a fényerő töredékére (pl. felére) esik (hiszen a képpontok csak az idő egy részében világítanak), ezért erősebbre kell venni a háttérvilágítást, ami felerősíti az összes ezzel kapcsolatos problémát (foltosodás (DSE), felhősödés, gyengébb kontraszt, stb.)
Amennyire tudom, az LG tévék (pl. az LF65) interpolálnak (ez lenne a TruMotion).
Egyébként fentiek alapján (elvileg) egy harmadik módon is lehet csökkenteni az LCD-n észlelhető "ugrálást": távolabb kell ülni a készüléktől (homályosabb kontúroknál kevésbé észrevehető a szaggatottabb mozgás.) És a legtöbb ember valószínűleg nagyobb LCD tévét néz (mint korábban CRT-t), és közelebb ül hozzá...
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #71608 üzenetére
Tegnap elléptem a haverhoz megnéztem a csúcs szuper Samsung tv-t jét az még szarabb volt.
Abba is olyan furán mozogtak az emberek "folyamatosan picit gyorsan" a haverom azt mondja nem tudja miről beszélek, neki pont fasza!Minek ezekbe a tv-k be ez a mozgásjavítás? Led miatt? Szerintem csak ront a helyzeten, van aki észeresem veszi.
Persze ha megmutatom utána már látja és őt is elkezdi zavarni.
Ma megyek megnézem az egyik ismerősöm Sony Plazmáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest