- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73832 üzenetére
A HDR-ről itt van egy cikk, de biztosan tucatszámra vannak hasonlók. Elég tömören leírja a lényeget, és még az is kiderül, hogy miért más, mint a fényképezésben:
HDRSajnos az árazás rejtélyes dolog, nem egyszer előfordult már, hogy teljesen azonos beltartalmú tévék között csak az eltérő keret és talp színe miatt csináltak 20 ezer forintos árkülönbözetet. Szerintem azért egy azonos méretű, de magasabb típusszámú modell valamivel többet tud a másiknál, még ha a specifikáción nem is látszik. Például egy kicsit jobb alváltozata a processzornak, esetleg fél gigával több memória, vagy ugyanannyi, de gyorsabb változat. Ezeket mi az LG-től nem fogjuk megtudni, de lesz majd olyan portál, amelyik kideríti.
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73816 üzenetére
Ha az ugyanolyan elven működő 4K panelek alatt azt érted, hogy mindegyik megjeleníti a 4K felbontást, akkor lényegében igazad van
. Innen kezdve már nem. Nem mennék bele, hogy mennyire más az OLED és az LCD, de itt van például az LG elnevezése szerinti UHD illetve Super UHD közti eltérés. Megint a tartalom problémába ütközünk, azaz van-e, lesz-e és mikor HDR tartalom, és szeretnénk-e azt igaziból nézni.
Az UH75xx és alatti sorozatok UHD-sek, úgynevezett HDR Pro (valójában HDR előkészítés) tulajdonságúak. Kezelik, lejátsszák a HDR tartalmakat, de nem képesek megmutatni a tényleges képet. Kicsit plyan mint a HD Ready volt, lejátszotta a FullHD-t, csak nem azzal a részletességgel. Az UH77xx-től kezdődő Super UHD tévék már HDR10-esek, és valóban megmutatják a HDR által nyújtott többletet.
Érdekes lehet még a Rec.709 színtér megjelenítés mértéke, ami szintén a Super UHD esetében a legjobb, az UH63xx-ig bezárólag még elég jó, az alatt (belépő UHD) meg sincs említve.
Amit még nem tudunk az a hardveres képesség. Azt azért tudni kell hogy a 2015-ös, a kolléga által nagyon javasolt UF85xx típus esetében azért nem panaszkodnak a WebOS sebességére, mert az erősebb HW miatt ott nem vagy alig észrevehetően jelentkezik. Valószínűleg 2016-ban is a hasonló kategóriától kezdve van jobb HW, ami jobban viszi a WebOS3 rendszert.
Nyilván mindenki eldönti hogy a fentiekből mire lenne igénye, mit tart parasztvakításnak, és leginkább mennyi pénzt akar/tud rászánni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
bandi0000 #73816 üzenetére
Az idei kínálatból látszik is, hogy a maradék FHD modellek ha nem is fapadosak, de már láthatóan csak takaréklángon fejlesztik. Viszont szerencsére árban nagyon közel kerültek az UHD és FHD modellek.
Ez olyan mint az okostelefon. Lehet hogy nincs rá szükséged, de kénytelen vagy váltani, mert lassan csak azok maradnak és azokat fejlesztik. Lehet hogy jövőre már ki is futtatják az FHD TV-ket bizonyos piacokon. (legalábbis a kisebb méretekben)
-
w333
félisten
válasz
bandi0000 #73813 üzenetére
Sokan utálni fognak most ezért de szerintem jelenleg még pont semmi értelme nincs az UHD TV -nek, olyan érzésem van vele kapcsolatban mint anno a HD ready TV -k után amikor megjelentek az első FHD TV -k, aztán még legalább eltelt 5-6 év mire elterjedt és ugye tartalom is legyen hozzá ... szóval azt mondom hogy legalább még 2-3-4 év mire ezek normálisan elterjednek
42LA660S ha jól emlékszem akkor hajlamos volt a négy sarkában a foltosodás, illetve nagyobb DSE + még bevilágítás is és még kissé fakó is volt !
Na most az LF652V ezek már minimálisak, illetve elég szépen Samsungos kontrasztos képminőségre is be lehet állítani és a bevilágítás + dse -től sem kell félni ... nekem pl. ilyen a fekete !
De itt ezen a videón is teljesen renden van a képi világa !
Szerk.
Ha mégis úgy döntesz UHD, akkor az UF850V jó választás, ez alá ne menj !
-
w333
félisten
válasz
bandi0000 #73811 üzenetére
2X szorzóval számolj mindig !
Amíg egy 40" FHD 100k addig ugyan ez a TV 200k és ugyan úgy van bevilágítás, ugyan úgy van DSE meg minden, de legalább UHD és minél nagyobbat kell venni, mert különben nem látod a különbséget
Míg az 50" FHD TV nézési távolsága 200 cm, addig az UHD -nak 90cm
Szóval ha élvezni akarod a 4K -t akkor alaposan zsebbe kell nyúlni, ha egy olyan kategóriást TV -t szeretnél venni mint az LF652V ami ugye UHD az legalább 350k, ettől olcsóbb TV -el csak szenvedés lesz az egész !
Én megvettem tavaly télen az 50LF652V mert nagyon jó kis TV nagyon szeretem és úgy vagyok vele hogy 3-4 évig kihúzom vele míg jobban elterjednek és olcsóbbak lesznek azok a bizonyos OLED TV -k !
-
w333
félisten
válasz
bandi0000 #73806 üzenetére
Olcsó UHD TV -nek híg a leve ... ezt már sokszor leírtam !
Normális UHD TV legalább 350k -tól indul UF850V ami már a jobb kategória !
Eddig az utolsó csúcs FHD az-az LF652V !
(#73809) bandi0000
Edge led inkább a bevilágításra hajlamos de ugyan úgy van DSE is !
Direct led inkább a DSE és ritkán de van bevilágítás, IPS -nél még ritkább !
OLed nincs bevilágítás és nincs DSE, viszont mint a plazmáknál van beégés !
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73806 üzenetére
Szerintem az Edigital nem árul nem Magyarországra szánt modelleket. Korábban egyes webshopok árultak 37"-os LG tévéket, amiket nem ide szántak, magyar nyelvet lehetett választani, de Magyarországot nem.
Ami igazán galádság az LG-től, hogy az UH75xx alatti tévéihez nem ad MR-t, azt külön kell megvenni, és csak az MR15 típus lesz jó hozzá, ki tudja mennyiért.
3D-s fullHD modell nincs 2016-ban
. Igaz sokan már halottnak nyilvánítják a 3D-t.
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73804 üzenetére
Tudom hogy nem illik ilyet javasolni, de inkább válassz egy kicsit nagyobb befőttesüveget
.
Viccen kívül: azt mondanám, hogy ne válassz az UH65x sorozat alattiak közül, mert azok bár 4K-sak, de belépőszintűek. Van még egy sötét ló: az UH63x, ami nem IPS panellel jön, és nem ismert a háttérvilágítás módja, egyebekben valószínűleg olyan mint az UH65x.
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73798 üzenetére
Amennyiben az LA660-hoz hasonló képességű, leginkább ár/érték arányos tévét vennél, akkor le kell csapnod az LF652V-re. 2016-ban az LG már nem követte el azt a "hibát", hogy készít egy jó képességű, kevés kompromisszummal járó 3D-s fullHD modellt, igencsak megfizethető áron. Gyanítom hogy ebből a típusból sokszorosan többet adtak/adnak el, mint az összes többi LG-ből összesen.
Szerintem az LA-hoz képest három kompromisszum van, ebből egy kis felárral pótolható, egy másikra nem biztos hogy szükség van, a harmadik leginkább megszokás kérdése:
1. A Magic Remote-ot külön meg kell venni (igénytől függ, de inkább jobb ha van)
2. Helyi sötétítés nincs, de sokak és a tesztelők szerint nem igazán kell
3. A WebOS többet tud a NetCast-nél, de ahhoz képest a sebessége kissé húzós, aminek a fogadtatása felhasználófüggő. Egyébként van esély rá, hogy feljavítják a tudását a WebOS 3 bizonyos funkcióival. -
w333
félisten
válasz
bandi0000 #73798 üzenetére
Mindenképp előrelépés lenne ... itt van róla egy teszt
Nincs felhősödés (legalábbis nekem az 50LF652 nincs) IPS Glow egy kicsit !
Inkább DSE amit lehet tapasztalni, de kb. 80 fényerőnél nem is látszik ... van aki látja van akit ez ne zavar, 3D fantasztikusan jó ... nagyon elégedett vagyok vele, a Smart része is bőven jó amire használóm, érdemes hozzá beszerezni egy MR 600 mozgás és hangérzékelő távirányítót, a gyorsabb élmény miatt !
-
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #73776 üzenetére
Szia!
Amennyiben az idén váltanék azt jelenti hogy 2016-os tv-t vennél, akkor a feltételeid alapján igen kemény dió lesz. Nemrég osztották meg a következő linket, angolul van, de a Google fordító egész normálisan magyarítja, ha szükség lenne rá:
Ebben a végén van egy jól használható táblázat. Nyilván az OLED lenne a legjobb, de például az IPS LCD tv-k közül az UH85 a minimum, ami tud 3D-t, és 2.1-es is. Igaz ez is EDGE LED-es, de az LA660-nál biztosan lényegesen jobb.
Korábban néhányan ajánlották az UF850x tévéjüket (2015-ös), ami valószínűleg szintén minőségi ugrás a tiédhez képest, nem csak a 4K miatt. Ez sem annyira olcsó, de a 2016-os megfelelőjénél biztosan sokkal kevesebb.
-
Croaker
csendes tag
válasz
bandi0000 #65510 üzenetére
Hát nem tudom, de sokan szidják a Metro/TEsco/Spar stb nagy multik elektronikai dolgait. Mondok egy más jellegű példát:
Vannak távcsövekből is másodosztályú darabok, persze ez nincs ráírva.
Nem minden darab ugyanolyan minőségben kerül lencse ügyileg csiszolásra. Vagy másik megoldás, hogy például egy swarovski a másodosztályú lencséit más cégnéven adja ki. -
Croaker
csendes tag
válasz
bandi0000 #65498 üzenetére
Az edigitalon már 200 a 42 LF652V:
http://www.edigital.hu/led-televizio/lg-42lf652v-3d-smart-led-televizio-p476651.html
Szépen emelnek a nagy akció előtt, így a végén annyi lesz mint máshol...
Szerk:
Hozzátenném, hogy mind a 4 nagyban ( Emag, MM, Edigital, Euronics) egységesen 160 volt ez a típus ebben a méretben november 11-én. -
Black Dragon
addikt
válasz
bandi0000 #65498 üzenetére
Az edigitalos akció az bullshit.
Beírod árukeresőbe a típust, máris fényévekkel olcsóbb. Az 50" 652v-t lehet most 1-2 helyen megvenni 194-ért!! A 42" osat pedig kb 145-ért... Már ha a 42-esre írtad a 180-as árat.
gubisasam: igen, az MR600 as az új(és olyan van a kollégának, arról beszél)
-
Black Dragon
addikt
-
Black Dragon
addikt
válasz
bandi0000 #65475 üzenetére
Hali
Többen is írták már talán, hogy azért a Direct LED-nek is megvan a hátránya, de most nem keresem vissza azokat a posztokat, gugli keresésben biztos kiadja a választ. De valószínűleg igen.
Továbbá a micro pixel controll-ra ezt találtam, ebben megkapod a választ: Unless it is a full array LED TV with a good implementation of local dimming, skip that feature. It does help with the blacks, but it can also create a blooming/halo effect. Local dimming is even less useful for edge-lit LED TVs (most of them), because it cannot dim targeted portions of the screen.
Dave567: Akkor mindenki -1.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
bandi0000 #55445 üzenetére
Nagyon sok tulajdonosi tapasztalaton nyugvó véleményt nem fogsz kapni, mivel elenyésző az UHD modellel rendelkezők száma itt a fórumon.
Ezzel nem szokott mindenki egyet érteni, de én nem mondom azt neked élből, hogy nem kell UHD. Azt viszont nem árt pontosítani a vásárlás előtt, hogy mire fogod használni a készüléket?
Az alapján a kevés infó alapján ami kiderült a kérdésedből így kapásból nem feltétlenül ajánlanám egyik UHD-s készüléket sem, egyrészt a magasabb input lag miatt ami konzolos játéknál érezhetően zavaró lehet, másrészt 42" esetén nem nagyon látom értelmét egy UHD készüléknek. 4K tartalom is még meglehetősen kevés van.
A 820-as egyébként egy teljesen "alap" NetCast rendszerrel szerelt UHD Tv. Enyi pénzért én inkább néznék egy nagyobb FullHD készüléket, a nagyobb mérettel szerintem többet nyer az ember szemben egy kicsi UHD-val. Másik alternatívaként gyűjtenék még pénzmagot, egy nagyobb 3D-s UHD-ra.
2014-es modellekből talán ami 4K és 3D is az az UB850V, ami viszont ha jól tévedek 49"-tól elérhető, cserébe érezhetően drágább. Hozzáteszem UHD-ra még a 49"-t is kicsinek tartom, nagyon nagy jó indulattal maximum határesetnek.
Persze ez saját szubjektív vélemény, a kollégáknak még úgy is lesz ötlete a témához.
-
Shingen
addikt
-
Watt25
veterán
válasz
bandi0000 #41498 üzenetére
Na, viszont mégsem felesleges dolog pontosítani a dolgot. Itt ugyanis ezt írják:
All HDMI cables will support Audio Return Channel functionality when connected to Audio Return Channel-enabled devices. You can use your existing HDMI cables or choose a different cable type.Itt válik értelmessé az, hogy a számozás az eszköz HDMI kompatibilitását jelöli és nem a kábelét. (Mert bizonyos 1.4-es funkciókhoz szükség van High-speed kábelre, viszont az ARC-ot minden kábel tudja, de csak az 1.4-es eszközök...)
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
bandi0000 #40411 üzenetére
a keresés indítása előtt van egy olyan opció hogy teljes keresés, és egyéb szolgálttó, ezeket állítsd be, és a csak digitális hangolás legyen kiválasztva, nem kell neked analóg
Van egy olyan opció is hogy helytelen csatornák kihagyása, az ne legyen kijelölve.Ha ezek ellenére sem találja meg, akkor a szolgáltatód meg tudja mondani melyik csatorna melyik frekin van, és a kézi keresés opciónál meg tudod adni a helyes frekit, bekeresi, és a tárolás gomb megnyomása után elmenti.
Némeylik tipusnál félre fordították a tárolás, mentés opciót, asszem gyári visszaállításra. -
huncutka1029
addikt
válasz
bandi0000 #40173 üzenetére
Azok csak a smart app bizonyos funkcióinál működnek, PL youtube app keresőjében.
amikor megjelenik a virtuális bill, akkor menj a beállítás ikonra (kis fogaskerék asszem) és ott átállítva nem a kurzorral kell menni a billentyűzeten, hanem a számok helyén lévő betűket fogja írni.
Vagy vezeték nélküli bill. (Pl logitech K400, Rapoo, stb) -
boksz
senior tag
válasz
bandi0000 #38376 üzenetére
Hétfőn cserélik ki a LG50LA660.
Az lenne a kérdés, hogy ellenőrizhető-e valamilyen formában, hogy az új készülék volt-e használva ?
Gondolok itt olyan menüre ami mutatja az eltelt üzemórát stb. esetleg ha felhívom az LG-t ott IMEI szám alapján meg tudják mondani, hogy volt-e szervizben ? -
lovagod
újonc
válasz
bandi0000 #35400 üzenetére
Én ugyan nem vagyok nagy szaki.
De hogy érted azt hogy ugyanaz az a panel mindegyikbe?Na már most ,félre ne érts nem kioktatni karlak,de a panel és a kijező két különböző dolog.Sőt a panel olcsóbb mint a kijező.Legalább is nekem ezt mondták.
Vagy nekem mondták rosszul?Tehát ha a kijelzőt kicserélik akkor a panelt is?A szervíz nekem azt mondta hogy az LG 42LA 620S hoz ugyanaz V változat,és 42 LA 6208 as kijelző jó.
Csak ezek jöhetnek szóba.Mármint ez a 3 használja ugyanazt a kijezőt.
Tehát ha a kijező rossz,akkor még a panel jó.?
vagy nem így van?Van estelg vaki szaki itt akihez fordulhatok közevetlenül?
-
lovagod
újonc
válasz
bandi0000 #35396 üzenetére
Nem szánnék rá annyit.A garancia szervíz 110-et mondott.Azt azért sokallom.Állítólag külföldönről lehet szerezni olcsóbban.
De az Ebay sincs semmi.Ha a Tv tipusát beütöm akkor is csak 18 találat jött ki kb az ebayen.Felhívtam az LG .Ott egy hölgy vette fel..Kérdeztem a kijező típusát.Nekem egy számot mondott:EAJ 62310801.Viszont ilyen néven semmit nem ad ki a google sem.
Nem tudod esetleg más,hogy hol tudok ennek utánna nézni? ránézni?
-
coolfire1973
csendes tag
-
Lidl
senior tag
válasz
bandi0000 #34736 üzenetére
Hello,
én próbáltam, és nekem sikerült. nem volt semmilyen szerzői jogi üzenet.
Tudnál egy képet dobni, hogy mi volt a pontos hibaüzenet?Ha párosítottad a tévét a gépen a youtube-bal, akkor bármit, amit a gépen keresel, ki tudod küldeni a tévére. (A jobboldali alsó ikonnal lehet)
Köszi
Lidl -
huncutka1029
addikt
válasz
bandi0000 #34265 üzenetére
igen, elég elfuserált dolog, sokszor, ha hamarabb kapcsolom be az Xboxot mint ahogy átkapcsolom HDMI-re, néha fel sem ismeri kiírja,hogy Nincs jel...
Ha meg kikapcsolom, nem kapcsol vissza az előző bemeneti forrásra.
Nem is volna rossz, ha megadhatnál egy alapértelmezett bemeneti jelet, és ha új eszköz, forrás csatlakozik akkor átkapcsolna, ha megszűnik a másik forrás jele, akkor visszaállna az alapértelmezettre.Kedves LG tessék megcsinálni nekünk!
-
válasz
bandi0000 #33558 üzenetére
Nekem így van az elejétől fogva. HDMI-al van rákötve minden (pontosabban a tévébe csak egy megy az ARC HDMI-ba, a többi cucc, STB, Blu Ray, DVD az erősítőbe van kötve).
De nagyon gáz, hogy ha be akarok valamit állítani, akkor SMART gomb, beállítások....etc
Gondolom erre nincs semmi megoldás, ez ilyen. Jól gondolom? -
OldMike
őstag
válasz
bandi0000 #30959 üzenetére
A 3D mélység nagyjából úgy működik, hogyha a negatív tartományba mész, akkor csak a kijelző belseje irányába ad mélységet. Olyan, mintha egy sötét szobából ablakon át néznél kifelé, ami kint van annak van mélysége. A pozitív tartományban lehet - kedvező esetben - elérni a "képből kijövő" látványt.
Próbálgatni kell, elrontani nem lehet, legfeljebb vissza kell állítani alapra, aztán újra próbálni. Szerintem egyéni, kinek mi tetszik jobban.
Korábban valaki írta az LG honlapról letölthető 3D kisfilmet. Amennyiben az még most az a sport témájú, akkor azzal érdemes próbálgatni. Abban van képből kinyúló ugróbot, kirepülő sapkák, porszemek, vízcseppek stb.Én 17/5 értékekkel használom, ezekkel elég látványos. Az efölötti értékeknél már előfordult néha zavaró hatás.
-
Tékozló
tag
válasz
bandi0000 #30806 üzenetére
Az enyém Euronicsban lett véve és biztosan hivatalos LG garanciás, sőt lett hozzá véve garanciakiterjesztés is. Szürke importosra csak biztosítás köthető törésre.
A Tescoban vett hivatalos LG garanciás?
Szerintem a mozgás elmosását lehet vele állítani, de hogy ér-e valamit nem tudom, mert én nem tudom kipróbálni. A de-judder nekem tetszik, nem zavar a szappanopera effekt, csak az zavar, hogy 5-ös érték fölött a gyors mozgásokat elcseszi, az alakok predatorosak lesznek, mintha mögötte szétesne a kép. Kisebb értéknél vagy nem, vagy nem látható már ez a képrombolás. Kérdés ezen segítene-e a de-blur, vagy esetleg a 700-as széria 200Hz-e javítana-e? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bandi0000 #30322 üzenetére
32" játszik, nagyobb nem fér el.
Jobb a 6130 mint a 620? Plusz a 6130 nem Smart (a 32" legalábbis amit helyben találtunk belőle), DLNA miatt viszont jó volna. Akkor már inkább egy 660, nem? A 32LA620S is az MCI 200Hz-es, szemben a 6130-cal ami 100Hz.
@Zoli1117Bak: Köszi! Csak OU? SBS ebben az esetben nem jöhet szóba?
-
Tékozló
tag
válasz
bandi0000 #30285 üzenetére
Kösz, de nálam akkor sincs. Se a felhasználóiban, se sehol (úgy is próbáltam, hogy haladó képbeállítást választok). Próbáltam azt is, hogy a bementet állítgatom (más bemenetről hátha előjön), hátha attól függ, de ez sem segített. A TV-men a legújabb szoftver van, igaz a tv gyártása májusi. De az is igaz, hogy volt egy 660-am egy hétig, az szeptemberi gyártású volt és azon sem volt ilyen opció.
Nálad ez simán bejön bármilyen képbeállítással (pl. mozi) és mondjuk USB-n HDD-ről filmet nézve? Mert nálam csak a de-juddert tudom állítani, de-blur nincs is. Egyébként olyan sincs, hogy Clear Plus előre beállított érték, helyette Sima van (ilyenkor de-judder 3), meg még egy gyári (azt hiszem 7-es értékkel), meg a Felhasználói.
Az ügyfélszolgálat nem tudott válaszolni ezekre, ezért írtam emailt 1,5 hete. Erre meg nem jött válasz. Ezután megint felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, állítólag majd keresnek telefonon és utána néznek miért nem kaptam választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145