- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
cszalien #53862 üzenetére
Azért arra figyelj,hogy ő az LA sorozatról beszél.Ha olyat veszel akkor ne vedd figyelembe írásom,de sztem most inkább LB van.Ami lehet hogy 42" alatt tényleg nem maszatos.Tisztába kell lenni vele hogy a felhősödés azt jelentené hogy sötét jeleneteknél köd foltok(felhők) láthatóak a tv-n és ez is csak besötételt szobában vagy természetesen esti tévézésnél úgy,hogy nincs felkapcsolva a villany.
Én felhősödést nem tapasztalok a tv-n műsor alatt.Ami jellemző az a maszatos(mint ha koszos lenne) a kép,de hangsúlyozom ez az én 55"-os tv-men LB730. De ha 8-as sorozatot veszel az lehet nem is maszatos mivel edge led és nem direkt led.
Ha kisebb méretet veszel 47" és alatta sztem és sztem nincs miért aggódni.Az már annyira kicsi,hogy nem tünnek fel az ilyen jellegű "gondok"...hacsak te sem vagy olyan" vályott" szemű mint én ,mert én
Volt Samum,de sztem azok a 7 sorozattól számítanak valaminek.
Az üzletben nehéz kiszúrni vagy eldönteni melyik lenne a jobb....ez időt igényel.
Megbízhatóságra nem lehet választ adni,mert szerintem ezek a márkák egy kategória.És már a mai világban nem lehet 10 évre tv-t venni,mert sztem nem bírják ki addig. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
cszalien #53844 üzenetére
Szia!
A döntő különbségek:
- Samsung VA paneles, ami mélyebb feketével ergo nagyobb kontraszttal jár viszont a betekintési szöge kisebb, hamarabb kezdenek el fakulni a színek. A panel másik hozománya az aktív 3D, bár ezt írtad, hogy nem fontos.
- LG IPS panel, gyengébb fekete, tehát kontraszt cserébe nagyobb betekintési szögek, kb tényleg csak lehetetlen szögből kezd el fakulni. IPS illetőleg LG, tehát passzív 3D.
Nagyjából hasonló kategória a két készülék, smart és a menü is lassabb lesz az LG-n mint a Samun, ha ez zavar akkor vagy LA szériát keress ami még NetCast-os vagy várd meg az idei WebOS2 rendszerrel szerelt TV-ket (mondjuk azoknak az induló ára nem ennyi lesz az biztos).
Megbízhatóságról 1 év távlatából nem nagyon lehet mit mondani. Nagyjából ezek a főbb különbségek, ha valamit kihagytam a kollégák majd úgy is kiegészítik
EmThor: én általában Médiába szoktam benézni, de szerintem még egyszer sem láttam úgy kiállítva készüléket, hogy az összes szar legfőképpen az interpolációs eljárás ne lett volna csutkára húzva.
-
TeeJay
félisten
válasz
cszalien #53844 üzenetére
semmi bajod nem lesz az LG-vel, akárhogy fikázzák otthonra az IPS panel tuti lesz, lehet nincs 3-4ezres kontrasztja csak 1ezer de legalább szebbek a színek, sokkal jobb a válaszidő és nem torzul a szín ha oldalról vagy alulról nézed. nekem telefonban (LG F6) is IPS panel van és totál elégedett vagyok a feketéjével
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest