Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• hiddenroth

csendes tag

válasz KillerATi #327072 üzenetére

Igen nagyon menő mind a kettő! Sebességben egyéb dolgokban mit tapasztaltál a kettő között különbségben?

• hiddenroth

csendes tag

válasz bostone #327063 üzenetére

Az öregem, akkor eléggé gyerekes. :D Bár lehetséges, hamarosan 1x-re vált! Az már minimum egy serdülő szint!

• hiddenroth

csendes tag

válasz Noxy #327058 üzenetére

De azt úgy már nem lesz biztonságos használni nem? Az az app már egyre elavultabb lesz. Már, ha ez tényleg akkora veszély, mint gondolom, vagy olvastam róla és valójában meg kicsi az esélye, hogy probléma lesz belőle.

Ez a megvétel kihez kötődik? Az accounthoz, vagy ha arra az adott telefonra valaha feltelepítették? Valamint az alkalmazások mindegyike ingyenes, amiket írtam. (Egyébéknt rajta vannak.)

• hiddenroth

csendes tag

válasz bostone #327057 üzenetére

F*stalicska...hehe :D

Nos igen, a helyzet az, hogy egyszerűen ki nem állhatom a nagy telefonokat. Ki vagyok tőlük, nem is értem, hogy miért lett a többségnek szimpatikus, amikor egy féltéglát cipel a zsebében. Számomra az 5" a szimpatikus méret, vagy alatta. Na ez ugye jelenleg az 7,8 és SE telefonok. Tehát a választék nem nagy. De ez is meg fog szűnni, mert már a legújabb SE 6.1" lesz, szóval kijelenthetjük, hogy lassan vége a világnak, megérett a pusztulásra. "Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi!" című történet.

• hiddenroth

csendes tag

Milyen tapasztalatotok van abban, hogy ha olyan már telepített app-ot használtok/használtatok, ami már nem volt támogatott az adott telefonon, mert az iOS nem felelt meg a követelményeknek?Letilthatja, letiltja egy idő után az indítását az Apple?

Gondolok itt a következőkre:

- Google Térkép
    - Waze
    - Facebook
    - Messenger
    - Instagram

Első kettőnél gondolom nem para, főleg ha nem bejelentkezve használom (bár nem tudom Google Térképet lehet-e anélkül.) Tehát nincs semmi sensitive adat, maximum egy-két új funkciót nem kapok meg, de az eddigiek nyilván bőven elegendőek a használatukhoz. Tudom van Apple Map is, de az eléggé gyermeteg szinten mozog még mindig ezekhez képest elvileg, na meg a 2.6-os értékelés is eléggé meredek. Bár ez érdekes kérdés, hogy akkor az a sok millió iPhone használó miért nem ezt használja inkább (ami miatt fejlődhetne az alkalamzás ((gondolom)), és az Apple is fejleszteni, akár új funkciókkal is, már ha van ilyen szándékuk.)

Biztonság szempontjából nyilván nem nem használnék olyan böngészőt és levelező programot, ami már nem kap app támogatást sem. Tehát, marad a Safari és (Apple) Mail. Feltételezem a Mail-nél nincsenek szinkronizálási gondok, tehát ha elolvasok egy levelet az a gépen is olvasott lesz, vagy ha kapok egy levelet, vagy küldök ezeket normálisan szinkronizálja minden esetben. (Bár megjegyezném ott a "Email App for Gmail", ez pontosan milyen is? Mennyire ajánlott?) Szerintem nevetséges, hogy elég az iOS 10 a Safari-na és a Mail-nek, de Chrome-nak 16.0 kell...de egy OTP Smartbanknak, ami szerintem jóval sensitiveebb adatokat tartalmaz, meg 13. is elég...biztos van benne racionalitás, de világosítsatok már fel, hogy mi. Szerintem csak sima sz*patás. Persze értem én, konkurencia. De szerintem folyamatosan userek-et tudnának szerezni, ha ezekenél az appoknál tovább lenne a támogatás.

Közösségi alkalmazásokat lehet a böngészőkben is futtatni, bár ezek nem tudom mennyire működőképesek, nézegettem videókat, de nem adta vissza pontosan azt, amire kíváncsi vagyok. Nem vagyok egy óriási felhasználjóa ezeknek, de időnként szükségem lehet rá. Facebook gondolom biztosan fut, talán megjöhetnek az értesítések is (próbált már ilyet valaki?). Nyilván a Safari-t használva biztonságos maradna ez a használat is, hiszen a Safari maga támogatott. Nem tudom mennyire hagyja-e ezt az Apple.

Nyugodtan tegyél, tegyetek hozzá bármilyen észrevételt, amire esetleg nem gondoltam és fontos lehet.

• hiddenroth

csendes tag

válasz batai15 #325248 üzenetére

Az úgy elég szerény, Qi-val töltod gondolom. Milyen a telefonod és milyen töltőt használsz? Gondolom gyári. Egyébként a Qi és az USB töltés körülbelül (sőt a 2.0 kisebb) ugyanaz áramerősségben. Nyilván kevés ember tölthető USB-ről (gondolom), de azért kíváncsi lennék van-e különbség 500 ciklusnál, vagy mi a különbség ilyen töltési módokon.

• hiddenroth

csendes tag

válasz MasterMark #325246 üzenetére

Elméletileg töltési ciklus van, tehát mindegy hogyan töltöd, annyit bírnia kellene. Lehet bírja majd knox83 -nál is, talán ha doban egy updated később az jó lenne! :D

Egyébként meg hivatalos oldalukon ugye azt mondják, amit te is leírtál. De ha mégis lecsökken 80% alá 500 alatt az mégsem garanciális történet náluk. Akkor a normál elhasználódás xy-nál így ment végbe ezt mondják. [link] [link] Persze egy (új) iPhone nem a szegény ember mobilja és lehetséges sokaknak meg sem kottyan például egy iPhone 13-as 45k-s új gyári akkumlátora.

• hiddenroth

csendes tag

válasz icecave #325244 üzenetére

Feltételezem csak voltak olyanok, akik ezt már figyelték, cikket vagy videót is csináltak az esetről. Mármint, hogy 500 vagy több ciklus után mennyi ideig időzött a telefonjuk 80%-on aztán csak esett egy nagyot mondjuk 70%-ra. Abszolút nincs semmi gyakorlati tapasztalatom ebben, teljesen kívülálló androidosként (bár már nem sokáig) vitézkedek csak itt. Az nézőpont kérdése, hogy most a sötét oldalról akaork átállni, vagy a sötét oldalra jövök. :D Voltak már olyan esetek (netán tömegével), hogy valaki ilyen miatt garanciáztatott? Gondolom nem, mert nem fordult elő. Mert ugye lehet ez nem is ellenőrizhető le. Ha lemegy 80%-ra, aztán ott marad sokáig, ahogy te is írod, majd a 600. ciklusnál meg látsz 70%-ot, semmit se tudsz kezdeni ezzel. Akkor lehet csak érdekes, ha úgy van, mint #325240knox83 említett. Mert ő elméletileg el fog jutni hamarabb a 80%-ra, 350 ciklusnál, ha minden így marad.

• hiddenroth

csendes tag

válasz knox83 #325240 üzenetére

Ez egy normálishoz közeli csökkenési ütem elméletileg. Én úgy tudom, hogy 500 ciklussal esik 80%-ra kb. Azaz 1 ciklus, olyan 0,04% csökkenést okoz. Nálad meg ez 0,057%, ami magasabb igaz valamivel és így 72% körül lesz 500-nál. Mondjuk az is kérdés, hogy ez az 500 ciklus gyorstöltésre vonatkozik, vagy nem? De talán ez mindegy az Apple szerint. Gyári gondolom az akku, vagy ez egy új telefon?

• hiddenroth

csendes tag

válasz Zsolt,72 #325236 üzenetére

Igazad van természetesen nem az Apple Pay-ben volt a gond, hanem az Apple Store-nál. De a lényeg, hogy az Apple okozta a hibát. Tehát ergo mindegy, hogy milyen módon történt az anyagi kár, megtörtént. Aztán késsésel küldték meg az adatokat is például az OTP felé, bár erről nem találtam információt mennyi késéssel. Ez is elég fura dolog. Azt nem tudom más bankok felé, hogy küldték meg, de elméletileg elméletileg közel 20 országban volt ez probléma, nem csak magyarokat érintette. Nyilván az Apple nem gondolta volna, hogy valaha ilyen előfordulhat és úgy néz ki, még nem jöttek rá a problémára, mert újabb eset volt, de most magyarokat nem érintett. Tehát simán lehetett volna újra ez, egyszerűen csak szerencsénk volt, hogy most nem. Persze nyilván, ha a száz milliós nagyságrendű App Store vásárló közül érint 6420 (tipp) embert világszerte, nem lesz tőle riadalom és a többséget nem fogja érdekelni.

Nem igazán voltam eddig egyébként félelemmel ilyen dolgok iránt, most egyáltalán nem csak az Apple-re gondolok, de ezek után minden ilyen előfizetésemet ezen a másodlagos bankártyán keresztül fogok intézni. Feltöltöm vagy 6 havi összeggel és onnan vonja. Beállítok egy emlékeztetőt rá és újra megteszem. Az a mód, amit te csinálsz is jó, de nálam sajnos nem működőképes. Egyébként szerinted akkor, mi van ha egy ilyen kártyára érkezne újabb és újabb levonás? Oké leszívja azt az összeget (egyedül Youtube Premium előfizetésem va, tehát nem egy komoly lóvé), de utána mi történik, ha mondjuk még le akarna vonni 20-at? Mínuszba azt hiszem, az a webkártya nem mehet.

A többi kérdéshez esetleg valami hozzáfűznivaló? A 3, 4, 5, 6 főleg érdekelne. Nyilván topikgazdaként komoly tudásod és tapasztalatod van. Ha esetleg válaszolnál rá, az hasznos lenne.

• hiddenroth

csendes tag

válasz Stauffenberg #325233 üzenetére

Értem ezt. Azért kérdeztem így, mert én nem szoktam lenémítani a telefont éjszakára. Szeretem és kell is, ha elérhető vagyok mindig. De valószínűleg ebben az esetben működik M1995 megoldása.

• hiddenroth

csendes tag

Sziasztok!

Elolvastam az összefogallót, de van pár dolog, ami nem tiszta teljesen ezért itt megkérdezném tőletek:

1, "az egyes értesítési hangok vagy az ébresztés hangereje külön nem állítható, néhány app alapértelmezett jelzőhangja sem"

Ez még mindig így van? Különböző iOS verziókban vannak különbségek ebben? Ezt úgy képzeljem el, ha éjszakára bekapcsolva hagyom a telefont és elég hangosra van állítva az ébresztő hang, akkor bármilyen értesítés jön, az is nyilván nagyon hangos lesz? Tehát a telefon nem törődik azzal, hogy alszol? Gondolom esetleg, ha okosórával együtt használod.

2, "jelszavak beírásakor mindig visszavált gyári billentyűzetre"

Gyári angol nyelvű billentyűzetre? Vagy magyaron hagyja, csak a kinézete változik meg?

3, "a telefonszám nélküli hívások (“rejtett szám”) nem blokkolhatóak külön"

És ez? [link] Van olyan beállítás ezen felül, hogy azokat a számokat tiltsam, amik számkijelzéssel hívnak ugyan, de nincsenek elmentve a névjegyzékemben?

4, Az Apple-nek van hivatalos közleménye arról, hogy meddig gyárt alkatrészeket (főként akkumulátort) egy adott telefonhoz? Tehát mi az a telefon, amihez még biztosan kapható gyári akkumulátor? Teszem azt, egy iPhone SE (2016)-hoz még kapható lesz? Látok több "jobb" boltban is olyan kiiírást, hogy még például ebbe a modellbe tudnak gyári akkumulátort tenni. Mondjuk az iStlye-ban már kivették és csak a 2 és 3 van. Lehet már nem éri meg nekik, vagy nincs gyári? Jó kérdés. Persze elméletileg, ha nem gyári nem is mutatja az állapotát, de nem tudom ez mennyire kijátszható avagy sem. Mivel az iPhone-t mindent szénné korlátoz (ahogy eddig megfigyeltem) gondolom nem játszható ki.

5, Tapasztalatotok szerint a security update-ket meddig kapják meg az első gyártástól számítva a telefonok?

6, A QI töltés elméletileg a legjobb a készülékek számára, az akkumulátor degradációja szempontjából. De lehet ilyen jó (vagy akár még jobb is), ha simán csak PC USB portjáról töltöm? A QI töltés nem a leghatékonyabb töltés és hő is bőven termelődik (tudom van olyan töltő, ami hűtős), de egy USB-ről történő töltésnél ez a hőtermelődés nincsen és szintén lassú a töltés. Ehhez csak egy kábelre van szükség, és nem kell egy elég drága (főleg, ha gyári, de mással nem tölteném) QI töltőt venni. Vélemény?

7, Ez az Apple Pay fizetési problémára milyen megoldásokat csináltok? Ha megadunk például egy virtuális webkártya számot, amire csak annyi pénzt teszek, ami az app megvásárláshoz kell az eléggé biztonságos? Úgy értem, ha újra levonná a pénzt már nincs rajta semmi nem tud mit levonni, vagy akkor ezt úgy nézi az Apple, hogy tartozol neki egy újabb app árával?

Új hozzászólás Aktív témák