- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
válasz
xhege #292099 üzenetére
Persze, max nagyon jó áron, de használtból is ki lehet fogni megkíméltet, viszont ott eladás előtt gyakran az eladó egy elég gyatra akksit tetet már csak bele, hogy oda tudja írni "új akkuval" , viszont soha nem felejtem el, hogy nekem anno a sima "teflon fekete" hetes volt a nagy kedvencem, persze tönkrement, először a hang ic (vagy mi) ment ki, aztán nem vette a töltés és szép lassan elforgácsolódott a készülék nálam. Viszont tavaly akkora mákom volt, hogy egy bontatlan 128gb-ost hozzám vágtak itt Ha-n 70 ezer forintért, hiába volt még két telefonom megvettem. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy bizony ki lehet fogni, mondjuk a 11 Pro esetében az ár soha nem lesz ennyire must have, max egy apokalitpikus érában, ahol két tojásért kapsz egy rolexet.
#292101 Coleman.B Igen, hasonlót találtam én is, de ilyen helyekről nem mernék venni. Az oldal puritánsága, adatok hiánya eltántorít a vásárlástól. Ezért írtam az ebay-t, mert ott tényleg vannak boltok, magányszemélyek, akik elraktak bontatlant. És ott maga az ebay garantál egyfajta biztos üzletet.
-
gyapo11
őstag
válasz
xhege #292050 üzenetére
több 1”-os szenzorral rendelkező telefon van a piacon
Jó lenne, ha ez jobban terjedne, és sikerülne megoldani minél laposabb objektívvel.
A másik lehetőség, amit a Samsung Galaxy próbált, hogy a másik irányból indulni, vagyis a fényképezőgépet kiterjeszteni telefonná. Normál szenzor, objektív, kereső, fogás, és egy megfelelő méretű kijelző+telefonos funkciók. De ez sokkal vastagabb, nehezebb mint egy telefon.
Az alapvető probléma az, hogy az emberek jó részének elegendő a telefon fotózási képessége. Nem a fotózást szeretik, hanem képeket akarnak, tehát nem számít nekik a gép fogása, perifériái, a kép minősége, az objektív cserélhetősége, vaku csatlakoztathatósága, dummy akkuval működtetés stb. Mindezek miatt a profi képek fényképezőgéppel készülnek, a fotózást szeretők fényképezőgéppel fotóznak, de az óriási tömegnek megfelel a telefonos fényképezés és az a képminőség amit az ad. -
Lalikiraly
addikt
válasz
xhege #292072 üzenetére
oké, köszi meg is lesem gyorsan.
Még annyi, hogy ikes vezetéknléküli töltőt használ itt valaki?
Kollégám régóta iPhone hoz azt használja és semmi baja.
-
Razzul
őstag
válasz
xhege #291164 üzenetére
Igen, ezt sokan írjátok és ez is szempont volt a vásárláskor. A telefont most júniusban vettem újonnan, ha érdekli az embereket itt majd írok róla hosszabban is.
A kínai telefonok képalkotása engem nem győzött meg, annak ellenére, hogy a tesztekben jól szerepelnek. Azonban az a tapasztalatom, hogy a valódi használat során nem tudják hozni stabilan ezeket az eredményeket.
-
Razzul
őstag
válasz
xhege #290444 üzenetére
Amúgy ilyen esetben akinél a telefon van tud valamit tenni?
Számomra mindig is furcsa volt ez a történet. Igen érdekes ez a helyzet, mert a behajtás szempontjából a tiltás az illetőt aki a telefont eladta nem érinti, de a vevőnek mint harmadik félnek sok fejfájást okoz. -
30z.Samu
félisten
válasz
xhege #288099 üzenetére
Jaja, a OneUI egy teljesen jó rendszer még olcsóbb telefonokon is, Nekem egy A52S van és pörög-forog, teszi a dolgát. Ezzel nincs is problémám.
(#288100) szpeti40: Jaja, van elmaradás rendesen az Androidhoz képest. Meg az is vicces, hogy van feature, amit az Apple beharangoz hogy ehhez hardveres dolgok kellenek, azt Android téren simán megoldják szoftveresen akár egy fele annyiba kerülő telefonban is.
-
zaskar
senior tag
válasz
xhege #287780 üzenetére
Köszi, közben letöltöttem, majd kipróbálom. Egyébként főleg a zöld színekkel van bajom, erdő, tájkép mind természetellenesen néz ki. 3 évig használtam előtte sima 11-et, az ebből a szempontból nekem teljesen megfelelő volt. És még egy észrevétel: közeli tárgyak fotózásánál lényegesen nagyobb tárgytávolságról tud csak élesre állítani a 14, mint a 11. Legalábbis úgy emlékszem, mert a 11 már nincs meg.
-
válasz
xhege #287660 üzenetére
A feleségemnél is ez volt reggel a 13 minin. Ő szerintem még 16.4.1-en van, ha jól emlékszem. Most kipróbáltam nso, nem adta be, hvg nem adta be, mondom indexet sosem olvasok. Arra be is dobta, de érdekes mert amíg nem nyomsz rá "élőnek" tűnik az ablak, miután rányomtam a további beállításokra már "szürke" lett. Fura...
-
válasz
xhege #287493 üzenetére
Ha “a pin” alatt a jelkódot érti, azzal viszont az Apple id jelszavát is meg tudják változtatni (jelenleg még).
trialboj: ha nincs bekapcsolva a find my, nincs wifi és nincs mobilnet, akkor esélytelen hogy a lokátorban lássátok a telefont. És ha nincs rajta net (se mobilnet, se wifi), akkor lost mode-ba se tudjátok tenni.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
xhege #287229 üzenetére
„Jelenleg droidból nem tudom mit lehetne venni.”
Üdv a klubban!
Tavaly, mielőtt megvettem a jelenlegi iPhone 13-at, 4-5 órát töltöttem azzal, hogy áttekintsem pl a Mobilarénán az aktuális Android-kínálatot, „hátha van valami számomra jobb” ajánlatuk. Nos, nem volt. 😀Pedig nyitott lettem volna rá. Volt Android és szerettem is, nem haraggal váltunk el egymástól.
-
válasz
xhege #287048 üzenetére
Én pedig egyáltalán nem. A fene sem tudja követni, hogy mikor mit lát és mit hallgat le, miután már arcfelismeréskor is automatikusan bekapcsol a kamera, a hallgatózás pedig Siri mellett folyamatosan zajlik, de már nélküle is viszont láthatóak voltak a feldobott reklámokból, úgyhogy szexelni sem szeretek mellette.
Egyesek pedig még felveszik maguknak az akciót is, felmegy cloudba. Csodálatos. Lehet ebben bízni, hogy senki más nem fog hozzáférni, egy ilyen mai világban?! -
Shyciii
veterán
válasz
xhege #286918 üzenetére
xhege, col
Így fogalmazva már érthető
A lekapváról nekem nem ez ugrott be. Amúgy meg nem értem, hogy ez miért probléma. Beszélek pár percet, és utána visszarakom. Az akksija meg amúgy is sokat bír, így ez nem gond.
Magsafe-es vezetéknélküli töltőnél vagy MagSafe-es powerbank esetén meg ugyanúgy nem szakad meg a töltés, MagSafe-es powerbank esetén ráadásul kábel sincsen. -
markknight
veterán
válasz
xhege #286870 üzenetére
Ez így van. A 13 Pro olyan tré esti fotókat csinált a 11 Pro-hoz képest, hogy sírni tudtam volna. Utáltam azt a kamerát, meg a mostani 14 Pro képei gagyik. Karácsonyi képeket mikor megnyitottam pár hónapja én azt hittem ez valami rossz tréfa, egy vicc. Vállalhatatlan képek születtek a gyertya+karifa mellett.
-
PACSA75
őstag
válasz
xhege #286870 üzenetére
Dehogyis generálsz vitát, ezért léteznek a fórumok, hogy mindenki elmondja a véleményét. Aki meg nem tudja elfogadni a másikét az boci.
Nekem sima 13 van és teljesen elégedett vagyok a kamerával. Amatőr fotós vagyok, szeretem a túl tolt képeket (éles - színes)🙂.
De elfogadom a profi fotósok véleményét. Ha azt mondjátok, hogy ez nem jó, elhiszem. Nekem bejön. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
xhege #286684 üzenetére
Sajnos nagyon kicsi a felhasználói bázis szerintem egy Google vagy Amazonnal összehasonlítva (az asszisztens használóira gondolok, mielőtt leszedik rólam a keresztvizet). Ennek a szoftvernek tanulnia kellene és ahhoz kell a használat. Meg hát, programozói oldalról is karban kellene tartani, de az iOS is kihívást jelent nekik.
Egyszer írtam, hogy a Google valójában tökéletesen tud magyarul oda-vissza (hibátlan magyar szóval felolvasta és magyarul válaszoltam a Viber üzenetekre), de egyszerűen letiltották a lehetőséget. Írt nekik a fejlesztő, hogy segít nekik megcsinálni, szóba sem álltak vele. Csak a nem szótári szavakkal volt bajban, tehát választékosan kellett fogalmazni neki.
Ehhez képest a Siri még az angollal is küzd itt-ott. A navigáción kívül csak rádió- és zenehallgatásra lehet használni a CarPlayt, másra nem való.
A googli legalább angolul felolvassa az emaileket és az sms-eket vagy Viber üzeneteket most is, csak nem olyan szépen mint korábban. Válaszolni is lehet csak angolul. A Siri is szól, hogy üzenet, de mivel magyar, tőle a büdös életben nem tudom meg, hogy mi az. Válaszolni angolul minden további nélkül lehet. Csak hát, mi lenne a téma ugye
Ez nekem komoly visszalépés a Droidról, az biztos.
Jó gyerek ez a Tim, de csak annyi az erénye, hogy a bolt nem zuhan csak lassan erodálódik a regnálása óta. Úgy vette át Steve-től, hogy a lendület még most is megvan. De nem több már, sajnos.
-
markknight
veterán
válasz
xhege #286684 üzenetére
Az van, hogy iPhone 4S óta és azóta kb hozzá nem nyúltak. (kb 10 éve?) De a hangját már háromszor cserélték, meg már meghatározhatod, hogy fiú / lány legyen esetleg milyen akcentussal beszéljen, mert ez a fontos.
Akkor még jópofa volt, még a Cydiából is lehetett ilyen emulált verziót letölteni régebbi eszközökre. A gyorsaságon kívül a Siri volt az egyik húzónév a 4S megjelenésekor.. meg még talán az antennát átrakták máshova?
Jó sztori volt az Antennagate is.
És nem is az a baj, hogy sötét hanem évről évre hülyébb. Futás közbe nem enged playlistet váltani csak ha feloldom a telefont, meg ha olyan kedve van az időjárást se mondja fel neked csak betolja az arcodba. Régebben szabadon kapcsolhattad a bluetooth-ot is ki be, most ahhoz is már feloldás kell.
-
Geryson
addikt
válasz
xhege #285225 üzenetére
Uch, az kemény lenne. Anno a Whatsapp oldalán azt írta, hogy a Move to IOS alkalmazás majd megoldja. Nem oldotta meg. Sőt, igazából annyira pocsék volt az alkalmazás, hogy szerintem 50%-át még a programoknak sem vitte át, egyesével kellett letöltenem. Egyik kézben az egyik telefon, másikban a másik.
De mondom, ott azt írja, hogy át lehet vinni a beszélgetéseket... -
Astery
senior tag
válasz
xhege #284357 üzenetére
Parancsok alatt ki lehet rakni egy ikont amivel zárolni lehet a képernyőt:
Parancsok -> + -> Művelet hozzáadása -> Képernyő zárolása -> alul felfelé mutató nyíl -> Főképernyőhöz adás -> átnevezés -> Hozzáadás -> Kész
Bár azt hiányolom, hogy ezzel nem sötétül is el rögtön a képernyő ezért nekem továbbra is marad inkább a dupla kopp az AssistiveTouch gombon.
-
válasz
xhege #283522 üzenetére
Az apple watch edzés közbeni gps használata úgy néz ki, hogy ha az iphone a közelben van, csatlakoztatva van, akkor annak a gps-ét használja az óra az edzéssel kapcsolatos helyadatokhoz. Így az óra sokkal kevesebbet merül.
Ez az alábbi modellekig van így: Series 8, 2nd gen SE, Ultra. Ezek akkor is a saját GPS-üket használják, ha az iphone a közelben van.
Így az ezt megelőző modellek edzés közben azáltal merítik jobban az órát talán, hogy folyamatosan használják a pulzusmérést, de nem a gps miatt. -
válasz
xhege #283512 üzenetére
pont volt Samsung Store-ban megnyomogatni
kinézetre, funkciókban, tudásban minden nagyon szimpatikus, tényleg csak annyi, hogy szülőket leszámítva nálunk már tényleg mindenki, tesó, összes barátom, párom, ő szülei mindenki iPhone-os
Find My családon belül, iMessage, Facetime stb eléggé hiányozna
dobnom kellene az Apple Watchot, illetve az iPad, AppleTV is úgy a legkényelmesebb ha van telefonod is
#283513 icecave - szerintem jöhet ide is, kíváncsi vagyok én is mi folyik a másik térfélen
-
-
válasz
xhege #283422 üzenetére
Nekem is kellett egy, utazáshoz, mert 14PM nem bír úgy egy napot, hogy utazol, órákat várni a reptéren, repülés, aztán onnan még vonat, stb.
Néztem többet, mindegyik melegszik jelentősen, gondoltam, a kisebb mAh majd jobb lesz, de nem. Egy Baseus-t vettem, ezt (kékben csak nem volt már meg a link, ezért linkeltem ezt): [link]
Tölti megsafe-en, bejön az animáció is meg minden, de melegszik ez is, így inkább úgy használom, ha többet kell tölteni, hogy kábellel kötöm össze a telefonnal, nem pedig a hátuljára cuppantom.
-
Dewildoe
csendes tag
válasz
xhege #282969 üzenetére
Heló. Én kb. 1 hónapja vettem az asszonynak egy használt 11-et ö is hasonlóan gondolkodott mint a tiéd olcsó Xiaomi-kat használt ez a teló fényévekkel gyorsabb meg jobb képeket csinál mit a 150-200eur-ós telók és remélem tovább is birja majd vele. Az aksit lassan cseréltetni kell mert 81%-os de még igy is elég jól birja
-
válasz
xhege #282157 üzenetére
Az elmúlt 1,5év a 13 Pro-val tök jól ment,Xiaomik nem vonzottak,S22 széria szintén,többi droidos gyártó termékei se piszkálták fel nagyon az érdeklődésemet (jó talán az Oppo Find N,de az erre felénk nem kapható),de most valamiért csak piszkálja a fantáziám az S23U,pedig több racionális érv is ellene szól.
Próbálok erős maradni,meglátjuk sikerül e. -
-
gzbotii
nagyúr
-
atiska007
senior tag
válasz
xhege #280589 üzenetére
Ha végignézed ismét a videót, nem csak az Apple baccta el, hanem a Google is eljátszotta, hogy a SW nem követte le a kamera fejlődését, szoftveresen "túlvezérelt".
Elképzelhetőnek tartom, hogy kamera szoftverben kb ugyanazt kapja egy 13Pro és egy 14, a 14Pro meg kap pár extra fícsört, de alapjaiban a sw ugyanaz. Ezt kellene lekövetni, amiben a videóban a srác is magyaráz. Na szóval érted...Már a 13Pro-mnál is érezhető volt, hogy előző SW update-ek után a fényképek minősége romlott.
Szóval azért bízom benne, hogy erre ráfekszenek, mert a videóban is elhangzik, fényképezés terén Apple csúszik le a ranglistán... És ez mint neked is, másnak sem lesz szimpatikus. -
mihail38
senior tag
válasz
xhege #280033 üzenetére
Én idén váltottam almára, eddig Samsung vonalon közlekedtek és pont ez miatt váltottam, megbízhatóság, stabilitás és a kamera meg az akku miatt.
Még mindig nem tudtam megszokni hogy egésznap nem kell tölteni a telefont I13 Pro.
Az érték állóság sem elhanyagolandó az alma javára. -
bodorjanos
aktív tag
válasz
xhege #280045 üzenetére
Én is google mellett tettem le a voksom. Egy domainem be van alá húzva és ezért én is a google szolgáltatásait használom. Meg kell jegyezni, azért a google kliens szoftverei valahogy kezesebbek android alatt (pl.: sötét módot támogatja, míg az ios-es verziók nem mindig)
"Sajnos" vagy szerencsére nincs olyan sok pénzem (meg nem is feltétlen költenék ennyit), hogy mindig a csúcs kategóriás mobilokat vegyem és cserélgessem. 2-3 évente cserélem az iphone-t, de közben vannak közép kategóriás andoidos telefonjaim. Redmi Note 3, Xiaomi Mi 9 Lite, Poco X3 Pro. Ezek cserélődnek azért
Garmi jó opció, bár én nem annyira a sport funkciókat használom, hanem inkább az okos funkciókat, bár lehet ezek megvannak már garminon is.... -
bodorjanos
aktív tag
válasz
xhege #280033 üzenetére
Igen, igen... Szintén zenész. Én annyival megspékelve, hogy van egy apple watch 3-am és a Poco X3 Pro-m mellé egy galaxy watch 4 wear os-el... És akkor itt kezdődik a folyamatos és végeláthatatlan vívódás
Poco X3 qualcomm 860-as erős procival, 90 Hz-es LCD panellel 8 GB rammal és 256 GB tárhellyel újonnan 82 volt. Erős, gyors, de a miui-val néha megröccen és a 90 hz-es képernyő frissítésnél ez még jobban érezhető. Emellett ott galaxy watch 4 (42.000-ért vettem) szuper számlapokkal, amire mindent kirakhatok, amit csak szeretnék egy rahedli olyan adattal ami az apple watch 3-asra nem tehető ki. (persze lehet nem is kell ennyi infó egy számlapra, mint amennyit kipakolok...) Plusz EKG, véroxigén ami mindkettő jól jön néha...
De ha fizetni kell OTP-s kártyával, akkor hiába van benne google pay (vagy wallet most a neve), ha a bank nem támogatja. Akkor marad a revolut vagy a curve kártyás "áthidaló" megoldás, ami vagy megy, vagy nem.
Ezzel szemben ott az iphone 11 fluid rendszerrel (amikor vettem 210 volt az ára) a régicske watch 3-al, de ezzel a fizetés egy álom, sose volt vele gondom. Cserébe számlapokkal limitáltan lehet vigéckedni, de legalább ami rajta van az jellemzően jól működik. Widegetek terén android jobban el van látva, de az iphone egységesebb képet ad.
Ja és akkor a frissítés. Androidon van amíg van, ios-en azért a 4-5 év meg szokott lenni. A MIUI-hoz képest rendszeresebben is érkezik jellemzően. És a költözés.... Ha új telót veszel. Az IOS-en elég jól meg van csinálva. Ha android fronton márkát is váltasz, na akkor a könnyű költözés se olyan könnyű már.
Mindkettőnek nagyon sok előnye és hátránya van. A legnagyobb visszatartó erő, ha most kéne vennem új telót, az az ár. Ha mókolni van kedvem, akkor android, de ahogy öregszem egyre jobban örülök, ha valami csak működik és ennyi.
De bocs, nem flame háborút akarok indítani, csak kiventilláltam magamból az érzéseimet
-
Stark95
tag
válasz
xhege #279772 üzenetére
Ez a csengőhang a telefonra jött le, nem a számítógépre, megvan a 3u Tools progi a gépen, de nem a gépről akarom a telóra rakni, hanem telefonon belül szeretném mozgatni, csatlakoztattam a szám. gépre a telót, megnyitottam a 3uTools progit a gépen, frankón látja is, de ott hol találom a letöltött csengő hangot, ami már a telón van? mert eddig akármit nyitottam meg, sehol nincs, pedig a telón ott van, mert látom, és le is játsza.
-
markknight
veterán
válasz
xhege #278584 üzenetére
Mármint mindenki maga dönti el, hogy saját magának mi mennyit ér
Szerencsére azért nem abban a világban élünk, ahol más eldöntheti ki mennyiért vehet telefont
Egyébként én is inkább ezen a vonalon vagyok. A Nintendo Switchet kb egy hónapja próbáltam ki, természetesen használtan vettem, majd 3 hétre rá inkább megválltam tőle és buktam kemény 10 ezret. Most lehet ha újonnan veszem akkor több megy a levesbe, ám ha 14 napon belül kapcsolok, akkor meg valszeg egy fillért nem vesztek kb. Ki kell találni kinek mi a megfelelő.
De ez az SE család már szigorúan csak annak jó aki valamilyen oknál fogva fóbiás a nagyobb telefonra vagy elmondhatatlan rajongást érez a home gomb iránt. Maximum a szoftvert meg a rendszert ismered meg általa, de manapság már tényleg kevés egy a igazolványkép méretű kijelző (nyilván sarkítottam) és akkor az akksiról nem is beszéltem.
-
válasz
xhege #278340 üzenetére
ESR-re azt szokták mondani hogy jó,de én nem estem tőle hanyatt.Igazi bőr,de nem mondanám hogy jó minőségű.Nem tetszik se a textúrája,se a fogása,egyszerűen fura a bőr tapintása.Legalábbis szerintem.
Nomad,Decoded meg mind 20k fölött van,néhány modell meg a 30-at is bőven elkerüli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest