- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
SharpSA #299260 üzenetére
Szerencsére ez nem az Apple-n múlik, mivel ezügyben már az orrára koppintottak. Emlékeim szerint jövő év elején már nem tilthatná, de aztán lehet hogy az ios 17 óta engedélyezett. Gyanús hogy pont most jelent meg. Amúgy Google Chrome-ból beta változatú van, ami már a saját motorját használja ios alatt. Már az első félévben tesztelték. Ez is jelzi, hogy Apple már nem húzhatja sokáig.
-
kkdesign
senior tag
válasz
SharpSA #299141 üzenetére
Nem félsz, hogy eszméletlenül csúszik? Én magsafe nélkülibe ruháztam be, hogy lássam a színét, de annyira csúszik hogy mellette az okosórám által mért stressz szint állandósult 130%os vörös
, nehogy leejtsem.
Ugyanitt szeretném kérdezni, hogy átlátszó változatban létezik olyan minőségibb tok (15ProMAX-hoz), ami nem nyeklik, masszív, nem túl vékony, valamint olyan fogás segítő van rajta mint itt a linkelten(Spigen Liquid air/ iPhone 11 Case Liquid Air – Spigen Inc )? magsafe nem kell rá számomra.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #299144 üzenetére
Tavaly a lila is ilyen volt, senki nem tudta eldönteni sokszor hátulról, hogy ez most lila vagy fekete-szürke-e. Nem tetszenek ezek a semennyire színezett, túl sötétített kiadások. Vagy legyen fekete vagy legyen normális, felismerhető színe. A 11,13 Pro-nál olyan szépen meg tudták csinálni, hogy látszódjon is.. ez is kiment a divatból.
-
Aaron14
őstag
válasz
SharpSA #299141 üzenetére
Meg nem mondanám, hogy ez kék. Szép. iStyle-ban megnéztem két órája, ott baromira tetszett, de nem tudtam összehasonlítani a feketével. Átmentem az eMag-ba, ott is csak kék volt, de ott már nem tetszett annyira. Valószínű nagyon fény függő.
Úgy érzem maradni fogok az unalmas feketénél.
-
sethyx
csendes tag
válasz
SharpSA #299092 üzenetére
Melyik Spigen tok, és használsz-e hozzá kijelzővédőt is? Ha igen milyet, és mennyire passzol?
Kicsit lekerekített lett ugye a 15-ös széria üvege, és egyelőre elég vegyesnek tűnnek Amazonon a vélemények a screen protectorokról.
Én is Spigen tokot tervezek rendelni (Ultra Hybrid Frost MagFit), de nem tudom hogy EZFIT-et (csak a sík részt fedi), vagy AlignMastert (teljes kijelzőt fedi, élekkel együtt) rendeljek hozzá... Vagy inkább Torrast, redditen sokan őket istenítik -
madkiller
őstag
válasz
SharpSA #299056 üzenetére
Igazad van, de pár töltési ciklus sem árt.
3 nap után még csak töltésközben éreztem melegnek, de akkor elég meleg volt.
Játszani nem játszok telefonon. Mire ezt leírtam, úgy döntöttem próbaképp ráfogok mégegyszer és langyos a hátulja. Mondjuk most 100 gb+ képet, videót szedek le épp nasról. Kamerától lefele 3 cm széles sávban langyos. -
Shyciii
veterán
válasz
SharpSA #298778 üzenetére
Nincs olyan megoldás, mint pl Samsungom volt nekem, hogy minden egyes tapira megkérdi melyik simről hívd (ha kérted). Úgyhogy nekem az a megkerülő módszer lett, hogy beállítottam defaultnak azt a sim kártyát, amit a legtöbb esetben használok a kontaktokat figyelembe véve, és a másik simet használó kontaktoknál meg beállítottam, hogy a másik simet használják alapból.
Ha meg nem névjegyzékből hívok, hanem tárcsázóból pötyögöm be a számot, akkor előtte még kiválasztom felül, hogy melyik simet használja. -
Gubu0101
veterán
válasz
SharpSA #298718 üzenetére
Irtak,hogy kontaktnal ra mesz a nevre akit szeretnel hivni 1 nyomasba kerul es mar valaszthatod is a szolgaltatot.Nem bonyolult ez.Vagy az elozmenyekben az info gombra az adott nevnel,es ugyan ugy tudod utana valasztani.Lehetne egyszerubb is azt biztos,de hat ez van.
-
lsebestyen
addikt
válasz
SharpSA #298708 üzenetére
SMS-nél: küldőre rákattintasz fent középen, utána írja, hogy melyikhez van használva.
Hívás: tárcsázóba belépsz, felül középen írja, hogy éppen melyik SIM-et használod, arra rákattintva tudsz váltani. Ha meglévő kontaktot szeretnél hívni névjegyzékből, akkor a kontaktot nyisd meg, és rögtön a neve alatt ott lesz, hogy melyik legyen az alapértelmezett (vagy utolsó használat alapján).szerk.: nekem még iOS 16.x van, lehet a 17-ben már változott pár dolog.
-
Gubu0101
veterán
-
sgeza
veterán
válasz
SharpSA #298257 üzenetére
Szerintem a waze már pusztán a navigálási algoritmusával veri a többit. Én elég sokat vezetek, és határozottan az a tapasztalatom, hogy jobban navigál. Ráadásul sokkal naprakészebb a térképe. Ha van változás, azt azonnal tudja, a gmapsen sokkal később jelenik meg. Hiába vette meg a Google, mégis megmaradtak a különbségek.
-
madkiller
őstag
válasz
SharpSA #298223 üzenetére
Igen szoktam
Most megnéztem, h pontos legyek 59k van most fent 2017 októberig, abból 39k a kamera album többi egyéb sc, messenger, viber stb. Legutóbb ezekszerint jól megritkítottam
Igazából ez mind fent van nason is, de így egyszerűbb keresnem, ha kell valami régebbről. Nasról, akkor szoktam, ha gépnél vagyok.
Szerk: Eddig ma 9 kép készült és még csak 10:15 -
törölt tag
válasz
SharpSA #298146 üzenetére
iPhone - Akkumulátorteszt-információk
bocs, ja te a youtuber arcok tesztjét kérdezted? azt passzolom
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #298137 üzenetére
Alap iOS fícsöröket néztek meg pár prüttyögős játék ment elég sok ideig. Ha Resi 4 ment volna arra talán azt mondom ok, de ezek.. Eddig kb mindig az volt, hogy itt az új chip és ezek annyira királyak, hogy nem is fogyasztanak annyit mint a tavalyiak. Erre van van 100+ mah difi és elolvad minden.
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA #297686 üzenetére
És igen:
"Köszönjük a MediaMarktnál 2023.09.22. napon leadott rendelését! Az Ön által kiválasztott és az alábbi rendelési számon szereplő termék(ek)et becsomagoltuk, és átadtuk logisztikai partnerünknek."iStyle-tól meg csak annyi jött, hogy elérhetők az új készülékek, de az előrendelésre nem jött értesítés.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
SharpSA #297544 üzenetére
Van aki tiszta telepítéssel indította a 17-es rendszert? Ha igen, nála hogy működik eddig?
Jelen! 🙂 Rendben működő rendszer az eredmény, ugyanis a legtöbb, itt szóba jött bug elkerült (csengő- és jelző hang eltűnése, hangerő probléma, stb). Kontakt poszter hibásan működik, de amennyire megfigyeltem, ez tömeges probléma, mindegy, miként települt az OS.
Az extrém merülés és a kijelző felső sáv remegése/villogása ~24 órán belül megszűnt, az előbbi esetén ez így is szokott lenni főverzió-váltást követően. -
niof
veterán
válasz
SharpSA #296359 üzenetére
Ezért írtam a múltkor, hogy szégyen, mennyire fejnehéz az ország sok szempontból. A vidéki user le van sz.rva, oldja meg ahogy akarja. Legalább a megyeszékhelyeken el kellene tudni intézni ilyesmit, de nem, csak a pestiek kapnak mindent... Felháborító. És persze ez nem csak az Apple szervizre vonatkozik, de ez vág a témába.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
SharpSA #296359 üzenetére
Igen istyle Szeged csere volt. Mondjuk a tempó nem szédítő 4 hét volt mivel a cseh központba is elküldték. De ezt leszámítva jobban jöttem ki mintha 400-450-ért vennék új iPhone-t. Amit érzésre tök ugyanaz mint a 12-es.
én 5-éves távlatban gondolkodom (130e használtan a i12 és belekalkuláltam még 48eFt aksi cserét 2évente kb azaz 2x
azaz 5 év alatt kb 230eftba kerül a telefon hasznàlat azaz ez 3-4ezer Ft havonta kb az a kiadás amit a telefonra (előfizu nélkül !!!) költök ami szerintem határeset …. nem kevésamit itt a legtöbb ember csinál az 500e Ft 2 évente és .., legjobb esetben 150 visszajön a használt eladásból a csere esetén akkor is 350eft/24hónapi
azaz kb 15eft/hó csak arra hogy legyen telefonod (és még erre jön rá az előfizetés ami alsó hangon 10e/hó , esetleg kevesebb flottàban)Én így kb 1/4 ét költöm telefonra és igazàbol érzésre nem nagyon van különbség ez idő alatt (5év) egy i12és i16 között csak a marketing duma késztet itt mindenkit a folyamatos cserére.
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA #292267 üzenetére
Gyorsan válaszoltak kb valamilyen szabványos válasszal:
" Kedves Ügyfelünk,
Köszönjük megkeresését!A Rejoy által értékesített összes telefon akkumulátora csúcskapacitással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a gyártók minőségi szabványainak megfelelően a telefon akkumulátora tökéletesen normálisan működik, és nagyon jó akkumulátor-üzemidővel rendelkezik.
Az általunk forgalmazott termékek akkumulátorának állapota 85-100% (a készülék modellétől függően) között lehet, ez a százalékos arány biztosítja a telefon minőségét és optimális működését.
Egyes esetekben van lehetősége az adott készülékhez az új akkumulátort vásárolni. Előfordulhat, hogy az új akkumulátor nem gyári, de ettől függetlenül a gyártók minőségi szabványainak megfelelő.
Remélem válaszommal tudtam Önnek segíteni.További szép napot kívánok!"
-
Shyciii
veterán
válasz
SharpSA #292261 üzenetére
Írj nekik, és megmondják (info@rejoy.hu)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
SharpSA #292231 üzenetére
szia, csak icloud-mentésem van, google-el nem élek
a beállítások-névjegyzék-ben látok olyat, h 'fiókok'. de hiába jelentkezek be - meg igazából ugye az egész telón be vagyok a fiókomba jelentkezve -, a névjegyzékbe se szed le semmit. meg mást se.. kb semmit
alpavetően ez a problémám: be vagyok lépve a fiókomba, de nem szívott le belőle lófszt se.. -
Micsurin
nagyúr
válasz
SharpSA #290746 üzenetére
Szoftver terén nagyon rég egál a helyzet néha itt sz*rja össze megát a dolog néha amott
Céges S22 miatt tapasztalat.
Nem lehet mellé lőni inkább preferencia kérdése már, csak az a sok kis nüansznyi apróság amit csak azért sem...
Méret nagyon erős érv mind a motor mind a túrázás miatt. Ha a méret kell ott az Ipad9 ha még az is kicsi páromnak ott a Pad Pro... ha nagyobb kell visszük a Legion-t. 53L-es Kappa topcase elbírja ha meg nem akkor a felesleg megy az 50l-es tanktáskába.
A kerekített úgy kb az első egy hétben vicces volt és érdekes utána kb féltem kulccsal zsebre tenni nehogy odaverje repedjen, féltem cipelni mi van ha odaverem etc etc... rendes üvegfólia nem volt rá mert akkor kuka volt az ujjlenyomat olvasó, ha volt is fólia és elfogadtad az előbbi akkor púposodott az UV üveg is... meh. A FaceID mondjuk ebben a kérdésben elkényelmesített meg az ApplePay, nem tudom mióta nincs nálam esetenként bankkártya és észre sem veszem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
SharpSA #290743 üzenetére
~6,4-es
szerintem nem volt egészen tiszta, hogy mennyire szempont az az 5,4.
Marhára nem mindegy mekkora dögöt kell eltegyek a combtáskába motoron, legalább még arra a 2,5 évre míg van garim rá + ~1-2 év ami utána még lesz rá OS support meg vagyok oldva. Utána? Reménykedem lesz újra egy kör amolyan rétegigény kielégítés címszóval.S10 is zavaróan pék volt és kerekített nekem ezért ment, telefonálni kell meg zenét hallgatni... néha a budin játszani. Amire meg nagyobb képernyő kell ott az Ipad 9. Komolyan mondtam jelenleg kényszer szülte mert nincs tényleges alternatívája, így megbarátkoztam a rendszerrel. Alapvetően meg is szerettem attól még mert megfogalmazok kritikát felé, közel sem biztos az, hogy én vissza mennék ha csak nem lesz droidból egérmozi telefon hamarabb...
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
válasz
SharpSA #290679 üzenetére
Hát akkor teljesen értelmetlen. Akkor ezek szerint én vagyok az a szerencsés felhasználó, aki nem akar állítgatni, hogy milyen kérdéseket tegyen fel - vagy ne tegyen - a dual sim megoldás miatt a telefon, és én vagyok az a valahány %, akik nem akarnak ismeretlen kontaktokat direkt a másik simről visszahívni.
Szerintem alapvetően az ios-ba és az iphone-ba a dual sim egy utángondolásként került bele, és szerintem főleg az ázsiai, azon belül is a kínai piac miatt. Nem igazán fő csapásiránynak gondolja ezt a gyártó, hozza vele kapcsolatban a minimumot hogy működjön, de a finomhangolás, állítgatás sose ennek a platformnak volt a sarokköve, és épp emiatt a szolgáltatás miatt amit "púp a hátukon, de muszáj" elv alapján beletettek, nem fognak megváltoztatni.
Én a magam részéről a dual simet évente kb 2 alkalommal használom, azért van benne másik kártya is, hogy ha az alap szolgáltatómnál lenne valami gond, akkor legyen ott backupnak egy másik. Általában tényleg évente egy vagy két alkalommal kell.
A fő piacokon az iphone-t a szolgáltatókon keresztül értékesítik, ők sem erőltetik a gyártónak, hogy legyen már fejlett dual sim kezelés. -
-
válasz
SharpSA #289800 üzenetére
Igen de az arcot akkor is látnia kell, csak egy része lehet takarva. Úgy sajnos nem működik a feloldás watch-csal, hogy egyáltalán nem látszik az arc (pedig én örülnék neki, van egy biciklis tartóm amiben takarva van a faceid, és hiába van az órával feloldás bekapcsolva, nem old fel).
-
törölt tag
-
válasz
SharpSA #281165 üzenetére
Szerintem is az ip-akárhány, csak duma, a felhasználók döntő többségét totál nem érdekli hogy vízálló-e a telefon, ez nyilván jobban hangzik a gyártó részéről, hogy azért csinálták ilyenre hogy vízálló legyen (de ne próbáld ki, mert nem garantálják), nem pedig azért, mert design. Ez a sokadik dolog csupán amit feláldoznak a design oltárán (szerelhetőség).
-
-
törölt tag
válasz
SharpSA #275153 üzenetére
MM, Euronics ki van rakva az iPhone, öt perc nyomogatás után látod nincs fix számsor a gyári billentyűzeten, nincs öt féle hangerő csúszka. Millió videó a neten. User manual. 14 napos elállás.
Benne van az összefoglalóban pl. "az egyes értesítési hangok hangereje külön nem állítható" aztán mégis folyton kérdezik, beírhatod az összes iOS tippet-trükköt az összefoglalóba, ha nem nézik. Tárcsázó appokat is gyakran kérdezik, az is benne van, hogy nincs. Nincs olyan fájlrendszer ahogy Androidon megszokták.
Megismételném engem nem zavar, ha kérdeznek, szívesen segítek szoktam linkelni sokszor az iOS gyári bill. tippeket a kényelmesebb használathoz a váltóknak. Viszont az unalmas, amikor az itt nem úgy van csodálkozásból az jön ki bezzeg Androidon mi hogy van és az iOS userek igénytelenek.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #275161 üzenetére
Rosszul közelíted meg. Itt olyan dolgokról beszélünk, ami egyéni preferencia kérdése. Billentyűzet? Alap, hogy megnézem. Mivel nem hardvert használok ezért feltételezem, hogy marhára eltér. Informálódom. Csengőhang? Engem nem érdekel különösebben. Böngésző? Kit érdekel a Safari motor mikor a fiókom tudom szinkronizálni, legyen az Chrome, Edge vagy Firefox? Hol érdekli ez Kovács Ödönt aki csak szeretné a myvip meg a lidl jelszavait, meg az elmentett recepteket áthozni?
Ezeket a tételeket úgy sorolod fel, mintha nem lehetne élni nélkülük és itt inkább önismereti problémákat látok. Ha tudom, hogy nekem marhára kell, hogy a Ricky Martin Bailamos szóljon, mert anélkül rosszul érzem magam a tárgyalóba ha megszólal, akkor megnézem miként lehet megtenni, mivel nálam TOP1 fícsör, hogy a varázslatos Ricky Martin szóljon. Ez ilyen egyszerű. Ha olvastad a kommentjeimet, akkor láthatod, hogy az összes alap Apple appot trágyának tartom, szóval én aztán nem védem őket foggal körömmel.
Aztán lehet én vagyok a dilis, mer nincs olyan billentyűzet ami helyettem megírja a szöveget, meg átváltja a fontokat comic sansra.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #275153 üzenetére
Hogy-hogy mire keressen rá? Vannak appok, felhasználói szokások. Most nem tart semeddig ezekre rákeresni. Inkább veszünk 600+ ezerért egy eszközt, majd szidjuk a gyártót, hogy dehát nemtudja!
Ez olyan mintha vennék egy Macet, aztán a fórumon meg írnám, hogy miért nincs rá Call of Duty.. De tényleg, nem akarok senkit megbántani de nem értem ilyenkor mi van a vásárló fejében.. Azért váltok mert mások az ikonok amúgy ugyanazt tudja? Nem, marhára nincs 100%-os átfedésben a funkciólista.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
SharpSA #274817 üzenetére
"Na meg törik ha koccan, aztán lehet venni újat."
Igen, ez a legfőbb különbség egy minőségi drágább üvegfólia és az alis 100 ft-os (gsm és hasonó helyeken 3-4-5 ezerért árult) között. Egy Nillkin vagy Spigen üveg nehezen törik azért, míg az olcsókat elég bármihez épphogy odakoccintani és máris törik. -
esbii22
őstag
válasz
SharpSA #274814 üzenetére
A márka mindegy (Nillkin, Spigen stb.), a lényeg hogy a clearplex bármit is mondanak róla nem védi úgy a telefont mint egy üvegfólia. Tapintása is sokkal másabb (rosszabb) mint egy üvegnek illetve nekem nagyon zavaró volt az hogy kicsit “torzította”. Olyan volt minta folyamat látnám alatta a ragasztót vagy amit ráfújtak felrakás előtt. De ez egyéni vélemény,amíg meg nem jött az üvegfólia a telefonra addig használtam.
-
markknight
veterán
válasz
SharpSA #274580 üzenetére
A kinézet nálam nagyon fontos (appoknál) és a felülete nem fogott meg, de a sok widget sem. Ráadásul ott kukucskált alul egy reklám. Átlapoztam a beállításokat és nem találtam dealbreaker funkciót sem benne. Nem mondom, hogy rossz, ez inkább ilyen mások vagyunk kategória.
-
Laslow
senior tag
válasz
SharpSA #274501 üzenetére
Pont ezért váltottam annak idején Samsungról Pixelre: a Samsung mindennel telerakta a rendszert, amiket nem lehetett (root nélkül) eltávolítani, és így kevés lett a 16GB tárhely (sok éve volt). Ráadásul én egy nagy katyvasznak éreztem a kismillió Samsung appot, annyi volt belőlük, hogy már el sem igazodtam, hogy mi micsoda, és mindig zaklatott valamelyik valamivel. Utáltam őket. Annak ellenére, hogy a Samsung Health például jobb szoftver volt a hasonló Google terméknél. Meg hát azért sem akartam nagyon használni őket, mert akkor hozzákötöttem volna magam túlságosan a Samsung ökoszisztémához, és telefoncserekor fájhatott volna nem Samsungra váltani (nyilvan pont ez a Samsung célja a saját appokkal).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest