- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
-
válasz
Tibee86 #128669 üzenetére
Ezzel részben egyetértek, ha tehetem, a fizetős appokat választom. Ez persze nem azt jelenti, hogy adott alkalmazás jobb egy konkurensénél, mind inkább azt, hogy jellemzően jobb a support, nincs reklám, több a funkció, stb. És ahogy látom, ugyanez Mac-re is érvényes...
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz
Tibee86 #128669 üzenetére
Ez mondjuk elég erősen szubjektív, hogy mit minősítünk normális appnak...
Nekem az appjaim töredék része fizetős csak, szinte minden feladatra lehet találni ingyenes megoldást, bár az előfordul természetesen, hogy az ingyenes app miatt kompromisszumokat kell kötnie az embernek. -
g4bb3r
tag
válasz
Tibee86 #126311 üzenetére
Hát Thaiföldön lett véve (Dtac - ottani telenor, teló független) + kicserélve , munkalapot nem hozott...
Más: kb mennyit ér ez a teló? (nem bújtatott hirdetés van rá vevő) valószínű refurbished iphone 5 16g fehér fóliás elöl hátul. Nem nagyon vagyok képbe mennyit érnek ezek
Köszi
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126186 üzenetére
Remélem ennyi elég hogy lezárjuk a témát.
szekra: De ezzel eddig se volt gond, nem arról beszélünk hogy nem javítják meg, hanem arról hogy megkapod újra az 1 év garanciát, vagy marad az eredeti, illetve ha 3 hónapnál kevesebb van már csak akkor +3 hónap. Most folyamatosan erről beszélünk, nem arról hogy megcsinálják e vagy nem a készüléket.
-
TechN7ne
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126175 üzenetére
Igen, és azt az aksis dolgot is úgy mondod mintha én találtam volna ki, mikor külföldi oldalak is írták, és itt más is. A másik meg aki megcsinálta, és van összehasonlítási tapasztalata tudja nem hülyeség, mert látszólag van haszna. Szóval ha már engem fikázól milyen baromságokat mondok, akkor kicsit nézzél magadba és gondolkozzál el pl a téli gumis baromságodon kicsit.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126169 üzenetére
Ja hogy már az akkus dolgot is felhozod, miért nem azt írod inkább mint mikor mondtad nem kell téli gumi a kocsira mert hülyeség, mert úgyse mész vele sokat
A másik nem fogom átnyálazni a fogyasztóvédelem millió pontját, iCenter is mondta, Almárium. Ha nem hiszed el hívd fel a iCentert, és mondjad küldjék át, vagy keresd ki te. Céges és magánszemélyes vásárlásra elég mások a jogszabályok, nem csak alma estén.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126165 üzenetére
De elmondtam hogy tudom meg kellene adni, szóval érteni értem. De ott bármit csinálsz nem fogják megadni minden esetben (nem tudom mi alapján döntik el ott), és igen mint írtam nem volt kedvem hónapokig szopni mászkálni fogyasztós védelmes sztori miatt, így hagytam a túróba. De ha már ennyire a törvényekre alapoznunk céges telefon után sem járna az 1 év, szóval neked se kellett volna hogy megkapd.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126163 üzenetére
De látom nem érted, itt nem az van nem kellene megadni, vagy meg kellene, hanem az hogy nem adják meg olyanokra amire járna. Személyes tapasztalat, itt is írta egy halom ember, szóval nincs miről beszélni. A lényeg meg kellene adják (pl szolgáltatós telefonokra fixen, így az eredetét nem is kellene kutatni), de hol megadják hol nem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86 #126157 üzenetére
Nem kötelesnek szántam, csak tapasztalat, amúgy jogszabály szerint céges telefonra nem vonatkozik az újraindulás, ezt iCenter közölte is velem, és valóban így van, ennek ellenére iStyle megadta szó nélkül az 1 évet. Almáriumba meg én sose kaptam meg szolgáltatós telefonokra (tudom van aki meg igen), bármire hivatkoztam akkor se, fogyasztóvédelem meg ezutáni járkálást meg kihagytam.
-
TheMarci
addikt
válasz
Tibee86 #124421 üzenetére
Szerintem törvény van rá, hogy garit kell adniuk minden új dolog/tárgyra. Korábban is úgy volt, hogy amit cseréltek, (kijelzőt Nokiás időkben), akkor arra lett gari, itt az egész telefont cserélik, az szerintem lényegtelen, hogy biztosítás, vagy mi miatt cserélik, a lényeg, hogy egy újat adnak.
-
Tanbá-apó
tag
válasz
Tibee86 #121923 üzenetére
Egyetértek. Nem beszélve arról hogy nálunk mar esett párszor iPhone kőre, uvegfolia szarrá tört, a kijelző sértetlen maradt...
és nekem is tiszta hajszálkarc lett még anno az 5S pár hét alatt. Aztán érdekes módon az uvegfolia eltüntette az összeset persze attól én tudtam hogy csúnyán elbantam vele, ne
Is tudtam karcmentesen eladni... -
privacy99
senior tag
válasz
Tibee86 #121842 üzenetére
A tapasztalat nem ezt mutatja, ha az embernek nagy szája van, szerintem még a hibátlan telefont is cserélteti. Sajnos.
Mert emiatt a korrekt ügyfelek sz**nak.
fepa96 - Attól függ észreveszik-e. Alapvetően tudomásom szerint igen, mert sérült az üvegfelület, de egyébként nem hiszem, hogy ezt ne néznék el, feltéve hogy észre is veszik.
-
agabe
addikt
válasz
Tibee86 #121826 üzenetére
Sufni, vagy hirdeto elado...tok mindegy mi a forras, es ha kulfoldi szolgaltato, az esetben nekem fura, hogy nemhogy nincs tele a topik letiltott telokrol szolo infokkal amiket boltban vagy hirdetotol vettek, de meg elvetve sem hallani rola.
Ez alapjan gondolom valahogy megoldjak, hogy a fuggetlen telokat ugy hozzak ki, hogy mondjuk nincs rajuk elofizetes, igy letilhatatlanok. Ha meg igy van, akkor akinek szamit 40-60-80ezer forint kulonbseg az tuti nem fogja megvenni hivatalos forrasbol az ujraindulo gari nelkul sem (legtobben hasznalt keszulekeknel sokkal kevesbe ertekelik mint amennyit er), meg sokan cserelik a regiebbirol valamelyik ujabbra akar evente is ami miatt nagyon nem erdekli oket a gari (vagy szavatossag) a masodik evben. -
Kbali
nagyúr
válasz
Tibee86 #121803 üzenetére
Meg az innen-onnan behozott, független, egyébként külföldi szolgáltatós telefonok, amiket bármikor letilthatnak? Mert ha nem APR egy üzlet, akkor vajh' honnan tud nagyobb ételben beszerezni olcsón készüléket? Vagy jogilag használtként hozza és 0%-os áfát számol, stb...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Tibee86 #121498 üzenetére
Jó, csak le kéne menteni róla a cuccokat, de basszus, ez az utóbbi két évben egy nagy rakás sz@r lett. Az iCloud-ba be van állítva, hogy mentse a névjegyeke, felmegyek rá böngészőből, nehogy azt hidd, hogy egy kib.szott névjegy is ott van. Hogy lehetne lementeni, vagy akár gmailes fiókkal összeszinkronizálni őket, hogy meglegyenek?
Igazából a többi nem lényeg... a képek dropboxolva. -
Ragnar95
félisten
válasz
Tibee86 #117856 üzenetére
A cikk nagy része full bullshit. Tök mindegy az akkunak, mennyire van feltöltve, az elektrokémiai folyamatok nem változnak meg benne. A túltöltéstől és a teljes lemerüléstől véd az elektronika, a kiírt 0 és 100% nem a valós 0 és 100% biztonsági okokból, így semmi értelme a cikkben leírtakra külön figyelni, mivel megteszi helyetted az elektronika.
Az meg külön vicc, h ne használd a töltőt, ha melegszik tőle a telefon. Ahol áram folyik, ott hő termelődikPersze nem mindegy, mennyi, de így kategorikusan kijelenteni, h a melegedés rossz elég nagy marhaság.
-
kchris78
veterán
válasz
Tibee86 #117856 üzenetére
szerintem apple esetén fölösleges ez a fajta "törődés". Az ugyanis a "ne töltsd teljesen tele" dolgot megvalósítja. Óránál érezni nagyon hogy van amikor 100%ról kapásból leesik 99-re, van amikor órákat megy 100-on, mintha a 100 az egy sávot jelentene amiben van amikor teljesre tölti van amikor nem... És 100 esetén nincs tovább.. Ugyanez tapasztalható a telefonnál és a notebooknál. Én a notimat folyamatosan feltöltve használom - hetente azért merítem egyet - és 100%-os az akksi (1 éves), ha az alma rosszul oldotta volna meg a töltési algoritmust akkor már csökkent volna.. Előző Lenovo akksim ugyanilyen használat esetén már kb 50-60%-os volt.
Szerintem érdemes teljesre töltve használni a telefont, főleg ha éppen használjuk mert az nem akksiból merül ergo töltési ciklust lehet megtakarítani.
Amit viszont érdemes tartani az a meleg helyzetek elkerülése.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Tibee86 #117759 üzenetére
A futárszolgálat jól hangzik. Abban segítenek vagy azt én intézem? Mármint felveszem nyilván a kapcsolatot az APR-el és akkor ők küldenek érte futárt vagy külön én felhívom a futárszolgálatot hogy felkéne vinni ide és ide?
Kötelesek átvenni de csinálnak is vele valamit? Mármint cserélik vagy tovább küldik ők is APR-be?
Bocs de sose volt eddig gondom a 7 év alatt nem szorultam rá hogy cseréltessem vagy javíttassam... -
Chiftain
aktív tag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Tibee86 #117383 üzenetére
Na nem mondod,komolyan?
Sima i5 is volt a háztartásban,gyengébbnek tituláltam,micro lagosabb,bugosabb,bekapcsoló gomb nem mindig helyesen reagált,akkumulátora egy hulladék,ezen kívül semmi gondja,csak a torka véres.
5c-ről meg annyit,hogy strapabíróbbnak bármelyik iPhone telefonnál,kijelzője is színesebb egy 5s-nél,akkumulátora jobban bírja bármelyik másiknál, és a műanyag borítás miatt sokkal jobban kézre esik,kényelmesebb nála,röviden.
Igazán nincs kedvem ezen vitatkozni,ezek után bárki más merje nekem állítani,hogy jobb a sima 5 egy 5c-nél,fórum vicce!
-
Ragnar95
félisten
válasz
Tibee86 #117099 üzenetére
Max a széleken és a home gombnál lehet zavaró, szélekre megoldás a teljes keretes üvegfólia, home gombnál meg simán szokható. Nekem most 0,2-es van, ez nem teljes keretes, így a széleken kicsit szokni kellett, de a 0,1-es az még ennyire sem lenne zavaró.
Valamit valamiért amúgy, ahogy írod is, ha karcok és betörés ellen védelmet akarsz, valamiből engednek kell. Amúgy mikrokarcok ellen amíg nem lesz zafírüveg a kijelző kelleni fog + védelem, cserébe a zafírüveg meg elvben könnyebben törik, mint a GG. -
-
madle
őstag
-
nofi
addikt
válasz
Tibee86 #115318 üzenetére
Tavaly vettünk édesapámnak egy Air-t. Árgépről indultam és végignéztem az első pár találatot ahol volt raktáron. Telefonon akartam leegyeztetni, de persze kiderült, hogy csak plusz garanciával adhatják el, amitől drágább lesz. Kérdeztem, hogy mire vállalnak plusz garit, erre mondták, hogy hát a szoftverre - letettem. Ezt még egy bolt eljátszotta, de a legdurvább a harmadik volt. Gondoltam nem telefonálok, hanem rögtön megrendelem a webshopból. Aztán jött egy visszaigazolás drágább árral és rajta feltüntetve a plusz garancia. Mondanom sem kell mennyire küldtem el őket a francba.
Már bánom, hogy az ilyenek miért nem jelentettem fel a a fogyasztóvédelemnél, de a karácsonyi hajrában nem volt erre időm.
Szóval nem könnyű annyiért Airt szerezni... -
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Tibee86 #115212 üzenetére
Szerintem meglepodnenk az eredmenyen. Es fogadnek ,hogy nem nagyon van kulonbseg egy 5 millios orszag eladasa es a mienk kozott. Azert ott se mindenk Iphone-t hasznal.
Barkinek is van igaza sajnos nem tud!
Ha itt tartunk kivancsi leszek a Cortanara ,hogy fog muzsikalni. -
válasz
Tibee86 #115208 üzenetére
Jogos, de ettől még rohadtul nem érti meg a neveket.
Hiába mondom neki, hogy "Call Badacsonyi Menyhért mobile"
Valami orbitális baromság lesz helyette, hiába szerepel szerencsétlen a címjegyzékemben, természetesen ezen a néven. Ha beírom angolosan, fonetikusan, talán oké. De az meg hogy néz ki? -
kchris78
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest