- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
-
válasz
Carasc0 #40904 üzenetére
semmi köze a vásárlói kényszerhez - senki sem kényszerít senkit
de álszentek ne legyünk, ez egy tech fórum, tech cuccokról dumálunk főleg és ilyenkor mindig szóba kerül az árazás - márpedig az itteni emberek 99%-ának rosszul esik egy 2-300ezer forintos terméknél egy laza +100ezer forintos ár egyik napról a másikra - senki nem vág mosolygós fejet hozzá, azért van most ez a kapkodás
egy normális országban nem kellene attól félni, hogy 1 év alatt 30%kal romlik a pénz vásárlóereje - itt kell
ez van
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Carasc0 #40906 üzenetére
Nekem semmi szükségem nem volt váltani iPad Air 4-ről Air 5-re, vagy bármi más iPadre, illetve a Beats fülesemet sem kellett lecserélni Airpods Pro 2-re. Viszont ha hosszú távon gondolkodok, akkor megérte, főleg ilyen konstrukcióban. Az asszonynak (megkapta az Air4-em) és nekem is (Air 5) letudtuk hosszú évekre az iPad kérdést, mindkettőnknek van egy jó fülese amit gyakran használ munkához illetve kényelmi faktor. Ha jövőre akarnám letudni az iPad kérdést akkor valószínű többe fájna, mint most. Miután eladjuk a most számunkra már nem használatos kütyüket a végeredmény elég hízelgő lesz. Ettől a héttől vagy például jövőre sokkal jobban fájna anyagilag, ha ugyanezeket az eszközöket használnánk.
De persze az igaz valahol, hogy ez luxus lépés volt, mert én elvoltam az Air 4-el és a Beats fülessel, a feleségem meg elvolt az iPad 6-tal.
-
Alex91
félisten
válasz
Carasc0 #40906 üzenetére
A jelenlegi helyzetben ez is egy strategia. Megvetted az iPadet 135k-ert és eladod kesobb bontatlanul tobbert. Lehet, hogy a penzed jobban tartja igy az erteket, mint a bankban... Arrol nem is beszelve, ha esetleg kesobb megis kell neked, es nem akarod/tudod az akkori arat kifizetni.
-
R a y
senior tag
válasz
Carasc0 #40376 üzenetére
Jegyzetelésre vehetsz Air-t (bár nem írtad, hogy M1-esre gondoltál), de abban nincs Promotion, tehát egy iPad Pron talán jobb a jegyzetelés.
Várhatsz egy M2es iPad Próra, de biztos iszonyatosat fog emelni rajta az Apple.
Nekem 11 colos celluláros M1 Pró van, egy jó ideig szerintem elég lesz a vas. Neked kell eldöntened. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Carasc0 #36485 üzenetére
Igen, ez az üvegfólia dolog elég kompromisszumos. Legalábbis nekem. Az első kamera/szenzor ki van hagyva az üvegfóliából, és ott látszik a különbség, sokkal sötétebb a kijelző mint a fóliás részen. Nem tudom mennyit “szív le” a megjelenítés minőségéből. Én a pencil miatt tettem rá. Tudom, hogy nem lenne szabad karcolnia, de bennem van a tudat és rendesen félelemmel húztam fólia nélkül a tollat rajta. Egyébként amcsi fórumon témázták, hogy előfordult valakinél, hogy a pencil végére ragadt valami kemény szemcse, és végigkarcolta a screent. Igaz vagy sem, nem tudom….
-
szabonagyur
félisten
válasz
Carasc0 #36129 üzenetére
Apple oldalon is nagyjából hasonló üzemidőt ígérnek.
Na most a 12,9-es 30%-al nagyobb akksit kapott, de nagyobb a felbontás is, plusz a kijelző is kb 29%-al nagyobb.
Szimplán a számok alapján is az jön ki, hogy nagyjából ugyanazt az időt tudják, összehasonlítani is lehetetlen kb. mert nem használja egyszerre ugyanúgy senki.
-
válasz
Carasc0 #36129 üzenetére
nekem 12.9es van
nincs lényegében különbség a kisebbekhez képest, amennyivel nagyobb az akkuja annyival többet fogyaszt a nagyde most különben is nem rohadtul mindegy, hogy 5 vagy 6 naponta töltöd?
ha munkára használod: egy teljes napot kb 10 órát mindegyik kibír
ha pedig csak szórakozásra akkor ezek teljesen irreleváns dolgok, és ne vessz el a részletekben
csak az életedet bonyolítod: vedd meg a nagyobbat ha van rá pénzed és kész - nagyon fogod szeretni
-
Maxxy10
addikt
válasz
Carasc0 #35624 üzenetére
Így már világos.
Én a helyedben a kisebbik prót venném mivel könnyebben hordozható mint a 12.9 illetve az ár különbségből vennék Apple care+ a maradék pénz meg menne a telefonhoz. .Telefon kérdésben meg szerintem elég lenne egy sima 13-as. Az A15 biztosan bőven elég mindenre. Vagy esetleg most, hogy lement a 12-es ára talán az is szóba jöhet.
-
Divinity
őstag
válasz
Carasc0 #35624 üzenetére
Egyébként az új mini fényében sem játszik? Kb egy Air lett csak A15-el és kisebb ergo jobban hordozható de pl kijelző (sejtem) ugyanúgy ráköthető.
Továbbra sem indokolja semmilyen igényed a Pro gépeket, ha meg mindenképp azt szeretnél akkor vedd meg mert azt szeretnél és kész. Én pl ilyen igények mellett vagy Air4 vagy Mini + i13 kombóra mennék csak rá. Ugyanaddig lesznek támogatva és minden igényednek megfelelnek.
-
consono
nagyúr
válasz
Carasc0 #35545 üzenetére
Ha brutális üzemidőt akarsz órában, akkor le kell mondani egy csomó fancy dologról. Én megtettem, mert nekem elég az, hogy jönnek rá az értesítések, meg megy az activity tracking, így a Honor Watch elmegy egy hetet egy töltéssel, folyamatos pulzusfigyeléssel. És még az adatai is szinkronizálódnak az Egészség appba. Persze nem Apple watch...
-
Süvi
őstag
válasz
Carasc0 #35390 üzenetére
Részben tudok csak válaszolni.
Magyar boltokban nem vagyok annyira otthon (vám, ÁFA előtt vettem még az aliről), inkább mutatnám, hogy milyen vált be. Az egyik készüléken ilyen van, a másikon a bill. miatt csak egy ilyen egyszerű hátlap. UAG tokot lehet kapni, egy ismerősnek ilyenben van a készülék, fogtam én is kezemben, nagyon erős, biztos nem hajlik meg. De nagyon jó értékelést kapnak a Zugu tokok (talán ez a legjobb mind közül, ha biztosan nem kell bill.)Fólia (Toll on): a hozzászólások alapján két fajta kijelzővel érkeznek az ipadek:
1, "semmitől sem karcolódik meg"
2, "levegő is karcolja"(Troll off)
Ha csak itthon használnám szerintem nem lenne rajta fólia, mert nem karcolódna.
A toll és a környezet miatt viszont van rajta jobb minőségű (ESR) üvegfólia.
Hiába próbálom mellőzni a krétát, a kollégák mindenhová leteszik a szivacsot és néha nekem is használni kell, így "poros" a környezet és tényleg bátrabban viszem magammal, veszem elő bárhol. -
Süvi
őstag
válasz
Carasc0 #35387 üzenetére
Ahogy @Divinity fórumtárs is írta mindegyik készülék Air 4 és Pro is tudja erőben és szoftveresen is (Air4 helyett én M1-es Pro-t vennék az 5. és 6. év miatt); méretben nehéz dönteni (szerintem egy 12"-os Ipad lenne a tökéles
, ilyenre várok én is régóta).
Hasonló munkakörben (egyetemi oktatás) a következő alkalmazásokat használom:
-"Digitális naptár emlékeztetővel" - Calendars 5 (Readdle)
-"Jegyzetelés" - Notability (Nagyon komoly Add-in naptárt lehet hozzá venni évi 6.900 Ft-ért, de még erre nem volt szükségem)
-"Minden szükséges dokumentumot scan vagy fotózott formában egy kialakított mappa struktúrában tárolni és az épület bármely pontján instant elővenni"- Scanner Pro (több száz oldalt scaneltem, nagyon jó minőség)
-"Gyári tok"- Vannak tőle erősebb, tartósabb tokok fele árban, pl. ESR
- "Microsoft Office alapdolgokra" - Microsoft 365 kiválóan alkalmas erre. -
DGery
aktív tag
válasz
Carasc0 #31495 üzenetére
Ha a sporz lenne a fő cél, akkor tuti nem ezt venném. Így viszont nincs alternatíva. Nem azt akarom,h full ezzel diagnosztizáljam magam, hanem ha érzem, h vali nem stimm és pl dolgozom, akkor egy csekkolás beleférne. Én is jobban örülnék, ua nem ilyen miatt agyalnék a watch-on.
Hogy a 7 mit fog hozni, az jó kérdés, de a 6on (ha sikerül rá vigyázni) 1 év alatt nem feltétlen bukok sokat, és ha érdemes, akkor ott a csere lehetősége.... -
parandroid
félisten
válasz
Carasc0 #31495 üzenetére
Ha sportra kell, akkor garmin. Azoknak a funkcióknak az apple a közelében sincs, amit a garmin (vagy a polar) natívan tud. Egyezerűen az egy célszerszám. Hobbi kocogásra persze mindegy, de ha már terhelést kell mérni, meg edzettséget, meg vo2maxot, akkor rendes sportóra.
p
-
twi452
senior tag
válasz
Carasc0 #31002 üzenetére
Érzésre picit más illetve a matt fólia nem annyira érzékeny a zsírfoltokra de ez is inkább rajzolásnál érdekes ott zavaró mikor egyszer csak más ellenállása lesz a ceruzának és "megakad" miközben húzod a vonalat.
Hátránya, hogy matt ami nyilván látszik is plusz az is látszik, hogy ahogy használod ezek azért összekarcolódnak, elhasználódnak.
Az én paperlike-om két nap rajzolás után már tiszta karcos de ez ilyen. Persze nem zavaró mert ahhoz nagyon nézni kell de nem örökéletűek ezek.A paperlike-ot nagyon nyomják yt-on.. igazából annyival nem jobb mint amennyi a felára a többihez képest. Kicsit kevésbé rontja le a képet a mattsága mint az olcsóbbak.
-
parandroid
félisten
válasz
Carasc0 #30977 üzenetére
Az alap iphone-ok most dollárban olcsóbbak, mint valaha voltak. 2015-ben 300 huf volt egy eur, most 360. Néha 370. Az önmagában vagy 50k difi. És minél magasabb az ár, annál több a 27% áfa végösszege is. Tehát ha nettó 600x300 a telefon nettó ára, akkor arra jön az áfa, ha nettó 600x360, akkor arra. Vagyis nem 60-70 huf a különbség eurónként, hanem 60-70 x 1,27, ami mindjárt 77-88 huf. Minden egyes euróra, amibe egy iphone kint nettóban kerül.
Amúgy 180k-ért 2015-ben a 6 már kifutóban lévő modell volt, szeptemberben már jött a 6s. Egy iphone 11-et (ami a tavalyi modell) is meg lehet most venni minden akció nélkül 650 eur-ért. Ezt számold át ft-ra 300-as, meg 370-es árfolyamon is. Akcióban, vagy előfizuval ennél olcsóbban is meg lehet szerezni.
Szóval nem az iphone-ok lettek drágábbak...
Arról nem is beszélve, hogy szerintem az aktuális csúcsmodellt sosem éri meg megvenni. Tavaly, a 11/xr megjelenésekor is az xs volt a jó vétel. Bár ha most kellene új telefont vennem, a 12 minin elgondolkodnék.
p
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Carasc0 #30915 üzenetére
Akkor jöjjön egy db személyes vélemény/tapasztalat iPad/ebook reader vonatkozásában.
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Rendszeresen megvettem a legutolsó, legjobb felbontású, megvilágítással rendelkező aktuális Kindle-t (utoljára 2 éve, úgyhogy a hozzászólásom nem naprakész, az azt megelőző évekre igaz csak betű szerint, talán a Voyage volt az utolsó és más márkával sincsen tapasztalatom), és rendszeresen el is ajándékoztam a családban, én személy szerint például ugyanis nem tudok rajta olvasni.
Hiába a specifikáció, de nekem érzésre kevés a kontraszt, iszonyatosan lassú és hozzászoktam, hogy ha olvasok, -- mondjuk ez főleg azért van, mert az olvasmányaim jelentős része szakirodalom --, akkor keresek és jegyzetelek is sokat, illetve a neten is rákeresek kapcsolódó fogalmakra.
A Kindle nekem ehhez lassú és körülményes volt mindig.
Ezzel szemben egy nem csutkára feltekert fényerejű, dark módban használt iPaden akármennyit tudok olvasni, értsd ha 20 órát érek rá és vagyok ébren, akkor annyit egyhuzamban.
Az, hogy az olvasás és a netezés között gördülékeny a váltás, hogy az olvasottakat akár ki is tudom másolni, meg tudom osztani és megbeszélni azonnal, az nagyban javítja a használhatóságot. Pdf-re a Kindle kicsi. Az is egy kérdés, hogy milyen formátumban sikerül hozzájutni a könyvhöz/dokumentumhoz. Illetve hogy az illető hogyan tud konvertálni, könyvet rátölteni az eszközre.
Ha valaki nagy tömbökben, időben elkülönítve olvas egyszerű szépirodalmat, hogy egy évszámnak, eszmének, semminek nem akar közben utánanézni, nem akar közben ránézni a hírekre, üzenetekre, szintúgy, netezés közben nem akar fellapozni egy kapcsolódó könyvet, hogy várjál csak, tényleg úgy volt az? Tehát nagyon elkülönül a felhasználás, akkor pusztán egészségügyi okból valószínűleg tényleg jobb egy ebook reader, ezért is próbáltam magam rászoktatni félévente/évente.
A könyvolvasónak további nagyon nagy előnye volt számomra is az akkumulátoridő, a súly, a minőség tapintásra, a vízállóság, de lényegében két hétnél tovább mégsem maradt meg nálam egy sem.
50 körül vagyok, a szemem romlik (rugalmatlanabb, rosszabbul korrigál), ahogyan ebben a korban sokaknál, szemüveges lettem, az iPad miniről egyelőre a 11-es méretre tértem át, de az, hogy iPaden nem tudok rosszabbul olvasni és a kapcsolódó jelenségekkel együtt nálam ott van az optimum, az nem változott.
Summa summarum, ezt neki kellene eldöntenie, vagy neked, miután alaposan megismerted a felhasználói szokásait.
-
kkdesign
senior tag
válasz
Carasc0 #30845 üzenetére
Régebben láttam kölcsönzős lehetőségeket mac-es gépekre, nem tudom, lehet így ismeretlenül belelövök valami hülyeségbe, de nincs hozzád közelebb eső településeken olyan cég ahol tudsz mondjuk kölcsönözni 1 hétre egy ilyen kombót? maga a gép nem is lényeg, hanem a felhasználása. És akkor rálátnál magadtól, hogy neked megteszi-e
-
-
Süvi
őstag
-
válasz
Carasc0 #30659 üzenetére
Pontosan.
Emellett láthattad azt is, hogy többen azon a véleményen vagyunk, hogy sok szempontból az Air 4 is jó ajánlat.
Innentől neked kell dönteni.
Ha még visszább lapozol, akkor még találsz pár újabb kört ugyanebben a témában.
Egyébként meg ajánlom az Apple összehasonlító oldalát. Szépen vedd végig a különbségeket és gondold át, mi a fontos. -
parandroid
félisten
válasz
Carasc0 #30649 üzenetére
Szerintem barátkozz inkább egy Air3-mal, vagy egy ipad8-cal. Nem vagyok benne biztos, hogy alap felhasználás esetén szükséged lesz az Air4 tudására, teljesítményére, és ezekhez elég a gen1 pencil is, ami jóval olcsóbb. Pencilből viszont csak apple játszik. Tokból meg mehet valami 3rd party, ha billentyűs, meg minőségi kell, akkor főleg logitech, de mivel ez nem téma, így gyakorlatilag bármi. Én 20 eur körüli noname tokokat vettem eddig minden géphez amazonon, mind teljesen jól bevált.
p
-
Parson
addikt
válasz
Carasc0 #30649 üzenetére
Ha hosszutávra gondolkozol, szvsz érdemes a zsebbe nyúlni.
én iPad 8-ban gondolkozom, de úgy, hogy fél év után landol a szüleimnél, had örüljenek, én meg váltok utána az air 4-re, pencil 2-vel es a magic keyboarddal - vagy ha lesz akkor olyan billentyüzettel mint a logitech combo touch, ahol a tok es a billentyüzet elválasztható - mondom ha lesz ilyen. Hosszutávon jobb a minöségi cuccra költeni. Szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest