- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
V.Stryker #46643 üzenetére
Én csak arra céloztam, hogy egyik készüléken sem kötelező használni annak gyártójának szolgáltatásait, tehát nem kell attól függni. Ugyanakkor a hardvert nézve kétségtelen például a már említett AirPods használata, ahogy az a készülékek között automatikusan tud váltani. Ilyet semelyik másik gyártó nem tud, vagy legalábbis még nem találkoztam vele. Vagy ahogy az üzeneteket és hívásokat lehet kezelni a telefon mellett a laptopon és táblagépen is. Persze ez utóbbira van valamilyen megoldás Windows esetén, de a Windows meg egyre jobban egy rakás szerencsétlenség... Hagyjuk is.
-
válasz
V.Stryker #46635 üzenetére
Nem az Apple pay volt (ezen már nevetek, 100x még biztos nem írtuk le, de lassan rákeresek).
A képek visszajövetele is egy olyan kérdés, amit elhiszek, de. Itt a fórumon egy eset volt amikor ilyen volt, amiről a végén kiderült, hogy úgy adták tovább a telefont hogy nem volt szabályos Apple id váltás és adattörlés.
Persze mindenki azt használ amit akar, de ha ezzel akarod megmagyarázni a váltást, akkor ez pont nem jó. Be kell vallani magadnak hogy unod és ki akarsz próbálni valami mást. -
NavySeal
senior tag
válasz
OFF:
Én csak kb 2 éve léptem be az Apple világba.
Nokiás voltam, majd egy kis androidos pár év és most apple.
Van 13-as iphone, AW9 és most vettem egy iPAD Air 6-ot 11"-ban.
Amiért ezeket választottam:
- iphone 13: ebben a méretben és ilyen akku idővel nem volt akkor más alternatíva nekem
- AW9: alvásmonitorozásban és csuklós pulzusmérésbenmessze az egyik legjobb, hobbi célra nem is kell másik edzős óra (Garmin 745 volt)
- iPAD: szerettem volna egy hosszú távon is jól működő tabletet, szerintem ez ki fog szolgálni (engem a 60Hz nem nagyon érdekel). Igazából a Pencil Pro (még nincs meg) miatt is vettem, de hozzáteszem nem fogom nagyon kihasználni, hisz nem rajzolok. Anyagilag nem tudom az iPAD-et alátámasztani, ezt gondoltam hosszú távra jó megoldásnak, de lehet egy jobb Androidos is megfelelt volna...Szóval én sem élem ezt meg kényszerek, amíg jól működnek. Kétségtelen, hogy nem olcsó cuccok, de jól működnek legalább együtt.
-
tybsen
addikt
válasz
Teljesen követhető, amit mondasz és érthető a biztonsággal kapcsolatos aggodalmad. Az általunk áhított-elvárt biztonság sajnos valószínűleg nem létezik. sőt, egyre kevésbé fog létezni valószínűleg.
Talán egyik-másik gyártó szebben csomagolja be, de meglehetősen szkeptikus vagyok, főleg a mesterséges inteligencia erőltetésével.
Az unalommal kapcsolatos dolgokat teljesen megértem, én is vágyom az újdonságra illetve vágynék de inkább a biztos unalmat választom aztán ez persze mindig változhat 🤣
-
z67
őstag
válasz
Nekem PC-m van, Android telefonom és iPad prom. Tabletben nem találtam jobbat más vonalon. Több kísérletet tettem iPhone-nal. Mac gépem sosem volt. A könyvolvasást kindle appal oldom meg például, de szerintem szinte mindenre van megoldás. A fotók pl. Synology appon mennek, még fapadosabb mint a google photos, de az enyém.
-
tybsen
addikt
válasz
V.Stryker #46622 üzenetére
“épp azon dolgozom részben, hogy kilépjek az apple ökoszisztémájából (…)... tök jól működnek együtt, de nagyon bele vagy kényszerítve.”
Ha valami jól működik, akkor miért probléma hogy az ember bele van kényszerítve a jól működő dolgokba?
Csak el kell fogadni, hogy nyilvánvalóan a régi eszközök egy idő után elavulnak és érthető hogy minden profitorientált cég újabb termékeket hoz, amivel még több pénzt akar. Emiatt tudatosan elavultatják a termékeiket, ezzel az új vásárlása felé mozdítva a vásárlót. Nem lehet minden évben ugyanazt a termeket kiadni.
Egy újabb konyhai robotgépnek is vannak új funkciói egy régihez képest vagy egy új autó is más egy ötéveshez képest.
Mármint értem én és nekem is van igényem arra hogy a legújabb legyen mindig, de pl. az én 2020-as iPad prom amit 2021-ben vettem ugyanazt az élményt hozza már 3 éve rendületlenül. Amit korábban más gyártó nem tudott számomra biztosítani. iPhone 13 pro ugyanígy tökéletesen működik (mindegyik a maga rendszerbeli sajátosságaival/korlataival persze). Korábban nekem nagyreszt androidos dolgok voltak kis kilengéssel de folyamatosan (napi-heti szinten) problémák voltak veluk, kb. 1-2 evente cseréltem, mert már idegileg nem bírtam. A különböző topikok különböző igényű és tapasztalatú tagjai valahogy mindig azt sugallták, hogy az újabb androidos termékek jobbak, ott már nincs gond, vagy éppen csak nálam van valami hiba a felhasznalasban, náluk minden jól működik. Apple szóba sem jött valahogy, mert drága volt mindig és unszimpatikus számomra, ami csak egy előítélet volt.
Itt 3 év után csak azért gondolkodom cserélni, hogy aktuális/frissen maradjon a megelegedettseg; de alapvetően nem lenne erre szükség, mert hibátlanul működnek a dolgok. Mármint itt is vannak idegesítő apróságok, de alapvető dolgok jól működnek.
Abban teljesen igazad van, hogy igyekszik az Apple az ökoszisztémában tartani a felhasználóit, de nem ezt csinálná mindenki, ha ő lenne egy cég, nem azt szeretné, hogy nála maradjanak az emberek? Samsung is ugyanezt csinálja, a többi gyártó is igyekszik ezt valahogy több-kevesebb sikerrel utánozni.
A szüleimnek androidos telefonok vannak, Samsung A54 és Honor 90. Alapvetően már jobban működnek mint évekkel ezelőtt amilyenek voltak, főleg a Honor nagyon gyors, amennyire néztem. Nyilván a helyükön és kategoriajukban kell kezelni ezeket, de már nem annyira idegőrlőek, mint korábban. Váltani egyikre sem valtanék, éppen amiatt, mert az Apple termékek nagyon jól működnek együtt - az AirPods már önmagában egy áldás, ahogyan ide-oda vált az eszközök között, hihetetlenül kényelmessé teszi a hétköznapokat.
A párom azt mondja rám, amióta Apple termékeim vannak, hogy Apple fan vagyok, ami nem igaz (ő pixelen maradt). Egyszerűen csak szeretem, hogy a napi dolgok jobban működnek és nem akarom földhoz vágni a különböző eszkozokoket (neki a relatív új pixel 8 már hozta a tipikus androidos “ez nem működik, az nem működik, ez újraindul, telefont újra kell indítani stb” játékokat - de nem hajlandó kipróbálni az iPhone-t). Fura módon, sosem hangsúlyozom ezt és nem beszélek róla, egyszerűen csak rám sütötte ezt, mert kívülről valószínűleg ilyennek látszom számára, pedig csak csendben és megelégedéssel használom a termékeket.
szerk: ezt amúgy nem ilyen megmondóember stílusban írtam
Csak mostanában több helyen hallottam-olvastam hasonló gondolatokat, amiket Te is írtál, és ezzel kapcsolatban gondoltam elmondani a véleményemet 🙂
-
Alex91
félisten
válasz
V.Stryker #46620 üzenetére
És a fogyasztói társadalomnak való ellenállásból, továbbá az ökológiai lábnyom csökkentése miatt sem.
Ezt magyarazd el az Apple-nek is... A gond az, hogy tesznek rola kemenyen, hogy kenytelen legyel cserelni. A Pro-d mar regi, a masik meg minimum tarhelyben gyenge. A szoftver egyebkent sokszor nagyobb gond, mint a hardver, sajnos...
-
faki_
senior tag
-
talamasca
senior tag
válasz
V.Stryker #34092 üzenetére
OPlayerHD Lite.
Ingyenes. Mindent visz.
Felirat, audio szinkronizáció is van benne.Egyszerűen tökéletes. Anno megvettem az Infuse-t. Szemét módon már a következő verzióját is meg kellett volna venni. Ráadásul elég régóta az általam legjobban utált előfizetős rendszert erőltetik. Nem ajánlom.
-
tl-x
addikt
válasz
V.Stryker #34069 üzenetére
Én is nagy gondolkozásban vagyok. Nagyobb ipad pro a mostani 7-es helyett vagy egy MacBook Air. Van itthon pc és céges laptop is Windows-al. Mac Mini nem férne már el pedig használtan elég jó árban van. Procreate, PHP amit most használok a gépeken és majd iOS programozást szeretnék tanulni ahhoz meg kellene a Mac.
-
smallmer
őstag
válasz
V.Stryker #33918 üzenetére
Mi volt a gond a Minivel? Most kicsit jobban hajlok afelé.
Az a helyzet, hogy van egy Macbook Pro laptopom is, így tényleg csak útközben használnám ezért gondolkodtam el a Mini vásárlásán. Hardverben, kijelzőben melyik lehet a jobb az iPad 8 vagy a Mini?@bostone köszönöm szépen!
-
tboldi
nagyúr
válasz
V.Stryker #33835 üzenetére
AltStore-ral lehet IPA fájlokat telepíteni, köztük torrent klienst is.
-
moleculez
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
V.Stryker #33563 üzenetére
Excelt én nem erőltetném tableten, arra pc kell. Nekem is van egy desktop gépem, ritkán használom, főleg excelezésre, vagy ha valami honlap nem működik mobil böngészőn, valamint a családi képeket, videókat, régi doksikat azon kezeljük, gyűjtjük (megfelelő biztonsági mentésekkel, persze).
p
-
moleculez
veterán
válasz
V.Stryker #33563 üzenetére
Attól függ mennyire komoly munka. Itt nem a vas a szűk keresztmetszet, mert az excelnek elég bármi. A baj az az Office appok amik sajnos mobil verziók még mindig, nem teljes értékűek. Szóval nem nagyon tudsz scriptelni, legalábbis nem mindent, bár poweruserek ezt jobban látják. Word is kiherélt verzió, nem asztali, azt többet használnám, de maradt a laptop. Remélem az MS egyszer rendberakja ezt, mert kraft az van bőven az iPadokban erre.
-
Gzolo
senior tag
válasz
V.Stryker #33558 üzenetére
Nálam hasonló volt a motiváció, főleg mivel céges laptop mellett a saját csak porosodott.
Ebook+laptop eladásra került, Air3 lépett a helyére. Valamelyik nap kipróbáltam billentyűzet+egérrel, tökéletesen megy minden amit eddig laptoppal intéztem.
Egy régi asztali gépet tartok mellette csaj, mert a nyomtatóm nem wifis, illetve ha a Netflixen nincs fenn amit néznék, akkor le kell tölteni alternatív forrásból, és azt fel kell juttatni az iPadra.
-
parandroid
félisten
válasz
V.Stryker #33558 üzenetére
Teljesen. Én hónapok óta hozzá sem nyúltam a laptophoz. Sőt, ha hazaérek, a mobil is megy a kredencre, pedig nekem csak ipad minim van. Egy Air3/4-re váltáson gondolkozom én is azért. Lányomnak van egy air3-a, ha veszek egy 4-er, azt úgyis ő kapja a rajzolás miatt, én meg az övét.
p -
-
-
Ringman
félisten
válasz
V.Stryker #24586 üzenetére
a fő kérdés késleltetése, plusz érdekes, hogy a súlyát nem írják - Pen length: 145mm, Diameter: 9 mm, Pen tip: 1.45 mm
az apple pencilt nehéznek érzem, na meg hosszúnak is (főleg az utóbbi zavar/szokatlan)
uni rollerballokkal szoktam írni, azok könnyűek és rövidek (13-14 cm és max 10-12 grammosak)
-
kkdesign
senior tag
válasz
V.Stryker #24557 üzenetére
Ilyen értékben én rendeltem már hasonló tokot, sajna nem lett jó vége egy kupac kaka volt az egész, meg se tartotta a mágnes, összelettyent az egész. Ha egy javaslatot tehetek, szerintem probalj vmi kicsit dragabbat keresni!
regen baseus csinalt jót, nekem az van rajt(sima ipad2017emen) az valami 14€ korul volt. Bar már nem látok én sem, pedig szivesen rendelnék tartaléknak.
-
-
-
-
-
kkdesign
senior tag
válasz
V.Stryker #19748 üzenetére
Ezt ezer éve Magyarósi Csaba is mutatta úgy emlékszem, ezek szerint azóta sem sikerült megoldani az Ápölnek
Más téma:
Figyelem a topikot, volt erre már pár hsz, Hogy valamiért egyrészt nem akar elfordulni néha néha az ipad 2017 kezelőfelülete. Ha " újra" vissza és elforgatom nnan már jó, vagy ha el/vissza lépek a docktól/vezérlőcenterből, akkor is. Javaslat volt, hogy ami nem ios 11re frissíttt app, azt töröljük. Most ezt megcsináltam de azóta is csinálja sajna... Egyébként nekem az csak egy adblocker volt, amit régen frissítettek. Azt most lecseréltem egy másikra. Van esetleg valakinek ötlete még, hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni? Első Almás termékem, kicsit zokon veszem, hogy végigfrissítgetve 10.akármiről azonnal 11.0-ra majd onnan a legfrissebbig sem javult meg a dolog.. Vagy van valami diagnosztikai program ilyesmikre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Pad 6 128/8GB Silver
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest