- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
btudos
nagyúr
válasz
MrSealRD #69955 üzenetére
Ennyire. A teljes 40-es széria részemről mehetne a kukába, T440, T440p és T540p volt nálam. Elsősorban a trackpoint és a touchpad amit kihajítanék belőlük, de nálam a dedikált hangerőgombok megölése is bűn, és az egész anyaghasználatával a szintén nem túl fényes T430-at is sikerült erősen alulmúlni.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #69952 üzenetére
Ha céges beszerzés, alfa156 áfás számlás gépei nem jöhetnek szóba? Én egyértelműen a T420/T520/W520 vonalon nézelődnék, mert sejtem, hogy nem vagy te sem nagy barátja az újfajta billentyűzetnek.
T520 van is nála, áfás számlával.
Gondolom, az X vonal meg nem jöhet szóba.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #69781 üzenetére
Tudok olyan x200s lapot adni ami kapott már vizet, padlót vagy 10-szer, dobálva van nonstop, fúrtam rá egy plusz lyukat stb stb. és még mindig csak a töltőáramkör a baja, ami meg tök random jött be 1-2 éve utána cseréltem lapot a gépemben. Túl van az misztifikálva, ami jó az bírja.
-
Francia91
veterán
válasz
MrSealRD #68389 üzenetére
1. Switchable Graphic megy, a Windows 7-es verzioval, kompatibilitasi modban, es Rendszergazdai jogokkal telepitve, nekem sikerult igy, mukodott is
2. Power Manager szinten zenesz, Windows 7-es verzio (Mert Win8-ra nincs ezekhez a gepekhez, de nezz szet, hatha azota lett), kompatibilitasi mod, es rendszergazdai jogokkal telepitsd. Nekem nem szabalyozta a toltest, hiaba allitottam be, a Switchable Graphic tokeletesen mukodott. Elmeletileg ami eztan jott ki PM (szinten W7 verzio), abban mar mukodott a toltesszabalyzas W8 alatt, de akkor mar nekem vissza volt telepitve a Win7A Switchable Graphic-ra voltak panaszok, hogy nem mindenkinel tokeletes, de nekem, es audi100td-nek ment hibatlanul az elobb emlitett modszerrel telepitve. Ez kb egy evvel ezelott volt, erdemes megnezni, hogy azota valtozott-e valami. En nem fogok Win8-at tenni a T500-asomra mar, mert sok olyan programcsomagpm van, ami 8-ason sehogy sem akar mukodni (Citroen szervizprogram, SolidEdge, AutoDesk 3DS)
De azota eltelt egy ev, aki kiserletezni akar, annak egy probat meger. -
Francia91
veterán
válasz
MrSealRD #68259 üzenetére
Hat jah...
Oszinten megmondva en nem vagyok a 2k meg 4k hive, ekkora kijelzokbe nem sok haszna van. En pl tokeletesen elvagyok a Nokia N8-asom kijelzojevel, ami 3,5"-on 640x360... Fikazzak mindenhol, hogy csak ennyi... Nem erdekel, gyonyoru eles, szineket jol megjelenito kijelzo, nem hianyzik nekem ekkora kijelzore HD, meg FHD felbontas. Notinal ugyanezt gondolom, szerintem WUXGA fölé mar nincs tul sok ertelme menni, még ha grafikus munkaallomasrol is van szo.
De csak szerintem... -
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #67897 üzenetére
Majd ha eljutunk odáig, akkor. Most ezer tennivaló van, 2 hét nyaralás után legalább 2 hónapig fogok csúszni a dolgaimmal, hobbi meg kizárt.
rgeorge: Ez van, itt mindent megakpott a drága szerviz: képeket nagyfelbontásban, szöveget, rendesen leírva mindent. És semmi. Ergo akkor néha így néha úgy megy a dolog. Szomorú. Nem baj, utolsó Lenovo gépem úgyis, kibírjuk.
Sanya: Elviekben a TP részleg annyira nem rossz. De kitartóan küzdenek, hogy az legyen ahogy nézem.
-
scream
veterán
válasz
MrSealRD #67476 üzenetére
Hiába. Kiveszem, ugyanúgy tálcára minimalizálja magát.
Illetve még egy olyan kérdésem volna, hogy kb a TrackPoint környékéről lehet hallani elég magas frekvencián szóló hangot, amit pontosan nem tudom mi adhat, esetleg alaplapon az északi híd? Elég zavaró tud lenni... Ez normális jelenség? Mit lehetne ellene tenni?
-
Dhampir
félisten
válasz
MrSealRD #67238 üzenetére
Kell babrálni vele?
Aki jó felhasználói élményt adó és gördülékeny operációs rendszert akar használni, desktopon igazán desktopra valót, az görcsölés helyett feltehetően Windowst vagy OS X-et fog futtatni.
(#67239) Tim82
Ezt senki sem vitatja. Viszont az alap Ubuntut én sokkal zökkenőmentesebben használhatóbbnak tartom a forkjainál. Kell az a nagyvállalati irányítás, egy kézben tartás, ahol összefogják a külső fejlesztéseket is. Uram atyám, hány disztrócska tűnt már el az évek során a süllyesztőben, még Debian-alapúak is...
A Red Hat érdekes, felhasználóbarátnak indult disztró volt (ha emlékeim nem csalnak), de leginkább angolszász területen preferálják szervereken és munkaállomásokon.
Számomra annak idején a SuSE és a Mandrake (a későbbi Mandriva, amin jelenleg a Mageia alapszik) jobban bejött az rpm-es disztrók közül. A SuSE 8.0 dobozos kiadását mindmáig őrzöm. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MrSealRD #65861 üzenetére
Persze tudom, csak nagy átlag miatt kérdezem.
Jó lenne levinni 1V alá mint előző HP-nál, de nem sok esélyt látok rá.
Feszelés előtt mennyi volt neked a proci hőmérséklete? CPU-ra 94 fokot írt a HW monitor, alaplapra meg 98-at. Lehet illene egy újrapasztázás meg takarítás a kicsikének:
szerk:
Megtaláltam, régi HP-m ilyet tudott alulfesz után:
-
hito
nagyúr
válasz
MrSealRD #57672 üzenetére
Engem most az exkuzivitása fogott meg ennek a gépnek, meg nekem kevés volt az 1366x768. Nem bántam meg. Mindenesetre az X220 naprakészebb gépnek tűnt. A változtatások abszolút a javára váltak így visszagondolva.
Tikakukac: olyanhoz nem volt szerencsém, de elhiszem, látva a rajongásod
-
btudos
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #56023 üzenetére
A Dell tudott még nálam valamit: kussolt. Tehát ha ököllel vertem is kussolt. Ellenben ahány 30-as TP elém keveredett mindegyik vagy keményen illesztési hibás volt, vagy ropogott, vagy valami takony volt benne. Az az NBD gari pedig olyan plusz, amit pontosan amiatt választanak az emberek, mert retek drága gépet vettek munkára, hogy legyen pénzük, amiből megtérül a gép is. Nem hobbiból. Igenis kopogtasson a kollega és cserélje ki a fél gépet 48 órán belül ha kell, az infoparkba menjen az aki tanulni is akar, a'la én pölö, fél milla körül jár a fenéktörlés nyelvvel azt hiszem.
Én ha engedek valamiből az a minőség, pénzért. Az ár jelenleg stagnál, a minőség esik, ergo itt valaki átkurjant engem, ez nekem veri a csőrömet, pedig én aztán fanboy vagyok, ezekbe az x200-akba belevertem vagy fél millát szerintem.
btudos: Hát, ha ilyen szórás lesz minőségben akkor hamarosan megtudjuk milyen a levonó féle NBD gari
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #56023 üzenetére
Az a világ rég elmúlt, amikor lehetett tervezni bármelyik géppel úgy, hogy nem kell gariztatni
Nem negatív vagyok hanem reális, ez van.
Ilyen értékű/kategóriájú gépnél meg elvárom hogy 1-2 napon belül rendezzék ha gond van és ne kelljen mennem sehová, ha dell meg tudja oldani más is.
6520/6530 nagyon el van találva, tehát tud mást is. Megint más kérdés aki hozzászokik a letisztult egyszerű formákhoz annak ez már sok designban. De nekem pl a szigetes billzet se idegenebb. Ráadásul épp tegnap "dicsérte" valaki T430 backlit megoldását, szóval na. 6520/30-ban olyan billzet van mint az álom és backlit is frankó, szóval garon túl is van élet dellnél. Gép felépítése is jó, új szériát még nem láttam. Ha sw-esen is összeszednék magukat elég ütőképesek lennének a TP szériával szemben, de így sem kell félteni őket. HP meg egyre jobban qrvul, soha nem szerettem igazán. -
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
MrSealRD #54762 üzenetére
Leírhatom neki megint részletesen, képekkel dokumentálva a problémámat,de ha a szerviz azt mondta,hogy jó akkor onnantól kezdve elég nehéz lesz őt meggyőznöm. A legelső visszaküldésnél is tudattam vele mi a történet,de ő csak annyit reagált rá,hogy beszéljem meg a szervizzel
Sok pozitív beszámolót olvastam már itt róla,de bezzeg nekem pont ki kellett fognom egy ilyen szituációt ahol igencsak meg van kötve a kezem.:
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
MrSealRD #54735 üzenetére
Igen úgy. Ehelyett, minden maradt a régiben. Innentől kezdve meg találjam ki önállóan, saját költséget nem kímélve,hogy miként lehetne ezt a hibát orvosolni
Az biztos ha legközelebb Alfától veszek gépet, azt személyesen fogom kipróbálni a vásárlás előtt!
kraftxld: Win 7 Home Premium 64 bit. Ja, és MSDN verziót használok amivel tökéletesen működnie kellene minden lenovo-s szarságnak. A T61-es laposomon ugyanezt a verziót használva minden klappolt. Mondjuk ott nem volt eltoszva a Product ID sem...
Fifi: Linuxnál sem volt BT. És nem mókolt os-t használok hanem biztos forrásból származó rendszert
Eddig minden gépre ezt raktam fel, csak épp ezen a T500-on nem akar stimmelni a driveres támogatás.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
MrSealRD #54729 üzenetére
Igen pontosan így történt: Alfának visszaküldtem a gépet, ő meg továbbpasszolta a szerviznek. Aztán beszéltem a szervizzel is,hogy mi a gond mire ők azt válaszolták,hogy eredeti Windows-zal kipróbálták a gépet és azon minden driver normálisan működik (beleértve a BT-t is). Nekem viszont ez kissé büdös, mert miután visszakaptam a noteszt ugyanazt az OS-t találtam rajta mint amit még a küldés előtt rápakoltam
A driverek közül pl a BT-t nem engedi telepíteni, ráadásul az Acces Connection sem reagál az Fn+F5 kombinációra! Továbbá a Power Manager-t próbáltam beállítani,hogy meddig töltse az akksit,de az nem akarja megjegyezni a mentett értékeket.: Röviden tömören, ez egy fosÍgy meg hiába van rá 1 év gari, ha ilyen csúsztatásokkal szerelik le a user-t. Ezért akarom önállóan elintézni ezt a dolgot.
-
zui84
csendes tag
válasz
MrSealRD #54645 üzenetére
Én ettől azért nem tartottam - a használt áru ellenére sem - mert van elállási jog.
8 munkanapon belül visszavihetem, ha szeretném. Az elállást nem szükséges indokolni. Ez használt termékek esetében is ugyanúgy él.
A laptop esetében egyébként a helyszíni kipróbálás nem játszott, mivel a gépen nem volt op.rendszer, így pl az akkumlátor állapota csak ez után látszódott. A hangja pedig csak akkor zavaró, hogyha teker a CPU, amit ott egyrészt szintén nem tudtam volna elérni, másrészt volt olyan "hangzavar", hogy ezt ne vegyem észre. Azért más (este,csendben) egy szobában ülni..
Még nem döntöttem el, hogy mit tegyek.. -
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #54280 üzenetére
Igazából én jobban téptem miatta a hajam, mint apám (meg az élettársa, aki tényleg használja). Nagyon durván meg tudta fogni egy Avira-frissítés, ill. a Windows Update, hiába, a szintén nem mai T60-am köröket ver rá. (Érdekes, hogy a T60 vagy a Z61p és a barátnőm T500-a között messze nincs ekkora különbség.)
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #54278 üzenetére
Azért nem egy olyan nagy etvasz, de csak annyiból tudtam annak idején kiindulni, hogy német TP-fórumon valaki megcsinálta ugyanezt.
Az SSD amúgy 64 GB-os, de a 40 gigás Hitachi vinyó sem telt be (kb. 15-17 GB szabad hely volt rajta a klónozáskor).
T43-nál, R52-nél régebbi Thinkpad-eknél meg moddolt BIOS sem kell hozzá.
-
blueMerle
veterán
válasz
MrSealRD #53769 üzenetére
Az igényeim jelen pillanatban kielégíti a HP 8510p-m, persze, némi upgrade időközöben megtörtént (SSD, 4GB RAM) így most villámgyors az SSD-nek köszönhetően. Bővebben kifejtve, nem elsősorban azért veszek új laptopot mert ez már nem felelne meg, hanem édesanyám laptopja adta be az unalmast, és ha már így alakult, neki tudom adni a HP-m.
Szóval elsősorban amire használom az Adobe Illustrator, Dreamweaver, Photoshop,... (ezekkel bőven elboldogul a jelenlegi konfigom is, abszolút gyorsan). Inkább a kérdés az, hogy 2-3 év múlva milyen igényeim lesznek, amire most nem tudok felelni, épp ezért veszek mindig aktuális bc csúcsmodellt, hogy ne kelljen törni a fejem majd akkor egy új gép vásárlásán.
Persze ugyanilyen fontos a tartósság is: nem kötöm sem az autó után, sem a kutyának nem adom oda játszani, általában értekezletekre cipelem magammal, táskában természetesen. Ami azért nem árt, ha időnként egy-két leesést elvisel, a HP-m már esett le asztalról, székről, kőre, fapadlóra és még csak a nyoma sem látszik. Ugyanígy fontos hogy ne kopjon a burkolat, a gombok, a HP-mon még csak nem is fényesedett ki sehol sem a kasztni, ez azért alap elvárás lenne az új géptől is.
Ami a játékokat illeti, keveset játszom, de ennek azért betudható a nem épp erős GPU is, ami a laptopomban van (amikor vettem bőven megfelelő volt). Szempont volt anno az is hogy némi game fusson rajta. Szóval most is vehetjük fontos tényezőnek, de túlzásokba sem kell esni az új laptopot illetően.
A kijelzőt tekintve egyedüli szempont hogy ne legyen fényes, a felbontás nem érdekel.
Szóval nagyjából összefoglalva ez az, amit elvárok. És mindezt összevetve jutottam a T530-hoz.
Shatterstar: nem akartam elhinni amikor megláttam. Ez borzalmas
A T530 azért lenne jó nekem, mert (számomra) minden szempontból megfelel.
Egyre inkább úgyfest hogy a T530 lesz a befutó
Köszönöm nektek a tanácsokat
-
Integra
titán
válasz
MrSealRD #52784 üzenetére
nemtom, életemben először fordult elő velem is ez, de tény, fogalmam sincsen hova kell
3x néztem át és most sem tudom, hogy hova nem tettem vissza egyet... 2-3 helyen meg egyszerűen hiányzik csavar. az is fura, hogy a billentyűzetet ha visszatoltam a felső keret alá, akkor semmivel sem rögzítem alul, mielőtt a csuklótámaszt ráteszem?
viszont találtam egy egész jónak tűnő ibm laptop alkatrészes boltot.
laptopalkatreszek.hu -
Francia91
veterán
-
Tin
veterán
válasz
MrSealRD #51998 üzenetére
cseszheti az ember a remek felbontást, ha decentralizált a billentyűzet a numerikus rész miatt. 17"-on megértem, de a nagyobb kezűek mint én, a bal kezüket mire teszik rá majd? a tapipadra, vagy mellérakok egy azonos méretű dobozt?
idióta kínaiak, évről évre egyre jobban taccsravágják az átgondolt IBM-es örökséget...
-
-
chab7
addikt
válasz
MrSealRD #50988 üzenetére
2006-ban még én is megvettem az R52-höz a gari kiterjesztést is, mert hogy milyen drága gép volt az akkor és thinkpad ide vagy oda, ha baja lesz akkor téphetem a hajam. (Első thinkpadom volt
)
Most nyáron viszont már nem is gondolkoztam másban csak T-s használt thinkpadban. Magamból kiindulva mit is bírnak ezek a gépek -
-
cigam
titán
válasz
MrSealRD #50964 üzenetére
Többet ér, ha tudom egy típusról, szériáról...stb akármiről, hogy megbízható.
Linkeltem már a "megbízható" T400-asom problémáját
?
Plusz ezen a statisztikán se a TOP3-ban van. Mostanság pedig azért kell figyelembe venni a garanciaidőt, mivel a gyártók nem az örökkévalóságnak gyártanak. Bevezették a tervezett elavulást, az általános 1-2 éves garanciaciklusra tervezik az eszközöket. + ha minden ötödik elromlik az első három évben, igenis meg kell venni a gari bővítést, vagy eleve 3 év(nél nagyobb) garival szabad csak megvenni a notit.Tim82
Most tp-m van mit keressek azokban a topikokban? + Itt kérdeztek rá a véleményemre. Ha nem tetszik, kéretik ignorálni, de azért mert van akinek nem tetszik, még nem tartom magamban.
-
brd
nagyúr
válasz
MrSealRD #50964 üzenetére
A garancia miatt választani egy gyártót olyan mint a házassági szerződés.
Pont ugyanaz a célja, ha mégis megtörténik a baj, ne legyen nagyobb. Nem tudom, mi a bajod vele. Nyilván senki nem úgy házasodik, hogy már tervezi a végét (ill. van, aki igen, de azt most hagyjuk
), de ha esetleg bekövetkezik, akkor legyen kisebb a probléma. A Dell egyébként tényleg nagyon korrekt (a többiekhez viszonyítva), és ez kb. 5 éve biztosan így van, serverek kapcsán jó néhányszor tapasztaltam már.
-
Gondwana
addikt
válasz
MrSealRD #50891 üzenetére
... és egy sűrítettlevegős ventillátortfelpörgetős takarítás tökéletes kezdete egy ilyen biztosítékkinyírásnak (báris akkor, ha nem veszed figyelembe, hogy ha lefogod az ujjaddal, akkor nem lesz a ventinek generátor-üzemmódja ami kinyírhatja a biztosítékot, amíg sűrített levegővel pörgeted)
Más: X230 IPS színprofil
-
scarbantia
aktív tag
válasz
MrSealRD #50682 üzenetére
Itt a Hardveraprón.
Igaz, 4db-ot vettem egyszerre, így volt egy kis alku benne. (ha valakivel össze tudsz állni, akkor működik)
Micron márkájút kaptam, nekem kicsit noname, de legutóbb épp egy T61p-ben találkoztam vele, feltehetően gyári RAM-ként, illetve 2006-os Mac gyári RAM-jaként. -
abacsx
tag
válasz
MrSealRD #50601 üzenetére
Nem annyira a régi panel megtartása vagy eladása lenne a lényeg, hanem hogy ne legyen gari vesztés belőle, ha itthon szedem szét.
Viszonylag jó áron vettem, i5 ös proci van benne, de nem volt IPS panellel ez a modell, vagy legalábbis én nem találtam. Mennyi egy panel meg egy csere? -
scarbantia
aktív tag
válasz
MrSealRD #50365 üzenetére
Őszintén szólva, nem nagyon értek hozzá, csak gondoltam, ha lehet a HD videókkal ne a GPU-nak kelljen küzdenie.
Igazából én nagyrészt csak netről filmezek, ritkán töltök le ezt azt, szóval az ilyen videómegosztók HD-it szoktam csak nézni. Amúgy meg a gépnek kb. 3-4 programot kell elvinnie, Lightroom, Illustrator, Ps, meg InDesign, mellette azért jó ha kibírja a Firefoxot egy halom tabbal, meg munka közben futó zenehallgatást, youtube, ilyenek.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
MrSealRD #50051 üzenetére
Igen egy mérés nem mérés, de mivel úgy mondtam ezt a dolgot hogy többször tapasztaltam így már ez csak a megerősítésnek a megerősítése lesz...
Amúgy meg aki nem hisz benne ne csinálja, senkinek se kötelező, én csak leírtam mi a tapasztalatom ilyen téren, illetve mit olvastam az apple honlapján.
Na de most már téma részemről lezárva nem akarok ezen lovagolni, holnap majd mutatok egy képet még és ennyi volt, inkább erre válaszoljon valaki: link. Mondjuk lehet visszapakolom rá az XP-t csak nem egy mai darab, azzal csak stabilabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Oneplus Nord 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest