- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #114247 üzenetére
-
cigam
titán
Adott egy T400-as, ami csak a ThinkPad feliratig jut el. Alatta kiírja a szokásos "To interrupt normal stratup, press the blue ThinkVantage button" feliratot, de itt megáll a tudománya.
Lehet még éeletet lehelni bele, vagy ennyi volt? -
cigam
titán
Létezik ventilátor szabályzó program? T520 már 10-20% terhelés esetén is felpörgeti a ventilátort, ami már számomra zavaróan hangos súgás.
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #101326 üzenetére
Köszi! (a W10-es visszaigazolást is)
-
cigam
titán
Az LCD-n van egy fura folt. Nem pixelhiba, inkább olyan mintha mögötte lenne. Mintha a háttérvilágításba bemászott volna egy bogár és ott doglott meg vagy nem tudom. Vagy a rengeteg sok led közül 1 megadta magát?
Mit lehet ezzel kezdeni? Mennyire drága a jvaítása? Helyi szervízben nem is vállalták. Azt mondták olyan régi, hogy alktrészük sincs, és az árával öszehasonlítható a javítás költsége. -
cigam
titán
T520-at használ valaki W10-el? A telepítő szerint se az Nvidia 4200, se az integrált Intel VGA nem kompatibilis vele. Hosszútávú tapasztalatok?
-
cigam
titán
Van akinek van T520-hoz való telepítő lemeze?
Serial-t hogyan tudom kiolvasni? Nincs az alján matrica. -
cigam
titán
"Resetelni" szerettem volna egy T520-at. Induláskor nyomtam a kék "ThinkVantaga" gombot, és arra kértem hozzá gyári állapotba. Húzta a csikot, másolt ezerrel, majd újraindításkor nem sikerül betölteni a rendszert:
A partíciókiosztás:
1. SYSTEM_DRV meghajtó 1.5GB (rendszer)
2. Windows7_OS meghajtó 898.7GB (elsődleges)
3. LenovoRecovery meghajtó 31.3GB (elsődleges)Mit bénáztam el? Hogyan tudom helyretenni?
-
cigam
titán
A T520 gyári recovery partícióját, ami gyárilag W7-et tesz fel, le tudom cserélni W8.1-re, vagy W10-re(64bites magyar verzó)?
Próbáltam a WEBoldalakon rákeresni, de csak összezavart (a gyenge angolom). -
cigam
titán
Kollega T410-ese nem indul. Van vmi típushibája a sorozatnak? Esetleg vmi spéci bill kombó reset-hez?
Miket nézzek meg? -
cigam
titán
Megtennéd, hogy nem magyarázol bele olyan dolgokat amiket nem mondtam, nem úgy gondolok?!
Nem furi, hogy egyedül te gondolsz bele bántó/ártó szándékot?Tegye fel a kezét akit megbántottam!
Amúgy mit tagadok le
Sokan írták, hogy nekik is lötyög(vagy éppen nem), ill. furán kopik a fedlap,de pont nem érdekli őket, elégedettek a TP-el.
Erre írtam, hogy "Csúnyán kopik a fedlap, lötyög a zsanér, oszt mégis oda-vissza van tőle itt(is) 1-2 ember."
(Nem attól lenne üzleti kategória, hogy nincs ilyen lötyögösődés évek múlva sem?)
Ebből kisakkozni azt, hogy "meg vagy sértődve a TP-kre és azokra, akik többé vagy kevésbé elégedettek velük." minimum érdekes logika mentén jöhet össze. Mert ez eszembe sem jutott. Elég beteg dolog lenne azon megsértődni, hogy valakinek bejön egy számítógép/brand/....Ha meg olyan jól tudsz idézni, akkor azt is emeld be, ahol arról értezkeztem, hogy "pozitívumai nincsenek ezeknek a szerencsétlen Thinkpad-eknek, csak a gond van velük, érthetetlen, hogy egyesek hogy lehetnek annyira gyépések, hogy még mindig ezeket részesítik előnyben más modellekkel szemben..."
Én csak azt mondtam, és most is fentartom, hogy nem kiemelkedő a többi gyár hasonló sorozatu gépeihez képest.
Nem kérdezték a véleményem? Akkor el sem mondhatom? Amúgy meg ezt "érdekelne ha kicsit kifejtenéd a nézeted" nem olvastad?
Az "példás szerelhetőség", hogy nem az alján egy kis (1-2 csavaros) fedél alatt van _mindkét_memóriakártya, hanem a touchpad alatt?
-
cigam
titán
válasz
MrSealRD #50964 üzenetére
Többet ér, ha tudom egy típusról, szériáról...stb akármiről, hogy megbízható.
Linkeltem már a "megbízható" T400-asom problémáját
?
Plusz ezen a statisztikán se a TOP3-ban van. Mostanság pedig azért kell figyelembe venni a garanciaidőt, mivel a gyártók nem az örökkévalóságnak gyártanak. Bevezették a tervezett elavulást, az általános 1-2 éves garanciaciklusra tervezik az eszközöket. + ha minden ötödik elromlik az első három évben, igenis meg kell venni a gari bővítést, vagy eleve 3 év(nél nagyobb) garival szabad csak megvenni a notit.Tim82
Most tp-m van mit keressek azokban a topikokban? + Itt kérdeztek rá a véleményemre. Ha nem tetszik, kéretik ignorálni, de azért mert van akinek nem tetszik, még nem tartom magamban.
-
cigam
titán
válasz
4ckatro #50955 üzenetére
Nem ismerem a gyártók "elit sorozatait", de tuti vannak a DELL-nek, HP-nak is hasonló kvalitású gépei.
Egy mercinek is ugyanúgy konkurencia az audi, a bmw,....
Nem azt mondom hogy sznob, hanem túl van misztifikálva. Azokat a hibákat amik ezeknek a gépeknek (is) sajátjai, elbagatelizáljátok. Egy másik brandnél már röhögve mondjátok a hasonló hibákra, hogy thinkpad kellett volna b+(ponvaregény!!!)
Tudom nem szerencsés mondatok ezek egy thinkpad topikban, de ez sem különb a többi brandnél. A HP topikban az elitbook a menő, a DELL topikban-nél a latitude.
Egyik sem áll egyértelműen a másik felett, csak bent vannak a top10-ben. A difi csak egyéni szimpátia kérdése.
Most rákerestem a notebookstore-ban az üzleti kategóriás notikra. Csak egy DELL gépet ad találatként amire 48hónap garit adnak.Vagy pl. a legolcsóbbra rákeresve is csak a 2. oldalon tűnik fel egy E530. Mindenre lehet ellenpéldát találni, és olyant is ami igazol. pl.Nemtom miért a T500-at hozod fel példának, 2 store-ban is néztem, 1ikben sem kapható.
A szervízről pedig ne is beszéljünk. Lásd itt a legutóbbi "bogaras" történetet. Szóval ez sem kiemelkedő. -
cigam
titán
Állítólag kinézik az embert komoly helyről ha nem matt a laptop hanem csillogós
?? Ahol emiatt kinéznek, az nem komoly hely, hanem sznob! Legalább annyira mint a thinkpad-ek márkafétise.
Csúnyán kopik a fedlap, lötyög a zsanér, oszt mégis oda-vissza van tőle itt(is) 1-2 ember. -
cigam
titán
válasz
buvartacsko #50931 üzenetére
Igen, ennél nagyobb terhelésnek nincs kitéve. Ráadásul úgy, hogy már használtan vettem. Meg lehet nézni vhol a gyártás évét. Most "szervízben" van alfa-nál egy furi LCD hibával), de látszik rajta, hogy már lehúzott pár munkás évet.
-
cigam
titán
Találkozott vki ilyennel?
A 8. másodpercben látni hogy villan 1-et. Van hogy 20-30másodpercenként csinálja, van hogy abbamarad 1 időre. Ez mi lehet? -
cigam
titán
válasz
Ed Parker #50689 üzenetére
Ereeti aksi beszerzése, vagy külső töltő?
-
cigam
titán
Nem az zavar, hogy csinálja. A miértjére nem tudott rajtad kívül senki épkézláb választ adni.
Én arra tippeltem volna, hogy a gyorstöltés miatt 80%, és kimarad a normál töltés ciklus, ami felvinné 100%-ra. Érdekes, hogy a legtöbb spec. a 80%-ra való feltöltés idejét adja meg.
-
cigam
titán
válasz
Chaser #50656 üzenetére
Nem meggyőzni akarlak, a hitvitáknak nincs értelme.
De pl. konkrét fizikai magyarázatot szívesen fogadok arra, hogy pl. miért nem jó teljesen feltölteni,miért kell megálni 80%-on.Mi a difi aközött, hogy sok kicsi rátöltés kiad egy teljes (töltés)ciklust, vagy egy teljes ciklust töltesz?
"csepptöltés ne menjen"
aztán meg azt írod "az nem is árt nekik". Mit értettem félre? -
cigam
titán
válasz
Chaser #50650 üzenetére
Vajon ha nem csinálsz ilyen juju varázslatot, akkor meddig bírta volna?
Vajon csak a Lenovo töltőelektronika tervezői tudják a tuti paramétereket, a többi mind kókler?csepptöltés ne menjen
Mert a töltőelektronikát tervezők még nem hallottak róla, hogy a csepptöltés árt az új generációs akkumulátoroknak.meg teljesen feltöltve
Miért? -
-
cigam
titán
A T400-as "benézés"ről jut eszembe: wifi
Gyanusan lassan másolt, és azt írja (a router-től 20cm-re), hogy csak 54mbps-os a kapcsolat. Már tudom miért, csak nemtudom hogyan járok jobban?Egy (kompatibilis)minipci modul, vagy egy kis USB pöcök?
-
cigam
titán
válasz
donjohnson #49301 üzenetére
Attól függ hogyér adja.
Esetleg engem is érdekel. -
cigam
titán
válasz
donjohnson #49296 üzenetére
E szerint 19V-os, de úgy a csatlakozó sem mind1 (Nem csak a noti felőli, hanem a hálózat felöli (Pl. nem tudod hova dugni az angol tápot. Oké van utazó adapter, de nahát na. Ha mán egy szer veszel, olyant vegyél ami trükközés nélkül jó hozzá)
-
cigam
titán
válasz
donjohnson #49294 üzenetére
Amelyik a gépedhez való. Az 1ik 19V-os, a másik 20. Bár csak1 V, de
Ha 19-et vár és 20-at kap jobban megizzasztaná a töltő elektronikát.
Ha 20-at vár, és 19-et kap, nem biztos hogy stabilan fog működni, lassabb lesz a töltés -
cigam
titán
válasz
cildren #49281 üzenetére
Miért kéne kikapcsolni a lapozófájlt?
Azt is butaságnak tartom, hogy kikapcsoljam a hibernálást, mert SSD-m van. Persze ha nem szoktad hibernálni, nem érdekes(+ akkor letiltani sincs értelme
). Én csak lecsukom és viszem a laptopot, és használom.
Meg kitudja mennyi varázslatot szedtek össze azok, akiknek 16GB RAM van a gépükben, és arra recskáznak, hogy abból több mint 10GB szabad.
Hol van olyan érdemi infó (a havernak is meghalt fél év alatt , az nem mérvadó), hogy mindenféle juju varázslat nélkül nem bírnak ki 3-5 évet az SSD-k?
-
cigam
titán
Hol tudnék venni R61 alaplapot? Házilag mennyire bonyolult a csere?
Kb milyen árra számítsak? -
cigam
titán
Akadt egy gondom a géppel, pontosabban a touchpaddal. Lehet hogy elkopott, vagy kh-s?
W8 simán felcsusszant (nem virágbolti), és ugye erősen támaszkodik a gesztusokra. Ez pedig összezavarja.
pl. ki szeretném kapcsolni.
- felhúzom az egeret a jobb felső sarokba
- megjelenik a menü
- elkezdem lefele húzni
- itt vmi gondja akad, mert félútonmegakad.Ekkor megjelenik alul egy + menü, ami akkor jelenik meg, ha képernyő tetejére viszem az egeret, és jobb gombbal kattintok. (Bocsi, de lövésem nincs melyik menünek mi a hivatalos neve)Pedig ha folyamatosan viszem az ujjam a touchpadon leköveti az egér. Van olyan is hogy kicsit gyorsabban viszem az egeret vízszintesen, akkor a desktopról visszadob a metro UI-ba.
Már gyártottam olyan elméletet is, hogy a felület kopása miatt máshogy érzékel kközéppen, mint a szélén.
Létezik vmi touchpad teszt?
Mennyibe kerül egy touchpad csere? (Vagy az csak a komplett palmrest(?) cserével oldható meg?) -
cigam
titán
T400-as touchpad-al van gondom W8 alatt.
Néha megvadul. Ennél jobban nemtudom körülírni. Pl. amikor a jobb felső sarokba húzom, hogy kikapcsoljam, kb a képernyő közepéig jutok. Ott előjön az a menü is ami akkor jön elő ami akkor jön elő, ha a képernyő tetejére viszem az egeret, és jobklikkelek.
Hát ez így most hülyén hangzot, de nemtudom. Egy touchpad el tud kopni? Olyan mintha kontakt hibás lenne.
Létezik ilyen, vagy vmi elképesztően durva a default beállítása? Próbáltam érzéketlenebbre tekerni, de nem javult. -
cigam
titán
Első körben feltettem a thinkvantage system update-et. Mikor beazonosítja a gépem, és az oprendszerem, az angol nyelvet ajánlja fel. Át lehet billenteni magyarra, vagy ezek a programok magyarul nem érhetőek el.
3 dolgot tett fel:
-Hotkey Features Integration Driver
-Synaptics UltraNav Driver
-Active Protection SystemÉrdekes, hogy az általad ajánlott power manager-t nem tette fel magától.
-
cigam
titán
Felment a W8 T400-ra. Viszont a támogatás oldal bősége elbizonytalanított. Melyik progi mire jó?
(Természetesen nem a chipset, lan driverekre gondolok, hanem a kiegészítő miskulanciákra. pl.
Hotkey Features Integration for Windows 8, vagy ThinkVantage Active Protection System for Windows 8 ,...) -
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #47101 üzenetére
Éppen ez az, hogy használtan vettem, és ráférne kis manikür...
-
cigam
titán
Lehet a hátlapra "kupakot" kapni(mi a hivatalos neve?), ami eltakarja a leharcolt fedlap külsejét, és óvja a sarkokat, éleket (Értelemszerüen szabadonhagyva a nyitó fület)?
-
cigam
titán
Nemtom W8, vagy ide tartozó kérdésem van: T400-ra települt a W8. Telefonon keresztül aktiválva. Gondoltam nem csinálok róla még image-t, telepítem amit felajánl az update, hogy uptodate legyen, s majd utánna mentem a merevlemezt. Az elmélet jó volt, de a gyakorlatban az egyik újraindulás után egy pillanatra kék képernyő szomorú smile, és újraindult. Azóta csak egy egérke látszik, meg hogy teker(get)i a winyót.
Ezt a telepítést buktam? Van vmi trükkje a T400-ra W8-at varázslatnak?
-
-
cigam
titán
Napok kérdése, és T400 tulaj leszek
Viszont a winyóról ledaráltak mindent, így kellene nekem egy Vista-s helyreállító készlet. (OEM matrica van az alján) Tud ebben segíteni vki? (Helyreállító lemez, vagy lementett partíció kellene)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Netflix
- RAM topik
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest