- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tikakukac #100439 üzenetére
Érdekes mert a környezetemben használnak X230/T530/X220/T520 és egyéb újabb gépeket, akkut jellemzően én szerzek be és cserélek.
Amit itt leírtam egyáltalán nem egyedi. Minden gyári akku az említett kapacitással érkezik, persze villamosmérnökként biztos én nem értek ezekhez a furcsa dolgokhoz. Az Aida design capacity / actual capacity összehasonlítása egyáltalán nem új dolog, nem a valós degradációt méri a kezdeti valós akkukapacitáshoz képest. -
válasz
Tikakukac #100437 üzenetére
Az akku nem 100%-os, ezt egy külön postban leírtam. [link]
Mivel ebből a típusú gyári akkuból saját felhasználói körben cseréltem az elmúlt években T520-T530 gépekben kb. 8-10db-ot így tudom, hogy nem extra, jobb mint az átlag az biztos, de 15% elhasználódás nem egyedi.
A 100-as akksi az újkorában sem egy szokványos dolog.
Ez itt az utódja, optimize for battery lfespan módban, azaz nem 100%-ra tölt a valós kapacitása 65-66000mAh körül lenne, ha nem ebben a módban használnám. Az összes gyári akku új korában hasonló értékeket tudott, amivel én találkoztam. -
-
-
válasz
Tikakukac #100419 üzenetére
Amit mondasz, az nem azt bizonyítja, hogy az adott akkuk jók, hanem csak azt, hogy a mérési módszer nagyon rossz.
Olyan nincs, hogy egy Li-Ion (Li-Po) akku több év és többszáz töltési ciklus után is 100 %-os, az akkuk idő és használat függvényében történő degradálódása olyan fizikai tény, amin még Elon Musk sem tudott felülemelkedni
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #100285 üzenetére
Monokultura
Az 1800-as években Írországban létezett vagy öt fajta krumpli (Win7, Win 10, Linux, stb), ami az emberek fő táplálékforrása volt.
Aztán az 1820 körül kijött egy nagyobb termésátlagú fajta (Win 10) és szinte mindenki áttért rá.
1840-ben megérkezett egy huncut, Mexikóból áthurcolt kártevő, ami tönkretette a termést, Írország lakosságának fele éhen halt.Nem értem, miért erőltetik ennyire a Windows 10-et.
Igaz, hogy korát tekintve elvileg már ki kellett volna nőnie a gyermekbetegségeit, de a pár hetes, gyakorlati tapasztalataim szerint Win10 egy még mindig több sebből vérző szörnyeteg, 90%-ban Microsoft, 10%-ban Lenovo programhibák miatt.A betegségekkel nem is lenne gond, ha kiadnának rájuk tisztességes javítást, de nem adnak ki.
Az a szerencsém, hogy alapszinten vágom az angolt, tudom, milyen fórumokon kell kutakodnom a megoldás után és van időm, valamint adatforgalmi keretem, hogy meggyógyítsam.
Elképzelni sem tudom a fejlődő országok idegen nyelvet nem beszélő, lassú adatkapcsolattal rendelkező, tapasztalatlan felhasználói, hogyan oldják meg a helyzetet.Előző kifakadásom óta belefutottam még két darab, több ezer felhasználót érintő, nem egyedi hibákba (fórumtémák tucatjaival, inkompetens MS moderátorokkal), melyekből az egyiket megoldottam, de a másik miatt még hullik a hajam.
Most ott tartok, hogy két Win7-ről migrált gépem már működik rendesen, de az új telepítésű ŐSANYA, aki majd minden evolúciós folyamat alapja lesz (belőle ágaztatok majd el családi életutakat) újabb hibába ütközött.
Biztos, ami biztos, lefagyasztva várakozik minden gépre 1-1 Macrium reflect biztonsági mentés a jó öreg, legutolsó Windows 7 állapotról...
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac #100285 üzenetére
Valószínűleg akkor. Igen, 40k-ért ez azért durva (mondjuk én nem fizettem érte, hála a win7 termékkódnak a laptopomon, asztalira meg kapok az egyetemtől Education licenszet), de ugye tökéletes szoftver nem létezik (viszont abban megállapodhatunk, hogy a win10 nagyon messze van még a jótól is).
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac #100279 üzenetére
Volt már pár win10-es gép a kezem alatt (kb 10-15 különböző eddig, teljesen eltérő konfigok), eddig én nem tapasztaltam még ilyen hibákat. Kék halálom volt már, máig nem tudom mitől, de egyébként semmi nagyon durva. Az eddige legdurvább, hogy amióta 1809-re frissítettem, azóta az Edge nem ismeri az ékezetes karaktereket, helyettük minden hülye karakter jelenik meg, de Edge-t már nem használok. Ez volt az eddigi legsúlyosabb (pedig pl a 1809-et release napján feltettem a laptopra, érdekes módon nekem nem törölt semmi adatot sem). Lehet, hogy szerencsés vagyok, nem tudom
-
Fegyoka
csendes tag
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Tikakukac #100172 üzenetére
@ Tikakukac és azbest:
Köszi a gyors s kimerítő válaszokat. További keresgélés, olvasás és gondolkodás után letettem a lapcseréről, mivel annyira nagy előnyre nem tennék szert vele de cserébe magasabb lenne a fogyasztás + melegedés.
A procit is átgondoltam és szerintem marad egy 35W-os 4magos, ha találok de annyira nem égető, első körben csak elméleti síkon érdekel a dolog.
Panaszom nem lehet a gépre, 1600*900-as kijelzővel, samu 840 pro 256gb ssd-vel és i5-3320m procival sikerül hozzájutnom. Azóta 16 giga ram is kerül bele. Az aksi 50% körüli, lehet azt fogom cserélni hamarabb.
Szeintem ma le tudom tesztelni, hogy egy pár játék hogy fut rajta, amit csak kb utazások közepette játszanék, nem gamer gép kell
Köszi mégegyszer az érveket, szerintem sikerült döntenem -
törölt tag
válasz
Tikakukac #100176 üzenetére
Akkor T530-ast kell venni, olyanból mostanában mindig van QM-es, most is látok 70-ért eladót.
i7 proci ki, i5 be, aztán még úgy is eladható 60-ért.
Meg az is lehet, hogy át lehet menteni belőle dolgokat a T430-ba, pl. egy jobb vinyó, jobb wi-fi kártya, szebb billentyűzet, stb. -
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Tikakukac #99939 üzenetére
Jah.. egyik ügyféltől jött ki, mert új Dell laptopkra frissítettek, gondoltam, hogy jó lesz a zasszony T520-a helyett, de inkább marad
Egy 256GB-os tetű lassú Toshiba SSD van a T440s-ben, hogy értelmesen használható legyen kellene egy ugyanekkora M.2 meg egy 1TB-os 2.5" vinyó, de ennyi pénzt nem költök rá. -
válasz
Tikakukac #99858 üzenetére
Az adott oldalon nem működik a CTRL plusz a + gomb (vagy a CTRL plusz az egér görgőjének a tekerése), tehát csak akkor tudnám nagyítani, ha a képernyő tulajdonságainál beállítanám pl. a 100 %-os nagyítást.
Viszont ha kilépek az oldalról, akkor meg állíthatnám vissza a képernyő tulajdonságait
-
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #99723 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű dologra nem gondolnak....
Hát akkor ez van...
#99724 ДарСтав : Én is arra gondoltam, hogy teszek oda valamit.
viszont...
#99725 FoxiestFox : Lehet hogy kicsit elfáradtak ezek a pöckök, meglesem ma mit lehet velük tenni.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #99605 üzenetére
Megnéztem az x230t hűtéseket ebayen, de tanácstalan lettem abban, hogy csak ventit vegyek, vagy ilyenkor már a heatsink-et is illik cserélni? Az egész használt (fan+heatsink) 5000 körül van, gondolom ez zsákbamacska, az új 20k körül (ami kicsit khm sok
). Új venti csak kínából van...
-
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tikakukac #99607 üzenetére
A srác, azt mondta hogy nem folyt bele semmi.
Újratelepítettem a Windowst, hang, internet minden tökéletesen működik.Csak a billentyűzet nem.
Érdemes benne billentyűt cserélni, vagy lehet hogy alaplapos?Ennyire nem vagyok hozzáértő.
Szerk.: Az is érdekes volt hogy ma, egy fél óra üresjárat után próbálgattam és ment a billentyűzet, 1-2 óráig, most megint nem..
-
carr
őstag
válasz
Tikakukac #99547 üzenetére
FF 5-6 lappal, tüntetést lestem fb, élő videó, meg sentinel felület teszt.
Most Flac-t kódoltam MP3-ra. Azt 81C° is volt... :/
Nemrég 40C° körül volt, mikor kapott pasztát a nyáron. Kb ugyanezekkel a tevékenységekkel.
MX2 AC paszta asszem. Ilyen hamar nem szárad asszem. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Tikakukac #99526 üzenetére
Igazából az sem valid ms részéről, hogy kis túlzással, de kb valós időben streamelik 7/24 minden egyes lélegzetvételedet a tudtod nélkül telemetria címszó alatt.
---
Btw köszi a helpet guyz, hétvégén feldobok egy tízest az x230-ra, és meglátjuk jó-e a kulcs. Nem lepődnék most már meg ha jó lenne, végülis sokkal több pénzt már nem fognak tudni kisajtolni a konzumer (enduser desktop) vonalból.Meg amúgy van egy olyan érzésem, hogy az ingyenes win10-re frissítés azért volt hivatalosan határidős, hogy az emberek ne rohanják le vasvillával és traktorokkal a redmondi hq-t.
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #99514 üzenetére
Azért ez nem egyenlő a virágbolti változattal. Mivel tiszta (nem buherált) hivatalos telepítőből lehet telepíteni, a termékkulcs is legális. Tehát ez nem ilyen orosz krekkes mutyi meg torrentes telepítő DaZ Loaderrel vagy hasonlók.
Egy hátulütője lehet, ha a MS később meggondolja magát, akkor nem tudni mi lesz az aktivációval. De nem hinném, hogy ez valaha is megtörténik. Nekik az az érdekük, hogy így vagy úgy, de végül mindenki upgrade-eljen.
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #99510 üzenetére
Nem tiszta. Eléggé szürke terület. Eleve nem tudják bizonyítani, hogy mikor frissített először, még az ingyenes időszakban vagy már utána, utólag lehetetlen megmondani. Csak a MS tudná megmondani, de őket meg szemmel láthatóan nem érdekli, nekik így is nyereség, hogy valaki nem legacy státuszba süllyedő Win7-et használ, hanem átáll egy aktívabban támogatott Windows verzióra, csökkentve ezzel a verziók közötti fragmentációt.
-
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac #99474 üzenetére
Nekem eddig a legtöbben azt mondták, hagyjam a francba az NVMe SSD-t, nem fogom észrevenni. Mondjuk tény, videót nem vágok meg képeket se szerkesztek, programozás közben meg nem szoktam nagyon nagy projektekkel dolgozni, így lehet, hogy tényleg fölösleges lenne a Ryzen mellé
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #99456 üzenetére
a t61-es 14"-es is folyton fel-le járt amikor a 15"-öshöz való venti került bele. A nem hozzá való ventivel, amikor visszábbvenné a fordulatot, akkor teljesen le is állna az, ezért rágyorsít, hogy ne álljon meg és ezt ismételgeti végtelenségig.
Szóval érdemes lehet ellenőrizni a hűtést, ventit jóra cserélni. Alapvetően tök jó a tpfancontrol, de újabb rendszeren lehet nem lát mindent, s nem vesz figyelembe más alkatrészt, ami miatt gyárilag felpörögne.
-
-
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tikakukac #99365 üzenetére
Szerintem amit én szeretnék az elég messze van a szent gráltól
Nincs szükségünk teljes értékű Core i5-re, beérnénk az U-szériással is, szintén nem kell GTX 1050, elég lenne egy MX150 vagy hasonló Radeon. Mégis, hiába veszem ki ezeket a buliból, a választék nem gyarapszik igazán
-
-
-
ghost364
senior tag
válasz
Tikakukac #99304 üzenetére
40-es szériából szerintem a p-s vonal korrekt lett, egyedül a touchpad borzasztó, azt meg ki lehet cserélni az 50-es szériájéra
T440p is egy kifejezetten jó gép, lehet bele 4 magos i7-et (ráadásul nem u-sat, hanem rendes TDP-set), meg FHD IPS-t is tenni modok nélkül. Hosszútávú tapasztalatom mondjuk nincs velük, egy ismerős használ egy ilyen, de nekem is tetszik. Zsanér kialakítás is még a régi, T-vonalról ismert verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest