Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Tikakukac #100610 üzenetére

Szerintem van az olcsóbban is, de egyetértek, a 3k sem nagy összeg, meg akkor már egy ESR csuklópánt sem. Esetleg egy test bench, nem tudom magyarul hogy hívják. bacsis úgyis tömegesen foglalkozik gépekkel, neki megérné rendes felszerelésbe fektetni, hosszabb távon akkor is megtérülne neki, ha csak hobbi és nem keres vele pénzt.

Én nem foglalkozok ilyennel, így normál faasztalon szoktam gépet szerelni, alaplapot tesztelni, ha nagy ritkán kell. Csuklópánt sincsen, lehetőleg nem műanyag talpú cipőben és műszálas pulcsiban/melegítőben szerelek, legfeljebb ha érzem, hogy olyan helyen voltam, ahol sztatikusan feltöltődhetek, előtte megtapogatom a radiátort vagy ajtókilincset, hogy földelődjek. Néha még nekem is nagyon hiányzik a profi felszerelés, profibb csavarhúzókészlet, kompresszor a béna palackos sűrített levegő helyett, koloriméter, tartalék csavarokból mindenféle, stb., de ezek akkor érik meg, ha rendszeresen szerel valaki.

Ahogy nézem YouTube-on a nagyokat, ők nagyon fel vannak szerelve, még a retrósok is, külön műhely, test bench, oszcillátor, forrasztáshoz és kiforrasztáshoz szükséges mindenféle, hőpisztoly, teszttáp, ami tud mindenféle feszt, áramerősséget, AC-vel, DC-vel, minden felállásban, krimpelő-kombifogók, csavarból, kábelből, csatlakozóból, kondikból, alap hardverekből mindenféle gyűjtemény, többféle monitor többféle bemenettel, bemeneti jelek konvertálására eszközök. Ezeknek ráadásul egyike sem rettenet nagy pénz, ha elég belőle a kínai alap minőség, de az igaz, hogy ilyen tételben a sok kicsi sokra tud menni, de ők sem egyszerre szerezték be, hanem évek alatt gyűlt fel apránként, épp mi kellett az adott projekthez.

Új hozzászólás Aktív témák