- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
válasz
#11620608 #99451 üzenetére
Nem lehet hogy ventit cseréltek bent? Nálam az x201-el jártam úgy hogy hozattam toshiba helyett panasonic ventit és ez állandóan felpörög, lassul. Az x200-al együtt volt hírdetve hogy kompatibilis, és nem tudom hogy van-e különbség amúgy a két típus ventije közt és azért csinálja, annak ellenére hogy a csatlakozás egyforma. Persze az is lehet hogy egyszerű kínai selejt. Viszont már nem igazán hallani ezt a felpörgő hangot, mivel mára már ciripel és elnyomja.
Úton a másik, elvileg direkt ehhez való venti és majd meglátom, javul-e a helyzet. -
Tikakukac
titán
válasz
#11620608 #99453 üzenetére
Háháhá. Szép lenne. Gondolj bele, hogy mennyien vannak a szopórolleren amiatt mert undormány a gyári vezérlés. És ott nincs okosság. Volt, amikor tucatszám volt 14 napos elállás egy notitól, mert valaki cseszett 5 percet arra szánni, hogy kipróbálja vajon tényleg jó lesz a fokozatkiosztás.
-
Tim82
félisten
válasz
#11620608 #95763 üzenetére
Az én hsz.-em csak annak szól, hogy a fórum szabályzata szerint szakmai topikban nem szabad hirdetni, sem eladni, sem keresni. Moderátor nem vagyok, törölni nem szeretem mások hsz.-eit, magánemberként megértem, ha valaki itt keres valamit, de topikgazdaként fel kell hívnom a figyelmet a szabályok betartására.
-
törölt tag
-
Frawly
veterán
válasz
#11620608 #95623 üzenetére
Én Linuxot használok i7-es X220-on, és nálam jó, mennek az USB3-as eszközök minden foglalatban, az USB3-as kék csatlakozóban USB3-as sebességgel, mindenféle driver nélkül, ha leszedsz egy Live Ubuntut, és kiírod Rufus-szal, akkor te is tesztelni tudod a portokat. Ha a portok jók, próbálj meg másik drivert, a Win7 legendásan szarul szokta kezelni az USB3-at.
(#95625) Fifi: ez ilyen. Hivatalosan nem lehet frissíteni már legálisan Win10-re, de technikailag a MS nyitva hagyta ezt a kaput, mert az ő érdekük is, hogy minél több korábbi verziót használó felhasználó álljon át Win10-re, és ők akkor arra tudnak inkább koncentrálni. Utólag meg úgyse tudja senki ellenőrizni, hogy még az 1 éves promóciós időszakban frissítettél Win10-re vagy utána. Szóval veheted mégis úgy, hogy legális volt az update.
-
azbest
félisten
válasz
#11620608 #95153 üzenetére
ehh, akkor már ennyi erővel vehet bele való caddyt, vagy aprón bontásból keresni dvd-t, aminek az előlapját át lehet pattintani az univerzálisra (gondolom neki is olyan van). De lehet nem is tudatosult benne, hogy a dvd tálcáján van az a műanyag és nem külön fedőlemez
-
Tim82
félisten
válasz
#11620608 #95095 üzenetére
Backup elemeket a tapasztalatok szerint milyen gyakorisággal kell cserélni a 20-as szériánál?
Mivel akár 8-10 évig is jók lehetnek, szerintem eddig még nem nagyon kellett...
Észreveszem, ha lemerültek?
Mondjuk bekapcsolásnál lemerült elemnél kérni fogja, hogy lépj be a BIOS-ba és állíts be dátumot-időt.
Valahol meg tudom nézni, milyen állapotban vannak?
Nem.
-
donjohnson
addikt
válasz
#11620608 #95075 üzenetére
amikor a t410 meg t420 újak voltak, akkor még nem volt 4g (elterjedt).
szóval akkoriban menőnek számított az a wwan kártya.
nézd a jó oldalát, igaz hogy csak 3g, de legalább nem meríti a telefonodat, amikor netezel, mert telóról megosztani a netet eléggé akkuzabáló folyamat a telefon oldaláról nézve. -
HSM
félisten
válasz
#11620608 #94942 üzenetére
A legjobbat gyakorlatilag akkor teszed az akkuddal, ha nem veszed kis a gépből.
Hacsak nem melegszik nagyon az akku a géptől az X220-ban, nekem T420 van, azon nincs ezzel gond. Beállítasz neki egy töltési korlátot kb. 35-től kezdő és 50%-ig, és úgyhagyod, 50%-ra töltött akkuval, az a legjobb neki tárolni. És mivel így gépben van, önkisüléstől sem tud mélymerülni, ha sok időre elfeledkeznél róla. -
törölt tag
válasz
#11620608 #94824 üzenetére
Nagyon jó kis közösség ez a fórum!
A hasznos hozzászólásaitok mellett, segítségetekkel még az off-topic témájú, Thinkpad egeremet is sikerült megjavítanom!
adabra fórumtárstól kaptam egy 10 éves, haldokló egeret, amelynek ép házába átköltöztettem az én szinte új, de sajnos törött burkolatú egerem lelkét (elektronikáját) és most nagy elégedettséggel, örömmel használom! -
Multibit
nagyúr
válasz
#11620608 #94221 üzenetére
Egyébként miért van szükséged USB 3-ra?
Ezt a kérdést magamnak is feltettem, mielőtt megvettem (nem olyan rég) a T420-at. A válasz egyszerű volt: nincs rá szükségem, mivel NAS-okat használok. A BIOS módosítás egyszerűsége és a remek billentyűzet engem egyértelműen a 20-as széria felé terelt. -
Frawly
veterán
válasz
#11620608 #94200 üzenetére
Nem mohóság kérdése, valahol minden ember jól akar járni. Nyilván a jobb ajánlatokra kell rámenni, a biztonság kedvéért felesleges a legdrágábbat venni, még ott is akadhatnak átverések.
Csak az irreálisan olcsó dolgokat kell kerülni, meg a kínaiakat érdemes hanyagolni, amíg van hasonló áron EU-n belülről is termék. Amit én sosem értettem a kínaiakban, hogy szinte mind ingyenes kiszállítással árulja a filléres vackokat is, de hogy tudnak postaköltség nélkül postázni? Mert ha Kínában olcsóbb is a posta, azért nem lehet a világ másik végére annyira filléres, hogy olcsó termékben is benne legyen az ára, még akkor sem, ha könnyű, és levélként adja fel, nem csomagként.
Ugyanez pepitában, a kanadai és jenki eladóktól meg azért nem érdemes venni sokszor semmit, mert irreálisan megdrágítja a postázás ára. Csak akkor opció, ha ilyen sokszáz, meg pár ezer dolláros áruról van szó, ahol 50-80 dolláros postázás elenyészik az árhoz képest. Plusz ugye amerikai terméknél a fali dugó is amerikai villás, és még az átalakító hagyján, de ha nem multivoltos a tápja, akkor aztán szopás lesz vele, az amerikai iso-billentyűzetről meg hasonlókról nem is szólva.
-
-
azbest
félisten
válasz
#11620608 #94213 üzenetére
nem csak az a probléma, hogy keveset bír. Én német viszonteladótól rendeltem kínai akkut t61-be. (akkoriban sok probléma volt az akkuk szállításával kínából a balesetek miatti tiltások kapcsán) Tudja a kapacitást kb, időre. Viszont két probléma volt vele:
- nem pont a t61-eshez való akku azonosítókat égettek be az elektronikába, hanem másikat. Win alatt a lenovo power management felismerte, hogy nem eredeti és letiltotta a töltést. Szóval csak akkor töltött win alatt, ha leszedtem a gyári progit. De ezzel még együtt lehetett élni.
- sokat használtam dokkolóban a gépet. Szépen jelezte a win, hogy 9x% még a töltése. Felkaptam, vittem és fél óra után lemerült. Ha fullra töltöttem, akkor megint megvolt a kapacitás. Vagyis a buta hamis elektronika az önkisülést nem érzékeli. Simán dokkban használva lemerült az akku. Szóval kényelmetlenséget okozott. Ettől még máig működik, legalábbis múltkor elővettem a gépet és feltöltöttem azt az akkut is és ment róla. -
Vegha
senior tag
válasz
#11620608 #94200 üzenetére
Nem akarom reklámozni a helyet, az egyik évekkel ezelőtti hsz-emben írtam hol és hogyan lehet kapni itthon elég nagy bizonyossággal jó minőségű (Pana cellás) akkukat. Persze zsebbe nyúlós, de én annyira nem vagyok gazdag, hogy szrt is vásároljak, aztán utána még a jót is.
Nekem bejött, jól bírja, pedig nem kímélem. Múltkor volt benne egy kis zavar, mert valami rárakódott a pin-ekre. Megtisztogattam, azóta frankó megint. -
havri1
félisten
válasz
#11620608 #94203 üzenetére
Azt azért tudd, hogy hivatalosan 2 verzió létezik ha eBay/paypal dönt:
- nem kaptad meg (egyértelmű, pénz vissza)
- megkaptad, de nem a leírásának megfelelő (hamis), sérült a termék.Utóbbi esetben, ha a javadra döntenek, vissza KELL küldened, és visszaáll az eredeti állapot (termék ott, pénz itt). (amúgy ha hamis a termék, és az eladó tudja, akkor általában nem várja meg a Case végét, ugyanis a hamis termékekre nagyon rá vannak állva, törölhetik az accját, sokkal többet bukik. Az esetek nagy részében, ha az egész procedúra előtt írsz neki, hogy sajnálod, de ez egy hamis termék, és kénytelen vagy az eBay segítségét kérni... Szoktak egyből refundolni) Ebben az esetben érdemes a paypal visszaküldési procedúráját kihasználni, egy évben max 12 alkalommal, alkalmanként 9900ft-ig megtéríti a postaköltséget.
Bővebb infó eBay / paypal topic.
-
Tikakukac
titán
válasz
#11620608 #94203 üzenetére
Kit érdekel mit ír a barom, ez hamis cucc volt, így remélem ki is pakolják lassan.
Maga a reg ideje sokat nem számít. Mostanság rengeteg 0-50hsz.-es embert láttam 10 év körüli regekkel írni 1 fajta témakörben only meg hirdetni gyanús dolgokat. Ezek az alvó regek olykor tulajt is cserélnek. Ugyanez igaz minden másik oldalra.
-
Tikakukac
titán
válasz
#11620608 #94197 üzenetére
Na várjál itt valami félrement.
Ha rosszat küldött, átvert, semmi para. Ki lesz verve a teli ára, nyilván átvetted hát mi mást lehetett volna csinálni
Én a szétbontásra mondtam, mert az viszont bukta. Azt kell susmusolni.
Minden más túlbonyolítás
De amúgy ja, 10k-ért gyári akku újban 4 éve se volt
-
Frawly
veterán
válasz
#11620608 #94195 üzenetére
Nem tudom ezek a kamu eladók a szarjaikkal mit akarnak visszaküldést. Szándékosan selejtes kacatokkal húzzák le az embereket, ha visszaküldi a vevő, csak pénze megy el rá, de a selejtes vacakkal úgyse fog tudni mit kezdeni a kicikínai, legfeljebb lehúzza vele a következő palimadarat. Ilyenkor az eBay sokszor olyan döntést hoz buyer protection végett, hogy nem kell visszaküldeni az egyértelműen hibás terméket.
Lehetőleg nem Kínából kell az ilyet rendelni, és meg kell nézni, hogy ne csak sok pozitív értékelése legyen az eladónak, de lehetőleg valami komolyabb európai céges eladó legyen, aki nem 5 perce nyitotta az accountját, hanem sok ezer dolgot adott már el.
-
törölt tag
válasz
#11620608 #93094 üzenetére
Megnéztem időközben fotón a Gobi 2000-es és 3000-es kártyákat ami sajnos teljes méretűek, ezek szerint ha T520-on mobilinternetet és wifit is szeretnék egyszerre, akkor bukom az mSATA vinyót.
Ahogy látom, ami meg fél méretű kártya (pl. Ericsson), az meg nem tudja a wifit. -
-
Tikakukac
titán
válasz
#11620608 #93021 üzenetére
Ha penge akarsz lenni valamilyen vegytiszta benchmark. Utána jöhetnek azok, amik próbálnak valós környezetben sebességet mérni a gépedről. Utána pedig az, amikor indítod a megszokott dolgaidat, vágod a 4K videót és nézed hogyan tölt be stb. Első rész a totális értelmetlen, azzal egymás kukiját lehet mérni leginkább. Második a legjobb amikor gépeket kell összeengedni. Harmadik pedig a legjobb magadnak, hiszen nem más gépe érdekel, sem a világrekord, hanem a te előnyeid elővakarása.
Hogy most melyikre milyen konkrétat nézel, azt te tudod, ha kell simán guglizol rájuk, van bőven
-
-
-
-
válasz
#11620608 #92223 üzenetére
Egyszerűen csinálsz egy profilt AC-ben, típusa multi legyen (LAN-WLAN) a LAN legyen felül, a wifi alul, és legyen bepipálva, hogy bontsa a wifi kapcsolatot, és kapcsolja is ki a wifit, ha LAN-ra váltasz.
Mentsd el, kapcsolódj hozzá.Global settingsben is legyen bent a pipa, hogy lelőheti a wifit, ha nem kell.
-
-
give3
tag
válasz
#11620608 #92162 üzenetére
Mindenképp ki akarom próbálni egy tutira jó akkuval, csak nincs ismerősöm akinek hasonló gépe lenne. Addíg nem merek újat rendelni, ameddig nem tudom hogy a gép jó.
Egyébként mennyire kompatibilisek ezek az akkuk? Láttam hogy a termék leírásban felsorolnak egy csomó verziójú x200, x200s készüléket (7456, 7459, stb), de az enyémet (7470) csak 1-2 terméknél említik. Elképzelhető, hogy ez ennyire más lenne, hogy úgy kell "vadászni" hozzá akkut?
-
Pubszon
veterán
válasz
#11620608 #92155 üzenetére
Én arra gyanakszom, hogy a noti alján az érintkezőkön nagyon vékony oxidréteg van, mert sosem volt dokkolva és/vagy a körülmények is hozzátettek.
Párszor még befújom, az is tisztítja, meg a dokkolástól is javul a kontakt.Privátodra válaszolva.
De ez csak Win10 alatt van, nem?
De ha váltasz arra, akkor itt lesz.
Itt rámész a Helyek kezelése pontra.
Majd itt LAN kábel bedugva, WiFi kikapcsolva, bár lehet utóbbi nem kell.
Hozzáadás gombbal hozzáadod a listához, majd alul a hozzáadottra rákattintasz és a jobb alsó jelölőnégyzetet bepipálod.
Így átjárónként tudod beállítani, hogy hol váltson át. Mondjuk otthon váltson, de munkahelyen nem. -
Pubszon
veterán
válasz
#11620608 #92135 üzenetére
Nem találom, de ahogy meg lesz beteszem ide.
Jelenleg ezt találtam.
Nekem mind két adapternél automatikus metrika van.
Épp tegnap ahogy szívtam a LAN latencyvel, akkor találkoztam valahol egy bepipálható beállítással ami direkt az volt, hogy a LAN-t előnyben részesítse a WLAN-al szemben.MOD: Lehet a Lenovo Settings-ben a Helyfigyelés volt az.
Próbáld ki azt. -
Dhampir
félisten
válasz
#11620608 #92081 üzenetére
Ötletek:
Solved: Lenovo Low Audio-Volume
Lenovo ThinkPad Speaker Quality Driver (Ámbátor ez a driver tapasztalatom szerint a hangerőt nem növeli, inkább a hangminőségen próbál segíteni, talán kevés sikerrel. Ettől függetlenül kipróbálható.)
-
Tim82
félisten
válasz
#11620608 #91988 üzenetére
A 300 Mbps elvi csúcssebességre képes N-es kártyáknál valamivel jobb ez az AzureWave - én csak azért lőttem ki (az Intel 3165AC-vel együtt), mert ehhez képest vannak jóval jobb AC-s kártyák is. (Nem akartam, hogy kliensoldalon nálam emiatt legyen bottleneck - a routerem egy TPLink Archer C5 v1.2.)
Az AzureWave-nak "házon belül" is vannak jobb kártyái, pl. a Broadcom BCM94352HMB-re épülő AW-CE123H. (Az asztali gépemben - egy Gigabyte mini PCI-e/PCI-e x1 átalakítóval + antennákkal - ilyen van, a szaktopikokban még jobban is ajánlják, mint a 7260AC-t.)
Nem arról van szó, hogy ipari hulladék lenne a kártya, hanem nem annyival többért azért jobbat is tudsz benne.
Persze aláírom, édesanyád bölcs asszony.
Pubszon:
4:3-os Thinkpad-ek az egy másik, letűnt világ - amikor kb. a workstation jellegű, 15" Thinkpad-eken kívül más gyártóknál legfeljebb a convertible tabletekbe került IPS/AFFS kijelző.
A 15" 4:3 R61-be szerencsére 1:1-ben bele lehet dobni a T60-ból való IPS kijelzőt, a saját szalagkábele és invertere maradhat.
Amúgy ezt már egyszer megcsináltam, most szerencsésebb vagyok az alapanyaggal, jobb fényerejű kijelzőt sikerült szereznem.
-
Tim82
félisten
válasz
#11620608 #91973 üzenetére
Eleinte nagy szívfájdalmam volt, hogy nincs USB 3.0-ás csatlakozó
Express Card bővítőkártyával megoldható. Lesznek korlátai (nem lesz annyira gyors, mint egy "valódi" USB 3.0 csatlakozó, illetve nem is ad le annyi kraftot, szóval külső vinyót pl. nem erről érdemes táplálni), de az USB 2.0-nél így is jobb.
havri1:
Gondolom, NVS4200. (A W520-adban erősebb GPU van.)
-
Chaser
legenda
válasz
#11620608 #91956 üzenetére
ha nem is az lenne ha 1:1-ben kapod kipróbálod, ha nem jó visszacseréled
egyébként meg kilövöd a turbot és biztos elég, az nagyon meg tudja lökni a fogyasztást, órajel mértékéhez képest brutál feszt kapcsol, nv verziós gépnél is azzal kezdeném turbot kilövöm, nem sok értelme van ha aztán alapórajel alá küldi az órajelet mert túlmelegszik, de ha nem is melegszik az hogy 1 magot viszonylag jobban megemel nem fogja megváltani a világotszerk: Tikakukac hagyd már ezt az u cpu-s dolgot, néha sírva röhögök ezen
új desktop cpu-nál is vannak t-s i5-ök normálnál kisebb tdp-vel..de jaj, az órajelük is sokkal kisebb, úgy nagyon könnyű t/u/ulv cpu-t "gyártani"
sok genen keresztül a mobil u cpu-k órajele lepkefing' volt hogy finoman fogalmazzak, nyilván többet eszik egy régebbi m ami akár 1ghz-cel is magasabb órajelű
legutolsó geneknél ért oda a csoda u, hogy mobilban már 2ghz feletti az induló órajelük és lett pár 2400mhz körüli, elég sokat kellett ahhoz csiszolgatni a core i geneken hogy idáig eljussanak
ha majd mutatnak egy akármilyen desktop/mobil i5/7 verziót , példaképp legyen egy normál tdp-s i5 pl 50 w-tal 3,5ghz-en, és legyen egy u-s _szintén_ 3,5ghz-en de 35w tdp-vel, akkor lesz u cpu, amíg a matek úgy jön ki, hogy az u-s órajele 2500mhz addig parasztvakítás van erősen, nem u cpu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged