- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dhampir #101675 üzenetére
10 éves, elavult rendszer amit már senkinek sem szabadna online kapcsolódva használni. Ne is törjön ki semmi érte.
(#101672) Tikakukac: Én ezt értem, csak azért jegyeztem meg, mert azt hittem hogy a T500/T400 volt a két utolsó mohikán, ahol el lehetett érni passzív működést.
-
MurdR
veterán
-
sqpp
őstag
válasz
Dhampir #101330 üzenetére
Na jah, pedig a legtöbb laptopnál csak szív az ember, haverom is most vett nemrég egy Dell gépet (g5), aztán az okosak beraktak az i7 mellé egy 1060-at, na már most ezzel alapvetően nem lenne baj, ha az-az i7 kihajtaná. Mert konkrétan a proci 100%-on megy, de a vga 60%-nál megáll..
Mindenesetre én azt vettem amit megkaptam, ügyfélszolgálati munkára és lassan saját céghez tökéletes ez a gép. Főleg, hogy szeretek utazni is, ezért megtolva a 96Wh-s össz akkuidővel, akár a Marsra is mehetek
-
Frawly
veterán
válasz
Dhampir #99290 üzenetére
Az A400 az egyik legalapabb, legolcsóbb, legbelépőbb szintűbb modell, kicsit lassúcska, alacsony íráslimites planár TLC, nincs rajta DRAM cache, valami lassabb két csatornás vezérlő van rajta. Ha nagyon alap dolgokra használod a gépet, OS, böngészés, átlagos programok, játékok, akkor 510-be talán mehet, de én ilyen ársávban is inkább a Crucial BX500-at venném a Kingston A400 helyett. Bár a BX500 is csak belépő szint, épp úgy nuku DRAM cache, viszont gyorsabb vezérlő van rajta, meg 3D TLC-s modell legalább.
-
válasz
Dhampir #99278 üzenetére
Kb. bármit, igazából. Gyorsabb lesz tőle, élettartamot valószínűleg kiszolgálja még.
HyperX Fury-m van már pár éve, semmi gond vele. A Samu EVO is jóféle.
Ami SATA, az mindenhogyan bemegy a winyó helyére (vatagségot azért érdemes figyelni), vagy caddy-vel a DVD helyére, ennyi. Meredekebb az mini PCIE/M2 slotos dolgok szoktak lenni, ha van olyan a T510-ben. -
-
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #95617 üzenetére
Megejtettem a windows telepítést a T430s-re.
Az itt javasoltak alapján letöltöttem egy érintetlen win10 pro-t és az akkumulátor alatti win7 pro matrica kulcsával sikerült aktiválni.
Kellemesen csalódtam a Microsoftban, nem gondoltam hogy ez ilyen egyszerű lesz.
Azért az én gépeimen továbbra is marad a jó öreg Debian.Köszönöm a segítséget!
Még biztos jövök kérdezni, ahogy ismerkedem a win10-zel.
-
válasz
Dhampir #95479 üzenetére
Nekem utoljára a T61-es notimban volt ilyen felső kávából világító lámpácska, egy pillanatig sem sírom vissza. A világítós billentyűzet az esetek 99 %-ában sokkal praktikusabb, a maradék 1 % kezelésére pedig van egy hosszabb nyakú USB lámpa berakva a hordtáskába, ha kell a plusz fény, akkor bedugom és kész.
Egy alapból világítós billentyűzetű notit 400 Ft-ért ki lehet egészíteni ilyen USB lámpácskával, de egy nem világítós billentyűzetű notit elég drága billentyűzet-világítással kiegészíteni
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #95479 üzenetére
Az EliteBook-os lámpácskával két gond van emlékeim szerint: rosszabb az elhelyezése (bénább szögből ad így világítást), másrészt meg szeret meghalni a kapcsoló - pl. pár évvel ezelőtti munkahelyemen az akkori főnököm 8570p-jén így állandóan világított, mert nem lehetett kikapcsolni.
-
azbest
félisten
válasz
Dhampir #95208 üzenetére
a 20as és 30 széria között azt érdemes még számításba venni, hogy a 30-ashoz még éppen van aktív támogatás. Ez nem jelenti azt, hogy a 20as ne menne win10-zel vagy ne lehetne jól használni, csak a 30ashoz máig vannak bios frissítések és a segédprogramoknál is lehet könnyebben megy, hogy pár klikk és mindent feltelepít, nem kell kézzel szöszmötölni. A 30ashoz még külön win10 választási lehetőség a support oldalon.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
Dhampir #95195 üzenetére
Kiépítéstől is függ. Meg szerncse kérdése is, hogy mi a kínálat. Múltkoriban 80 körül is volt eléggé jó kiépítettségű (talán 4 magos, fhd, ssd) w520 és egy nagyon fullos w530 16gb ramos, 4 magos, fhd, jobbik gpu-s is ssdvel 135 körül. Számlával, 1 év garival előrendelésben. A w530 szokott máskor is előfordulni hasonló szinten az aprón, csak esetleg magánszemélytől és gyengébb kiépítéssel. Nagy volt a kísértés w530 ügyben de végül elengedtem, mert a t430-casom is eléggé ki van maxolva és inkább egy olyan tartalék gépet vettem, mert ahhoz vannak tápjaim, dokkolóim meg más kiegészítőim.
Az újabb generációsok valsz drágábbak azért.
Mostr is van fenn aprón többféle, szerintem látom azt is amelyikre te gondoltál.A 40es generációtól kicsit tartok, mert azokról voltak negatív hírek megjelenéskor, nem tudom végül frissítésekkel orvosolták-e, meg az ultranav is fura rajta.
-
-
válasz
Dhampir #94875 üzenetére
Hát az etalon NMB bill után sajnos érződik, hogy ez már könnyített, flex ugyan nincs sok, de érezhető.
Majd megnézem, mit tudok betenni alá. Igazából az ultrabay fölött necces kicsit, ahogy sok más tp is.
A hőmérsékletek viszont meglepően jók, nem sokkal melegebb, mint a W500. -
-
Tikakukac
titán
-
donjohnson
addikt
válasz
Dhampir #94019 üzenetére
felépítését tekintve a T szériás thinkpad-ekben bios+külön ecp van (Embedded Controller Program).
például ezért lehet használni a tpfancontrol nevű progit is.
(próbáltam edge-t és azon nem működött. a fejlesztő írta egy külföldi fórumon, hogy a bios miatt, mert nem külön van a ventivezérlés, hanem egyben. ott nehezebb, vagy nem megoldható a 3rd party program általi vezérlés.)
szerintem Tim82 valami ilyesmire gondolt, nem a beállítási lehetőségek gazdagságára. -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #93365 üzenetére
Éves karbantartásra visszahozott gépeken olyan gondok vannak, hogy az emberek sírógörcsben rohannának az utcára, ha vásárlás előtt mindent felsorolnánk nekik. Nem egyed hiba 300k fölött, hogy szétesik a gép belül, sem az, hogy adott sorozatból esélyesen már be sem kell hozni őket, mert az ügyfeleknél szétesik a venti. Ami enyhén szomorú. LCD-t bekarcoló palmrestek és billzetek alap dolgok már. Alaplapok üzleti 300k feletti gépekben is 1,5 év után totál természetesen pörögnek. Lám, az enyém is megint garis, ez lesz a 3. alaplap. 1 éven belül
Nesze, csúcs üzleti gép
-
fungi
aktív tag
válasz
Dhampir #93365 üzenetére
Nem ez az egyetlen szemét amiért pénzt kérnek/kértek, /T61 Nvidia elhullás, T400s-410s-nek is volt valami nyűgje, x200 szalagkábel, - x220/30-nál nem tudom milyen arányban csíkosodnak az IPS kijelzők, /sajnos nálam az alig több mint 1 éve beszerelt példány megadta magát, és nem volt agyonhasználva/ x220 Tn-ből,/ami állítólag stabil/, egy tűrhető Samsungot és egy eléggé gyenge Lg-t láttam eddig.
-
metal01
őstag
válasz
Dhampir #93242 üzenetére
Hát most abban a hsz-ban mi rossz van? Az, hogy meglepődtem a "szaki" notebook tisztítási módszerén? Szerintem az lenne inkább a nevetséges (vagy annyira nem is az...), ha mindenkinek ajánlgatnám, hogy essen neki WD-40-nel és Clinnel pucolni a ThinkPadjét, mert az csodákat művel és újjá varázsolja a fizikailag kopott/karcos, egyébként nem kicsit kényes felületet. Szerintem zárjuk a témát. Én, és más is elmondta a véleményét erről a "varázslatról".
-
-
otps
aktív tag
válasz
Dhampir #92776 üzenetére
A Geekbench nem jó?
Kapcsolódó fontos cikk a notebookhasználat, -teljesítmény és az akkumulátorteljesítmény kapcsolatáról, ideális esetben:
"Use your battery. Not too much. Mostly for small apps." Ask Ars: What is the best way to use a Li-ion battery?
Már ha az ember notebookként akarja használni a notebookot. Ha desktopként, akkor meg jobb, ha desktopot vesz. Remélem, nem off.
-
otps
aktív tag
válasz
Dhampir #92748 üzenetére
Költői kérdés: vajon kivel lehet a nézetletéréseket eredményesebben elsimítani? Egy német céggel, akiknek egy ilyen rizikós piacon, mint a használt laptopok, több, mint 44 ezer független eBay-értékelésből 99,6%-os pozitív visszajelzést tudtak produkálni (fönt linkeltem, ez egy ilyen piacon kiváló eredmény), vagy egy magyar céggel, aminek nagyjából semmi hasonló, független értékelése nem ismert? Most tegyük fel, hogy a magyar cég is egy másik városban van, mint a vevő.
Persze, még elolvasom azt a pár negatív értékelést, ami becsúszott nekik, illetve megérdeklődöm, hogy ha meghibásodik a gép garanciaidőn belül, ingyenes-e a visszaküldés. Ha esetleg nem is ingyenes, az összes fenti paraméter ismeretében vajon melyik a biztosabb út.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #91979 üzenetére
Köszi!
2 hónap után most jutottam el odáig, hogy nem akarom, nincs értelme tovább fejleszteni a gépet, mert látványos fejlődést értelmes pénzügyi kereten belül már nem lehet elérni. Főként úgy, hogy én - sajnos - nem atomfizikus vagyok és a közeljövőben 4K videókat sem tervezek vagdosni.
newmoonlight mai írása után kíváncsi lettem, mennyit költöttem a gépre, ezért én is összeírtam.Tim82:
Igen, itt a fórumon olvastam, hogy nincs látványos sebességkülönbség az utólagos USB 3.0 kártyán, kár költeni rá, pláne, hogy havonta 1x használom max.
Az AC-s wifi és bluetooth 4.0 kombinált kártyán én is elgondolkodtam, de józan ész szerint arra is kár költeni, ha egyrészt nincs AC routerem, másrészt pedig nincs problémám a wi-fi sebességével. Ugyanakkor a kisördög azt mondja a fejemben: ugyan már pajti, csak 8 USA dollár egy ilyen modul, mit veszthetsz vele:
https://www.aliexpress.com/item/Laptop-Network-Cards-AW-CB161H-Wireless-802-11ac-n-b-g-Bluetooth-4-0-Half-Size/32713773423.html?spm=2114.40010208.4.44.kt5sGp -
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #91744 üzenetére
Épp tegnapelőtt vettem havernak szifont, beszélgettem a kollégával, ő ebben utazik, de csakis garisokkal és informáltakkal, mert ő is rávarrt már. 10 perc után jutottunk el oda, hogy mindketten felsoroltuk Pest notis/telós boltjainak 2/3-át ahol minimum 3-szor voltak már használt cuccokat lerazziázni a rendőrök, mert rájöttek a boltban is, hogy jó dolog a rendes forrásból vett használt cuccok, de a 20k-s lopottal és átmosottal még jobb a dolog. Aztán ugye azt is megoldod úgy, hogy ne legyen bajod. Már egy ideje ha ilyen kell egyből a nagykert keresem és onnan vitetem ismerősöknek is, kegyetlen ami megy a piacon.
Új meg ugyanez, 3 boltot tudok, ahol úgy vágnak át a palánkon mint a sz@rt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #91426 üzenetére
Írsz az üzemeltetésnek és talán meg lesz oldva. Jelenleg ha egy hirdetés mellé odabököd, hogy sosem létezett ilyen, kami vagy féláras a piaci árhoz képest is, akkor téged raknak meg. 4 ilyenem volt, mindegyik bannos lett. De mikor írtam, én voltam az aljas rágalmazó. Ez van, ezt kell szeretni.
-
-
válasz
Dhampir #90696 üzenetére
Igen, a T430-hoz képest tényleg egy ugrás (14"-ost terveztem, de a mosottszürke kijelző elvette a kedvemet).
NBC-n szuperlatívuszokban írnak a W530 kijelzőjéről, és (csak most figyeltem fel rá, de) a T530 teszt szerint is ez kerül mindkettőbe:
"The two more expensive screens offer higher 1600x900 HD+ and 1920x1080 Full HD resolutions. The latter has a higher brightness and larger reproducible color spectrum. A review of this brighter Full HD display will be included in the upcoming ThinkPad W530 review.... For those seeking better color reproduction, we recommend the Full HD screen that is capable of significantly more color. More about this screen can be found in the review of the ThinkPad W530."Felbontásra nekem elég lenne a HD+ is, legalább nem folyik ki a szemem, de tipikus üzleti gépes koszosakvárium-effektet nem kérnék. Nem mindegy, melyik a jobb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dhampir #89276 üzenetére
Félreértettél, a kalibrálás sikerült trágyán
. Mondjuk a kijelző sem egy extra, de azért a legtöbb konzumer notesz TN paneljénél picivel jobbnak tűnik.
HSM: Enyémben AUO van, de azt hiszem nem pont ilyen mint a link alatt, most nem tudom megnézni, nincs nálam a lapos.
Windózos kalibálás addig jó, amíg nem vagy grafikus vagy fotós. Én "sajnos" mindkettőt csinálom, sőt videózok is, igaz videó vágásra már nem a notikat használom, az már túl sok nekük.
Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy szinte az összes TN panel túlságosan kékes gyárilag, amikor először kalibráltam be hardveresen a háztartásban lévő kijelzőket meg is döbbentem mennyire más lett az eredmény, kellett pár hét mire megszoktam "az új színeket" -
HSM
félisten
válasz
Dhampir #89276 üzenetére
No, meg mit veszünk "T420 kijelzőnek"... Három féle különböző panel volt (LG, Samsung, AUO) csak a 900P-s modellben, mind más tulajdonságú. [link]
Nekem a szerintem legrosszabb AOU van, de a mindennapi használatban egy alap windózos kalibrálás uán teljesen jól elvoltam vele. -
HSM
félisten
válasz
Dhampir #89262 üzenetére
Egy jó CRT nagyon szép képet tud adni, nem beszélve az állítható felbontásról, meg az utánhúzás, bevilágítás, és egyéb hibáktól való mentességről.
Tudom én, becsülöm őket.
Sokakat próbáltam is lebeszélni anno a gagyi LCD-re átállásról is, inkább kevesebb, mint több sikerrel sajnos.
(#89260) Oscar: Nálam is simán vitte a FHD asztali monitorom a HD3000.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dhampir #88514 üzenetére
lcd.hu, feljebb írta.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #87610 üzenetére
Mondjuk KillHates mondta nekem, hogy 8560W-ből érdemes kerülni az AMD GPU-s modelleket, mert azok szeretnek elhullani hamarabb. Nem húztam semmit rajta, megpusztult. Teljesítményre pedig elég volt nekem, azzal az 1 GB GDDR5 VRAM-mal is sokra volt képes FullHD-ban. A Quadro érdekes módon a DDR3 ellenére odaver simán a FirePro M5950-esnek. A T500-asnál az utóbbi félévben én is húzva használtam a HD3650-es Radeon-t, az a 100/100 MHz plusz pont annyit hozott, hogy 1680x1050-ben játszható legyen a WarThunder Ultra Low Quality-n
. De ép a játszható minimum FPS-en
A 8560W-nél még a hűtést kell megoldanom, venti kicserélve, de még mindig nem az igazi... Majd csak meglesz egyszer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest