- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed_007
aktív tag
válasz
zsolti75 #118860 üzenetére
Hát, én is szopóágon vagyok dokkolóügyben. Amikor leveszem a dokkolóról, esélyes, hogy lefagy, vagy kék haláloz. Az is előfordult, hogy hibernáláskor dokkolva volt, majd be kellett kapcsolnom dokkolóhoz csatolás nélkül, aztán amikor visszadugtam dokkolóra, akkor halt meg.
Elég idegesítő, mert szeretem nyitva tartani a használt alkalmazásokat, hogy ne kelljen minden belépéskor indítgatni őket, meg megnyitogatni a fájlokat és keresgetni, hol tartottam...
Most ki szeretném próbálni másik dokkolóval, bár szerintem a gépben a hiba (X1 Extreme, kimaxolva).
Hasonlót még nem tapasztaltam egyetlen gépemmel sem, sőt, egyetlen Lenovoról sem hallottam, amelyik ezt produkálta volna.
-
Ed_007
aktív tag
"USB-C-n rendszeresen előfordul, hogy ez-az nem adja ki jól, vagy nem működik, és akkor kezdődhet a ki-be kapcsolgatás, perifériák lehúzása, és hasonló időrabló nonszensz dolgok...
"
Azt hittem, csak én sz.p.k az X1 Extreme géppel; az rendszeresen művel ilyet, már az utódát keresem.
-
Ed_007
aktív tag
Próbáltam feltenni a "Lenovo Battery Firmware Update Utility - 10 (1709 or Later)/11 (21H2 or Later) - 1.0.4" frissítést, sikertelenül. (Lenovo Vantage segítségével és közvetlen letöltéssel, telepítéssel egyaránt).
Aki belefutott hasonló problémára, hogyan lépett tovább?
X1 Extreme gen3 a gép... és annyi még a probléma, hogy hiába próbálom tölteni hagyományos akkuval és TB3-on keresztül, azt észleli, hogy van hálózati kapcsolat, de nem töltődik... Ha erre van gyógyító öltet, megköszönném.
-
Ed_007
aktív tag
Hogyan lehet a diszkrét VGA-t "preferáltatni"?
Amikor videokártya-igényes alkalmazást indítok, az alaplapi videokártya 99%-on pörög, a diszkrét pedig 20-30%-on mindössze. Szeretném az alaplapit bizonyos alkalmazásoknál akár teljesen kikapcsolni és a teljes videokép-előállítást a diszkrét GPU-ra terelni.
X1 Extreme, gen3.
-
Ed_007
aktív tag
ThinkPad Extreme X1 Gen3 kapcsán kérem segítségeteket.
A gép általában hibamentesen működik, kivéve a dokkolóról levételt, amikor komoly (kb. 30-40%) esély van arra, hogy kékhalálba esik és újraindul; egészen pontosan kiírja, hogy részletesebb info a windows/stopcode oldalon található, de ott persze semmi használható...
Újraindulás után mintha mi sem történt volna, működik rendületlenül.
Hogyan lehetne megszüntetni ezt az öngyilkossági hajlamot?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
scream #116036 üzenetére
Munkára szerintem egy max. kiépítésű T460 vagy még inkább T460p tökéletes.
14"-os IPS WXGA kijelzője van. Prociban i76820HQ a legjobb (tudtommal), amivel szerelték. 32 GB memóriát kezel (2x16 GB-os modulban), SATA3 SSD-ből 2 TB-ost tutira kezel (szerintem 4 TB-ost is).
Van benne WWAN, WiFi/BT, az akkuja szerelés nélkül cserélhető, háttérvilágításos magyar billentyűzet is van hozzá (minimál szereléssel cserélhető a más nyelvű is magyarra), minden billentyű teljes méretű (nincsenek keskenyített vaskok rajta), csendes, dokkolható (nem kell mindig dugdosni a perifériákat), 4K külső kijelzőt meghajt, dedikált VGA-ja van (ha valami szoftvered kihasználja a gpu erejét, ez segít valamelyet; ha nem, akkor nem negatív jellemző, mert beállítható, hogy mikor használjon dedikált/integrált gpu-t), és két fontos érv:
1) atomstabilak (akár hónapokig elmennek újraindítás nélkül, altatva-felkeltve, dokkolva és kidokkolva stb.)
2) most már nagyon jó áron hozzáférhetőek.Játékra nyilván nem alkalmasak, de munkára remek lehetőségek lehetnek. Ezek azok a típusok, amelyeknél esélyes, hogy évtizedet működjenek.
T470 nem előrelépés, T480/T490 visítós, T14 olyan semmilyen, a P-sek jók lehetnek, de nehezek - persze ha kell a nagyobb teljesítmény, akkor nagyon nincs más TP vonalon. (X1 Extreme Gen3 tapasztalatom szerint nem stabil; a Gen4-et még nem próbáltam - irreálisan drágának tartom mostanság; mondjuk a Gen3 is az.)
-
Ed_007
aktív tag
válasz
azbest #115666 üzenetére
Lehet, hogy van rá megoldás, csak én vagyok láma és nem találom: ha kiterjesztett asztallal (kiegészítő képernyővel) használom a W-t, és a külső monitoron levő ablakban megnyitok egy további ablakot, akkor az számos szoftverben (pl. 7zip-ben) rendre a laptop képernyőjén jelenik meg, és húzhatom át a nagymonitorra.
Be lehet valahogyan állítani, hogy az ilyen "felugró" / kiegészítő ablakok azon a képernyőn jelenjenek meg, amelyiken kezdeményeztük a megnyitásukat?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
S_x96x_S #115672 üzenetére
Megnéztem a Z-k oldalát - hát... siralmas, ahogy pörgeti a bemutató video a nyálcsorgatónak gondolt képeit, de egy olyan kép sincsen sem a videóban, sem a Z oldalán, amelyik EGYBEN mutatja a gépet, úgy, hogy lehet látni a billentyűzetet, a portokat stb. Tényleg, csak lakkozott körmű cicababáknak meg konzumidiótáknak kínálják már a Thinkpad-okat is???
Az meg nem is vicc, hanem siralmas, hogy a legmagasabbra konfigurált, közel 9 ezer dolláros (!) P15-ben is 720p-s kamera (!!) van, és a kameratakaró csak opcionális (!!!).
Menjenek a
p... meleg és árnyékos helyre, hogy még magas áron sem tudnak normális gépet készíteni.Az is könnyfakasztó, hogy a numerikus blokk nélküli gépek csak 32 GB-is konfigurálhatóak. Nekem nagyon ritkán lenne hasznos a numerikus blokk, viszont a nem szimmetrikus (képernyő középvonalától eltolt) billentyűzet folyamatosan zavarna, éa a 32 GB feletti memóriát is értékelném.
Még emlékszem a "régi szép időkre", amikor a 15,6"-os munkagépeken nem volt numerikus blokk és a billentyűzet két oldalán volt a hangszóró.
-
Ed_007
aktív tag
Szervusztok!
Feltettem a Lenovo Vantage-et egy most vásárolt notebookra. Első körben két kötelező és három ajánlott frissítést talált. Kiválasztottam a két kötelezőt és frissítettem, de csak az egyik sikerült, és az ajánlott frissítési lehetőségek már nem láthatóak.
Két kérdésem van:
1) A hibára futott frissítés telepítését hogyan lehet ismételten megpróbálni? Most két lehetőséget ajánl fel a Vantage: törölhetem a tételt a listából, vagy megjeleníthetem a részleteket (keveset).
2) A telepítésre ki nem választott (esetemben ajánlott) lehetőségek "örökre" eltűntek, később már nem választhatóak, telepíthetőek? Ha igen, hogyan...? -
Ed_007
aktív tag
Köszönöm, munka után próbálom piszkálni, kirázni, hátha... (Gombnyomásra kb. ugyanaz, nem érzek különbséget...)
-
Ed_007
aktív tag
T460p notebook billentyűzetén a B, N, szóköz, valamint a jobbra és balra mozgató nyilak "érzéketlenné váltak", nem működnek. (Külső billentyűzettel minden a régi.)
Keyboard csere szükséges, vagy szoftveres bug is lehet, vagy ...?
Van ötletetek?
-
Ed_007
aktív tag
Rájöttem, addig szerettem igazán a Thinkpadot, ameddig szerszámként lehetett használni.
Mióta már élményt is akar adni, nem az igazi. -
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac #103290 üzenetére
A Vantage telepítése és az általa feltett frissítések során ez nekem is megtörtént, ma.
Egyszer csak a külső hangszóróból átment balra minden hang, a dokkolóban ülő gép kezdett kornyikálni...
Két megközelítés között örlődöm:
1) Ez a kis garázscég (MS) adja vissza az összes ISO-ját, ha eddig még egyetlen nagy frissítést sem tudott normálisan megcsinálni (úgy, hogy a hibákat kiszűrték volna a tesztelések során), és ne hívják meg azon beszerzésekbe, ahol minőség és üzletkritikusság az elvárás.
3) Az ISO minősítéseket lobogtató, de sorozatban silányságot produkáló cégeknek ISO minősítést kiállítókat el kell tiltani a pályáról, mert az ő lazaságuk engedi ezt a k...rájt. -
Ed_007
aktív tag
válasz
Tim82 #103286 üzenetére
Köszönöm Tim, telepítettem a Vantage alkalmazást, beállítottam a 80% alatt kezdjen tölteni 95%-ig), majd kétszer újraindítottam a gépet, de nem töltött.
Feltettem a BatteryInfo-t, eszerint 90% feletti az akku állapota, de nem tud sem hőmérsékletet, sem töltési ciklusszámot olvasni belőle.
Leállítottam, kivettem ismét a dokkolóból, kivettem az akkut: látszólag minden rendben, megsimogattam és visszatettem, elindítottam és voilá! Tölt ismét...
Semmit sem csináltam vele... de most mégis tölt.
A dedikált videokártyát továbbra sem tudom a battery menüben választani
Siralmasok ezek a módosítások (a szoftverekben - W frissítések előtt teljesen jól működött).
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Ed_007 #103285 üzenetére
Böngészgetek a témában és telepítettem a Lenovo Vantage alkalmazást. Ebben írják: "A Windows 10 része az új akkumulátor használat képernyő"...ÁÁÁÁÁÁ! Valami MS fícsörrel felülírták a TP jól működő energia gazdálkodását.
A gépemben van dedikált videokártya is, erre úgy tudtam váltani, hogy az akkumulátor menüben váltottam - most ez a lehetőség is eltűnt.
Lehet, hogy más van a nem töltődő akku hátterében, de ez ... az elmúlt hónapban két frissítésttelepítettemtelepített a gép, miközben aludtam, nem tudtam, mi változott, hát most már... -
Ed_007
aktív tag
A notebook töltéskor (dokkolóban és kábelről egyaránt) "Csatlakoztatva, nem töltődik" üzenetet ad.
Az akkumulátorról használva normálisan működött, de most már elégé lefogyott az akkuból a delej, de hiába próbálkozom töltéssel, nem tölt (de kábelről problémamentesen működik).
Mi lehet a gond, és hogyan lehetne megoldani? (T460p gép, "nagy akkus").
Korábban lehetett állítani, mikor induljon a töltés (milyen lemerítettségi állapotban), de ezt a lehetőséget most nem találom, hiába keresem (arra gondoltam, csak "átállítódott" a beállítás, valami príma frissítéstől). Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt előhívni? (W10Pro oprendszer) -
Ed_007
aktív tag
válasz
qnadam #99720 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kipróbáltam, de nem volt poros (azért fújkáltam rendesen), de a T460p-t dokkolóra téve időnként elmegy a kép a monitorról. Ha kikapcsolom a monitort, majd be, újra visszajön; de ez macerás - munka közben nem az igazi.
Az a "gond", hogy a gépet, dokkolót, kábeleket és monitort most használom először ilyen felállásban. A monitorra gyanakszom, de nem vagyok benne biztos...
Mit tanácsoltok, hogyan lehetne meggyógyítani, illetve diagnosztizálni, mi okozza a jelenséget?(Most este ha nagyon gyorsan mozgattam a fekete képernyőn a nem látható egérmutatót, akkor kétszer visszajött a kép. Az energia takarékos módot, illetve az auto off-ot a monitoron már kikapcsoltam...)
Tudtok olyan Windows frissítésről, ami ilyen problémát okoz? 4K monitort hajtok meg, ha számít...
-
Ed_007
aktív tag
T460p számítógépet dokkolóval és külső monitorral, kiterjesztett asztallal használok. Időnként (néhány óránként) munka közben a monitor elsötétül, és kiírja, hogy jelet keres, majd energiatakarékos módba vált, szunyókálni megy. Ha ilyenkor kikapcsolom a monitort, majd kb. egy másodperc várakozás után bekapcsolom, minden rendben van néhány óráig - persze a külső monitorra pakolt ablakokat pakolhatom vissza a notebook képernyőjéről és rendezgethetem.
Próbáltam több kábellel, különböző portokon hajtani a monitort, ugyanezt tapasztaltam.
Ezt a konfigurációt így, egyben még nem használtam, sőt egyenként sem (új a laptop, a dokkoló, a kábelek és a monitor is), ezért elég tanácstalan vagyok, mi lehet a gond, melyik komponensnél keresgéljek megoldást. Tekintve, hogy különböző kábelekkel és portokon is ezt tapasztalom, érzésre nem a kábelekkel van probléma.
Mi lehet a gond és hogyan tudnám megszüntetni a látszólagos vagy tényleges jelvesztést? -
Ed_007
aktív tag
válasz
donjohnson #99559 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Ed_007
aktív tag
T460p gépen hogyan kapcsolható be a 940MX dedikált videokártya, illetve hogyan jeleníthető meg, milyen driver van hozzá? Nem látom az illesztkőprogramok között (sőt, a dedikált videokártyát sem, az eszközök között...)...
Másik kérdésem, hogy szeretnék egyedi színprofilt beállítani a dedikált videokártyához is (az alaplapinál már sikerült), de ha nem látom az egyedi videokártyát, ezt nem tudom megtenni... Hogyan lehet "befurakodni" a dedikált kártya beállító felületére? -
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99388 üzenetére
Jogos, betettem a dokkolóba, hogy használni tudjam, a macska meg megkörnyékezte.
Hogyan lehet visszatenni a billentyűt? Csak rá kell nyomkodni, vagy van valamilyen trükk, hogy merre és hogyan kell billenteni/húzni/vonni?
Nem merem erőltetni... -
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99380 üzenetére
Persze, mert várom a választ a kollektívától. :-)
-
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99377 üzenetére
Hogyan kezelted?
-
Ed_007
aktív tag
W500 egyik billentyűzetkupakja levált. A billentyű maga működik, hibamentes, de a kis kék kupakot nyomogatni... szóval szeretném meggyógyítani. A kupakot vissza lehet valahogyan tenni/ragasztani,vagy egy billentyűt lehet cserélni, vagy a teljes billentyűzetet cserélni kell?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #99364 üzenetére
Vegyél neki notebook hátizsákot, akkor nem a fél vállát húzza csáléra.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #99360 üzenetére
Valami használt TP (pl. W540), NVIDIA Quadro grafikus kártyával? A keret feléből kijönne, olcsó bele a RAM (későbbi bővítésre), beledurrantani egy SSD-t (ha még nincs benne), majd a maradékból vehetne egy 32"-os monitort...
-
Ed_007
aktív tag
W500 egyik billentyűzetkupakja levált. A billentyű maga máködik, hibamentes, de a kis kék kupakot nyomogatni... szóval szeretném meggyógyítani. A kupakot vissza lehet valahogyan tenni, vagy a teljes billentyűzetet cserélni kell?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Bluesummers #97833 üzenetére
Megnéztem az egyik kezembe került kábelt. 6-10 A-t "tud" 250 V-on.
Az érintett töltő 1,3 A-t vesz fel 230 V-on.
A kábelnek tehát bírnia kell a terhelést.
Meglepődtem volna, ha egy TP nagyobb áramerősséggel tölt, mint amennyit a hálózati kábel tud, de jó, hogy megnéztem, itt a bizonyosság.
Köszönöm a tippet! -
Ed_007
aktív tag
Az elmúlt hónapban két különböző típusú, különböző forrásból származó, két különböző géphez használt ThinkPad töltőnél tapasztaltam, hogy a hálózati csatlakozó (=konnektor) és a töltő közötti kábel "elromlott", nem töltődött a gép.
Miután kicseréltem ezeket a kábeleket, nem volt gond a töltéssel.
Nagyon furcsa, hogy ez a kábel hibásodott meg, ráadásul kettő is, egy hónapon belül. Szemrevételezéssel semmi hibája sem látszik a kábeleknek, sértetlennek tűnnek.
Találkoztatok hasonlóval, van valami nem misztikus hibaok, illetve magyarázat, miért és hogyan romlik el az ilyen kábel? -
Ed_007
aktív tag
válasz
fattyu #96935 üzenetére
Altatásnál onnan folytatod, ahol abbahagytad.
Youtube videonézésnél kb. mindegy; ha komplex munkában vagy, 10+ dokumentum megnyitva és különböző helyre pozicionálva, plusz a képernyőn elrendezgetve, plusz a szükséges külső hivatkozások böngészőben megnyitva és pozicionálva, akkor már számít. -
Ed_007
aktív tag
válasz
sbazsi #96930 üzenetére
Anno valahogyan megoldottam ThinkPad-nál, hogy külső billentyűzet Enter-ének leütésére feléledt álmából.
Egy W frissítés aztán magával vitte a beállítást, és nem volt rá annyira szükségem, hogy megint beklikkeljem; de szerintem a bekapcsolás is megoldható (mintha lett volna a fícsörök között ilyen is).
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac #96907 üzenetére
Na ezt hogyan fogod megoldani érdekelne. No offense, tényleg érdekelne. Smartba vagy Alohába bemész és munkalapon lesz feljegyzésbe, csak hogy olyan piszkáljon bele aki "gyakorlott"?
Praktikusan úgy gondolom/tam, hogy ez egy olyan fórum, ahol a TP tulajok olvasgatnak, kommentelnek, és az egyik majd megszán, és megírja, hogy neki is ilyen gépe van, amin X szervízben cseréltek billentyűzetet és probléma nem volt, elégedett stb. Nem monstre szervízt keresek, ahol munkafelvevő találkozik az ügyféllel, majd továbbadja a szállítónak, aki elviszi másik városba és ott kiadják munkaszámmal akárkinek stb, hanem olyan szervízt, ahol a szakember az arcát adja a munkához.
egy valami viszont tényleg baromi idegesítő tud lenni. Ha amit itt soroltál azt ott helyben is előadod.
Tulajdonképpen min sokalltál be? Azon, hogy olyan helyen akarom szereltetni a gépet, ahol a szerelő már ismeri a típust; vagy azon, hogy elrohantam onnan, ahol a szerelő rácsodálkozott, hogy ilyet még nem látott, de no para, mert szétszed ő mindent, ha ahhoz feszíteni is kell meg patentokat kell pattogtatni?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac #96896 üzenetére
Legalább 100 darab X220-at és X230-at szedtem szét. Legalább. Szerintem menne csukott szemmel is. Fedlap és kijelző-bezel cserének 90%-ban úgy kezdek neki, hogy elmondom: nem tudom garantálni, hogy minden létező patent és csavar ki fog jönni és minden 100%-os lesz. Aki ilyet ígér az hazudik, de minimum bolond.
Az X220 és 230 azért nem mai darab. A T460p-m kb fél éves... azért nem hiszem, hogy itt berohadt csavarok, elöregedett patentok és hasonlók lennének. A Lenovo azért szerencsére többnyire szerelhető maradt.
Nem arról van szó, hogy van egy sz.r gép, amin lehet mindent próbálni, mert úgysem lehet rontani rajta, és örülünk, ha bármi előrelépés lesz, hanem van egy tök jó, hibátlan gép, amin szeretném az egyébként problémamentes angol billentyűzetet egy vadiúj magyarra cserélni...
Autószerelő sem fog a világ összes típusának összes alkatrészéhez úgy nyúlni, mintha csak egy sört nyitna ki.
OK, ezért is írtam, hogy olyan kellene, akinek már gyakorlata van benne. Nem akarok én senkire semmit sem ráerőszakolni, ha még nem találkozott a típussal, semmi gond, de rá nem bíznám.
Szép dolog az önbizalom és az általános szerelői rutin, de a tudást és típusismeretet nem pótolja.
Te is biztosan gyakorlottabb vagy a századik T230 után, mint az első előtt voltál. -
Ed_007
aktív tag
válasz
Silεncε #96897 üzenetére
Viszonta billzet csere az tényleg 2 csavar+ a csatlakozó, nem tudom az újabb gépeken mennyivel lett bonyolultabb
Viszonyításként: a billentyűzetcsere folytonos Youtube videón
- T460p-nél kb. 5 perc
- X1 Yoga-nál kb. 38 percT460p-nél valóban egyszerű: akku ki, három gumipöcök ki, keret eltolása, hat csavar"szemből" kitekerve, két csatlakozó oldása és ugyanez vissza. "Szemből szerelhető"
X1 Yoga-nál akkumulátor kikapcsolása (nem kivehető), hátlap le, hangszóró lekapcsolás, akku kiszerelés, alaplap kiszerelés, LCD lekapcsolás, billentyűzet kiszerelés (csavarok, "akasztók") majd vissza. Csak "hátulról szerelhető". Mindezek miatt ha van más lehetőség, nem vágnék bele a tanulási folyamatba.
-
Ed_007
aktív tag
T460p esetében bevállaltam a billentyűzetcserét (köszönöm ismét a csavarhúzós tanácsokat
), de most szeretném egy Yoga X1 gépnél is magyarra cserél(tet)ni a billentyűzetet. Látva, hogy ez mekkora szereléssel járna (alaplapot ki kellene venni stb.), ennek már nem ugranék neki.
Tudnátok ajánlani olyan budapesti, vagy 'pest környéki Lenovo szervízt, amelyik megcsinálja? Olyanra gondolok, ahová elviszem a gépet és meg is várhatom a billentyűzetcserét, sőt akár előttem végzik a cserét, és ahol nem az én gépemen tanulják meg, hogyan is kell ezt (akkor akár én is amatőrködnék).
Elnézést, ezeket azért hangsúlyozom, mert a T460p-t elvittem egy szerelőhöz, aki rácsodálkozott, hogy ilyet még nem is látott, aztán meg lelkesen mesélte, hogyan szoktak pattogni a műanyag rögzítő pöckök és patentok, amikor már minden csavart kivett, és a komponenseket még mindig tartja valami, de ő határozottan benyom egy csavarhúzót középre és elkezdi feszíteni a műanyagot...
ezért is álltam neki a T460p-nek - inkább én törjem, mint más
), de a Yoga esetében még egyszer, reménykedve nekifutnék a szervízkeresésnek, mielőtt belevágok a saját kezű szerelgetésnek.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Bluesummers #96867 üzenetére
Van több is, de igazi férfiként eddig nagy csavarhúzókat használtam, ide pedig jóval kisebb kell, mint a meglévők.
Szeretném beszerezni a megfelelő szerszámot, ezért kérdezek, hátha valaki tudja a választ - Ön például, kolléga úr? -
Ed_007
aktív tag
T460p-nél szeretnék billentyűzetet cserélni. Azt látom, hogy az ezt rögzítő hat csavar Phillips-fejes csavarhúzót kíván, de abban tudnátok segíteni, milyen méretű (fejű) csavarhúzót szerezzek be hozzá? Erre vonatkozó hivatkozást a manual-ben sem találtam..
-
Ed_007
aktív tag
Egy másik fórumon osztotta meg a kolléga ezt a hirdetést - visszaadja a Lenovo mint ésszerű gép lényegét:
https://www.youtube.com/watch?v=_hnOCUkbix0
-
Ed_007
aktív tag
Véletlen szembejött velem ez a Dell hirdetés:
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-xps-15-ultrabook-9560-xps15full/P57316?gclid=EAIaIQobChMI5oWosM-C2wIVS4-yCh20UwZ-EAEYASADEgL1nPD_BwE
Francért nem tud a Lenovo valami ilyen gépet csinálni...
Nem szeretem a Delleket, kényelmetlennek találom a billentyűzetüket, amelyet általában nem is honosítanak, és mindig van egy vagy több bosszantó (vagy számomra legalábbis: idegesítő, KO kritérium) részletmegoldásuk, de a gépeik műszaki tartalma előtt fejet kell hajtanom. Ráadásul 15"-os gép, még sincsen NumPad a billentyűzeten (ez számomra nagy piros pont)
Lelépték a Lenovot, úgy érzem... -
Ed_007
aktív tag
válasz
JAGER 10 #96539 üzenetére
Ez az "előd modell":
https://www.amazon.co.uk/Lenovo-43R2482-ThinkPad-Business-Backpack/dp/B002EB5G8O
https://www.insight.com/en_US/buy/product/43R2482/LENOVO/43R2482/Lenovo-ThinkPad-Business-Backpack--notebook-carrying-backpack/
Itt lehet, hogy még árulják:
https://shoppu.com.my/lenovo-thinkpad-business-backpack-43r2482-up-to-15-6-black.html
Ha sikerült, dobj egy levelet kérlek - lehet, én is beújítok egyet!
-
Ed_007
aktív tag
válasz
JAGER 10 #96522 üzenetére
Egész jó, ha az elődjét nem ismerted (az még jobb volt), és csak a többi hátizsákkal veted össze, elégedett leszel vele.
Sok zárható rekesz, bélelt hely a gépnek, minőségi anyag és kivitel, kényelmesen hordható.
Szerintem 15-16"-os, workstation-replacement gépekhez ideális, persze kisebbeknek is tuti, csak furcsa: mintha Fiat 500-al parkolnál a repülőgéphangárban (a párnázás a nehezebb gépekhez méretezett). -
Ed_007
aktív tag
válasz
donjohnson #96504 üzenetére
Igen, annak én is örülnék.
A billentyűzetnél pedig szerintem lehetne választható:
- NumPad-el vagy
- NumPad nélkül.
A billentyűzet két oldalán lehetne cserélhető a burkolati elem, hogy az akár utólagos billentyűzetcsere megoldható legyen (a NumPad-el keskenyebb lenne a káva a két oldalon). -
Ed_007
aktív tag
válasz
scarbantia #96498 üzenetére
+1
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Atlantis #96493 üzenetére
Nekem meg pont nem hiányzik a NumPad, asszimetrikussá teszi a gépet.
Évente néhányszor fordul elő, hogy hasznos lenne, egyébként csak idegesítene.
Most azért a 14" gépeket nézegetem, mert mindegyik 15-ös gépen van NumPad.
Miért nem teszik választhatóvá: aki akarja, NumPad-os billentyűzettel kérné, a többiek meg a "normálissal"?!? :-)
Külső billentyűzetben is ThinkPad billentyűzetet használok, ahol nincsen NumPad - próbáltam egész jó "hagyományos" billentyűzeteket, de a NumPad csak idegesített: messzire kellett nyúlkálnom az egérért. -
Ed_007
aktív tag
Köszönöm szépen!
Arra jutottam én is, hogy a 2,5 meghajtó helyre lehet csak betenni nagyobb kapacitású SSD-t...
Két kérdés merült fel bennem:
Mi a jó abban, ha SATA III bővítőhelyre M.2 2280 SSD-t teszünk a SATA III csatolós SSD helyett? Én most ott tartok az elmélkedésben, hogy SATA III helyre SATA III csatolós 2 TB-os SSD-t illesztek...
Mi a jó a Lenovonak abban, hogy 42 mm-re korlátozza a betehető M.2 SSD hosszát? A plusz 38 mm azért elférne, lehetne úgy szervezni a belső elrendezést... -
Ed_007
aktív tag
T460p-ben szeretném nagyobbra cserélni az SSD-t. Ellentmondásos infokat találtam, hogy M.2 PCIe 2242 használható csak, vagy a 2280 is.
Akinek van benne tapasztalata, megosztaná? -
Ed_007
aktív tag
Szeretném letölteni a Lenovo Service Bridge szoftvert (LSBsetup.exe), de nem sikerül sehonnan sem. Tudnátok segíteni?
(Elég idegesítő, hogy bármi drivert is akarok letölteni a Lenoco support oldalról, letöltés helyett elkezdni ellenőrizni, hogy valóban az én serial numberemhez való-e, amit kiválasztottam. Ugyan bízza már rám... Ezt az ellenőrzést meg lehet valahogyan kerülni?) -
-
Ed_007
aktív tag
Majdnem Thinkpad (W sorozat): Lenovo W500 géppel, dokkolóval és anélkül lehet-e két külső monitort használni?
Elvileg elképzelhetőnek tartom (pl. az egyiket a dokkolón levő, a másikat a gép Display Port kiemenetéről, vagy az egyiket az analóg VGA, a másikat a Display Port csatlakozón keresztül hajtva).
Sajnos nem tudom kipróbálni, s mielőtt megvenném a második külső monitort, jó lenne megbizonyosodni róla, hogy használható lenne - van ebben tapasztalatotok?
Másik kérdésem, hogy ha nagyobb felbontású monitort kapcsolok a géphez, mint a specifikációban megadott maximális 2048x1536 felbontás, meg fogja tudni hajtani (csak a monitor natív felbontása helyett kisebb felbontással)? -
Ed_007
aktív tag
Ha van benne dedikált videokártya is, lehetséges, a külső meghajtót csak azzal hajtja meg, ha integrált VGA-ra állítod, külső monitoron lehetséges, nem fog kép megjelenni.
Ez ilyen - nem bug, feature.
Dedikált videokártyával sem megy?
(Én a dokkoló DVI portjáról hajtok külső monitort, DVI-HDMI átalakítóval. A dedikált videokártya és az integrált között boot után, WIndowsban szoktam váltani, a power management gyorsbeállítások között.)
(Bocs, nem olvastam mindent vissza, ha a dedikálttal problémád van, akkor más megoldás kell.) -
Ed_007
aktív tag
W500-ba szeretnék SSD-t tenni. Az eredeti merevlemez (specifikáció alapján) normál SATA-s, viszont ilyen SSD-t nem találok.
Hogyan lehetne megkerülni az eltérő csatlakozókat (van pl. SATA/SATA2 illetsző, vagy ezek egyformák, csak a sebességben különböznek)?
Elnézést a láma kérdésért... -
Ed_007
aktív tag
Advanced Dock-ot keresek (2503-as dokkolót). Akinek van felesleges, átvenném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-roller topik
- Robogó, kismotor
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest