- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a T480s-nél, amin Win 10 pro van a hibaelhárításnál a lehetőségek között nem jön fel az Hardver és eszközök menüpont, de ha felmegyek a Lenovo Support oldalára, akkor ott az Operációs Rendszer Diagnosztikánál meg választható? Baromi idegesítő, mert ahogy korábban írtam, a belső kártyaolvasót folyamatosan eldobálja a gép, vagy fel sem ismeri, és millió helyen írták, hogy a Hibaelhárításnál nyomjam meg ezt a pontot, de sehol sem volt.
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo T480s laptop Windows 10-zel (minden frissítés rajta van), és az az idegesítő hibája van, hogy állandóan eldobálja a beépített Realtek USB 3.0-ás kártyaolvasót. A gép bekapcsolása után nem látja az eszközök között, de ha frissítem a hozzá tartozó gyökér-HUB illesztőprogramját (gyakorlatilag újratelepítem a meglévőt), akkor felismeri és működik. De van olyan is, amikor látja a kártyát, másolnék róla, és a folyamat közben random eldobálja. A Lenovo saját diagnosztikai eszköze mindent rendben talált. Már újratelepítettem a chipset drivert, leszedtem az összes USB eszközt és újratelepítettem. Amit találtam a neten már kipróbáltam. Nem gondolom, hogy HW gond lenne, sokkal inkább valami Win bénaság, de kifogytam az ötletekből. Esetleg Ti tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95847 üzenetére
Érdekes ez a piac, az biztos, nem irigylem a kereskedőket sem, mert valóban kínos, ha rajtuk rohad egy ilyen drága gép. Bár ahogy elnéztem, mikor jön az új típus, nem kezdik el őrült módon akciózni az előző szériákat sem.
Én egyébként használtam cégesként TP-t, itthon meg van egy régi SL300-as, és mindkettőt nagyon szerettem, pedig TP-ból is a sokak által leszólt T440-est használtam. -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95845 üzenetére
Hát akkor nálam majd durranhat a pezsgő, mert magáncélra veszem
De amúgy ez annyira érdekes, mert ha valaki privát részre vesz egy 800k-s Macbookot az tök normális, ha ugyanennyiért egy nem villantós TP-t vesz, akkor az kész csoda. A félbeharapott alma ennyit számítana?
Ahogy az is érdekes, hogy az Apple boltokban hegyekben állnak a millió körüli gépek bemutatódarabként, TP-t meg elvétve sem találni. Mondjuk a Dell márkaboltban is max 3-400k volt a felső limit, annál komolyabb gépet nem is láttam. -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95840 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Most lett cserés a másfél éves Synology routerem, ami nem a legolcsóbb kategória. Minden rosszabb minőségű, és nincs jobb megoldás, viszont csak ezért nem akarok valami filléres vackot venni, ami nem is tetszik. A 6 éves gépem sem úszta meg szerviz nélkül, ebben is már minden volt cserélve, kijelző, alaplap stb. pedig nem egy 2 forintos gagyi noti volt.
Viszont ott van pl a fényképezőgép, amit csak azért cseréltem mert 7 évesen elavult, de amúgy tökéletesen működik.
Nekem ez a TP már régen is a vágyam volt, de akkor még nem tudtam megvenni, most azért belevágok, és remélem nem járok rosszul (én egyébként extrém módon vigyázok a cuccaimra). -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95837 üzenetére
Igazán jólesik a biztatás
Ennyi erővel akár kukába is dobhatnám a pénzem... Azért remélem nem ennyire borzalmas a helyzet.
De most minek vegyek a 6 éves gép helyett egy másik használt gépet olcsón? Azzal nem vagyok sokkal beljebb...
Az a gond, hogy a mostani Sony gépemre már nem lehet semmit felrakni, winből sem megy rá újabb, mert nincs driver hozzá, és elég sokszor van gond a videókártyájával is. -
Brumi
senior tag
Tegnap pont megjelent egy teszt-előzetes egy külföldi oldalon, jókat írtak róla eléggé, de majd jövő héten lesz részletes anyaguk.
Nem számítok rá, hogy olcsó lesz, de nem is 1 évre venném meg, a jelenlegi gépem is 6 éve húzza.Küldtem egy érdeklődő e-mailt a megadott címre egy konfigra, kíváncsi leszek az árajánlatra
-
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Közeledik az ideje, hogy lecseréljem a gépemet, és ami nagyon tetszene, az a mostani T470s. Viszont mivel nem sürgős a váltás, ezért erősen gondolkozom, hogy megvárjam a következő típust, mert az új sorozatú procik teljesítményben nagyon komoly előrelépést jelentenének. A mostani gépemben egy i7 2620m van, amihez képest egy u7500 kb 35-37%-kal gyorsabb, míg a 8550u több mint 60%-kal. Szerintetek a következő szériában (T480s) már benne lesznek ezek a procik? Mikor szokott lenni az új széria bevezetése? Hol van olyan bolt, ahol egyedileg konfigurálnak ilyen gépeket? Mivel PS-re lenne használva, ezért kimaxolnám a lehetséges memóriát is.
A mostani állás szerint vennék hozzá Thunderbolt dokkolót és egy 4K-s monitort is.Előre is köszönöm!
-
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #93541 üzenetére
Csodás kilátások...
A Sonyval is voltak gondok, többször is volt szervizben, de ettől függetlenül elégedett voltam vele, ha nem lenne pár idegesítő hülyesége, még pár évig használnám főgépként (akkor core i7-tel, SSD-vel vettem, ami elég ritkaság volt).
Az előző melóhelyemen a ThinkPadeket agyonhasználtuk. Az én osztályom kétévénte kapott új csúcsgépet, aztán továbbadtuk pár évre más osztálynak, majd ha már ott sem volt jó, akkor ment tartalékgépnek, vagy tárgyalóba. 6-7 évig simán nyüstölve voltak. Szomorúan olvasom, hogy ez már nem lehetséges. Még agyalok akkor rajta, pedig bíztam benne, hogy ennyi pénzért jót kapok... -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #93539 üzenetére
Nekem igazából olyan gépre van szükségem, ami 5-6 év alatt sem pusztul meg, és van rá normális támogatás. Most egy Sony üzleti ultrabookom van, amit 2012-ben vettem és kifutó széria volt. Teljesítményre most sincs rá panaszom, de már vannak hülyeségei és hát ugye semmilyen támogatás nincs rá, a speciális driverek miatt max win 8 rakható rá. Korábbi melóhelyemen egy T440-et használtam és nagyon szerettem, most egy 5470-es Dellem van, de nagyon érezhető a különbség, jobb volt a Lenovo.
Valami komolyabb teljesítményű gépet keresek, mert Photoshop is menne rajta (főleg külső monitorral, dokkolóval).
Valahogy az Apple-t én sem szeretem... -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #93532 üzenetére
Biztos hülye kérdés, de az melyik bolt az a Smart?
Amúgy igazad van, én is gondoltam, hogy ezért nem tartanak ilyen gépeket. Mondjuk ilyen árkategóriájú macbookok miatt meg roskadoznak a apple boltok polcai, mert azt meg megveszik...
Megnéztem a prémium Lenovo és Dell márkaboltokat, hát nevetséges volt a kínálat, ha volt is drágább modell, az már tuti valami páréves cucc volt, nem a legújabb. -
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne: van esély Budapesten olyan boltot/kereskedést bármit találni, ahol meg lehet nézni T470 T470s notit, vagy valami hasonlót? Jópár boltban voltam, de a kínálat megáll a 300k-s kategóriánál, az meg kissé necces lenne, hogy próba nélkül ruházzak be ilyen gépbe (nem most lenne, pár hónap múlva, de szeretném feltérképezni a választékot Lenovo/Dell vonalon).
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged