- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
kopi72 #98894 üzenetére
nem érdekes a w7 matrica, matrica amin licensz van, az az érdekes
de lehet már matrcia nélküli és winnel ment, biosban nem tudom meg lehet-e nézni, x240 nekem már kimaradt - legtöbb esetben w7 pro van tp-hez, ha nem matricás akkor le se tudták róla szedni, h eladják külön -
-
-
Silεncε
őstag
válasz
kopi72 #98896 üzenetére
Persze, hulatáncosnők fogják hozni neked egyenesen Redmondból a licenszet
A Windows 10-et akkor tudod aktiválni, ha van rajta Windows 7 kulcs, és azt az ingyenes időszak alatt frissítették Win10-re. Vagy ha megveszed a Win10 kulcsot.
Nagyon off: nekem még nemrég is működött, hogy win7 kulcsot adsz meg a win10-nek, de ez már szürkezóna
-
kopi72
aktív tag
válasz
Donki Hóte #98895 üzenetére
esetleg eloszor probaljam ki egy win7 64 pro telepitovel?
Illetve azt akartam kerdezni, minden x240 tulajnak jar a windows 10 pro automatikusan? -
válasz
kopi72 #98892 üzenetére
Ki kell próbálni. Letöltöd a jogtiszta Win10 telepítőt és elkezded telepíteni.
Ha rendben van a liszenszed, akkor kiolvassa BIOS-ból a kódot és települ, aktiválódik. Ha nincs rendes liszenszed, akkor nem megy a dolog.
Szerintem 80 %-os esélyed van a sikere, de ki kell próbálni
-
-
kopi72
aktív tag
Sziasztok, hozzajutottam egy nagyon megkimelt x240-hez. Az lenne a kerdesem, hogy lehet legalisan win10-et telepiteni rajta? Azt sem tudom ami win7 rajta van az legalis-e.
De ugy hallottam, ezeknek elettartam garanciajuk van egy uj win7, esetleg win10-hez.koszi!
-
Munkában egy T530-ast használok. Az miért van, hogy csakis és kizárólag a dokkoló USB3.0-ás portján hajlandó kommunikálni kábelen keresztül a mobiltelefonommal
Se a gép saját USB portjain, se a dokkoló 2.0-ás USB portjain sem veszi fel a kapcsolatot a telefonnal, csakis a dokkoló (egyszem) 3.0-ás portján
Érintkezési hiba nem valószínű, jópárszor ki-be csatlakoztattam a kábeleket a különböző USB portokba
Kábelhiba nem valószínű, legalább 5 különböző USB kábellel próbáltam
Telefonhiba nem valószínű, az X1 Carbon gépemhez minden USB portján azonnal csatlakozik a telefon (mindegyik próbált kábellel)
-
Wolfskin
őstag
még egy probléma: van a bal oldalán egy nem tudom hogy nevezett bővítő slot, abban van jelenleg egy SD olvasó (gyári).
azt hogyan tudom kivenni onnan?
régen ha benyomtam, akkor kiugrott és ki lehetett zúzni.de most meg se moccan. se be se ki.update: megmozdult befelé, de ki nem ugrik. próbáljam erőből húzni...? vagy fújjak be wd40-et...?
-
darvinya
titán
válasz
Wolfskin #98887 üzenetére
Nem panel csere kell, csak páka és egyéb szerszámok, hogy visszaforraszd, ami felszakadt.
Persze itt a lényeg, hogy maga nyák panel ne legyen repedt, mert azt nehéz javítani, ha egyáltalán lehet, mert több rétegű nyákokat javíthatatlan törés és egyes vezetősáv kiszakadás esetén. -
Wolfskin
őstag
válasz
Chaser #98886 üzenetére
pedig próbáltam betűcserével is, de nem jöttem volna rá...
alaplap cserére gondolsz? megcsinálni meg tudom, de hol kapok ilyen fullos lapot...?cseréltem már palmrestet, bluotooth vevőt, meg zsanért is benne. ezért nem értem, ezt a hozzáállást...
de lehet szétkapom még egyszer és forrasztásokra ráerősítek. mi más lehet még? nem egyértelműen mozgatásra indul, csak hol megy, hol nem megy. lehet, hogy a hűtő hője kilazította? -
Wolfskin
őstag
válasz
Chaser #98884 üzenetére
"vserevel" - az mit jelent?
köszi a tippet, bár olyan usb 3.0 kártyám van valahol, van dupla is, meg egyes, amibe egy másik usb-ról lehet tápot adni (különben nem hajt meg egy külső hdd-t), de akkor is, a a hiba az hiba. úgyhogy jöhet a vserevet, akármi is legyen az@darvinya : köszi, ez biztató. amikor a palmresetet cseréltem, nem láttam semmi mechanikai sérülést. tudsz esetleg konkrét helyet, ahol megnézik/javítják?
@donjohnson: köszönet érte, a legnagyobb segítség
--> így a jövőben jobban ki tudom fejezni az érzelmeimet, ergo több segítséget kapok
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
nagyon el vagyok keseredve, azt hiszem meghalt a bal oldali USB portom(miért nincs zokogó szmájli???)
hol megy, hol nem megy. ez lehet valami érintkezési hiba? rá lehet forrasztani? vagy csak szoftveres a baj? valaki mondja már, hogy igen, javítható... mert igazából nem teljesen halott, ha mozgatom feltámad, majd visszahull
A gép egy T420s, jobbat nem is kívánhatnék, és bár már volt, hogy majdnem elcsábultam egy érintőkijelző felé, megkísértett az IPS, vagy a Yoga hajlékony teste, ceruzája (félre ne értsétek!), mindig hű maradtam és mindent megadtam neki: összeszedtem az összes win 10 drivert, kapott 16GB ramot az 1,35V-osból, Bluetooth4 modult szereltem belé, szereztem hibátlan touch padot, a legnagyobb i7 porcija van neki, van nvidia, wwan, dokkoló, usb3 dokkoló, dwd-rw, 1TB hdd, ultra bay akksik, 160gb ssd. Hát mi kell még egy gépnek???
Úgy gondoltam szépen, együtt öregszünk meg, és akkor ez a hála? -
RoboGuru
tag
-
mdk01
addikt
Régen volt valami letöltőközpont thinkpadekhez. Már azt sem tudom hogyan települt fel, vagy hogyan került a winre, de azt tudom, hogy központilag lerántotta a netről a legfrissebb drive-ereket meg amit kipipáltam neki.
Nem tudnátok belinkelni, hogy hogyan hívták és honnan tudnám leszedni?
Köszi -
mdk01
addikt
válasz
donjohnson #98874 üzenetére
Köszi
-
mdk01
addikt
-
válasz
Dare2Live #98868 üzenetére
Nekem 4. gen van, az a saját HDMI kimenetéről valós 4K (3840 x 2160-as felbontású) képet küld ki pl. egy 4K TV-re.
Aztán, hogy a 6. gen X1 Carbon dokkolón keresztül tud-e 3440x1440 felbontású képet küldeni monitorra, az csak valószínű, a biztos választ te fogod tudni, amikor kipróbáltad
-
Dare2Live
félisten
X280 és X1 carbon (6gen)hez mi az ajánlott dokkoló? egy dokkoloó lenne és két gép cserélődne.
Ami "extra, hogy" egy 4K esetleg 3440*1440es display lenne rákötve.btw X280 és X1 carbon (6gen) meghajt 4Kt? Anno futottam bele furcsaságokba...
-
p5quser
tag
Hát, mindkettőtök diagnózisa elég hervasztó.
Az alaplaphiba kiszűrhető -gondolom- azzal, ha akksi nélkül, csak tápról használom.
Ha úgyis offol, akkor kuka.
Tegnap még 2 órán keresztül zümmögött a gép. 50%-ról indultam. Kb 1,5 óra Aranyélet, plusz némi böngészés.
3%-on bealudt. Kb 2 órát tölthettem 90 wattal, ma újra próbálkozom. -
Chaser
legenda
válasz
p5quser #98864 üzenetére
utángyártottak jó szokása, h meg tudják ölni a lapot is, ha van lehetőség mindenképp nézd meg másik akkuval a gépet
nincs olyan h szavatosság, van amelyik fele ennyit se megy, van amelyik dupláját is, van amelyik megöli a lapot, van amelyik nem, ha van lehetőség mindenképp gyári akkut kell venni -
p5quser
tag
válasz
Chaser #98863 üzenetére
Köszönöm a választ. Ezek szerint 2 év lenne a szavatossága? Frankó. Azért gyanakodtam volna valami komolyabbra, mert az akku ugyanúgy kiszolgálja azt a 3-4 órát amit az elejétől fogva produkál. Csak beiktat egy sztrájkot, mikor úgy tartja kedve. Van hogy 30%-nál, van hogy 70-nél. Még csak menteni sincs lehetőségem. Bár inkább médiás notinak van használva. Akkor indítom a filmet és meglátjuk.
Mégegyszer köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz
p5quser #98862 üzenetére
valószínűleg már defektes volt, és adtál neki egy kegyelemdöfést, annyit csinál a reset, h lemeríti teljesen aztán feltölti, ezt döglődő akku nem tolerálja, utángyártott és sanyo duplán rossz omen sajnos, win alatt merítsd le ameddig tudod, aztán töltsd fel teljesen kikapcsolt állapotban, és nézd meg most mit mond róla a pwm és aida
ha defektes az elektronika, át tudja verni pwm-et és aidat is, ha biztosra akarsz menni miután megnézted, elindítasz egy 720p filmet közepes fényerőn és megnézed meddig tudja járatni -
p5quser
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne egy x201-sel, hogy csináltam egy akku resetet és azóta random kikapcsol a gép. Az akku 9 cellás, 2015 októberi, utángyártott Sanyo, 2016 áprilisában lett először beüzemelve.
Legalábbis a power manager szerint. 149 ciklust és jó kondíciót ír róla. A reset óta egy merítési ciklus alatt egyszer kikapcsol használat közben, ha altatom, szinte mindig. A reset előtt semmi nyűgje nem volt.
A reset a power manager szerint zajlott, Win10 alatt. Természetesen az eseménynaplóban semmi hiba. Ha ez számít. Vajon az akksi purcant bele a resetbe, vagy az alaplap? No meg hogyan tovább?
Előre is köszönöm! -
-
darvinya
titán
válasz
Tikakukac #98859 üzenetére
Last off.
2014-es cikk
Persze azóta még jobbak lettek és kisebbek. -
Tikakukac
titán
Ezért kell legalább 10 évet eltölteni épített vízzel. Akkor már tudsz úgy építkezni, hogy 24 óra render után sem lesz hangosabb a géped, mint a levegővételed
darvinya: Kell benne lennie annak is vagy külön beadagolva valami másnak ami elvégzi az élő dolgokat és segít a pumpának kenést adni.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Schuby #98846 üzenetére
Ebbe segíthetnél nekem, mert a Helix 2-mön ugyanez a problémám. Tollal megy az érintés, ujjal nem
Mondjuk mielőtt végleg megpurcant, szellemérintések voltak jó darabig. Mint az őrült egyszerre vagy 10 helyen a panel jobb felénél érintéseket jelzett. Ezt csinálta napokig, majd most már ujjal nem érzékel, csak tollal.
-
Schuby
aktív tag
Üdv! Újraraktam a windows 10 et és a következő falakba ütköztem. Tollal müködik, de ujjal nem (x230tablet). az eddig kifogástalanul müködő tvgps app azt mondja hogy nincs engedélyezve vagy foglalt a com port (gps) . eddig meg tudtam nézni a google maps-on is a valós idejü gps -t, most csak váltogat a portok között.
-
bigrock
addikt
válasz
Justlenovo #98843 üzenetére
Én Autocad-ezek vele, nagyon kell füleljek, hogy meghalljam, ha néha-néha beindul a hűtés. Részemről nagyon halk.
-
Justlenovo
újonc
Sziasztok.
A Topicot atolvasva egy t450 re esett a valasztas. I7 16gb 256gb ssd.
A kerdesem a kovetkezo lenne: mennyire lesz zajos normal hasznalat mellett illetve egy m2 ssd kerulne bele a jovoben. Mekkora a max hossz ami belefer? -
scream
veterán
válasz
Tikakukac #98839 üzenetére
Hm, én a T430-at (sima TN 1600x900-as, FPR, backlit kbd, 3G modem + GPS + dokkoló + 2 töltő + 256GB SSD) vettem 40k-ért, ahogy most csak gyorsan átfutottam reddites postokat látom, kb 140-150 USD a FHD IPS kit, szóval ~50k az upgrade, illetve még a CPU hűtőt kéne cserélni, mert elég hangos, az kb 12k, így summázva ~102k-nál járok, szerintem ennyiért nem találok FHD IPS-es, FPR-es, 3G modemes, dokkolós T450-et. Vagy rosszul gondolom?
-
scream
veterán
Hali!
T430-ba merre érdemes nézni IPS panelt és melyik típus az ajánlott? Illetve maradjak inkább az 1600x900-as paneleknél vagy FHD kit-et is érdemes?
-
-
-
ÜDv, rég jártam erre
Ismerősnek keresünk strapabíró gépet, én első körben egy használt üzleti modellt javasoltam, T440-est néztem.
Kérdés, hogy ez bővíthető mSATA SSD-vel? vagy jobban járunk egy ODD Caddy-vel?
Photoshop és Illustrator lenne, ahhoz elég elvileg az Intel HD, legalábbis én egy 2.genes géppel is bőven eldolgozok.
-
Villanyász
tag
válasz
donjohnson #98830 üzenetére
Rendben. Köszönöm a segítséget!
-
donjohnson
addikt
válasz
Villanyász #98828 üzenetére
végül én se találtam semmilyen beállítást erre.
szóval igen, szerintem is hiba. kérdezz rá a szerviznél, ők biztosan tudják. -
darvinya
titán
válasz
Villanyász #98828 üzenetére
Ha nincs erre beállítási lehetőség, akkor az hiba, mivel nem működik.
-
Villanyász
tag
válasz
donjohnson #98827 üzenetére
Akkor szerinted ez hiba és nem beállítási probléma?
-
donjohnson
addikt
válasz
Villanyász #98824 üzenetére
akkor ha nagyon zavar, garanciában csináltasd meg.
-
MrSealRD
veterán
(#98821) donjohnson & (#98822) Villanyász : Helyesbítek. Ez nálam is a leírtak szerint működik. Csak főleg arra volt kihegyezve a kérdés, hogy a töltés állapotát is mutatja-e vagy sem. De kísérletezek vele picit. Őszintén szólva nem foglalkoztam túl sokat a LED sokoldalúságával. Csak az altatásnál szoktam figyelni.
-
Villanyász
tag
válasz
donjohnson #98821 üzenetére
x260 - ban ez van:
The indicator in the ThinkPad logo on the lid and the indicator in the center of the power button show the
system status of the computer.
• Blinks for three times: The computer is initially connected to power.
• On: The computer is on (in normal mode).
• Blinks fast: The computer is entering sleep or hibernation mode.
• Blinks slowly: The computer is in sleep mode.
• Off: The computer is off or in hibernation mode. -
donjohnson
addikt
válasz
MrSealRD #98820 üzenetére
akkor valahol tuti lehet állítani ha nem egyformán viselkedik a gépeinken, mert nekem bekapcsolva folyamatosan világít a fedlapon:
The light in the ThinkPad logo "i" shows the same status information as the light in the Power button (which you cannot see when the lid is closed):
• Blinks for three times: The computer is initially connected to power.
• On: The computer is on (in normal mode).
• Blinks fast: The computer is entering sleep or hibernation mode.
• Blinks slowly: The computer is in sleep mode.
• Off: The computer is off or in hibernation mode.
X250 User Guide: http://download.lenovo.com/pccbbs/mobiles_pdf/x250_ug_en.pdf -
MrSealRD
veterán
válasz
Villanyász #98816 üzenetére
Nálam az csak az altatás állapotát érzékelteti...de a töltöttséggel kapcsolatban még semmit nem láttam tőle. Opciót sem a gyári lenovo-s szoftverekben.
-
Tikakukac
titán
válasz
Villanyász #98818 üzenetére
Erősen kétlem. BIOS-ban talán van opció rá. Talán.
-
Villanyász
tag
válasz
donjohnson #98817 üzenetére
Elvileg bontatlan, még garis is. Bios frissítés bekavarhat?
-
donjohnson
addikt
válasz
Villanyász #98816 üzenetére
jó kérdés. nem volt cserélve a kijelző korábban azon a gépen? és elfelejtettek valamit visszakötni a fedlapban? mert világítania kéne az i pontjának pirosan.
-
Villanyász
tag
Sziasztok!
Friss x260 tulajként kérdem hogy a Thinkpad logoban lévő állapotjelző ledet miként lehet működésre bírni? Jó lenne tudni a töltés állapotát stb.
-
hito
nagyúr
-
Chaser
legenda
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok! X220-ban megdöglött az egyik 4GB RAM stick, és vennék újat. Találtam nem messze DDR3L verziót, de azt olvastam, hogy "DDR3L RAMs will be compatible only on latest 3rd generation processors", ebben a laptopban pedig i5-2540M proci ül ami Sandy Bridge azaz 2. generációs.
Illetve így majd egy 1333MHz DDR3 és egy 1600MHz DDR3L lenne egymás mellett, okozhat ez galibát, vagy sem? -
hito
nagyúr
Sziasztok! Mostanában nem követtem a Thinkpad evolúcióját. Kérdésem az lenne, hogy a Thinkpad Yoga 260-nak nem lett közvetlen utódja? Az X1 és Thinkpad Yoga család nászából jött létre az utódnak tekinthető X1 Yoga? Vagy hogy van ez most?
-
kemotox
addikt
válasz
Tikakukac #98803 üzenetére
Jajj boccs, a lényeg maradt le
Pedig direkt igyekeztem minden infót leírni.. T420.
De akkor nincs ilyen para, hogy jajj ez kinyírja, jaj ezzel nem megy, stb, ha jól értem.
Ez a kombinált cuccos igencsak praktikusnak hangzik, egy olyanra szívesebben beruházok, még ha drágább is, mert legalább tudom majd később is használni. -
kemotox
addikt
Üdv!
70++-os (11.1V, 8.4Ah, 94Wh) akksihoz milyen autós töltőt ajánlotok? Vagy csak vegyek olyat, amilyen a gyári (megegyező adatokkal), oszt jó?Mondjuk ez nem a gyári akksija, az kicsit lájtosabb (55+, 10.8V, 5.2 Ah, 57Wh), abban sem vagyok biztos, hogy a default töltő optimális-e hozzá. (65W, 20V, 3.25A)
Használ valamelyikőtök valamilyen autós töltőt, van bevált darab?
Decemberben kiruccanás lesz németországba a haverokkal, jó 12+ órás út, addig jó lenne vizsgákra tanulni, de annyit nem bír a lapos. Bár jobban belegondolva úgy is lesz nyilván dumcsizás meg alvás is közben... kb 8 órát meg bír elvileg az akksi.. ezt még át kell gondolnom, az autós töltőre szánt pénzből sört is lehet venni
-
GIJoe
addikt
válasz
donjohnson #98800 üzenetére
írtam az eladónak, mit tud milyen BIOSal megy 100%? meg nem írt, de tetszene, amúgy is ezzel a sok karcsú kivitellel elmehetnek a gyártók, a búsba, mikor jön itt divatba a plus size ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- GTA V
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged