- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
T500 win7. Hogy kell csökkentett módban indítani? Analfabéta vagyok...
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
Kérdés:
Az X240-50 es billentyűzet kompatibilis a T440-50 ével? ahogy nézem korábban azonos billentyűzet volt az X2 és T4 széria között. Csak mert ha kompatibilis az nagyban mekönnyítené a backlites billre történő cserémet. -
Tim82
félisten
válasz
pepejoe #96793 üzenetére
A kijelző háttérvilágítása haldoklik. Lehet ugyan csak a háttérvilágítást cserélni, de nem gazdaságos és macerás dolog. Jobban jártok egy bontott kijelző beépítésével.
Arra ügyeljetek, hogy T500-ból volt CCFL és LED háttérvilágítású kijelző is, ebben a gépben CCFL változat (ha a Lenovo-féle alkatrész lista nem téved, akkor egészen ponotsan ez) van, tehát ilyen cserekijelzőt keressetek (egyéb esetben szalagkábelt és azt hiszem, invertert is kellene keresni, ami jó a LED-es kijelzőhöz). Mondjuk ha ugyanilyen 1680x1050 felbontású panelt kerestek, akkor a többi lehetséges opció is CCFL, szóval nagyon nem lőhettek mellé, de pont ez az LG-Philips panel a jobb az alternatíva Samsung panelhez képest. Bővebben infó itt a többi lehetséges opcióról, amit tettek T61/T61p-be, R500-ba, W500-ba, azok mind jók lehetnek, csak a 15.4" 1280x800-as panelek közül elég sok opció LED-es háttérvilágítású lesz.
-
pepejoe
tag
Sziasztok, némi segítségre, tanácsra lenne szükségem.
Ismerős megkért hogy nézzek rá a laptopjára mert nem működik (T500 20894DG). Mint rájöttem a gép működik de a képernyőn megjelenő dolgok nagyon-nagyon sötétek (csak nagyon közelről és jó szögben látni valamit, habár egyszer úgy is elindult hogy semmi baja nem volt a képernyőnek).
Mit gondoltok mi lehet a baja, mit tudnák kezdeni vele?
Két dologra gondoltam, vagy a kijelző haldoklik, vagy a szalagkábel nem jól lett csatlakoztatva az alaplaphoz.Bárminemű segítséget előre is köszönök.
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Van valakinek elfekvőben t430as adapterehez az adaptert és a dugaljat összekötő kábele?
Mai vagy holnapi, pesti átvétellel érdekelne. Esetleg ha így külön nincs, akkor komplett töltő is szóba jöhet.90W.
Köszi!
-
totron
addikt
1) Egy T60-nak mennyivel kell hangosabbnak lennie egy T500-nál?
2) Termofil bacik ellen mivel tisztítanátok a hőn szeretett notitokat? eszetlen súrolás-karcolás nélkül, érdemben -
Én is gondolkodom egy X-en mostanában, csak még azt nem tudom, melyik legyen.
Tablet változat kell, az már biztos, munka mellett olvasgatni-böngészni az lenne legkényelmesebb. -
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #96780 üzenetére
S verzióhoz már volt. Lehet parts listben van simához, de gyári konfigban nem volt.
-
donjohnson
addikt
válasz
Tikakukac #96779 üzenetére
a t450 parts list-ben megemlítik: LCD Panel LGD 14"FHD IPS AG,slim
-
Tikakukac
titán
válasz
timer32 #96775 üzenetére
Ha van egy billentyű a T450-em billentyűzetén, amin van egy hosszú repedés a felénél, azt garanciában cserélik?
Micsoda anyagminőség
Elvben kéne, ha nem külső behatástól van. Ez mindig vékony jég. Nagyon.
Kint passzolom, németeknél kevesebb a stikli, cserébe alapból kedvesebb a szerviz rendszere. hajrá, vidd be vagy fénykép és mail.
bigrock: Ott kérdezzünk rá a mire van gari esetre is. Mert kapásból az a panel már nem lesz az. Meg akkor némi élettörténetre, mert ott volt kaland
-
timer32
csendes tag
válasz
Tikakukac #96771 üzenetére
Ha már garanciás meg billentyűzetes témánál vagyunk, kérdeznék én is egy személytől, aki tudja, mit, merre, és hogyan.
Ha van egy billentyű a T450-em billentyűzetén, amin van egy hosszú repedés a felénél, azt garanciában cserélik? Így vettem német billentyűvel Németországban, mert jelenleg itt vagyok, csak nemrég vettem észre. Nincs eltörve, de körömmel érezhető, és háttérvilágításnál látszik.
Ha igen, vajon a magyar szervizben is?
Esetleg engedjem el az egész dolgot, és ne gyepáljam törésig?
Mindenkinek köszönöm a választ, aki tudja vagy van tapasztalata! -
timer32
csendes tag
válasz
bigrock #96730 üzenetére
Én nem vagyok generációk óta ThinkPad használó, néhány hónapja nyúzok csak egy T450-est, de rengeteget olvastam előtte. Nyilván az érveket és ellenérveket úgy lehetne legjobban hozni, ha ismeri az ember az igényeket és az anyagi hátteret. Engem egy relatíve jó állapotúval (bár nem 100%-os), szerintem korrekt áron hozott össze a sors. Azt hiszem, 130 ezer alatt költöttem eddig, a gép az alap akkuval + egy 72Wh-s akku, valami egyszerű tok. Tervben van egy rendesebb táska, később 8 GB RAM bővítés, és vagy egy USB 3.0 dokk, vagy egy ThinkPad dokk, bár eddig nem érte meg beruháznom.
Persze, kompromisszumok mindig vannak, de nekem eddig nem volt egy rossz döntés (mondjuk ma jött egy windows frissítés, remélem nem cseszekszik majd a driverekkel).Ellenérv lehet esetleg az, hogy nem macbook air vékonyságú, noha azért nem egy nehéz darab.
Talán az egyik legerősebb ellenérv, hogy nem a legújabb generációs gép, így a hardver, főleg a processzor nem mai, egészen pontosan ugye 5. generációs, ami bár teszi a dolgát, de persze attól is függ, mire használod (meg attól is, hogy az i5 vagy i7). Nyilván ha van rá pénz, érdemes lehet újabb modelleket keresni, vagy akár konkrétan 8. generációs cuccokat nézni, amikben már négymagos processzorok dolgoznak. Nyilván ha lenne annyi pénzem, T480-at vagy valami másik 8. generációs gépet vennék, de sajnos erre nincs 300+ ezrem, és nem is biztos, hogy kihasználnám.
Ha nálad feltétel az USB Type-C megléte, akkor az is hátrány, ugyanis ezen a gépen nincs.
Nem tudom, hogy milyen specifikációjú gépet szereznél, de itt a profik szapulják a kijelzőket. A T450 hivatalosan nem volt FullHD-val kapható, 1600x900-as HD+, illetve a sima HD felbontás volt elérhető. Nekem sajnos utóbbi, gyengébb jutott, de az a véleményem, hogy bár valóban nem az életemben látott legszebb és legjobb kijelző, de szerintem közel sem annyira használhatatlan, mint sokan tartják. Hozzáteszem, ha eddig FullHD-s géped volt, akkor biztos érezni fogod a különbséget a minőség visszaesésében, és ismét előkerül az is, hogy mire használnád, nyilván Photoshopra nem ez a kijelző a legmegfelelőbb. Ezt a problémát mondjuk egy plusz kijelző nagyrészt meg tudja oldani, kivéve ha tényleg állandóan máshol vagy. Adott esetben pedig buherálni is lehet.
HDMI-hez átalakító kell, ha ez számít.Ezen túl persze rengeteg előny van, szóval nem tudom, milyen áron és mihez jutnál hozzá, illetve milyenek a saját igényeid és lehetőségeid, de összességében még mindig nem egy rossz kis gép. Én szerintem mellé tudok állni, és remélem, hogy azért valamelyest tudtam segíteni. Alternatívának egyébként talán valami business HP-t néznék, de konkrét modellt nem tudok mondani. Sokan még a ThinkPad T440s-t mondják, ami nálam is játszott ebben a kategóriában, de végül ez jött.
-
HSM
félisten
válasz
Digitalpimp #96752 üzenetére
Ezért van nálam a munkagépemen win7, ráadásul kikapcsolt frissítésekkel. Ha van egy kicsit nyugisabb időszakom, akkor kézzel lefrissítem, amúgy pedig nem bántom.
Sajnos ez elkerülhetetlen, hogy a javítások néha más dolgokat ne rontsanak el.
Az irodai gyenge netezős gépen is lemegy a frissítés, de lassabban. Ez ezzel jár. Ahogy egy olan gépen minden lassú. Ahova gyors gép kell, oda nem olyan való.
-
Silεncε
őstag
Erre valaki?
+ a touchpad minden 230-on ilyen szar? Pontatlan, mint állat, mikor kattintani próbálok, arrébb ugrál. Ez mindegyiken ilyen vagy ebből touchpad csere lesz?
-
Tikakukac
titán
válasz
Kiki18 #96768 üzenetére
Kérdezd le Alohát vagy Smartékat.
Nyilván pirítós ára lesz a dolognak. Ha CRU még mindig a billzet, akkor makkod van.
Nem hivatalos default válaszom: cseréld ki, aztán ha gari van max visszacseréled. Egyébként a kutya nem foglalkozik vele ha rendesen be van rakva. Alohánál olyan gépet adtam le, ami egy 840 G1-es kasztnis, SN-es, mindenes gépbe rakott 840 G2, aminek a konfigjának a 2/3-a is már át lett cserélve itthon. Semmi gond nem volt a garis dolgokkal. Igaz, én ebben mozgok, tudom mit és hogyan kell mondani meg csinálni, hogy az jó is legyen
Doki16: Ha kell, van. Bontott dolgokon tuti lesz.
-
Doki16
addikt
Nem lapul valakinek egy ilyen kis indicator sticker a fiókjában? Kintről kisebb vagyont kérnek el ezért.
-
Sziasztok!
Egy gatanciális thinkpad t460 magyar billentyűzetre való cseréjét csak hivatalis szervíz végezheti ugye?
Billentyűzetet csak ők adhatnak, vagy úgy is jó ha én viszem, ők meg beszerelik? -
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
Jah szemből, persze, hogy nem lehet. Én azt hittem a másodszorra linkelt képeimre mondtad. Azért csináltam még harmadszorra is
Jól van akkor simán elbeszéltünk egymás mellett
Az első képeket még DSLR-el csináltam, ott egy magasabb záridő volt a lényeg csak, hogy látszódjon a két kijelző közötti különbség. -
Tim82
félisten
válasz
Doki16 #96760 üzenetére
Senki sem mondta, hogy nincs különbség a TN és az IPS panelek között, az utóbbiak javára. Csak arra utaltam, ezek szerint kissé sikertelenül, hogy a korábban, elsőre lőtt képeid konkrétan alkalmatlanok még annak eldöntésére is, hogy milyen panel van bennük (sötét környezetben, gyakorlatilag szemből fotóztad mindegyik képnél őket). Az utána lőtt képeknél persze már jól látszik (bevallom, ott - mobilról nézve épp a fórumot - figyelmetlen voltam, elsiklottam elsőre afölött, hogy újabb fotókat is linkeltél, amiért utólag is elnézést
).
Ezt abszolút nem sértésnek szántam, csak megjegyzés volt, hogy szerintem az elsőre mutatott fotók alapján aztán kb. lehetetlen következtetést levonni a mindkettőn látható bevilágítási egyenetlenségeken túl. Vagyok túl "néhány" IPS panelen én is, van mi alapján következtetnem azért.
Az említett példám egyébként itt van, a #96118-ban linkelve.
-
Doki16
addikt
Hát azért szerintem ordít a különbség
IPS TN
IPS TN
IPS TNAmúgy lemértem a kijelzők fényerejét műszerrel. Mindhárom gépet max fényerőn teljesen fehér részen néztem ugyanott.
IPS ami jobb oldalon volt: 176 lux
IPS ami bal oldalon volt: 153 lux
TN panel: 99 luxBrutális különbségek.
(#96759) Tikakukac: Színben már a BIOS-ban is látszik az eltérés. Ez a melegebb tónus még kellemesebb is szerintem. Beigazolódott amit szemre néztem, hogy sajnos fényerőben is gyengébb. Mindegyik ledes világítású? Mindegy, hogy TN vagy IPS?
-
Tim82
félisten
válasz
Doki16 #96757 üzenetére
Oh boy...
Betekintési szögek alapján, képről csak akkor biztos szerintem az IPS, ha azok felülről-alulról is jók. Van erre egy tök jó példám, párszor már linkeltem a topikban.
De oké, a lényeg, hogy hardver azonosítók alapján is az. Akkor ld. amit azbest és én is írtunk.
-
Doki16
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Doki16 #96753 üzenetére
Volt vagy 3-4 revízió az X220-akba, X230-akba került IPS-ekből, mindegyik LG panel, mindegyiknek van valami defektje (leginkább az ún. "image retention", ami a beégéshez nagyon hasonló jelenséget produkál, de van mindenféle háttérvilágítás-egyenetlenség is pl. emlékeim szerint). Én megnézném Aida64-gyel vagy hasonlóval, hogy melyik gépben milyen revízió van, utánakeresnék az adott revízió ismert hibáinak, még mielőtt következtetést vonnék le a konkrét egyedi panelre vonatkozóan. Ezekből a bazira elsötétített hátterű képekből még az sem világos számomra, hogy biztosan mindkettőben IPS panel van-e.
-
Doki16
addikt
Van két teljesen egyforma x230 gép nálam. Mindkettő IPS kijelzővel van szerelve. Viszont vagy az egyikkel vagy a másikkal van valami gond. Mind a kettő max fényerőre van állítva, de a baloldali gyengébbnek tűnik és jóval sárgásabb is a fénye. [kép1] [kép2] [kép3]
Közelebbről is csináltam róluk képet. Bal oldali Jobb oldaliVan valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Az egyik haldoklik vajon?
-
Digitalpimp
senior tag
Azért egy egyszerű irodai-netezős gépnek nehogy már erőművet vegyen az átlag felhasználó, mert a winfos frissítés megfogja mint állat. Főleg mikor félrecsúszik valami, mint évelején, aztán be se tölt többet, csak szépen loop-ol. Az egy dolog, hogy mi megoldunk magunk egy újratelepítést, de egy átlag felhasználó ott áll meglőve, hogy akkor mos merre tovább. Főleg ha hétvége van, és dolgozna-tanulna róla. És ez igenis a winfos hibája.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #96749 üzenetére
Itt az első postban egy mondat erejéig írja valaki, aki azért foglalkozott egypár ilyen átépítéssel az angol nyelvű fórumon, hogy nem.
-
Z60m alaplap (Radeonos) belemegy Z60t-be, amiben Inteles lap van jelenleg?
(Hűtés nyilván eltérő kell, de ez most nem lényeges). -
Ed_007
aktív tag
Egy másik fórumon osztotta meg a kolléga ezt a hirdetést - visszaadja a Lenovo mint ésszerű gép lényegét:
https://www.youtube.com/watch?v=_hnOCUkbix0
-
Doki16
addikt
válasz
Tikakukac #96740 üzenetére
Milyen win 10-et érdemes leszedni, hogy jó legyen és honnan. Vagy valami program amivel ki lehet gyomlálni az oda nem illő dolgokat?
Azért kérdem, mert pont most kell 3db x230-at telepítenem és jó állapotban akarom átadni a gazdáinak, hogy sokáig ne legyen vele gond
Tudnál pár tanácsot adni nekem?
-
Tikakukac
titán
Arra, mert valaki nem fizet programozókat ne az legyen már a válasz, hogy i9 900 magos 1 tera RAM-os gépeket veszünk. Mobilban is ami van, vérlázító. Egyszeri szutykos appok esznek giga memóriát. Asztali dettó.
Nekem sem érezni asztalin semmit. Rommá van fúrva minden, itt nem lesz nekem cseszkődés. Render van, dolog van. Majd eldöntöm mikor rakom fel a frissítéseket amik beomlasztanak valamit utána meg jön a közlemény, jahj bocs, visszavontuk ám. Nyátok.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #96743 üzenetére
Az ideje drága, de SSD meg gyors proci luxus?
(#96743) Tikakukac: A kb. 7-8 éves technikájú asztali gépemen (kb. 2010-2011-es HEDT), hatmagos procival, 12GB rammal, és SSD-vel teljesen észreveheteten, hogy dolgozik, pár hetente kicsit lassabban kapcsol ki meg be, kb ennyi. Féléves nagy update se szokott vészesen sokáig tartani. Aki sietős, vegyen gyors gépet. Szvsz.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #96740 üzenetére
A win10 esetén már nem teljesen ez a menet. Úgy értem, hogy fél évente csinál egy komplett újratelepítést, mint, mikor generációk közt váltol (ahogy win 8.1 -> 10 esetén is lenne). A fél évente megjelenő, verziózott és külön nevet kapó frissítések mind ezt teszik, ott lesz a windows.old-ban a régi egy ideig. Gondolom így akarják kikerülni azt, hogy képtelenek az inkrementális frissítéseket rendesen kezelni hosszútávon. Nameg a közbülső frissítések is kevésbé inkrementálisak, emlékeim szerint sokmindent egyben tesznek már fel, ami régen külön-külön frissítés volt. Ennek minden előnyével és hátrányával együtt.
-
Tikakukac
titán
Elbeszélünk, de.
Én nem a friss-friss telepítésekről beszélek tömegével. Hanem a már 1 hónapos 2 hónapos több hónapos telepített és használt gépekről. Teljesen mindegy, hogy aznapi image volt felrakva, ha 2 hónap után ő már elkezd telepíteni megint egy rakat vackot. Így remélem megvan.
Az pedig baromira az OS sara, hogy a frissítések így mennek. A driverek erőszakolása és minden más is. Mert az ügyfélnek harmatos fingja sincs miért fagyott halálra a gépe és van 100%-os lemezkihasználtsága egy HDD-n, de sima SSD-n is megérzed. Prociról nem is beszélve. Restartok és egyebeket ide sem veszem. Youtube is tud pár érdekes vidit, amikor twitch stream közben is simán restartol a gép, mert neki úgy jó. Utána jönnek a fagyik, omló dolgok. Fincsi.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #96738 üzenetére
Oké, lemezképnek neveztem a telepítő "pendrive"-ot, amit a hivatalos tool kreál, de nyugi, ugyanarról beszélünk...
Én nem pendrive-ot szoktam vele csináltatni, hanem egy mobil HDD-re rakom a tool által kreált lemezképet, de a beszélgetésünk tartalma szempontjából ez egy teljesen lényegtelen részlet, hogy a telepítő adathordozó egy pendrive vagy USB HDD.
Én általában mindig frisset gyártok vele, így sosem tartott sokáig a telepítés utáni update.Hát ja, ha sok-sok hónapos képről (vagy pendrive-ról, whatever
) telepítesz, akkor persze, eltart egy ideig, mire utoléri magát, sajnos ez van.
Az pedig, hogy az i3, meg akár a 15W-os i5 egy közepes terheléstől elfogy, megint nem csak az Os sara....
Ami a w7-nél volt, az katasztrófa volt, a w10-el nekem ilyen téren már nincs gondom. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Ezt új, boltban kapható i3-as gépek simán tudják.
SSD meg dettó nem megoldás arra, hogy random szétfagy minden. SSD-s 5300U-s HP úgy betérdelt, hogy nem értettem mi van. Utána jöttem rá, azon nem buhera windows van és háttérben beindult az ipari gyakás.
Silenc3Hun: Huu, passz. Sok éve volt, de gugli tutira segít
-
Silεncε
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #96732 üzenetére
4-5 óra? Az bad sectoros félig kuka HDD-vel, vagy hogy?
Nekem amit eddig amit a creation tool csinált, szinte mindig viszonylag friss kép volt, amin elég hamar naprakész lett a rendszer, nem kellett 4-5 (5-10-20) órákat nézni a semmit, mint a w7-ek idején.... Igaz, csak SSD-s gépeket használok.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #96731 üzenetére
És akkor garantáltan tiszta, jól működő windowst kap bloatware és minden sz.r nélkül
Épp ezért kell az origi képet is moddolgatni. Mert tele lesz annyi katranccal, lelőhetetlen frissítésekkel és random injektált baromsággal. Az, hogy egy gép 4-5 órán át totálisan használhatatlan legyen, mert az MS szerint ezt így kell megoldani pölö nem fér bele.
-
Silεncε
őstag
válasz
animatrix11 #96729 üzenetére
Sose értettem, hogy miért jók ezek a tákolt lemezképek (redditen is sorra látom, hogy ezért nyavajognak a népek, mert ezeket keresik). Media Creatorral megcsinálod a pendriveot a Vantage meg a WU meg intézi a drivereket. És akkor garantáltan tiszta, jól működő windowst kap bloatware és minden sz.r nélkül
-
bigrock
addikt
Mondjatok ellenérveket, hogy miért ne vegyek meg egy jó állapotú T450-es modellt.
Alternatíva is érdekel. -
animatrix11
őstag
Lehet hogy az a gond, hogy image-ből telepítem a win10-et, annó egy hp laptop lett lementve, most úgy mentettem le, hogy kitöröltem a synaptics drivert újrarakattam vele, remélem most jó lesz
-
azbest
félisten
válasz
animatrix11 #96725 üzenetére
Tippre a fast startup miatt van. "Lekapcsoláskor" valójában a rendszer egy rétege hibernálva van vele. S némelyik periféria drivere ezt nem szereti. Ha kikapcsolás / altatás helyett újraindiítással próbálod ki és akkor jó, az ennek biztos jele. Régebben linkeltem szerintem, hogy hol van ez a beállítás. Minden major update visszakapcsolja, kösz ms.
-
Tikakukac
titán
válasz
Nem csak Lenovo csinálja. Win10 mostanság tud érdekes dolgokat, leginkább drivert szeret keresgetni és felrakni aztán nem működni. Szétfaragott win10 telepítő és nincs gond
-
Dhampir
félisten
válasz
T510 nem csinálja ezt.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Mi ez a jelenség a Lenovoknál? Sok lenovo lapotpot fordul meg a kezeim között, mostanában nem win7-et (amivel soha nem volt gond) hanem win10et rakok rá, és egy idő után a touchpad és a trackpoint is lekapcsol, nem hajlandó működni, ha eszközkezelőben letörlöm a drivert és a win10 újrarakja utána jó lesz, szinte mindenféle gépen csinálja, X230, X260, Ideapad, ha jól emlékszem az alap win10es driver újabb mint amit le lehet hozzá tölteni, másnál is van hasonló? Frissen telepített gépekről van szó
-
Silεncε
őstag
Elkapott a gépszíj, úgyhogy megint bővítést kap a kicsike
Ezúttal a RAM lesz a soros, a 4GB kezd karcsú lenni. Jól gondolom, hogy bármilyen 4GB DDR3 1600Mhz ram modul jó bele ugye? még mindig a 230
Másik: kezd kicsit idegesíteni az ExpressCard slot fölött a palmrest, eléggé behajlik, félek hogy eltörik. Valaki talált e erre valami megoldást? ebayen nézegettem ec slot dummykat, de hátha van valami jó kis DIY megoldás ehhez is -
Tikakukac
titán
Az a bajuk garis már nincs, 25k-s alaplapokkal zsonglőrködni meg nekem nem pálya
Most kell eladnom a 840-et, mert kifut gariból és a gondolata is rossz, hogy ebbe is mennyi cucc került bele 1,5 év alatt
T450-nek az előnye, hogy ott nem pattantak el hajszálerek 2-3 hónap után a munkafelvételen. T440-nél azért görcsölés volt rendesen -
Tikakukac
titán
Semmi gond nincs vele. Ha ezt anno nem Thinkpad logóval adják ki és olyan áron, mint most megy, nekem sem lenne vele gondom.
De ezeket kisütni 300-400-500k-s árban
Na, ne vicceljünk. Nem véletlenül sírt/röhögött minden általam ismert iparági ember. Az elhullások hab a tortán. A panelek meg, basszer, 6 ilyen kijelzőt kéne beszerezni, ami jó is. Nincs. Sejtem miért: mert a legjobb gyári is fos.
-
Xero
nagyúr
válasz
donjohnson #96719 üzenetére
Ezeken kívül kb ugyan az mint az 50-es széria.
Én is most egy 440s-t hajtok kimaxolva, cserélt touchpaddel. Már csak a fhd ips-t vadászom bele. Teljesen jó kis gép amíg eldönti az ember, hogy 480 vagy 480s. -
Tikakukac
titán
Mi miért? Hogy a 40-es széria tagjai miért lettek ilyenek, ne engem kérdezz. Mikor kijöttek is egyformán fogta fejét kereskedő-szervizes. Ha meg kell jelölni a mélypontot, akkor ez lesz.
Hogy az LG meg miért gyárt ilyen szintű szemetet, azt ismét jó lenne tudni. "Javított" szériás paneleket is nézegettem már, azok is ilyenek 20/30-asokban is, szóval el kell fogadni. Én konkrétan X220 után azért mentem 14"-ra mert kijött az X240 és azt mondom, hogy na ebből elég
-
L4mie
veterán
válasz
Tikakukac #96714 üzenetére
Valami bontós jó lenne,ó...csak ezeket ugye gyorsan felhasználja a bontó, hogy boostolja az esetleg raktáron lévőjét...
e-bayen, allin rengeteg van, de ki tudja milyenek...és nem olcsók...szóval kísérletezgetni nem éri meg.... plussz sok a fullHD ekkora méretre meg lehet az már túl apró.
olvastam külföldi fórumon, hogy a srác rendelt valamit és hát eléggé szellemképeset kapott...szóval lehet szépek lesznek a színek meg jó a betekintés közben meg minden más szar. Pedig ahogy nézem relatíve egyszerű benne cserélni a panelt.Billentyűzet másodlagos, bár jobban szeretek világítót használni, de alapvetően elvagyok ezzel is.
-
L4mie
veterán
x240 hez honnét tudnék esetleg jóféle IPS panelt valamint backlites billentyűzetet szerezni?
Sajnos az újdonságom TN paneles. -
Srácok! A 420s kékfog modemje kakis. Se küldés, se fogadás. A hardver semmi hibát, nem jelez szerinte minden rendben van.
Szerintem meg rohadjon meg - dolgozzon! -
L4mie
veterán
Még egy kérdésem lenne, X240 billentyűzethez win 10 driver, sajnos csak az alap multimédiás Fn funkciók működnek, mikrofon némítás és a kijelző váltás funkciók nem. létezik driver amik elérhetővé teszik ezeknek a gomboknak a működését?
/köszönöm.
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
T510-en Windows 7 Professional operációs rendszert feltelepítve a trackpoint és touchpad megfelelően működik, viszont a System Update-tel feltelepítve a drivereket csak a bal és jobb oldali egérgomb működik a trackpoint és a touchpad esetében is, a kurzor mozgatása nem.
A billentyűzetet cserélve megszűnik a probléma a már driverezett rendszeren.
Hallottam olyan tippet, hogy a BIOS frissítés okozza.
Találkozott már valaki hasonló problémával?Másik kérdésem:
ThinkPad billentyűzetet rögzítő csavart és HDD rögzítő keretet honnan tudnék jó árban beszerezni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
donjohnson
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest