- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
adott egy T410 (core i5 540m, nvs3100m, 4gb ram, ssd, 1440x900), általános dolgokra van használva, néha autódiagnosztikára, rám jött az újíthatnék, gondoltam szerzek egy T430-at, de most elbizonytalanodtam, szerintetek előrelépés lenne, van értelme? Akkuról szinte alig használom a gépet.
-
-
-
jss
aktív tag
A T420s-em Fingerprint Reader-e nem igazan mukodik jol, sokszor nem ismeri fel elsore de meg harmadikra sem az ujjlenyomatom. Lehet -e ezt esetleg upgrade-elni valami modernebb ujjlenyomat olvasora?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99388 üzenetére
Jogos, betettem a dokkolóba, hogy használni tudjam, a macska meg megkörnyékezte.
Hogyan lehet visszatenni a billentyűt? Csak rá kell nyomkodni, vagy van valamilyen trükk, hogy merre és hogyan kell billenteni/húzni/vonni?
Nem merem erőltetni... -
-
-
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99380 üzenetére
Persze, mert várom a választ a kollektívától. :-)
-
Tim82
félisten
válasz
nemethchek19 #99382 üzenetére
bár konkrétan nem hangzott el, hogy miért...
Elég konkrétan elhangzott elég sokszor, hogy a komplett '40-es széria minőségre és tartósságra rosszabb mind az előtte, mind az utána jövő generációnál. Ez persze egy a modell feltűnése után max. fél éven belüli tesztben nem lesz benne.
-
nemethchek19
aktív tag
LENOVO THINKPAD T540p
cpu: i7-4710MQ
vga: INTEL HD Graphics 4600 (csak IGP!)
kijelző: 15.6" 2880x1620+
SSD: 512 gb
Ram: 16 gbTesztben nem írnak olyan rosszat róla
Itt a topikban olvastam, hogy nem igazán ajánlott, bár konkrétan nem hangzott el, hogy miért...
Valaki kifejtené nekem, hogy miért ne vegyek egy ilyen gépet?
-
carr
őstag
Heló kollegák
T430s formáztam az akkut pár hete. Az eredmény rosszabb, mint volt.
37%-ról, 6%-ra zuhant. :/
Kuka?
Tika, neked vannak forrásaid. Tudnál segíteni?
dankü vellui.: 5 perce töltöm. 28%on van. na persze.
-
-
Ed_007
aktív tag
válasz
FoxiestFox #99377 üzenetére
Hogyan kezelted?
-
-
Ed_007
aktív tag
W500 egyik billentyűzetkupakja levált. A billentyű maga működik, hibamentes, de a kis kék kupakot nyomogatni... szóval szeretném meggyógyítani. A kupakot vissza lehet valahogyan tenni/ragasztani,vagy egy billentyűt lehet cserélni, vagy a teljes billentyűzetet cserélni kell?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #99364 üzenetére
Vegyél neki notebook hátizsákot, akkor nem a fél vállát húzza csáléra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Alvin_ti4200 #99368 üzenetére
Hogy szerinted mi hogyan van, az teljesen lényegtelen. Lám összesen találtál 1 nagyon max 2 gépet ami ennyiért jó neked. Pedig van 5-6 gyártó a piacon, legalább. Ez így azért eléggé sejteti, hogy lehet mégis igazam van
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tikakukac #99365 üzenetére
Szerintem amit én szeretnék az elég messze van a szent gráltól
Nincs szükségünk teljes értékű Core i5-re, beérnénk az U-szériással is, szintén nem kell GTX 1050, elég lenne egy MX150 vagy hasonló Radeon. Mégis, hiába veszem ki ezeket a buliból, a választék nem gyarapszik igazán
-
Tikakukac
titán
válasz
Alvin_ti4200 #99364 üzenetére
Nem tudom mi az elképesztő azon, hogy 300k-ért nincs egy gép, ami gyakorlatilag a Szent Grál
Ez régen sem volt másképp.
Amit akarsz az a minden, ehhez képest a keret igen sovány. A belépő alja nudli semmi konzumer szutyok indul 120k-ról. Ami nem instant kuka. És amit felsoroltál az onnan nem 2 tyúklépés.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ed_007 #99361 üzenetére
A mostani 1.8 kg-os notebookja helyett könnyebbet szeretne vagy maximum hasonló tömegűt. A Legion Y530 így is 2.1 kg, egy W540 pedig overkill minden szempontból, plusz garancia már egyikre sincs, ami probléma, mivel 3-4 évig azért meg szeretné tartani. Mivel egy törékeny lányról beszélünk, nem fog közel 3 kg-os monstrumokat cipelni, that's for sure
Nézegettem én is T570-et (egy darab van jelenleg eladó), de processzor erőben elég nagy kompromisszum lenne, videokártya meg kaka az összesben. Arról nem is beszélve, hogy mindenképpen újat szeretne, így előbb fogom meggyőzni egy Y530-ról, mint egy 3 éves ThinkPadről - és boldogabb is lenne az előbbivel az a helyzet. Valahol egyet értek Veled, de az ő fejével kell gondolkodnom bizonyos szempontokat illetően.
Tikakukac: tudom, hogy a szerviz egy rakás szar, de a gépek többsége, amiket az elmúlt napokban végignéztem, szintén az
Egyszerűen elképesztő, hogy 300 ezer forint környékén nincs vállalható 15"-os gép, amiben normális processzor, cserélhető háttértár, bővíthető memória, kiváló és teljes értékű billentyűzet, életképes videokártya és normális IPS kijelző van. Amit nem tudtam élőben megnézni az a Dell Latitude 5590, az még rajta van a listán, mint esélyes, bár nyilván más liga, mint egy Y530 speckók tekintetében.
-
Tikakukac
titán
válasz
Alvin_ti4200 #99360 üzenetére
Y levonó TMX szervizzel megspékelve. Már csak az a kérdés miért akartok kicseszni ennyire magatokkal. Nálunk is haveri körben meggyőzött pár embert. Elmondtam miért ne, másnap már hozták telepítésre. Rá pár hónapra pedig már lehetett is pörgetni másik kijelzőket, alaplapokat, móka volt. 4-5 hét alatt le is mentek a garik, ez alatt ment a vergődés persze, hogy akkor most mi lesz. Semmi nem lesz, akkor is meg mindig elmondom, hogy csoda nincs.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #99360 üzenetére
Valami használt TP (pl. W540), NVIDIA Quadro grafikus kártyával? A keret feléből kijönne, olcsó bele a RAM (későbbi bővítésre), beledurrantani egy SSD-t (ha még nincs benne), majd a maradékból vehetne egy 32"-os monitort...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #99336 üzenetére
No, kiderült, hogy szükség van a numerikus billentyűzetre, úgyhogy maradni kell a 15.6"-os kijelzőknél. Bár E580-at továbbra sem tudtam megnézni sehol, véletlenül belebotlottam egy Legion Y530-ba és több, mint meggyőző volt - figyelembe véve az árcédulát. Teljes értékű i5-8300H van benne, szabad az egyik RAM szlot, ha 8-ról 16 GB-ra terveznénk bővíteni, illetve hozzá lehet férni mind az M.2-es SSD, mind pedig a normál 2.5"-os SATA bővítőhelyhez. Billentyűzet remek, touchpad okés, kijelző szuper, anyaghasználat szintén okés. Bár a leányzó beleszerelmesedett képek alapján egy Asus Vivobook S15-be, megnéztem élőben és hát...az a billentyűzet (pláne a kiosztása) plusz az anyaghasználat hagy "némi" kívánnivalót maga után. Úgyhogy a ThinkPad-ről valószínűleg elmozdulunk Legion irányba, függetlenül attól, hogy nem tudom, a GTX 1050-nel/GTX 1050 Ti-vel tud-e bármit kezdeni a 3D Studio Max.
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek beazonosítani egy Thinkpadet, a gép felső részén T42 szerepel, az alján Type: 2373-4ZG, FireGL T2 gpu van benne, ami elviekben a T42p szériában kellene legyen, a kijelző 1024x768 ami megintcsak a sima T42-re utalna, a proci 1.5Ghz-es, a gép 2005-ös, 14.1" az lcd átmérője. -
válasz
donjohnson #99356 üzenetére
Köszi, akkor kicsit visszaveszek a Windows Update lendületéből
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #99355 üzenetére
windows update néha visszaállítja.
-
válasz
donjohnson #99354 üzenetére
Azannya...
Köszönöm szépen, tényleg ez volt a megoldás
A kérdés csak az, hogy ha délután ez a probléma nem állt fenn, akkor estére mitől jött elő
Nem piszkáltam ezeket a beállításokat legalább fél éve, mitől változnak meg a beállítások?
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #99352 üzenetére
Vezérlőpult \ Hardver és hang \ Energiagazdálkodási lehetőségek \ Rendszerbeállítások
A jelenleg nem elérhető beállítások módosítása
és alul a "Gyors rendszerindítás bekapcsolása" pipát szedd ki. -
Ed_007
aktív tag
W500 egyik billentyűzetkupakja levált. A billentyű maga máködik, hibamentes, de a kis kék kupakot nyomogatni... szóval szeretném meggyógyítani. A kupakot vissza lehet valahogyan tenni, vagy a teljes billentyűzetet cserélni kell?
-
Az a helyzet állt elő, hogy nem lehet kikapcsolni a laptopomat
(X1 Carbon)
Akár a Start menüben megyek a Főkapcsoló->Kikapcsolás pontra, akár a főkapcsolót nyomom meg fizikailag, ugyanaz a helyzet. A Win10 kiírja, hogy kikapcsolás és le is kapcsolja magát.
Viszont kb. 5 másodperc múlva valami visszakapcsolja a Windowst.
Teljesen nem kapcsolódik le kikapcsoláskor a gép, mert a Lenovo bios logója nem jelenik meg újrainduláskor, egyből a Windows zárképernyője jelenik meg
Beállításokat néztem, ott az van beállítva, hogy a főkapcsoló megnyomásakor kikapcsoljon a gép.
Mit nézzek, mi akadályozhatja a gép kikapcsolását
-
ghost364
senior tag
válasz
Aranygyerek #99346 üzenetére
X230 is korrekt IPS kijelzővel, Hardveraprón ha jól emlékszem most több darab is van fent. TN panelest érdemes kerülni, az borzasztó.
-
Frawly
veterán
válasz
Dhampir #99290 üzenetére
Az A400 az egyik legalapabb, legolcsóbb, legbelépőbb szintűbb modell, kicsit lassúcska, alacsony íráslimites planár TLC, nincs rajta DRAM cache, valami lassabb két csatornás vezérlő van rajta. Ha nagyon alap dolgokra használod a gépet, OS, böngészés, átlagos programok, játékok, akkor 510-be talán mehet, de én ilyen ársávban is inkább a Crucial BX500-at venném a Kingston A400 helyett. Bár a BX500 is csak belépő szint, épp úgy nuku DRAM cache, viszont gyorsabb vezérlő van rajta, meg 3D TLC-s modell legalább.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #99346 üzenetére
Abból a korból, E7440 meg első genes HP 840 lesz. Dettó szemetek. Nem is egy volt belőle nekem is saját használatra is
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #99344 üzenetére
Jep, 430 vagy 450 az jó. Vagyis jobb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #99342 üzenetére
Ez a generáció mindegyik márkából szemét. Vagy előtte vagy utána vegyél valamit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #99340 üzenetére
Ha a bomba árba belefér a lapcsere és nem zavar a hitvány ház és használhatatlan touchpad, mehet.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
krisz77 #98729 üzenetére
Sziasztok.
Nagyon megtetszett a t440-es. A fiamnak venném iskolai felhasználásra. Olvasom a forumot és kissé elbizonytalanodtam.
Erről a cuccról lenne szó: Lenovo ThinkPad T440 Szép!Ci5/1600x900/8GB/500GB/Magyar világítós bill/6hó Gari/Bomba ár.
Megvehető, vagy hagyjam állva? -
Tim82
félisten
válasz
joocek #99337 üzenetére
Azért írnak M.2 SATA-t, mert az való bele, nem mSATA.
X250 Hardware Maintenance Manual (pdf doksi, kattintásra letölti/megnyitja a böngésződ) - oldalszámozás szerint 68. oldal a lényeges rész most számodra.
M.2-ből is egészen pontosan M.2 2242 lesz jó bele.
-
joocek
aktív tag
Sziasztok!
Most állítottam szolgálatba egy x250 est! és a 430 bol okulva msata ssd tennék bele! De ahol utána néztem mindenhol m2 satát írnak! szétszedésnél meg a hely olyan kicsinek tűnik. igy nem mertem mg rendelni! tudja valaki pontosan melyik kel bele?
Más: egy videón láttam hogy az alaplap alatt kicserélt egy ssd-t a csávi na az mi???( mint a pci kártya hely lett tvolna!
felségesen nm szedném szét a gépet !
Segítséget előre is köszönöm
ui: ha valahol fent van már a válasz bocsi de nagyon hosszú a topi és szerteágazó! -
Tikakukac
titán
válasz
Alvin_ti4200 #99334 üzenetére
Najsz.
Ettől függetlenül még nem kell örömmámorban táncolva fejest ugrani a gyerekmedencébe az önzabáló procis gépekbe
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
TayRol #99326 üzenetére
Vissza kéne keresni, hogy hány éve mondtam, hogy az Apple miatt fogja a végén bucira veretni magát a ThinkPad vonal, volt vagy 4-5 az tuti. És tessék. Air szintű konzumer gépeket keresnek az emberek és találnak TP logóval
A kérdés csak az mikor fog majd rendesen egymásnak menni a 2 tábor. Már nem kevés flottást tudok akinek elege van abból, hogy oké, most már fancy-trendy-sexy az üzleti is, csak úgy törnek hullanak és mennek gatyára, mint 10 éve a tecsós notik. Erre meg azt mondom: tessék megenni a főztöt. Nem kell csúnya visszajelző, nem kell merevítés, nem kellenek portok. Fuj, rossz. Akkor cső
-
TayRol
nagyúr
Halihó,
T480s ajánlott darab? Feleségem cégese egy L440, maga a TP bejön, de az egy nagy es lassú monstrum.
MB Air után a vékonyság alap kritérium, bár nem tudom a sima 480 mennyivel gyengébb minőségben.A konkurenciát is néztem, de abban mar nincs sd kartyaolvasó...
Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
utgyuru #99324 üzenetére
Hwmonitor és adj neki. Ha a venti fordulatszám emelkedik, de a magason sem bírja a hűtést, akkor hőcső csere. Ha berreg vagy nem megy és néha eldobja a fordulatot, akkor venti.
Csere meg leginkább alkatrész függő. Ha gyárigyári kell az szép summa lesz. Kínából a szinte tutira gyári sorról jövő olyan 10k magassága. Berakni nem tétel, 30 perces műveletből megvan. Fél óra munkadíj 3-8k között mozog, erősen hely és számlafüggő
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
T430-am úgy néz ki, megint melegszik, 1x már kellett ventillátort cserélni benne, anno gariban ment.
Tudom valahogy házilag diagnosztizálni, hogy megint ez lenne-e a probléma?
Illetve, ha oda jut, hogy szerviz, Budapesten tudtok ajánlani beváltat? Nagyságrendileg pénzben hogy mozog egy ilyen csere? -
Nem a Lenovo FN+F5 menüjéből eltűnt a WWAN kártya és csak a Wifi / Bluetooth maradt állítható. (gondolom, hogy ennek a működéséhez gyári Lenovo driver szükséges,ami az X230-hoz + MC7710-hez elérhető, ha lesz időm majd még próbálkozok vele)
A hardveres kapcsolót kipróbáltam, ez is csak a Wifi / Bluetooth részt kapcsolja le, a WWAN kártya elérhető marad. (Persze úgy van beállítva, hogy nem csatlakozik automatikusan, csak készenléti állapotban van.)
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, eszerint fogok próbálkozni
-
-
Az X220-am mostanában egyre lassabb volt a beépített 3G-t támogató Sierra Wireless MC8355 WWAN kártyával, így kipróbáltam lehet-e rajta tuningolni. A 3G lefedettség csökkenésének az az oka, hogy minden mobil szolgáltató egyre inkább a 4G-t preferálja, főleg vidéken, várhatóan a 3G hamarabb kerül majd lekapcsolásra mint a 2G; 2,5G üzemmódok.
WWAN csere folyamata:
1, A nem engedélyezett típusú kártyák tiltását kikapcsoló BIOS-t (Whitelist mentes bios) telepítettem innen:
X220 v1.46 Modified BIOS
2, Rendeltem egy unlockolt Sierra Wireless MC7710 WWAN kártyát.
3, A PIN20 lábat leragasztottam szigszalaggal. (enélkül kártyát nem ismerte fel a notebook)
4, QMI módba kapcsoltam (BZ31018_DIP_QMI_ModeSwitch.exe) és telepítettem hozzá a gyári drivereket.
5, Sebességteszt4G/LTE-t viszi és a belvárosban ahol eddig 7-8Mbit/sec-et tudott látható a javulás. Remélem vidéken is jobban megy majd a LTE 800 sávokon.
-
-
azbest
félisten
ha újraindítás után nem csinálja a problémát, csak leállítás és altatás esetén, akkor ki kell kapcsolni az energiagazdálkodásnál a fast startup (gyorsindítás) kapcsolót. Minden nagy win frissítés visszakapcsolja. Némelyik periféria nem működik jól vele, péládul billentyűzetek egerek is behülyülhetnek.
-
Butcher82
senior tag
válasz
donjohnson #99309 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
donjohnson
addikt
válasz
Butcher82 #99308 üzenetére
próbáld meg feltenni a windows 7-es vagy windows 8.1-es drivereket.
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
adott egy L520, egy hete drága windows 10 frissítette magát wifi, lan és bluetooth pedig ezek után nem műxik. Mit lehet tenni? Segítséget előre is köszi.
A gépet nem állíthatom vissza alapállpotba és nem telepíthetem újra, fontos és drága autódiagnosztikai program van rajta ami havidíjas.
-
ghost364
senior tag
válasz
Tikakukac #99304 üzenetére
40-es szériából szerintem a p-s vonal korrekt lett, egyedül a touchpad borzasztó, azt meg ki lehet cserélni az 50-es szériájéra
T440p is egy kifejezetten jó gép, lehet bele 4 magos i7-et (ráadásul nem u-sat, hanem rendes TDP-set), meg FHD IPS-t is tenni modok nélkül. Hosszútávú tapasztalatom mondjuk nincs velük, egy ismerős használ egy ilyen, de nekem is tetszik. Zsanér kialakítás is még a régi, T-vonalról ismert verzió.
-
Tikakukac
titán
válasz
nemethchek19 #99302 üzenetére
40-es TP, hmm
-
válasz
nemethchek19 #99302 üzenetére
A Precinél rosszabb, a Zbookkal nincs tapasztalatom.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Használt Lenovo Thinkpad T540P készülékekkel mi a tapasztalat?
CPU: i7 4710MQ
Meg szabad még ezeket vásárolni? Még mindig megbízható gépeknek számítanak?
Egy Precision M4800-al vagy Zbook 15 G1 vagy G2-vel szembeállítva jobb vagy rosszabb választás?
Milyen betegsége lehet így 4 év távlatában egy ilyen gépnek?
Használ ilyet valaki itt a topikban?
Köszi a válaszokat!
-
Tikakukac
titán
válasz
Alvin_ti4200 #99294 üzenetére
Minden egyben nem fog menni. Vinném is, veretném is, új is legyen , tudja is amit kell
Tesztet kéne megbogarászni mit bír a proci és meddig. Mert van olyan gép, ami annyira semmit, hogy 6-7 évvel ezelőtti procik szintjére süllyed 1-2 perc után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest