- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
T500-ban egy ilyen ExpressCard USB3 adapter egy külső házban (feltételezzük, hogy ez is korrekt mondjuk) levő SATA3-as, korrekt (intel 520 pl) SSD-vel tudná hozni a megfelelő USB3 sebességet?
Nincs olyan, hogy a "régiecske" T500-ban az expresscard csatolófelület nem is képes kiszolgálni az USB3 sávszélességét? Vagy maga a csatolókártya kínai gyengusz? Már ha lehet ilyen probléma...*persze ezen felül a sata-usb chip is lehet alja a külső házban, de az már más történet.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. T510-es ThinkPad-ot használok, és most kaptam hozzá egy dokkolót. Majdnem minden tökéletes, de a dokkolóból nem kapok egy árva hangot sem. Van valami beállítás, vagy kapcsoló, amit nem találtam meg? Ha a gépbe dugom a jack-et, akkor szól szépen. Ha kihúzom, akkor a laptop hangszórója szól. Ha a dokkolóba dugom, akkor elhallgat a laptop, tehát érzékeli, hogy nem üres a lyuk, de hang nem jön ki belőle.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm! -
DarkChild
senior tag
Üdv! Pesti Lenovo Thinkpad szervizekkel kinek mi a tapasztalata?
Melyiket ajánlanátok?
Itthon is működik a helyszíni szerviz szolgáltatás? -
cadeyrn
aktív tag
villámkérdés: X201 ( nem i, nem s) és X200 ( nem i, nem s ) heatsink + fan kompatibilis egyik a másikba?
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #73983 üzenetére
Egy jó alternatíva lehet a 2504-es dokkoló, az jó T400/500-hoz, mindegyiket tölti
Persze ha sokat cipeled a gépet, mindenképpen kell egy külön töltő. -
soldi3r
veterán
Ezt most igy mibol allapitottatok meg?
U.gy. tolto, lehet nem is foldelt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Konnyektor a fosos.
-
sss
őstag
válasz
Nem a konnektorral van a gond?
-
Chaser
legenda
válasz
Ezt mintha már kérdezted volna. Igazából biztos nem tesz jót neki...
-
tothjozsi96
addikt
Látom ez a tápegység dolog szóba jött.
Na, nekem egy utángyártott hálózati töltőm van, és néha ráz ez miatt a laptop mert a földelés nem jó benne, egy sz.r az egész igazából ..
Ez okozhat a laptopnak tartós hibát, vagy romolhat el ez miatt benne valami?
Gondolkodom egy T500-on mert akarnék kijelzőt cserélni a T400-ba + töltő ami megint nem olcsó .. -
Francia91
veterán
válasz
!Overdose! #73977 üzenetére
Kölcsön akku, vagy másik adapter. Szerintem....
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Hogy tudok teljes bizonyossággal meggyőződni arról, hogy az akkumulátor romlott el egyik napról a másikra vagy a gép nem tölti? Az alany egy T400.
-
Butcher82
senior tag
Please help meee!
Vettem egy 2504-es dokkolót, hogy kell beüzemelni?
-
csubuka
addikt
Ha gyorsabb memóriakártya-olvasót szeretnék a T500-hoz, akkor kell egy USB3-as express card és ahhoz egy külső USB3-as memkari olvasó nem? Ez az alap megoldás? Express card memkari olvasót nem nagyon láttam, persze lehet, hogy csak rosszul kerestem. (sebességre azért jobb kellene legyen, mint a beépített gyári)
-
cellpeti
nagyúr
mennyiért lehet T420ba magyar billentyűzetet zsákmányolni?
-
somasz
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
somasz #73966 üzenetére
Rendeltem már mindenfélét, SLB helyett T végűt vennék, de szerezni kb, lehetetlen, amit sikerült az tényleg jó volt, de abból több nincs, innentől kezdve meg kb. hát ne legyen backlightos meg ghostos meg főleg pixrlhibás imádják azt is eladni hibátlannak meg a TN-t is.
-
Tikakukac
titán
válasz
somasz #73964 üzenetére
Hogyne lehetne ugyanazon a kódnéven. Meg még ott vannak az LT-k is meg a revíziók meg a mindenféle egyéb dolgok, remek szórakozás
Jha igen meg a keretek, az is élmény.
Nem fejtem ki, egyszer már leírtam mekkora ocsmány ez az egész kódnevezés meg az eladók, 7-8 visszaküldött kijelző után már örülök neki, hogy végre stabilan tudok rendelni én is normálisat. Végre visszajött 200k-nyi túlfizetésem is, szóval szépen most már hetente behozok 1-et
-
somasz
addikt
Üdv!
Az X220-X230 IPS paneljai érdekelnének, szerintetek melyik a legjobb? LP125WH2-SLB1, SLB2, SLB3 vagy SLB4? Ezek mindegyike IPS? tehát ugye olyan nem lehet, hogy egy kódnéven van TN és IPS is? (panelook.com-on mind IPS, de találtam olyan hirdetéseket, amikben azt írják, éppen nem azok)
-
HSM
félisten
Végülis megoldottam, de azért berendeltem egy 7mm-hez való caddy-t.
Nem szívesen bíznám a csatlakozóra az SSD súlyát.(#73959) Chaser: Hungaroszivacsot nem tennék notebookba, de ja, valami kis távtatóval megoldható.
Án is úgy jártam el, beszabtam oda kis kartonpapírt.
(#73961) Tikakukac: Ha szimetrikus a keret, és mindkét végén van az a púp az X-eken, akkor persze, hogy nem lötyög. De nekem T-s notim van.
Jut eszembe, viszont a csavaros dolog tényleg ökörség a HMM-ben, igazatok volt.
Pár szerelés után is olyanok még, mint az új.
Szval új csavarok nem kellettek.
-
-
metal01
őstag
T400-ban van valamilyen számottevő különbség a Samu 850 EVO és 850 Pro között? A SATA2 ugye a szűk keresztmetszet a T400-nál...
-
HSM
félisten
válasz
lugosi #73952 üzenetére
Nálam egy "7.0mm to 9.5mm SSD HDD Hard Drive Caddy Rails for Thinkpad T400 T500 T410 T420" [link] lesz a végleges megoldás, bár alternatívaként elvileg ez is van: [link]. De azért masszívabb konstrukciónak tűnik a módosított gumikeret.
Persze, ha járt gyárilag az SSD-dhez ilyen gumi távtartó, az a legegyszerűbb.(#73955) soldi3r: Sajnos nem, csak magamat szidhatom. Volt ebből a 840 Pro-ból emlékeim szerint a Basic kiszerelés, amit vettem, ami csak az SSD dobozban+a szoftver, meg volt belőle notebook beépítőkeretes és asztali gépes beépítő keretes kiadás is, nyilván picivel drágábban, de mivel nem volt ezekre szükségem, a simát vettem. Nem terveztem notiba szerelni.
Bár most kifejezetten jól jön, hogy az egyik legkisebb fogyasztású SSD, ami csak kapható.
Bár még így is árban leszek a beszereléssel is.
(#73956) Nand_i: Elvileg ugyanaz a keret Google képei alapján. Valamennyire megtartja a gumisínen a csavar, ahogy felfekszik rá, de viszonylag könnyen "elszabadul" a belseje. Az pedig elég rendesen rábüntetne a csatlakozóra.
Tehát nem úgy lötyög, hogy lötyög, de eléggé pici erőhatás is elég beszerelve, hogy megmozduljon. Kézben stabilabb, mivel önkéntelenül is jobban rányomod a gumit oldalról, és ugye az tapad is valamennyire olyankor.
Bejelöltem egy kis képen, miért szidtam kicsit a Lenovo-t, kis nyilacskát tettem a SATA csatlakozó felőli oldalra, ott van egy fül, ami alaból helyén tartja a szerkezetet, de valami érthetetlen okból ilyet nem sikerült a másik oldalra is tenni, így ott ha nincs meg a meghajtó magassága 9,5mm, akkor bizony el fog tudni mozdulni benne. -
kistewe
tag
válasz
FoxiestFox #73950 üzenetére
... hogy az NV140-es bombáról ne is beszéljünk... az már csak hab a tortán...
uff stewe
-
-
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #73948 üzenetére
Rosszat sejtek...Jol sejtem?
-
-
jss
aktív tag
Szeretnek Win 8.1-et telepiteni a T61-emre. Santa Rosa platform, C2Duo, NV140 vga.
Jok -e a Win7-es driverek?
Ha nem, akkor mennyire jok az alapveto Win 8.1-s driverek?
Varhatoan belefutok majd valami problemaba, vagy simaliba? -
HSM
félisten
Megkapta az SSD-t a T420-am... Persze, ez se ment olyan egyszerűen, mint szerettem volna.
Lenovo nem volt képes a HDD keretnek csak az egyik végébe tenni merevítést, ami tartaná a gumisíneket, így a 7mm magas SSD csatlakozótól távolabbi fele frankón szabadon lötyögött volna a 12,7mm-es gumisínben, úgyhogy kénytelen voltam gyorsan beszabni egy "távtartót":
Valaminek meg kell tartani, míg megjön a 7mm-eshez való sín.
Szóval így tök jó, hogy négy csavar is fogja az SSD-t a keretbe biztos, ami biztos alapon, csaképpen a gumisín kicsit túl lazán csatolt, ami a lelke lenne az egésznek.
Közben láttam, mások is hasonlóan jártak: [link].... -
Tikakukac
titán
válasz
Mohhoj1986 #73942 üzenetére
Alfánál mindig van kint pár, újban ahol fixen van az a Smart. Minden más attól függ, usanotebook is tart olykor 1-2-t kint, de ezen kívül passzolom, kisebb gépek vitrinben vannak a laptopszalonban is ha épp nem kíván rá valaki és veszi meg.
0% THM ilyenekre kizárt.
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok! Tudtok olyan helyet mondani ahol lehet TP-ket megnézni, kipróbálni és vásárolni, esetleg szoktak e az adott boltba 0%-os thm-es akciók lenni? Ha valaki tud ilyen helyet akkor azt megköszönném.
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #73925 üzenetére
Csak nezd meg jol, mert abbol is volt silany.
-
Butcher82
senior tag
Ha a legkisebb kell (fizikailag) valóban az X200 a jó választás..
-
Butcher82
senior tag
válasz
iampeterteac #73932 üzenetére
T400, T500
-
Tim82
félisten
válasz
iampeterteac #73932 üzenetére
Szerintem?
X200. Abban már olyan Intel integrált GPU van, ami támogatja mind a flash-t, mind a DXVA-t hardveresen. 1080p-s film, YouTube HD-ban meg sem kottyan neki (illetve utóbbiból 1080p-ben azért láttam már olyan YT videót, ami igen, de ez nem jellemző).
30-35k körül már szokott lenni a Hardveraprón is. Hétköznapi használatra (net, film, Office, zenehallgatás) tökéletesen elég még most is (2008-2009-es modellről beszélünk, azért a "még most is"-kitétel).
Illetve Office-nál egyetlen hátulütő lehet, az pedig a viszonylag kis felbontás (1280*800) -> Excel-nél ez nem igazán előnyös, bár létezik X200s is, amiből előfordul 1440*900-as felbontású kijelzős változat is; de ez ritka. Ha ez a szempont is számít, akkor inkább T400 1440*900-as kijelzővel, 40k körül már előfordul belőle HA-n -> viszont az X200 ~ 1,6 kg-jával szemben az 2,2 kg, cserébe van optikai meghajtó is.
-
Tim82
félisten
válasz
iampeterteac #73930 üzenetére
YouTube-ból felejts el bármit 480p felett.
Filmekből 720p a felső határ, azt - kódolástól/konténerformátumtól függően - vagy folyamatosan viszi, de 80-90%-os processzorterheléssel, vagy akadni fog rendesen a lejátszás.
Office-ra jó lehet, feltéve, hogy nem agyonmakrózott, több ezer soros Excel-táblákról van szó Office-használat címén.
A helyzet az, hogy tök mindegy szinte, hogy melyik GPU-val használod ezekre, mert sem az Intel GMA 900, sem az ATI Radeon X300 sem fog támogatni semmilyen flash-gyorsítást, DXVA-t stb. Talán annyi számíthat, hogy az Intel GMA 900-nak nincsen az XP utáni Windows-ok esetében drivere, az ATI Radeon X300-nak (vagy a T43p-ben lévő Fire GL V3200-nak, ami gyakorlatilag egy Radeon X600) meg van Vistás, ami Win 7 alatt is futna.
Én mondjuk szinte biztosan valamilyen kisebb erőforrásigényű Linuxot tennék fel (pl. Lubuntu, Peppermint OS, Xubuntu), LibreOffice-szal és MiniTube-bal az Office/YouTube igényekre. Csodát az sem fog tenni, de egy-két fokkal gördülékenyebb lesz a használata, mint pl. a Win 7-nek ezen a hardveren.
-
iampeterteac
csendes tag
válasz
Butcher82 #73928 üzenetére
Kedves Butcher82!
Annyi segítséget kérnék még, hogy általános használatra, ami youtube-ból, office alkalmazásokból és avi-s filmek nézéséből állna, egy T43-as megfelelne-e, és abból melyik altípus ajánlott/nem ajánlott, mire kell odafigyelni?
Válaszát előre is köszönöm!
-
Butcher82
senior tag
válasz
iampeterteac #73926 üzenetére
20 ezer, esetleg 25, ha már annyira eredeti, bár vevőt találni nehéz lesz aki ezt értékeli.
-
cellpeti
nagyúr
T420nál mennyibe kerül a magyar bill?
-
iampeterteac
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Mennyi lehet az értéke egy IBM R50 (1830-48G) laptopnak, amiben minden eredeti, 100/100-as a gyári winchester, másfél órás az akkumulátor. A predesktop area is ép, azzal raktam újra minap a rejtett partícióról (XP SP1-et tett fel az IBM összes szoftverével+driverekkel). A HD Sentinel az eddigi használatra 48 napot ír ki.
A válaszokat előre is köszönöm
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #73915 üzenetére
Ha lenyegesen jobb kijelzot akarsz, akkor gondold at a T/W500-at. En eddig 14"-ban csak a legujabb szeriakban lattam szep kijelzot.
-
Scooter
tag
válasz
FoxiestFox #73921 üzenetére
Amúgy biztos hogy az, mert legördülőknél is előjön. Meg ahogy írtuk egyes lejátszók kis színes kockákat tesznek a hd filmekben. A gpu gyorsítás rossz a driverben.
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #73918 üzenetére
Azt hiszem, hogy csak kijelzőcsere kell, szalagkábel és más azonos. Majd várjuk meg az okosabbak észrevételét is azért
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #73915 üzenetére
Kezel az Intel IGP nagyobb felbontást simán, azzal nem lesz bajod. 1440x900-as panelt tudsz bele tenni maximum
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Lenovo T400-as gépem, szeretnék benne kijelzőt cserélni.
Nekem az a fajta van amiben az Intel GMA van, tehát integrált vga, és 1280x800-as a kijelzőm felbontása.
Kérdésem az lenne hogy jobb minőségű és nagyobb felbontású kijelzőt tudnék-e vásárolni vagy lehetséges-e hogy nagyobb felbontású kijelzőt vegyek bele?
Ezek a mostani kijelzőm adatai.Nagyon megszerettem ezt a laptopot, most lenne keretem egy T430-ra de szerintem megtartom ezt a T400-at inkább ..
Internet + Film + Skype + Notepad-ra ez is elég ..
-
Scooter
tag
válasz
Francia91 #73910 üzenetére
Pontosat nem tudok mondani, de talán 1hónapja hogy észrevettem. Meg olyat is csinál mostanában, hogy videók alatt kis színes kockákat tol bele. Nekem sanda a gyanúm hogy a gpu gyorsítás van elk*rva, de nagyon... Mert a külső nvidia vgaval tökéletesen jó a kép meg minden.
Amúgy én is pont akkor vettem észre mikor új monitort vettem, és azt hittem vihetem vissza mert rossz.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Találtam T420ast elég jó árban Pesten. Olyan kérdésem lenne, hogy mire kell odafigyelni az általános(kijelző, touchpad, akksi, gombok) dolgokon kívűl, mikor megveszem?
-
Butcher82
senior tag
Üdv, adott egy T60. Randomszerűen fagy. Memóriákat és a procit kicseréltem már. Alaplap lesz ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest