- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az európai karakteres billentyűzetet át lehet matricázni magyarra? Szóval megvan rajta minden billentyű?
Hagyom most a Thinkpad tablet projektet és veszek inkább egy W500-at.
-
Butcher82
senior tag
Holnap veszek egy 8g-s mx2-t ha valakinek kell belőle keressen meg
-
HSM
félisten
Csak kíváncsiságból, nálad hány fok MX4-el a T420? Mondjuk egy Cinebench R15 többszálú mérés alatt, turbó nélkül? Én is tervezem átpasztázni a sajátom, kíváncsi lennék, mennyit nyerhetnék vele.
Főleg kis terhelésen elég hamar felszökik 60 fölé a hőfok, pedig alig fogyaszt a csip, és ezt én a gyenge paszta számlájára írom. -
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #72988 üzenetére
Köszi a választ. Most "fehér" pasztával" raktam össze van belőle itthon kb. fél kiló (szó szerint)
, de azért hallani hogy most megy a ventilátor előtte ezt nem tette. Lehet MX 4 kellene neki...
-
-
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Ha kicserélem a T400-ban a P8600-ot egy T9600-ra (sikerült olcsón hozzájutni) akkor már nem lesz olyan csendes ugye? Van valakinek tapasztalata?
-
Tim82
félisten
Az 600 lesz, nem T600.
A T21-nek kozmetikai hibái vannak - karcos fedlap, a kijelző alján van egy világosabb folt - de amúgy megy. AntiX Linuxszal meglepően gyors, egy TP-Link PCMCIA wifivel még netezni is lehet rajta, bár nem nagy élmény az.
A terv szerint Windows 98/AntiX/FreeDOS tripleboot gép lesz, gyakorlatilag csak arra tartva, hogy '90-es évekbeli játékokkal játsszak rajta (ez kései DOS-os, illetve Win95/Win98 érás játékokat jelent).
-
-
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Még az enyém, csak hogy a jövőben ne vesszen kárba, mert így van aki értékeli. Az Optimusnak köszönhetően irodai munka alatt csak a HD4000 dolgozik, nincsen meggyötörve.
(#72972) btudos
Windows alatt nem gond az automatikus lekapcsolás, Linux alatt kellett csak kézzel babrálni, kivéve ha Bumblebee-vel szeret bíbelődni az ember.
-
-
-
xcds
őstag
Azt hitte, ezzel megússza.
-
Picco
addikt
Pont igy gondoltam en is, nem vagyok benne biztos h sata3 kihasznalt lenne.
Latom tobb forumtarsat is felizgattam, igen, ha helyileg del london kornyeken vagytok, minden problema nelkul.
Nemsokara(3-6 ho) ugylehet mar tolem is ha a ceg nem abba az iranyba halad tovabb amerre en szeretnem vezetni, egyre jobb kapcsolatom van a beszallitokkal -
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #72963 üzenetére
Annyit én sem, csak jó garanciáért és hibátlan állapotért. Az említett esetben még csaknem két év garis.
Leharcolt fosokat viszont én nem szoktam venni, hiába olcsó.
Az asszony szokta mondani, hogy tőlem venne gépet, mert tudja, hogy szinte mániásan vigyázok a dolgaimra. -
Dhampir
félisten
válasz
azbest #72957 üzenetére
A laptopokban jellemzően nem cserélhető a vga
Precisionokban lehetett.
Nem kell nekem külső hangkártya, mert mint pár hozzászólással lentebb írtam, hogy már van. Nyilván nem fogok böhöm hangszórókat magammal cipelni, azért mobil gép egy notebook, mert minden bele van integrálva.
-
azbest
félisten
válasz
Dhampir #72954 üzenetére
Azt hiszem korábban még nem volt laptopod, igaz?
A laptopokban jellemzően nem cserélhető a vga (vagy ha igen, akkor is speciális fajtára, de a hűtőteljesítményt is figyelembe véve). Integrált hangchipet nem igazán lehet cserélni másik fajtára még asztali gépben sem.
Ha nagyon zavar a hangereje, akkor esetleg egy usb hangkártyát vehetsz hozzá.
Ez például olcsó és elfogadhatóan szól. Elég nagy hangereje is van [link]szerk:
Ha a beépített hangszórók hangerejét kevesled, akkor az nem lesz hangfal szintű sosem. Esetleg külső aktív hangfalpárt köthetsz hozzá. Ha mobilabb megoldás kell, amihez nem kell konnektor, akkor van olyan kis hangszóró, aminek 3.5 jack és usb táp bemenetei vannak. Csodát az sem művel. -
-
Dhampir
félisten
Szerintetek a T530-ban található NVS 5400M grafikus kártyát ki lehetne cserélni erősebb GPU-ra?
-
azbest
félisten
válasz
Dhampir #72948 üzenetére
Nem. Ő ezt próbálja bemesélni, de a kábelrendező fülnél valószínűleg rosszul feküdtek fel egymásnak a vezetékek és a burkolatot felszerelve annak nyomása alatt szétment a szigetelése egyiknek. Mint amikor odacsuksz valamit. Ott ahol a wifi kábele keresztezi.
Persze a meleg is segíthetett ezen, de vicces lenne 100 fok alatt olvadó szigetelést használni bármilyen kábelen.
-
Dhampir
félisten
válasz
soldi3r #72941 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a videó pontosan miről szól, de lehet, hogy hasznos lesz a W520 esetében.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #72940 üzenetére
Van, de nekem most éppen a beépített cuccok kellenek.
(#72941) soldi3r
Sajnos nem tudok rá megoldást. A T500 ehhez képest üvöltött. Talán a Conexant Audio jobb volt. Pedig látszólag két akkora hangsugárzója van...
(#72938) donjohnson
Minden egyéb drivert kiiktattam. A Windows alap High Definition Audio hangeszközzel sem lett hangosabb.
(#72942) azbest
Mindenesetre Linuxon hangosabb.
-
azbest
félisten
válasz
Dhampir #72937 üzenetére
Linuxon 100% felett nem a hangerőt növeli, hanem kompresszálja a jelet, ami egyre torzabb minél magasabbra veszed. Úgy értem, hogy szoftveresen hangosítja, de ez csak akkor ad elfogadható eredményt, ha a lejátszott hang önmaga túl halk. Ha a kimenet maga halk, akkor csak torzít. Mintha az equalizeren mindent feltolnál magasra.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #72938 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
A gyárit és az eredeti Realteket már korábban kipróbáltam, de nem tapasztaltam semmilyen változást. -
donjohnson
addikt
válasz
Dhampir #72937 üzenetére
próbálgasd a különböző driver verziókat:
1. lenovo gyári
2. realtek oldaláról
3. letörlöd eszközkezelőben és hagyod, hogy a windows keressen hozzá -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek hogyan lehetne javítani a T530 hangerején?
Maximumon is viszonylag halk. Bár Linuxon Gnome alatt túlhúzható a hangerő, de ha Windows alatt VLC-vel 100%-nál nagyobbra húzom a csúszkát, a hang ereje a növelés ellenére is változatlan marad.
Windows alatt elvileg minden hangbeállítás megfelelő.
Hasonló tapasztalata volt már valakinek?
-
-
-
Tim82
félisten
A *20-as szériáról (nem csak a T520-ról, hanem T420/W520/X220/L420/L520-ról is) azt érdemes tudni, hogy a normál 2,5" helyen SATA III-at tudó csatlakozó van, az mSATA helyen pedig SATA II-t.
Igazából én nehezen tudom elképzelni, hogy a SATA II annyira limitáló tényező lenne az mSATA-nál, hogy lassú legyen, mint rendszerlemez, de az én vagyok.
-
-
Picco
addikt
udv mindenkinek
T420 i5-m megerett a cserere, T520 i7qm optimus combo lesz az utod.
egy hasznalt szamitogep/szerver/laptopokat felujito, tovabb arusito cegnel dolgozom(uk), van kb 1000 thinkpadunk a raktarban amibol ossze tudnam legozni magamnak a legfullosabb konfigot(nem surun cserelgetek tehat raszannam az idot).
A laptop munka es szabadidos felhasznalasra lesz.
Lenne par kerdesem az itt meglapulo szakikhoz:T520 Sata II vagy Sata III?
msata ssd kepes ugyanazt a sebesseget produkalni mint a normalis sataIII baratai, szoval ha talalok egy 100+ gigas darabot erdemes oprendszert telepiteni ra vagy tartsam meg programoknak AKA photoshop es tarsai?
(hdd caddy-t hasznalni fogok, az mar biztos, szokoevente hasznalok csak cd/dvd-t)
ha van valami egyeb hasznos komponens amirol atlag halando nem tud, osszatok meg velem legyszives.
peace
-
Hunter2
addikt
az lenne a kérdés hogy SL510 alaplapnál működik az hogy egy jelszavas lapról leveszem a biost és kicserélem egy nem jelszavasra? vag yott is van valami TPM chipes trükközés?
-
-
Hello!
Remélem jó helyen kérdezek. Lenovo T410-ben alul található mini PCIE slotban megy SSD meghajtó, vagy csak modem?
-
cadeyrn
aktív tag
Valahol ki kell adnom a dühöm... eBay cucc, leírás: Lenovo 42T3758 - X200 x201 - HU.
Csoda, hogy a márkát eltalálták. Se nem HU se nem X200. Kicsit morcos vagyok.
-
törölt tag
Sziasztok!
Valami belső hang azt súgja nekem, hogy vegyek egy Thinkpad tabletet.
Ezzel kapcsolatban az érdekelne, hogy melyik típust érdemes megvenni (x61, x200, x201)? Filmezésre, jegyzetelésre, YT HD videók lejátszására lenne használva. Még csak az információgyűjtésnél tartok, szóval jöhet minden ötlet, tanács
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest