- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
tototos #72798 üzenetére
Fura az az akksi. 2 évig be se kapcsolták, és 2009 9. hó óta egy árva ciklus nincs benne? Nem vagyok szaki a témában, de ez gyanús így, hogy felújított akksi lehet, kinullázott számlálóval. Ez esetben pedig teljesen lutri, mi van belül. 0 ciklussal a kiírt kapacitás (0% elhasználódás) is teljesen mindegy, ugyanis minimum 3 teljes ciklus fog kelleni, mire az elektronika megméri, mit is tud belül a technika valójában.
Ha pedig nem felújított, és tényleg 0 ciklus, akkor pedig megint a lutri, hogy 5,5 év távlatában mennyire szerették a cellák, hogy nem voltak használva.Jut eszembe, kinek mi a véleménye a felújított gyári akksikról? Meg lehet azt valahogy tudni biztosra, mi van belül az akksi szétszedése nélkül? Valamint el lehet utólag dönteni, szakszerűen lett-e felújítva? Úgyértem, hogy az akksi túl is élje?
Felmerült bennem, hogy lehet felújított a T420-am akksija. Mondjuk jól bírja, erős, ezzel nincs baj, de el ne pukkanjon nekem egy gyengébb pillanatában.Mondjuk egyáltalán nem melegszik durván terhelve sem, de azért 9 cella szép kis tűzijátékot tudna csinálni, ha valami nem lenne kerek bennük...
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72792 üzenetére
Neki más gyártótól való, más billentyűzetmechanikás X200 billentyűzete van.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #72785 üzenetére
Nekem van x200 billzetem, csak ugye esélyesen nem jó, mert ez fehér kupakos.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72788 üzenetére
No problem, csak beszóltam.
-
-
válasz
beloadjoker #72783 üzenetére
Lehet en vagyok vak, de nem latom ez hol van eltorve
Nem lehet, hogy csak sikerult kipattintani.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72785 üzenetére
Te azóta is jelentkezel a gumitalpakért.
-
Francia91
veterán
válasz
beloadjoker #72783 üzenetére
T60 bill kompatibilis-e vele? A gombok mechanikaja, vagy vmi. Mert ha igen, akkor nekem van itthon egy T60 klaviaturam, kulsoleg mint az uj, csak eppen nem mukodik
-
beloadjoker
őstag
Hali!
HA valaki tud szerezni egy x200ba egy bal oldali Ctrl billentyűt az vegye fel velem a kapcsolatot!
/Itt vettem aprón a gépet úgy hogy hibátlannak volt meghirdetve hát próbánál már ugye itthon ctrl gomb kiesett.. el is van törve egy helyen a gépre vállalt az emberünk garanciát mondta hogy küld billentyűt, hát azóta is küldi persze ez már több hónapos dolog szerintem már eltelt egy fél év.... és így anyám gépe elég rosszul néz ki ../pár kép a billentyűről:
-
Tim82
félisten
Én linkeltem korábban is.
Lenovo Thinkpad T410, T420, SL410 Tapipad fólia - touchpad bevonó felújító.
-
Árul egy kolléga az aprón ilyen matricát rá, ami elvileg ugyan az mint a gyári. De most nem találom.
A thinklight nem billentyűzet világításra jó, hanem a gépet sötétben használva kíméli a szemet. A billetyűzeten gépelni kell nem nézni.
(#72779) HSM Az fn + akármi is jobb mint azok a gombok amik a T420-on vannak erre
-
HSM
félisten
Kopni kopik elvileg, de mivel főleg a trackpointtal navigálok, így ez nem nagy gond. Ha 0-ra kopik, max veszek egy új palmrestet.
Az FN fordításban meg az a kaka, hogy akkor meg nincs közvetlen hangerőszabályzó gombod pl.Nem az igazi úgy sem.
Én ahogy írtam, elsősorban nem a betűk leolvasására használom a Thinklightot, mivel azt tudom fejből, hanem a munkakörnyezet megvilágításra sötétben.Úgy pedig hogy fénylik-e a gomb, igazából mindegy, kellemesebb környezetet varázsol a ThinkLight.
[link]
-
Kbali
nagyúr
Pont a touchpad tud nagyon ocsmányul kinézni egy 420-on, ha sokat használod, kopik veszettül a rücsi (sajnos a szinte használatlan toucspadú gépemet ellopták és amit kaptam helyette, arra nem vigyázott úgy a gazdája, mint én, ennek ocsmány, foltos a kijelzője, mert összenyomták táskában).
440-en is van némítás, miki kikapcs jelzés világítósan, Fn pedig egy bill. kombinációval fordítható.
A thinklight jó, amíg nem fényesednek ki a billentyűk, utána kb. nem látod, mert csillog, ebben jobb az alacsonyabb fényerős 440-es bill. világítása, de hát kinek a papné.... -
HSM
félisten
Az jogos, hogy gagyik voltak azok a gombok, de az OSD és a visszajelző LED egyből mutatta, sikerült-e lenyomni, így végülis nem volt zavaró.
No igen, a Trackpoint gombjai nagyon-nagyon jók, annál jobbat elképzelni se tudnék, tökéletesen kézreállnak, és nagyon finoman működnek. Viszont a touchpad elé nem tehetnek ilyen finom működésű, rövid úton járó gombot, mert akkor könnyen lenyomhatnád véletlenül is.
No igen, ahogy írtam, a rücsök van, akinek bejön, és akinek nem.
Nekem tetszik benne, hogy jobban érzem, milyen erővel nyomom, és valahogy kellemesebb az ujjamnak, mint a tükörpolír padok.
Valahogy nem is tapad meg rajta olyan könnyen az ujjam, bár az gondolom legalább annyira az anyagon is múlik.
-
_ak_
addikt
Köszönöm! Ugyan nagyon szerettem a TP-ben, hogy könnyen szerelhető, de kijelzőt még nem bolygattam, ill. másik kártyám sem lenne, így ezt butaság lenne visszautasítanom.
Aggregátor:
Ezzel még nem próbálkoztam, de bevallom, hogy eszembe sem jutott, bár igazából mást már nem tudok elképzelni.ivana:
Maga a fizikai kapcsoló működik, legalábbis a BT-t vígan ki be tudom kapcsolgatni. -
A DEL nagyon idióta helyen van, del-insert-home-end helyett nem tudom ki találta ki a home-end-insert-del sorrendet. Az fn gombok alap működése nem tudom miért így van az hülyeség fordítva kellene lennie, de mindegy ezt át lehet állítani. Hangerő ledek vannak most is, és legalább nem ilyen gagyi gombokon kell állítani a hangerőt, a T420-on azoknál alig érezni, hogy le lettek-e nyomva.
Nekem T420-m van, nem jön be annyira a touchpad, a billentyűzetet szeretem, mondjuk lehet azért mert általában trackpointot használok és annak a gombja sokkal jobbak mint a touchpad gombok. A rücskök pedig idegesítenek mert általában görgetésre használom. -
HSM
félisten
A kijelzőkerettel együtt egy megbízható "védelmi" vonal volt. Kézbevenni is jobb egy ilyen gépet, nem nyílik ki a kezedben, ha bénán nyúlsz hozzá. Ugyan nem TP, de volt ilyen önbecsukós gépem, nem jött be, pedig csak picike 10"-os volt. A HP megoldotta kis ablakocskával a lámpát, az mehetne, ha nagyon akarnák így is.
Érdekes, amit a touchpadról írsz, nekem a T410-420 gombjai tökéletesek, rendkívül finoman járnak, mellényomhatatlanok, és nem túl hangosak. Jobbat még semelyik gépen nem nyomkodtam. A rücskös felület nekem bejön, de tény, annak vanank jó alternatívái.
A billentyűzetnél nekem is csak a kiosztással van bajom, de az az egyik legfontosabb paramétere egy billentyűzetnek notin. Hiába ugyanolyan jók a gombok, vagy akár még picivel jobbak is, ha béna a kiosztás, (és sajnos nagyon az) nem lesz jó használni. Pl. a DEL gomb elhelyezése egy katasztrófa, a FN-es F1-F12 szintén, és a fizikai hangerőgombok megszüntetése is egy szomorú lépés.
Ja, és a kis mélyedés eltüntetése a nyílgombok alól is egy kellemetlen/kényelmetlen extra.
És ahogy nézem a T450-en is csak a leggázosabb dolgot, a 3 trackpoint gombot "javtották".
A régi TP-ken még kis LED is visszajelezte, némítva van-e a gép és a mikrofon, az is igen hasznos extra, bárhol vagy, azonnal látod, le fogod-e égetni magad valami előző munkából ottragadt hanggal, amikor csendben kéne maradni. -
_ak_
addikt
-
A reteszért szerintem nem kár, nem hoz túl sok pluszt sőt tud lötyögni ami nem tesz jót a zsanérnak, a behúzós jobban tetszik. A ledet bele lehetne valahogy rakni szerintem akár a kijelző kávájába vagy valami tükrös megoldás.
A régi touchpad se volt jó (utálom a rücskös felszinét, a gombok elég gagyik) a mostani se az, de ha nem lenne ez az óriási mozgása akkor még kényelmes is lenne, de egyébként a lényeg úgyis a trackpoint.
A billentyűzetnek meg a kiosztásával kellene valamit csinálni mert alapvetően nincs baj a kényelemmel, sőt nagyon hasonló a régihez, és nem feltétlenül rossz a változás, de a kiosztás el van cseszve. -
_ak_
addikt
Sziasztok!
Még régebben írtam egy T400-al kapcsolatban, hogy nem sikerült a WiFi-t feléleszteni benne.
Elméletileg nem volt vele semmi gond, csak kikapcsolták, mert kábelen jött a net egy ideig, de feléleszteni már sehogy sem sikerült, vagyis nekem sem jött össze pedig rászántam pár órát, de sehogy sem tudom előcsalni azt sem, hogy egyáltalán megjelenjen az eszközkezelőben.Ha elromlott, akkor hol lenne érdemes megcsináltatni vagy olcsóbb lenne-e egy PCMCIA kártyát beszerezni?
Slot van a gépen, de soha nem próbáltuk ki, ill. ezekkel nincs semmiféle tapasztalom, hogy mit érdemes vagy szabad venni. -
HSM
félisten
Szerintem amúgy a kijelzőkeret (meg az egész gép) "elvékonyításának" lett az áldozata a rögzítő mechanikával és a védő kerettel együtt [link]. Nem baj, hogy így gagyi, de a vékonyra gizdul a jónép. Azokért is kár.
Meg a rendes méretű és gombú touchpadért is. Meg a régi jó hagyományos TP billentyűzetért is.
Mondom, ha minden generációban apránként helyrehozak egy-egy orbitális baklövést, amit a T440-nél elkövettek az ergonómia és praktikusság rovására, akkor kb. a T490-re talán már lecserélhetem majd 4-5 év múlva a T420-am.
-
Cheiftan
csendes tag
Sziasztok, mi a tapasztalatotok, kell-e BIOS-t frissitenem, ha win8-at szeretnék hasznalni? A Lenovo figyellmeztet illetve ajánlja a frissítést, de én inkább nem frissíteném, ha nem muszáj. Frissítés nélkül lesz-e problémám vele? T420-ról van szó (BIOS verzió 1.29 - 83ET59WW).
-
HSM
félisten
Új Lenovok! [link]
Igazatok lesz, most szépen visszajöttek a Trackpoint gombok, a következő generációban visszajön .... aztán majd azután ....Talán a T460-ban már a ThinkLight-ot is feltalálják újra.
-
Butcher82
senior tag
Van egy T60p-s 1600x1200-es ips panelem.. alul mintha elvált volna fém kerettől. Néha becsíkozódik pár helyen visszintesen. Menthető még vagy kuka?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #72750 üzenetére
Akarod mondani az sem. Alfánál ugyanúgy álltak a ledöglöttek a nagyjából legutolsó kiadásokból is.
-
-
válasz
FoxiestFox #72750 üzenetére
08.09
-
-
válasz
FoxiestFox #72748 üzenetére
Az már nem sajnos
A reball után majd 1 évig ment, és végűl megint megadta magát
DE ekkor pont hozzá tudtam jutni poton pénzért egy komoly felépítésű t61p-hez, csak a külseje volt lelakva. Így megvettem azt, amiben full gyári volt minden és sose volt szétszedve
Kettőből csináltam eggyet, és cserébe lett egy rakás alkatrészem is. Rossz alaplapot meg eladtam 3500-ért
Na ez azóta is megy és rev2-es fx 570M van benne
Mivel javítva sose volt így bízok benne
Egy dologra figyeltem, ezt már mx4-es pasztával raktam össze annó. 68 fok fölé sose ment eddig a vga... -
-
ReFleXx
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
adorjant #72743 üzenetére
Sima. De marha mindegy, mert az L-el is megy. Haswellbe is raktam sima ramot 1 hónap után sem volt még baja.
Chaser: Volt már előtte is néhányban, legalábbis mikor bontogattuk a gépeket akkor Ivy alatt is belefutottunk párszor. De annyira mindegy, hogy tényleg. Sima szerintem rakin nem is nagyon van, megy mindenbe L és csók.
-
adorjant
őstag
X220-T420-T520 Thinkpadek pc3 vagy pc3l ramokat szeretik?
Olvasni mindkettőt,de nem akarok mellényúlni -
Jarod1
veterán
Optibay t használ valaki a dvd helyén? Milyen méretű kell bele tp e 531?
-
HSM
félisten
válasz
soldi3r #72738 üzenetére
Igen, a gyártók is tudják, hogy 3 év múlva 3X akkorát szeretnél ugyanannyiért.
Ezért halt ki az SLC, ezért jött be a TLC, ezért tolják már már értelmetlen mélységekbe a flash csíkszélességét vastagon az írási ciklusok rovására....
Bár szerencsére vannak már a horizonton alternatív technológiák is.
Én mindenesetre maradok a kímélésnél. Najó, használom én is, ami a csövön kifér, de ha egyszerűen tudom kitolni az életét, akkor továbbra is meg fogom tenni. No, meg nekem az SSD nem pótram. -
soldi3r
veterán
válasz
kraftxld #72732 üzenetére
Azt ne mondd, hogy arrafele nem lehet talalni olyat
Igaz, en W520-as hirdetest nem talaltam, de ha jo aron van, akkor megeri, bar egy infosnak nem tudom mennyivel tobb egy W mint egy T. Nalam a SolidWorks egeszen maskepp jelenik meg ezen a VGA-n. Mondjuk nekem is feleslegesen eros kiepites, az M4500 is kiszolgalta az igenyeim, de nagyon keveset kellett rafizetnem a cserere.
(#72737) HSM, Engem nem kulonosebben erdekel ez a resze. Nem kimelem az SSD-t. Ugyan ugy hasznalom mint a HDD-t. 3 ev mulva mar 1 terrasat szeretnek (ugyanennyiert).
-
HSM
félisten
válasz
Butcher82 #72723 üzenetére
Oké, de valamitől mégis majdnem kétszerannyiba kerül az enyém GB-onként.
(#72724) soldi3r: Persze, vannak még jó drive-ok. Mondjuk mikor egy éve vettem, 32K körül ez volt a legmagasabb minőségű cucc, egyben a legolcsóbb, ami tetszett. Jóféle MLC NAND flash, korrekt, nem tömörítéssel operáló kontroller, messze a legkisebb fogyasztás, szóval azért nem rossz ez.
Mondjuk olcsóbb drive-ból tuti nem Samsungot vennék, a TLC-iket tartsák meg maguknak....
"Korosabb SATA2 gép"... Öreg gép nem vén gép.(#72732) kraftxld: Ha jobb lenne a W520, miért nem veszel és adod el a T420-ast?
-
Pete55555
addikt
válasz
barnam_ #72735 üzenetére
Igazából én meg vagyok elégedve a teljesítményével. Operával böngészgetek rajta, 1.25Gb RAM-om van, így 3-4 tab-ig elég jól fut. Suliba kellett végeselemes program, FEMAP ráraktam, ment szépen, alap dolgokat tanultunk, ezek hamar le is futottak. HL2, HL, Midtown Madness2 is szépen futnak.
De persze egy kis plusz teljesítmény sosem rossz, pláne ha nem fog jobban fogyasztani - fűteni -
barnam_
nagyúr
válasz
Pete55555 #72705 üzenetére
A procit én is ajánlom, szerintem ez a minimum, ami egy XP-hez kell manapság. Nekem is van (igaz nem TP) laptopom Dothan magos procival, 1 GB rammal, és épp használható a rendszer rajta. Mondjuk két ezerért lehet rendelek egy ilyen procit, +400 Mhz még javíthat is a teljesítményén. Plusz legalább van mit bütykölni
-
Üdv. Van itt még valakinek működő T61p-je, vagy egyedűl maradtam?
Viccet félretéve, most készülők zsanért rendelni, és az lenne a kérdésem, hogy aki rendelt már ebayről, tud ajánlani olyat ami bevált, vagy mindegy melyiket veszem? Köszi
-
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #72671 üzenetére
A CAD foleg jobban dolgozik a merevlemezrol. Ha egy osszeallitasi rajzbol nyitsz meg egy alkatreszt, ott nagyon eszreveheto az SSD hianya. A ceges Preci (Xeon, 32GB, HDD) es a W520 (i7, 16GB, SSD) kozott mar tenyleg nem tudnek kulonbseget tenni, csak hogy az egyikben nincs SSD es 6x annyiba kerult. Az M4500 meg azert lassabb volt.
-
metal01
őstag
válasz
ReFleXx #72717 üzenetére
E-bay. Csere nem túl bonyolult. Leírás, videók alapján meg lehet csinálni könnyen. Más megoldás nincs erre. Vagy legalábbis értelmetlen.
De a T61 is pont az a széria a T400 és T500 mellett aminek sajna fog is egy idő után lötyögni a zsanérja. Típushiba :/
Szerk: dying_star: megelőztél
-
-
ReFleXx
addikt
Van egy T61-em (14" WXGA+) aminek a zsanérja eléggé lötyögős. Hol érdemes hozzá rendelni zsanért?
Mennyire beonyolult a cseréje? Vagy esetleg van-e valami más megoldás a cserén kívül? -
-
brd
nagyúr
válasz
azbest #72703 üzenetére
Nálam speciel nagyon jól működik, 2 gépen is, Sandy i7/Ivy i5 van a két gépben, a nekik megfelelő chipsetekkel. Főleg videorögzítés/szerkesztés, nagy file-ok másolására van beállítva, előbbiekre magas, utóbbiakra alacsony érték, észrevehetően gördülékenyebb az előbbi tevékenység (ha más is használja a háttértárolót), utóbbi pedig szinte egyáltalán nem zavarja az egyéb műveleteket. Ill. a torrent is alacsony prioritást kap. Pl. ott látványos a dolog, ha nagy file másolása történik, közben pedig, ugyanazon a partíción képeket nézegetek, néha gyors képváltással; I/O prioritásállítás nélkül masszív seek hang hallatszik, és baromi lassú egy-egy kép betöltése, a másolást Low-ra állítva viszont szinte észrevehetetlen, hogy folyik egy másolás is, szinte úgy töltődnek be a képek, mintha csak a képnézegető forgalmazna a háttértárral, a seekhang pedig majdnem teljesen eltűnik. Úgy érdemes egyébként beállítani, hogy ami gyakran nagy mennyiséget forgalmaz, azt Low-ra, ami viszonylag keveset, de az fontos, hogy gyorsan történjen, azt esetleg High-ra, de a Normál prioritással futó folyamatokkal szemben a High túl sokat nem segít, tehát inkább a nagy forgalmazót Low-ra, a többivel nem foglalkozni.
Ill. arra kell még figyelni, hogy öröklődik a prioritás, tehát, ha pl. egy Total Commanderé Low-ra lesz állítva, és benne rányomsz egy képre, akkor a képnézegetőé is Low lesz, ha más szabályt nem állítasz be külön.
A fordítással nincs ilyen tapasztalatom (nagy projektet nem fordítottam még), így ahhoz nem tudok hozzászólni (mindenesetre furcsa, hogy egy fordítóprogram miért a kernel időt használja), a bugos alaplap pedig nem tudom, hogy jön ide. -
Francia91
veterán
Alfánál van W500/510/520 TP... Hmm...
-
Tim82
félisten
válasz
Pete55555 #72707 üzenetére
Na, annyiban javítom magam, hogy gyárilag voltak Atheros chipsetes kártyák is benne természetesen, csak sikerült hülyén fogalmaznom.
Intelből a következők voltak benne gyárilag:
- Intel 2100B (még csak nem is G-s)
- Intel 2200B/Gés talán működik a T42, T43 Intel 2915B/G kártyája is a T40-ben, de erre nem vennék mérget.
Mindenképpen kérj FRU-t az eladótól (aki amúgy megbízható, vásároltam már én is tőle), az alapján pontosan utána lehet nézni.
-
Pete55555
addikt
Hoppá
Ezt benéztem. Furcsálltam is, hogy 2 kártya van tulajdonképpen összekötve, csak ne mtudtam mi melyik. Nem emlkszem már rá, a képen meg nem látszik, de akkor bal fent az milyen kártya?
Mindenesetre nézek hozzá egy wifi kártyát aprón, most egy express cardos dlink wifivel megy. Mondjuk kifogástalan így is, csak kiáll a laptopból 3 cm-t.(#72708) Tim82
Itt néztem, T4x-ből lett bontva, gondolom jó, de rákérdezek majd.
-
Tim82
félisten
válasz
Pete55555 #72705 üzenetére
Azért nem működik a wifi, mert a T40-edben nincsen wifikártya.
Az hiányzik onnan. A fehér és szürke kábelek a wifiantennák; a piros-fekete szerintem a CMOS elem csatlakozóját köti össze az elemmel (az a sárga, kerek).
Ebben le is tudod csekkolni (Hardware Maintenance Manual, ha rákattintasz, elindul a letöltése pdf-formátumban).
Mini PCI (nem mini PCI-express, az az elterjedt!) wifikártya kell bele.
Magától csak gyári IBM FRU-s kártyákat fogad és maximum B/G szabványúakat, ez azt jelenti jelen esetben, hogy gyárilag csak IBM FRU-s Intel 2200B/G kártyát és - talán - 2915B/G-t tudsz beletenni.
Viszont... van rá hack. [link]
Ezek után bele lehet tenni akár N-es mini PCI kártyát is (pl. TP-Link TL-WN861N, Broadcom BCM94321M, Atheros AR9223). Ezek közül a Broadcom tud 5 GHz-en is üzemelni, ellenben eddig nem találtam hozzávaló Windows drivert (vélhetően azért, mert ez igazából routerekbe, ipari felhasználásra szánt kártya).
Hackelt kártyával nem fog működni a wifi LED, de erre van workaround. Be kell, hogy valljam, én TL-WN861N-nel próbáltam, nekem nem működött a ragasztgatós megoldás, de maga a kártya igen, bár ajánlott hozzá IBM-es Atheros drivert keresni, nem a TP-Link sajátját, mert az nem működött túl stabilan T42p-ben, 3-5 naponta elhajigálta a kapcsolatot és akkor csak újraindítás segített.
-
Pete55555
addikt
Jó lesz ez, szerintem 1.5 vs 2 Ghz különbség is észrevehető lesz, pláne, hogy a cache is duplaannyi benne, az meg külön öröm számomra, hogy kisebb csíkszélességen gyártották, és kevesebb a TDP-je.
15-én jön a fizum, egy procit tuti, hogy rendelek.
A bay tudom, hogy IDE-s csak én szeretem látni a képen is amit írnakHa már itt tartunk. A laptop wifije nem működik. Én így vettem (10e-ért dokkolóval
)
Belül a wifi kártyához van kötve még 2 kábel; piros-fekete / fehér ami keresztbe megy a laposon, amik belemennének valami kártyába, ami az enyémből hiányzik. Mi lehet az?
Kép link -
Tim82
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Pete55555 #72699 üzenetére
Ebayen úgy látom 2-4 eft közt vannak ultrabay fiókok hozzá.
(#72698) brd: hmm, nem tudom mennyire tud ez reálisan működni. Például Visual Studiós fordítás közben nagy projektnél 80%-ot elvitt a kernel idő a prociból. Ráadásul az évek során tapasztaltak alapján valószínű, hogy a hardver is számít. A különböző io műveletek blokkolhatják / lassíthatják egymást. Néha extrém bugok is voltak némelyik alaplappal. Volt olyan lapom, aminél az integrált hangkártyával zenejátszás közben floppyra mentett adatok sérültek.
-
Pete55555
addikt
Sejtettem, illetve akkor ahol olvastam nem volt teljesen igaz, mert úgy látom amit linkeltél, az 2 Ghz-s.
Egyébként ez nem is olyan rossz, ráadásul csak 2000 HUF... HmmKöszi a bay linket is, ezt pont nem találtam meg, pedig rákerestem többféleképpen is. Úgy látom ez jó lesz, bár az alaplaphoz csatlakozó rész pont nem látszik, hogy most akkor IDE vagy SATA (én szeretem látni képen is, hogy olyan, és az a termék aminek leírják).
Na mindegy, ha megjön a fizum lehet beruházok egyre.Kösz a segítséget
Szerk: Ráadásul most nézem, hogy 2M cache van benne, nem csak 1, mint az enyémbe. Tényleg lehet berendelek egy ilyet, 2k-t más nagyobb hülyeségre is elköltöttem már
Szerk2: És még a TDP-je is kisebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged