- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72496 üzenetére
Nem tudom, azokkal mit művelhettek, tényleg.... A netbookomban is szinte állandóan ment a hűtő, és semmi kosz nem volt benne 2-3 év után sem.
A T410-et is kifújtam fél év használat után, kis por jött ki belőle, de semmi komoly, pedig napi 2-4 órát ment azért. Láttam már pár eszement koszos gépet, de nálam rendszeres takarítás mellett nem lesznek olyanok, erre mérget vehetsz.
Alaplapot, hűtőt takarítani elég amúgy levenni a klaviatúrát, hozzáférni máris szinte mindenhez. Alulról úgysem nagyon mehet be a kosz.
(#72497) Butcher82: Elfogadnék egy ilyet, de azért a laptop árát nem fogom rákölteni.
(#72498) Tikakukac: A csavarban nekem az tetszik, hogy olcsón meg lehet vele úszni nagyobb gondokat. Mert hogy szét nem fogom szedni pár évig, miután 9sszeszereltem, az 100%. Pláne nem csavarok meghúzását csekkolgatni.
(#72499) Butcher82: Semmi gond, veszem a lapot.
-
Tikakukac
titán
Hát.
Nálam 2-3 hétig vannak zsír új gépek. Te azt nem akarod tudni a 3. hét után mi ment ki a probookból, ami otthon volt használva asztal és ágy között max.
Fogod te azt szétszedni, max 3 év után látod meg, hogy kreténvastag por van a lapon és innen-onnan bemásztak apró pormacskák.
Ezért mondom, hogy van a maximalista és a van a túlgondolás. Na te már utóbbit teszed. Ha ennyire profi akarsz lenni akkor remélem tudod, hogy mindegyik csavart nyomatékra kell lehúzni...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72492 üzenetére
Dehogy... Én nem csavarhúzóval takarítok.
Szóval nem szoktam gyakran szétszedni ezeket, meggyőződésem szerint nem is nagyon tesz nekik jót, ha sokszor vannak megbontogatva.
A terv, hogy teszek bele a jelenlegi 4GB ram mellé még 4-et, és a gagyi gyári paszta helyett egy rendes AC MX4-et, ami nem fog kiszáradni a következő 3 évben, az 100%, és kész is leszek. Ha nem fingja el magát a gyári (netes képek alapján) Panasonic ventim, akkor a következő 3 évben semmi okom nem lesz szétszedni.Rendszeresen szoktam takarítani, sima körtepumpával a gépeim, sosem kellett még szétkapni őket, nem várom meg, míg teljesen átveszi a hatalmat a kosz meg a szöszök a gép belsejében.
Szívem szerint a Panasonic ventit is szétkapnám megnézni, miújság benn, annak majd utánanézek. Ha golyóscsapágyas, akkor kár bántani, ha viszont a Pana speckó siklócsapágya van benne, akkor lehet érdemes lesz tennem bele némi jóféle friss csapágyzsírt, és akkor 100% semmigondja nem lesz a ventinek se a következő 3 évben, mert elég tuti csapágyzsírom van.
(#72494) Butcher82: Jogos kérdés. Viszont ott van a HMM-ben [link], 61-62. oldal, hogy kell meghúzni nyomatékkulcs nélkül, hogy jó legyen.
-
Butcher82
senior tag
-
HSM
félisten
Az új gyári csavarok is menetrögzítősek, azokjat elvileg csak betekered és kész. Pl. ezt néztem: [link]
Épp ez a gondom, hogy a kitekerés után a menetrögzítő, ami marad rajta már nem sokat ér, bár tény, hogy még mindig jobb a régi csavart visszatekerni a rögzítőmaradékkal, mint egy menetrögzítő nélkülit, ilyesmit tenni nem is állt szándékomban. -
voyager4.4
senior tag
válasz
Feralheart #72437 üzenetére
Emberek tervezték, elromolhat (el is romlik by murphy), létezik.
-
Sziasztok!
Szerintetek az normális, h alap netezés közben, olyan 10%-os fényerőnél a T430s 14W körül zabál?
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72471 üzenetére
No igen, ahogy modod.
A fene se tudja, hogy valójában felújított használt, selejtes új, vagy "rendes" új, ami jöne.
Itt ráadásul nehéz okosnak lenni, mert mindketten tudjuk, hogy 2500 forintot kérni egy kis zacskó csavarért azért nem kis pénz így sem. Oké, a gyári, FRU-s 50 dolláros pakk nyilván színtiszta lehúzás, de vajon mennyi lehet a reális értéke pár eredeti, minőségi "Lenovo" csavarnak?Ezért is lenne jó, ha szervízben adnának, nekik biztos nem 50 dodóért adják pakkonként. Amúgy nekem tökéletes lenne a kiszedett csavar, de arra hogy rakok friss rögzítőt? Ez a szivatás, és ezért 50 dodós lehúzás az új, mert ők gyárilag simán raknak rá pont olyat/pont annyit, hogy ki lehessen tekerni, de meg is fogja, én meg ilyet korántsem biztos, hogy tudok...
(#72472) Tim82: Az elsőgenerációs i5 35W-on azért tudott jobb lenni, mert abban a procin kívül benne van a memóriavezérlő és IGP fogyasztása is, míg a Core2 Duo-ban ez egy külön csip, a maga saját TDP-jével plusszban.
Azt is hozzátenném, hogy egy 3 órás üzemidőhöz képest +20 perc az minden, csak nem komoly előrelépés.
No, meg azonos OS-el kellett volna nézni.
Sebességben inkább volt előrelépés szvsz. Ugyanakkor ezeken a csipeken még külön, 45nm-es volt a memóriavezérlő és az IGP a 32nm-es proci mellett, látszik is szépen: [link].
A Sandy Bridge procik ebben léptek nagyot előre, hogy beépült a memóriavezérlő és IGP a prociba, valamint 32nm-es lett, ami sokkal jobb energiatakarékosságot hozott. Ezt lehet nagyon érezni, a SB procit kicsit visszavéve valami eszement energiatakarékos, a korábbi i5-el viszont hiába vettem le az órajelet, nem lett sokkal kisebb a fogyasztás, mivel a proci alapból eléggé energiatakarékos, amit vissza tudnál venni, a többi rész pedig fogyaszt ha terhelés van, tehát majdnemhogy jobban megéri vissza se venni, mert lassabb procival se bírja sokkal tovább. -
harkhon
tag
Én is ettől félek, de remélem nem, azért kérdeztem hátha van valami más ötlet
egyébként: Nvidia Nvs-140M vga van benne
-
Tim82
félisten
válasz
SzalaiG #72477 üzenetére
Gondolom, KillHates-re gondolsz, mint "tököli srácra". A kollégái (legalábbis úgy tudom, hogy ők egy szervízben dolgoznak) viszont jelen vannak a fórumon (mobileman, Dell XPS).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #72475 üzenetére
Jogos.
De itt és most mindegy a mondanivaló szempontjából.
-
-
harkhon
tag
Sziasztok!
Egy lenovo T61-esről lenne szó, és problémával találkoztam, hogy amikor ma be akartam kapcsolni a kijelzős nincs kép
, a vinyó megy, ahogy hallom be is tölt, a fényerőt lehet állítani, de amúgy semmi, csak a fekete kijelző, van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja/meg lehet-e javítani?
Előre is köszönöm!
P3dr0
-
Tim82
félisten
Mondjuk én nem használok Chrome-ot, szóval arra nem tudok mit mondani.
De az i5-520M is érezhető előrelépés volt energiatakarékossági szemszögből az alulfeszelt P8600-hoz képest, pedig ugye az i5 35W elméleti TDP-vel bír, a P8600 meg 25W-tal... Ehhez képest a P8600-as X200 (Windows 7, alulfeszelés RMClock-kal) bírt szűk 3 órát a 6 cellás akkuval, az X201 meg (CentOS 7-tel) kb. 20-30 perccel többet.
-
Tikakukac
titán
Ahham írja. Hát hogyne írná. Ugyan már, legyünk realisták, a dolgok nem így mennek. Van motorgyárban ismerős, ő mondott érdekességeket hogyan működik a ki mit mibe rak és miért dolog. Ami nem üti a mércét és kihullik de szinte olyan azt megkapják és aztán veszed te. Eredetinek eredeti csak milyen eredeti.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72468 üzenetére
Teljesen jogos, amit írsz, nekem is megfordult a fejemben.
A legjobb az lenne, ha itthon valamelyik szervíz lenne olyan jó arc, hogy ad el nekem olyan gyári csavart, amilyenre szükségem lesz.Nekik gondolom kell legyen ilyesmi raktáron, és gondolom nem a Lenovo gyári FRU-s csavarkészlet nagyon vicces 50 dolláros árán.
Elvileg amúgy a "kínai" is azt írja eredeti, új Lenovo csavar, dehát ez nyilván kérdéses azért, tényleg azt kapod-e 10 dollárért+free posta...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72465 üzenetére
Én sokszor vagyok túl precíz, elővigyázatos, nem tehetek róla.
Tudom amúgy, hogy kicsit túlzás, szó se róla.
Mindenesetre köszönöm szépen a véleményeket, tapasztalatokat, hasznosak voltak.
Szerk.: Ez így van, ahogy mondod. Nekem ez az "egyetlen saját kis masinám", így nem gond, ha pár hetet várni kell a csavarokra, max addig leveszem mégjobban az órajeleket+TPFC, úgy meg jó a gagyi öreg gyári paszta is.
Nyilván sokszor nincs ilyen úri dolga az embernek, ha idehoznak egy gépet, hogy beteg, és ha már egy órája meg lenne javítva is késő lenne, nyilván eszembe se jutna nem a gyári csavarokat azonnal visszatenni.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #72462 üzenetére
Köszi! Meggondolom akkor, hogy a régiek menjenek vissza.
Bár ha azt veszem, 2K HUF vs lelkinyugalom.... Jááj, nehéz kérdés...
(#72463) Tim82: Így már világos.
Épp ez a baj, hogy fogalmam sincs.
Nekem fürgébbnek hat az új noti a réginél pl. Chrome böngészés közben, még a procit masszívan alulórajelezve is az újon, amit nem tudok másnak tulajdonítani, mint a modernebb IGP-nek. Viszont hogy a régebbi IGP-n mennyire segít/nem segít az órajel, vagy a hardvergyorsítás kikapcsolása, az passz, nem kísérleteztem vele.
Szerintem ezt csak az tudná tutira megmondani, aki használta mindkettőt legalább pár napig. -
Tim82
félisten
Az i5-540M egy kazán a T420-asom i7-2620M-jéhez képest (mindkettő Turbó nélkül), visszavéve is sokkal kevésbé javul a régebbi cucc fogyasztása.
A gondolatmenet csak amiatt merült fel, mert felvetődött bennem, hogy valamikor csinálok egy X200s -> X201s hibridet, AFFS panellel (a meglévő, AFFS paneles X201 mellé
). Amilyen X201s alaplapot láttam jót, abban i7-640LM proci van.
Fogyasztás tekintetében akkor inkább a SB-es cuccok, ha beleférnek.
SB-t nyilván megnézem majd, ha az X220 összeállt, de az másik projekt.
Viszont az LM modelleken jóval kisebb órajelen jár az amúgysem túl acélos IGP, az nem tudom, mennyire szólna bele a felhasználói élménybe.
Ööö, ez mennyire számít szerinted, ha nem játszok rajta?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #72457 üzenetére
Jólvanna, csak kérdeztem.
(#72458) Tikakukac: Nem a menetet akarom elnyírni, csak ezek ilyen fóliás genyók, vagy mi, ott van rajtuk az a menetrögzítő cucc, viszont az csak addig működik, míg nem volt kitekerve a csavar, csak be. Tehát ha kiszedem, akkor az már nem lesz olyan, mint újkorában.
Szereltem már jópár olcsóbb lapost, ott ez nem volt szempont, de eddig ez a messze legdrágább gép, amit szétkapnék, ennek azért megadnám a maximális törődést, amit lehet.(#72459) azbest: Szerencsére megfelelő csavarhúzóból és jóérzésből nem lesz hiány.
Csak a menetrögzítő miatt aggódom, hogy nem fog jól szuperálni szétkapás után. Ebay-t néztem, ~2500Ft-ot kicsit sokallom egy pakk csavarért, no meg nekem csak a fele kéne kb. Ezért reménykedtem, hátha itthon valahonnan olcsóbban beszerezhetőek a szükséges mennyiségben.
(#72460) Tim82: Fogyasztás tekintetében akkor inkább a SB-es cuccok, ha beleférnek. Azok sokkal jobban skálázódnak kis fogyasztású módra. Az i5-540M egy kazán a T420-asom i7-2620M-jéhez képest (mindkettő Turbó nélkül), visszavéve is sokkal kevésbé javul a régebbi cucc fogyasztása.
Egyébként a feltevésed helyesnek tűnik. Viszont az LM modelleken jóval kisebb órajelen jár az amúgysem túl acélos IGP, az nem tudom, mennyire szólna bele a felhasználói élménybe.
-
azbest
félisten
-
Tikakukac
titán
Új csavar mi, hogy mi? Neeeeheeem
Az b@szna még be ha neked 1-2 kitekeréstől lemenne a menet a csavarról meg a hüvelyekről, az már igen tré lenne 80k-s új gépektől is.
Amire te gondolsz azt úgy hívják, hogy mondjuk hengerfej tőcsavar. Azt ha egyszer nyomatékkal lehúzod és kitekered utána csere. De azért el ne képzeld már, hogy ez laptopnál is így megy
-
-
HSM
félisten
Jut eszembe szakik, szétszedésnél a régi csavart szoktátok újrahasználni, vagy tesztek bele újat? Ha újat, honnan lehet beszerezni olcsón, ha csak néhány darab kell? Szét akarom kapni a T420-ast újrapasztázni, pont az a 4-5 fok hiányzik, hogy szépen/halkan tudjon menni, látszik, hogy gyárilag szépen belőtték a hőfokokat, hogy üzemeljen a venti, csak a vacak/öreg gyári pasztázás miatti offset pont elszúrja az egészet, és emiatt kevesebbet tud a minimális 2000rpm-es ventivel menni, mint amit szeretnék.
Viszont nem szeretném, ha az "újrafelhasznált" csavarok kipotyognának, szval nyugodtabb lennék új csavarokkal.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #72453 üzenetére
Dehogy, jogos feltételezés volt.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #72451 üzenetére
Nem nekem kell onnantól, hogy mire gondoltál, mint "részletezés".
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #72449 üzenetére
Nem, csak feltételeztem, hogy szótagolni akartál, de elqrtad.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #72447 üzenetére
Szóval szerinted a szótagolás egyenlő a részletezéssel?
-
-
SzalaiG
addikt
Javítós embert keresnék T61 és R60e javításához. Help!
-
adorjant
őstag
Hi!
Nincs valakinek véletlenül 15" T60 ATI kártyás,működő hűtője? FRU 41V9932.
Hátha nem kellene külföldről rendelni -
Tin
veterán
válasz
Feralheart #72437 üzenetére
nekem pont ezt produkálta a kb fél éves aksi a T530-on. szinte sose használtam akkuról, és 40-80% közötti töltésre volt beállítva, talán 4-5 töltési ciklus volt benne összesen. aztán amikor elkezdtem akkuról használni azt vettem észre, hogy 50% körüli töltés után azonnal suspendelt a gép, és lemerült az akku. csináltam 2-3 ciklusnyi battery gauge resetet, azt mondta minden oké, de továbbra is csinálta ezt. én is csinálnék a helyedben, ha utána is problémás, akkor meg cseréltesd ki, vagy ha nem garis, akkor vegyél újat. egyébként több ismerős járt már így, ha az akkut szinte sose használod vagy állandóan csepptöltöd 100% körül, eléggé hamar tönkremegy.
-
HSM
félisten
válasz
Feralheart #72433 üzenetére
Nekem megállt kb. fél órára, mikor még nem volt jól kalibrálva, aztán kicsit átírta a kapacitást, és utána jó lett.
-
soldi3r
veterán
válasz
Feralheart #72435 üzenetére
Es remelhetoleg nem W8
En lehet, hogy megprobalnam egy izmosabb toltovel, ha azzal sem, akkor en is teszek egy voksot az akku vasarlas melle.
-
Tin
veterán
válasz
Feralheart #72435 üzenetére
ez hogy egy adott százalékig egyenletesen merül majd hirtelen eldobja a töltést ez cellazárlat nem? gondolom ezért is nem tölti fel teljesen. nem értek hozzá, de sztem az aksinak 1-2 cellája döglött.
-
soldi3r
veterán
válasz
Feralheart #72433 üzenetére
Milyen laptop, milyen tolto?
-
bads1
aktív tag
Nem gyilkolnám egyáltalán
Csak pókerkliensek futnának rajta illetve adatbázis, de ahhoz inkább RAM kell meg SSD. Meglátjuk, jó lenne alapból egy HD+ kijelző, nem kéne még xarakodni vele utólag.
Először egy T500-al szemeztem de egy T420 alkalmasabb lenne rá szerintem SATA3-mal és Core i procival. -
HSM
félisten
Be lehet kellemes hűvösre állítani, de maxon turbózva és gyilkolva nyilván nem lesz halk/hűvös.
Maga a gép nekem nem cincog, de mintha a töltője csinálná kicsit. A 7200-as Seagate HDD-je nekem kicsit hangos a halk géphez képest, azt cserélni fogom SSD-re, light használatnál messze az a meghatározó zajforrás.
A panelcseréhez kell panel és hozzávaló lcd-kábel is. -
bads1
aktív tag
T420 tulajoktól kérdezném hogy mennyire melegedős a masina? Idle/load van e fura zavaró hangja? Gondolok itt a high pitch noise-ra is, ja, Intel grafikás gép érdekelne. Mostanában elég korrekt áron vannak jelen a piacon jó lenne egyet beszerezni.
Viszont szinte mind HD panellal szerelt amit jó lenne HD+ -ra váltani, ez mennyire drága móka? -
Tikakukac
titán
válasz
Feralheart #72426 üzenetére
Sehogy. Nem én voltam. Rakiban állós gép lehetett, totál lecsutkázva az akksi pedig elég instabil és kezdődik az összeomlás. Volt már nálam tizenciklusos akksi is ami full kuka lett.
-
Tikakukac
titán
válasz
Feralheart #72422 üzenetére
Ebben meg van 32
-
soldi3r
veterán
válasz
Feralheart #72421 üzenetére
Akkor lehet elotte ujratelepitenem a PM-t.
-
Tikakukac
titán
válasz
Feralheart #72418 üzenetére
1-2 reset kell neki. Nekem is volt 100%-os akksim, 6 reset után lett 16%-os. De az tényleg annyi
-
soldi3r
veterán
válasz
Feralheart #72418 üzenetére
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy Thinkpad laptopom 39%-nál hibernálja magát, és amikor felrakom töltőre, már csak 3%-ot mutat.
Akkumulátor Wear LVL-je 36%
Feltöltésnél 30-35%-ig nagyon gyorsan tölt, utána már nagyon lassan. (80% felett szinte megáll)Ti mit tanácsoltok ilyen esetben, mit lehet tenni?
-
Gondwana
addikt
válasz
Butcher82 #72386 üzenetére
Keresett itt valaki blankó billentyűzetet? (Egy időben árulgattam is, de nem akadt rá érdeklődő, most épp a cégben lóg a szerveren, így biztosan nem piszkálja senki azt a gépet)
-
meander
tag
Sziasztok,
Vettem egy Lenovo E440-t (egészen pontosan 20C5007Q), ami a Media Markt leírása alapján (onnan vettem) Nvidia GT 740M videó kártyával van szerelve. Jelenleg az eszközkezelő szerint Intel HD 4600 integrált videó kártyám van. Nvidia drivert nem raktam fel, mert nem találtam a Lenovo oldalán.
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hol tudnám megnézni a beépített videó kártya típusát? Konkrétan azon gondolkozom, hogy átvertek és ebben nincsen benne az Nvidia kártya, vagy az csak azért nem látszik, mert nem installáltam hozzá drivert?
Mint látható, nem vagyok túl rutinos, de remélem tudtok segíteni.
Köszi
Ákos -
Butcher82
senior tag
válasz
donjohnson #72407 üzenetére
Hát ez jó
Egyébként ha valaki nagyon nosztálgiázni szeretne van itthon egy szinte új állapotban lévő 760XL , hozzávaló külső floppy meghajtóval egy közel null kilóméteres IBM egérrel és egy doboz bontatlan floppy lemezzel. Azt hiszem Win98 van rajta.... Aki rákattanna írjon privátot, hátha meg tud győzni, hogy váljak meg tőle
-
SzalaiG
addikt
Hali! Mi a neve az Fn gombokat működtető drivernek-szoftverne?
Thinkpad - Ideapad programja ugyanaz? -
-
donjohnson
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest