- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
peterr85
tag
W520-nak létezik ismert típushibája amire érdemes odafigyelni, vagy problémamentes mint a t500?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tikakukac #74986 üzenetére
Igaz, nem sokkal utána dobott is egy kék halált, de ez szerintem nem feltétlenül gond.
(#74988) HSM: Sokkal jobb lett. Itt a kép amit este csináltam, igaz, a burkolat nincs rajta. Üresjáratban 35 - 45°C körül van, az nagyon jó szerintem. Érdekes, hogy a 2. mag mindig hűvösebb kicsit.
-
Vannak kisebb-nagyobb különbségek a W-k javára. Linkelgetni most nem állok neki, holnapig még korlátolt mobilnetről nyomom.
De ThinkWikin megtalálod ezeket a típusokat. Ilyenek szoktak lenni hogy erősebb GPU, több VRAM, alapkiépítésben is erősebb procik, esetleg több RAM-slot, W520-nál beépített színkalibráló is van már. -
Wyll
őstag
válasz
FoxiestFox #74991 üzenetére
T és W között mi a különbég? (Mintha olvastam volna, hogy csak a vga. Ha ez igaz, akkor melyik javára?) Illetve a 10-es és 20-as között? Tudnál esetleg példa-linket is?
Uzi74: köszönöm a kimerítő elemzést
az említett példányról már lemondtam, de legalább ezt most te is megerősítetted mivel szar monitort nem akarok venni, már megszoktam a jót
-
Uzi74
senior tag
Én 1 éve gyűrök egyet, 4300M a proci, 16GB Ram, 500GB ssd, FHD IPS, Nvidia 430M és meg vagyok vele elégedve alapvetően. A touchpad-et nem szeretem, de általában egerészem.
Én a hibrid vinyót dobtam ki, nem szórakoztam a bay-el, páran írtak problémákról, furcsa jelenségekről a nem eredeti bay-ekkel kapcsolatban.
Viszont én nem venném a 1600x900-as kijelzőt, ami nem is IPS ha jól tudom.Ez a kevés 14 colos gépek egyike, amibe erős procit lehet tenni, akinek teljesítmény kell hordozható formában szerintem továbbra is jó vétel, még ha itt a fórumon nem is kedvelik annyira az újabb szeriákat.
-
-
Wyll
őstag
Uraim, a mai eszmefuttatás (74946, és környéke) után - amit ezúton is köszönök -, összefoglaltam az igényeimet egy veendő laptoppal kapcsolatban - ha esetleg megtiszteltek a véleményetekkel, azt megköszönném!
-
-
Gabesz87
veterán
Egy kis észrevétel: basszus, nekem van úgy 2 éve egy Edge E530-as gépem, és most a T400. Hát mit mondjak, eddig fel sem tűnt, hogy az Edge-nek ilyen rossz a képe. Nekem legalább is megfelelt, azért olyan nagyon rossznak nem mondanám, csak így a T400 mellett tiszta kékes, hidegfehér.
-
Tim82
félisten
válasz
zsoltix #74979 üzenetére
Mondjuk 40-50 Celsius fok között, inkább 40 fele, mint 50. (Pár lapos böngészés, pár százalékos procihasználattal nekem ennyi volt T500-zal,, ami majdnem ugyanaz, mint a W500, gyakorlatilag picit gyengébb a dedikált GPU-ja és ennyi az érdemi különbség.)
Alulfeszelés sem árt, ha T9*** a proci, az sokat segít, de anélkül is legfeljebb 50 fok körül kellene lennie.
-
zsoltix
tag
válasz
FoxiestFox #74978 üzenetére
Normális helyzetben amikor nincs terhelve mert az intel megy hany fokon kene lennie?
-
-
zsoltix
tag
Sziasztok ma vettem egy w500 at és tesztelem Aidával. A hőmérsékletnél van egy GPU dióda rész amire 110 fokot ír. Hűtő ventilátornál meg 100% ot. Ez normális lehet?
Köszi a segítséget -
Francia91
veterán
válasz
Gabesz87 #74966 üzenetére
Gondolom az integrált Intel IGP-vel megy a T400.
RAM modulok egyformák vannak-e benne?
BIOS-ban kapcsold ki az "Intel Virtualization Technology"-t. Ez ennél a chipsetnél gyakran előforduló probléma. A virtualizáció kikapcsolása, és az egyfroma RAM modulok alkalmazásával kiküszöbölhető
Emlékeim szerint, ha jól tévedek -
Gabesz87
veterán
válasz
Bocsi, ez nem lesz jó, a képen sajna nem igen látszik. Viszont érdekes, ha nagyítok az oldalon, akkor már jó. Csak normál méretben, 100%-ban ilyen "elmosódott, szétesett, darabos, raszteres" a szöveg. De nem mindenhol. Nem értem.
(#74971): ivana: igen, valószínűleg én voltam. Próbálkoztam virtuális XP-vel, de az kínszenvedés. Ezért akartam inkább egy régebbi gépet, amint normálisan fut az XP. Amúgy Inventor 2008 tervező progihoz kell.
-
válasz
Menj az xp topikba, ott valószínűbb, hogy tudnak segíteni. Egyébként ha ez xp-t igénylő program akkor miért nem vm-be raktad az xp? Vagy azt se szereti? (Volt valaki ilyennel a milyen notit vegyekben, talán pont te...)
(#74970) Aggregátor Ha a hűtő ráfeszül úgyis szétnyomja, szétkenni nem szabad mert légbuborékos lesz.
-
barnam_
nagyúr
A paszta önmagában lehet, hogy jobb mint a gyári... de ennyi már szerintem nem vezeti hatékonyan a hőt. A HMM 0.2 grammot ír
MX4 lesz, egy vékony rétegben.
(#74967) dying_star: korrekt eladótól vettem itt a PH-n, jó áron... lehet nem is az ő gépe volt.
(#74969) HSM: igen, emlékszem, de valahogy akkor is elképzelhetetlen számomra. Na most majd kiderül
-
HSM
félisten
-
-
Gabesz87
veterán
Ha már itt vagyok, kérdeznék még valamit. Most tűnt fel, hogy a szöveg elég rondán fest néhol a böngészőben, pl. most ahogy írom ezt a szöveget, ez is. De itt egy kép, látható, mire gondoltam:
Chrome-ot használok, de megnéztem IE-ben, ott is ilyen. Video driverek fent vannak, mostmár minden fel van telepítve. Erre valami ötlet?Hopp, ez a kép nem nagyítható. Mindjárt megoldom, csak közben még az oldal is haldoklik. Hurrá.
-
válasz
barnam_ #74963 üzenetére
Biztos nem, de ez a gyárinál jobbnak tűnik. Ilyen kék szar szokott lenni a gyári, az mindig beszárad. Ez szerintem valami nem túl minőségi cucc, de nem a gyári. De az is lehet, hogy nem a paszta a baj hanem az, hogy rosszul rakták fel. Ha ez egy T410 akkor 90 fok huzamosabb terhelés alatt akár még reális is friss, de gyengébb pasztával. Szóval mx4-et neki aztán kész.
-
barnam_
nagyúr
Szerintetek gyárilag ilyen a pasztázás?!
Ilyennel mindenesetre én még nem találkoztam... Nem csoda, hogy 90 fokos az a szerencsétlen proci.
-
Gabesz87
veterán
Igen, ezzel az oldallal én is találkoztam, és láttam, hogy valami Disabling Tool for Intel Turbo Memory cucc kéne, le is szedtem, és fel is akartam tenni, de nem nagyon sikerül. Nem telepítős, hanem van 3 fájl, egy .cat, .inf, .xml. AZ eszközkezelőben próbálnám frissíteni az illesztőprogramot, betallóznám a helyet, ahová tette, de nem talál semmi, mert elvileg valami iaNvStor nevű sys fájlt keres. Olvastam, hogy ez a Turbo Memory gyorsítja az op.rendszer bootolását, van valami külön erre a célra hivatott kis memória, vagy mi a fene, de olyat is olvastam, azt hiszem, hogy XP-nél ez nem működik. Ezért gondoltam, hogy akár le is tilthatom.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Szereztem itthoni munkára egy T400-as gépet, amire XP-t tettem. Ne kérdezzétek miért, egy régi program miatt, ami újabb Windowson nem nagyon megy, vagy csak nyögvenyelősen. Szóval a gondom az, hogy az eszközkezelőben mindig ott van egy PCI memóriavezérlő nevű eszköz, amit sehogy nem tudok telepíteni, azt sem tudom, mi az igazából. Minden indításkor próbálná telepíteni a Win, persze sikertelenül. Tudtok rá megoldást, vagy tiltsam le, fölösleges?
-
Tikakukac
titán
Milyen szomorú kiherélni egy x200 testvérmodellt
De hát ez van, ha alkatrész kell az kell.
-
Chaser
legenda
Alattuk ott voltak a kis pöttyök, esélyes hogy tényleg ragasztó. Melyik nem normális találta ki a szöggel vert padot?
főleg ilyen megoldással.
Wyll Vennék egy 420-ast, bele egy 250-es értelmesebb SSD, ha nagyon kell tárhely akkor valami terás hdd,2x8GB ram ha kell, még akkor is jóval 200k alatt megvan.
-
Wyll
őstag
válasz
Tikakukac #74948 üzenetére
pü
dying_star: miért nem? azok miben rosszabbak?
Tim82: én is valami régebbiben gondolkodtam eddig amúgy: olyan 200+ környékén reményeim szerint már össze lehetne állítani egy régebbi, de azért kellően ütős, thinkpad minőségű konfigot, ami ugyanakkor mégsem volna a gyári ár közelében.
-
-
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Adódott egy lehetőség venni egy Lenovo ThinkPad T440p 20AW gépet, elvileg elég kedvező áron. 14", 1600x900, Core i7 4600M, 16GB DDR3, 500GB hibrid hdd, DVDRW, HD4600, FR, DP, 2 év világgari, fekete.
Nekem a fenti adatok egy elég combos gépről árulkodnak, de mit kell tudni erről a típusról, amit az adatok nem árulnak el? Jó konstrukció? Mennyire jók bennük a kijelzők? Milyenek a hangszóróik? Bay-t lehet bele tenni SSD-sítés céljából?
A fenti gép kb. mennyi lehet boltban? Összességében mennyire jó szívvel ajánlanátok? Az adatlapomon szereplő gépet váltaná, ha váltaná. -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #74941 üzenetére
Mivel muszáj volt
Valami tisztítószerrel meg szivaccsal. Pár tüske le volt mállva, meg úgy nézett ki mintha kosz lenne a rücskök közt. Nos nem kosz volt, hanem a rücskök szépen málltak le, le is jött mind. Simább lett mint az 500-as padja.
-
-
-
Tim82
félisten
-
Kube
senior tag
válasz
FoxiestFox #74932 üzenetére
Köszönöm
és ilyet hol lelhetek fel?
Amúgy egyiket se használnám mert egeres vagyok, persze a vonaton pöcök szigorúan
.Szimplán maximalista okok miatt szeretném kicsit feljavítani. Ha ránézek akkor az is legyen már tiptop állapotban
-
-
Kube
senior tag
Üdvözlet!
Kisebb kérdésem lenne T420 touchpad kopásával kapcsolatban. Ezt lehet anélkül orvosolni, hogy komolyabb költségbe kerüljön a dolog?
-
tyccon
tag
Sziasztok! Egyik barátomnak van egy Thinkpad T23-a,Pentium III 1000MHz procival,1GB RAM-al.Nagyon ragaszkodik a géphez,ezért szeretném a procit kicserélni valami erősebbre,amitől jobban pörögne a gép.Milyet tegyek bele?Két magos mehet bele? Lehetőleg ne legyen drágább mint amennyit a gép most ér
Köszi előre is a segítséget. -
HSM
félisten
válasz
Chaser #74919 üzenetére
Igen, lehet benti gép volt.
Tettem bele pár ciklust, először ilyen szűk 60%-os kondíciót mutatott, ami egy gauge reset és pár töltés/merítés után felmászott egészen 93%-ig. Működésre teljesen patika, nem melegszik, jól bírja a gyilkolást kis töltöttségnél is, nagyon egyben van. Túlzottan is, olyan mint az új, ez keltett bennem némi gyanút.No, meg a műanyag illesztésen némi gyanús karcolás.
Mondjuk az sokmindentől keletkezhetett.
A PM ezt mutatja most:
Ez akkor eredetinek tűnik?(#74920) soldi3r: Igen, ettől tartok én is, hogy ha valaki elég ügyes, kellő felszereléssel tuti át tudja programozni a gyári elektronikát is más cellákhoz egy felújítás keretében. Vagy ugye az azonos szériaszámú "eredeti" csipek.
-
Chaser
legenda
Teljesen más infókat ír, nem sanyo/sony/lg/pana, hanem valami mást ír cellagyártónak. Tegyél az akkuba pár ciklust, majd akkor írja a helyes értéket. Elég sok pár ciklusos több éves akku járt már nálam, nem feltétlen használják sokan akkuról a gépet, pl lehetett céges benti gép.
-
HSM
félisten
válasz
peteracs #74908 üzenetére
Nekem is nehezen jött ott le, elmaszatoltam vele vagy 10 percet, de cserébe ott összerakásnál se volt ott egyszerű. Kis pöcök van ott emlékeim szerint.
(#74912) Chaser: De mit jelent ez az "elektronikánál bebukott"? Kiírta a PM, hogy bocs, nem gyári akku?
Csak azért kérdezem, mert nekem van egy gyanúm, hogy felújított a T420 akkum, 41 ciklus kicsit túl szépen hangzik egy bő 3 évesen vett gépben, szűk 7%-os elhasználódással Sanyo nagyakku létére.Pláne, hogy először ilyen szűk 60%-osnak hittem magát az akku, utána mászott csak fel 93%-ig, először bosszankodtam is, vettem egy gépet 6 cellás akkuval 9 cellás méretben.
Persze, a PM nem panaszkodik rá, külsőre is Lenovo, de azért nem mertem rátenni az akku-FW frissítést.
Aztán persze, lehet csak mákom volt, és kifogtam egy patent megkímélt akkut, de jó lenne valami módszer, amivel ki lehetne deríteni (az akku szétbarmolása nélkül), mi is a helyzet. -
Chaser
legenda
válasz
peteracs #74913 üzenetére
Valószínűleg nem volt még szétszedve, azért agárkodik. Esetleg nagyon pici kis kétoldalú ragasztó is lehet alatta. Szűz gépet azért nem lehet feltétlen olyan gyorsan szétkapni mint sok videóban látni, pláne, ha első alkalommal találkozol olyannal.
szerk: Dhampir Tartalékgép teljesen jogos, attól független azért elvárja jogosan mindenki, hogy ne hónapokat kelljen várni egy szervizre, legyen szó akár 100k-s konzumerről is. A baj azokkal van, akik 100k-ért elvárják hogy másnapra kész legyen a gép ha gond van, mert "munkára kell"...
-
peteracs
csendes tag
válasz
metal01 #74910 üzenetére
A user guide-ot néztem már korábban, azért köszi.
De a videóban csávónak olyan könnyen lejön, nálam olyan, mintha a műanyag alatt még fogná valami. De ott elvileg nincs se pöcök se csavar.
Egészen pontosan a Thinkpad felirat felett, a kurzor alatti 3 kis bemetszésnél szorul, nem akar elválni a magnézium váztól.
-
Chaser
legenda
Eddig ami ugy. akkut láttam, bármilyen volt kívül, elektronikánál bebukott. Nyilván gépben néztem pm-ben, kívülről nem látszik. Mivel szökő évtizedente veszek bayről akkut így 99%-ban csak gyárival van tapasztalatom, de innen-onnan esett be pár ugy. akku. Bayről is szerencsére eredetit fogtam ki x200-ba.
-
Tikakukac
titán
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #74907 üzenetére
A mai világban kell, hogy legyen egy tartalék (akár olcsóbb, használt) gép, főleg, ha a kenyér bánná meg a napesti csüccsöt, aztán lehet menni kőlevest kavargatni.
Lehet, hogy itt kéne élni? (vagy már ezen a színvonalon tartunk?)
-
peteracs
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem...
Nekiálltam szétkapni egy Thinkpad T410-et, de elég korán elakadtam.A billentyűzet keretét (csuklótámaszt) nem tudom leszedni. Szerintem minden csavart kiszedtem, körbe a kis pöcköket mindenhol ki tudtam pattintani, de a jobb alsó saroknál, a ferde Thinkpad felirat környékén valamiért nem akarja az igazságot. Van valami ötlet? Vagy valami, ami elkerülhette közben a figyelmem?
Előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #74906 üzenetére
Igen ez remek dolog, főleg mikor 3 hónapig nincs laptopod és mondjuk nincs 2-3-4 géped, mint nekem. Imádják a kusztomerek, váltott lábbal szökkennek mikor megtudják, hogy a szerviz már a gépüket sem találja. Nonstop telefon-ideg-emailek és vergődés. Micsoda remek dolog is én is csinálnám, de inkább nem
Na ezekből lesz a soha többet Lenovo vásárló vagy azok akik egyből apróra tolják a gépet. Vagy van az a réteg is aki megint azt vesz, mert hát micsoda ajánlat. Tudok olyat akinek 2 napra rá betojt az Y510 és az is mehetett gariba. Van aki sohasem tanul
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #74896 üzenetére
Igen biztosan van akinek nincs gondja velük. De inkább van. Szerinted az mennyire normális, hogy az országban legtöbb Lenovot eladott lánc sem éri el a szervizt, hogy megkérdezze a leadott 50-60 gép állapotát? Vagy, hogy a gépek hibásan jönnek vissza meg agyon karcosan? Szerintem semennyire. És lehet szidni mindegyik szervizt, de ahol úgy működnek a dolgok, mint náluk az kuka-semmi-hulladék.
Nézd meg, hogy hány z580 illetve z585 szerepel eladásra a Hardveraprón. Ritka, mint a fehér holló.
Igen, mert ha bajuk van akkor nincs hozzájuk semmi és csereutalványt rak ki a Lenovo
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #74903 üzenetére
"Igen, olyat még nem láttam hogy az elektronikát is meg tudták volna hackelni. "
Hogyan ellenőrzöd, hogy hekkelt elektronika van benne, vagy gyári? Valamint azt, hogy az akár gyári elektronika mögött nincsenek-e nem gyári cellák? Természetesen mindezt az eredeti Lenovo tokban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- OLCSÓ MONITOROK
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged