Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Másnak ezt ha jól emlékszem, wifi driver cseréje megoldotta, keress vissza "latency" keresőszóval a topikban és találsz rá valamit.
-
Na szóval.
Megnéztem, csináltam egy mérést.Az a hatalmas kiugrás akkor keletkezett amikor mindig berecseg a hang, tehát bemegyek az eszközkezelőbe és rányomok hogy "Hardverváltozások keresés", na viszont csak akkor ugrik így ki a latency ha a hálózati eszközöknél keresek hardverváltozást, tehát valószínűleg vagy a wifi driver a gond vagy a LAN driver.
A mérés alatt YouTube-oztam amúgy.
-
HSM
félisten
Nálam amúgy ilyen értékeket ad a leggázosabb felhasználás, amit találtam eddig:

Chrome browser, HTML5 Youtube player, miközben tölti le a videót. A figyelmeztetések ellenére tökéletes a hang, nem akad se LAN-ról, se WIFI-ről. Lanról extrém háttérhasználat mellett sem. Wifiről csak akkor használom, ha úton vagyok, akkor nem kap úgysem komolyabb gyilkolászást, azt passzolom.
Túl komolyan az első oldalt nem szabad venni, a DPC idők amik igazából érdekesek alul.
Képet kicsit összenyomorgatta a PH, sorry érte. -
HSM
félisten
-
Kube
senior tag
Két helyen próbáltam, mind2 helyen eddig stabil volt, más nem használja. Más eszközzel jó stb. Ezeken én már túl vagyok, ezért mondtam, hogy a modul a bűnös. Már csak az a kérdés, van rá megoldás, vagy másikat kéne venni bele...
Mivel már voice chaten is voltak problémák, így megnéztem néhány multiplayer játékban is, ott is gyönyörűen produkálja. Kábelen persze semmi. Más eszköz jó a wifin, mind2 helyen, ugyanúgy.
-
Kube
senior tag
Ránéztem neten is, a probléma valós. Egy régebbi drivert (17.1.0) javasolnak, sajnos az sem segített. Nem tudom még mit írhatnék, nem stabil a wifi kapcsolat, amiért egyértelműen a modul a felelős. Én se tudok többet, de ha megmondod mit írjak még le, állok rendelkezésedre.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Intel Centrino Advanced-N 6205
Windows 8.1
driver letöltve, telepítveHa olyan alkalmazást használok ahol bizony követelmény a folyamatos kapcsolat, akkor sajnos néha random feljönnek kisebb laggok. És kiszűrve a wifi modulhoz jutottam el. Valaki tapasztalt már hasonlót? Lehet valahogy fixálni a problémát?
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Főleg rosszul megírt driverek, vagy felesleges blokkoló extrafunkciók. Először meg kéne nézni, ez-e a gond.
[link]
Ja, és ami fontos, hogy nem-e csak simán a CPU maxolódik ki, mikor megakad. Az látszik simán a feladatkezelőből. -
-
-
HSM
félisten
Akkor sanszosan stimmel a mintavételi frekvencia.
Valóban nem ismertem azt a topikos okosságot.
Mondjuk sajnos nem tudok vele egyetérteni, akárhogyanis szeretem én a zenét, ha épp a sava borsa nem jön át gyengébb cuccokon. 
A rendszered szvsz teljesen rendben van, bár a presentert nem ismerem.

(#75582) qnadam: Via nekem is volt, igaz VT2021-es. Érdekes hangzású cucc, közelsem volt annyira doboz, mint a Realtek, de az sem az igazi.

Érdekes, engem amúgy az alapzaj nem igazán szokott zavarni (nyilván azért jó, ha minél kevesebb), sokkal kényesebb vagyok arra, hogyan szólal meg. A Realtek ALC1150 az én lapomon síri kussban volt, 0 alapzaj, ehhez képest az X-fi valamiért az előlapi kimenetre komoly adag zajt szedett össze (gondolom a gépházban végigvezetett "front panel" vezetéken), értsd pl. FPS játék közben a halkabb részeken tisztán hallani lehetett ahogy mozgatom az egeret, meg amiket a mitac gépre írtál, mégis inkább arról használtam cincogás ide vagy oda, mert annyival szebbet szólt.

(#75583) tothjozsi96: Magas DPC latency, leggyakrabban, vagy elfogyó procierő.
-
Dhampir
félisten
válasz
qnadam
üzenetére
Lenovo ThinkPad Speaker Quality Driver, ezzel lehet kicsit javítani a hangzáson az alábbi típusok esetében:
- T510 / W510
- T520 / W520
- T530 / W530 -
Pár napja elkezdte a Lenovo T400-asom azt hogyha bekapcsolom akkor a Windows bekapcsoló hangja annyira beakad hogy szó szerint berecseg, tehát eddig ilyen nem volt, nagyon ritkán volt hogy a YouTube hangja megakadt miközben videót néztem és közben mást is csináltam.
Ez mitől lehet? -
már majdnem beírtam, hogy az asztalimban egészen rendben van a realtek hang, aztán megnéztem, hogy mi van benne: VIA VT1708S

a dobozhang is csak egy dolog, nálam a legalja egy albacomp feliratú mitac gép volt, ott a zajon kívül a rendszer minden rezdülése hallható volt a hangkimeneten, egérmozgástól a vinyóműködésig

-
andersen10
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pont hogy a 400-as, 500-as szériáig jó modifikáció nélkül. Van itthon 2504-es dokkolóm egy hűséges öreg T61-el, azt simán rápattintottam.
Egy trükk van, amit nem tudtam,először vissza is vittem, hogy hibás az állvány: a karok széthúzása után LEFELÉ kell kicsit nyomni a felső részt hogy kioldjon és más szögbe állíthassuk. Asszem 0, 15, 30, 45 fokba állítható.
Kube: ugyanaz a mozdulat mintha simán az asztalra tett dokkba pattintanád be a gépet. Sőt ez még jobb, mert nem csúszkál el.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Öööö, az megvan, hogy a fórumtárs által írt állvány az jó a W500 + 2504 Dock pároshoz?
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Logitech Alto?
-
válasz
andersen10
üzenetére
Én elég régóta keresek ilyesmit W500-hoz... létezik vajon?
-
Tim82
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
Ugyan pont ez az állvány nekem nem volna jó, de nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a boltra, berendeltem egy ilyet. Jó lesz X220 + Ultrabase Series 3 pároshoz, a kis rögzítőpöckök eltávolítása után.
-
Kube
senior tag
válasz
andersen10
üzenetére
Ejha, na ilyet se láttam még. Ebbe nem nehéz így belepattintani a jószágot?
-
andersen10
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
A kép még 1x:

-
andersen10
aktív tag
Elvileg nem lehetséges, gyakorlatban némi fúrásfaragással mégis sikerült.
40Y7676 ThinkPad notebookállvány, rajta egy 4337 dokkoló benne a 430s. A gond az volt hogy a 4337 dokk (T420, T430) formája más mint 2504 (T60 - t400), ezért le kell csiszolni itt-ott belőle (mármint az állványból). Kár, hogy az újabb dokkokhoz nem gyárt ilyet a lenovo, mert hasznos cucc, 45 fokban pont jó magasságba emeli a notit dual monitoros használathozÉn az outlet.77.hu shopban találtam jó áron ilyen álllványt, még van nekik 3 db
-
Tim82
félisten
Ami a Linuxot illeti, gondolom, azért ott is fontos jól belőni a master frekvenciát.
Őszintén szólva, EQ-ba sem nyúltam bele (Clementine-t szoktam használni). Már-már szívfájdítóan részletesen szól, a fejhallgatónak kicsit hangsúlyosak a mélyei, de nem eltúlzottan. Ennyi nekem elég ahhoz, hogy tényleg élvezzem, nem érzem a szükségét a belepiszkálásnak.
Sajnos nem tudsz zenét hallgatni rendszer nélkül.
Ezek szerint nem ismered a mondást, amire utaltam: "A zeneszerető zenét hallgat a rendszerén, az audiofil meg azt hallgatja, hogyan szól a rendszere a zenével." (Azt hiszem, egyik, hi-fi topik táján előforduló fórumtársnak is ez az aláírása angolul.)

"Rendszerem" persze van, de az belépőszintnek számít: SoundBlaster X-Fi HD + KCE-205 + Presenter fejhallgatóerősítő (2., javított változat) + Maxell Retro DJ.
-
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Sziasztok!
Csak egy érdekes tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek (korábbi hozzászólásomban leírtakra kerülő megoldásként), hátha másnak is hasznos lesz, esetleg más is találkozott a jelenséggel:
- Lenovo T400
- 2x2GB DDR3 Samsung RAM
- a legújabb 3.24 BIOS verzióval
- BIOS default beállítások visszaállítása után a Config ==> CPU ==> a két virtualizációra vonatkozó beállítás bekapcsolását követően:
- a MemTest86+ random időközönként teljesen kifagy (csak a power gomb hosszú megnyomása segít), miközben a memóriamodulokra nem jelez semmi hibát.
- a Windows 7 64 bit installere is random időközönként, más-más fázisokban fagy meg.
- a fenti két virtualizációra vonatkozó beállítás nélkül a MemTest 12-24 órákat fut, hiba nélkül.Esetleg tudja valaki hogy pontosan mit is jelent a fenti két virtualizációra vonatkozó feature?
(jogos a kérdés, hogy miért nyúlok olyasmikhez a BIOS-ban, amikről nem tudom mit jelent
)Előre is köszi!
-
HSM
félisten
Sokmindent elrontottak az újakban.
rudit-t tudom idézni a T450 teszt végéről: "Régi thinkpadesként annyit fűznénk a dologhoz, hogy a T450 a visszahozott pöcökegérgombokkal lépett egyet a jó irányba. Ezzel a tempóval haladva a 90-es sorozat talán már újra olyan lesz, hogy a konkurensekre pillantást se vetve lehessen ajánlani, úgy mint régen. Bízunk benne, hogy a várhatóan pár hónap múlva érkező T450p-vel jobban eltalálják majd a fogyóban lévő ThinkPad-rajongók igényeit." [link]
Nekem az a hatalmas mákom, hogy minden valószínűség szerint még remekül elleszek nagyon sokáig a T420-ammal. Akár túl a T490-eken is.
-
Kube
senior tag
Mikor megláttam az újakat hányingerem lett. Az teszik tönkre ami pont hogy jó ezekben a gépekben. Bár én még T440-et nem fogtam a kezeim között, de ahogy hallom nem csak a szigetes billentyűzettel sikerült szétgányolni, hanem egyúttal hozzányúltak a trackpoint gombokhoz is. Az újban már visszarakták úgy tudom, ha így haladunk pár éven belül talán visszajutunk a rendes minőséghez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kube
senior tag
Én 1 hete vagyok Thinkpad tulaj, szabályosan úgy érzem törődik velem a cég, a brand. Halom opció, modularitás, BIOS-ban is mindent belehet állítani amit nem szégyellek. Jó anyaghasználat, jó support. De, hogy még a hangszórója is jól szóljon a többihez képest, ez már több a soknál

-
HSM
félisten
A DSD-t nem ismerem, arra gondoltam, amit írtam. 24biten, veszteségmentesen, nagyon szépen tud szólni BR lemezekről (tipikusan koncertfelvételek). Csak sok lejátszóprogram nem igazán eszi meg, csak az alap DTS részét, az meg nem nagy alkotás.
Ami a Linuxot illeti, gondolom, azért ott is fontos jól belőni a master frekvenciát.

Az említett fülest nem ismerem, de tudom, nem az ár számít, nekem is 15 000 volt csak a fülesem, szerintem lassan 10 éve és teljesen korrekt.

Hát igen, mindenkinek más a "jó zenei élmény". Sajnos nem tudsz zenét hallgatni rendszer nélkül.
Tény, nem olcsó, és valahol meg kell húzni a határt. Ugyanakkor a mai napig emlékszem, mikor 4-5 év "kihagyás" után vettem egy használt Audigy1-et az alaplapi hangkari helyett fillérekért... Hirtelen hallottam a hangszereket a zenében!
Olyan dolgokat lehetett meghallani, csak pislogtam. Az Auzen X-fi pedig még egy komoly szint felfele ilyen téren, ami a legkisebb rezdülést is félelmetes pontossággal adja vissza. Úgy képzeld el, hogy más hangkártya nem tudta felállítani a szőrt még a hátamon ezen kívül.
Na, ez a hozzáadott érték. Kicsit hiányzik is, de én is sajnálok ezért 30-40 ezreket kiadni. Pláne most nem is férne bele sehogy a költségvetésembe. 
Régen sokat hallgattam mobilon zenét, nagyon kényelmes volt, nem kellett +1 kütyü. A Sony W800-asom jól is szólt.
Utána a K800i-m is még viselhető volt, sőt, utána már nagyon neccesen, de a Samsung Galaxy W is, de ott már nagyon nem volt az igazi. A Sony Xperia P hangját viszont sehogysem tudom már megemészteni. 
(#75559) simonjoe: Az 30-as, már Realtekes... Nem csoda, ha nem nyűgözött le...
(#75560) qnadam: A 00-s, 10-es, 20-as még jó a Conexant-al, de Realtek-est próbáltá már? Én ugyan nem laposban, de asztali alaplapban találkoztam a csúcsmodelljükkel, és a hamis dobozhang a legjobb, amit írhatok róla. Ezt más is megerősítette, Asus lapban, szval nem a Giga lapom sara volt.

(#75561) Kube: Igen, a Conexant jól szól benne. Érdekes, nekem a saját hangszórós hangja is bejött. Nem nagy szám persze, de mégis hallgatható, a beszéd érthető, egész meglepődtem.
(#75562) thgergo: Nekem is dokkról megy. Összeszed kis zajt, de semmi komolyat, csak akkor hallom (fülesben), ha nem szól semmi és síri kuss van és nagyon figyelek és rángatom az egeret és hasonlók.
Nekem a közepes Series 3 dokkom van, egy DVI-vel, 6db USB2-vel: [link] -
thgergo
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
T420 hangzása is használhatatlan a dokkolón kimenetén erősítőre kötve, túl nagy zaj keveredik be a dokkoló felől. Pedig pont emiatt vettem nagyobb dokkolót amin van audio kimenet is...
Érdekesség hogy a laptop saját audio kimenetén jó a hangminőség.
Gerjed a tápellátással? -
csak mert még nem hallottatok igazán rossz laptophangot
utána a thinkpadek csodálatosak lesznek 
-
Annyit írtatok a hangzásról, h rákötöttem a T430s-t az erősítőre. Megdöbbentően sz@..r, inkább fos mínusz kettő a hangminősége.

-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hmm.. tényleg nem rossz

-
válasz
Francia91
üzenetére
N900-at is jónak írják, de az N91-hez képest pocsék. Xears XE200Pro-val hallgatom, de fejessel is ez a helyzet. N91-nek volt alap susija, minden másban jobb mint bármi mobil, amit hallottam.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy az N8 hangkeltője sem utolsó

-
-
Tim82
félisten
Ami kell, ha értékelni szeretnél jobb hangcuccokat:
-kellő minőségű forrás (preferált a veszteségmentes FLAC egy igényesen elkészített CD forrásról, maximalistáknak DTS-HD MA [link])Zenét lehetőleg flac-ben vagy legalábbis 320kbps mp3-ban hallgatok - igazság szerint ezek között én nem érzek már minőségbeli különbséget. Efölött kénytelen vagyok már abban hinni, hogy - ha csak nem olyan, jó pár havi-évi nettó fizetésembe belekerülő rendszerről van szó - nem fogom meghallani a minőségbeli ugrást. (Amúgy nem tudom, zenehallgatáshoz mennyire vág ide a DTS-HD MA, nem a DSD-vel kevered inkább?)
-megfelelő szoftver-réteg, egyfelől a lejátszó (pl. Foobar2000), másfelől kivinni a hangot a gépből (preferált kikerülni a windóz mixert, pl. ASIO-val, és megfelelő frekvenciára tenni a kimenetet)
Mivel az X201-et használom Linuxszal, mint daily drivert, nem érintenek a Windows-os audioproblémák (persze fognak, mihelyt megjön az akkum az X220-hoz és rendesen belakom, de akkor sem fogok visszaállni kizárólagosan Windows-ra).
-jóminőségű fejhallgató, ami értékeli a meghajtást (külső erősítő+hangfalnál nagyon mélyen zsebbenyúlós a kellő szint)
A Retro DJ egy árkategóriájához képest kimagaslóan jól szóló fejes (nem véletlenül ajánlják a vonatkozó topikban), persze nem ér fel pl. egy Beyerdynamic DT770-nel, de annyit nem fogok rászánni egy fejhallgatóra. Egy Beyerdynamic DTX 710 lesz még valamikor, esetleg egy Takstar Pro 80, de afölé nem mennék.
Köszönöm azért az oktatást
, de félreértettél: arra céloztam, hogy annyira nem vagyok "audiofil" alkat, hogy ár/érték arányban nem feltétlenül arányos minőségnövekedésre költsek számomra feleslegesen. Röviden: nem tekintem annyira fontosnak az "audiofil élményt", még mindig zenét hallgatok, nem rendszert. Persze, törekszem a jobb minőségre, de csak egy bizonyos pontig és kis lépésekben...Hozzáteszem, én eleve csak a jó öreg Wolfson DAC-os SGS-en tudtam értékelni valamennyire a zenehallgatást mobilról, amúgy nem nagyon szoktam, ilyen célra van a Cowon D2.
-
Ezeket már mind tudjuk, szerintem nem azért vettünk korrekt kártyát, hogy 128-as empéhármat hallgassunk tescós fejhallgatón.

És ja, USB hubot. Bár most még elég a laptopéival együtt.Franci: de azzal nem tudsz wifit törni.
Volt amúgy két N8 a családban, a kamerája tetszett, amúgy nem jött be. Viszont az 5800-nál jobban megoldották benne a rendszer vezérlését. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az N8-as tud N-es WIFI-t
(pedig symbian, de én szeretem
)
A nyomtatóm meg csak BT-t tud, így maradt ez. Meg általában nem sietve nyomtatok, nem vagyok az a kapkodó idegbeteg, ha nyomtatásról van szó. Egy A4-es fotót 2-3 perc alatt nyomtat így ki, de nekem megfelel. Főleg, hogy a nyomtató kb 5-6 méterre van a notitól
-
HSM
félisten
Igazából ebből is világosan kiderült két dolog:
-1: vacak USB kábelt használni nem ajánlott (hibajavítás viszi a sávszélt)
-2: a hangminőségre akkor van hatással, ha alul van méretezve a DAC puffere és hibajavításokat nem tudja áthidalniAmi kell, ha értékelni szeretnél jobb hangcuccokat:
-kellő minőségű forrás (preferált a veszteségmentes FLAC egy igényesen elkészített CD forrásról, maximalistáknak DTS-HD MA [link])
-megfelelő szoftver-réteg, egyfelől a lejátszó (pl. Foobar2000), másfelől kivinni a hangot a gépből (preferált kikerülni a windóz mixert, pl. ASIO-val, és megfelelő frekvenciára tenni a kimenetet)
-jóminőségű fejhallgató, ami értékeli a meghajtást (külső erősítő+hangfalnál nagyon mélyen zsebbenyúlós a kellő szint)
-természetesen a jóminőségű hangkártyaBármelyik nincs meg, már nem az igazi az élmény.
Persze, bizonyos szempontból addig jó, míg nem kap rá az ember. Én pl. nem tudok az androidos telómról már zenét hallgatni útközben, mert kínzás a fülemnek. 
(#75545) dying_star: USB HUB?
-
Tim82
félisten
-
válasz
Francia91
üzenetére
Nyomtató bt-n? Lul.. több megát mozgat, nem lassú? Wifin korrektebb lenne (egyiket sem tudja az enyém), nem?
Nekem most nincs routerem, de én is wifin mozgatok kisebb dolgokat telefonra, de azért több száz megás videókat és zenéket nem fogok a b/g-s wifin áttolni, mert elunom az életem.. N900 még nem tud n-t.
Billentyűt elvből nem kötnék blútyúkra, egeret sem, szoktam játszani, az input lag nem bejövős (próbáltam).
Szóval kevés nekem. Legalább 8 USB-t elvárnék egy dokktól.
Lehet, szerzek egy hubot. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nyomtatot Bluetooth-on keresztul kuldom, telefon WIFI-n keresztul van osszekottetesben a notival (ugyanugy viselkedik, mintha kabellel kotned ossze - Nokia N8). Es hoppa, eleg a 2504-nek a 4 db USB-je. Mondjuk en kulso bill.t nem hasznalok, de az is megoldhato lenne BT-n.
Nekem az alabbiak vannak a dokkolo USB portjain:
- eger
- USB kabel telefonhoz, ha tolteni akarom
- 500 GB-os kulso HDD 2,5"
- Musiland Monitor 02 US Dragon -
Jaja, ezt az eszmefuttatást láttam anno. Szerencsére nincs hallható defektje az X-Finek.
Az viszont móka, hogy a 2504-nek kevés lett az USB-je... billentyűzet, egér, nyomtató, telefon, és kész is.
Plusz a külső vinyó, és a hangkártya már a laptop sajátjára kell hogy menjen. -
Tim82
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Már a 6k-s Behringer UCA-202-nél sem tapasztaltam zajt, pedig az tényleg budget USB-s hangkártya (de amúgy az árát teljesen megéri, a kb. 4x annyiba kerülő X-Fi HD nem 4x jobb nála azért). Az X-Fi HD gyári USB kábele amúgy egészen korrekt, ferritgyűrűs cucc.
Az USB-t kb. évtizedes berögződések miatt szólták le, amikor az USB 2.0 szabvány kijött, elvileg az akkori USB-s hangcuccokkal sokkal több probléma volt, mint a FireWire-rel működőkkel. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Egyébként az USB ellen érvként felhozott jitter nem egyszerűen zajt jelent és persze nem a biteken múlik (érdeklődő laikus vagyok csak a témában, így csak azt mondom, hogy a DAC-os topikban egészen jól elmagyarázzák, ha rákerestek).
Én szívesen kipróbálnék amúgy egy korrektebb FW csatlakozós külső hangkártyát (pl. egy TC Impact Twin-t, arról nagyon jó tapasztalatokat olvastam), de jelenleg csak X-eim vannak és nincs rajtuk FW. EC-s FireWire-kártyát akkor vennék a célra, ha lenne az AKE USB 3.0/eSATA kártyáimhoz hasonlóan nem kilógó és Texas Instrument-chipsetes, azt mondják jónak külső hangkártyához.
Viszont nem vagyok audiofil, hiába van abszolút hallásom, nincsen affinitásom meghallani igazán a különbségeket ilyen téren - vagy inkább nem tudom eléggé értékelni őket.
dying_star: Linux alól használva ez engem nem érint.

Jut eszembe, a Musi ezért sem jöhetett szóba nálam, csak és kizárólag Windows alatt működik...
-
-
gery2123
őstag
Na hali mindenkinek!
Ma beléptem a Thinkpad használok körébe egy t420-al. E6410 ellen nyert, mert nagyon jó áron jutottam hozzá és 900p kijelzővel szerelt. Igaz van egy kis fehéresedés 4 pöttyben de abszolút nem vészes, és csak fehér háttér mellet látszik. Amúgy nagyon nagyon jó állapotban van. Most megy fel rá az Ubuntu aztán majd jövök a kérdésekkel.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A Musiland már nem az a kategória, amelyik zajos USB-n...

-
Ha szóba jöttek a hangkártyák, leírom én is a tapasztalatom:
T400-ban CX20561 hangkártya van, T410-ben pedig CX20585.
Hallás alapján szerintem a T400 hangkártyája jobb, a T410-é olyan semmilyen... kevesebb a hangerő, kevesebb a mély is. Van egy kb. 800 Ft-os USB hangkártyám, igazából jobban szól...
(mint a CX20585) -
Kube
senior tag
Én is már másfél éve hajtok egy x-fi hd-t, asztaliról váltottam T420-ra, csak át kellett kötni. Nekem speciel mindenre elég. Hajtok vele egy magyar Oriont (SE1025B), meg egy kommerz fülest, de tök mindegy mit rakok rá, 2x olyan jól szól. Már élni se tudnék nélküle szerintem.
Hamarosan majd egy új fejhallgató vásárlásába akarok kezdeni, de még egyelőre nem tudom milyet lenne érdemes venni.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meghajtod külső 5V-ról, és gond megoldva. Szvsz a FW is csak azért jobb, mert azon tipikusan nem lógnak eszközök, míg USB-n szinte mindig.
Nyilván, jóval okosabb szabvány volt a FW, de itt most pont nem az USB fájó hiányosságai nyalnak vissza.
(#75528) qnadam: Vigyázni kell azokra a bitekre!

-
Tim82
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
Az X-Fi HD is USB-s, cserébe vannak analóg bemenetei is, jó mindenes hangkártya, nem (csak) DAC. Én mondjuk szintén fejessel (ráadásul a budget kategória Maxell Retro DJ-vel) és Presenter 2-vel láncban használom, de teljesen korrekt a saját fejhallgatókimenete is. Persze a Musiland-od nem véletlenül van egy kategóriával feljebb a pőre X-Fi HD-nél.
qnadam: hát ja, a hifitopikban vannak néha furcsaságok. (Polkorrekt vagyok ma.)
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
a prók szerint USB felejtős audio célokra, mert zajos, helyette tűzdrót kell.
és ne hajlítsuk meg nagyon a kábelt, mert a kanyarban elakadnak a bitek
elég hamar el lehet jutni így azokba a furcsa irányokba, ahol a cédéjátszót kőlapra kell tenni, a lemez szélét meg különböző színű filctollakkal kezelik 
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem feltétlenül. A gagyi, olcsó (stick-szerű) usb "hangkártyák" nem jók. De vannak igen korrekt külső usb dac-ok, nem is olcsók, nem szoktak rájuk panaszkodni. Pl ez szerintem nem rossz.
-
HSM
félisten
válasz
Francia91
üzenetére
No igen. Én is "egyszer kell megvenni" alapon vettem anno az Auzentechet. 3 hónaposan használtan 26K-ért, na úgy jó üzlet volt az akkor 48K-s új árú kártya.

Ebben látom az "anyagot", profi DAC, OPAMP, okos DSP, vérprofi tervezés, tud is, a régi, ~10K-s kategóriájú fülesem is úgy szól vele, hogy csak lesek. Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nálam vagy ez a vérprofi, hibátlan szint van, vagy a "futottak még", és utána a hallgathatatlan. Egy ugyanilyen tudású cucc USB-n az még drágább, mint a Dragonod (bár az is nagyon jó), annyit meg nem szánok rá. "Ingyen" meg szerencsére a futottak még élvezhető szintet bőven megüti az integrált. Gondolkoztam valami köztes megoldáson, de nincs. Ami olcsó, az annyit is ér, 20K-tól kezdődnek, amik már úgy elmennek.(#75522) dying_star: Én is sokszor kaptam a fejemre, ilyen egyszerű fejessel használni ilyen komoly hangkarit, de teljesen meg voltam elégedve, kihozta belőle az ördögöt.
(#75524) dying_star: Zajos? Egy digitális átvitel? Jajj... A tápfesze lehet zajos, de az megoldható külső táppal.
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem nem fejesem van, hanem egy hangfalpárom. Nem csak fejesre lett az kitalálva

-
válasz
Francia91
üzenetére
Én anyagi okokból adtam alá. Na meg, egy Dragon mellé egy nem árt egy 50ezres vagy drágább fejes, és mindjárt nem 38k a rendszer.

Nekem külső hangfalam nincs, csak fejessel hallgatok zenét.soldi3r: én is nézegettem ilyet, de nem voltak elájulva tőle a tesztelők. Meg hát látni kéne a belét. Szerintem nem tud többet mint egy 3ezres kínai dac..
-
Francia91
veterán
Én ha zenéről van szó, akkor Musiland Monitor alá nem adom. Ezért vettem a 02 US Dragont
Igen, 38 k volt, de egyszer kell megvenni, és simán lemossa az X-Fi HD meg Xonar kártyákat, még akkor is, ha USB-s. Mellé van egy normálisnak mondható hangfalpárom. A Musilandról megy a T500-ason keresztül a cucc, nagyon baba
Mondjuk ennek már akkor van értelme, aki komolyabban foglakozik zenehallgatással, mint pl én, természetesen a szokásos dolgokra, általánois zenehallgatásra, ha olyan a hangszórópár is, elég a pár ezer Ft-os EC-s vagy USB hangkártya isEgy kis kitérő volt, picit kapcsolódva a témához...

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Talan ez?
(#75514) Tikakukac, Nekem meg a vasarlassal kell mar leallnom.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát igen... A T61p Analog Devices AD1984 szerelt, az se volt nagy csoda. A W500-on egy (gondolom) régebbi Conexant van, CX20561, azt nem simerem.
A T420-on nekem ez van: CX20672.Jó, hát nyilván nem szabad egy 25 000 forintos külső hangkártya minőségét várni egy notitól.
Ugyanakkor szerintem korrekt, amit a T420 produkál, de az elődje, a T410-ben lévő CX20585 is hallgatható volt.
Nekem is hiányzik a régi kártyám gyönyörű, makulátlan hangképe, tere, részletessége, de csak azért nem fogok összerakni most egy asztali gépet alá. A szekrény tetején várja a szebb napokat, mert elszórni se fogom gombokért, amit kapnék érte aprón.
Addig viszont nekem megteszi, amit tud a T420.Sajnos a külső hangkarikkal nem vagyok igazán naprakész, de én tuti nem vacakolnék Expresscarddal, akkor már inkább USB, kevesebb vele úgy a macera.
-
Hát a Realtek tényleg elég okádék szokott lenni mondjuk. Deszkán nekem is volt anno.
A W500 hangja fejhallgatón sokkal jobb, mint pl a T61p-é volt, abban nem tudom, mi van, de elég harmatos.
Viszont az X-Fi HD mellett a W500 is is fájdalom a fülnek..
Ha külső hangkártya nélkül kéne erősítőre kötnöm, akkor a dokkolón lévő S/PDIF lehetne a megoldás.Létezik vajon normális hangú Expresscard hangkártya? Ami legalább az alsó-közép DAC-ekkel felveszi a versenyt?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Miért ne lehetne sokkal rosszabb? Lehet egész más hangcsipet használtak... Pl. Realteket írt az X230-ra, az tényleg pocsék dobozhangú a legmodernebb is extra kondistul, fejhallgató-erősítőjével együtt (Giga Z97X Gaming 5 lapon volt), a régebbiek/olcsóbb modelleik pedig méggyengébbek. A T420-at jónak írta, abban Conexant hangcsip van, és tényleg egész vállalhatóan szól, nem tökéletes, de jóval kevésbé dobozhangú.
Azt már én is vállalható/élvezhető kategóriába sorolom. Mondom ezt úgy, hogy előtte asztali gépen egy eléggé felsőkategóriás hangkarim volt, egy Auzen X-fi Prelude [link]. 
Az USB-s cuccokkal az a gond, az olcsó ugyanúgy vacakul szól, a jobbak pedig horror árúak.
Mondjuk az X-fi HD még egy egész jó középút, de olcsónak épp azt sem mondanám.(#75514) Tikakukac: Az X220 is még Conexantos a driverei alapján, annak még azért valamennyire szólnia kéne.
Ahogy nézem, a 30-as szériánál lett ebből is Realtek. Pfff. +1 ok, hogy messzire elkerüljem azokat.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Még a Behringer UCA-202 is lemossa az integrált zajkeltőt, pedig annak legfeljebb közepes a fejhallgatókimenete.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pedig így van, tegnap este végigdugtostam az x200-at x220-at és x230-at és beza X200 után már beesett a dolog és az x230 is érezhetően zavartabb. Olcsóság rulez.
De látod, vérre mennek mindenhol az újabb sorozatokért, tehát fogyni meg fogy. Ez van, szerencsére előre fél évre be vagyok táblázva új gépekkel, nem áll fenn a veszélye, hogy kelljen saját gépet vennem

-
válasz
Francia91
üzenetére
Szerintem nála valami más gond lesz. Kizártnak tartom, hogy sokkal rosszabb legyen az X230 kimenete, mint az X200-é.
Viszont ha így van, számos alternatíva létezik.. van erősítője, vehet hozzá valami olcsóbb kínai hangkártyát, azt rákötheti, vagy egy jobb külső DAC (Tim és én X-Fi HD-t használunk, korrekt cucc, de persze van feljebb), vagy ha van az erősítőjén optika, akkor szintén egy olcsó kínai optikai kimenetes külső kártya lehet a megoldás. -
Francia91
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
Igen, az NVS5100-as TDP-je 14W, mig a HD3650-es Mobility Radeon-nek ez 30W. Bar nyilvanvaloan sok szerepe van benne a megfelezett savszelessegnek, is, de nekem akkor is hianyozna a kapcsolhatosag, futson akarmennyit is az nVidia
(#75500) Kattt01:
Nekem T500-asom van, melle egy komolyabb hangfalpar (ModeCom SHF-120U). Elso 3 honapban az alaplapi megoldasrol hajtottam. Voltak melyek, de nem volt az igazi a hangzasa... Aztan megerkezett a Musiland Monitor 02 US Dragon UBS-s DAC es hangkartya, na azzal lett igazi. Meg persze egy normalis lejatszo, JRiver vagy Foobar2000
-
Uzi74
senior tag
Ha megkívánnám a t450 touchpadjét a t440p-be úgy tűnik megoldható:
[link] -
Tim82
félisten
Az enyém az mSATA (nem microSATA) SSD, mSATA to PATA átalakítóval (utóbbit eBay-ről, nekem a "Minerva" márkanéven futó adapterrel volt onnan pozitív tapasztalatom).
Meg hát a lentebb említett Ultrabay keret + normál, 2.5" SATA SSD, csak akkor nem lesz optikai meghajtó a T43-ban.
-
tiop
tag
Üdv.
Azt szeretném kérdezni hogy egy T43 laptonak a ExpressCard slotjába mit lehet beletenni,vagy valahogy bele lehetne aplikálni SSD-t?
köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz
Kattt01
üzenetére
Ugyanez a kártya van az X220-amban, nálam rendben van (Win 7 x64 alatt).
Hangminőségre, ami amúgy is szubjektív dolog, nem tudok mit mondani, külső, USB-s hangkártyával hallgatok zenét laptopról (meg külön fejhallgatóerősítővel), talán más zenelejátszóprogram (Foobar pl.) javíthat ezen, de ezek az alaplapi hangkártyák sosem voltak nagy számok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fedora Linux
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen processzort vegyek?
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

WhiteList mentes BIOS-al nem Intel WIFI is segíthet, ha beválik, és más megoldás nem segít.
Valóban nem ismertem azt a topikos okosságot.
Mondjuk sajnos nem tudok vele egyetérteni, akárhogyanis szeretem én a zenét, ha épp a sava borsa nem jön át gyengébb cuccokon. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tény, nem olcsó, és valahol meg kell húzni a határt. Ugyanakkor a mai napig emlékszem, mikor 4-5 év "kihagyás" után vettem egy használt Audigy1-et az alaplapi hangkari helyett fillérekért... Hirtelen hallottam a hangszereket a zenében!
Olyan dolgokat lehetett meghallani, csak pislogtam. Az Auzen X-fi pedig még egy komoly szint felfele ilyen téren, ami a legkisebb rezdülést is félelmetes pontossággal adja vissza. Úgy képzeld el, hogy más hangkártya nem tudta felállítani a szőrt még a hátamon ezen kívül. 

(pedig symbian, de én szeretem

elég hamar el lehet jutni így azokba a furcsa irányokba, ahol a cédéjátszót kőlapra kell tenni, a lemez szélét meg különböző színű filctollakkal kezelik