- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
-
válasz
tothjozsi96 #75396 üzenetére
Hát nyilván nem kettő, de azért vannak idősebb lenovo gépek is. Meg aztán egyéb körülményeken is múlik, pl. valakinek fűtőtest közelében, vagy simán csak rosszul szellőző kis helyen van évekig a tápja, annál hamarabb előjöhet ilyen probléma.
Nem kell ezt tényként kezelni, én sem állítottam, hogy ez a probléma, csak ez is egy lehetőség!
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Intruder2k5 #75394 üzenetére
Most nem azért de az hány év után jön elő?
-
Kube
senior tag
nekem a T420-ban egy HD3000 ficeg csak, utólag valami NVS 4200M nem lehet belepakolni?
-
válasz
donjohnson #75389 üzenetére
Igen, ha már kezdenek kiszáradni benne a kondik, és lecsökken a kapacitásuk, akkor előfordulhat.
-
cildren
tag
T420 + NVS 4200M valami típus hiba van esetleg?
-
válasz
donjohnson #75389 üzenetére
Nem találkoztam még ilyennel. Szerintem ezekre a töltőkre nem jellemző.
-
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #75387 üzenetére
Inteles R61 nekem rossz akkuval kipróbálva is ment teljes órajelen, 65W-os töltővel. Hozzáteszem, nem XP-vel, hanem Kubuntuval.
-
donjohnson
addikt
válasz
Intruder2k5 #75388 üzenetére
miért a töltőknek idővel romlik a teljesítménye?
-
válasz
donjohnson #75387 üzenetére
Megint másik kérdés, hogy mennyit tudott még valójában a 65W-os töltő, mert gondolom az se új volt.
-
Tikakukac
titán
Na pörögjön a party.
Megjött az erősebb venti az x220-ba. Nincs gond, minden stimmel. Viszont csak 1 csavar megy bele, a többi máshol van. Némi szigszalag és okés. Szóval lehet majd ezzel is szenvedni.
Továbbá beaplikáltam az x230 billzetet az x220-ba. Szépen mutat, nagyon vicces. Az is, hogy minden műkszik, a spéci gombok, tehát delete, pg up-down és egyebek vannak megkutyulva, most fn+delete a thinklight.
Szóval szabad a vásár lehet majd moddolni romra ezeket is, már örülök neki, micsoda barkács lesz ezekkel.
-
Sziasztok,
lenne egy pár éves lenovo noti, amin behalt a hdd és újra kéne telepíteni, viszont nincs meg hozzá a lemez. COE matrica ott figyel az alján. Ilyenkor honnan lehet hozzá szerezni lenovos win7-et?
-
-
Tim82
félisten
válasz
renee7 #75369 üzenetére
A kijelzőfelbontásnak nincs jelentősége, a Firewire meglétének, videókártyának van.
Ettől persze nem kizárt, de felmegy, én is flash-eltem 15", 4:3 képarányú R61-re widescreen R61-hez tartozó no-whitelist BIOS-t és Embedded Controllert, mert csak azzal volt Penryn CPU támogatás. Hozzáteszem, problémamentesen működött utána is, így tudtam Celeron M 530-ról, illetve T7100-ról T9300-ra upgradelni.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Van egy R61i laptopom, amiben egy Intel T5250 (1,5GHz, 667MHz FSB) C2D FCPGA478 foglalatú processzor van, aminek a TDP-je 35W.
A kérdésem az lenne, hogy ki tudom-e minden probléma nélkül cserélni egy T5750-re (2GHz, 667MHz FSB), aminek ugyanúgy 35W a TDP-je? Összehasonlító táblázat.
Ezek a processzorok csak FCPGA478 foglalattal készültek?
Ezeken felül ha már cserélem, a zörgő ventilátorral is kéne valamit kezdenem. A műszerolaj megoldás, vagy inkább szerezzek be egy újat (már ha egyáltalán lehet kapni)?
Használt processzorral nagyon mellé lehet nyúlni?Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv.:
Zsolt -
renee7
tag
Amit a BIOS-ban át lehetett állítani maximum performance-re azt átállítottam, (praktikusan a battery szekcióban) az AC-nél eddig is ez volt, de nincs változás.
Csak egy ötlet: nem lehet, hogy korábban rossz BIOS-t flesheltek fel? mert most én sem látom pontosan ehhez a géphez (1440x900) 14 coll, nincs i1394, a BIOS update-ot. Csak 1280x800, 14 coll, nincs i1394-es BIOS-t találtam. Ha jól nézem.
-
Tim82
félisten
-
renee7
tag
Sziasztok.
Vettem egy R61-est második gépnek, T7300 C2D procival, 2Gb-t rammal, 1440x900 kijelzővel. XP került rá. Az a gondom, hogy a 2 Ghz-s proci bárhogy is nézem, max terhelés mellett is csak 1.18 Ghz-en pörög. Mi lehet az oka...? Minden driver fenn van.
-
tothjozsi96
addikt
Egy kérdés.
Milyen akkumulátort érdemes venni egy Lenovo T400-ashoz?
Érdemes újjat venni, esetleg gyártják még a Panasonic akksikat?
A mostani LG akksim kezd besz.rni
Már jelzi a windows is, már 60% az elhasználódás ... -
-
HSM
félisten
válasz
qnadam #75346 üzenetére
A bérlés jó ötlet.
Kíváncsi leszek, milyen LUT-ot alakít majd hozzá a műszer. Nekem nem passzolt egyik neten elérhető (elvileg panelazonos) profil sem a panelomhoz.
Így a windóz kalibrálással bizonyos árnyalatoknál továbbra is kicsit kékesebb a kelleténél, de mégis jóval emészthetőbb a képe, mint amit a netes profilokkal alkot.
-
-
Tim82
félisten
Gondolom, integrált GPU. Tikakukac úgy érti, hogy ismert Intel chipset bug (nem csak a T400-at érinti, hanem az összes ilyen chipsetes notit), ha eddig nem javították, ezután sem fogják már. Vagy két egyforma méretű RAM modul legyen benne, vagy kapcsold ki BIOS-ban a virtualizációt (bár utóbbi sem 100%-os megoldás, az előbbi az).
-
zamar
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy T400-as masinát. 2.4GHz C2D proci 3GB ram, 1440x900 kijelző, stb. Win 8.1-et raktam rá, minden drivert felismert, a chipsethez viszont kellett letölteni külön. Egyrészt nem szeretem ha az eszközkezelőben maradnak telepítetlen eszközök, másrészt a nélkül nem lehet alvó módot beállítani csak hibárnálni.
Ha viszont felrakom a saját driverét, akkor elkezd ilyeneket produkálni a gép. Ha leszedem és a windwos használja a sajátját semmi gond nem jelentkezik.
szerk: BIOS frissítés megvolt.
Van esetleg valami ötletetek? Win7-tel tökéletesen működik, de ha nem muszáj nem szeretném azt használni.
Köszi!
-
bérelek colormunkit (rájöttem, hogy olcsóbb néha kibérelni, és lenyomni vele az eszközöket, mint mással megcsináltatni, és olcsóbb a legfapadosabb eszköznél is
), aztán ha a többi eszközt lenyomom vele, akkor legyen meg ez is. persze amihez látnom kell, azt én is otthon a nagy dellen csinálom, de ez nekem durván kékes alapból, nem is értem.
viszont megtaláltam a t60 profilját, az se egyszerű...
de a reporton is látszik, hogy nem egy sikertörténet, főleg az 46 cd/m² csúnya, de a grey balance sem egy világcsúcs, rá is mondta, hogy nem felelt meg.
-
HSM
félisten
válasz
qnadam #75343 üzenetére
Nálam pedig de, a T420 nagyfelbontású AOU paneljén a fő baj a botrányosan mellélőtt gamma. A magas színhőmérséklet amúgy jogos, de többé kevésbé azt is be tudod állítani a windóz kalibrációval, minimmális rutinnal akár szemmel is. Véleményem szerint akár jobb eredménnyel is, mintha más ugyanolyan típusú panel netről vadászott profilját használnánk.
Nekem amúgy eszembe se jutott egy ilyen 6 bites TN panelen bármiféle hardveres kalibráció. Persze, tuti lehetne picit pofozni rajta, de fotós munkára mindenképpen teljesen alkalmatlan, anélkül meg amíg úton vagyok megteszi ez így. Persze, ha van lehetőséged hardveresen bemérni, ártani persze nem árthat.
Az asztali IPS monitorom, amivel többségében használom, az úgyis kalibrált. Azt megközelíteni se fogja a gyári panel, bármit is csinálok vele.
Engem amúgy ami sokkal inkább zavar benne, az a nagyon (nagyon!) durva tükröződésgátló réteg, amitől olyan zavaros, "életlen" a képe. Ilyen felbontású 14"-os panelen ez rendesen övön aluli ütés volt a gyártótól.
Persze, használható, és még mindig jobb, mint bármi kisfelbontású, de feleslegesen fárasztja jobban a szemet és nem is szép látvány.Amúgy a windóz-kalibrált, nálam már emészthető kategóriába tartozó kalibráció LUT-ja:
Látszik, hogy szépet kellett hajlítani a gammán, és amit írtál, masszívan visszafogni a kékeket. -
nem a gammával van a baj, hanem a színnel, nagyon magas színhőmérsékletre van állítva alapból. de majd a héten nekiugrok valami hardveres cuccal, szemre úgyse lesz pontos
a t60-ammal átlagolva pont jó lenne, az alapból nagyon sárga (öreg ips...), azt ha rendesen profilozod, akkor fényerő nem marad
-
metal01
őstag
-
abacsx
tag
Sziasztok, 2 év után elkezdett recsegni a jobb oldali hangszóró x230-asomban. Kicseréltem 2 éve a képernyőt IPS-re, tegyem vissza az eredetit szerviz előtt, illetve mennyiben fájhat egy nem garis hangszóró csere?
-
Otisz
őstag
válasz
Orionhilles #75322 üzenetére
Gratula!
Én egy jóképességű t410-ban gondolkodtam/gondolkodom, de leginkább egy frankó W500-at keresek...pont lecsúsztam egyről
Le akarom cserélni az x200-am. Esetleg ha tud valaki jó áron, ne tartsa magában -
HSM
félisten
válasz
Orionhilles #75322 üzenetére
Szvsz felesleges a színprofil. Inkább a gammát állítsd be a windóz beépített kalibrációjával. Nálam az untig elég volt.
-
Orionhilles
senior tag
t420 beszerezve.
1600x900-as panel
500 GB 7200 RPM HDD
nincs FP scanner
4 GB RAM
i5
imádom
2 kérdés:Színprofil fájlt hol találom?
Miért nem ilyenem volt eddig? -
noorbertt
őstag
Probaltam vissza keresni de nem talaltam.
Windows 8.1-en hogy tudom mukodesre birni azt hogy ha a kozepso egergombot nyomom akkor uj fulon nyiljon meg a bongeszoben az oldal?
Linuxon ez alapbol ment es nagyon kezre is all.Van olyan lenovo szoftver amit erdemes lenne hasznalni?
-
gmeszaros
tag
válasz
Tikakukac #75293 üzenetére
"egyébként aki szerint hangosabb az x230 az jól tippelt én már tudom is, hogy a venti motorereje a ludas"
A notebookcheck tesztjeben is mertek, hogy hangosabb. De miert van szukseg erosebb motorra az x230-ban? Elvileg nem ad le nagyobb hot semmi, nem?
-
Francia91
veterán
Esetleg még betehetnéd ezt a linket (nemrég töltöttem fel egy TP tulajnak, de fent is hagyom, van hely bőven), pár régebbi (Windows 7-es és pár 8-as) ThinkVantage szoftver van a pakkban (OSD, PM, Lenovo ToolBox, RapidBoot Shield, stb...), amik még stabilan és bugmentesen működnek. Mert ugyebár már az új verziós Power Manager is leáll VGA váltásnál, miért is lenne jó
. OSD-ről meg tudjuk, hogy a legújabb egy kalap kaki, nem működik....
Ebben még a biztosan jó verziók vannak mindenből
Csak ha valaki panaszkodna, hogy lefrissítette, és nem működnek, mert ez sem első eset lenne, meg nem is az utolsó -
-
Tubi2
senior tag
Tervezek egy cikket lőni logoutra a T42-T43 átépítésről, ennek kapcsán merült fel a gondolat, hogy az ismeretterjesztő logout cikkeket, használt teszteket is oda lehetne szúrni az aljára.
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #75309 üzenetére
Oké, ha arra gondolsz, hogy mondjuk írnál egy-egy témáról egy kifejtős leírást (pl. X200/X201 AFFS konverzió, vagy X220 IPS panelek témaköre), akkor igazából erről amennyit jónak látsz írni és belefér egy fórumhozzászólás karakter-terjedelmébe. Szerintem ugyanis hozzászólásként lenne érdemes megírni, de címmel és/vagy megfelelő keresőkifejezésekkel ellátva, én pedig kiemelem az adott hozzászólást (topikgazdaként erre pl. van jogköröm). Az összefoglalóba pedig a linkje menne. Ez talán elég tiszta megoldás, akit érdekel, látja, hogy hova kell továbbkattintania az összefoglalón belül, de nem növeli nagyon annak a terjedelmét.
Stilisztikailag szerintem annyi legyen a megkötés, hogy áttekinthető legyen, tömör és ha lehet, legalább hivatkozás-szinten kikereshetőek legyenek belőle pl. kijelzőpanel esetén a panel pontos típusa, FRU száma.
Időlimit nincs, ahogy és amikor tudsz rá időt szakítani, az összefoglalónak is azért szerintem kell majd egy-két hónap, amíg valóban értelmesre és használható kiforrja majd magát. (A régi a maga idején egészen jó volt, csak befejezetlennek érzem és most már sajnos voltak olyan változások, amik miatt részben elavult.)
Ahogy időm engedi, úgy nagyjából két héten belül lesz egy kész vázlatom is a topikösszefoglalóra ("vázlat" - értsd: amiről úgy gondolom, hogy mehetne szerintem összefoglalónak, de a kiegészítéseitek/észrevételeitek alapján az még ki lesz bővítve - ez úgy fog kinézni, hogy beteszem a Próba topikba, majd idelinkelem nektek véleményezésre).
-
Tim82
félisten
válasz
Orionhilles #75306 üzenetére
Ez nekünk egyértelmű, de valamilyen módon szerét ejtem, hogy értelmesen be legyen valahova illesztve, hogy az ujjlenyomatolvasó opciós felszereltség - ami azt illeti, mindig is az volt, a T42/X41 óta, azoknál jelent meg először.
-
Orionhilles
senior tag
Esetleg az, hogy nem mindegyik gép van ujjlenyomat olvasóval szerelve(hanem van belőle két verzió), és ha ezt szeretnénk mégis, akkor nem elég a kivágás, hanem kell hozzá érzékelő is
Tudom, nektek lehet egyértelmű, de egy elsőnek ide tévedőnek nem biztos -
Tim82
félisten
válasz
lugosi #75304 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen (és biztosan egyeztessük, hogy ugyanarra gondolunk
), most a régi, Pentium III-as első T-kről, X-ekről van szó.
Azoknál régebbi gépekkel kapcsolatban szökőévente egyszer van kérdés, amit nem hiszem, hogy Shadowfax-on kívül meg tudnának válaszolni a rendszeres fórumlátogatók.
-
Tim82
félisten
válasz
lugosi #75301 üzenetére
Ezek bekerülnek természetesen, ha máshogy nem, egy áttekintő táblázat erejéig (talán szemléletesebb, mint jó pár bekezdésen át kifejteni).
Az időbeli kezdő határ még kérdéses, én T20/X20-nál húznám meg a vonalat, azelőtti TP-modellekkel legfeljebb egy rövid bekezdés erejéig érdemes foglalkozni. Nem is olyan régen ugye még volt T20-szal foglalkozó kérdés, meg én ismerek is olyan fórumtársat, aki nemrég vett X22-t retró játékokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged