- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71694 üzenetére
Ekkora felbontású 4:3-as cucc nincs TN-ben lenovonál
és Ez tuti 4:3.
azbest És az alapján, hogy a zsanérok egyforma szélességűek. T61-nél a bal oldali szélesebb. Tehát egy T60-ról van szó, vagy pedig T60 lapos T61-ről
Igaz épp lehetne ilyen felállásban Z60 vagy R60 is. Gyanítom led soruk ugyanaz és zsanérjuk is, max a vastagságuk lehet más, esetleg hw. De sztem ennél jobban nem lehet szűkíteni a kép alapján.
-
MrSealRD
veterán
Áh, srácok...Ezt nézzétek meg: VIDEO
Lenovonál mit szívnak?! Ez az irány?!
-
Mi ez a Message Center, ami megjelent a System Update-ben?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #71692 üzenetére
A képarányból ítélve 4:3-as gép, felbontás nagy, így 99% IPS. Pl T60 61 lappal
lehet szűkíteni a kört ha nézegetjük jobban a zsanérokat, nem minden gépnél volt egyforma széles. Lenovo feliratot látok, ez alapján IBM időkből nem lehet. Az én tippem vagy T60 v T61 T60 házban/kijelzővel.
szerk: a dokk ha jól látom 2504-es, az is a fentieket erősíti meg
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #71690 üzenetére
Több fénynél kellett volna lőni. Képarányból kiindulva szűk a lehetőségek köre, nyilván nagyfelbontás lesz, de IPS-t nem mernék rásütni csak a kép alapján. Ez rossz rejtvény
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #71690 üzenetére
QXGA felbontású IPS panel a FrankenPad-edbe?
-
válasz
donjohnson #71688 üzenetére
Amikor augusztus végén megláttam a T420-amat 85k-ért akkor konkrétan másnap vettem meg. (Már kéznél volt a megfelelő összeg csak a jó ajánlatra vártam...)
-
donjohnson
addikt
napi hardverapró ajánló: T430 129k-ért
-
cadeyrn
aktív tag
Kérdés: X200 SD kártya olvasója be tudja nyelni az SDXC kártyákat ( 32GB+) ?
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #71681 üzenetére
Melóban G210 nyűglődik a desktopomban, teljesen elég az is a feladatra. A lényeg, hogy legyen működő opengl
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #71682 üzenetére
FYI: "Optimusnak illene működnie, első gen core i TP-nél nem volt." (Ez így, ebben a formában nem egészen igaz, a kései Nvidiás T410-eknél pl. van a Lenovo szerint, de egy ilyen gép szvsz olyan, mint a yeti, vagy a 2008/08 utáni gyártású Quadro GPU-s T61.)
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD #71678 üzenetére
Köszi, akkor be is rendelek egy ilyet
Igen, Optimus-on van, most tesztelem az oprendszert rajta (T61-ről klónozott Win7, upgrade 8-ra, meg 8.1-re), többszáz beállított programmal én nem fogok pöcsölni az újratelepítéssel.
Aztán ha megjön az mSATA SSD akkor élesben is megcsinálom. -
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #71670 üzenetére
Ja, persze a kérdéseket elfelejtettem
Ez az nVidia optimus mennyire működik normálisan? A Thinkwiki szerint újra kell indítgatni a gépet, hogy normálisan menjen, így meg nem sok értelme van.
Win 8.1 alatt is működik amúgy?Half size, rendes wireless AC-t támogató kártyák közül melyik a jó? Igen, szeretném ha a hardveres gomb és az FN+F5 is működjön
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #71673 üzenetére
Egy radeon 6670 van a desktopomban, azt esélyes hogy megpróbálom. Annak nagy a hűtője és talán a fogyasztása is több, mint az 55W limit, így az egyik külföldi fórumban ajánlott gt610 lett a választásom... abból sem a legtuningosabb gigabyte, mert annak a g210-es gyárilag ram tuningolt irodai kártyáinak 90%-a meghalt a gépeinkben (van akinek már a csere is... ventiket is kínából kellett rendelnem rá, mert beálltak).
Ez lesz tartósan benne: [link], 30W elég neki elvileg.Nekem is az a célom, hogy rendes opengl támogatás legyen, mert sajnos az x3100-hoz nincs rendes driver. A régi opengl-ét sem szereti minden program, de a win8-as driver, amit win7 alatt használok, meg nem tartalmaz opengl támogatást már. Kár hogy az optimus nem megy x3100-zal ahogy olvastam.
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #71671 üzenetére
Áhh, megvilágosodtam. Pedig már egy komplett szappanoperai komplexitást vizionáltam arról, hogy milyen utat járnak be köztünk a thinkpadek
Te is plusz vga miatt szeretnél ilyen dokkolót? Múltkor láttam egy durva arcot youtube-on, bár ő szoftveres trükkel is bővítette a desktopok számát [link]
(#71670) kraftxld: nagyon jó vétel volt akkor
-
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #71453 üzenetére
Na, megjött a gép, eddig elég pöpecnek tűnik
Az eladónak kb fingja se volt róla, hogy mit árul, direkt rákérdeztem, hogy van-e benne nVidia kártya meg 9 cellás akksi aztán tagadta, de van benne mindkettőAz akksiban 700 ciklus, de LG és az asszony T520-jában is pont ilyen van, az meg kapja az ívet rendesen és bírja.
Még WWAN előkészítés is akad, úgyhogy nem rossz kis gép.
Egy hangyányit ki kell majd ganézni, mert 99%, hogy női tulajtól van és ömlik belőle a pacsuli szag
Boltoltam bele egy USB3-as expresscard-ot, majd Wang küldi nemsokára, belepattintottam egy másik 4GB-os memóriát, rendeltem newegg-ről egy 240GB-os Samsung mSATA ssd-t, kollega ad dokkolót, úgyhogy alakul.Majd esetleg szerzek még hozzá egy ujjlenyomatolvasós palmrest-et, mert egy picit kopott a mostani, plusz talán egy billentyűzetet is mert kicsit szutykos.
-
azbest
félisten
Így kellett volna linkelnem a kommentedet [link]
Az eGPU és dokk kapcsán felcserélődtetek az emlékeimben. Egyébként eGPU téren lehet teszek egy próbát a dokkolóval is, mert igaz ugyan, hogy gyárilag nem fér bele túl erős kártya (méret és fogyasztás limit), de elvileg simán beköthető oda egy kábellel (ilyen vagy ilyen) külső kártya is. Persze külső táp is kell és nem olyan esztétikus, mint amilyen egy kompaktabb szett.
(#71666) dying_star
akkor nem értem, hogy működik az aprós visszajelzés. Keresek gyógyszert
Kérsz?Lehet alva vásárló vagy, esetleg másnak adtál piros pontot, mivel eladóként őnála szerepel ez szöveges értékelésként
-
Tim82
félisten
válasz
azbest #71665 üzenetére
Sőt, engem is keversz valakivel, mivel nekem még megvan a dokkoló és anno 2011-ben fateless kolléga segítségével UK eBay-ről vettem az akkor meglévő T60-amhoz. Érdeklődni meg nem én érdeklődtem, én inkább infót szoktam néha adni a dokkolóval kapcsolatban.
Más téma: X220-tulajok, kérnék egy kis segítséget, meg tudnátok nézni, hogy Hiren's Boot CD-ről Mini XP-vel beboot-olva működik-e nektek a taccspad? Előre is köszönöm!
(Valószínűleg a Mini XP nem képes kezelni, de nincs most nálam pendrive-on épp Linux disztró (kivéve céleszköz: GParted), hogy azzal is meg tudjam nézni.)
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #71661 üzenetére
Na bakker, igazad van
Jobban megnézve úgy tűnik hogy a t500+dokkoló kombót akkor ugyanattól vettétek
Mondjuk ez annyiból fura, hogy neked W van.
Na de ha kiderül, hogy ezt is benéztem, akkor keresek valami gyógyszert a demenciámraEgyébként egy geforce gt610-zel tervezem megerősíteni a T61-es harci gépemet
Szerk: na hallod, látom már az itteni kommentek közt, hogy te is érdeklődtél ilyen dokkoló után... akkor összekevertelek Tim82-vel. Tudtam én, hogy van valami összefüggés közted és a dokkolók közt
Egyébként alfát is kérdeztem, hogy neki van-e. Azt mondta hogy most nincsen, de értesít ha lesz, szerintem te is dobhatsz rá pivit, nekem most úgy néz ki megoldódik a kérdés.Az ősszel valaki árult egyet 6500ért, hát gondolom abban a pillanatban elvitte valaki, ahogy kikerült.
-
-
Chaser
legenda
válasz
attól még visszakerülhet, problem?
-
donjohnson
addikt
válasz
-
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #71659 üzenetére
Kicsi a világ, úgy nézem a hardveraprós értékelések alapján, hogy most hozzám kerül az az advanced dock 2503-as, amit egy éve adtál el
Szeged-Budapest-Dunaújváros után visszakerül megint Szegedre
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #71648 üzenetére
titan nano részemről továbbra is, a fehér nem notebookhoz van kitalálva, sűrűn kell csinálni
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker #71655 üzenetére
Emlékeim szerint a két alaplapi tud always on lenni BIOSban állítva, az IO card felöli nem, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
cadeyrn
aktív tag
Kis T400 életkép: ha jól emlékszem, 3 v 4 hónapja ment otthoni szerverként, tegnap kellett a disk tálca belőle. Felnyitom, erre kiderül, hogy az inverter valamikor meghalt, lövésem sincs, mikor.
A gép maga szó nélkül tette a dolgát közben
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71653 üzenetére
Azt akartam írni, hogy ott nézd meg.
Guglival: "5700mhd notebookcheck", első találat, de még nem ittam elegendő kávét ezek szerint.
-
Kristof9094
senior tag
válasz
Kristof9094 #71615 üzenetére
Erre valaki?
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71649 üzenetére
Beletehető, ha jól emlékszem, az egyetlen komoly különbség az, hogy az X200-nál mono hangszóró van, az X201-nél pedig sztereó (nem mintha nagyon számítana). Portok, csavarhelyek elvileg ugyanott vannak, bár ezt csak fórumok alapján írom, nem személyes tapasztalatból (alaplapot nem kellett átültetnem a két gép között).
Ami az X201 IGP-jének teljesítményét illeti, notebookchecken keress rá (5700MHD néven fogod megtalálni Guglival a vonatkozó infót).
-
fungi
aktív tag
Barátom nemrég vett x220-at. Tetszik neki a gép, első Tp-je, de múltkor látta a különbséget a saját Tn és egy IPS kijelző között. Szívesen beruházna IPS kijelzőre,tudtok megbízható forrást?
Kösz- -
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #71646 üzenetére
Nalam eddig a feher trutyi (pont itt fekszik az asztalon) es az MX4 kozott a kulonbseg nem tul drasztikus.
-
válasz
soldi3r #71644 üzenetére
Nekem abba döglött bele a közismerten problémás T61p, hogy azzal a fehér izével használtam.
Utolsó napjaiban kapott rendes pasztát, (95-ről ~75-80-ra állt be a GPU OC mellett) de akkor már késő volt.
Jellemzően 10-15 fokot jelent, én úgy tapasztaltam.
A gyári paszták meg eléggé eltérő minőségűek, de általában a fehér truttyhoz állnak közelebb.Laptopban amúgy sokkal több múlik a pasztán, mint asztali gépnél, vagy más eszköznél, ahol a hűtés nem egy pár centis fémdarab.
PC-re lehet jó a lekvár és a Nutella, itt nagyon nem, de oké, felőlem azzal kenegetitek a tiéteket, amivel akarjátok, én eddig csak *pár tucat laptopnál mértem ezt a legalább 10 fokot (ami gyakran, főleg consumernél) a throttlighatárt jelentette.A konkrét esetben persze simán lehet heatpipe, de azért én előbb kenném megy MX-akármivel, minthogy berendeljek egy új coolert.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #71643 üzenetére
Hát pedig hidd el, én még a Cerkás korszakban bontottam úgy gépet, hogy kiskalapáccsal vertem le a hűtőt a gyári ragasztó miatt és az első genes PS3 még ennél is szarabb volt, konkrétan fából keret volt építve, hogy ne törd szét az alaplapot. Amit a sarki boltban kapsz megváltás.
beloadjoker: Belemegy, 1-2 csavar talán lapnál nem, illetve a hangszóróból a balos vagy kuka, vagy faragsz, mert a forma picit másabb. De csináltam ilyet, nincs rá panasz.
4500HD az Core2, i prociban meg ami van, HD graphics nem tudom milyen órajellel.
Semmit, ha nem QHD moncsid van kifér a VGA-n a jel, ha igen, akkor necces. DP portot javaslom, azzal nincs baszakodás.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #71640 üzenetére
Hat azert ennyire ez szerintem nem drasztikus.Ha a baracklekvar jo, akkor egy hovezeto paszta csak csak. En is feher szmotyit hasznalok ha az akad eloszor a kezembe. Mar ha nincs elb@szva a folyamat, de ahogy olvasom a elotte is ugyan ez a baja volt. Szerintem heatpipe.
Nyilvan egy ujrapasztazas nem kerul semmibe, azt en is megprobalnam elotte. -
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy x200ba beletehető az x201 alaplapja? Tehát ha ne adj isten később kéne a virtuális 4 mag akkor megoldható lenne e? Ja és még valami igp mindegyikben 4500mhd?
és még annyi hogy ez a docknál mit jelent pontosan?
1x VGA (supporting up to 2048x1536 according to Lenovo, tested up to 2048x1152)
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #71640 üzenetére
Még az 5 éves PS3 sem bírt megfőni sohasem takarítva gyári ragaccsal. Ott sokkal nagyobb disznóság van mint a paszta.
-
-
válasz
ezvvan #71635 üzenetére
Ha nagyon hangos akkor lehet már kopott és nem tud annyira pörögni, de nem hiszem, inkább az olcsó gagyi paszta lehet, illetve szakszerűtlen pasztázás. Jó kis mx4 kell oda, a ventit meg kiszedve megnézni, hogy surlódik-e ha igen akkor ebayról új addig pedig lítiumos zsír.
-
ezvvan
újonc
eleve nem volt vele semmi baj, aztán a nyár végén elkezdett játék közben túlhevülni. elvittem pasztázni fogalmam sincs milyen minőségű, de azt képzelem, hogy valami rossz benne, mert nem szép fokozatosan lett egyre melegebb (bár persze ki tudja).a ventilátor dolgozik ezerrel, legalábbis a hangja alapján
-
ezvvan
újonc
Sziasztok kéne egy kis segítség: túlhevül a laptopom (t420si) minden kicsit is megerőltető feladatra. Ki lett tisztítva meg pasztázva de ha egy videót megnézek monitoron fullscreenben, akkor szinte 90 fokra felmegy, teljesen irreális. bármi ötlet? köszi
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71626 üzenetére
Már sokan használják... Én sem igazán értem, lévén, hogy még mindig csak a Win10 Feature-ök kb 2-3%-a található benne. Meg gondolom a megfelelő driver-t is könnyű lesz megtalálni hozzá
-
Tikakukac
titán
-
-
salieri.
őstag
Konkrétabban ,hogy tudom behatárolni a hibát?
-
maláj
addikt
botorakarom mondani bátor leszek és feldobok 1 W10-et az x201-emre -
salieri.
őstag
válasz
donjohnson #71621 üzenetére
A monitornak semmi baja ad képet.
-
salieri.
őstag
Merre kezdjem a vizsgálódást?
-
soldi3r
veterán
válasz
salieri. #71617 üzenetére
One beep and a blank, unreadable, or flashing LCD.
Reseat the LCD connector
LCD assembly
External CRT
System board -
salieri.
őstag
Üdv.
lenovo thinkpad x200tablet bekapcsolásnál 1 sípoló hangot ad , mi lehet az oka?
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával találkozom T400-as Lenovomon:
Amennyiben képernyő (működő gép esetén) visszakapcsol, abban az esetben a bal oldalon a megvilágítás kicsit remeg (egy ideig). Bekapcsoláskor nem tapasztaltam a problémát.
Tapasztalt valaki ilyesmit, vagy csak az én szemem káprázik?
Köszönöm a válaszokat!
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
X220i (i3) fpr-es és X220 (i5) (alfánál venném, úgy tudom nincs benne fpr), ki lehet cserélni a palmrest-et és át lehet tenni a fpr-t az i5-ös X220-ba?
Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #71609 üzenetére
Az x200 tablet alapja az egy x200s és SL procikkal voltak.
x201 nyilván fentebb van, azok i5-el vannak. Te tudod mire kell hogyan merre.
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #71607 üzenetére
8 cella van asszem.
x201 Core i, x200 Core2 szóval nyilván nem egyforma a proci
x201-ben is volt szerintem csak cerkás, meg dual és multi-touch, de meg kell nézni mindig pontosan a panelt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Biluxzsolt #71605 üzenetére
Nem-nem-nem. Mindegyik más.
Ha x200 tablet és x201 tabletről van szó, azok természetesen igen. De csak ezek.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Az X200 és az x201 tablet aksijai csereszabatosak? Esetleg a T41 akkuja passzol hozzájuk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Honda topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Star Trek
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Suzuki topik
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged