-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #70197 üzenetére
Nalam be van kapcsolva a lapozofajl, a 8 GB RAM-bol meg nem fogytam ki atlagos hasznalat mellett sem, hiaba volt megnyitva 20+ bongeszolap (Opera), videokonvertalas ment hatterben, meg Skype videohivas. Egyedul komolyabb 3D-s rajz szerkesztesenel kozeledek a 7 GB RAM hasznalathoz. Egy-ket proginak tenyleg kell a lapozofajl.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #70186 üzenetére
Az az 512MByte állandó foglalás nem üt agyon, SSD-n a swap-fragmentálás nem esemény, vehetném elvileg kisebbre is a kezdőméretet, ha kell neki, majd foglal magának.
Ha meg registryből bootkor lefut a powercfg -h off, akkor még
a Fn+F12 hibernálást is lehet használni, csak kikapcsolt gépen van hiberfil.sys, reboot után mindig eltűnik. -
-
pippin12
tag
Akksit honnan érdemes rendelni ? Melyik eladótól ebayen , egy 6 cellás elég lenne nekem, csak bírjon kb 1-1,5 órát, lehetőleg ne sanyót
.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70194 üzenetére
Leginkább itt érdemes szétnézni, ha nincs akkor ebay. Alsó ház nem a legolcsóbb szokott lenni.
szerk: dying_star Van. Megszoktam.
-
Egy kérdésem lenne, van egy kevésbé jó állapotú T400-asom, tehát pár helyen sajnos a műanyag el van törve, és hasonlók.
Az lenne a kérdésem hogy létezik erre megoldás?
Vagy esetleg nem ismertek valakit aki PH-s és ilyeneket árul?
A hardveraprón jelenleg nem láttam bontást, de nem is szeretném eladni, eléggé hozzám nőt már, tehát.Igazából amit szeretnék bele az főleg az alsó lapja, tehát amibe bele tartozik a hűtésnél lévő műanyag is.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox #70191 üzenetére
(Elrepedt bal és kettétört jobbzsanér W500-ból van itt nálam is.)
-
-
Tin
veterán
válasz
voyager4.4 #70188 üzenetére
igen gariban és eltört. T500 típushiba elvileg.
-
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70180 üzenetére
Az (új 14+-os verziószámmal bíró) Opera a Chrome által is használt megjelenítőt használja (WebKit). Nem vitatkozni kívánok, csak érdekel, hogy milyen oldal nem működik vele úgy, mint egy aktuális Chrome-mal?
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #70185 üzenetére
Nem kapcsolom
Van 1 gigás modulom, csak nem volt időm betenni. 2x4 volt benne, csak az egyiket oda kellett adnom egy gépbe. De úgy néz ki x220 lesz a következő áldozat, abban 2x8 lesz, ha chrome felét viszi akkor is marad
-
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #70175 üzenetére
Neke is P8600 van, 250GB SSD, most 4GB ram. Pagefile off, 10 lapnál már erősen sipákol memória hiány miatt, sokszor össze is omlik
-
-
-
-
válasz
tothjozsi96 #70177 üzenetére
Még egészen szerencsés vagy. Többen vagyunk a Chrom topicban akiknek 2-3 lapnál 1Gb+ ... Uh ha csak kicsit laggol, akkor jó vagy. Gyere át oda, és ott is kérdezd meg, vannak szagértők
-
Francia91
veterán
válasz
A Chrome az egyik legnagyobb hardverzabálo bongeszo... Hasznalj Opera-t, az jo.
-
-
válasz
Nézd meg hogy mennyi ramot eszik a króm, és utána gondold át hogy akarsz -e 10 + lapot megnyitni.
-
Olyan ember véleményére lennék kíváncsi akinek P8600-hoz hasonló procija van és mondjuk T400/T500-as gépe van.
Nálatok nem csinál olyant a chrome hogy megvan nyitva mondjuk 10 lap és amikor megnyitod a tizenegyediket kicsit így beakad?
Nem tudom eldönteni hogy mitől van, lehet azért mert winyó van benne és nem ssd, nem tudom ...Vagy ilyen gyenge ez a P8600?
Amúgy 3GB DDR3 van benne, + egy új 1TB HGST. -
Tin
veterán
válasz
pippin12 #70172 üzenetére
nem, ez sajnos ilyen.
pedig maximális törődést kapott, 80% felett nem tölt, 40%-tól kezd el tölteni. csak hálózatról használtam, onnan is keveset, azért a 2 ciklus, mert gyakorlatilag csak bekapcsoláskor, amíg a töltőt rádugtam, addig ment aksiról. összesen csak kb nettó 3 hónapot használtam a gépet, utána már csak heti 1x. és nagyjából fél év után többször elkezdte, hogy 50%-ról leesett 0-ra a töltöttség, és azonnal rá kellett dugni a töltőt.
volt kollégám, aki évekkel ezelőtt sima csepptöltéssel nyírta ki fél év alatt az akkuját, mindig hálózatról ment.
gondolom ezeknek az aksiknak nem árt, ha néha használják is őket.
-
pippin12
tag
Azóta nyomtam egy battery gauget, 84 wh-ról lett 19.50
.
Tin: eh az durva..
-
vwpolooo
csendes tag
válasz
Schuby #70150 üzenetére
Folyamatosan változik, tehát ugrál, ha pixel hiba lenne, akkor gondolom mindig ugyanaz a hibát produkálná, ítt meg néha beugrik a felső sor alulra, majd eltűnik, közben rózsaszín csík jelenik meg. A képernyő fenti oldalán minden okés, ott folyamatosan jó a kép.
Üdv Gábor -
Tin
veterán
érdeklődés szintjén kérdezném a kollégákat, hogy a T500-aknak van még bármi értelmes piaci értéke (20-30-ért inkább megtartom)? tudom, van beárazós topik, ami mond egy árat, de engem inkább az érdekelne, hogy vannak-e ennek a típusnak még vásárlói.
a gép amúgy teljesen jó állapotú, 2 évet volt használva, 2 éve áll a szekrényben, csak néha veszem elő, még a gari végén volt palmrest, zsanér és egyéb csere, P8700, 4GB, 1680x1050, ATI VGA, WWAN, 9cell aksi ami 3-4 órát kibír.
másik kérdés, hogy a T540p-ket veszik az emberek, vagy a touchpad miatt hanyagolják?
-
pippin12
tag
Tegnap hálózatról ment t500-am , amikor hirtelen leesett az akku 80-ról 0% ra
. Egyébként egy alig használt sanyo, az akksi kuka vagy a töltő rendszer hülyült meg ?
-
Gabesz87
veterán
Köszi szépen! A Power Management-ben úgy volt beállítva, hogy soha ne vegye lejjebb a frissítési gyakoriságot, viszont az Intel grafikus beállításokban valóban be volt pipálva a frissítési gyakoriság váltása. Nem tudom mi a franc történhetett most, hogy valami hülye frissítés szétbarmolta az egész Power Managementet, vagy nem tudom, de most ez a képernyő frissítési gyakoriság baromság, pár napja meg a hűtéssel volt gondom, mert a Power Managementben Battery módban passzívra volt állítva a hűtés, aminek hála néha a 90 fokot súrolta a CPU mag. 1-2 hete még semmi ilyen gondom nem volt.
-
Gondwana
addikt
Akad-e véletlenül esetleg valakinél elfekvőben (kereskedelmi konstrukcióban) R61 csavarkészlet (meg esetleg egy HDD takaró műanyag)? 42X3947 lenne a hivatalos neve, hozzám került egy elvileg leselejtezett R61 (15" LG 1680x1050, T8100, NVS140M, viszont se HDD, se ODD, se csavarok az aljában és csak az egyik RAM slot működik - jelenleg XP-vel, akár pénzt is lehet érte ajánlani így, a jelen állapotában), megpróbálnám beüzemelni, gyerkőcnek Pumuklit nézni jó lenne, de nem így, széthullósan.
(ebay nem opció, működő paypal nincs, illetve olcsóbban utazok Budapestre, mint amennyiért utalok $6-t) -
brd
nagyúr
válasz
Gabesz87 #70149 üzenetére
Az energiagazdálkodási beállítások között meg lehet mondani, hogy a kijelzőfrissítés változzon-e, ha átkapcsol akkura az áramellátás. Gondolom ez történik: alapból 60Hz, de ha elmegy a hálózati áram, leveszi emiatt 50Hz-re. A Power Managerben és a VGA driverében is nézd meg a beállítást!
-
azbest
félisten
válasz
vwpolooo #70147 üzenetére
Átugrik az ablak képe alulra? Cseréltél memóriát a gépben mostanában?
Melyik gépnél okoz problémát a két különböző memóriamodullal való képhibát? [link] A T400 is olyan chipsetes, mint amiről írtatok korábban.
(#70155) Tikakukac: közben visszakeresve meg is találtam
Persze simán lehet memóriahiba is, ha az integrált intelt használja és úgy jön ki. Külső monitoron is csinálta az x200?
-
myky111
csendes tag
Tiszteletem a Fórum Olvasóinak!..Lenovo x201t tablet gépemhez Legyetek Szívesek meg mondani,hogy a x200 vagy x200s x200i vagy..x.billentyűzet?..Valójában van kompatibilitás!és melyek amik tutira működtethetők gépemben!...Egyébként keresek x201t alkatrészeket!..Segítségeteket megköszönöm!
...Üdv...Miki
-
Gabesz87
veterán
Valaki meg tudná nekem mondani, miért villog egyet a kép (eltűnik és visszajön), amikor kihúzom, vagy bedugom a töltőt? Korábban nem csinált ilyet! Pár napja tart.
-
Rederik
tag
válasz
donjohnson #70146 üzenetére
Köszönöm!
-
vwpolooo
csendes tag
Sziasztok!
Segíségeteket szeretném kérni az alábbi dologban.
Lenovo T400-as laptopom: Képernyő alsó fele mostanság bekapcsolás után 30-60mp-ig kicsit villogott, majd utánna hosszabb üzem idejére semmi, viszont ha kikapcsoltam , újra bekapcs, akkor megismételte az előbbi eseményt.
Pár napja viszont folyamatosan az alábbi jelenség fogad , váltakozva az alábbi két kép.
Ha külső monitorra kötöm a laptopot, ott nincs baja a képnek.
Előre is köszönöm.
Üdv Gábor
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Még mindig kábelt keresek W540-hez. Nézegettem Minidisplay-HDMI átalakítókat, de olyat nem találtam, ami 1.4-es HDMI-re képes.
Tudtok ajánlani olyan kábelt, amivel a 3D képet ki tudom küldeni a TV-re a laptopról? Vagy bármilyen megoldási javaslat érdekel.
Köszönöm!
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Blue Eagle #70135 üzenetére
Ott csak a solution centert látom.
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors választ!
Még egy kérdés: a Power Manager-ben milyen értékre érdemes állítani az aksi töltöttségének alsó és felső értékét? Általában az asztalon fogjuk használni konnektorról etetve, de olykor-olykor hordozva is lesz. Nem lenne rossz, ha sikerülne megóvni a kondícióját, és sokáig kiszolgálna bennünket.
Köszönöm. -
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Hozzá jutottam egy T400-as gyöngyszemhez a napokban, amire ma tettük fel a haverral a Win7-et. Az OS-en, office-on,és pár kisebb programon kívül még nem telepítettem mást a gépre. A kérdésem az lenne hozzátok, hogy milyen gyári, Lenovos programot érdemes letölteni hozzá?
Köszönöm. -
utgyuru
aktív tag
Kipróbáltam, hogy lemerítem 90% alá, aztán visszadugom a töltőt, felment 100%-ig jó minden. Nem szoktam nézegetni azt az ikont csak most ráhúztam véletlen és megijedtem mi ez.
Viszont a power manager-t nem tudom felrakni, mert a telepítő azt írja hogy frissebb verzió van telepítve, viszont azt meg nem találom sehol. -
Blue Eagle
őstag
válasz
utgyuru #70126 üzenetére
Ezt a töltési metódust szerintem a legtöbb noti tudja csípőből. Vagyis 95% felett nincs töltés, csak akkor ha ezt elérte vagy alá ment kisülés üzemben, ill. önkisüléstől. A li-ion akku nem szereti ha mindig 100%-on, vagyis magas feszültségen van. Én a Power Manager-ben 60 és 85% közé állítottam a töltés kezdete-vége határokat. Nekem sokat van töltőn, ezért.
-
V.Stryker
nagyúr
Az miért van, hogy előveszem a notit, csak netezek, semmi nem megy és negyed óra múlva elindul a hűtés - mindegy hogy akkuról vagy hálózatról használom - a gond az, hogy utána meg sose áll le kikapcsolásig csak tekeri a magáét.
Ez így normális? Pedig ha odateszem a kezem, akkor van,hogy tök hideg levegőt fújj ki.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
utgyuru #70126 üzenetére
Nem, alapjáraton úgy működik, hogy 95% alatt kezd csak el tölteni. Ha kicsit jobban beleásod magad, megadhatod te magad, hogy hány %-nál kezdjen tölteni, és hány %-nál álljon meg a töltés. Ezzel az eljárással meghosszabbítható az akku élettartama, főleg, ha ritkán használod akkuról, akkor nem érdemes 100%-on tartani.
szerk: Power manager telepít, ha még nem tetted meg, ott Battery fül/Battery maintenance-nél találod a beállításokat
-
utgyuru
aktív tag
válasz
FoxiestFox #70124 üzenetére
De ha be van dugva a töltő, akkor kellene, nem ?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #70124 üzenetére
A szakembör megmondja
-
-
utgyuru
aktív tag
Az mi jelent, ha a windows az akksinál azt írja, hogy 95% (csatlakoztatva, nem töltődik) ?
-
Tikakukac
titán
Most már kijelenthető, hogy mint a legtöbb X-nek sarka szeret törni meg repedni (külföldi szervizes 0rta, hogy az x220 és x230 saroktörés balon és jobbon is nagyon jellemző, enyém is ilyen volt), szalagkábel halálozás, főleg TL-nél, de kb. ennyi, a többi az inkább egyedi eset szerintem. De ennyiért mindegy is, lassan eldobós árban lesznek az x200-ak.
-
Francia91
veterán
válasz
lajtika #70110 üzenetére
A tipusodnak megfelelo BIOS-t letoltod a Lenovo honlapjarol, a kapott ISO fajlt bootolhato mediakent kiirod CD-re, ed bebootolsz rola. Termeszetesen akku legyen feltoltve, es benne a gepben. Vagy lefuttatod a ThinkVantage System Update programot, es ha nem a legfrissebb BIOS van a gepeden, akkor felkinalja az ujabbat, es rabizod a BIOS frissitest.
-
Tikakukac
titán
Műanyagot túrni lehet, max az ára lesz kapós, a panel amire izgulás van, ott borulnak az egyenletek.
maláj: Az a touchpad hogy is mondjam...késekhez képest nyilván jó simogatni, de mint touchpad eléggé szánalom. Emiatt nem vennék x201-et. Ha kell kraft utóbbi, ha nem előbbi, de inkább állapotot és akksit nézz, mint melyik legyen.
-
lajtika
aktív tag
Üdv. segítség kéne T500 bios frissítéssel kapcsolatban. memóriát szeretnék bővíteni de frissíteni kell hozzá mert nem ismeri fel. a lenovo oldalán szerepel hogy kompatibilis, 1333 mhz. De még soha sem frissítettem biost. Tudna valaki segíteni hogy csináljam? Vagy annyira bonyolult hogy inkább keressek szakembert?
-
maláj
addikt
komák az x200 vs. x201 témakörben ti melyikre tennétek a voksotokat ???
pl. érdekelne a pici tapipad szemszögéből megvilágított válasz
a belső gondolom kb. 95%-ban ugyanaz ... -
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #70107 üzenetére
Végiggondolva teljesen logikus.
Ami az építkezést illeti, pár apróság már úton van, de semmi komoly (HDD fedél, HDD keret + bak, RAM fedél, ja meg egy Intel 6205 (ebben alapból egy Realtek wifi van, ami meglehetősen necces, ha Linux alatt akarom használni).
A komolyabb dolgok majd a novemberi fizetésnap után...
-
Tikakukac
titán
Úúú, rájöttem. xcds-nél azért ment dokkról, mert ott nem volt bedugva a kijelző kábele sem. Most pedig az rajta volt, csak kijelző nem volt a végén.
Na csak összeraktam a miérteket végre, eddig ez bosszantott.
V.Stryker: Fővesztés terhe mellett jelenthetem ki, hogy azok a gépek, hacsak nem valami általam ismeretlen forrásból jött össze, mindegyik 2 év garisak voltak. Én magam két kicsi kezemmel pörköltem ki egy párat, ez 110% biztos.
-
Tikakukac
titán
válasz
V.Stryker #70100 üzenetére
A solution center akkor hülye, 2 év garival mentek ki ezek a gépek, szerintem kivétel nélkül mind, nem volt disztris 3 éves alapból sem, az árban is fentebb lett volna.
Tim82: Most már csak egy jó építkezés kell hozzá, én is szedem le a palmrestet és befejezem a sarok javítását.
Chaser: Elviekben sem hiszem, gyakorlatban tuti, hogy mind 2 éves volt. A mostaniak jönnek 3 évvel, illetve ragadósabb/olcsított változatokat 1 évvel is lehet hozni. Ezt tudom saját tapasztalatból, de majd bekérdezek mit látnak rakin a népek.
-
Tim82
félisten
Tikakukacnál megnéztük a roncs X220-amat, elsőre itt sem akart képet adni. Az ő érdeme, hogy rájött: a BIOS nem érzékeli automatikusan, hogy rá van-e dugva külső monitor. Így aztán az ő X220-án megnézte a BIOS-beli átállítás lépéseit, az enyémen "vakon" követte a lépéseket és voilá, lett kép D-Sub-kimeneten. Ezúton is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Kompakt vízhűtés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- 27% SZÁMLÁVAL! Dell Precision 5560 / I7-11800H / T1200 / 16GB DDR4 / 1TB NVMe / BeszámítOK!!!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest