- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
beloadjoker #83640 üzenetére
A Windows 7 alap frissítéseit én nem szeretném kikapcsolni. Jelen esetben le fog töltődni a full W10 és a telepítő el is indul majd. Ha akarod, ha nem. Max. azt nyomod, hogy nem. De hihetetlen ez az agresszív "válcsá hülye júzer" kampány. :/
-
Dhampir
félisten
válasz
beloadjoker #81852 üzenetére
Nem biztos, hogy az IPS panellel jól jársz, lásd "ghosting" probléma és visszaolvasva a fórumkeresőben az x230, x220 típusokra.
Feltűnően megszaporodtak az IPS-paneles kijelzővel szerelt típusok az aprón, ami talán egyszerűen egy jó átmeneti mennyiségnövekedést jelent, vagy pedig ezek "időzített bombát" rejtenek az LG IPS panelocska ismert problémája révén.
-
donjohnson
addikt
válasz
beloadjoker #81854 üzenetére
de van 70k-ért ips-es x220 most ha-n, csak más eladónál.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #81852 üzenetére
Van. IPS már elfogyott.
-
cildren
tag
válasz
beloadjoker #81849 üzenetére
Ha bolt akkor mindenképp Alfa
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #81840 üzenetére
Én már találtam 63-ÉÉÉÉ!!! x220 - I7- ips kombót. Hol van már a lejjebb? Sokszor azon gondolkodom veszek még egyet. Csak hát ez is úgy bírja. )
Egyébként én aksival járok úgy mint te. Egy db. van fent az aprón, de baszik rám az eladó
-
jjeahh
nagyúr
válasz
beloadjoker #81817 üzenetére
Köszi!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
beloadjoker #81809 üzenetére
Meg szabad kérdezni hogy varázsoltad az ablakokat sötétre?
Más: nekem október óta van meg a t520, friss windózzal fórumozgatással 38 fok meleg volt kb. a proci, újabban viszont ugyanilyen terhelésen 46-51 körül mozog, sztetek miért lehet ez? Háttérben ugyanannyi progi fut, semmi újat nem telepítettem, ccleanerrel, defraglerrel karban tartom a win-t.
-
cildren
tag
válasz
beloadjoker #81809 üzenetére
Driver para?
Szia Isti -
edk-
őstag
válasz
beloadjoker #80750 üzenetére
Nekem a Netiher esetén linkre nyomva új fülön nyit, nem linkre nyomva bekapcsolja a scrollt.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #80748 üzenetére
Ultranavban lehet ilyesmit állítani. Én görgetésre használtam a középső gombot.
-
cildren
tag
válasz
beloadjoker #80700 üzenetére
Az a drága jó packet tracer
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #80698 üzenetére
Rendszergazdaként próbáld, vagy komp. módban. Akkuszabályzáshoz az kell, nincs alternatíva rá.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #80694 üzenetére
Jahm, az lehet a gyári beep, BIOS-ban ki tudod kapcsolni. A powermanagerrel tudod állítani az eletronikát, onnantól az lesz az érvényes.
Érdekes volt ez az x220, én is akartam venni, nem tudom valaki vett-e. Anno mikor kérdeztem másokat soha nem volt készleten a gép, vagy épp bedöglött benne valami, szervizelik stb. Kifogni persze lehet sok mindent jó áron, de azért lehetnek meglepik. -
Razermazer
őstag
válasz
beloadjoker #80694 üzenetére
49k-ért kitépett usb-et kapsz meg házrepedtet, nem akarod te azt
többet költesz rá és ott is vagy a 80-90k-nál, értelme nem sok van.
Jó állapotút kell venni 60k-környékén szerintem. -
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #80692 üzenetére
W10 nem feltétlen fog hiba nélkül menni. Amik kellenek nagyjából w7-hez: vga driver, bár a wines is jó szokott lenni, lan esetleg, más nem nagyon így hirtelen. Segédprogikból akkuhoz a power manager és annak drivere. OSD-hez a hotkey csomag. Random sípra nincs 5letem, esetleg egy beragadt gomb lehet. Chromeot használok de nem tudom mennyit eszik, teszi a dolgát.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #79322 üzenetére
Én úgy szoktam belőni a frissítéseket, hogy figyelmeztet csak, ha vannak, de a letöltést-frissítést én indítom el.
A COA matricán lévő kulccsal tudod aktiválni, igen.
Chrome-nál tudomásom szerint szar a saját verziójú flash, erről volt szó korábban.
Lenovo System Update telepítése és futtatása működő netkapcsolat esetén megoldja neked a driverezés 90%-át szerintem.
Milyen használathoz kellene programokat ajánlani?
-
pippin12
tag
válasz
beloadjoker #79301 üzenetére
Notebooknál ez normális.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #79303 üzenetére
A proci 80-90 fokot is kibír, az alaplapnak az már nem tesz olyan jót hosszabb távon.
Szerintem 55-60 foktól lenne már kissé magas - figyelembe véve a képernyőmentésen látható órajelet, CPU terhelést és a kánikulát. Aggasztó meg 70 fok körültől.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #79301 üzenetére
Nem vészes ez.
-
barnam_
nagyúr
válasz
beloadjoker #78939 üzenetére
A másik oldala vélhetően a kijelző mögött van
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #78937 üzenetére
3 antennásnál be lehet, 2 antennásnál nehézkes
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #78935 üzenetére
Az a harmadik WiFi antenna lesz.
-
sss
őstag
válasz
beloadjoker #78659 üzenetére
Merítsd 50% alá, úgy nézd meg meddig tölti.
-
Francia91
veterán
válasz
beloadjoker #78627 üzenetére
Kisebb képet nem találtál?
-
RoboGuru
tag
válasz
beloadjoker #78625 üzenetére
Ezek után már én is azt mondom hogy hagyd
, nehogy rosszabb legyen a helyzet!
-
brd
nagyúr
válasz
beloadjoker #78616 üzenetére
A gap pad mindenképpen maradjon (esetleg azt is cseréld, csak minek?), mert a paszta oda nem lesz elég! A töltőnél tudni kellene, hogy mitől mozog, pl. elengedett valamilyen forrasztás (megforrasztani), vagy eltört a műanyag valahol (cserélni, esetleg ragasztópisztollyal hekkelni).
-
RoboGuru
tag
válasz
beloadjoker #78621 üzenetére
Akkor viszont csak abban az esetben szedd le a padot ha könnyen egyben lejönne. Hogy ha a pasztázás nem jönne össze akkor vissza tudd rakni!
Ha a forrasztás rendben akkor ragasztó pisztoly és csak annyit és ott ahol nem lóg bele az alsó / felső burkolat.
-
Gondwana
addikt
válasz
beloadjoker #78614 üzenetére
...Ja és még egy dolog a töltőcsatim jó de eléggé mozog,... mert ilyenre tervezték. Ha jobban megfigyeled, a tápcsati nincs rögzítve, csak a zsanér oldalnyúlványa tartja a helyén.
Szerk.: Thermal pad: éles tárggyal (lehetőleg összefogdosás nélkül) leveszed, az ép egynegyedét levágod, a chipre illeszted, hogy lefedje és úgy rakod össze.
-
RoboGuru
tag
válasz
A thermal padra véletlenül se tegyél pasztát! Látszik hogy már hiányzik egy darab belőle ott nem lesz kontakt. Megkell nézni nélküle, hogy sima paszta a csavar leszorítása után szépen szétterül-e mert akkor az a te esetedben jobb mint a pad. Ellenkező esetben kell egy azonos thermal pad. Az aljzatnál az egész ház mozog vagy a belseje? Alapban nem szabadna, több ponton van forrasztva, de ha valahol eltörik a forrasztás és emiatt mozog akkor később az a kontakt miatt annyira felhevűlhet hogy a burkolatot is megolvaszthatja. A folyamatos kontakthiba a töltőnek és a gépnek sem tesz jót.
-
Francia91
veterán
válasz
Gap Pad + paszta együtt ne legyen! Vagy ez, vagy az!
A Gap Pad egyben hézagot is kitölt, meg chipsetet hűt nálad. így szerintem nyugodtan hagyhatod -
brd
nagyúr
válasz
beloadjoker #78614 üzenetére
Azok a kis körök az ipari megoldás a paszta minél alaposabb terítésére; ahol maradtak körök, ott nem érintkezik a hűtővel semmi, a többi helyen pedig a tervezésnek megfelelően szétnyomta a "kis köröket" a hűtendő felület. Jó a közepére a "borsónyi" bár annak úgy max. a negyede is elég. Az a valami egy spec. anyag, gap pad-nek hívják, ez egy rugalmas anyag, és gyakorlatilag a paszta helyett van. Főleg azért kell, mert ha pontosan illeszkedne a hűtés, akkor kevésbé lenne rugalmas az egész gép, az meg nem jó.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker #76425 üzenetére
X200at használok, szerintem próbáld ki, amit írtam.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #76431 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam eddig Linuxos TP-n manuálisan belőni fix órajelet.
De mintha a tlp-vel is meg lehetne oldani, legalábbis rémlik a dokumentációjából. (Mobilról vagyok, szóvalmost nem tudok utánanézni.)
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker #76420 üzenetére
sudo apt-get install tp-smapi-dkms
echo -e "\ntp_smapi\nthinkpad_ec\n" | sudo tee -a /etc/modules
sudo rebootszerintem ez kell neked, de lehet, hogy tévedek
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
beloadjoker #76265 üzenetére
Ez minden thinkpaden így van, ha sokáig nyomod egy irányba, ilyenkor ezt úgy veszi, hogy beragadt vagy nem kívánt nyomás alatt van, és szoftveresen pŕóbálja ezt korrigálni.
-
soldi3r
veterán
válasz
beloadjoker #76133 üzenetére
Szinten, de mar nem kell cross kabel.
(#76130) babicsbalu, Egyszeru, ha nem jo az 1680, akkor meg kell venni az 1920-ast. Vagy elfogadni, hogy az mar nem uj panel.
-
thgergo
tag
válasz
beloadjoker #75742 üzenetére
Akkor Beloadjoker hatására egy rövid leírás a PHC kernel néküli core 2 alulfeszeléshez:
- apt-get install msr-tools, hogy hogy legyen mit használni.
- Érdemes hozzá a Bios-ban a speedstep-et letiltani (EIST), hogy a automatikus frekvencia váltásokkal ne akadjon. Így csak te kapcsolod ha váltani akarsz.
- Bántani nem tudod a CPU-t, max fagyást produkálni ha túl keveset kap. Több feszültséget nem tudsz adni neki mint ami a legnagyobb frekvenciához tartozna, sem kevesebbet mint ami a leglassabbhoz tartozna. Ami a trükk csak hogy kisebbet tudsz adni a gyorsabbaknak.kernel modul betöltése.
modprobe msr
#enable SpeedStep
#itt az aláhúzott 16-ik bitet kell csak bekapcsolni. A többi lehetséges hogy nálad más.
#Előtte rdmsr 0x1a0-el olvasd be. Pl nálam T420-amnál ez "sudo rdmsr 0x1a0" ->850088, azaz van speedstep, 840088-el kapcsolhatnám ki.wrmsr 0x1a0 0x0364852489
#Itt az 0x9=9 szeres szorzó 266*9=2400Mhz with 0x19=25 Voltage-al
# feszültség voltban: VID*0.0125+0.7=1.0125 Vwrmsr -p1 0x199 0xe1b
itt hogy tényleg megtörtént-e rdmsr 0x198-el tudod ellenőrizni. Ennek a regiszterben megjelenik az aktuálisan használt 0xe1b is, pl 6150a2406000e1b-ként
A gyári feszültség értékek kinyerése kicsit problémásabb lehet. De pl ha belockolod a frekvenciát pl valami applettel, vagy /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq -ban található "fájlokkal", miközben a Biosban be van kapcsolva a speedstep/EIST, szerintem az rdmsr 0x198-segítségével meg tudod nézni a hozzátartozó VID (frekvencia/feszültség) értékeket.
Automata így sajnos nem lesz, pl a fentiekről lehet csinálni egy scriptet, amit minden boot, és suspendről betöltődéskor futtasson le. Szerintem legegyszerűbb belőni hogy a 2400Mhz-en mi a minimális feszültség, arra beállítani oszt jónapot. Az én T9500-am 0.95V-al bőven megvolt 2400Mhzen anno. Bootkor betöltődés érdekében a /etc/rc(1-2-3-4).d ekbe kell beletenni attól függően milyen runlevelen indul a gép, suspend utáni scriptet meg a /etc/pm/sleep.d/-ben kell elhelyezni egy új parancsfálj elhelyezésével pl:
#!/bin/sh
case "${1}" in
resume|thaw)
#tetszőleges elindítandó kód
;;
esac -
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #75760 üzenetére
Én még ennek járnék utána:
PHC kernel not available.
Ez nem a TLP hiánya, a PHC-val tudnád alulfeszelni a procit Linux alatt.
Nem tudom, némettel mennyire boldogulsz, de a német Thinkwiki-n van kiindulópont (igaz, Ubuntuhoz, de gondolom, a Debian-alapú Kali-n ugyanazok a csomagok elérhetőek lehetnek).
(Ezt pl. nálam már nem működne, az első generációs Core i-ket nem lehet így alulfeszelni.)
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #75757 üzenetére
Igen, pontosan azt csinálja.
X200-on én amúgy még Win 7-et használtam, X201-re váltásnál döntöttem el, hogy az Linux-only gép lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #75736 üzenetére
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh = 66 [%]
/sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh = 70 [%]
Én 50-86%-ra szoktam ezeket állítani magamnál. BAT0 mindig a fő akku, BAT1 lenne a kiegészítő akku, ha lenne ilyen X200-nál.
Amúgy:
tpacpi-bat = inactive (kernel module 'acpi_call' not installed)
Ez a csomag mintha kellene a -tól -ig értékek állításához.
Szerintem egyébként nincs WWAN modul a notiban:
+++ Wireless
bluetooth = off (software)
wifi = on
wwan = none (no device)
*
gery2123: Fedora, CentOS megjegyzi a fényerőt magától is.Van pl. Thinkfan, pár hozzászólással előtted említették, nézz rá, de vannak más lehetőségek is. Beállításokat nem mondanék, X201-en biztosan más értékek a jók, mint T420-on. Kiindulásnak: [link]
-
thgergo
tag
válasz
beloadjoker #75736 üzenetére
Nálam a trackpoint+középső scroll alapból ment, T420-on.
A 2401000 (khz) max frekvencia a maximális megengedett 'turbót' jelenti a 2.4Ghz-hez, nem kéne lassabb legyen. P8600-nál ez 2.53Ghz tudtommal. Inkább ilyenek lehetnek hogy nem működik egy két USB-s eszköz megfelelően, túl gyorsan elmehet aludni.
-
thgergo
tag
válasz
beloadjoker #75724 üzenetére
Tökéletes linux support van Thinkpadre. Thinkwikin érdemes szétnézni, megy úgy általában google sok minden jót megmond.
[link]
Pl hogy 70%-nál ne töltse tovább az akksit:
echo 70 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh
A "tp-smapi-dkms" csomag adja pl ubuntu linux alatt, de egyszerűbb ha rákeresel a thinkpad kulcsszóra a neked tetsző csomagkezelőben."tlp" csomag egy jól beállított energiamenedzsmentet ad. Usb autosuspend, inaktív 6 sata port deaktiválása, PCI express portok suspendelése meg egyebet csinál "battery" módban. Elvileg feltelepíted és +1 óra akkuidő. Powertop paranncsal kézzel is tudod állítgatni mit kapcsolnál le, de az nem autoatikus.
"thinkfan" csomaggal a ventillátornak is tudsz új policyt definiálni, hogy csöndesebb maradjon. De van még 2 másik ventillátorkezelő is ha jól néztem.
core 2 cpu-at még lehet alulfeszelni azzal is megpróbálkozhatsz ha van rá kedved. Meg 1 db szorzót is rá lehet tenni ezekre szoftveresen így pl 1600Mhz-es U9600 ból lehet 1800Mhz-es cpu-d.
Elvileg van hozzá egyedi kernel itt, de én csak kézzel állítgattam a cpu regisztereket miközben a biosban ki volt tiltva a speedstep.
Pl 2.6 Ghz-es T9500-re:#!/bin/sh
#load MSR cpu register tool kernel module
modprobe msr
#enable SpeedStep and IDA
wrmsr 0x1a0 0x0364852489
#enable SLFM
wrmsr 0xEE 0x9eb90400
#Lock the highest multipler 0xe=14 2800Mhz with 0x19=25 Voltage Id
wrmsr -p0 0x199 0xe1b
wrmsr -p1 0x199 0xe1b
#disable the 2nd core
echo "0" > /sys/devices/system/cpu/cpu1/online
#disable SpeedStep
wrmsr 0x1a0 0x0364842489
#reenable the 2nd core
echo "1" > /sys/devices/system/cpu/cpu1/online -
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #75710 üzenetére
nem olyan öreg, ciklus se vészes, 1-2 év még benne van
szerk: dvd-hez biztos nem kell driver, ha nem megy akkor halott, illetve kell valami, de az be van építve a winbe
-
soldi3r
veterán
válasz
beloadjoker #75708 üzenetére
Nem kellhet az neki.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #75678 üzenetére
65W töltő gyakorlatban jó hozzá, tán' 90-est ír, de megy róla a dp is
akku nagyon egyszerű, powermanagerben megnézed mikor gyártották, mennyi ciklus van benne és ki a gyártó, /-os elhasználtságot aidaban könnyebben ki tudod olvasni, ha nem panasonic az akku és sok ciklusos, több éves, az egész biztos hogy már nem sokáig lesz jó, ha nem-kilógós 6 cellás akkor biztos nem panasonic, ha 9 cellás van rá némi esély
tesztelni mint minden notebookot, portokat amit csak tudsz, aida stressz, hdd ha van sentinellel, pixelhibák keresése, jól átnézni nem repedt/törött, gombokat kipróbálni, mindet, mert tud mókás lenni mikor 5-6 gomb döglött, wifi/bt megy-e, stbstb
-
Francia91
veterán
válasz
beloadjoker #75478 üzenetére
Nem külső tápos dolog, EC foglalatba való cucc, nekem is van a T500-asomban egy USB 3.0 és eSATA kombó EC kártya
(#75479) cildren:
Csipesz, vagy valami hasonlóval próbáltad már?
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72792 üzenetére
Neki más gyártótól való, más billentyűzetmechanikás X200 billentyűzete van.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #72785 üzenetére
Nekem van x200 billzetem, csak ugye esélyesen nem jó, mert ez fehér kupakos.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72788 üzenetére
No problem, csak beszóltam.
-
válasz
beloadjoker #72783 üzenetére
Lehet en vagyok vak, de nem latom ez hol van eltorve
Nem lehet, hogy csak sikerult kipattintani.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #72785 üzenetére
Te azóta is jelentkezel a gumitalpakért.
-
Francia91
veterán
válasz
beloadjoker #72783 üzenetére
T60 bill kompatibilis-e vele? A gombok mechanikaja, vagy vmi. Mert ha igen, akkor nekem van itthon egy T60 klaviaturam, kulsoleg mint az uj, csak eppen nem mukodik
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker #71655 üzenetére
Emlékeim szerint a két alaplapi tud always on lenni BIOSban állítva, az IO card felöli nem, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71653 üzenetére
Azt akartam írni, hogy ott nézd meg.
Guglival: "5700mhd notebookcheck", első találat, de még nem ittam elegendő kávét ezek szerint.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71649 üzenetére
Beletehető, ha jól emlékszem, az egyetlen komoly különbség az, hogy az X200-nál mono hangszóró van, az X201-nél pedig sztereó (nem mintha nagyon számítana). Portok, csavarhelyek elvileg ugyanott vannak, bár ezt csak fórumok alapján írom, nem személyes tapasztalatból (alaplapot nem kellett átültetnem a két gép között).
Ami az X201 IGP-jének teljesítményét illeti, notebookchecken keress rá (5700MHD néven fogod megtalálni Guglival a vonatkozó infót).
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #71207 üzenetére
Asztali hdd majdnem vastagabb mint a dokk
elméletileg sata2 csatis, a hozzá való gépekből kiindulva. Nem fog vissza semmilyen hdd-t.
szerk: meander Egyik sem TP, és már a TP se a régi.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #71190 üzenetére
X200, X201:
- egy darab 2,5" notebook vinyót (vagy SSD-t) fogad (mindegy, hogy 9,5 vagy 7 mm-es). Msata felejtős, illetve ha nagyon mókolni akarsz, akkor mintha lenne valami mod, amivel a dokkoló portját szétbarmolva bele lehetne tenni... de akkor nem lesz Ultrabase.
- ha ezen felül akarsz még egy 2,5" notebook vinyót, akkor marad az Ultrabase dokkoló Ultrabay helye, a megfelelő adapterrel.Ilyen lehetőségeid vannak.
-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #71187 üzenetére
az előző hszemhez csatolnám még ezt akkor a gépbe nem fér bele egy ssd+ egy hdd hanem csak ebbe a dockjába? bocs akkor rosszul értelmeztem
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #71117 üzenetére
Itt keresd ki az access connections-t.
Részmegoldás, mert így mindig mennie kell a gépnek, nem tartom hatékonynak és kényelmesnek, de a semminél valóban jobb, bár én range extendert alkalmazok a teljes lefedettség elérése érdekében.
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #71112 üzenetére
Tok felesleges az USB-s stick, access connections kell neked, az tud hotspotot csinalni a gepbol. (Bar azt nem ertem, hogy miert nem csatlakozik a telefon kozvetlenul a halozatra, miert kell ehhez az X200.)
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #70314 üzenetére
Rizikó nélkül nincs győzelem..by trannsformers
ha a fentieket nem tudod értelmezni vegyél itthon 3x annyiért.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #70309 üzenetére
3 órát nem vadonatúj, 6 cellás LG akkuval is kibírt az X200-am, wifivel, AFFS kijelzővel, kb. 30-40%-os fényerőn (ugyanez az akku kb. ugyanennyit bír X201-en, ugyanezzel a kijelzővel, de majdnem maximum fényerőn és Linux alatt most). Igaz, én SSD-t használtam/használok mindkét gépben.
Én 4-5 órát mondanék reálisnak normális használat mellett 9 cellással.
-
Francia91
veterán
válasz
beloadjoker #70309 üzenetére
A T500-asom simán hozza a 3 órát akkuról, ha DVB-T HD felbontású TV adást nézek az USB-s tuneremmel. Netezéssel is megvan a 3 óra lazán, ha nyúzom YouTube-bal, akkor 2-2,5 óra
Többet kéne az X200-nak bírnia. Szerintem
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #70307 üzenetére
Ha berendeled és eltelik 2 hét akkor országon belül lesz
Kb. addig bírja amilyen a konfig meg ahogy használod. Én 1-2 éve fix adatokkal mérek, így tudom sorbarakni a gépeket, de bemondásra adni elég necces. 2 egység fényben egy mai alacsonvy fogyis gépnél kiad a végén 50 percet. Egy vírusírtó ami nekiáll takarítani 40 percet. Stb stb.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #70305 üzenetére
-
válasz
beloadjoker #67357 üzenetére
Egészen biztos h csak a CTRL gombbal van baj?
-
válasz
beloadjoker #67357 üzenetére
Az aksi annyira nem gázos, még bőven jó ettől a géptől. Ha van gari akkor lehet érdemes elvinni a billentyűzettel de nem hiszem, hogy cserélik. Ha nem akkor szedd ki egy késsel és jó alaposan mosd ki alkohollal.
-
Scooter
tag
válasz
beloadjoker #66083 üzenetére
T400 + Archlinux, tökéletesen megy, funkciógombok oké, a bluetooth sajnos csak egy paranccsal lehet ki-, bekapcsolni, de ez belőhető egy gyorsgombra ha nagyon kell. A thinkwiki oldalán sok leírás van, ott nézz szét.
-
Dhampir
félisten
válasz
beloadjoker #66079 üzenetére
T530 + Ubuntu 14.04
Elégedetten használom. :-) -
soldi3r
veterán
válasz
beloadjoker #66083 üzenetére
Ubuntu szinten Debianra epul. Nekem volt fenn sokfele rajta, Mint, Suse, Debian, Ubuntu aztan most pedig Kubuntu van. Igaz, a funkcio gombokat en nem nagyon hasznalom, csak a fenyero es a hangero allitast. Akku ido valamivel talan kevesebb, mint Win7-tel, de nem szamottevo.
Nekem egyedul a Broadcomos wlan kartya okozott kellemetlen pillanatokat. Illetve a hangero kisebb. -
válasz
Alapvetően nagyon jól állnak a TP-k a Linuxokkal, én is próbáltam párat T40-től W500-ig néhány gépen, és legtöbb dolog (háló, wifi, blútyúk, hang) mennek alapból szépen. Még az Fn kombinációk is.
-
Tim82
félisten
válasz
X200-on még nem, R61-en Kubuntu 14.04-et használok és a legtöbb funkciógomb működik rajta. Kb. ilyen dolgok vannak vele, hogy nem mindig van OSD, az Fn + F5 természetesen csak a wifit kapcsolgatja, Fn + F7-re nem csinál semmit, de amúgy okés.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65017 üzenetére
Kimozogta valszeg. Ki kell várni. 50k-nál többet erre költeni ordas nagy butaság, szóval annyiért vagy jön vagy kuka.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65015 üzenetére
A legfájóbb, hogy 2 év gari lenne még rá... bár nyilván ha jó lenne akkor 150k lenne, nem pedig vagy x. Ha kifér egy ötvenesből akkor hazajön aztán megkukkantjuk
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #65013 üzenetére
Annyit tudok, hogy az alsó burkolat az betonkemény, van egy gatya alsó rész x200-ból azzal tényleg lehet kisebb szegeket falba küldeni. És ezen az is végig van hasítva a egész pedig jó 10 fokot fel van csűrve, kijelző tropa, sarok bezúzva nagyon durván. Ezt mindet lehet javítani annyira nem művészet. Csak a tököm se tudja, hogy bal oldalon mi műxik, nehéz kiverni az eladóból...
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #64811 üzenetére
Ez a gép ugye? Ha nincs vele gond 50-ért megéri. Ultrabase+dvd 7-10k körül megy a mihez tartás végett. Vakerán többért is
-
válasz
beloadjoker #64811 üzenetére
Add neki az N900-at, haxoljon Maemo-t
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64801 üzenetére
50-et meg. Az a kérdés miért kell hozzá donor gép, már kerestek ilyen ügyben
Képet felrakni hát azt neeem
Szulita28: Ujjlenoymatos rendes palmrestet ha találsz akkor unikornisra leltél. 3-at láttam életemben össz-vissz. Plusz emiatt nem kékhalálozik egy gép. Volt ramhiba is meg laphiba is már ilyenből.
csubuka: Garisan olyan állapotban azok árában vannak, nem kell túnd a netet hidd el.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #64804 üzenetére
Eladod belőle a dokkolót és megoldva.
-
btudos
nagyúr
válasz
beloadjoker #64801 üzenetére
Ha nincs nagyon lelakva, simán, akár többet is.
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #64720 üzenetére
2010.01-03 az utolsó gyártású széria.
-
Tim82
félisten
válasz
2008 augusztusában.
-
btudos
nagyúr
válasz
2008
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64659 üzenetére
Minden relatív, nomeg van 2-3 antennás is belőle.
-
Peet91
aktív tag
válasz
beloadjoker #64659 üzenetére
Teljesen rendben van, 10-15 méter és betonfal/falak mellett is simán lehet netezni. Bár lehet, hogy nekem okos wifim van, és bekanyarodik ahol kell
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64583 üzenetére
Pedig nem nehéz.
Olyan nincs, hogy plusz karakterek meg minusz karakterek meg 30 fajta billentyűzet. 2 fajta billzet van: az, amin az enter fejjel lefelé fordított L betűs alakú, ez a nagy enteres, ezt használja az európai meg az itteni legtöbb angol. Ez nyelvtől függetlenül mindegyiké kopp ugyanolyan, csak a felületén van az egyiknek ilyen vesszős ő a másikon meg amolyan blabla.
Meg van a minden más angol és az amerikai, ami neked nem jó, azon van 1 soros, csík alakú enter. Na az neked nem ok megoldás, de olyat ebből nem nagyon találhatsz, mert így is csodavárás van, egy US billzetes gépet szvsz a nagyközönség le is köpne, hát ilyen szutykot hogyan merne valaki eladni, ne vicceljünk. Kb.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
beloadjoker #64583 üzenetére
Nagy enter= magyar kiosztás.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64581 üzenetére
2 lehetőség van: vagy nagy enteres vagy egysoros. Ez rendes enteres. Ennél spécibb billentyűzet ha létezik is, az biztos, hogy nem kerül ilyen földrészre. De szerintem másmilyen amúgy sincs ebből.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64576 üzenetére
Nem kell hirdetnem, így is totál üres lett a készlet, de van/volt bőven.
1db s maradt meg ha minden igaz, a többi foglalózva, de azt meg nem adom el, mert "gyenge" és mert CCFL benne a panel, ami hát aki tudja az tudja miért jó.
Osztrák magyar kiosztású, csak van rajta sok hülye karakter.lakkusjj: Mondjuk úgy, hogy láttam már belőle eleget. Többet mint akartam. Csak sok az idegesítő ember aki csodákat akar, meg mindig okosabb és ebből elegem van. Így ha ezek kifutottak áttérek valami másik témára, jobb a békesség.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64571 üzenetére
Dokkba rakva rengeteg mindened lesz rakat port és egyebek.
De segítek, lásd kivel van dolgod: 2 darab volt abból a gépből és mindkettő elkelt már 3 hete. Ezért is nem lesz uppolva a hirdetés, volt az egyik nálam webkamos bővítésen utána a srác megvette a másikat is
szerk.: Baccki. Most mondom. A hirdetés nem él. Az, hogy nem vette le az trehányság. De abból 2 gép volt, és mindkettőt megvették már hetekkel ezelőtt. Ajánlom vagy sem, nincs belőle több.
lakkusjj: Szépek voltak és a hirdetés valós volt, képarány meg ilyenek pite. De az a hirdetés már nem él. A legtöbb x200/x200s életét nyomon követem
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
beloadjoker #64571 üzenetére
Nem ír az akkuról semmit, rosszul tudja a kijelző képarányát, és a dvd-meghajtót úgy sorolja, mintha a gépben lenne, szerintem nem túl hozzáértő hirdetés.
-
kistewe
tag
válasz
beloadjoker #64567 üzenetére
btw : X200 ba nincs ODD ...nálam anno ezért esett ki meg a tapipad hiány miatt...
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64567 üzenetére
Nem szoktam célozni, de ismert tény, hogy a másik notis topikban 1 kategóriával mindenki erősebbett venne, van aki kettővel. A másik aki 150k-ból akar gémer gép szintűt venni, de az nyilvánvalóan mesében él.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64565 üzenetére
Statisztika, mint heti 1-szer azért kemény heavy user, egy 4 magos 8 szálas H-s haswell i7 és 16GB ram mögül: ram maximum 3.2GB, proci átlag kihasználtság 18%. És nem vicc, tudok olyanról aki ilyen notit vett, mert hát ki tudja mire kell. Apám is vehetne tankot, mert ki tudja, lehet egyszer kevés a pickup és akkor milyen jó, hogy vettem egy tankot
Értem én, hogy nem baj, csak 1: minek, 2: nem lesz választék, ki lett pucolva a piac, tettem róla
Ha 1GB van benne, akkor annyi. Tekintve, hogy 2-3k-ért bárki rak bele neked még 2GB-ot, mindegy. Sokan ezért árulnak HDD-ram mentes gépet, mert majd amennyit akarsz annyi lesz benne, felesleges túlvállalni a dolgokat.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64560 üzenetére
Szerencsére itt még nem volt i proci. Akkor i5 kellene vagy i7 netre. Ezt én ha egyszer megértem, egyből a mennybe kerülök, úgy kisimulnak az életjeleim. SL9300-al ezer soros progikat futtattunk és szimuláltunk mindenféle komplett vezérlőket. Okés, végülis az is érv, hogy 2GHz alatt van, nem vicc, ha 1.96GHz lenne, nem vinnék el a gépet, lehetne az akármi. No mindegy, nem értek hozzá, lehet ez azért van, de nem is érint már, 1 gépem maradt, ez ha elmegy kiszállok ebből, túl sokan szakértenek már, én itt már kishal vagyok.
A konkurensek vagy nincsenek ennyiből, vagy még több hibát tudok felsorolni. Mondjuk igaz, HP topikban keményen kuss van, ha mersz őszintén nyilatkozni valamiről, egyből elküldenek. Nem értem miért, de ez megy sok helyen, ha fogsz egy jót, némi garival amit bevállalnak rá, veheted. De ne szállj el nagyon a dolgokkal könyörgöm ilyen felhasználásra egy 4GB ramot, kisebb procis gép is ezervastagon elég. Úgyis a HDD-d lesz a lassú.
-
Tim82
félisten
válasz
beloadjoker #64559 üzenetére
Intel GMA 4500MHD. DXVA-t, flasht támogat, Youtube 1080p-s videókat is lejátssza erőlködés nélkül. Játékból kb. 2007-2008-as játékokat még tűrhetően visz, mint pl. Dragon Age Origins. Két RAM-slot van benne és maximum 2 db 4 GB-os DDR3 modult fogad. Szerintem tényleg jó gép.
Szerk.: az SL9300 nem mondható gyenge procinak szerintem a mobil Core 2 Duo-k közül.
A kijelző szalagkábel emlegetett hibája csak annyit jelent, hogy a Thinklight és a webkamera nem 100%, hogy működik. Az utóbbiba (webkamera) én is belefutottam (én ráadásul utólag tettem bele webkamerát, mert az enyémben nem volt gyárilag), kb. 5k-ért rendeltem eBay-ről csere szalagkábelt pár napja.
-
Dare2Live
félisten
válasz
beloadjoker #64559 üzenetére
2slot és 8gb biztos belemegy. 720P youtube lazán megy. Jellemzően a szűk keresztmetszetnek én itt is a hddt éreztem. Nálunk van ilyen családban használva 4éve kutya keményen azaz kocsiba be, kocsiból ki, dokkoloba be majd ki, kocsiba be irány másik munkahely... és bírja. Lett bele véve egy 9cellás aksi mert kell az 5+h meg ha újra kéne rakni akkor raknánk bele egy SSDt.
TIM82: köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
beloadjoker #64556 üzenetére
Elég oda egy SL9300 és felette is. Tapasztalat.
Amiben kijelzőt cseréltek az nem biztos matt, defaultban azok.
Ami behányja magát: kijelző kábel-thinklight rész, palmrest sarok törik, venti megzörren, hébe-hóba 1-1 alaplap, a többi az egyedi eset inkább. Ja, meg akksi, na az ki lett pörögve, abból jó darab nincs az országban. Még.
Touchpad semmilyen, mert nincs. Még mielőtt: nem is lehet tenni rá másik palmrestet amin van.
Bill vízálló, hiszen nem cukorból van, locsolhatod egész nap, bírja a vizet. Max utána nem műxik. Ha ilyen kell akkor CF-es Toughbook kell nektek. Azzal fürdeni is lehet, fater is szokott.
8.1-et rakhatsz. Kis munka mindig belefér. Saját nyugalmad érdekében win7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged