Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biluxzsolt
aktív tag
Szép napot!
Asszony bekapcsolta az x200-at de se kép se hang.Az akku ikon és mellette valami körben z világít.
Most sajna nincs időm utánaolvasni,mert épp dolgozom.
Mit csinálhatott vele?Szerk: Kivetettem vele az akkut,meg vissza és jó lett.
-
dauphin
aktív tag
Szép napot Urak!
A segítségetek kérem egy T400-as panel beszerzésének útjáról/módjáról! A mostani T400-as kijelzőm kritikán aluli betekintési szöge és piszkossárga, fakó színe kikezdte legendás türelmemet. Hogyan tehetnék szert barátságos áron egy szép színekkel és normális betekintési szöggel rendelkező egyedre (persze a beszereléssel együtt értem, mert én magam nem állnék neki nulla ismerettel egy ilyen "műtétnek"). Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez az! Köszöntem!

-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Már ezt sem tudom... azt hittem, hogy betettem könyvjelzőbe, de nem találtam

-
Francia91
veterán
Régebben vki linkelt ide vmilyen videokimenet átalakító eszközt, olyan 7-8k vot e-bayen. Tudja valaki, hogy miről van szó? Egy fehér kis dobozka volt

Keresem itt vissza a topikban, de nem találom... -
katzy86
csendes tag
Udv Urak! Ezt szeretni fogja a T400 ?
-
rgeorge
addikt
válasz
Praetorianus
üzenetére
Lehet, hogy nem legfrissebb Sentinellel nézed? A 196-os attribútumot ezeknél a Seagate HDD-knél a 4.30-tól már jól kezeli. Az óránkénti értéknövekedés is arra utal, hogy erről van szó.
-
abrjan
csendes tag
Sziasztok! Van egy X61-em. Ventilátort cseréltem benne. Ugyanazt a Toshibát rendeltem bele, mióta beraktam nem kapcsol be csak 2 led villog folyamatosan. A karikaba villám és az akku. Próbáltam hálózatról, csak akkuról csak hálózatról a jelenség ugyanaz. Voltam szervizben ott azt mondták 25 mert az aramfelvételi chip sérült meg. A kérdés van ilyen? Tényleg ilyen drága? Vagy van más megoldás? Megadom érte a 25 ezret mert karcentes és nagyon szeretem de kicsit megvezetésnek érzem. Köszönöm a válaszokat.
-
Tikakukac
titán
-
csubuka
addikt
válasz
Praetorianus
üzenetére
Alapvetoen bizonyos attributumok romlasa csak egy hatarig kepes lerontani a kondiciot. A 196 nal lehet 85 a hatar. Nezd meg a vinyotipust es irj Mathe Janosnak ill nezz szet a hds es mas
Vinyos forumokon. Ha e tipusnal is elterjedt alhiba akkor lehet ujabb hds verziok mar nem figyelik azt az adott vinyonal...A report-os segelykeres persze fizetos pro licenszhez kotott...
-
Tikakukac
titán
válasz
Praetorianus
üzenetére
Elálló keretes 450k-s E7440?

Nyugi, sz@rt gyártani drágán ma már presztízs.
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ha kapnék egy vadiújat, és kikapcsolnám ennek az attribútumnak a figyelését, akkor lehet hogy makulátlannak mutatná a vinyót a Sentinel. Okosabb lettem, de boldogabb nem. A mostani vinyón 85%-on áll a kondíció. Szóval a három napos cserében azt hiszem szó nélkül cserélik. Szóval nem is érdemes több szót vesztegetni a dologra. Reménykedek, hogy a Latitude esetében nem fordul majd elő ilyen anomália...
-
Tikakukac
titán
válasz
Praetorianus
üzenetére
Mint írtad a mostani meg nem. Erre reagáltam. Feleslegesen ne kombináljunk.
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mint említettem, az előzőt 82/87-nél küldtem vissza. Gondolom te persze megtartottad volna, majdcsak megdöglik az elállási idő után... Hülye azért nem vagyok, hogy ennyi pénzért ne teljesen hibátlan cucchoz ragaszkodjak...
Csubuka, neked köszi a választ, az építő jellegű volt, egyesekkel ellentétben...
-
Tikakukac
titán
válasz
Praetorianus
üzenetére
Tehát: küldözgeted vissza a hibátlan gépeket? Az módi. És akkor utána csodálkozom miért szarik a valóban hibás gépekre a nagyker. Leginkább ezért.
-
csubuka
addikt
válasz
Praetorianus
üzenetére
Az az a reallocation event count... #196
Az nem vinyóhiba, hanem a hds nem megfelelően értelmezi az adott gyártóspecifikus használatú attribútumot...
Ha ráereszted a Seagate progiját az is is tökéletesnek mondja majd, plusz Máthé János a hds fejlesztője is hasonlót fog mondani...
-
Tin
veterán
válasz
icoj69
üzenetére
azért az aksi elhasználódást remélem lemerítés majd teljes feltöltés után nézted.
én általában 40-80% közötti töltés határokat állítok be, így ha sose tölti 100%-ra, mindig a legutolsó 100%-ra töltött "full charge capacity"-ből fogja számolni az elhasználódás mértékét, ami lehet hogy 2 éve volt...
azaz, egyszer lemeríted és feltöltöd, és kiderül, hogy 50%-os az aksi.
persze a megbízható eladók nem trükköznek ilyennel, mert eléggé ócska dolog.
-
csubuka
addikt
válasz
Praetorianus
üzenetére
Ilyen Lenovo géphez, vicces vinyóval már volt szerencsém nekem is. Nem Seagate vinyó volt benne? *A Seagate vinyók bizonyos példányai egyes SMART attribútumokat nem megfelelően kezelnek és ezek folyton növekedő értéket mutatnak. Ez firmware sajátosság és nem hiba... Már ha ez volt a Te esetedben is...
-
Praetorianus
aktív tag
Tudom, hogy az E széria számotokra nem "igazi" TP, de azért (illetve főleg ezért) megosztanék egy kis E540 tapasztalatot. Az első darab három napot töltött nálam, 82/87-es vinyóval vitte vissza a futár a boltba. A cseremodell ugyanaz volt, mert ugye okos ember nem lép kétszer ugyanabba a szarba
Két nap után 87/100-as a vinyó, hétfőn jön érte a futár
Szóval köszönöm a Lenovónak az élménydús ismerkedést, Dell Latitude vagy HP ProBook a szerencsés jövendőbelim, inkább kifizetem azt a kis különbözetet... -
icoj69
tag
válasz
icoj69
üzenetére
Nos, hosszas tanakodás után a T500-at választottam. Alfa156 jóvoltából egy magyar billentyűzetest, nagyon szép állapotút, választottam. A kijelzőjével teljesen elégedett vagyok. Az Aida szerint:Lenovo LTN154P3-L02
Akumulátor: elhasználódottság 8%
Mégegyszer köszönöm az infókat.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A tied is jó az övébe, mert kompatibilisek. BT modulokra nem vonatkozik whitelist, mert nem mini PCI-e foglalatba kell őket tenni. (De amúgy az én X200-ból való modulom már tekinthetö foglaltnak, egy fórumtárs írt, hogy őt érdekelné.)
-
Te nyertél amúgy is, mert az enyém nem jó az övébe hivatalosan legalábbis.
FRU: 39T0497
Bluetooth 2.0 with Enhanced Data Rate (EDR)
Broadcom BCM2045B
USB id 0A5C:2110
FRU PN: 39T0497 (T60, T61, X60, X61, X300)
Z60m, Z60t, Z61t
R60, R61
T60p, T61p
X60, X60s, X60 Tablet, X61s, X61 Tablet -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nálam több is és akár be is szerelem Bp.-n.

Aggregátor: X200/X201 összevetésben egyedül a gyakoribb ventipörgetést tudom mondani az X201 ellen, minden másban szerintem jobb, mint az X200, de nem nagy különbségekről van szó. Picit kevésbé melegszik, picit kevesebbet fogyaszt (i5-520M vs alulfeszelt P8600 - engem is meglepett), 20-30%-kal erősebb a CPU. Ebből talán T400/T410 viszonylatra is le tudsz vonni következtetéseket.
Úgy rémlik, a T410 Quadro-s változatai viszont meglehetősen energiaigényesek az Intel HD-sekhez képest, szóval ott kb. elveszik az alacsonyabb fogyasztás előnye.
-
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm. Eddig én is így tettem, ma is. Most megint megy. Nem értem.

-
Archttila
veterán
Használja ezt valaki Linux alatt? A Battery charge/discharge control miatt erdemes lehet nem? Vagy nem foglalkozik vele senki?

-
-
HSM
félisten
válasz
dauphin
üzenetére
Olyat néha nekem is csinált, hogy kikapcsolás után hiába volt ott az egér az eszközökben, mégsem volt hajlandó működni. Érdekes mód az előző netbookomon szinte sosem fordult elő, csak a T410-en. Nálam a megoldás, hogy ilyenkor némi mérgelődés után törlöm az eszközök közül a gépen, az egéren benyomom a "connect" gombot, a gépen eszköz hozzáadása, akkor szépen megtalálják egymást és megint jó egy jódarabig.
-
dauphin
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ebben sajnos nincs.
Valami ötlet? Tanácstalan vagyok. Többször is töröltem az eszközt és újratelepítettem, de makacs mint egy szamár, nem hajlandó elindulni. 
-
-
-
T400 és T410 között nagy különbség van?
Teljesítmény, fogyasztás szempontjából, megéri-e az újabbra váltani? -
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Lehet, hogy OFF a téma, amivel megkereslek benneteket, és emiatt előre is elnézéseteket kérem, de remélem tudtok ötleteket adni a megoldáshoz. Segítségre lenne szükségem egy Rapoo 6080-as bluetooth egérrel kapcsolatban. A napokban jutottam hozzá, de valamilyen oknál fogva nem akar normálisan működni. Egy Lenovo T400-as mellé vettem, egy Delock bluetooth adapter van csatlakoztatva a gép egyik szabad usb-jébe, és azon keresztül komunikál/na az eszköz. Már a telepítésnél sem akart probléma nélkül csatlakozni, de úgy fél óra múlva a sokadik csatlakoztatási kísérletre elindult a 6080-as. De mára megint megadta magát és nem hajlandó működni. A gép látja, szerepel az "Eszközök és nyomtatók" ablakban, rákattintva az egér ikonjára "Az eszköz megfelelően működik" egyenszöveget kapom. Ugyanakkor a Vezérlőpult "Egér" beállításokra/ tulajdonságokra belépve azt látom, hogy "Leválasztva/készenlét" szöveg fogad a Bluetooth fülre kattintva (persze az egér be van kapcsolva!). Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Chaser
legenda
Cpu függő. HA SLFM be van kapcsolva akkor lehet sokkal kevesebbet megadni.
dying_star A save az össze állapotot menti. Épp ez a lényege. Nem olyan írta aki még nem dowgradelt cpu-t. Ha kiseb feszt állítasz be BSOD, na ez mentés után szép. Mentés előtt állítasz amit akarsz, sztem kifejezetten hasznos hogy reagál azonnal mentés nélkül.
-
Ez a ThrottleStop egy segg.
Gondoltam, megnézem, mi lenne a minimum beállítható fesz, legörgettem, és csonttá fagyott a gép.
Feltételeztem, hogy épeszű ember írta a programot, és az érték csak a Save gomb megnyomása után lesz aktív, de nem, azonnal aktiválódik.
De komolyan, ki ad ki ilyen munkát a keze közül?
Grr. -
HSM
félisten
Helyre kell igazítanom magam, most olvasom, hogy az M557 mindent tud, amit az M555b, kivéve ezt a speciális szabadonfutó scrollt.
Csak gratulálni tudok a Logitechnek a visszafejlődéshez.
Hiába egy ugyanolyan kinézetű fém görgő van rajta, az hagyományos, kattogós fajta. Szval mégsem lesz jó, csak az M555b. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ó, még az előző netbookomhoz vettem, több, mint 4 éve, olyan 9000 forint körüli áron.
Ez még az m555b típus volt. Most úgy látom, már egy újabb kiadását árulják, az M557-et, ami kb ugyanez, csak modernizált szenzorral, árban is hasonló (10-11K ahogy néztem), és 3 hónap helyett 12 hónap akksi-időt ígérnek neki. [link] 
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ilyet biztosan nem.
Ezzel valami hihetetlen precízen tudsz pont akkorát görgetni, amekkorát akarsz, ha akarod gyors, ha akarod szép lassú, pont ott tudod azonnal 0-ra lassítani, ahol/amikor eszedbe jut... Szerintem ha a mérnökök a fejük tetejére állnak se fognak tudni ennyire gyors, kényelmes és egyben pontos scroll módszert kidolgozni semmilyen touchpadra. Összehasonlíthatatlanul jobb bárminél, amit eddig próbáltam. 
A notimhoz mobil egérnek is ilyen szabadonfutós BT egeret vettem: [link]. Hagyományos egérrel ha scrollozni kell, a sírógörcs kerülget ezek után.
-
törölt tag
T9400as proci, alulfeszelés
gondoltam felrakom, hátha kell majd valakinek 

-
-
HSM
félisten
válasz
Apollyon
üzenetére
No igen. Mondjuk nekem a dokkoló+asztali prefifériák bőven beleférnek az egy device-ba.
Nekem ez csak a lehetőségek bővítése. 
Nekem amúgy a TrackPoint szokott csak hiányozni, hogy nem tudom csak úgy kétkezes gépelés közben arrébb pöccinteni a kurzort, csak ha leveszem a kezem a klaviatúráról.
Bár erre is van megoldás: [link]
Amúgy a scrollal nálam nincs gond, szabadon futós a G9x egerem srcollja [link], nagyon gyorsan és precízen lehet vele srollozni, kategórákkal jobban, mint bármilyen más eszközön.Ami a konzumer gépeket illeti, láttam ilyenből korrekt lenovókat, de meg kell hagyni, az újabb Asus-ok közt is akadnak nagyon jók.
Van ismerősi körben pár (K43, és K53 típusok), és nagyon szépen teszik a dolgukat, pedig nem drága gépek.
Nyilván nem egy Thinkpad X/T/W minőség, de kellemes nem-starapa gépek, jó teljesítménnyel. -
Apollyon
Korrektor
Igen ez igaz, de amikor én lecseréltem a pc-t, az volt a sok közül az egyik szempont hogy sok device helyett legyen csak egy device... mondjuk egeret szoktam használni, de van hogy elég gépelés közben csak a padra rányomni..
Amikor egy asztali géphez kell ülnöm, néha keresem is a szóköz alatt a tapipadot meg barátait, és fura hogy nincs. Már csak a finom görgetés miatt is.
––––––––
A konzumer témára: Én úgy vettem észre, hogy a lenovo eddig minőségibb eszközöket gyártott az alsóbb szegmensben a konkurenciához képest... Mondjuk nem sokkal, de legalább egy fokkal jobbat. Aztán ma már ez lehet változott, de még mindig előbb néznék szét a lenovók között, mint hogy egy asus-t vegyek. -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az IdeaPad Y-szériájára asszociáltam, csak éppen nem állt szándékomban részleteiben taglalni itt.
Sajnos azok is egyre gyengülő anyagminőséggel (és félelmetes magyar szervizszolgáltatással és Lenovo-képviselettel) lepik meg a Lenovo-fanok népes táborát.
-
kraftxld
félisten
A zasszony T520-án lehalt a bal egérgomb, egyáltalán nem működik, erre van valami egyszerűbb gyógyír, vagy cserélhetem az egész palmrest-et a bill körül?

-
spammer
veterán
válasz
Scooter
üzenetére
Köszi, néztem a wikiben Thermal Sensors leírást, de az R61 pont nincs a listán.
Ilyen az én szerencsém. De azt legalább lehet tudni, hogy melyik a cpu. 
-
bitpork
nagyúr
-
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nana, már konzumerben is tud jobb minőséget nyújtani a "gamer" Lenovonál.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Fury 15 G8 - i7-32GB-1TB
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A segítségetek kérem egy T400-as panel beszerzésének útjáról/módjáról! A mostani T400-as kijelzőm kritikán aluli betekintési szöge és piszkossárga, fakó színe kikezdte legendás türelmemet. Hogyan tehetnék szert barátságos áron egy szép színekkel és normális betekintési szöggel rendelkező egyedre (persze a beszereléssel együtt értem, mert én magam nem állnék neki nulla ismerettel egy ilyen "műtétnek"). Milyen lehetőségeim vannak?

A leírásod alapján a többi alkatrész is "hibátlan"... 

Valami ötlet? Tanácstalan vagyok. Többször is töröltem az eszközt és újratelepítettem, de makacs mint egy szamár, nem hajlandó elindulni. 
Grr.
Csak gratulálni tudok a Logitechnek a visszafejlődéshez.
Ez még az m555b típus volt. Most úgy látom, már egy újabb kiadását árulják, az M557-et, ami kb ugyanez, csak modernizált szenzorral, árban is hasonló (10-11K ahogy néztem), és 3 hónap helyett 12 hónap akksi-időt ígérnek neki. 
Nyilván nem egy Thinkpad X/T/W minőség, de kellemes nem-starapa gépek, jó teljesítménnyel.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)