- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
Sziasztok! A Google szarakodása miatt felvetődött, hogy visszarakok egy gyári romot. Mi ennek a menete?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
őstag
-
Aryon87
félisten
-
Edit!
csendes tag
Most jött! -
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
A
https://mifirm.net/model/psyche.ttt#global
rom megbízhatónak számít?Valami rootolhato, friss, megbízható romot keresek rá.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
mizoli
addikt
Meg ezt is írtam, 615. hsz., talán elkerülte a figyelmedet:
"Ha HyperOS volt rajta, akkor HyperOS-t kell telepíteni.
A visszalépést nem engedi. Szerencsére, mert most nem biztos, hogy lenne rendszered.Egyéb romok telepítéséhez már nyitott bootloader kell, csak a gyári eredetit, vagy annak frissítését tudod zárt bootloaderrel feltenni.
Ha egyebet szeretnél, nyisd a bootloadert. De az meg egyéb hátrányokkal járhat. Pl. bank és hasonlók nem biztos, hogy mennek, folyamatosan trükközni kell."
[ Szerkesztve ]
-
Gergol2
csendes tag
Sziasztok!
Hát nem megy ez nekem. Leszedtem a legújabb gyári Rom-ot, de nem akaródzik elindulni a flash. Először azt írja ki "Antirollback check error" amit nem igazán értek. Ezek szerint a honlapon lévőnél frissebb volt/van a telefonomon? Valahol találtam egy leírást amiben leírják mit töröljek a bat fileból, hogy ezt ne ellenőrizze. Ha azt törlöm akkor tovább megy de ezt kapom: " Erase is not allowed in Lok State"
Próbáltam már a globalt, az eu-t de semmi. A telefont magyarországon vettem (2112123AG).
Most kipróbálom mi lesz ha a kínaival kísérletezem nyilván nem kellene működnie.Tudtok esetleg javasolni valakit, vagy egy szervízt ahová érdemes bevinni?
Addig is vettem egy redmi 13C-t, de akkora mint egy tepsi és lassú mint a dög.
Szeretném vissza a 12X-et!Köszi
Gergol2 -
szimi57
őstag
válasz Ricsi 1984 #621 üzenetére
Ha nem gond, hogy a készülék visszaáll gyári állapotra, egy próbát megér, de a siker nem garantált. A MacroDroid automatizálóval viszont remekül be tudod állítani a fényerőt akár a környezeti fényviszonyoknak, időpontnak, lokációnak stb. megfelelően.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
szimi57
őstag
válasz Ricsi 1984 #619 üzenetére
Nálam nem produkál ilyet. Igaz nem gyári rom. Újraindítás esetleg?
-
Ricsi 1984
csendes tag
Sziasztok.
Lehet hülyén hangzik, de valaki meg tudná nekem nézni a telefonján ,hogy sötét módban pl gmail-be lépve ,ha rávilágítasz egy lámpával mintha nap sütne a fényérzékelőre (bal felső sarok) akkor nektek is megemeli a fényerőt?
Nincs autómatán, napfénymód kikapcsolva.
Nagyon köszönöm!!!
Ha másnál nem így van, érdemes szervízbe küldenem? Még garis. Nem akarom mostanában cserélni. -
SOAD19
addikt
Ezt a beállítást megtaláltam, de nekem konkrétan a yt app-nál lévő érdekelne. Az előbb újra kipróbáltam egy random videónál és működik: [kép] . Majd elindítottam egy másik videót, annál nem működik. Majd vissza az előzőre és továbbra is működik. Ezt eljátszottam egy 3. videóval is, és azzal se működik, de ezzel a videóval mindig megy. Szóval videó függő a dolog. Bár nem értem, hogy miért.
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Az mitől függ, hogy yt alkalmazásánál, ha alulról, középről fellegyintek, azaz kiugrok a kezdő képernyőre, akkor olykor a yt-ot kirakja lebegő ablakként? Sokszor jól jönne, jobb lenne az osztott képernyőnél. Hogy kell legyinteni, hogy mindig lebegő ablakba menjen át?
-
mizoli
addikt
Ha HyperOS volt rajta, akkor HyperOS-t kell telepíteni.
A visszalépést nem engedi. Szerencsére, mert most nem biztos, hogy lenne rendszered.
Egyéb romok telepítéséhez már nyitott bootloader kell, csak a gyári eredetit, vagy annak frissítését tudod zárt bootloaderrel feltenni.Ha egyebet szeretnél, nyisd a bootloadert. De az meg egyéb hátrányokkal járhat. Pl. bank és hasonlók nem biztos, hogy mennek, folyamatosan trükközni kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
voci
tag
Tegnap reggel jelzett a telefon, hogy frissítette magát, megjött az 1.0.5.0TLDEUXM 2024.08.01 android biztonsági frissítéssel.
-
Gergol2
csendes tag
Sziasztok!
Nálam nem sokkal a HyperOS után a következő történt:
Az asztalon volt a telo este akartam használni, de nem érzékelte az érintéseket. Okosan újraindítottam aminek az eredménye egy jó kis bootloop lett. Recovery mode nem hozható elő csak a fastboot. A bootloader nem lett kinyitva ezért nem tudok a Mi flash-el csinálni semmit.
Mit lehet ilyenkor tenni? Légyszi segítsetek!
Mentés persze ezer éve nem készült.Köszi, ha valaki segít!
[ Szerkesztve ]
-
-
BoJa1974
csendes tag
Sziasztok. Ezt másnak is bedobta akinek be volt ragadva?
Júliusi security patch van benne.Üdv BoJa
-
amargo
addikt
válasz ubyegon2 #602 üzenetére
Én amióta van google photos csak azt használom és egészen őszintén nem tudom, hogy milyen probléma is ez, ha törlök valamit, akkor azt törölni fogja.
Ott van a tárhely felszabadító is (free up space) a photos-ban.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #600 üzenetére
Bocs, tegnap baromságot írtam, így a második rész stornó!
Google Fotókban ott a Törlés az eszközről opció.
Ugyanitt célszerű kikapcsolni a Hozzáférés a Google Fotókhoz opciónál a Galéria hozzáférését...Ha kivesszük onnan az opciót, akkor nem készül biztonsági mentés!
(#601) amargo
Egy ideje kénytelen vagyok használni mindkettőt, épp amiatt, mert a Google Fotókban lehet managelni a képeket, videókat. Egyszerű userként rendkívül bonyolultnak látom az egész Google systemet a mobilokon, nemrég nálam is beszűkült a szabad tárhely és hiába van a plusz Google tárhely, az a mobilon elfogyó helyen nem segített.
Amúgy célszerűbb a nem 12X specifikus kérdéseket a MIUI/HyperOS topikban feltenni, azt olvasgatva elég sok hasznos dolgot találtam.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Google Fotókban ott a Törlés az eszközről opció. Ugyanitt célszerű kikapcsolni a Hozzáférés a Google Fotókhoz opciónál a Galéria hozzáférését...
DCIM meg csak egy hely a millióból, ahol lehetnek képek, videók, minden app, ami médiát kezel, tárol is saját mappában.
-
SOAD19
addikt
Huh, ezt nem értem. Anno kitöröltem egy csomó videót, lementettem a gépre őket, mindezt pc-n. De valamiért foglalja a helyet még mindig, ezek szerint.
Korábban már egy másik tokban már leírtam a gondomat: [link]
Tényleg nem lehet azt megoldani, hogy ami nem olyan fontos kép, videó, azt a felhőben tárolom, és csak a fontos dolgok vannak a telefonon? Nem rég előfizettem 100 gigás Google drive-ra, de ha jól rémlik a telefonon lévő google-ös Fotó app-ban csak azt mutatja, ami a telefonon is rajta van, nem lehet azt megcsinálni kép, videó törlésénél, hogy csak a telefonról törölje, és a felhőben megmaradjon. -
őstag
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Kezd betelni a telefon tárhelye. A Galéria app nektek is ilyen hatalmas helyett foglal?
Elég sok kép van fent a telefonon, de akkor is sokallom. Itt, azért jóval kisebb méretet ír a DCIM mappára:
Az "összes adat törlése"-t azt hanyagoljam, vagy nagy kárt az se okoz?
-
nagyúr
Dehogy tenném vissza MIUI-ra, bár azzal se volt gondom, ami meg Hyper-ből kimaradt, olyan apróságok, hogy nem különösebben zavarnak. Mondjuk OS-nél is mindig frissítem az új fő és alverziókra minden notebookomat.
Azzal se nagyon tudok mit kezdeni, ha valaki írja, hogy rosszabb lett az üzemidő, mert lehet előtte nem is figyelte, de az frissítés után meg nagyon és ugye én is nyekereghetnék, hogy kevesebb üzemidőm van Hyperen, mint anno Android 12-n. Persze, csak akkor két hónapos volt a telóm akksija, most meg két éves.
[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
Én is így voltam az eddigi telóimmal, ha működtek szépen, nem frissítgettem. Erre viszont valahogy megérkezett a legutóbbi frissítés, épp tegnap indítottam újra, és meglepve tapasztaltam, hogy fel is rakta. Viszont rossz tapasztalatom még nekem sincsen vele, egyedül a váltakozó háttérképek app kezdett el nyomulni, de az már az előző verzióval is csinálta, arra meg nem volt szükségem, úgyhogy letöröltem. De máskülönben nekem sincs vele rossz tapasztalatom.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
nagyúr
Ez most egy olyan kérdés, amit valóban érdemes feltenned az idevágó topikban, eléggé pörög a topik szerencsére... Ahogy nézem, legalább 8 upgrade volt azóta *, mióta kijött a teló, én mindig frissítettem, a biztonsági frissítések miatt inkább... Az egyik főverzió váltásnál átszabott arculat jött, de nem volt vészes és nem emlékszem, hogy lassult volna a telóm, hogy ez most amiatt van-e, mert a snapdragon 870 még mindig nem számít gyenge processzornak, nem tudom.
Azt se tudom, ilyenkor melyik verziót fogja felajánlani a rendszer, gondolom nem egyből a HyperOS-t, ami szintén nem nagy változás volt MIUI-hoz képest, de pár funkció eltünt, megváltozott, de ezt tárgyalták is a topikban, ahová célszerű írnod! SZóval ne kapkodd el a dolgot!
* https://miuirom.org/phones/xiaomi-12x#EEA
Ja igen, be lehet állítani a frissítési opcióknál, hogy ne frissítsen automatikusan!
[ Szerkesztve ]
-
hifikus
tag
Fura lesz a kérdés de megindoklom.
Sikerült egy ilyen telefont vennem majdnem újonnan. Vitrin kiállítási darab volt.
A képen látható állapotban van. Ha nem fontos nem frissíteném (persze ha ennél is le lehet tiltani a frissítéseket. ). Látom, hogy 3 éves a biztonsági frissítés, de nem gond, ezzel sosem volt gondom más telefonoknál sem. Viszont az előző Xiaomi telefonjaimon minden ki volt kapcsolva a frissítgetés, és ez volt a jó döntés, mert akiknek frissülgetett, mindig csak rosszabb, és rosszabb lett. Lassultak, többet zabáltak, extrák eltűntek belőlük. Nekem jó így is ahogy van, nem kezdek remegni, ha nem jön időben a rendszerfrissítés.
A kérdés az, hogy ennél a készüléknél mi a véleményetek. Sokat romlott a frissítések után? Vagy engedjem el, és mehet rá nyugodtan?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazán nincs mit! microSD nagyon nem jellemző mai telókon... Ja hogy most veszel egyet! Azt hittem van ilyen telód, csak még sose használtad fülhallgatóval, ahogy én sem. Mármint BT fülessel persze használtam.
Az enyém pont napokban lesz két éves, de nagyon szeretem, nekem tökéletes minden, a mérete is, a curved display is, mivel nem rakok rá üvegborítást.
Használd Te is nagy megelégedettséggel!
-
hifikus
tag
Köszi. Adaptercsati van az nem gond. MicroSD foglalat még jó lett volna, de azt megoldom másképp. Meg is rendeltem gyorsan a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A kolléga által imént berakott review két helyen is írja:
Connections:
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Audio Connections: USB-C, 1 Fingerprint Reader, NFC, Brightness Sensor, Sensors: Ultrasonic distance sensor, acceleration sensor, gyroscope, electronic compass, X-axis linear motor, infrared remote control, DRM Widevine L1, Camera2 API Level 3, WiFi Direct, Miracast, IR blasterHeadphones can be connected either via USB-C or Bluetooth 5.1, and the device supports various high-definition audio codecs such as AAC, LDAC, or LHDC.
Dobozában nem volt adapter, de megkerestem a Xiaomi MI 9SE-hez adott adaptert és kipróbáltam, megy a music Type-C csatlakozón keresztül!
Csak azért próbáltam ki, mert a linkelt leírás hülyeségeket is ír, így nem bíztam benne! Például ezt írja:
No Charger Included
s bár a 12X akár 67 W-os gyorstöltést is támogat, feltűnhet, hogy gyanúsan hiányzik a töltő. Ez azonban a drágább Xiaomi 12 és 12 Pro készülékekhez mellékelve van.Ez azért marhaság, mert a Xiaomi minden telefonjához adott eddig töltőt is, a 12X-hez is nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
voci
tag
Nem tudom mennyire hiteles infó, de ezen az oldalon azt írják, hogy az USB-C port leváltja a korábbi fejhallgató csatlakozót, bár az ehhez szükséges adaptert nem adják hozzá a dobozban.
-
hifikus
tag
Az USB-C csati működik füles/audió kimenetként?
-
őstag
válasz bluemirage #583 üzenetére
Tegnap este átraktam a régiót Ausztriára.
Hyper OS jött is egyből, így a MIUI 14.0.4.0-ból Hyper OS 1.0.1.0 TLDEUXM lett (biztonsági szint 2024.03.01). Amit én használok ott minimális a változás. A redőnnyel lehúzott gombok szerintem jobbak lettek.
Meliora sunt bono inimica
-
őstag
-
Aryon87
félisten
válasz gezatata #581 üzenetére
Van akinek már a HyperOs is rajta van. Enyém is beragadt, de már letettem róla. (amúgyis másodteló, mellette Mate50Provolt/van, most pedig egy Xiaomi14Ultra van)
Navinak meg zenelejátszónak tökéletesXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
gezatata
aktív tag
Rendszeresen benézek ide, hátha jött valami frissítés a 12x-re.
nálam jelenleg:
xiaomi.eu_multi_XM12X_V14.0.11.0.TLDCNXM_v14-13.zip -- 2023-12-11
rom van fent.
Ennél újabb, ami ajánlott is létezik?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
őstag
válasz Ricsi 1984 #579 üzenetére
nincs Hyper OS fenn, de a 12-es topikban írtak erről és a HyperOS a jelenségről a napokban. Ott olvasd el.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsi 1984
csendes tag
Sziasztok.
Legyetek szívesek segítsetek , mert zavar a dolog . Egy ideje a napfény mód olyan, mintha be lenne kapcsolva , úgy működik a telefon. Volt újraindítva, ki-be kapcsolgattam ,de nem kapcsol ki. Megemeli akkor is a fényerőt napsütésben ,ha ki van kapcsolva. Fényerő manuálison van. HyperOs-t megkapta.
Ezzel együtt kell élnem ,vagy van megoldás?
Köszönöm! -
SOAD19
addikt
Köszi! Most ugrott be valami. Pc-re rádugva töröltem ki, illetve másoltam át a gépre a videókat. És ekkor a felhőben megmaradnak az adott fájlok. Ha jól olvastam, tudom, csak akkor törli a felhőből is az adott videót, képet, ha a telefonon a Galéria app-ból törlöm. Nem az van, hogy a Galéria app-ban megmaradt indexképként (vagy nem tudom mi a jó megnevezése), ami a felhőben lévő videóra és emiatt virtuálisan a telefonon foglalja a helyet?
Nem értem miért nem tudják úgy megoldani, hogy ha törlöm a képet az app-on keresztül, akkor állítható legyen, hogy csak a telefonról, vagy mind a telefonról, mind a felhőből törölje. -
amargo
addikt
Nem lehet, hogy csak nem törölte még ki véglegesen a fájlokat és ezért van az, hogy nem látod, de még a tárhely sem szabadult fel?
A szinkronizálást a google-nél a photos-o belül tudod kikapcsolni a backup->backup settings alatt. Viszont, akkor a felhőben nem lesznek ott a képek.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A telefonom azt írja, hogy megtelt. A Tárhelynél ezt írja:
Az "Alkalmazások és adatok alatt" a "Galéria" appra 51 GB-ot ír:
Viszont a telefont rádugva a gépre az összes mappára 24 GB-ot ír, ezen belül a DCIM mappára pedig, amiben a képek, videók vannak 12-t. Mi lehet a gond? Múltkor már a legtöbb videót töröltem a telefonról, és rádugva a gépre is csak 10-et mutat. Viszont a tejszín lévő Galéria appon belül továbbra is ott vannak, gondolom a felhőben lévőket szinkronizálja, ír is valami ilyesmit:
A Felhőben 23GB-ot ír a "Google Fotókra":
Azt kellene kikapcsolni, hogy szinkronizálja a felhőben lévő cuccokat?! De nem találom, hogy hol lehet.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Nekem az istennek nem akar megjönni a HyperOs. Tökmindegy milyen régióra állítom. Telekomos kártya van benne.
Manuálisan kell ezek szerint feltennem. Innen feltehetem?Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
nagyúr
válasz bluemirage #573 üzenetére
Ami hiányzik az a töltési szint beállítása: Pl: max 90%-ra, vagy max 80%-ra tölti a telefont
Valahol szóba került ez is és ugyanúgy nem lehet beállítani a töltési szintet HyperOS-en sem. AccuBattery-t használnak páran, azon elméletileg lehet állítani a töltési szintet.
Plusz néhány olyan apróság is hiányzik, aminek hiánya elég zavaró lehet, ha az ember megszokta. Például értesítési sávon nem jelenik meg az óra ikon, ha beállítottál időzítést/ébresztést. A Xiaomi 12 topikot akarom átböngészni, ott egy fórumtárs több észrevételt is tett a hiányosságokkal kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
nagyúr
válasz bluemirage #571 üzenetére
Igen, már látom, hogy szó esett róla, ide ezer éve nem néztem be, egy eszköz, ha nagyon jó, akkor a topikja nem pörög. Még a jelenlegi telókkal összehasonlítva is jó a 12X, én is abszolut elégedett vagyok vele. Az meg tényleg durva, hogy ennyire mostohán kezelik a sw-es részét a 12 és 12 Pro-hoz képest.
De legalább az idei két security upgrade-et kiadhatták volna külön, de lehet ezzel is tolják a usert a HyperOS-re. Én is imádom, nem is tudom, mire fogom majd lecserélni, ha majd eljön az ideje. Ráadásul a MIUI-t is megszoktam már három Xiaomi után.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ubyegon2 #570 üzenetére
Ha visszaolvasol a telefon saját topikjában akkor a 2023.novemberi patch-re már régen meg lett írva, hogy régióváltással megvan. Pl. Ausztria-i régió.
A többi meg úgy van ahogy írod. Meglennék Hyper OS, Extra OS, Super OS, sőt még Királyságos OS nélkül is. De az, hogy Magyarországra hivatalosan 2023. júliusi biztonsági frissítés van a legtöbb 12X-en és ahhoz is mókolni kell, hogy egy 2023.novemberit kapjál... mindezt 2024. április végén... Arra nyilván nehéz magyarázatot adni.
A telefon most kb. 2 éve van az EU-s piacon. És már 1,5 kora óta (2023. nyara) nincs rá biztonsági frissítés. Ez a tény.
Sajnálom mert egyébként imádom.Meliora sunt bono inimica
-
Ricsi 1984
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémam van ,hogy a kijelző ,ha napfény éri kivilágosodik, nagyon idegesít. Kijelző nincs autómatán, napfény mód kikapcsolva, újraindítás megvolt mégis csinálja. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
-
SOAD19
addikt
válasz bluemirage #566 üzenetére
Igen, anno még meg is ajándékoztál egy P9-es tokkal.
Igen, mindenkinek más a preferenciái. Én nem akartam túl nagy telefont, hogy bicajozás közben (közlekedési eszközöm) farmer első zsebében se zavarjon, tűrhető hardvere legyen, és korrekt kamerája.
-
őstag
Tudod, hogy nekem is P9 volt... De ami a lényeg, hogy van mondjuk 6-8 paraméter egy telefonnál ami mindenkinél más. Nálam:
- kis, kompakt méret
- megbízhatóság (azaz legyen bugmentes)
- térerő
- viszonylag erős és ezért időtálló hardver, amit 3-4 évet bőven kiszolgál
- üzemidő
- nem lehet SamuNekem pl. ezek a fontosak mind a mai napig, és ezért elégedett vagyok a 12X-el és még 1-2 évig nem is szándékozom lecserélni.
Olyan helyen dolgozom ahol az Samuk (igen az S széria) a gyenge térerős képességei miatt nem működnek. Miközban a sziamiau és iphone és több más márka ugyanazon szolgáltatóval még megy. Sok-sok éve van így... 26 éve dolgozom ugyanott, így testközelből látom, hogy a Samuk térereje átlag alatti. De mivel sokaknak van, ezért nekik azaz az átlag és az a normális.
Jó lenne a biztonsági frissítés rá... de ez van.
Másoknál más a lista és más a preferencia.
-
SOAD19
addikt
válasz bluemirage #560 üzenetére
Köszi szépen! Hogy én mindig is járok a frissítésekkel. Anno a Huawei P9-cest is megvettem, mikor bő egy éves modell volt, és arra se sok frissítés jött már utána. Ezt a 12X-est tavaly januárban vettem, és úgy tűnik, hogy ez se nagyon kap már frissítést, pedig nem volt olcsó (200k).
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz bluemirage #560 üzenetére
Én már mindenre állítottam, nem akar lefrissülni az istennek sem. Ez már így döglik meg sztem. Igaz az enyém decemberi szinten rohadt le.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Beragadt a telefonom, még mindig, csak a tavaly júliusi biztonsági frissítés van fent. Mit tudok tenni, amivel nincs az a veszély, hogy hazavágom a telefont?
[ Szerkesztve ]
-
kishoris
tag
Ma próbáltam nyitni a bootloadert, természetesen nem engedi.
Vmelyik oldalon találtam olyat, hogy állítólag 30 napig folyamatosan be kell legyen lépve hozzá az ember a xiaomi fiókba, na ez nálam bukott, mert a rendszer-visszaállítás előtt kiléptem.
Aztán, hogy ez igaz-e avagy sem azt nem tudom, de így még nem jártam, negyedik Xiaomi telefonom. -
kishoris
tag
Személy szerint egy kicsit visszasírom a MIUI-t.
Telepítés után csináltam egy teljes rendszer-visszaállítást, újra belaktam a telefont.
Úgy vettem észre, hogy a korábbi használati szokásaim mellett jobban merül az akkumulátor és ami a legjobban bosszant, hogy néhány helyen nem lehet kikapcsolni a hirdetéseket (pl. fájlkezelő), holott a MIUI-nál ez megoldott volt. Változott a fájlkezelő felülete, számomra közel használhatatlan a korábbihoz képest.
Sokat nem tudok róla írni, mert ezek olyan szinten bosszantanak, hogy inkább félreteszem a telefont mielőtt földhöz verem.Abban viszont segíthetne vki, hogy lehetséges-e mondjuk Fastboot módban visszatenni rá az utolsó MIUI 14-et? Ha igen, akkor gondolkodás nélkül nekiugrok.
-
szimi57
őstag
válasz Ricsi 1984 #553 üzenetére
A MacroDroid automatizálóval lehet szabályozni a kijelző fényerejét.
-
Ricsi 1984
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémam van ,hogy a kijelző ,ha napfény éri kivilágosodik, nagyon idegesít. Kijelző nincs autómatán, napfény mód kikapcsolva, újraindítás megvolt mégis csinálja. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
-
Imike20
senior tag
Xiaomi™ 13 Pro + Xiaomi™ Flipbuds Pro + Xiaomi™ Smart Band 8
-
voci
tag
Akinél megérkezett...
Mi a véleménye? Mennyiben más? -
kishoris
tag
Valamiért nem sikerült beszúrni a képet, de megérkezett a telefonra a Hyper OS.
-
kishoris
tag
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Nekem ez van fent, de kakukk honapok ota...
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
amargo
addikt
Az Xiaomi.EU alatt is megjelent, már korábban a HyperOS [link]
xiaomi.eu_multi_PSYCHE_OS1.0.3.0.TLDCNXM_os“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
őstag
A tied global.
A 12-es topikban van akinél már HyperOS 1.0.6.0 ULCEUXM -nél tart állítólag, de az EEA-s változat, tehát nem global... A többségnek ott már 1.0.3 van.
Egyébként csak a Global kapta meg... ezek szerint:
Xiaomi 12X | Latest HyperOS ROM Updates (hyperosupdates.com)[ Szerkesztve ]
-
Imike20
senior tag
Sziasztok.
Valakinek érkezett már HyperOS? Régió állítással esetleg lehet valamit elérni?Xiaomi™ 13 Pro + Xiaomi™ Flipbuds Pro + Xiaomi™ Smart Band 8
-
szimi57
őstag
válasz Bandit21 #535 üzenetére
Az első az volt, hogy lecseréljem a MIUI-t a 12X-ről custom rom-ra. [link] Android 14, kiválóan működik! Csak azért béta mert még nincs rajta OTA. Így is hibátlanul ráment a februári kiadás adatvesztés nélkül. Szintén MI 11 Lite-ot váltott, csak 4G-t. Már azon is A14 custom rom van. Brutális a különbség. A fejlesztőkön múlik a támogatás. Van olyan telóm, ami A7-es és teszi a dolgát.
-
Bandit21
addikt
válasz bluemirage #536 üzenetére
Világos, köszönöm! Akkor inkább 13 lesz. Abban a szériában mi számít kompaktnak?
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
őstag
válasz Bandit21 #535 üzenetére
Több,mint 2 éves kínai telefon, aminek már megjelenéskor sem volt friss a SOC-ja. Nem fog jönni rá már fő verzió
Biztonsági frissítés is alig jön rá.A Hyper OS csak GUI'. Azt még a 12x megkapja, de a droid szint marad.
Szeretem. Nekem is 12x van, de 1 év múlva már más lesz. Talán egy xiaomi 14.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
Üdv egy mi11 lite 5g-t használok. Mivel nem az NE, (778) ezért úgy néz ki elmarad a hyper OS-bol.
Méret alapján a 12x et néztem utodnak de nem lenne jó abba a hibába esni hogy idén veszek egyet és jövőre ennek is leáll a támogatása.Aki 12x et használ el tudja mondani meddig várható a frissítés rá? Fő verzió nem bizodnagi.
Köszönöm.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
őstag
sima fólia. Színek jók, érintés jó...
A karcoktól véd (kulcsok, érmék stb...)Nem szeretem az üveget. Hajlított kijelzőre (mint ez) szerintem nem is érdemes üveget rakni. Mindig fóliát használtam. Sosem használtam tokot, nem volt balesetem' (1998 óta van mobilom).
[ Szerkesztve ]
-
voci
tag
válasz bluemirage #531 üzenetére
Ez milyen típusú fólia?
U.i: Közben rájöttem, hogy a hirdogélnél még van egy felső borítás, amit le kell húzni, így már ráhajlik a szélére. Eddig mindegyik telefonomon edzett üveg volt, azokban nem csalódtam, ez kicsit vékonynak tűnik, de majd kiderül. Ez a hajlított kijelző átka...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
voci
tag
Sziasztok!
Ki milyen védőfóliát, edzett üveget használ a telefonra?
Vettem egy full cover üvegfóliát, de nem illeszkedett rendesen, állandóan buborékos lett a széleinél, aztán az alsó részen.
Vettem hidrogel fóliát, de az nem tapad rá a szélére, mindig felhajlik.
Mi a jó megoldás? Kérlek, segítsetek... -
wéercé
junior tag
" Amiket említhettek az ismerőseid: MediaTek és Exynos (ez a Samsung telefonjaiban van csak) "
Ezeket főleg a Redmi Note 12-vel kapcsolatosan mondták.
Állítólag, a sima Note 12-t kellene vennem, mert ahol a 12 szám után még van valami más betű, azokban a készülékekben is más processzor van vagy lehet.
De én tényleg nem tudom ezeket. -
Aryon87
félisten
Navigációra tökéletes lesz, az enyém már másodteló szerepét tölti, Waze megy rajta stabilan és mellette zenelejátszás. Akkuban is jól bírja így is. Tűző napot is jól viseli, nálam 1x volt hogy napon maradt a kocsiban a parkolóban, a waze is ment, annyit csinált hogy a fényerőt visszavette addig, meg talán a procit is visszakorlátozta, de nem rogyott össze. Mikor lehült, akkor szépen visszaállt a normálba és a fényerőt is visszavette ahogy volt. Navi még akkoris megy rajta ha elszáll a net (mondjuk egy alagút miatt).
Én elégedett vagyok vele, merem ajánlani. Stabil és gyors + kompakt is.
Amiket említhettek az ismerőseid: MediaTek és Exynos (ez a Samsung telefonjaiban van csak)[ Szerkesztve ]
-
wéercé
junior tag
Szia!
Igen, a 12X nevét rosszul írtam sajnos.
Túl sok igényem nem lenne, igazából dual sim-es legyen, tudjon simán egy navigációt vinni, lefagyás és akadozás nélkül.
Legyen viszonylag gyors, mert a mostani készülékemet kivárni egy örökkévalóság.
Igazából az ismerőseim körében sok ilyen telefont látok, és ők elégedettek mindkettő típussal.
Én nem értek hozzá, ezért is kérek tanácsot ebben.
Meg annyit mondtak, hogy ezt a snapdragon chip-eset válasszak, mert a másik fajták, amiknek elfelejtettem a nevét, nem annyira jók. -
Aryon87
félisten
Közép és felső közép kategória közül nyilván a Xiaomi 12X (Redmi név nélkül) az ajánlott, és kolléga nyers adatos linkje is erősíti ezt.
Nem tudom viszont a Note12 támogatottsága mennyire aktív, a 12X mostanság el van hanyagolva, a HyperOS is késik.
Ugyanakkor, mik a szempontok egy telefonnál?[ Szerkesztve ]
-
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok.
A két kiszemeltem a Xiaomi Redmi Note 12 vagy a Xiaomi Redmi 12X.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Köszi! -
Aryon87
félisten
-
Aryon87
félisten
Én is kíváncsian várom. Pláne hogy az FB-s Xiaomi csoportban már a középkategóriás Redmi 12 széria is megkapta, és azért a 12X igencsak felette van, mégse akar jönni. Mi több már havi frissítést se kap az enyém, Dec. 1-én van leragadva.
-
danml
újonc
Valakinek már megjött a HyperOs?
Nekem még MIUI 14.0.4. novemberi sec.patch. -
gezatata
aktív tag
-
amargo
addikt
Köszi az infót. Nálunk a MIUI V14.0.11.0.TLDCNXM stable van fent, bejelentkezni sem akar most, pedig 2 napja ugyan ezen futott, semmi más nem változott csak volt a krétában egy karbantartás, azóta nem megy..
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sziasztok,
A decemberi EU stabil rom-al a krétába nem lehet bejelentkezni, tapasztalat már valaki hasonlót? Minden más telefonon működik, de itt egyszer csak nem működik.
-
SOAD19
addikt
Üdv!
A kamera app-ban a Videó felvételnél felül a vaku melletti beállítás mit takarna: folytonos videó (pro)?
Videóban full HD-ben tényleg, csak ilyen minőséget tud, ez a telefon? Gcam Wichaya app-pal vettem fel a videókat 1080p 60fps-sel. [link]
Bár most nézem, hogy a stabilizátor nem volt bekapcsolva. De ettől függetlenül a videók élessége nem az igazi, vagy full HD-ben ennyit tud, 4K-ban kellett volna felvenni a videókat? A gyári kamera app-se tűnik sokkal jobbnak. -
szimi57
őstag
Kukáztam a MIUI-t. Helyette: [link] android 14, szuper!!!
-
kishoris
tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült felrakni a 14.0.4 EEA ROM-ot recoveryböl? Már kint van egy hónapja, de nem megy fel a telefonra. -
ult1mate
tag
Ez a ROM van fent most nekem de feldob egy ilyen kérdést a telefon:
Nagyon régen használtam xiaomi-t abszolút nem vagyok már képben légyszi legyetek elnézőek.
Szóval itt most számít mit választok?
Van twrp a telefonon, ha hangerő fel+power button-al újraindítom.
Lehet ezt egyáltalán OTA-n frissíteni?
Adatvesztés megtörténhet?+ 1 probléma:
1-2 napja csak az LTE+ látok (vodafone) mint mobiladat kapcsolatot pedig semmit nem állítottam el.
Valami ötlet mi lehet? -
őstag
Kb. 1 hete van és több telefont is érint. A 12-es fő topikban is volt róla szó. Egyik napról a másikra tömegek írtak a nemzetközi fórumokon, hogy elsz*ródott.
https://mobilarena.hu/tema/re_xiaomi_12_az_izmos_12/hsz_2565-2566.htmlNekem 12X van. Az aktuális Google Wallet-el (amin néhány napja volt frissítésve) működik már.
[ Szerkesztve ]
-
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A feleségemnek van ilyem telója, és egy ideje nem tud vele fizetni. Eu rom van rajta, de nem a legfrissebb. Másnak van ilyen gondja?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest