- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Gabesz87 #87308 üzenetére
A whitelist a Lenovo által gyárilag az adott modellbe tett WLAN kártyák azonosítóit tartalmazza, így csak ezekkel indul el alapból, a gyári BIOS-szal a notid. A whitelist-mentes BIOS nem más, minthogy lelkes modderek úgy módosították a gyári BIOS-t, hogy eltávolították belőle ezt a whitelist-et.
Én is ilyen moddolt BIOS-os X220-ban használok mini PCI-e wireless AC WLAN kártyát és mini PCI-e LTE mobilnet modemet, gyárilag egyik sem volt opció.
-
SNor
tag
válasz
Gabesz87 #83494 üzenetére
A villanás az inkább a kijelző 50hz - 60hz közti átváltására utal, és azt emlékeim szerint a vga szofterében lehet kiiktatni
.
@beloadjoker: BIOS-ban beállítható, hogy ha nincs töltőn, akkor is töltsön. És akkor megy kikapcsolva is, vagy töltő nélkül is emlékeim szerint. -
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #79658 üzenetére
Viszont mégis a segítségeteket kérném: azért akartam csökkentett módban indítani, mert a Hamachi-t akarom letörölni, de valamiért nem tudom. Uninstall közben megáll, lefagy. Mármint csak a Hamchi telepítő, nem a gép. Csökkentett módban viszont nem lehet törölni, mint azt most tapasztaltam, mert nem fut a Windows Installer vagy mi a fene. Van ötletetek, hogy a csudába töröljem le? Újra kéne telepítenem.
-
válasz
Gabesz87 #78381 üzenetére
Nálam is volt már ilyen, de akkor a dokk egyik pöcke állt bénán valamiért. Megnyomtam a kioldó gombot, visszaugrott a helyére. Én úgy szoktam, hogy hagyom, hogy a lapos a saját súlyával huppanjon bele, az esetek többségében meg is teszi, néha kell csak segíteni kézzel.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Gabesz87 #74966 üzenetére
Gondolom az integrált Intel IGP-vel megy a T400.
RAM modulok egyformák vannak-e benne?
BIOS-ban kapcsold ki az "Intel Virtualization Technology"-t. Ez ennél a chipsetnél gyakran előforduló probléma. A virtualizáció kikapcsolása, és az egyfroma RAM modulok alkalmazásával kiküszöbölhető
Emlékeim szerint, ha jól tévedek -
Gabesz87
veterán
válasz
Bocsi, ez nem lesz jó, a képen sajna nem igen látszik. Viszont érdekes, ha nagyítok az oldalon, akkor már jó. Csak normál méretben, 100%-ban ilyen "elmosódott, szétesett, darabos, raszteres" a szöveg. De nem mindenhol. Nem értem.
(#74971): ivana: igen, valószínűleg én voltam. Próbálkoztam virtuális XP-vel, de az kínszenvedés. Ezért akartam inkább egy régebbi gépet, amint normálisan fut az XP. Amúgy Inventor 2008 tervező progihoz kell.
-
válasz
Menj az xp topikba, ott valószínűbb, hogy tudnak segíteni. Egyébként ha ez xp-t igénylő program akkor miért nem vm-be raktad az xp? Vagy azt se szereti? (Volt valaki ilyennel a milyen notit vegyekben, talán pont te...)
(#74970) Aggregátor Ha a hűtő ráfeszül úgyis szétnyomja, szétkenni nem szabad mert légbuborékos lesz.
-
brd
nagyúr
válasz
Gabesz87 #70149 üzenetére
Az energiagazdálkodási beállítások között meg lehet mondani, hogy a kijelzőfrissítés változzon-e, ha átkapcsol akkura az áramellátás. Gondolom ez történik: alapból 60Hz, de ha elmegy a hálózati áram, leveszi emiatt 50Hz-re. A Power Managerben és a VGA driverében is nézd meg a beállítást!
-
Tikakukac
titán
-
i400
senior tag
válasz
Gabesz87 #69871 üzenetére
Nálam anno olyan jelenség volt hogy egyáltalán nem pörgött fel a venti win7 x64 alatt majd egy altatás és vissza után tökéletesen üzemelt. Nézd meg a power managerben a beállításokat és hogy a legfrissebbet használod e belőle. Persze csak azután hogy leellenőrizted win alatt eszi e vmi processz.
-
csubuka
addikt
válasz
A tpfc ezt is viheti, ha szerencséd van, ott manuálisan beállíthatsz venti fokozatokat stb... de ez T, X, R széria topic... azokat viszi gond nélkül, de erről a gépről nincs infónk azt hiszem. De persze ez olyan erőszaktevés a hibás rendszeren lenne kb, éjjel nappal maxon járatni kényszerrel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Feladatkezelő. Ha nincs direktben valami ami szanaszét rángatja a vidkarit meg a procit akkor ott hűtéshiba lesz, venti vagy vezérlés vagy ég tudja.
Sotyks94: Aprón is többen árulják, alfánál is van ilyen, én is adtam már el ezzel gépet vagy tucatot. Jó cucc, felrakni 10 perc, zsír.
-
-
Tim82
félisten
válasz
Gabesz87 #47820 üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy meg kellene nézni a Windows 7-en belül, a BT eszközöknél a telefonodnak adott engedélyeket/pipákat a Tulajdonságok-nál, lehet, hogy a PIM pl. csak névjegyküldésre van beállítva, vagy a telefonodat csak BT hangszóróként (!) ismeri fel a Win. Látatlanban kb. ennyit tudok segíteni.
Illetve nem tudom, hogy a gyári ROM van-e az SGS Advanced-en, az biztos, hogy az SGS-nél a gyári Android 2.3.4 alatt nem működött rendesen a BT fájlküldés, amit a 2.3.6-ban javítottak. Ha nem gyári, hanem pl. CyanogenMod 10.1, ott is voltak gondok a fájlküldéssel, de ezt javították úgy 2-3 hónapja.
Persze ez itt vastagon off topik, mert tuti, hogy nem TP-hardverhiba, hanem valamilyen Windows-beállításon múlik, de hátha tudtam valamilyen kiindulóponttal szolgálni a megoldáshoz.
-
Tim82
félisten
válasz
Gabesz87 #47809 üzenetére
Az előbb kipróbáltam a Galaxy S-emmel, hogy összepárosítás után a telefonról (Galaxy S i9000@CyanogenMod 10.1) indítva működik-e a fájlküldés a laptopra (Thinkpad T60@Windows 7 Pro x86). A telefonról indítottam (Galéria - képnél megosztás -> bluetooth), majd a laptopon/Windows-ban felugrott egy kis engedélykérő ablak, melynek szövege pont a PIM-szolgáltatásokra utalt. Engedélyeztem (az "erre az alkalomra" opciót kiválasztva), majd gond nélkül sikerült a kiválasztott fotó átküldése. Nem tudom, hogy így próbálkoztál-e.
-
HXY
addikt
válasz
Gabesz87 #42411 üzenetére
Ha microsoft drivert használsz, akkor helyette próbáld meg a lenovossal.
Az ms driverrel nekem se ment se a fájl küldés, se az internet, de a lenovossal egyből ment minden.
Amikor küldesz, akkor megjelenik egy kis értesítés, hogy fogadja-e, vagy be lehet állítani, hogy automatikusan fogadjon mindent. -
Borote
addikt
válasz
Gabesz87 #42066 üzenetére
Arról szól, hogy félmanuálisan tudod vezérelni a ventilátort, azaz egyszer beállítod, hogy milyen hőmérsékletek alapján menjen, utána pedig teszi a dolgát magától. Az én gépem ennek következtében 70%-ban totál hangtalan.
Írjanak mások amit akarnak, én azt mondom, próbáld ki, hátha összejön. Nincs semmi vesztenivalód
Illetve ha nem működik az egyik, akkor próbáld ki a többit is, van pár kifejezetten Edge-hez (bár nem 530-hoz) fejlesztett változat is. -
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gabesz87 #41978 üzenetére
Arra ott van a system update, illetve minden elérhető a gyártó honlapján, évek óta nem jár lemez a ThinkPad gépek mellé (talán soha nem is járt, nem tudom). Egyébként ha Windows-os a géped a szerviznél tudsz igényelni Recovery DVD-t, amiről visszaállítható a gyári állapot.
-
Tim82
félisten
válasz
Gabesz87 #41974 üzenetére
Régebben azt hiszem volt olyan, hogy le kell meríteni teljesen, aztán totál feltölteni...most van ilyen?
Nincs, sőt, ezzel csak ártanál inkább, mint használnál. (Ez kb. a Li-Ion - Li-Po akkuk előtt használt NiMH akkukra volt igaz.)
Ami általánosan elfogadott, hogy havonta-kéthavonta egyszer ajánlatos lemeríteni 10% alá, de ez sem kötelező. Engem pl. elkényeztettek az általam használt Panasonic akkuk és már ezt sem igen tartom be.
-
rgeorge
addikt
válasz
Gabesz87 #41563 üzenetére
A T520, T520i, W520 angol nyelvű közös használatiban semmi ilyesmi sincs. Megnéztem a T530, T530i, W530 user guide-t is, ott már szerepel a kitétel, de ez arra vonatkozik, ha gyárilag van mSATA SSD a notebookban, azaz gyárilag nem olyan mSATA SSD-t szerelnek, amire javasolt az oprendszer telepítés. A 20-as sorozat nyilván nem volt rendelhető mSATA SSD-vel, ezért nincs a használatiban ez a rész.
-
dabadab
titán
válasz
Gabesz87 #41563 üzenetére
[ Senkihaziak kezeben van a forditoszakma. ]
Az mSATA SSD-k pont ugyanolyanok, mint a SATA SSD-k (abban kb teljesen biztos vagyok, hogy a Crucialnal az m4 mSATA az gyakorlatilag az m4 SATA minusz a tok). Egyedul arrol a korlatozasrol tudok, hogy mSATA-rol nem tudnak bootolni a Thinkpadek. A user manualban levo resz valoszinuleg a gagyi, nehany 10 GB-os gyari mSATA SSD-kre vonatkozik, amiket eleve cache-nek konfiguralnak es ha ezek utan az SSD-re telepitesz valamit, aztan meg a HDD-n levo OS meg cache-nek hasznalja, az tenyleg problema.
Egyebkent X230-ba mennyire maceras belerakni egy mSATA SSD-t? Azt tudom, hogy elvileg user replace-able, csak az remlik, hogy a T41-nel a palmrest leszedese mar viszonylag maceras volt, mert azt mindenfele kis pockok is tartottak, nem csak csavarok.
-
btudos
nagyúr
válasz
Gabesz87 #41390 üzenetére
Addig esetleg keresd meg a Lenovo-s szerelési útmutatóban hogy hol van az mSATA. (Thinkpad Edge S430-nál szét kellett volna bombázni a gépet majdnem teljesen, inkább nem vágtam bele, tudva hogy csak rövidtávú használatra van nálam a gép. Persze T430-nál két csavar és mehet is bele, látszik hogy más kategória
)
-
spammer
veterán
válasz
Gabesz87 #41384 üzenetére
Amennyiben passzol bele az az SSD, akkor igen, berakod a HDD helyére és kész, az lesz a C: meghajtód, arra telepíted a rendszert. Tárolásra viszont akkor külső HDD-t kell használnod, akár vehetsz racket is az eredeti HDD-nek, aminek a helyére teszed majd az SSD-t. Vagy: nem tudom, hogy ODD helyére beszerelhető-e a HDD, de szerintem igen, és akkor a rendszer az SDD-n van, plusz ott a HDD, de akkor nincs DVD íród. Szóval lehet variálni
(#41383) JAGER 10: Xbox-ra szavazok
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
Gabesz87 #41335 üzenetére
HC Thinkpad fanok úgyis azt mondják, hogy szar
Nekem tetszik, home/small office gép, nyilván nem egy 300-500 ezres TP minőség, de mint írták fentebb is az L szériás gépre, ennyi pénzért nem is lehet full fémházat várni. Ha esetleg új gépet vennék, nálam is valami ilyesmi Edge lenne esélyes, vagy a fent linkelt olcsóbb L szériás. Ha új gépről van szó. Mert használtan lehet jó áron kapni régebbi TP-ket. Ha fontos, hogy új, rendes garis, számlás gép legyen, akkor szerintem nem rossz.
szerk: ha esetleg ilyet vennél, írhatnál róla a Logout-ra egy cikket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest