- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44199 üzenetére
Jó kis gép az X61 is, pl. összeszerelés minőségében szerintem picivel jobb is az X200-nál. Egy hátránya van, hogy a palmrest azért szeret átmelegedni, nem mondom, hogy vészes, de van akit zavar és a ventije is hangosabb. Amúgy korrekt gép, nincs vele semmi különösebb probléma. 50-ért dokkolóval teljesen korrekt.
Új 8 cellás gyári akksival 7 órát simán el megy átlagos irodai felhasználás mellett.
szerk: "Most találtam meg egy decemberi x61s eladásod hirdetését. Mondd, miért nem tudtál várni egy hónapot?!" Akkor volt aktuális a dolog.
-
spyspyspy
csendes tag
teljesen véletlenül szemet szúrt a laptopsystem gépei között, hogy van egy x61 jó akkuval. Korábban egyik kolléga javaslatára elvetettem, jobb az x200 oké. Most viszont, hogy nem találok, innen szívesen vennék egyet, és a 12col meg jó akku nagyon fontos, szóval... Az x61-ekkel van valami amire ilyen korban számítsak? De tökmindegy, nyilván azért adnak 6 hó garit, mert jó. Teljesen összezavarodtam már tényleg. Baromság x61-et venni 49ért ilyen forrásból? Örülnék ha 50ből megállna.
audi100td: Most találtam meg egy decemberi x61s eladásod hirdetését. Mondd, miért nem tudtál várni egy hónapot?!
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #44188 üzenetére
A felesleges károgás nem használ senkinek, csak elbizonytalanítja a kevésbé tapasztalt usereket.
A rev2-es NV-ről meg csak annyi volt a mondandóm lényege, hogy én személy szerint nem bízom abban sem 100%-ig, viszont az intel-es T61-ekkel nincs különösebb probléma. Az általad már korábban leírtak alapján biztos vagyok benne, hogy egyedi gond lehet nálad.
Másrészt ezek a gépek függetlenül attól, hogy valaki nagy ritkán belenyúl, elég jól bírják a strapát. Épp egy 7 (lassan 8) éves T43-at használok, teszi a dolgát ahogy kell és még Win 8 is elég szépen elszalad rajta.
-
ielektros
senior tag
válasz
soldi3r #44193 üzenetére
En mindig azzal rakom ujra. Sn63Pb37-el. Ami miatt meg plusszban szeretem azon kivul, hogy jobban birja a fizikai igenybevetelt az az, hogy visszarakaskor nem kell ujbol lesokkolni az IC-t. 185Celsius korul van az olvadaspontja es igy tobb az eselye a tulelesre. Persze a 185Celsius -os olvadaspont nem military szabvany, de nekem bevalt.
Hat konretan az SMT processhez nekem sincs sok kozom. Marmint ipari szinten, vagy akar csak napi szinten aktivan. Inkabb azt mondanam, hogy foglalkozgatok vele. Erdekel. Neha pedig muszaj vele foglalkoznom...
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Shatterstar #44162 üzenetére
Köszönöm, én esküszöm ma is kerestem de ezekre az oldalakra nem találok el. Viszont azt is látom, hogy amit én szeretnék, tehát x200/c2d/ujjlenyomat/3g/jóakku (kb ennyi) az inkább 70-80 között lesz és még ott is fogjam ki. Ja meg ne legyen összehányva. Úgyhogy lehet, sőt majdnem biztos (thinkpad-re éhezem) hogy holnap alfás notebooksysteméknél megveszek egy jobb akkus t60-at. T61-et már nem mert én nem fogok sütögetni semmilyen gpu-t :
Na de: onnan "tudsz" az csak a segítőkész linkelésben merül ki, vagy van közöd hozzájuk?
áfa nélkül azonnal kéne ...
-
-
soldi3r
veterán
-
SG3rg0
őstag
válasz
Shatterstar #44188 üzenetére
Miért menne tönkre az alaplap?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #44184 üzenetére
Ha arról lenne szó még foglalkoznék is azzal,hogy mindig tisztán tartsam a gép belsejét,de sajna ezek a chipek előbb-utóbb úgyis bedöglenek szóval nálam a T61 kihúzva a listámról. Pedig mondom nekem simán megfelelne belőle egy 15"-os SSD-vel és ramokkal szerelt verzió. Ennek fényében a T400/T500-at tűztem ki célul
Ott meg foshatok amiatt nehogy az alaplap menjen tönkre a dGPU miatt
-
ielektros
senior tag
Egy regebben olvasott az elso hibas NVS140-es reklamalasok alkalmaval kapott NVIDIA "tajekoztatot" olvastam rola. Ezt orvosoltak valamelyest a Rev2 chipek eseteben. En a nyakamat tennem ra, hogy ez az NVS140-nel olvastam, de kesobb utananezek aztan reagalok, ha nagyon hulyeseget beszeltem volna. Amugy meg ez az RoHS ez szep es jo, de talalkoztam mar egy ket esetben 100%-ra biztosan veszem, hogy olmozott forraszanyaggal BGA gyari beultetesnel.
-
Tim82
félisten
válasz
ielektros #44184 üzenetére
Ha jól emlékszem, ekkor már teljesen ólommentes technológiával kellett készülnie a chip-eknek. Amúgy meg ha jól tudom, a leggyilkosabb dolog az NVS140M-ekkel szerelt alaplapoknak a nagyobb hőmérsékletváltozás (tehát felmelegedés-lehűlés változás).
Kicsit sajnálom ezt, mivel ha ragaszkodom a 4:3 képarányhoz, számomra egy 14", dedikált GPU-s T61 a logikus következő lépés, bőven elég volna az általa nyújtott teljesítmény egy SSD-vel + legalább 4 GB RAM-mal.
-
ielektros
senior tag
válasz
tototos #44183 üzenetére
tipikus nvidia chip. sok sok esetben kiprobaltam mar, hogy ha hozzam kerult egy halott NVS-es gep akkor csak a magot melegitettem 8-10 mp-ig paka csucsaval es. utana szinte mindegyik beindult. Ha kicsit lesokkolta valaki holegfuvoval, sutoben
, stb. akkor tobbynire beindulnak. De altalaban 0-3 honapon belul megis halnak. Orokre. Es akkor johet az uj chip. Ha kaphato persze meg ha van aki feltegye. Bar "lassan" mar nem eri meg NVS140 (meg nem mondom most fejbol a chip tipusszamot) BGA-t venni es cserelni a T61-ben.
-
ielektros
senior tag
válasz
Shatterstar #44174 üzenetére
Ha odafigyelnek ra, jo paszta, tiszta lamellak, jo venti, nincs szethajtva 3D-ben, akkor azert az NVS140M is birja egy darabig. En ugy vettem eszre, hogy notik amik eddig nalam jartak halott NVS140-el azok szinte kizarolag mind gyari kiszaradt pasztaval voltak es tobbnyire erosen poros holeado tartozott hozzajuk.
A szeria valoban hibas volt... Marmint az NVS140 chip. De a hiba tobbynire akkor jott elo ha az IC nagyobb hoterhelest kapott huzamosabban. Persze ettol nem kellett volna torvenyszeruen elvetelnie de ugye az NVIDIA gyartastechnologiaja bebiztositotta ezt a jelenseget. Tul magas olomtartalmu labdak a magon, kihagytak egy tehermentesito reteget a mag alol, etc.
-
tototos
addikt
A témához kapcsolódva. Sikeresen megjavítottuk haverom r61-t amiben sajnos megadta magát a gpu.
Javítás módja: 10 perc 200 fokos sütőben, kérdés hogy meddig lesz jó de legalább egy ideig még használható a gép. -
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Felmerült bennem egy újabb kérdés a t430i-be ssd-t projekt közben. Több helyen néztem már (hivatalos/nem hivatalos külföldi fórumok), hogy az előtelepített win7-tel érkező gépek hogy mehet az OS költöztetése.Mivel még nem érkezett meg a rendelt SSD-m, gondoltam biztosra megyek, létrehozok a gyári HDD-n még egy partíciót, amire a munkával kapcsolatos file-ok mehetnek, ha esetleg sikerülne vmit összekócolni a windowsban. De: van ahol azt írják, hogy ha az ember megváltoztatja a gyári partíciókat, akkor a recovery mód nem fog működni (mivel pontosan az eredeti kiosztás kell neki), ami elég nagy marhaság lenne, hogy egy 400Gb-os partíción legyen minden adat. Ez tényleg így van?
Illetve van lehetőség egy MSDN-ről letöltött (az eredetivel megegyező win7pro x64) telepítésére (ami gyakorlatilag egy clean install lenne)? Vagy így ugrik az OEM win?
Köszi a választ!
-
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #44180 üzenetére
Rev2-es chip-em van.
Olvastam mit írt audi100td. Nem azt írta, hogy nem hibátlanok. Azt írta, hogy abban sem lehet 100%ig megbízni, mert lehet ott is halál. Egyébként belekötni nem tudok, mert előfordulhat, hogy 1 év múlva megpusztul a gép...
2011-ben vettem a gépet 55K-ért. Meg vettem, hozzá 10K-ért egy Panasonic akkut...
Szerintem simán megérte....ráadásul még éppen időben, mert rá 2 hónapra megpusztult az előző gépem. Az nem TP-volt, de már matuzsálem korú... -
Shatterstar
aktív tag
válasz
Schuby #44179 üzenetére
Akkor 1000% hogy ram problémával állok szemben. Nekem is hasonló dolgokat produkál mint neked régen! Gondoltam arra is hátha az alaplappal van gebasz,de az teljesen más tüneteket produkál ilyenkor...
sutszi: 2008-as? Akkor nem szóltam
Bár egyik nap audi100td említette hogy a rev2-es chipek sem hibátlanok
Vagy az T61p-be van csak?
-
Schuby
aktív tag
válasz
Shatterstar #44167 üzenetére
Én futottam már hasonló X aktába, a saját lányomnak raktam össze egy gépet, gyári új alkatrészekből. Épp nem volt raktáron az általam kinézett memo így vettem egy másik, nem névtelen terméket.
Az eredmény teljesen használhatatlan gép, telepíteni sem lehetett mert állandó kékhalál random hibakódokkal. mindent teszteltem, végül a memoriákat hoztam ki vesztesnek. visszavittem, csere, ugyan arra a márkára, és a a probléma ugyan kisebb intenzitással, de maradt. már fel tudtam telepíteni a rendszert de óránként kékhalál. én is és sok más hozzáértő is értetlenül állt a dolog előtt. egy hétig ezzel keltem és feküdtem. aztán kaptam kölcsön 2 más márkájú használt ramot kipróbálásra és láss csodát a hiba mintha sose lett volna. visszavittem ismét a 2 új ramot, elég furcsán néztek rám, de szerencsére jóindulatuak voltak, és kértem más márkát helyette,. jelzem minden értéke ugyan az volt. az az alaplap nem szerette azt a fajta ramot. ismerőseimnek ugyan azzal az alaplappal és ram kombinációval semmi gondjuk nem volt. a gép azóta is hibátlanul megy. sose fogom megtudni mi volt a baj -
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #44175 üzenetére
Nem tuningolom...még csak meg sem próbáltam..
Már nem játszom rajta egy ideje, de Dragon Age, meg Witcher kipörgött rajta...
(#44174) Shatterstar 2008.09-es a gép. Ez némileg csökkenti a kockázatot. Szerintem.
Pusztult már itt a topikban T400 is...csak a példa kedvéért. Ez egy ilyen dolog. Egyszer úgyis tönkremennek.
(Kivéve lapa napelemhajtású x200s|uper lego kiadású változatát.)
-
fungi
aktív tag
Használtan vett T61-et nyúzok, /igaz Win8-cal, és nem Nvidiás/,elején néha jött egy vízszintes vékony csík a
kijelzőn, pár hete nem jön elő, tökéletes a gép. F -
-
MrSealRD
veterán
válasz
Shatterstar #44171 üzenetére
Mindenre van megoldás. Vagy ilyen vagy olyan...
Én szeretek veszélyesen élni, elégedett vagyok a Quadro-s T61-emel. -
Nem tudja valamelyikőtök, hogy T61p-ben a GPU hűtőbordájának tetején lévő hővezető milyen vastag pontosan? Arról beszélek, ami a hő egy részét a billentyűzet talpára vezeti ki.
Az 1mm-es megemeli és meghajlítja picit a billentyűzetet, amitől pár gomb bénán kezd el járni.
Szóval ennél vékonyabb lehetett rajta. 0.5 talán? -
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #44170 üzenetére
A linux topicban hardware problémára gyanakodtak,de hogy igazából most mivel is állok szemben passz
De amit Te mondasz abban van valami úgyhogy amint pénzhez jutok kipróbálom más gyártók ramjaival!
sutszi: Öö sorry ha utópisztikusnak tűnik a kijelentésem mert valójában rém egyszerű elvárásaim vannak egy ilyen géppel kapcsolatban
Viszont ez a modell még ezt sem tudja teljesíteni. Tényleg minden oké vele kivéve a fagyást meg a képernyő ugrálást (ami elvileg driver buzgálódás)
-
ielektros
senior tag
válasz
Nekem elofordult mar olyan memoria problema, hogy szinten minden jonak tunt es megsem volt az. Egyszeruen "osszeferhetetlen" volt a geppel. Valamelyik alkatresz gyengelkedett, tureshataran volt etc. Jo volt, de abban a gepben amiben volt nem volt hajlando megbizhatoan mukodni. Telepiteskori fagyasok, nem olvashato telepito medium hibakodok, veletlen sikeres telepites utan allando fagyasok, migbizhatatlan mukodes etc.
Kivettem a 2db egyforma hynix ramot amikkel addig mukodott szepen de a fent leirtak szerint elkezdett vacakolni. Aztan kapott egyben 1x2GB szinten Hynix ramot. Es lass csodat, minden rendbejott. A ket regi 1GB-os pedig bekerult egy X61s-be. Hibatlanul dolgozik mindegyik gep es mindegyik ram. Van ilyen. Sok erzekeny alkatresz, sok esetben magas igenybevetel, silany gyartmany, vagy csak a napfolt tevekenyseg
okozza a hibat. Erzekeny dolgok ezek.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Amúgy tökéletes gép lenne ez ha minden úgy menne mint a karikacsapás!
Te utópiát szeretnéd. Ott nincs munka, csak végtelen sör...
A való világban soha semmi nem fog úgy menni mint a karikacsapás...Egyébként ha 100%-os a géped, akkor mi a probléma?
Vág falhoz, eressz rá valami vérengző vírust...lesz 50%-os és mindjárt jobb lesz.
-
btudos
nagyúr
válasz
A tied valoszinuleg egyedi problema, az nVidia gond pedig szeriahiba, a vasarlas elott allokat szerintem a szeriahiba tenye jobban izgatja, ezert hivatkoztam arra.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Dhampir #44164 üzenetére
Először is leszögezném,hogy ez a vélemény többnyire szubjektív mivel jelen esetben az Én saját T61-ről van szó! Tulajdonképpen azért vagyok pipa rá mert lefuttattam a memtest86+-t,HD Sentinel-t és a sokadik ilyen teszt után is azt írja hogy 100%-os kondiban van a gép
Egy hónapja megpróbáltam rá Linuxot tenni és az itteni Linux topicban is nagy kérdőjel volt a noteszom mert a szakik se tudták megmondani mi a probléma vele.
Mielőtt bekiabálná valaki,hogy tuti az nVidia a hibás akkor elárulom az enyémben Intel X3100 van
Tehát lényegében ezért orroltam meg erre a szériára( meg a fent említett nvidia quadro nvs 140m selejtek miatt)
Amúgy tökéletes gép lenne ez ha minden úgy menne mint a karikacsapás!Szerk: btudos kollega is egyből az nvidiára gondolt,de ennél jóval fifikásabb galiba ez
-
btudos
nagyúr
-
Schuby
aktív tag
válasz
Shatterstar #44162 üzenetére
mi a baj a t61 el? én is most akarok venni, és persze nem akarok rosszul járni
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
spyspyspy #44159 üzenetére
Az oldal amit emlegetsz az alfa156 kolléga laptop kereskedése. Ha gondolod nézz utána itt PH-n, én eddig csak jót hallottam róla
Majd én is tőle szeretnék lapost vásárolni!
Egyébként ne floodolj hanem használd a szerkesztés funkciót. Könnyebb lesz utána az életedMellesleg tudok neked X200-at méghozzá innen: [link]
Ne vegyél T61-t mert nem fogsz jól járni vele! Tapasztalatból beszélek.:
Szerk: Tikakukac megelőzött
-
spyspyspy
csendes tag
Laptopsystem.hu céget ismeritek? Lehet, hogy muszáj vennem valamit és eddig úgy tűnik az x200 hamar vétel esélytelen, most egy ideig ellennék t60 - t61-gyel is. Csak az szerintem pár hónapon belül el is adnám ha jön egy jó x200. Ez a cég meg elég sokat árul különféle kombinációban 6 hó garanciával és úgy tűnik korrektek.
-
Tikakukac
titán
Nekem a Mickey egér kábelem tört meg, egészen a dugónál. Istennek nem bírtam megtalálni, pedig mondom, villanyász a család, tehát van eszközünk mindenre. Rádugtam a műszert a végére, és elkezdtem vagdalni visszafelé a kábelt. Mikor 2 centire visszavágtam, akkor sípolt. Legtöbb notitöltő ilyen kábelt eszik, cseréld ki egy másikéval, és nézd meg. Még mielőtt nagyon berezelnél te is, hogy alaplapos a gép
-
Tikakukac
titán
Hasonló ok miatt bontottam atomjaira a gépemet... A töltő volt az, vagyis a kábel. Cserélj töltőt, nézd meg úgy mi a helyzet. Ha úgyis szívás van, akkor lehet keresni, hogy szakad-e a dolog, esetleg kontakt-hiba vagy egyéb, összetettebb a dolog. Jó szórakozás, én is elvoltam, még a szakadásjelző is csődöt mondott, hát elég sok anyázást elküldtem magamból a nyáron...
-
bads1
aktív tag
X200s töltője elkezdte hol érzékelni magát hol nem mikor tölteni szeretnénk az akksit. Többször is csippangat, mikor "elkapja" akkor megy egy darabig majd magától discharged módba vált. Azt vettem észre hogyha mozgatjuk a gépet akkor veszti el a jelet, mintha kontakthibás lenne valahol, az akkunak ugyanannyi a holttere mint eddig volt.
Ez minek tudható be? Korábban ilyet nem csinált. Esetleg a PM hülyéskedik? Töltővel nincs semmi baj, kábel sincs megtörve. -
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #44148 üzenetére
Itt egy videó
A lényeg, hogy mikor kiveszed a keretből a ventit, akkor megfogod lapátokat, és lehúzod a ventit a tengellyel együtt a fém "hátuljáról". -
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #44146 üzenetére
A válasz
Én is így szoktam, és beválik, van olyan venti, amit 3-4 éve csináltam meg így és azóta is tökéletes -
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Nagyon zörög a T61-am ventije és tanácsokra lenne szükségem,hogy mivel érdemes ilyenkor kitisztítani? Most azt tervezem,hogy lekapom a palmrestet+bill-t és a gép belsejét kifújom sűrített levegővel. Magát a ventillátort nem szívesen piszkálom mivel még az életben nem csináltam ilyet és félő hogy elbaszom
Mellesleg ez a sűrített levegő mennyire hatásos dolog? -
Gondwana
addikt
-
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy lehetséges olyat csinálni (t430i), hogy veszek a meglévő 500gb hdd mellé egy ssd-t, amire mondjuk csak a rendszert rakom, a hdd meg marad adatoknak? oszt akkor gyorsabb lesz?
Illetve kérdés még: nem kaptam hozzá win7 cd/dvd -t. ha újra akarom húzni, hogyan, honnan tudom a kulcsot hozzá? -
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop #44135 üzenetére
Nálam 5.93 utáni (azaz 5.97 és 5.98, mert előtte 5.93 volt az utolsó, amire a napokban sikerült visszatérnem) TVAccessConnections és az Intel WiFi driver produkált belassuló bootolásokat (illetve néha boot után nem volt kapcsolható a WiFi rádiója, csak a BT), ezért visszakerestem a régit (a szenyák megváltoztatták a régi, jól bevált módszert, hogy csak a betűk után álló számból írok be kisebbet, és máris ott az előző verzió - g1c751ww.exe), azóta nincs vele gondom.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Adott egy T420-as, ami iszonyat lassan bootol be, ránézésre nincs baj a windows-zal (Win7 64bit).
Esetleg van vmi ismert hiba ami ezt okozhatja, vagy húzzam újra az egészet?Köszi
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
T420si gépemben szeretnék memóriát bővíteni. Most 4GB van benne (szerintem 1x4GB), nem tudom, milyen gyártmányú. Még 4GB-nyit vásárolnék hozzá.
Fontos, hogy milyen sebességűt és gyártmányút választok?
Köszönöm
-
Francia91
veterán
válasz
FerNandor #44132 üzenetére
Acronis True Image progival csináltam én is, tökéletesen átklónozta az előbbi HDD-ről a rendszert. Mondjuk én úgy csináltam, hogy a régebbi vinyót bevágtam Caddy-be, az újat a rendes HDD helyre, Caddy-ről boot-oltam a meglévő op.rendszer miatt és ezzel a progival átklónoztam az új vinyómra a rendszert.
A Western Digital Edition-t linkeltem, de más márkákkal is rendesen megcsinálja -
FerNandor
őstag
köszönöm a winchesteres válaszokat. lehet, hogy majd nézek egy 500GB-osat a közeljövöben. iponnál 13 körül van, böven elég a laptopba a mostani 80 helyett. még annyit kérdeznék, hogy ilyenkor az hogyan oldható meg, hogy ne kelljen újratelepíteni az oprendszert? át lehet 1az1-ben másolni vagy valami? vagy milyen megoldások vannak?
-
balaaazs
senior tag
válasz
spyspyspy #44099 üzenetére
Erről én nem tudok, nem hangzik rosszul a gmail-es belépés, bár nem adnám meg minden programnak a jelszavaimat szívesen. Ami pedig azt illeti, egyszer kell csak lehúznom, nem kell hozzá koncentrálni meg semmi. Én pl így indítom be a gépet, és úgy a bejelentkező képernyőt is átugorja okosan.
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Segítségetek, véleményetek érdekelne:
Most gondolkozom laptop vételén, és nagyon húz a szívem a thinkpad-ekhez, mivel anno volt egy régi TP-m második gépnek pár alkalmazáshoz amik csak azon mentek el, így a minősége, strapabírósága anno meggyőzött.
Most vmi 14-es kisebb gépre fáj a fogam i5-el, így 3 versenyző maradt, a T430u, a sima T430 és a T430s.
Igazából a t430U lenne a személyes befutóm, csak picit zavar hogy csak 8Gb-ig bővíthető (néha futtatok WM-gépet aminek 4gb memória kell) a T430s sajnos jóval drágább, a sima T430-nál meg nem tudom mennyire tudnék megbarátkozni a méreteivel, bár proci, ram szempontjából a T430 lenne az a választás ami minden igényemet 100%-ban kielégítené. Ezért kérdezem hogy a t430 mennyire "bumszli" a T430s-hez vagy U-hoz képest? (a régi TP-m azért elég "masszív" darab volt) Van ezekkel a típusokkal tapasztalatotok?Minden tippért, tanácsért hálás lennék
-
Francia91
veterán
válasz
FerNandor #44114 üzenetére
Én IPON-on vettem egy Western Digital Scorpio Black-et, 750 Gb-osta T60p-mbe . Hát mit mondjak, meglepett a gyorsasága, pedig a T60 csak SATA-I-en működik
A lényeg, hogy 9,5 mm magas legyen a HDD
-
FerNandor
őstag
hali,
van egy t61-em. kiváncsi lennék, hogy a benne lévö winchestert ki lehet cserélni nagyobbra? hol lehet ilyet találni? érdekelne, hogy mekkorák vannak és mennyibe kerülnek. -
iscsu
tag
válasz
soldi3r #44111 üzenetére
A 2x2, 3x3 megnevezést thinkpads fórumról, meg a lenovo konfigurátorából nyúltam.
A SIM-foglalat tényleg mintha mindegyikben lenne, most már csak az a kérdés, hogy van-e ruhaszárító nélküli clearplate...
+még ami érdekes lenne: melyik az az antennakonfig, ami akadályozná a kamera beépítését? (Tényleg kellene egy jó hosszú első hsz...
)
-
iscsu
tag
válasz
audi100td #44108 üzenetére
Ha már WWAN,
valaki fel tudna világosítani a különböző antennakonfigurációkról (2x2, 3x3)? Utánaolvastam én, de még mindig zavaros. Az X200s-emben van egy 5100-as WLAN, ami ugye két antennás. Van egy harmadik antennakábel, le'műanyagzsákozva', az szürke. Namármost, ha az a WLAN harmadik antennája lenne (ami pl a Reserve-ben is szürke a 4965-nek), akkor nem értem, hogyhogy mégis van a clearplate-emen ruhaszárító ikon, meg SIM foglalatom.
A parts lookup nem ad ki gyári WWAN-t (ez sejthető volt), de előkészítést sem. -
soldi3r
veterán
ilyet az eszkozkezelo / aida nem tud?
-
THomas007
senior tag
Egy olyan kérdésem volna, hogy attól, hogy egy T410-esben van sim kártya foglalat még nem biztos, hogy modem is?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #44103 üzenetére
Én is kizárólag Windows belépésre használom, egyszerű és gyors megoldás
-
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #44101 üzenetére
Ahha, magyarul ott sebességet nyerek. Az nem zavarna, hogy nem lehet menet közben cserélgetni a meghajtót, gyakorlatilag nincs semmim optikai adathordozón, ha mégis szükség lenne rá, van külső meghajtóm is.
Alapvetően kerülni szeretném a csavarozgatást (ahhoz kéne csavarhúzó is), ugyan még nem bontottam szét, de ha berakom az ssd-t ott nem tudom, hogy a gumi keretek tökéletesen passzolnak-e, illetve a meghajtó magassága sem biztosan azonos (legalábbis a régi Samsung 830-asom vékonyabb mint egy átlagos 2,5-ös HDD). Bár most böngészem a fórumokat, mivel win8 upgradet szeretnék végül felrakni, de egy csomó beállítás, driver van (pl.: fn gombra ébredés sleepből), amit nem találtam meg egyértelműen (lehet egyszerűbb a gyári 7-est upgradelni, hátha megmaradnak a driverek is).
-
-
btudos
nagyúr
válasz
Azazael #44100 üzenetére
A HDD helyen levo csatlakozo a gyorsabb, es alapvetoen az van arra kitalalva hogy rendszervinyo legyen benne. Elveszne az ultrabay ertelme (hogy menet kozben cserelgetheted a dolgokat egy mozdulattal) ha oda rakod az SSD-t, raadasul tuti lassabb is lenne mint a HDD helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Synology NAS
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest