-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezsolti
tag
Tegnap este sikerült megitatnom egy kis teával a T430-am. Ki tudtam kapcsolni win alól rendesen, nem pukkant és/vagy sötétült el magától. Még az ujlenyomat olvasó is villogot tehát kapott áramot. Akksi ki, laptop darabokraszed, törölgetés, szárítás. Reggel összeraktam, az ujjlenyomat olvasó még mindig villogott de nem indult el a gép hiába tettem rá az ujjamat és a bekapcsoló gomb megnyomására sem történt semmi. Újra szétszed összerak és most már nem villog az ujlenyomat olvasó és nem reagál a bekapcsolási kisérleteimre sem. Amikor a tápcsatlakozót bedugom a töltés jelző nem villan fel a fedlapon, gondolom ez azt jelenti, hogy minimum a tápáramkör (és a billentyűzet) elszállt.
A tea a billentyűzet bal oldalára ömlött, kapott az alaplap is sajnos a cseppálló bill a kb1dcl folyadékkal nem bírt el.
A XVI kerben vagy a közeben tud valaki jó szervizet ahova vihetem bevizsgáltatni és otthagyhatom javíttatni is?
Ha ott nem akkor hova érdemes vinnem ahol jól de nem aranyárban javítanak.Az alaplapon nvidia chip van, ha tudtok ilyen aladó lapot az is jó lenne!
-
ezsolti
tag
válasz
FoxiestFox #70296 üzenetére
Szerintem direkt küldik ide őket......
-
ezsolti
tag
válasz
btudos #54509 üzenetére
Azóta már egy i7 3840QM pörög benne.
Igen, megy a venti is rendesen ha játszok vagy CAD-ezek, 3DSmax-ozok vele. Bár akkor inkább az NVS5400 miatt kell hűteni.
Ha dGPU nincs benne akkor meg pláne simán elbírja a +10W-ot az eredeti procihoz képest.
Láttam már ez utóbbit is.
T430s-be viszont nem biztos, hogy érdemes beletenni. -
ezsolti
tag
válasz
Intelligencs #49438 üzenetére
Simán felismeri. Én T430-ban cseréltem világítósra a billentyűzetet.
-
ezsolti
tag
Eladtam egy ilyet a T430-ból: Intel Advanced-N 6205 60Y3253 631954-001 wifi kártya
Az normális dolog, hogy nem működik egy DELL-ben? Driver telepítve. -
ezsolti
tag
Egyes pletykák szerint ez jó lesz bele. Persze senki sem látott még élőben ilyet.
-
ezsolti
tag
válasz
mutyuru #48010 üzenetére
A műanyag keret nagyon könnyen lejön, óvatosan nyúlj alá a körmeiddel az LCD panel felöl, fent a kamerától egy kicsit jobbra vagy balra! Vigyázz! Nagyon vékony!!! Szép lasan elkezded kifelé húzni és recsegések közepette le fog szépen jönni! ("egészséges" recsegések, tehát nem az a fajta amikor a műanyag törik, persze ha azt hallod akkor már úgy is mindegy!
)
Én kb ott kezdtem a bontást amikor egy 3-ik wifi antennát raktam be a panel alá!Itt egy videó az LCD cseréjéről. Neked nem a zöld HERE feliratnál lévő csavarokkal kell foglalkoznod, hanem a jobb és bal oldalon alul, egészen a legszélen lévő összesen 4db csavarral!
Csak saját felelősségre!
-
ezsolti
tag
válasz
Shatterstar #48002 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mit veszel! Ha erősen le van harcolva nem kell megvenni, vagy ennek megfelelő legyen az elvárás is az adott géppel kapcsolatban.
Én a 430-as szériára írtakra reagáltam. Ez még új széria, 1 éve van piacon! Mással ugyan ebben a kategóriában sem lenne kevesebb gondod! Külföldi fórumokat érdemes olvasgatni. -
ezsolti
tag
Nekem is t430-am van. 3-héttel a vásárlás után (használtan vettem 4 hónaposan) alaplap csere, majd 1 héttel rá megint. Mostmár 3 hónapja hibátlanul működik. Ez ugyan nem öregbíti a széria hírnevét de amíg garancia van addig nem érdekel! Egyébként meg vagyok vele elégedve, nagyon jó kis gép!!!
mutyuru: A zsanér csavarja lazultak ki, ha nem húzod meg őket akkor szét fog törni a keret és a fedél. Garanciában javítani, cserélni kell nekik.
Shatterstar: Külföldi fórumokon, (ahol külön topikja van a gépnek) nincs rá sok panasz! Szerintem teljesen normális, hogy ennyi tönkre megy.
-
ezsolti
tag
válasz
LaptopSystem #47665 üzenetére
Most látom, hogy a tiedben intel van.
-
ezsolti
tag
válasz
LaptopSystem #47669 üzenetére
I7 3720QM-et tettem az enyémbe, gond nélkül megy vele. A 3GWwan kártyával kapcsolatban nem tudok segíteni viszont nekem 6.8-at ad az NVS5400M aero asztali teljesítményére.
-
ezsolti
tag
-
-
ezsolti
tag
válasz
maxinteger #47267 üzenetére
Az enyémben a 40nm-es van.
Ideapad-ekben láttam GT630M-at, ami, szerintem még mindig csak a GT540M átnevezett változata (GF108, 40nm).
Ezen kívül "készítik" még a régi GT550M-ből (40nm, GF106, GF116) és fogják még gyártani a GF117 fermi alapú lapkából is, ez az ami 28nm-es és a fentebb említett GT540M optimalizált változata.
Rendelésnél fogalmam sincs, hogy hogyan tudnád kideríteni melyik van benne.
Szerintem a 28nm-est még nem szerelik bele, ki kell pörgetni a GT540/550-es szériát. -
ezsolti
tag
válasz
maxinteger #47248 üzenetére
Szinte ugyan ez az alapkonfigom van (az NVS5400 1 GB-os) amit már jócskán "fel"bővítettem. Többek között egy 3720qm-mel. Ha kell a teljesítmény rakd alá nyugodtan, elbírja. A nyári kánikulában (34 C fokos szobában) kelleni fog egy hűtő alá de 24 C fokos szobában nincs gond vele. +45 000 megveheted a procit itt az h.aprón, 20 000 Ft körül el lehet adni azt amivel rendeled. Trixx kollégától beszerezhető. Garanciát nem veszíted el, az enyémen is megmaradt!
-
ezsolti
tag
Utánanéztem a moddolt BIOS-nak, sajnos T430-hoz még nincs és kérdéses, hogy lesz-e valaha. Állítólag megváltoztatták a "védelmet" és nem tudják a whitelist-es wifi modulokat működésre bírni. Szerettem volna egy intel 6300-ás, vagy egy killer 1103-as wifi-t beletenni.
Azt láttam, hogy választható T430-ba CTO-s (ha jól írom az egyénileg összerakot gépek jelölését) gépekhez 6300-ás kártya a Lenovotól.
Pár kérdés, ötlet:
1. Lehet-e 6300-ás kártyát tőlük rendelni utólag? Nem találtam opciót erre a honlapjukon de letölthető driver van hozzá, vásárolni nem tudtam.
2. Megoldható-e az hogy veszek egy "sima" intel 6300-ás kártyát és a Lenovos firmware-t rárakom. (Ha tudok valahonnan szerezni!)
3. e-bay-en találtam Lenovo intel 6300-ás kártyát használtan, egy T400-ból lett kivéve. Fog ez működni a T430-ban?Előre is köszönöm a segítséget!
-
ezsolti
tag
Nem találtam én se semmit! Köszönöm a válaszokat!
-
ezsolti
tag
Tudja valaki, hogy T530-ban is integrált-e a videókártya? NVS5400, Q1000M, Q2000M.
-
ezsolti
tag
válasz
FoxiestFox #46282 üzenetére
Ah! köszönöm a felvilágosítást! Úgy néz ki valami miatt (védelem) nem tudják módosítani a bios-t, egyelőre!
-
ezsolti
tag
válasz
Dr. Akula #45871 üzenetére
Alaplap csere volt megint. Hardver probléma. Rákérdeztem, hogy refurbished alaplap volt-e az előző amit januárban beleraktak. Azt a kitérő választ kaptam, hogy azt nekik nem mondják meg a lenovonál, hogy az alkatrész javított-e vagy vadi új, de kaphatnak mindkettőt. Gondolom (tudom) egy szervizes ránézésre meg tudja mondani, hogy javított valami vagy új.
Ahogy már írtam kezdettől fogva baj volt a csere után, nem indult azonnal, 2x 3x kellett próbálkozni már az első alkalommal. A BIOS frissítés meg ki is nyírta.
A szervizben nem próbáltam ki akkor, most igen. Minden ok-nak tűnik. Remélem 3-ik lapcserére már nem fog sorkerülni!Egyébként nincs velük gond, rendesek, segítőkészek és udvariasak voltak akkor is és most is!
-
ezsolti
tag
válasz
Dr. Akula #45868 üzenetére
Szerintem konkrétan fogalmuk sincs! Az elsőnél amire következtetni lehet az a GPU és/vagy a GPU memória, driver. A második esetben nem tudtak mondani semmit, be kell vizsgálják. Ha majd megyek érte megkérdezem.
Amikor lapot cserélnek akkor vadonat új alaplapot adnak vagy refurbished-et?
-
ezsolti
tag
válasz
Dr. Akula #45835 üzenetére
Nekem e miatt cseréltek alaplapot a T430-ban 2 hónapja. Rengeteg drivert + win újratelepítést végigpróbáltam de nem segített! A csere után egyszer megint hozta ezt a hibát + nem mindig indult a gép. Fekete képernyő, venti pörög és semmi több. Volt, hogy 4-5 alkalommal újra kellett indítanom a gépet az új alaplappal mire a win be bootolt. Ennek a lapnak végül 1 BIOS frissítés tett be végleg a múlt héten. Töltő rajta, akku 99%-on, BIOS írása közben újraindult. Most szervizben van megint és cserélik az alaplapot újra!
-
ezsolti
tag
T430, balul elsült BIOS update esetén mi a megoldás? Csak az alaplap csere segít?
-
ezsolti
tag
t430-hoz létezik odd helyére berakható pót akku?
-
ezsolti
tag
Köszönöm a segítséget amit pár hete kértem itt a fórumon. Az ajánlott smartservice-ben korrekt az ügyintézés. 4 nap után megérkezett az új alaplap a T430-ba, amit pénteken 1 óra alatt ki is cseréltek. Remélem most már renben lesz a gép.
-
ezsolti
tag
válasz
audi100td #43202 üzenetére
Most beszéltem a smart-tal. Nagyon rendesek voltak, alaplapcsere lesz. E-mailben kell megküldenem a hibaleírást és a szériaszámot. Amint megkapják már rendelik is az új alaplapot, csak be kell ugranom, hogy kicseréljék, ott meg is várhatom. 1 órát mondtak. 3-5 nap a rendelési idő.
-
ezsolti
tag
ielektros: sajnos nem, nekem kell bevinni vagy postázni T430
CharlieDrop: ThinkPad T430-asKöszönöm a válaszokat!
-
ezsolti
tag
Tudnátok olyan szervizt ajánlani Budapesten ahol nagy eséllyel jóindulatúan fognak eljárni és cserélik a gépemet? A videókártya BSOD-ot produkál naponta legalább 1-et. Már túl vagyok az újratelepítésen, driverek cseréjén is. Csak akkor szűnik meg a probléma ha a BIOS-ban kikapcsolom a NVS 5400M-et. Iponban lett vásárolva 3,5 hónapja de ők csak 3 napig veszik vissza, hivatalos szervizhez küldtek.
Úgy általában tartok a m.o.-i garanciális ügyintézéstől. Nem ismerem a lenovo szervizeket lehet, hogy teljesen normálisak de nem szeretnék kidobni az ablakon egy 360k-s gépet. 1000 nap garancia van még rá. -
ezsolti
tag
-
ezsolti
tag
T430-hoz világító hun billentyűzet kódját honnan lehet megtudni?
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Tudja valaki biztosra, hogy ez a gép fogad-e Ivy b. cpu-t is?
Minden paramétere megegyezik az Ivy-is T430-cal csak a proci nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest