- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van arra lehetőség, hogy a jó öreg (de amúgy hibátlan) Thinkpad Edge E530-amban lecseréljem a wifi kártyát valami jobbra? A jelenlegi csak egy n-es, Broadcom BCM43228. Jó lenne egy gyorsabb, min. AC-s. Vagy inkább ne szenvedjek vele, és vegyek egy USB-s vevőt?
-
Gabesz87
veterán
Értem, köszi. Hm, hát nem tudom, hogy be mernék-e vállalni ilyet. Nem nagyon szeretem az efféle "buhera" dolgokat. Másrészt én továbbra is úgy gondolom (persze lehet, hogy tévedek), hogy ez nem oldaná meg a problémámat.
Az is eszembe jutott, hogy egy mini USB-s wifi vevőt veszek, és azt használom. -
Gabesz87
veterán
De, másik WLAN kártya eszembe jutott, csak amikor kicseréltem, francnak sem volt kedve keresgélni, hogy melyik jó, melyik kompatibilis, meg ilyesmi. Egyszerűbbnek láttam egy ugyanolyan beszerzését, ami volt benne. De ha ez is ugyanazt produkálja, nem hiszem, hogy másik típussal jobb lenne.
Mi az a Whitelist mentes BIOS? -
Gabesz87
veterán
Agyamra meg már a laptopom, ez a k...a Edge E530. Jó ideje már azt csinálja, hogy folyton megszakad a wifi. Néha minden jel nélkül. Semmilyen oldal nem töltődik be ilyenkor, de kapcsolat, net látszólag van. Néha meg persze totál ledobja, felkiáltójel, vagy hálózat teljes megszakadása. Ilyenkor egy pár másodperc, fél perc múlva magától magához tér, helyrejön. Ez még Win 7-el kezdődött, 8.1-el is ez volt, most már 10 van a gépen, de u.a. Volt persze wifi driver csere, sőt, mivel úgy gondoltam, talán haldoklik a wifi kártya, amazonról szereztem egy tök ugyanolyat, szóval az is ki lett cserélve. Más ötletem már nincs, úgy gondolom, csak valami hardveres jellegű lehet (alaplap, vagy antennák). Amikor a hibát produkálja, telefonokon, más gépen semmi gond nincs, a párom pl. a céges laptopján gond nélkül dolgozik most is. Gondoltam, hátha még tudtok valami olyat mondani, amire nem gondoltam, de már egyre inkább úgy vagyok vele, hogy elviszem szervizbe, nézzék meg. Bár szívem szerint kukába vágnám már az egészet (lehet, nem illik ilyet írni ide, de egy ideje vágyakozom már egy Zenbookra
)
-
Gabesz87
veterán
Ne haragudjatok meg, de ez a Power Management egy nagy kalap sz.r. Korábban talán ebben a topicban írtam, hogy miért van az, hogy amikor bedugom/kihúzom a töltőt, mindig villan egyet a képernyő. Azt a választ kapta, hogy ez ilyen, mindig ezt csinálja. Átraktam a windowsos kiegyensúlyozottra a profilt, és úgy nem csinálja ezt! Ráadásul a Power Managementes profillal akkuról olyan harmatgyenge volt a gép, hogy botrány (Edge E530 amúgy, de ez lényegtelen most). Pedig szinte mindent felhúztam, már olyan volt a beállítása, mint az AC-s módnak. Most a kiegyensúlyozottal normálisan megy akkuról is. Biztos hogy többet nem rakom fel ezt a baromságot.
-
Gabesz87
veterán
Valaki meg tudná mondani, az mitől lehet, hogy villan egyet a képernyő (eltűnik a kép, fekete lesz egy pillanatra), amikor bedugom/kihúzom a töltőt. Gondolom valami energiaellátási dolog lehet, de nem tudom, mit, hol keressek.
-
Gabesz87
veterán
Edge E530-as gépemmel kapcsolatban volna egy kérdésem (tudom, hogy van az Edge gépeknek külön topicja, de itt hamarabb választ kapok, és nem is annyira gépspecifikus a kérdés). Szóval kiszedtem a hűtőt (venti+hőcsövek) portalanítás/újrapasztázás céljából, de a proci meg az nvidia GPU közt van valami 3. chip, ami nem tudom mi. Van rajta egy ilyen ragadós párnaszerű anyag, nem merem leszedni, mert ott ráadásul a borda nem is rézlappal érintkezik.Hanem ez a vastagabb párna van a borda és a chip közt. Ez milyen chip? Ill. gondolom akkor ne szedjem le róla ezt a cuccot, és itt ne pasztázzam!?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #79658 üzenetére
Viszont mégis a segítségeteket kérném: azért akartam csökkentett módban indítani, mert a Hamachi-t akarom letörölni, de valamiért nem tudom. Uninstall közben megáll, lefagy. Mármint csak a Hamchi telepítő, nem a gép. Csökkentett módban viszont nem lehet törölni, mint azt most tapasztaltam, mert nem fut a Windows Installer vagy mi a fene. Van ötletetek, hogy a csudába töröljem le? Újra kéne telepítenem.
-
Gabesz87
veterán
T400, Windows XP. Kérdés: hogy a fenébe tudom csökkentett módban indítani? Mert bootoláskor hiába nyomom az F8-at, nem használ. Egyszer még valami ERROR-t is kiírt (azt hiszem Error 0210:Stuck Key 42), aztán F1-re bejött a Setup. Meg is ijedtem.Sikerült! Meg kellett várni, amíg eltűnik a Thinkpad logó, és utána nyomni az F8-at.
-
Gabesz87
veterán
Szerintetek miért van az, hogy néha, ritkán, alig tudom betenni a gépet (T400) a dokkolóba. Kb. 5 percet szenvedek vele, mire belemegy. Simán szokott menni, egy mozdulat, de néha, kb havonta 1-2x mindig megsz...at. A dokkolóval lehet valami?
-
Gabesz87
veterán
Nemrég írtam a T400-as gépem elmosódott, ronda szövege miatt. Feltettem IDE egy képet, ezen talán már látható, milyen is a szöveg a böngészőben. Ha 150%-ra nagyítom a Chrome-ban az ablakot, akkor szép tiszta lesz. Jó lenne, ha tudnátok valami megoldást, mert perpill. eléggé zavar. Hosszútávon nem kényelmes.
-
Gabesz87
veterán
Egy kis észrevétel: basszus, nekem van úgy 2 éve egy Edge E530-as gépem, és most a T400. Hát mit mondjak, eddig fel sem tűnt, hogy az Edge-nek ilyen rossz a képe. Nekem legalább is megfelelt, azért olyan nagyon rossznak nem mondanám, csak így a T400 mellett tiszta kékes, hidegfehér.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #74966 üzenetére
Bocsi, ez nem lesz jó, a képen sajna nem igen látszik. Viszont érdekes, ha nagyítok az oldalon, akkor már jó. Csak normál méretben, 100%-ban ilyen "elmosódott, szétesett, darabos, raszteres" a szöveg. De nem mindenhol. Nem értem.
(#74971): ivana: igen, valószínűleg én voltam. Próbálkoztam virtuális XP-vel, de az kínszenvedés. Ezért akartam inkább egy régebbi gépet, amint normálisan fut az XP. Amúgy Inventor 2008 tervező progihoz kell.
-
Gabesz87
veterán
Ha már itt vagyok, kérdeznék még valamit. Most tűnt fel, hogy a szöveg elég rondán fest néhol a böngészőben, pl. most ahogy írom ezt a szöveget, ez is. De itt egy kép, látható, mire gondoltam:
Chrome-ot használok, de megnéztem IE-ben, ott is ilyen. Video driverek fent vannak, mostmár minden fel van telepítve. Erre valami ötlet?Hopp, ez a kép nem nagyítható. Mindjárt megoldom, csak közben még az oldal is haldoklik. Hurrá.
-
Gabesz87
veterán
Igen, ezzel az oldallal én is találkoztam, és láttam, hogy valami Disabling Tool for Intel Turbo Memory cucc kéne, le is szedtem, és fel is akartam tenni, de nem nagyon sikerül. Nem telepítős, hanem van 3 fájl, egy .cat, .inf, .xml. AZ eszközkezelőben próbálnám frissíteni az illesztőprogramot, betallóznám a helyet, ahová tette, de nem talál semmi, mert elvileg valami iaNvStor nevű sys fájlt keres. Olvastam, hogy ez a Turbo Memory gyorsítja az op.rendszer bootolását, van valami külön erre a célra hivatott kis memória, vagy mi a fene, de olyat is olvastam, azt hiszem, hogy XP-nél ez nem működik. Ezért gondoltam, hogy akár le is tilthatom.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Szereztem itthoni munkára egy T400-as gépet, amire XP-t tettem. Ne kérdezzétek miért, egy régi program miatt, ami újabb Windowson nem nagyon megy, vagy csak nyögvenyelősen. Szóval a gondom az, hogy az eszközkezelőben mindig ott van egy PCI memóriavezérlő nevű eszköz, amit sehogy nem tudok telepíteni, azt sem tudom, mi az igazából. Minden indításkor próbálná telepíteni a Win, persze sikertelenül. Tudtok rá megoldást, vagy tiltsam le, fölösleges?
-
Gabesz87
veterán
Köszi szépen! A Power Management-ben úgy volt beállítva, hogy soha ne vegye lejjebb a frissítési gyakoriságot, viszont az Intel grafikus beállításokban valóban be volt pipálva a frissítési gyakoriság váltása. Nem tudom mi a franc történhetett most, hogy valami hülye frissítés szétbarmolta az egész Power Managementet, vagy nem tudom, de most ez a képernyő frissítési gyakoriság baromság, pár napja meg a hűtéssel volt gondom, mert a Power Managementben Battery módban passzívra volt állítva a hűtés, aminek hála néha a 90 fokot súrolta a CPU mag. 1-2 hete még semmi ilyen gondom nem volt.
-
Gabesz87
veterán
Valaki meg tudná nekem mondani, miért villog egyet a kép (eltűnik és visszajön), amikor kihúzom, vagy bedugom a töltőt? Korábban nem csinált ilyet! Pár napja tart.
-
Gabesz87
veterán
Azt hiszem megtaláltam a magas hőmérsékletek okát az Edge E530-asomnál. A rohadt Lenovos Power Managementnél a Battery módnál a System Cooling Policy passzívra volt állítva. Ez mekkora baromság már. Ha nem töltőről megy, akkor szerintük már nem is kel hűteni?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Tikakukac #69874 üzenetére
Most érdekes módon jók a hőmérsékletek, CPU, és GPU is 70 alatt megy (facebook játék közben). Nem gyakran szokott ilyen sok lenni, mint tegnap...90 körül. Olyan mintha a hűtés néha elfelejtene dolgozni.
(#69876) Poo: köszönöm a személyes véleményedet. Tudom, hogy nem a legjobb, de amikor megvettem, 2 éve, akkor elég jónak tűnt. Amúgy csak a hűtésével van gondom, teljesítményben, minőségben nekem megfelel. Azért egy nagytakarítást, újrapasztázást majd eszközlök valamikor. Ártani nem árt.
Olvasgatva a hozzászólásokat, látom előszeretettel le van szólva az Edge.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy Edge E530-am, és azt vettem észre, hogy baromira melegszik. Aida megy állandóan, és a CPU 80 fok körül van (1.mag most épp 88, 2.mag 81 fok, CPU 30 [ez mondjuk nem tudom milyen hőm.]). Volt hogy felment 90 fölé is. És a CPU GT Core is 90 körül ketyeg. Az ok, hogy melegszik, ez normális, de úgy gondolom, a hűtő valahogy nem dolgozik jól. Néha pörög csak fel, és rövid ideig megy. Ilyen hőmérsékletek mellett szerintem folyton pörögnie kéne. A gépen Win7 64bit van, mSata SSD+HDD, 4Gb RAM, frissítések, Power Manager is fent van (azzal mondjuk nem szoktam foglalkozni). BIOS is legfrissebb. Van valakinek tippje, ötlete?
-
Gabesz87
veterán
válasz
rgeorge #53626 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy nincs benne. Habár amikor az Fn+F8-al behozom a Wireless Radios opciót, ott szerepel a WWAN, és be is tudom kapcsolni, de ilyenkor semmi nem történik (nem tudom kellene-e kapnom, látnom vmi üzenetet), valamint az eszközkezelőben/AIDA-ban is az Intel Centrino Wireless-N mellett csak olyat látok, hogy Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter, de gondolom ez nem az.
Egyébként ez a WWAN kártya a sima Wifi kártyától elkülönített hardveregység, vagy ugyanaz, mint a Wifi kártya, csak ilyen funkcióval felvértezve?
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Az Edge E530-asban van az akksi mögött SIM kártya foglalat. Ezek szerint ha teszek bele kártyát, akkor minden gond nélkül lehet mobilnetet használni?
-
Gabesz87
veterán
Meg tudná valaki mondani, hogy a Lenovo Solution Center miért nem írja ki a gépre vonatkozó infókat (Product, Serial, BIOS, ill lent a Warranty)? Régebben kiírta.
Feltettem valamikor a friss Solution Centert, amikor ajánlotta, lehet, hogy nem kellett volna? -
Gabesz87
veterán
Tapasztalt bárki olyat bármilyen gépnél, hogy Windows indításakor megjelenik az Üdvözlő képernyő, de utána az asztal helyett csak fekete képernyőt kapok, egérmutatóval. Az egér mozog, meg forog, tehát olyan, mintha töltené be a dolgokat, de iszonyat lassan. Lehet, hogy bejönne egy idő után az asztal, de annyit nem váram. Ilyenkor lehajtom a tetejét, készenlétibe teszem, aztán felcsapom, és többnyire ilyenkor már elindul, de elég lassú, a vírusírtó/tűzfal irreálisan lassan tölt be. Teles újraindítás segít csak, utána minden rendben. Már megfigyeltem, hogy ez a probléma azután fordul elő, ha a laptopot cipelem magammal táskában valahová. Ha itthon átviszem egyik szobából a másikba, az nem okoz gondot, csak a hosszabb távú hordozás. Nagyon fura.
Edge E530, Win7 Prof 64bit, HDD+mSATA SSD, Kérdeztem már a hivatalos Lenovo fórumon is, de nem kaptam választ. Szeretnék végre megoldást találni erre. -
Gabesz87
veterán
Megpróbáltam ugyanígy, lépésről lépésre. Addig ok, hogy összepárosítom, de amikor küldeném a képet, nekem semmilyen engedélyező ablak nem ugrik fel
De miért nem!?
Azt sem értem, a BT hardver ablakában miért van 2 elem: Inter Centrino Wireless BT 4.0+High Speed Adapter illetve egy Misrosoft BT enumerátor. Mindkettőnek ott kell lennie? -
Gabesz87
veterán
Lényegében így csináltam, de küldés után nekem nem ugrik fel semmi. A telefon kiírja, hogy a fájl nincs elküldve. Valami buborék még a párosításkor ugrott fel a tálcán, hogy kattintsak oda, ha engedélyezem a kapcsolatot, vagy párosítást, már nem tudom mi volt pontosan. De lényeg, hogy küldésnél semmi!
-
-
Gabesz87
veterán
Segítenétek? Bluetooth-on egyszerűen nem tudok képeket áttenni a telefonra. Látják egymást, sikerül is összepárosítani, viszont a laptopon a BT ablakában nincs olyan opció, hogy fájl fogadása. Csak küldés van, meg vmi PIM adatok és tel.könyv szinkronizálása. E530-as gépről van szó, minden fel van telepítve, az tuti. A telefon pedig egy Galaxy S Advance. Próbálnám küldeni a képet, de egyből ki is írja, hogy nincs elküldve. Mi a fenét kéne a gépen csinálni, hogy tudjon fogadni?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Thinkpad Edge E530-am van. Tapasztalt már valaki olyat, hogy bekapcsolás után, a windows üdvözlőképernyő után nem jelenik meg semmi. Az egérmutató forog, látszik, hogy töltögeti be a dolgokat, dolgozik, de nem jelenik meg az asztal /vagy csak nagyon sokára/. Ilyenkor azt csinálom, hogy lehajtom a fedelet, alvóba teszem ezzel, és aztán kinyitom. Utána már általában meg szokott jelenni az asztal, viszont azt vettem észre, hogy ilyenkor iszonyat lassan töltenek be a dolgok, pl. vírusírtó, tűzfal. Normális esetben az indítás, betöltés hamar megtörténik, lévén, hogy mSATA SSD-ről futnak a dolgok. Korábban olvastam az Avast fórum topicjában egy régi hozzászólásban, ugyanez volt a problémája az illetőnek, aztán kikapcsolt vmt az Avastban. Na nekem ez nem jött be.
Arra kezdek gyanakodni egyébként, hogy a hurcolást nem annyira szereti a gép. Mert azt hiszem, ez mindig azután fordul elő, hogy cipelem a gépet. Nem egyik szobából a másikban, hanem táskában házon kívül nagyobb távolságokra. Lehetséges ez? Vagy valami más szoftveres/esetleg hardveres dolog? Gyanakodtam még a Lenovo Active Protection rendszerére is régebben, de az meg fent sincs most, mert nemrégiben újra lett telepítve a gép.
(Win7 Prof 64bit, 4Gb DDR3, Core i5, GT630M, 64Gb A-Data mSATA SSD, 500Gb WD) -
Gabesz87
veterán
válasz
audi100td #43836 üzenetére
Mindjárt megnézem, most tettem fel, és indítom, de valami nagyon nem kóser. Ha elindítok vmt, vagy csak másolást akár, 5 percbe telik mire véghez is viszi. Most várom, hogy elinduljon a HD Sentinel. A Win7 amúgy egy A-Data SSD-re van téve, ami mSATA foglalatban van. Rem. nem azzal van baj.
-
Gabesz87
veterán
válasz
LaptopSystem #43834 üzenetére
Tököm tele van ezzel a cseszett lenovoval (legalább is ezzel az Edge E530-al). Most meg futtattam a hardware scan-t a solution centerben, és lassan már egy órája 89%-on áll. A HDD "Targeted read test" és "SMART drive self-test"-en nem tud túljutni, azok 0%-on állnak.
Alfa, bocs, nem neked szántam, véletlenül a válaszra kattintottam
-
Gabesz87
veterán
Valami nem kóser az E530-ammal. Elég új gép (decemberi), de Ilyet még nem nagyon tapasztaltam (egy gépemnél sem). Windows bootol, bejön az Üdvözöljük felirat, ott szokatlanul sokáig tölt, és aztán fekete képernyő, csak az egeret látom, mozog is, de nem akar bejönni az asztal:S Ilyenkor lecsukom, hogy készenlétibe menjen, aztán kinyitom, és akkor már bejön a bejelentkezési képernyő, és az asztal is, utána nincs gond. De indításnál mi a fene történik, mitől lehet?
Ami még feltűnt, hogy az Avast és a Comodo p...a lassan töltenek be.
-
Gabesz87
veterán
Kösz a válaszokat srácok. Én is úgy gondoltam, hogy kivitelezhetetlen, de egy próbát megért
-
Gabesz87
veterán
Nem tudjátok, azt nem lehet megoldani valahogy az E530-on, hogy a funkcióbillentyűk alkalmazásvezéreltek legyenek? Arra gondolok, hogy alapból ugyebár az elsődleges funkciójuk az ami ált. laptopokon a másodlagos, tehát multimédiás gombok, wifi kapcsoló, hangerő állítás stb. Elsőre fura volt, de végül is nem is lenne olyan rossz. Viszont leginkább Total Commanderben használom az F funkciókat, így ott jó lenne ha az lenne az elsődleges, de máshol meg nem. Remélem érthető
Ez megoldható, vagy sem?
-
Gabesz87
veterán
válasz
brekiisti #42059 üzenetére
Írtam az albacomp-nak dec.21-én a garancia kiterjesztés ügyében, hogy a Lenovo honlapon is a vásárlás napja legyen az 1 év határidő, meg a Solution Centerben is. Csatoltam a számla meg a garancia jegyet, de még nem igazoltak vissza azóta:S Lehet meg kellene kérdeznem telefonon.
-
Gabesz87
veterán
Az mi a fenétől van, hogy amikor vágólapra helyezek valamit, aztán később e-mailt írok, nyomnám az AltGr+V kombót a kukachoz, és erre a kukac elé még beteszi a vágólapon szereplő szöveget is:S Rohadt idegesítő.
(E530)
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Segítségeteket kérném. Próbálok Bluetooth-on telefonról képeket küldeni a laptopra, de valamiért nem sikerül. Párosítás ok, látják egymást. Viszont küldésnél nem történik semmi. A telefonon az áll, hogy "Ezt az átvitelt nem engedélyezi a cél készülék".
A laptopon meg a Bluetooth beállításoknál, eszközöknél sehol nem látok fájl fogadást. Csak fájlküldést. Hogy a fenébe tudok fogadni? -
Gabesz87
veterán
Laptopba, ha 2 ugyanolyan memória van, mennek dual channel-be? Vagy az csak asztalinál működik, tök mindegy milyet teszek bele? Az E530-ba a meglévő 4 Gb 1600MHz ddr3 mellé tennék még 4-et.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Borote #42065 üzenetére
Nem csak panaszkodni akarok, megoldásokat várok leginkább. Hátha szembesült vki ugyanezzel a problémával. Ha egyszer sokan írták ugyanerre a problémára hogy nem működik a tpfc sem, sztem nincs értelme. Az arról szól amúgy hogy manualisan vezerlem a venti Ford.számát, nem?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Borote #42062 üzenetére
Többen írták hogy az sem használ úgyhogy nem is szenvedek vele. Igen, bocs, közben rájöttem, h.a dátumot elnéztem. Az amcsi dátum formatum miatt. Azt hiszem kénytelen leszek várni a megoldásra. Nincs baj ezzel a géppel, ezt a ventilator dolgot meg az igencsak gagyi touchpadet leszamitva jó kis gép.
-
Gabesz87
veterán
Olvasgatom a lenovo forumot, és úgy látom ez a ventilátor probléma általános az E530-nál. Mindenki az ingadozó ventire panaszkodik és hogy semmilyen program nem írja ki a ford.számot. Remek. És az erről szóló kommentek már majd 1 éve tartanak. Ennyire nem érdekli Lenovoékat, hogy megoldják ezt a problémát!!!
-
-
Gabesz87
veterán
Hogy van az, hogy most vettem a gépet, tegnapelőtt, gari 1 év, és a lenovo honlapon regisztrálás után a garancia ellenőrzésnél serial és model number-t beírva azt látom, hogy 2013.10.22-én jár le
Meg a lenovo solution center is azt írja, hogy 312 nap van hátra. Most akkor tényleg nem teljesen 1 év a gari, mert akkor ez nagyon aljas!
Illetve a másik kérdés: ha már egyszer regisztráltam, akkor a Solution Center miért nem érzékeli ezt? Termékregisztrációnál sárga felkiáltójeles háromszög; alatta, hogy information is not available. Viszont alul meg ki van írva, hogy 312 nap van még hátra, meg bal oldalon ott van a model/serial number, BIOS verzió.
-
Gabesz87
veterán
Sikerült frissíteni a BIOS-t, és úgy tűnik meg is oldódott a probléma. Mostmár szép csendben egyenletesen jár a venti. Köszönöm a segítséget!
-
Gabesz87
veterán
Feltettem a BusinessEdition-t, de ebben meg nem találom az érzékelőket! Hol a rossebben van?
-
Gabesz87
veterán
Kb. feltelepítettem mindent ami szükséges az E530-ra, lassan kezdenek kialakulni a pozitív/negatív vélemények. Viszont azt nem tudom, normális dolog-e, hogy a ventilátora folyamatosan kicsit felpörög, de csak pillanatra, és egyáltalán nem hangosra, hallhatóra. Nagyon halkan, csendben teszi a dolgát, de úgy kell elképzelni, mint mondjuk egy szinusz görbe...folyamatosan változik...egy hangyányit pörög, aztán vissza; megint pörög, megint vissza...és ezt az első bekapcsolása óta csinálja. Tényleg nem olyan drámai, mint ahogy leírtam
nem igazán tudom szavakban megfogalmazni, mert nem hallható, csak ha figyelmesen hallgatózok közelről...
-
Gabesz87
veterán
Jó, persze, tudom, nyilvánvaló, hogy netről a honlapjukról friss drivereket le lehet szedni! Csak azt hittem na....
-
Gabesz87
veterán
Na megvan az E530, meg az mSATA SSD is!
Hagyom szegénykét szobahőmérsékletre melegedni, aztán összebarátkozunk
Viszont az akksira vonatkozólag mik az instrukciók? Régebben azt hiszem volt olyan, hogy le kell meríteni teljesen, aztán totál feltölteni...most van ilyen? Vagy mi az optimális neki?
-
Gabesz87
veterán
Na, megrendeltem az E530-at i5-el, GT630-al
Aqua-nál tök jó árban van másokhoz képest! Meg hozzá még pluszba egy A-DATA 64Gb-os mSATA SSD-t
Alig várom...majd talán írok róla egy kis beszámolót.
-
Gabesz87
veterán
válasz
rgeorge #41577 üzenetére
Ok, rendben. Ha a gyárira msata-kra vonatkozik, és nyugodtan lehet telepíteni egy külön vásárolt 64GB-osra a win-t, akkor én is megnyugodtam. De mivel E530-ról van szó esetemben, miért nem annak a használati utasítását nézed? Jó, biztos ugyanaz, nem sokban térhet el, de akkor már legyünk pontosak
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Most olvasom a használati utasításban:
"Ha számítógépe merevlemez-meghajtóval és mSATA szilárdtestalapú meghajtóval is
rendelkezik, akkor nem ajánlott az mSATA szilárdtestalapú meghajtót használni rendszerindító eszközként.
Az mSATA szilárdtestalapú meghajtót csak „gyorsítótárazási“ lehetőségre tervezték és fejlesztették.
Ha az mSATA szilárdtestalapú meghajtót használja rendszerindító eszközként, akkor nem garantált a
megbízhatósága."
WTFEzt mennyire kell komolyan venni? Inkább tényleg ne telepítsek Win-t az mSATA SSD-re?
-
Gabesz87
veterán
Azt hiszem eldöntöttem. Thinkpad Edge E530-at fogok venni (Core i5+2gb GT630 kombó)+azon gondolkodom, h. vennék még bele külön egy ilyet: [link] Ezt gari vesztés nélkül bele lehet tenni? Érdemes, gyorsabb lesz a gép? Nem egészen értem egyébként ennek az mSATA-nak a szerepét...Elolvastam a PH cikket róluk, de nem sikerült mindent felfognom elsőre...lehet hülyeséget kérdezek, de akkor ha beteszek egy ilyen mSATA SSD-t, akkor fel tudom rá tenni a Windowst, meg még a fontosabb programokat? Tehát külön használható meghajtóként látom majd? Szeretném már minél előbb megrendelni a notit, de előbb megvárom, mi lesz az elhalálozott Asus-ommal
-
Gabesz87
veterán
Az E530-on hogy is van ez az egyetlen Jack csatlakozó aljaz? Nem egészen értem. Elvileg egyszerre hang be és kimenet. De mi van akkor ha én mondjuk olyan fülest szeretnék használni aminek külön jack csatlakozója van a mikrofon részére és a fülhallgató részére?
Ja, meg a másik amit furcsállok, hogy a funkció billentyűkön az F1-F12 gombok a másodlagos funkciók. Ez nem zavaró?
-
Gabesz87
veterán
válasz
spammer #41336 üzenetére
Köszönöm a választ. Hát, cikkírással még nem próbálkoztam, de ha ez lesz, akkor talán majd nekilátok
Amúgy tudom, hogy nem "igazi" TP
De nem 3-400.000-ért akarok gépet venni. És igen, újat szeretnék.
Emelett még egy Samsung NP550P5C-t néztem ki ugyanilyen konfiggal. A 2 közül vacillálok, de sztem a Lenovo a nyerő, habár az 1 év gari miatt ejnye-bejnye.... -
Gabesz87
veterán
Erre valaki? [link]
-
Gabesz87
veterán
ThinkPad Edge E530-ról van esetleg véleménye, tapasztalata valakinek? Erre gondolok konkrétan: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest