- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #44993 üzenetére
El is vetted a kedvem
dying_star: Emiatt sztem nem kapná szét a gépet. Valszeg elég egyedi célra kell nekem az a gép, nem sok mindenkit érdekel rev1 v rev2, pláne hogy legtöbben azt se tudják mi az.
soldi3r: Ellenben precisiont ehet fogni egészen jó áron, lásd legutóbb M4600 ddr5 fireproval 265-ért újan. Bár azt mondják a konzumer Y500 is elég ütősre sikeredett. Mindenesetre az alap 3 év gari biztató.
-
-
MrSealRD
veterán
Egyre inkább úgy gondolom, hogy az AIDA nem teljesen azt csinálja amit mi gondolunk...Szerintem az a valószínűbb, hogy bizonyos paramétereket kiolvas a GPU azonosítása céljából majd ezután a hozzá tartozó "statikus" adatokat a saját kis adatbázisából veszi ki és mutatja meg...De bizonyítékom nincs.
-
Chaser
legenda
Én T60-T61 kapcsán már semmin nem lepődnék meg. Feltételezve, hogy valóban rev2 az az nvs140 és hiteles az aida, az általa megadott infokból eldönthető hogy defektes/nem defektes a gpu széria?
Ugyan még nem vásároltam tőle, de amik iránt érdeklődtem korrekten megadta a választ, nem úgy mint egyesek akik azt se tudják mit árulnak. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #44990 üzenetére
Elképzelhető, hogy egyénileg cserélték az alaplapot valamelyik előző tulajnak garanciálisan. De amúgy thinkpads.com-on olvasottak szerint legalábbis gyárilag nincs rev. 2-es GPU-s, 4:3 T61. Nem tudom, hogy az Aida honnan olvassa ki az infót, de elvileg nem téved.
Ebben az esetben egyébként lehet, hogy nem egyezik a BIOS-ból kiolvasható egyedi serial a gép alján lévő matricán olvashatóval, esetleg a type number sem. (Így érthető lenne, hogy nem írta ki ezeket.)
Azt nem tudom, hogy a BT-vel mi a helyzet, a matricáról leolvasható type nr. alapján kellene lennie benne. Az alaplap elvileg jó lenne 15" T60 házba.
Az eladó pedig megbízható egyébként, személyes tapasztalat alapján is.
-
Chaser
legenda
Ebből el tudjátok dönteni, ez az nvs140 defektes szériához tartozik-e?
-
Tim82
félisten
-
Gondwana
addikt
válasz
Schuby #44982 üzenetére
Ahogy a kérdést feltetted, tehát a T4#-ből kivett ODD/HDD-keret belepakolható T6#-be is, viszont a T6# tud fogadni ugyanitt soros/párhuzamos portot is és akkut is (amikor belenézel, T4# csak balról tartalmaz csatlakozót az UB lyukban, a T60-am meg középen a soros+párhuzamos portét, jobbról meg az akkuét)
Szerk.: esztétikai megjegyzés: a T6# már sík függőleges előlapos, a T4# még törtvonalú, ferdealjú, de ez semmilyen funkcióban nem korlátoz.
-
Köszi az ötleteket, megnézem majd a vidockot is.
-
Chaser
legenda
ménkű üssön belém ha nem dokkolót láttam
szerk: Mondjuk az a felület eléggé módosított, épp fordítottja a szabványnak
Schuby
1. 9.5mm ulltra p-ata IDE gép csati
T40 T40p T41 T41p T42 T42p T43 T43p T60 T60p T61 T61p
X4 Dock @ X41t X40 X41 X60 X60s X60t X61 X61s
R50 R51 R52 Z60t Z60m Z61t Z61m R61Összekevertem a dokkal az ultrabayt, nagyon megvoltak előbb a gondolataim.
-
Schuby
aktív tag
t 4x - hez való ultrabay jó a t61 be is?
-
Tim82
félisten
válasz
Borote #44976 üzenetére
Bennem felmerült, hogy Advanced Dock + ilyen PCI-E to Express Card kártya + egy DIY eGPU nem is volna rossz megoldás.
Egyébként az eGPU-s megoldást lehetne egy "book PC" jellegű, egy db PCI(-E) nyílásos mITX házba tenni, akár SFX táppal, akár paneltáppal, az sem nézne ki rosszul úgy már.
Schuby: optikai meghajtó és HDD caddy igen, Ultrabay akku tudtommal nem, hiába ugyanaz a szabvány.
-
Borote
addikt
válasz
Flashcash #44973 üzenetére
Vagy egy szimpla ExpressCard slot-os eGPU-s megoldás, mint a ViDock. De lehet kisebb alkatrészekből is összebarkácsolni.
Így-is, úgy-is 1x-es PCIe sebességet fogsz kapni, de annyira nem limitálja a teljesítményt, mint az ember gondolná. Kétség kívül jobban néz ki az Advanced Dock-os megoldás, viszont hűtéssel nem lesz probléma. -
válasz
Nem tudom miket kellene futtatnia a gépnek, nálam T61p-ben a Quadro570 némi tuninggal natívon (1680x1050) szépen viszi a következőket: R.U.S.E., CNC3KW, Supreme Commander2, Starcraft2. Nyilván nem maxra tolt szűrőkkel, de közepes beállításokkal (kivéve a CNC3, az mindent maxra húzva is megy.)
-
Tim82
félisten
válasz
Még annyit, hogy én passzív hűtésű kártyával próbálkoztam, de nem hiszem, hogy aktív hűtésűnél (a kártya saját hűtése ellenére) kevésbé pörögne a dokkoló saját hűtőventije. Arról meg nem találtam infót, hogy lehet-e valamilyen épkézláb módon leszabályozni, a kikötését meg nem tartom egészségesnek.
-
Tim82
félisten
válasz
SzalaiG #44971 üzenetére
Nincsen IPS kijelzős T500. Az egyedi sorozatszám alapján meg lehet nézni a gyártási időt (illetve a garancia kezdetét) a Lenovo honlapján.
A 4500MHD-vel talán a 2007-2008-as, nem nagy gépigényű játékok éppenhogy elfutnak (pl. Dragon Age Origins 800 x 600-as felbontáson, minimális részletességgel).
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Találtam egy T500at a T61 helyére.
Honnan lehet megtudni, h mikori gyártás?Paraméterek:
Core 2 Duo 2400 Mhz P8600 (3Mb) CPU
15.4" Wxga (1280x800) matt TFT kijelző
DVD-író DL
Intel 4500MHD vga
4 Gb Ram
250 Gb Hdd
Gigabit lan
Firewire
3db USB 2.0
WiFi a/g/n
Bluetooth
3G/WWAN-modemEz vajon IPS kijelzős?
Ez a VGA mire elég? -
Tim82
félisten
válasz
Flashcash #44966 üzenetére
Csak külső monitorral. Arra készülj fel, hogy az Advanced Dock PCI-e helyén lévő kis ventije irgalmatlanul zajos lesz (nagyon idegesítő hangszínnel szabályosan süvít), ahogy próbálja hűteni a kártyát. Én ezért adtam fel a project-et (egy Radeon HD5450-et tettem bele, azzal tapasztaltam ezt).
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #44963 üzenetére
Az USB kábel felemlegetése egyenesen nevetséges a töltő méretei mellett.
Töltő mindenképpen kellhet, egyik gépnél sem fogod elkerülni pl. egy 10 órás műszak mellett. Egy külön téglatesttel mégis kevesebbet cipelsz, plusz nem is ránthatod le a kábelnél fogva véletlenül a cuccot. Tényleg nevetséges, ahogy a feltételezés is, hogy kisebb méretű, hordozható gépnél, ahol kell az ODD, pont a hordozhatóság, kompaktság miatt jobb a beépített ODD a külsőnél... (Persze, ha az X200s-hez odaszigszalagozzuk a külső optikai meghajtót, lehet, hogy máris változik a felállás.)
Kb. le lettem támadva, hogy mégis, hogy képzelem azt, hogy különbözik a véleményem és ennek hangot is adok, legalábbis nekem így jött át.
Senki sem akart letámadni (hol van ebben a letámadás? szmájli bezzeg itt is van, egy "szerintem" (és ha értelmezed, amit írtam, akkor arról szól a mondat, hogy a tiedtől különböző véleményt kellene elfogadnod -> kérés, semmiképpen sem támadás, parancs vagy erőltetés - nyilván arról vagyok híres ezen a fórumon, meg úgy általában, hogy megszabom másoknak, mit kötelező gondolniuk), meg egy kérdés és kész, ráadásul teljesen normális hangnemben). Az viszont már tényleg ne az én gondom legyen, ha nem kezeled helyén, amit írok. Nem tudom, hogy mi ennek az oka, de mivel nem támadtalak le, azt hiszem, ehhez semmi közöm és nem is tartom tisztességesnek, hogy félreértés és/vagy kiforgatás miatt és ugrasz nekem. Én pedig nem fogok más félreértése miatt bocsánatot kérni (megint), ahhoz sajnos nem vagyok eléggé
"a tolerancia őre"megértő.De legalább már látom, mit értettél félre, de nagyon.
Ja, bocs, elkövettem egy gondolatbűnt.
Ugye nem várod tőlem, hogy kommentáljam, amit ideképzelsz, illetve a számba akarsz adni? Ez nyilván belefér a korrektségbe szerinted.
A fetisizmus jelző is utána jött már dühből, persze lehet keverni az időrendi sorrendet, csak nem éppen korrekt.
Az időrendnek amúgy nincsen túl sok köze ahhoz, hogy ugyanazt a jelentést finomabban, vagy erősebben fejezed ki, úgyhogy a "korrektség"-felvetésed elveszti az értelmét itt.
# 44968: Úgy nem fog menni, hogy valaki azt parancsolja nekem, hogy értsd meg, mert csak.
Ld. második bekezdés.
-
audi100td
nagyúr
"Egyébként kíváncsi vagyok, a kifakadásod akkor is megtörtént volna-e, ha a "megértés" szót használtam volna a "tolerancia" helyett. (Szerk. idő lejárta miatt külön.)"
Nagy eséllyel nem, de ahhoz, hogy valamit meg tudjak érteni, látnom kell a hátterét. Úgy nem fog menni, hogy valaki azt parancsolja nekem, hogy értsd meg, mert csak. Ezért is kérdeztem (akkor még normál hangnemben) miért kell mindenáron a beépített DVD/HDMI. El is magyarázta, csak addigra már lángolt hangulat.
Chaser: "Lesz a gép kijelzőjén is kép."
Sajnos nem
, kell hozzá egy monitor, ezért is mondtam le anno erről a megoldásról és vettem asztalit.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #44965 üzenetére
Szívesen.
Flashcash: Lesz a gép kijelzőjén is kép.
szerk: Ha összejön a T60 @T61 alaplap upgrade nekem is be kell szereznem egy ilyen dockot
Jaj de fullos gép lenne
-
válasz
FoxiestFox #44960 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan írok én is egy kérdést.
Van egy T60-am Intel SSD-vel amiből hardcore stratégiai játékra alkalmas gépet kell varázsolni.
Ha az advanced dock pci-express portjába benyomok valamilyen ati hd5xxx-hd6xxx vga kátyát, akkor lesz képem magán a laptopon, vagy csak külső vga-val lehet majd használni a külső videokártyát? -
-
Chaser
legenda
válasz
M4600 pl
Vagy attól feljebb.
-
audi100td
nagyúr
"Nem csak a súly miatt, hanem az extra hely, amit elfoglal, kábeles csatlakoztatás stb."
Hasonlítsd össze az SL300 dimenzióit pl. egy X200s méretű gépével USB-s DVD íróval együtt, van egy olyan érzésem, hogy utóbbi semmivel sem foglal több helyet, sőt. Az USB kábel felemlegetése egyenesen nevetséges a töltő méretei mellett.
"Szerintem én viszonylagos tisztelettel és normális hangnemben szóltam hozzád (amennyiben úgy érzed, hogy nem az, akkor elnézésedet kérem), mindössze kértem tőled valamit."
Kb. le lettem támadva, hogy mégis, hogy képzelem azt, hogy különbözik a véleményem és ennek hangot is adok, legalábbis nekem így jött át. Lehet, hogy nem tetszik, de attól még a szememben nem igazi TP az SL300, nem is annak készült. Eredetileg ráadásul viccelődésnek indult a dolog, ha megnézed a smiley-t, aztán rám szálltatok, kettő az egy ellen. A DVD csak egy szimpla semleges kérdés volt. Mai szemmel nem éppen szokványos felhasználás és nem értettem miért, elmagyarázta, utána nem is firtattam volna ha nem lovagolsz rajta tovább. A fetisizmus jelző is utána jött már dühből, persze lehet keverni az időrendi sorrendet, csak nem éppen korrekt.
"Hol idéztelek szó szerint (és miből szűrted le, hogy szó szerinti idézet)? Azért azt nehéz lenne letagadni, hogy a fentebb linkelt hozzászólásod értelme gyakorlatilag ez."
Ja, bocs, elkövettem egy gondolatbűnt.
"Persze, a "hulladék" szó lehet, hogy szebben hangzik a "szar"-nál."
Megint kevered az időrendet, amikor te szaroztál én még nem írtam olyat, hogy hulladék.
-
btudos
nagyúr
válasz
Dell Precision gépek FirePro-val elég komoly játékos teljesítményt nyújtanak, szerintem azok állnak legközelebb a felvázolt kategóriához.
Tim82: Ezért merült fel bennem is az univerzális dokkoló, de még nem találtam megfelelőt. Bár nem sürgős a beszerzés, szóval még keresgélek.
-
xcds
őstag
válasz
Vannak páran itt a fórumon, akik dell precision-el gémelnek.
-
Ha már ilyen vitahangulat van...
Kíváncsi lennék, létezik-e olyan lapos (akármilyen méretben), amiben a hardver lehetővé tesz komolyabb játszadozást, és mégsem néz ki olyan nevetségesen "gémer-hülyegyerekesen", mint az Alienware-ek, normális minőségű anyagokból készül, esetleg dokkolható, matt kijelzős, könnyen szerelhető?
Tudom hogy a játék elsősorban a fiatalabbak hobbija, de bennem felvetődött már, hogy nem kicsit lenne zsír dolog egy oldschool TP vázába és szolgáltatásai mögé bújtatott mai high-end vas... -
Tim82
félisten
Egyébként kíváncsi vagyok, a kifakadásod akkor is megtörtént volna-e, ha a "megértés" szót használtam volna a "tolerancia" helyett. (Szerk. idő lejárta miatt külön.)
btudos: az univerzális dokknak azért az az előnye megvan, hogy gépváltás (dokkolócsatlakozó szabvány váltása) esetén az új géppel gond nélkül tudod használni. Ráadásul csak egy kábelről van szó, a szükséges portokat pedig ugyanúgy hozza. De ez csak egy kósza ötlet volt.
Jól tudom, hogy T410-től felfelé már nincsen olyan dokkoló (legalábbis T, L szériához), mint az Advanced Dock, amelyikbe (adapterrel) vinyót, valamint PCI-E bővítőkártyát is lehet tenni? Nagy kár, mert számomra ezek a legjobb feature-ok a TP dokkolóknál.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #44950 üzenetére
1,88kg az SL300 ha nem tévedek, egy kisebb X + USB-s DVD nem hinnem, hogy nagyobb súllyal rendelkezik.
Nem csak a súly miatt, hanem az extra hely, amit elfoglal, kábeles csatlakoztatás stb.
Érdekes dolog ez a tolerancia, úgy tűnik ez a mai liberális világban egy eléggé egyoldalú dolog, bocs ha nem voltam elég PC. Azt is úgy bírom amikor megmondják a tolerancia őrei, hogy mit kell elfogadnom, vicces dolgok ezek.
Szerintem én viszonylagos tisztelettel és normális hangnemben szóltam hozzád (amennyiben úgy érzed, hogy nem az, akkor elnézésedet kérem), mindössze kértem tőled valamit. Hogy ehhez hogy jön ez a kifakadásod (tekintve, hogy végig te vagy az offenzívebb kettőnk közül), valamint miért is lettem hirtelen a "tolerancia őre", negatív értelemben, illetve a politika/liberalizmus hogy is lett idekeverve...
(Az off-ra: Bucót még abból az időből ismerem egyébként - távolról, amikor még volt némi humorérzéke is. Régen volt az már, az is igaz.)
Emellett visszakérdeztem, hogy miért is ez a nagy DVD+HDMI fetisizmus, nem kötekedésből csak nem értettem, rajtad kívül szerintem más sem.
Pedig mintha úgy viselkednél, hogy fáj más "DVD+HDMI fetisizmusa" (számomra már a kifejezés megválasztása is lenézést sugall), meg az, hogy az ő igényeinek pont megfelel egy "nem igazi" TP is.
Annyit írtam le, hogy nem igazi TP az SL300, ez egy egyszerű tény, nem igen vitatható.
Ez egy kicsit erősebb az "egyszerű ténymegállapításnál" - amúgy szeretném, ha rámutatnál arra, hogy ezelőtt hol is "szálltam" én pl. rád (igazából azután sem, csak rámutattam, hogy más szempontrendszer alapján pedig nem rossz gép az SL300, még ha nem is éri, érheti el a "normál" TP-k szintjét).
Hol használtam ezeket a jelzőket?
Hol idéztelek szó szerint (és miből szűrted le, hogy szó szerinti idézet)? Azért azt nehéz lenne letagadni, hogy a fentebb linkelt hozzászólásod értelme gyakorlatilag ez. Persze, a "hulladék" szó lehet, hogy szebben hangzik a "szar"-nál.
*
Mindegy, sajnálnám, ha ezen összevesznénk, de mintha valahogy nem akarnád a megfelelő helyén kezelnéd azt, amit és ahogy írok, személyes ügyet és sértődést csinálva az egészből. Úgyhogy konklúzióként teljesen elismerem (ahogy korábban sem tagadtam), hogy az SL300 minőségileg bőven alatta van a "normál" TP modelleknek (de alapból sem egy kategóriában indult velük). Ha meg valami olyat írtam, ami személyeskedés, illetve bántó, akkor elnézést, de azt hiszem, mivel nem is állt szándékomban átlépni ilyen határokat, azokon bőven belül maradtam.Chaser & Tikakukac: pontosan erről van szó szerintem is.
-
Tikakukac
titán
Én a saját gépeimet is szoktam sz@rozni, sőt, a másik topikban a sz@r konzumer gémer gépek említésekor mindig hozom a saját gépemet is példának. Ez van. Valami valamihez képest jobb-rosszabb vérmérséklet függvényében egyéni szókincs és körítés mellett. De az biztos, hogy mondjuk egy X-et SL-re nem cserélnék, ha ütnének sem
Amúgy az SL remek gép konzumer belépő fronton. De merész dolog lenne bármilyen üzletinek nekiengedni, azt azért valljuk be.
-
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #44950 üzenetére
Tényleg értelmetlen ezt folytatni. Nem akarok feszültséget kelteni, inkább elballagok az SL-emmel együtt egy márkafüggetlen noti topicba. Isten őrizz, hogy én bomlasszam meg a jó hangulatot. Tényleg nem ér annyi az egész.
A legnagyobb tisztelettel: azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy néha elveted a sulykot. Hulladék, meg köze sincs a Thinkpad-ekhez, stb. Arra is gondolhatnál, hogy ez esetleg valakinek - aki egy ilyen hulladékkal rendelkezik-, nem esik túl jól.
Mindazonáltal jogod van a véleménynyilvánításhoz természetesen. -
audi100td
nagyúr
"hurcolós gépnél szerintem nem fog játszani a dokkoló és/vagy külső ODD, ezt meg neked kellene elfogadnod."
1,88kg az SL300 ha nem tévedek, egy kisebb X + USB-s DVD nem hinnem, hogy nagyobb súllyal rendelkezik.
Érdekes dolog ez a tolerancia, úgy tűnik ez a mai liberális világban egy eléggé egyoldalú dolog, bocs ha nem voltam elég PC. Azt is úgy bírom amikor megmondják a tolerancia őrei, hogy mit kell elfogadnom, vicces dolgok ezek. off
Annyit írtam le, hogy nem igazi TP az SL300, ez egy egyszerű tény, nem igen vitatható. Emellett visszakérdeztem, hogy miért is ez a nagy DVD+HDMI fetisizmus, nem kötekedésből csak nem értettem, rajtad kívül szerintem más sem.
"Oké, hogy nem "igazi" TP és gyengébb is a minősége, de ettől miért volna automatikusan szar és lenézendő?"
Hol használtam ezeket a jelzőket?
"nuku dokkolhatóság stb. (mindamellett, hogy ugyanúgy majdhogynem tank-masszivitású notikról van szó)."
És ez hol igaz az SL-re? Egy halom műanyag az egész, mielőtt megjelent az árából R szériás gépet lehetett venni, al-mg vázzal, ultrabay-el, dokkolhatósággal, stb. Egyszerűen hiányzott a lenovo-nak az extra profit, ezért ki kellett adni ilyen hulladékokat ugyanannyiért.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
Kicsit elszakadva a témától, hol érdemes szerintetek dokkolót venni a T430-hoz? Külöldről érdemesebb rendelni?
-
Tim82
félisten
válasz
btudos #44942 üzenetére
A ThinkPad-vonal valaha a vérbeli üzleti gépeket jelentette, amihez hozzá tartozik a dokkolhatóság, a matt kijelző stb...
Volt ugye X300 meg X301, de azok sem dokkolhatóak. X301-re legalább DisplayPort került. A rengeteg R szériás "economy" és "education" modellről nem is beszélve, amelyeknél szintén vissza volt nyírva a funkcionalitás - nuku dokkolhatóság stb. (mindamellett, hogy ugyanúgy majdhogynem tank-masszivitású notikról van szó).
Nem a létjogosultságát vitatjuk, csak szerintünk nem említhető egy lapon a T/X/W szériával
Ezzel egyetértek, sokkal inkább "budget" kategóriába volt szánva az SL, de mivel konzumer (vagy legfeljebb small business) kategóriájú gépről van szó, azt hiszem, nem is fair olyan elvárásokat támasztani vele szemben, mint az annak idején majdnem háromszor annyiba kerülő "valódi" Thinkpad-ekkel szemben.
Ilyenkor jön elő egyébként, hogy egyre inkább gond, hogy "egy nagy Thinkpad-topik" van, lehet, hogy szerencsésebb lenne megint szétválasztani szériák szerint, akkor az ilyen vitáknak sem lehetne terük.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #44942 üzenetére
De hiszen ez egy fórum, és mint ilyen, a vita az egyik éltető rugója. Amíg ez kulturáltan folyik, addig helye is van itt. Vagy rosszul gondolom?
De unalmas lenne: "szerinted is jó ez a gép? Igen. Szerintem is. Ok, akkor ezt megbeszéltük, szia. Szia."
audi100td: annyira nem szimpi a HP, de nagyon jó kis masinák az Elitbook-ok és a Probook-ok is.
-
btudos
nagyúr
Szerintem elég lesz a hitvitából. A ThinkPad-vonal valaha a vérbeli üzleti gépeket jelentette, amihez hozzá tartozik a dokkolhatóság, a matt kijelző stb... Az hogy neked ezekre a feature-ökre nincs szükséged, nem jelenti azt hogy feleslegesek
Nem véletlenül nem tartjuk igazi ThinkPad-nek az Edge-eket sem. Se fémváz, se dokkcsati, ugyanilyen semi-ThinkPad az SL300 is. Nem a létjogosultságát vitatjuk, csak szerintünk nem említhető egy lapon a T/X/W szériával, De tény hogy az "igazi" ThinkPadeken én még nem találkoztam HDMI-vel, meg nincs is 13,3"-os modell, így valamilyen szinten hiánypótló cucc az SL300, csak eléggé le van butítva.
-
Tim82
félisten
Egyelőre semmi jele annak, hogy a zsanér fel akarná adni. Meg azért a méret ellenére viszonylag normális felbontása van (1280 x 720). Kár, hogy az első néhány EE PC modellt leszámítva gyakorlatilag már egy netbook is köröket ver a hardverére.
Mi utazáshoz vettük hurcibálós gépnek, de igazából a benne lévő minivinyó és az 512 MB RAM miatt elég lassú még XP-vel is. Szereztem bele + 512 MB RAM-ot, de az hibásnak bizonyult, így visszaküldtem és visszakaptam az árát.
Amúgy franc0-nak egyébként igaza van, csak vedd figyelembe, hogy ha bármi gebasz lesz, az SL300-at sokkal könnyebb lesz szerelni + cserealkatrészt keríteni bele, de ezt már úgyis tudod.
audi100td: hurcolós gépnél szerintem nem fog játszani a dokkoló és/vagy külső ODD, ezt meg neked kellene elfogadnod. Mellesleg a fene sem akar meggyőzni, csak egy kicsivel több toleranciát kérnénk a tiedtől különböző szempontokkal szemben.
Ami a dokkolót illeti, pont valóban a két elég fontos dolog (ODD és digitális kimenet) alapból megvan az SL300-on. Amúgy ezt a nagy utálatot én sem értem. Oké, hogy nem "igazi" TP és gyengébb is a minősége, de ettől miért volna automatikusan szar és lenézendő?
-
audi100td
nagyúr
Azt megértem, hogy van aki még használ ODD-t, de ezt úgy mondjátok mint ha nem lehetne ezt megoldani USB-vel vagy dokkolóval (ja, bocs, utóbbi nem opció az SL300-nál, vajon miért).
hito: "Nem tudom mi ez az ősi gyűlölet az SL300 iránt. Kb. mintha egy MSI-ről, vagy MEDION notebookról beszélnél, már-már degradáló és lenéző. " Lehet, hogy lenéző, de nem sokkal tartom többre, de ezt ne vedd személyes sértésnek. Egyébként ha tényleg mindenképp kell DVD és HDMI, akkor egy EliteBook 2540p-t néznék helyedben, igaz DP van rajta, de egy adapterrel HDMI-ként tudod használni.
-
hito
nagyúr
A Vaio-k a szívem másik csücskei. Rengeteg volt nekem anno. A TX-től elkezdve a TZ-n át, egészen az UX-ekig. Még egy Lifestyle P-t is beszereztem, bár ne tettem volna, használhatatlan az Atom és az 1.8-as lomha HDD miatt (SSD-sem nem volt)
Mániáim voltak egy időben a Vaio-k, aztán elmúlt a varázs, de még mindig nagyon jó gépeknek tartom őket. T250-em kettő is volt, a zsanér az egyik gyenge pontja, szétesik.
Viszont az általad említett gyenge alkatrész utánpótlás és drága szervizháttér ami igazán visszatart a cserétől. No meg az, hogy nagyon megszerettem ezt a "Thinkpad-et"
-
Tim82
félisten
válasz
egon111 #44933 üzenetére
Nem.
T7200, T7400, T7600. Egyéb T7xxx CPU-t nem támogat. A T8xxx-T9xxx és az összes P betűjeles processzor szintén nem működik benne.
audi100td: ha van vagy 150-200 eredeti DVD-je, mint pl. nekem (amelyek berippelése szükségtelen és értelmetlen igazából), akkor máris van értelme. Én is jobban örülnék, ha az X2xx-sorozatban lenne beépített DVD-meghajtó, de már nincs erre igazából szükségem. Amíg ügyfélszolgálatosként dolgoztam (vagy négy éven át), igencsak jól jött éjjeli/hétvégi műszakra egy beépített ODD-s subnoti.
hito: ha eltekintünk attól, hogy szigetes billentyűzet, valamint attól, hogy ha meghibásodik, akkor igencsak macerás cserélni benne bármit is/cserealkatrészt beszerezni, nem volna rossz választás a Vaio.
Nekem amúgy most is van egy igencsak régi, de nagyon kompakt Vaio-m (VGN-T350p), ami a nyilvánvaló előnyei mellett (talán az első LED-háttérvilágítású kijelzős noti, alig 10,6", beépített DVD-író, még most is 2 órás akkuidő) teli van hátrányokkal: nem "normál", hanem micro-DIMM RAM foglalat, 1,8" méretű HDD és értelmes szervízkézikönyv hiányában majdhogynem szerelhetetlen (már a billentyűzetet is tök nehéz kivenni anélkül, hogy szét ne cs*szné az ember). Nem is használom már, egy barátomnál van meghatározatlan időre kölcsönben.
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td #44934 üzenetére
Sokszor írok DVD-t, CD-t családtagnak, barátoknak, mert általában én készítek felvételeket és fényképeket családi és egyéb rendezvényeken. Rengeteget hordozom a gépet, amikor valakinél DVD-n van valami fontos dolog, nem akarok amiatt szívni, hogy nincs benne ODD.
A HDMI kimenet azért fontos, mert erről nézünk filmet otthon, nincs asztali gépem, az egyéb (nem windows alapú) lejátszóktól pedig eddig csak a hajam hullott. Filmet nézni csak asztali optikai lejátszóval, vagy windows alól fogok, az biztos. Egyébként utóbbi szerepet is ez tölti be, ugyanis 4éve nincs külön asztali DVD lejátszóm.
Tehát nekem nem csak fontosak, hanem a legfontosabbak ezek a szempontok.
A munkámhoz is elengedhetetlen az ODD megléte, sok anyag DVD-n van a cégnél. Folytassam?
Az meg hogy nem Thinkpad...ez a Te véleményed. Jelenleg egy Thinkpad-re se cserélném le, ugyanis az ÉN SZEMPONTJAIMNAK (amit előzőleg kifejtettem) nem felelnek meg. Nem tudom mi ez az ősi gyűlölet az SL300 iránt. Kb. mintha egy MSI-ről, vagy MEDION notebookról beszélnél, már-már degradáló és lenéző.
-
audi100td
nagyúr
Nem akarok vitát indítani, de elég furák az igényeid, DVD író+HDMI mint fő prioritás, ilyet se hallottam még. Egész nap DVD-t írsz vele?
Egyébként a matricát leszámítva nem sok köze van egy igazi TP-hez, a billentyűzet hasonló, meg gondolom kapott 1-2 szoftveres feature-t, kb ennyi.
-
egon111
csendes tag
Üdvözelet!
A IBM T60, T5500 procit ki lehet cserélni egy T7350- P7350 re -
hito
nagyúr
válasz
audi100td #44931 üzenetére
Indokolatlan az ellenszenved hidd el. Aki eddig kipróbálta, nagyon oda volt érte. Nagyon szerethető és szinte semmivel sem kevesebb, mint egy "igazi" Thinkpad.
Ezen kívül melyik Thinkpad-ben van ekkora méretben és ennyi pénzért beépített DVD-író és HDMI kimenet? Nekem ezek legalább annyira fontosak, mint Neked az egyéb Thinkpad feature-ök, amik az SL300-ból kimaradtak.
-
hito
nagyúr
Olyan szinten kezdem megszeretni az SL300-at, hogy nem akarom lecserélni egy Sony Vaio VGN-Z21XN notira. Pedig jóval erősebb, könnyebb (1.48kg), a felbontása jóval nagyobb és még két VGA is van benne (X3100 + GeForce 9300M GS 256MB rammal).
Megvesztem? Ti lecserélnétek? Viszont a szerelése agyrém. Pl. HDD-t elég gyakran cserélem. SL300-nál egy csavar és 2 mozdulat kb. Vaio-nál meg kell bontani az egészet + tiszta szalagkábel a belseje, még a HDD-nek is.
Szóval SL300 masszívabb és praktikusabb, a Vaio viszont korszerűbb, erősebb, szebb, könnyebb, de egyben kényesebb is szerintem.Ti hogy döntenétek?
-
Tim82
félisten
válasz
Schuby #44924 üzenetére
Innen kell kiindulnod és a T61-ed típusszámának megfelelő változat kell neked.
-
_Lacos_
tag
Hali!
X200-omon nem működik valamiért az APS, valakinek esetleg van ötlete miért? Driver a legfrissebb van fent hozzá ( software:1.77.0.9, driver: 1.76). A gyári 160-as Hitachi hdd van benne.
-
Schuby
aktív tag
T61 ben cserélnék hdd-t ssd-re. kell valamit állítgatnom vagy csak beledugom és hajrá?
-
-
Francia91
veterán
Én alfa156-tól szoktam hozatni NVS 140M-es T61-eseket, A2-eseket, eddig semmi bajuk. Úgy szoktam, hogy ha megérkeznek, feldriverezem, azután adok nekik egy 4 órás rendereléstesztet, azért az eléggé megizzasztja, venti maxon teker. Eddig 4 db A2-est nVidia 140m-es T61-et vettem tőle, mind kibírta a 4 órás izzasztást
-
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #44908 üzenetére
Na ez az, az eladó meg vagy hajlandó lesz megnézni GPU-Z-vel/Aidával a vevők kedvéért, vagy nem.
Thinkpads.com-on pár ezzel foglalkozó topikban általában nemes egyszerűséggel annyit írnak, hogy "if your T61(p) is manufactured beyond 08/08, you'll be fine".
Amúgy engem is azért érdekel a téma, mert a T500 mellett egy elvileg rev. 2-es T61 is versenyben, pár ezer forinttal olcsóbban. azt hiszem, az már elkelt, de most elég sok hasonló van fent az apróban.
-
kraftxld
félisten
Az lesz szerintem, majd pár év mulva boltolok egy W520-at magamnak ha fillérekért osztják őket
Jelenleg nem opció mert az Amazonról nem vehetek a cég nevére cuccot, csak a meghatározott beszállítóktól, ott meg már kipucolták mindet.
Sajna az új billentyűzet számomra a használhatatlanság kategóráját súrolja, pedig maga a gép az jónak tűnik. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged