- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adnoctum18
senior tag
Valaki itt nemrég ajánlott nekem 14"os T60-hoz billentyűzetet, kérem keressen meg PM-ben!
A gép különben ezt: "error 0210: Stuck Key 2c" a hibát dobja.
A billentyűzet ki van takarítva, a takarítás után néhány napig problémamentesen működött, most megint ezt írogatja és el sem indul.Ezért kellene az új billentyűzet.
Lehetőleg magyar vagy UK angol a hosszú Í miatt.
Köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
NaNe80 #27394 üzenetére
Nem vágom a logikát, hogy miért is ne volna DVI to VGA átalakító használható DVI-D kimenetre csatlakoztatva... Digitális jelet át lehet alakítani analógra, analógot nem lehet digitálisra. (Persze, tévedhetek is, nem fogom tudni jelen pillanatban D-Sub kábel hiányá ban leellenőrizni az Advanced Dock-on.)
-
tibyke
tag
rgeorge & audi100td: irtam a pozsonyi lenovonak, meglatjuk, mit valaszolnak.
t
-
NaNe80
csendes tag
válasz
franc0 #27391 üzenetére
DVI csak egyes modelleknél van letiltva, T61 nem tartozik közéjük. Monitort meg is hajtja szépen (1600x1200), csak valahogy a TV-vel nem akar barátkozni, pedig a TV megelégedne akár sima 1024x768-al. Mellesleg ugyan ezzel a kábelezéssel, csak egy T500-at berakva a dokkolóba simán megy minden, de hát az a céges gépezet...
Valami ötlet? Lehet T61 az valójában csak analóg jelet küld ki a DVI-ra, amit a monitor lekezel, de a TV nem kajál meg?
Kösz!
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #27382 üzenetére
használj hp-t (és linuxot).
-
soldi3r
veterán
válasz
igen, ez szomorú, egy elitebook sem lehet rossz, de 12"-osban csak az "s" verzióhoz hasonló paraméterű gépek vannak (legalábbis én ilyennel találkoztam)
pl egy X201-gyel nem tudtam semmit párba állítani -
NaNe80
csendes tag
Helló!
Lehet volt már. T61-et szeretnék LCD TV-vel (Philips) összekötni a dokkoló DVI portján keresztül, DVI -> HDMI kábellel. A T61 integrált 965-ös, vagy más néven X3100-as Intel videokártyával szerelt, ill Win 7 fut rajta.
Namármost az lenne a problémám, hogy semmi áron nem akarja érzékelni a gép a TV-t.
Tudtok ajánlani valami hekkelt drivert, vagy valami módszert, hogy a TV-t fel lehessen ismertetni?
Köszi! -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
buvartacsko #27385 üzenetére
Én is jó 5éve használok thinkpadeket, akkor gondolom csak a kritikus biosfrissítést jelzi, vagy még nem került fel a system update listájára... mindenesetre nekem még soha nem jelezte a system update, hogy van újabb bios, ellentétben a toolboxal, ami minden sz@rért szól.
-
buvartacsko
addikt
válasz
mitulabattyi #27384 üzenetére
de, eddig jelezte... 4-5 éve használok thinkpadet, és mindig jelezte... az utóbbi 1-1.5 évben kezdett romlani a system update szinvonala
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
A system update eddig sem jelezte az új BIOSt, ahhoz azt hiszem a system toolbox kell.
(semmi újdonságot nem tartalmaz a BIOS, rakhattak volna bele expresscard SSD támogatást...) -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Mert ilyen jellegű support ma nem kell: minden mammut, aki business gépeket vesz, úgyis saját megoldásokkal és önálló belső rendszerrel áll elő, majd frissítenek remote, ha akarnak.
Már rég nem gyártanak individum embereknek, corporate it-nak van.Igazából az a szörnyű, hogy még ha hajlandó lennél is sokat fizetni, egyszerűen nem létezik olyan gép, ami minőségben hozza a kb. 8 éves gépekét. 8 éves business Asus (!), és feszesebb a zsanérja, mint a 1,5 éves T400-nak...
-
buvartacsko
addikt
ismét egy kis lenovo fika: új suppport oldal egy rakás szar, driver matrix page megszűnt ( van valami hasonló, de nem működik. ) a system update nem jelzi hogy van új bios a gépemhez.. stb. rakás szar. már most nagyon tele van a tököm, ha elcseszik a szoftvert hozzá, akkor teljesen értelmetlen ilyen gépet venni. a hp-nak is van ugyanolyan jó szoftveres felszereltsége, és talán a support már lehet jobb is... sok minden jobbak, de sok mindenben amiért eddig thinkpdet választottam, egyre-egyre szarabb... uncsi már ez , hogy semmi se működik ami régen működött. már kb csak a konzumer fos gépekre figyelnek oda. az ibm nagyon rosszul döntött, hogy nekik adták el a pc részleget, teljesen elkúrják az egészet. ennyit nekem nem ér a piros pöcök és a thinkpad logó. befejeztem.
-
Shadowfax
addikt
válasz
szektamokus #27377 üzenetére
T60 nem widescreen modellekhez ez a BIOS kell:[link]
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Lenovo oldalán sajnos nem találom, hogy az én gépemhez ( type: 2008-v91 ) felajánlana e BIOS frissítési lehetőséget.
Ha valaki tudja, írja meg, hogy melyik a legfrissebb és honnan tudom leszedni.
Előre is köszönöm.
-
Az Advanced módott tudtam, azt hittem azon felül van valami...Ez a win-es dolog meglepett, hogy átveszi a "hatalamat"
Egyelőre a PM-et erőltetem/erőltettem de annyira nem vagyok oda ezekért a sémákért.Most RMClock-al mondom a procinak, mikor hogy váltson...már csak a VID miatt is...
/Egyébként elképesztő, ez a hűtés ami a T61-ben van. Egyrészt azért mert amíg nem ment a ventilátorom 1.4Ghz@0.850V-on képes volt arra, hogy befejezzek rajta egy beadandót. A plafon amit így elért 62fok volt(CPU). Ami teljes passzív hűtést jelent.
Másrészt amióta jó, nézegettem...és alig kapcsol be. Ha mégis akkor az alacsonyabb ~25xx rpm-en és szinte nem is hallani./Kösz az infokat, ez megerősített abban, hogy jobban meg kell néznem mit akarok használni.
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #27373 üzenetére
Az alap windows-os profilok egyike, a windows energiagazdálkodási részén szerepel. A thinkpados power manager is ehhez adja hozzá a saját profiljait. Ilyenkor ki is szürkül a power manager. [link]
Így a proci 800MHz és a max gyári órajel közt mászkál a terheléstől függően (T61-gyel T7100 és T7300 procikkal használom). Annyit változtattam az alapbeállításán, hogy ne menjen készenlétbe és ne kapcsolja ki a monitort ha nem használom.
-
-
arion123hu
tag
válasz
balint8724 #27367 üzenetére
Hali balint8724
Te milyen HDD-t használsz a T43p-s gépedben.
Az enyémben egy nyamvadt HiTACHI HTS541040G9AT00-s
40GB/5400RPM-es van, Igen lassúnak tünik.Mi a különbség a T43p 2668 és a T43 2668 között????
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti #27366 üzenetére
Újabb thinkpadek hajlamosak átváltani 50hz-re energiatakarékos üzemmódban, de már nem tudom, hol olvastam.
-
Napfénysüti
nagyúr
Hehe, párom korábban kiszúrta hogy a Septofort reklámban a faszinak TP-je van, most mutatta.
Tud valamit az asszony. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
balint8724 #27367 üzenetére
A vistás drivereket használd. Power managerből pedig a 3.14et (ha jól emlékszem)
A wifi driverét windows updatel töltsd le, mer a lenovosnál nem működik a Fn+F5 (2200bg karinál legalábbis) -
balint8724
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a t43p 2668 típusú gépemre szeretnék windows 7 et feltenni és honnét tudok hozzá drivereket leszedni? mert a lenovo honlapján csak vistahoz valót találtam, vagy az jó a windows 7 hez is? erőre is köszönöm a válaszaitokat
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #27364 üzenetére
Mi az, amihez nem elég a 60Hz? Vagy neked is NTSC-kompatibilitás kellene?
CRT-nél a 60Hz 16miliszekundumonként felvillantja a képpontot, ami sötétedik a következő felvillanásig, de LCD-nél villogás nincs (van: LED PWM-vezérlése rendszerint 200Hz környéke, vagy CCFL 70kHz körül), másra meg mihez nem elég? (Esetleg 3D szemüveghez?)
-
Napfénysüti
nagyúr
Félig-meddig off kérdés: manapság minden laptop kijelzője 60Hz-es?
-
spyduck
nagyúr
Van itt vkinek 1600x900-as vagy 1920x1080-as T520-a?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
arion123hu #27360 üzenetére
Lenovo oldalán fenn van az összes BIOS, de nekem nem volt ilyen problémám, amikor az x41t-re raktam fel. Lehet rosszul csinálsz valamit...
-
arion123hu
tag
válasz
mitulabattyi #27358 üzenetére
Az egész irodalmat átolvastam. Megpróbáltam a Hackelt BIOS-t rátölteni:
Unofficial modified BIOS
On Nov 21, 2010 was released unofficial modified BIOS which removes '2010 ERROR' from POST when the machine boot-up with non-approved HDD - an HDD without proper IBM/Lenovo firmware. This modified BIOS is identical to official IBM/Lenovo BIOS but the '2010' error message, 2x beep and delay is removed out. Discussion about this modified BIOS can be found on Thinkpads forum site here or on MDL forum here. Here are direct links for each BIOSes. Please select correct BIOS according to your system type!
A progi Win7 alatt nem fut. WinME alatt sikerült elindítanom a Backup-ot megcsinálja a BIOS-ról, de mivel a progi azt észleli, hogy a gépen lévő BIOS verzió száma megegyezik azzal, amivel felül akarom írni, kiáll és nem csinálja meg a BIOS updatet.
Valakinek nincs meg egy korábbi BIOS-a, amit ezzel a progival mentett, vagy jó lenne az erdeti IBM oldali is??
A support-on csak a legújabb 1.29-es van fenn ??? -
Tim82
félisten
válasz
arion123hu #27357 üzenetére
Csak Entert kell nyomnod a 2010-es error hibaüzenete után és be fog boot-olni. Amúgy BIOS-ban be lehet állítani, hogy magától továbblépjen és beboot-oljon.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
arion123hu #27357 üzenetére
A biosban be tudod állítani, hogy x másodperc múlva automatikusan továbblépjen.
Nem a vezérlőt frissíti, hanem a HDD firmwarejét, de ez csak gyári hddknél működik.
Egy módosított BIOSt kell felrakni, amivel akármilyen winyót/ssdt belerakhatsz, nem fog hibát írni. -
arion123hu
tag
Tisztelt ThinkPad Guruk,
Lenne egy idevágó kérdésem. Rendelkezek egy IBM T43-as TYPE2668-as 14"colos laptoppal. Nagyon zavar a gép lassúsága. Felbővítettem 2GB RAM-ra, de a benne levő 40GB-os 5400-as PATA HDD nagyon lassú. Próbáltam belerakni nagyobb HDD-ket ( 60GB 5400-as WD600VE és 160GB/5400/8M Samsung) de a gép bootolás közben valami 2010 error-al mindig megállt. A gépen 1.29-es 1YET65WW (2006-08-21) BIOS van, ennél újabbat nem találtam.
Viszont ezt találtam:
ThinkPad May, 20, 2009
2.5/1.8 inch PATA Hard Drive Firmware Update Utility Release FWHD561.Ez a progi a HDD Firmware-t updateli, vagy a T43-as laptop PATA vezérlőjét???
2. Gondolkoztam PATA SSD beszerelésen is:
Kingfast KF2502MCS 32GB (IDE interface MLC Flash)
KingSpec KSD-PA25.1-032MS (IDE interface MLC Flash)Valakinek van ezzel tapasztalata???
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko #27345 üzenetére
Dehogynem. Most éppen itthon nem, ez tény, mert senki sem adja el
-
spyduck
nagyúr
Nem éppen 700k-t akartam költeni egy gépre. 350-400k közötti árkategóriára gondoltam és kihagynám a dedikált VGA-t is, egyrészt felesleges, sokat fogyaszt, jobban melegszik, másrészt pedig csak hiba forrás. Optimussal játszik a dolog de az EliteBook Workstationok nem olyanok. A 8560p nagy felbontású kijelzőjét jöv7-en, a T520-ét pedig majd utána valahogy nézem meg. Azt választom amelyiknek szebb, T520-ból és a 6520-ból van FullHD-s, azt is meg kéne nézni...
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
spyduck #27337 üzenetére
Ha elsődleges a jó kijelző W700 TP vonalon, 8740w EliteBook témában, Precision Dell témában, a többi felejtős.
A Mac addig volt legenda, amíg Eizo panelek voltak benne, az meg már régen odavan.
Ebből én a 8740-re voksolnék.A többi méretben nem fogod megkapni az sRGB színteret, gyk. senki nem gyárt 17" alatti grafikusi munkára alkalmas cuccot.
SZERK.
W5xx széria, 85xxw, Dell precision 15" belefér, de a 17"-ok tudnak igazán nagyot ütni színben. A Latitude kijelzőben kevés lesz.Ellenben kénytelen vagyok eretnekséget állítani: ha jó kijelző kell kisebb méretben, akkor Vaio vagy Dell XPS, de azokkal meg máshol lesz a gond.
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
SzalaiG #27336 üzenetére
Jó ideig nem szeretnék váltani. Ez már túl nagy és régi platfrom, nem kell dedikált VGA sem. Nagyon fontos a jó kijelző (min 1600x900), jó touchpad és a kényelmes billentyűzet.
Ezek között vacillálok: Thinkpad T520, Elitebook 8560p, Latitude E6520De lehet, h benyeélem mind 3-at egy tesztre és amelyik jobban a szívemhez nő azt választom
-
spyduck
nagyúr
válasz
audi100td #27334 üzenetére
MacBook a legjobb, majdnem IPS, de az Elitebook WVA is ott van a toppon
Delleknek viszont nem láttam még a nagyfelbontású kijlezőjüket, Thinkpadból pedig a 14" fölöttieket nem láttam 1600x900 és nagyobb felbontáson. Meg kéne csípni egyet. Nincs ilyen vkinek a fóumon? -
spyduck
nagyúr
válasz
audi100td #27332 üzenetére
8540p-ben is gagyi TN van de legalább nagylátószögű, jöv7-en nézem meg az 1600x900-as 8560p-t is. Muszáj vennem vmi normális kijlezős notebookot, mert az 1280x800 a gagyi betekintési szögeivel kínzás nekem.
12" IPS (X220) sajnos kicsi és mást egyszerűen nem találok...
-
Kb Decemberben írtam először a "fan error" problémámról. Közben került egy másik hűtő amivel szintén produkálta a hibát.
Egy külföldi fórumon találtam egy info-t miszerint az F4 jelölésű biztosíték elhalálozása végett történik ez.
Ma megműtöttem a beteget. Sikerült!!! Újra megy.
Ha esetleg másnál is előjön az tudjon róla, ez a megoldás. -
.
-
tibyke
tag
válasz
audi100td #27323 üzenetére
a furmarkot csak tegnap eresztettem ra eloszor, es akkor is minimalis felbontasban (400x300), mindent minimumom, es szepen el is futott 30 percig (70 fok volt a max a gpu-nak), es csak utana halt el.
en is gondoltam mar arra, hogy eladom bontasra, de ha van meg esely a "visszateresre", akkor azert elnek vele...
mit javasolsz?
esetleg szedjem szet, nezzem meg, mi van a proci/gpu/hutes kornyeken?
t
-
SzalaiG
addikt
A totalcar is ThinkPad-et használ: [link]
-
tibyke
tag
válasz
rgeorge #27317 üzenetére
igen, en is olvastam/hallottam ilyeneket, de az a furcsa, hogy amikor ez a story kirobbant, akkor volt egyfajta lookup a lenovo holnapjan, hogy erintett lehet-e a gep, es akkor nekem azt mondta valami alapjan, hogy nem.
akkor ezek szerint csak az alaplapcsere segithet? akkor mar erdemes lenne intel-es alaplapot venni, es valahogy belebarkacsolni a hazba.
az utodja amugy egy edge e320 plus lett, i5-tel, 4 giga rammal, matt kijelzovel es nem fenyes hazzal, egyelore nagyon bejovos, de persze azert nem egy kategoria a t61-gyel.
t
-
tibyke
tag
hali,
2008. januari T61-em pentek 13-an elhalalozott, vagy legalabbis azota nem tudom hasznalni. 7664-1FG-rol van szo, nvidia quadro nvs140-nel.
azota neha be sem kapcsol, fagyogat, foleg ha a videokartyat es a procit terhelem.
ha csak bebootol a windows/linux, es nem csinalok semmit, akkor vigan szalad, de pl. egy furmark-ba mar belehal, csontra fagy, meg se moccan.memtest fossa a hibakat, de mas modulokkal is ugyanigy fossa a hibakat, es az osszes modul mas gepben vigan szalad, a memtest hiba nelkul fut azokon, tehat biztos, hogy nem a memoria a hunyo.
merre erdemes elindulni? proci lehet ludas? esetleg az alaplap (videokartya)?
koszi!
t
[szerk: a system board 41W1489 lenne]
-
Zooka
tag
Én is melegedésnek gondoltam rögtön, de az a fura hogy kikapcsolás után 10-15 perccel sem csinál semmit a gép a bekapcsoló gombra...
Sajnos nem ismerem a gép előéletét. De akkor most nekiesek és megnézem belül.
-
brd
nagyúr
Ez nagyon melegedési problémának tűnik, jól lett visszaszerelve a hűtés, le lett zsírozva (
), vagy nem hiányzik valamelyik gap pad véletlen?
A CPU-ra nem hiszem, hogy gyanakodni kellene (max. ha a T9550 eleve hibás), ugyanis csak eggyel magasabb a szorzója, és 2x annyi cache van benne, ezektől nem melegszik jobban számottevően, többnyire idle-ban hajtva (legalábbis gondolom, hogy nem Prime95-tel esel neki mindig rögtön).
-
Zooka
tag
Szóval van egy T500, ami magától kikapcsol. Megy max. 15-20 percet, kikapcsol, és utána be se lehet kapcsolni. Se akkuról, se tápról. Vagy egy fél óra után ha visszateszem az akkut akkor hajlandó bekapcsolni. A dolgot súlyosbíthatná, hogy a proci cserélve lett benne P8600-ról T9550-re, de túl nem melegszik, megnéztem. Vettem egy mély levegőt, és a BIOS-t frissítettem a legújabbra. De ettől sem változott.
Az alaplapnak reszeltek?
Szerk.: Nincs valakinek kölcsönbe egy P8600-as procija??
-
polip
addikt
válasz
mitulabattyi #27290 üzenetére
most adtam el az x200-am:
P8600
4GB RAM
64GB SSD
HSDPA/3G1db 6 dellás akksi
2db 9 cellás akksi (az egyik új)lenvo thinkpad BŐR!!! nb táska hozzá
95-öt kaptam érte
-
Tim82
félisten
válasz
gulliver123 #27297 üzenetére
Thinkpads.com fórumán többen sikeresen elvégezték ezt (köztük az oldal birtokosa is beszámolt ott is róla), itthon pár hónapja mobileman fórumtárs jelentette be, hogy hamarosan megcsinál egy ilyet és beszámol majd az eredményről. A beszámolót azóta is várjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest