- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi.
18k-ért megérte egy 4810MQ T440p-be?
Rohadt érdekes, ami az elitebook-nál is feltűnt, 3740QM-mmel, hogy kevesebbet eszik netezés közben, mint a 2 magos i5, és nem is melegszik annyira általában.Zavaró tényező, hogy a TDP sose megy 37W fölé, vagyis de, nagyon ritkán belenyal a 40-43W-ba. Undervolt: ~-48mV. CPU Core, IGP-n nem segített sokat. Hő: Maximum 87°C-ot ütött meg. MX-4 paszta. Throttlestopnál a limitek világítanak nagyon sokat sokszor.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #110123 üzenetére
Akármennyire is szeretem a Windows 10-et, még én is elismerehogy egy bugos fos. A windows 7 (sőt, 8[.1])ennyiből jobb volt. De featureök, kényelmi UI elementek hiánya eléggé fárasztó tud lenni egy öregebb OS-nél. Szerencsére egy újraindítás, legdurvább esetben olyan reset sokat tud segíteni ami tápellátás ki, majd vissza. Illetve gyors boot kikapcsolása is jelentős javulást hozhat stabilitás terén.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Nekem nemsoká jön ultrahangos tisztítóm... ha gondolod majd beledobhatom.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #110057 üzenetére
És Igen, ott a pont... Épp kifogtam egy jobb billentyűzetet a T60-ba... De észrevételem szerint a Chicony tűnik a legjobbnak háttérvilágított fronton. Lágy, kellemes és puha, nem csörög zörög csattog. (T440 series, és a T420-ba lévő klaviból úgyszint egy Chicony volt a legjobb befutó). még ez se olyan jó mint amit a T440s-be jött, az visz mindent
Többiből viszont nem nagyon érzem azt hogy ezen szívesen legépelnék többet mint fél oldal. De az X240-ben (néha vissza sírom, nagyon kis cuki gép volt) és a T440s-emből cápázott háttérvilágított klavok nagyon nagyon bejöttek nekem! X240-ben a Chicony még lágyabb volt a T440s-énél, utóbbi határozottabb, de legalább olyan jó. Viszont a sima nem hátteres chicony csapni való volt ahhoz képest, és a Lite-on jobb belőle. Kíváncsi vagyok milyen egy liteon háttér világított.
Ugyanitt találkoztam olyan T420/410/T60-X201-társai billentyűzettel, ami olyan volt mintha taknyon gépelnék. És nem volt szétkopva. Egyszerűen sokáig nem értettem mit szeretnek ennyire az emberek ezekben a billekben a leosztáson kívül, amit egy korabeli Dell is tudott (Pl. M4500)
Elitebook 8460p: Volt egy, aminek isteni pazar volt a billentyűzete, aztán jött a szervízbe egy rakás magyar leosztású (bár kopottas) széria. Na azon is mintha lufin próbálnék gépelni. Undorító...
Szóval ja, adott széria/szerencséd válogatja.
Tapasztalat/gyűjtemény: Apple AEKII SKCM Ivory, egyéb SKCM White-tal, Model M, és MX Blue-s MX Board 3.0, G80-1800 MX Black, majd Gateron Yellow, és végül Gateron Brown kapcsolókkal.
Gateron Yellow amúgy pazar kapcsoló nagyon! Ezeket mind hosszasabb ideig használtam. -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
Unokahúggernek rendeltünk X230T-t.
Kérdés:
-Létezett -e gyárilag érintőképernyő nélküli, csak tollas verzió, avagy simán megdöglött?
-Nem működik az fingerprint
-és az elforgató gombok. Ehhez kell -e esetleg driver (System update 5 üres)LVDS kábel hibás lenne?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #109895 üzenetére
ugyan ez vonatkozik a hasonszőrű dellekre is. bár azt kicsit lejet fixálni egy fogóval és muszklival..
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #109735 üzenetére
ok boomer
-
Ganz-[HUN]
addikt
Épp ma fájdult meg a fogam (ismét) az X2xx sorozatra a kis méret miatt.
Az X240-esem nagyon hiányzik, bár a T440s is nagyon jó. Ma megláttam egyet a suliban az egyik polcon, mondom azt a minsenségit de kis cuki aranyos.X280-ban az integrált ram legalább dual channelben fut legalább? Ezt is érintette a TB mizéria?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
z123456789 #109632 üzenetére
Backlight fuse.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109623 üzenetére
Kikérem magamnak...
Touchpad 1000x pontosabb mint az addigi bármelyik Thinkpadon (X240-esembe hibás volt az tutifix). Más kérdés, hogy a trackpointot ki bírja megszokni.
Több 40-es sorozatos gépet próbáltam ki, és utána T450s-t. Kettőt. Meg egy T440p-t t450 tapipaddal.Maga az érintőpárna szenzor része le merem fogadni hogy egy és ugyan az, mert nem értzek differenciát. A gombok különböznekcsak.
Nézd még meg a T440s-t is. Szolid kis gép az is. Nekem hiányzik (fater használja). Brutál akku idő, és szabadon cserelgetheted a kijelzőt. Viszont, nem annyira megbízható mint a 50-es sorozat, és ha tehetem lebeszélem róla az embereket, hacsak nem kell a T440p ereje.
Tacspadokkal szoptam eddig sokat. Driver fronton főleg a 40-es sorozattal. Megoldás: System update 5. 100% success rate. Az x240-ben pedig hibás volt, a 440p-mben pedig valami koppintott kínai fos volt, papírvékony lemez vastagsággal a hátulján. De a kábelek gyári rögzítésűek voltak szóval... Faxom se tudja őszintén. Elkepzelheto hogy gyári... Szereztem már azóta egy használt synapticsot. Szívesen kiprobaltam volna mondjuk az Alpsot is. Talán attól van az embereknek herótja, mert a Synaptics 40-es sorozat hibátlan szerintem. A "nem érzékel" pedig palm rejection beállítás kérdése.
És az hogy bárhol lehet kattintani álá Macbook szerintem zseniális és rohadt komfortos.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ahogy elnézem... Linux alól pár sudos command. Egyáltalán nem nehezebb mint egy BIOS flash.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
zsolti75 #109575 üzenetére
Ha egy restart nem segített, semmi sem fog neki általában. Gép alján lévő resetet nyomja egyszer meg, úgy hogy fut a Win10. Proci csere után nekem nem elég a restart. Kegyetlenül ki kell szedjem pl az akkut a gépből (Preci M4500, EB 8470p)
Intel HD Graphics driverről kéne nekem egy kép a eszközkezelőből. Illesztőprogram fülről.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
awexco #109504 üzenetére
Irodában, szövegszerkesztésre, excel-re bőven elég kategória. [Jelentős összegeket mernék tenni], hogy azok az emberek akik számára csupán egy laptop, vagy munkaeszköz, és a márka nevét nem bírná elmondani azoknak bőven tökéletes, ha a felbontás nem hátráltatja őket a munkában a [userek jelentős százaléka].
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #109449 üzenetére
Igen. Kaptam.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Lyezus!
41R4510-es kis töltő mennyire kicsi... és 90W-os
És a szivargyújtós 90W-os is nagyon kis törpe... hihetetlen! T440p-mellé megvan a tökéletes travel szett! -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
RAiN91 #109444 üzenetére
Lenovo System updatet, és bios update mehet rá system update 5-tel ha még nem volt meg. Máshonnan ne szerezz drivert, lenovo oldaláról se. Nem volt vele annyi szerencsém mint a Sys Upd-vel. ->Load BIOS defualts, és Secure boot bekapcsol (ez kikapcsolja a CSM-et és a Legacy boot-ot egyidőben), és megnézed a SATA opciókban hogy AHCI legyen beállítva, ha nem az lenne alapból (támogat ez még IDE módót egyáltalán?
)
Utána ezt win64_15.40.46.5144.zip letöltöd és eszközkezelőből felnyúzod az IGpasdfaésdafgkljsédfklgjfaxtudjami.ini-t a \talánGraphics mappából vagy honnan az anyámból..Mindegy, 1db INI van amit meg fog enni az eszközkezelő.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109406 üzenetére
Fenét...
Sebi egy 230T-ből bontott panelt a sima 230-ba.
[Sebi's Random Tech - Transplanting a ThinkPad X230 Tablet screen into an X230.]
Vegyél bele egy sima 12"-os IPS-t oszt heló'Kijelző elektronika, és maga az LCD panel közti szalagkábel ragasztása döglött meg. Ha tudnád mennyi ilyen kijelzőt cseréltem a szervízbe...
Büdzsé megoldás: párnázd ki ha nem forró mint a barom. Próbát megér.rain91: dehogy gyenge az 5300u. Nekem nem volt vele ilyen bajom. Szoftveres a hibád. Boost orajel megvan neki rendesen? Throttling, stb?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
donjohnson #109351 üzenetére
Naés? Edid flash. Hajrá.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
#ThinkstagramPicture
Feldobtam redditre is ezzel a címmel: There are a few impostors among us. This is my crew.
-T60
-Precision M4500
-X230
-T440p
-T440s
-Surface Pro 3
-Asztali fűtőtest T440s alatt
[nagyban] -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #109291 üzenetére
Gép restart és lesz megint ;)
Vagy az,vagy az új Garniervagy az eszköz kezelőben hw változások keresés. És nem lesz ilyen gond. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
sketchifun #109289 üzenetére
Eszköz kezelő, eszköz eltávolítása, távolítsa el az illesztő programot is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #109262 üzenetére
Evridzs dzsónak nem kell fél millió darab type a, és 4db TB port
Magamról tudom. Nekem 3db-nál több eddig sose kellett egy laptopon, csak különleges esetekben 2 évente egyszer. Amire nekem szükségem van, az egy Ethernet port. Semmi más nem számít nekem. Otthoni gigabit elég fontos.Az, hogy a Lenovo a ThinkPad X(1 Carbon) sorozattal megcéloz egy MacBook Air audience-et, szerintem nincs semmi baj addig, amíg a T sorozatot nem kezdik el brutálmódon herélni ala' T490 és társai.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Röhögök az emberken Redditen
Ugye most bemutatták az X1 Nano-t, összesen 2db C portal, és egy TB4-gyel.
Redditen az emberek 80%-a Jajjneeee donglinoti lesz a TinkpedbőVegyél P/T-t, ha zavar, nem neked való valószínület az új gép akkor
Viszont örülök ennek a kis mocsoknak
16:10-zel szerintem ez egy nagy előre lépés lesz mindenképpen, és remélem hogy az újabb gépekre is hozni fogják ezt a ficsőrt -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Intruder2k5 #109253 üzenetére
Mindenki ezzel a "sosevoltbajomazutángyárottal" dumával jön.
Ejnye... Hallgass kivételesen a kukacra, csak jót akar. Vegyél egy használt gyárit. Jobban jársz vele, mint bármi mással. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Intruder2k5 #109246 üzenetére
használt tápokkal lenovonál nincs gond
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi. T440p 4310M csupán 27w-ot hajlandó felszedni, és csak 3GHz-ig engedi el a procit.
Nem kevés ez egy kicsit? (-80mV belőve a procinak/gpunak) -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109209 üzenetére
Mérés: 99% srgb, és azt hiszem 62% Adobe rgb
[link] notebookcheck.netEz az első T440p-m ;)
Es nyugi. X230-tól még inkább félek a papír kijelző ház miatt.
X240 meg túlélte hogy nagymuter rálépett full test súllyal (90kg) és nem reccsent a panel. Foltosabb se lett mint volt. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109204 üzenetére
X240-ből tanultam. Amúgy.. 100% sRGB, és ennyi a trükk ami miatt féltem. Beszerezhetetlen sajnos szinte. Max Kínából. Szegénynek csupa folt volt a display. T440s (klavi) pedig bemarta a polit rongy nélkül. Itt ez inkább preventatív lépés lenne. A kijelző ház masszív, mint állat, de nem bízok meg más semmiben sem.
megjottem mar ebből.
Bacsis: flashed meg a biost másik gépbe, keress valahonnan egy dumopot. Eeprom égetővel jársz a legjobban.
Értelem szeruen, mentsd le az előző tartalmát miden képpé. -
Ganz-[HUN]
addikt
Hali,
egy 65W-os táp el tud látni elég kajával egy T440p-t nVidia nélkül, 45W-os MQ procival? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #109194 üzenetére
T440p-be bele megy az MQ proci, ami pont szükséges most nekem a suli végett. Építési minőségben szerintem a T440p nem sokkal lehet rosszabb mint a T60, márpedig mindkettőt ripityára szedtem.
Komponensek épettartama meg... na igen a komponensek élettartama hátő... még eddig 3/2db 40-es széria 100/100-as nálam. X240 USB töltőésnél 0%-ra merítette az egyik akkut, és nem váltott át a másikra 5%-on ahogy illett volna, ehelyett lefagyott a chipset/EC/valami ami a töltést, akkut vezérli. Belső akku ki, be, és utána volt hajlandó elindulni ismét. Ezt leszámítva.
Illteve, volt még egy T440, aminek a touchpadja driver gubanc miatt xarakodott. vissza a feladónak volt.
Hozzá kell tenni: Sample size=4! A nagy körkép természetesen azt mutatja, hogy keep away from haswell
-
Ganz-[HUN]
addikt
Amúgy, redditen kisírtam már magam a tapipadjával kapcoslatban. Valami brutál szar volt, ugyanis a tapipad hátsó lemeze hajlik ahelyett, hogy lemenne rendesen, és tenné a dolgát a stabilizátor pálca, ahogy tennie kell. Ahogy a képek is mutatják, az anyagvastagság kb a fele. Épp elég ahhoz, hogy a trackpoint használhatatlan f*s legyen. Gyorsan meg is cseréltem a nyugdíjatott T440s-ével, amiben viszont tuti hogy valódi Synaptics van (Képeken alul/balról)
Amennyiben ez egy gyári termék, megértem hogy miért köpködik az emberek a 40-es széria tapipadjait, mert ez valóban hulladék.Synaptics pedig teljesen elfogadható, mint azt korábban istenítettem is, amikor megkaptam a T440s-t.
-A gép még sose volt felnyitva, ugyanis a tapipad, és az FPR szalagkábele rendesen le volt ragasztva, ahogyan az a gyárban volt csinálva.
-A tapipad kizárt hogy gyári Synaptics legyen. Vékonyabb anyagból készül, és a pontozott textúra is hiányzik a hátuljáról, vagyis nyomokban ott van, de épp hogy csak, foltokban. ALPS pedig teljesen máshogy kinéző tapipadot gyártott mint ez. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
mazsonpopo #109157 üzenetére
A szar átalakítókkal vigyázz csak, mert okozhatnak bajokat úgy olvastam. De ha találsz egy jót ami tényleg működik, valóban remek gép lehet.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Érdekes X240 bille masszívabb mint a T440s. Kicsi flex van benne de lófütty ahhoz képest. Gondolom ez a kivitelezes/rogzites miatt.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Tudom hogy ezért kapni fogok a pofámra, viszont ez most tényleg gáz.
Tegnap vettem egy 3740QM-et a főnitöl (amit természetesen és szerencsére vissza vásárol) , erre kivásárloják ma reggel alólam az Elitebook 8460p-t.
Van valakinek esetleg egy T440p-je eladó?
Ugyanitt: HD-s T440p-be simán mehet ugye a FHD/1600-as kijelző ügye? Jól emlékszem hogy a kábel "elő van neki készítve", és nem kell cserélni?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
mazsonpopo #108984 üzenetére
Ha rohadt elvakult vagy veszel egy origit ami még működik és felujittatod. Új cellát tesznek bele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
(sry, edit idő lejárt)
X230 kérdések: olvastma Intel Gfx driver modot, PWM freki módosítására, viszont valamiér nem találom meg sehols sem.
Másk: 40-es szériánál van Fn Lock (FnEscape), X230-nál van valami ilsemi lehetőség? T440s-nél a simán meghagyott van, azaz FN Locked. Viszon két gépnél ez a különbség megöl. X230-nál simán tolnék egy FnF5-öt lapot frissíteni, és erre repgép módba megy. -
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108857 üzenetére
Hogy lehet valami ilyen szinten pointless ennyire menő? :DDD
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
lsebestyen #108833 üzenetére
Ha drályweres, akkor DDU-val vasald le, majd Intel oldaláról töltsd le ZIP-ben a drivert, és eszközkezelőben told be neki saját lemezről, amúgy vitatkozni fog a telepíő hogy szerezd be a leno-low-tól
-
Ganz-[HUN]
addikt
Nem tudom de a T440s hangszórójai valami rohadt furcsák. Van egy hang tartomány (Pl. SOAD - Toxicity elején a gitár szóló) ami rendesne életre kel, és kiszáll a gépből eszméletlen térhatással. És ezt csak ezen a gépen hallottam még eddig.
De amúgy meg pocsék és recseg
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108819 üzenetére
Flexi kijelzojebe van egy hajszál... :U
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest