- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
L4D1K
őstag
-
spiky03
veterán
Hát lehet.
De majd vissza állítok mindent a mérési eredményre, és majd akkor meglátjuk, hogy milyen lesz.
Igen, ezt írtam is, hogy tuti nem az én rendszerem volt ott a képeken
De ugye én, mint kis mezei házimozifan, ezeknek a hangfalaknak is örülök ám.
Jobban szólnak, részletesebben, mint amik voltak, a kis yamahák. (és ezen még a kábel csere is hátha dob még valamit)
Persze azt tudom, hogy nem ér fel egy hihg-end hangfal rendszerhez. Mondjuk ilyet még nem is hallottam, de majd jövőhét vasárnap a házimozishow-t biztos fogok -
Jamboo529
senior tag
Tökéletesen igazat adok neked!
Lehet, hogy meghallanám a különbséget én is, és biztos vagyok benne, hogy egy jobb hangfalszett nagyobb élményt nyújt(hat).
Kérlek, hogy akkor induljunk el így:
Van 200-230K forintom, amit mindenféle szívfájdalom nélkül el tud(nék)ok költeni egy házimozi szettre. (erősítő+5.1 hangfal)
TE mit ajánlanál? (Figyelembe véve, a korábban említett két használt erősítő megvételének lehetőségét is.)
Az eddigi hangrendszer amit kiváltanék mozizás tekintetében az az LCD TV-m sztereó hangszórója.
Ehhez képest szeretnék feljebb fejlődni. -
-
Jamboo529
senior tag
Persze, értem én a lényeget, azonban szeretném elmondani az én oldalam is.
Nem vagyok annyira precíz hallással megáldva, hogy a minimális különbségetek is észrevegyem.
Amire most vágyom, az az, hogy a TV sztereó hangszórója helyett legyen valami 5.1, hogy tere legyen a hangnak, és ereje a mélynek.
A bögreszettekről leszavaztatok, 200k körüli pénzből pedig nem tudom milyen jobb cuccot tudok jelenleg kihozni.
Évek múlva, ha majd lesz több pénzem, és esetleg családi házam, elgondolkodom majd egy komolyabb rendszeren, de most panelba 200 alatt nem tudok jobbat. -
Jamboo529
senior tag
Kösz, és ehhez passzolna egy Proson Event 1 szett, egy ilyen SUB-bal?
Mindenki monda, hogy hallgatózni, de nekem se időm se lehetőségem Pestre menni, "csak" emiatt.
Valószínűleg csak mások véleménye alapján fogom megvenni.Ja és javarészt mozira lenne!!
-
ghiro
csendes tag
Sajnos /ha csak a Dalit vesszük alapul/ a magasabb kategóriás pl: Ikon jelentősebben drága.
A concept-hez meg csak azért hogy meglegyen a 2:1 arány nem akartam 100 ft-os erősítőt.
Minden esetre ez már így van ebből kéne kihozni a legjobbat úgyhogy vissza az eredeti pontra:Bejáratás: hogyan?
Kábel tippek?Köszi
-
Kikiri7
tag
na igen csak az a centert és a két hátsó is lényegesen nagyobb mint a bose. Tudom hogy többe kerül mint amennyit ér viszont nincs másik kis hangfal ami olyan hangot adni ki. Filmnél nem fog kijönni annyira hogy concept vagy bose ahogy eddig hallottam őket. Zenénél persze ezért is nem a bose-t akarom zenére
-
L4D1K
őstag
Elméletileg pont annyiba kerül. Az erősítő elég combos a szettben, a hangsugárzókról milyen véleménnyel vagy? Egyébként van tapasztalatod bármelyik onkyo szettel, vagy csak hallottál/olvastál róluk?
Nem kötekedés, de miért éppen onkyo? Nem ismerem a piacot, de ezek szerint jobb ár/értékben mint pl Denon Yamaha Sony stb.. brand ek?
-
L4D1K
őstag
Köszi megnézegettem őket, ez elég durca Onkyo HT -S6405
-
eviktor
tag
Nem gondolom, hogy pont a mozgó kanapé növelné egy film élvezeti értékét, de egy társasházban bármi is mozogjon filmnézés közben, azt nem csak a szomszéd hallja, hanem az egész lépcsőház.
"Szerintem fogalmad nincs, milyen az igazi házimozi hangzás."
Hát ha ehhez két 30 centis szub kell, akkor nem is akarom tudni.
-
xtremetuning
addikt
Én nem azért vettem, mert az electra nem volt elég.
Bőven beszólta a szobámat a maga Rms 650 wattjával.
Azért vettem, mert minőségibb, kontrolálltabb mélyeket szerettem volna.
Ezt csak zárt ládával lehet elérni, viszont zárt ládából 2 db kell min. hogy hozza az 1 db bass-reflex szintjét, ellenben döngések és loudnesses hangzás nélkül. Ja és 1500 watt dobozonként, hogy meg is mozdítsa a membránokat.
Sok előnye van a nyitott ládának, többek közt kevesebb energiával lehet relatíve nagy hangot produkálni. Ellenben a minősége hagy kívánnivalót magy után.
Nálam a zárt láda a csúcs, oda viszont kell az energia. -
eviktor
tag
25 m2-es a szobám, de csak 20 centis a mélynyomóm, de remeg az ablak a keretében. Gondolom az általad javasolt megoldás egy szeparált családi ház átalakított pincéjében tud működni, de társasházban semmiképp. Attól félek az "ütős mélyek" ütős szomszédokat eredményeznének.
-
-
hkari
őstag
Most ez is egy lehetőség: Swans D3.2B-F
Erről esetleg van tapasztalatod?
-
ginola
addikt
Inkább egy nagy doboz, ami kitölti teljesen a fakkot, mint valami kisebb méretű, ami szinte elvész benne.
Szia ezt a mélynyomóra értetted, vagy a frontokra? Ez beépített bútor, így vettem a lakást, a házimozival együtt, ezzel a szekrénnyel. A hátterek tényleg közel vannak, "de elfogy a fal"
A magassugárzók a front és hátterek esetében 105 cm magasan vannak,a kanapén ülve ez nálam pont fülmagasságnál van. Jó így?
A TV mögötti helyet lefényképeztem, szerintem elég helye van szellőzni, szerinted? A szekrény eléggé mély 65 cm.
Tanácsaitokkal sokat segítetek.
BBéci köszi, és várom hasznos válaszod -
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ginola
addikt
Egy amerikai konyhás lakásban lakom, sajnos a nappali fala , ahol a tv és a többi cucc is található egy faltól falig szekrényben van , amit nem tudok máshova rakni semmikép a mérete:
-hossza 3,9 m magassága 2,8 m, ezt sehova se tudom rakni mivel egy 40 nm es lakásban élek. A hálóm 2,8×2,8m-es, ahol egy 2,2×1,8-as ágy van más nem fér el.Viszont ötletet szívesen várok, torzul gondolom a frontok hangja ezért írod, esetleg kifejtenéd?
-
ginola
addikt
Sajnos vagy mozizom és a ruháim zsákba vannak, vagy berakom a szekrénybe.
Mit érdemes oda rakni szerinted, a hely méretei 87 cm magasság 26 szélesség mélysége 60cm és a hely, ahol van a földtől 42 cm-ről indul. A szekrény hátul nyitott és a faltól kb 40 cm-re van a faltól.
-
robi-k
őstag
A Marantz 7005 valóban prémium osztálynak számít, de amit írtam véleményt, azok képviselik, akik már már több 10 éve árulják és főszervizként javítják ezeket a készülékeket, 100-as darabszámban.
A súllyal kapcsolatosan nem teljesen értek egyet veled: a beépített alkatrészek, de főleg a kívánt kimeneti teljesítmény eléréséhez szükség transzformátor teljesítménye és a tranzisztorok hűtését végző bordák szükséges hőátadási mérete elkerülhetetlenül magával hozza a méretet és súlyt. Tehát van összefüggés. Természetesen, ha kapcsolóüzemű táp lenne benne, akkor az kisebb méretet és súlyt képviselne, de valószínűleg egyben hangminőségromlást is előidézne.
És a másik megjegyzésem, hogy attól, hogy egy készülék újabb mint a másik, nem következik automatikusan az, hogy jobb is (erre sajnos több ellenpéldát is ismerek). -
sears
csendes tag
BBéci: Köszi a választ. Plazma TV-t semmiféleképp nem vettem volna. Nekem ez a TV is nagyon bejön, elégedett vagyok vele nagyon
Azért köszi a tippet.
Ettől féltem h a mélynyomót nem fogom tudni rákötni :S És erről mi a véleményetek?
http://digitalszalon.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=4240&option=com_virtuemart&Itemid=58&vmcchk=1
Igaz h 80000 Ft, de benne van az erősítő és a hangfalszett is. Ez sztetek megéri az árát? Érdemes megvásárolnom? (Nem vagyok vmi nagy szakértő e téren, szal a ti véleményeitekre támaszkodok. De ez a maximum összeg amit tudok hangrendszerre áldozni, és minimum az 5.1! Filmnézéshez, számítógépre és TV-re, valamint médialejátszóra lenne kötve (azt majd csak a jövő hónapban szerzem be))
Itt a gyártó honlapja is:
http://www.eu.onkyo.com/en/products/avx-380-34557.html
Köszönöm a segítséget!
Azt egyébként megkérdezhetném hogy az erősítőknél mi szerepe van a 3D-s kompatibilitásnak? Gondolom hogy a hanggal kapcsolatos a dolog. Eltudnátok röviden egyszerűen magyarázni? Légyszíves
Köszi
)
-
bajnokpityu
félisten
azt nem mondtam,h gagyi.rockra télleg jó.sőt,mivel pici a felbontása,a rossz minőségű felvétel is úgy szól,mint a jó.tök igénytelen ilyenre. ezt sokan nagyon pozitivan élik meg!
én meg elfogadó ember vagyok. miért nincs glóriás smiley?az utolsó sor?nem én mondtam,hanem az eladók!
plusz a cserélt magassal már van tere is.ami meg sztem egy front hangfalnál fontosabb,mint a mély mennyisége. -
spiky03
veterán
Ez pontosan így van, nem itt olvastam.
Akkor ott rosszul írták ahol láttam.
Mondjuk nekem nem gond, ha a koax jobb, mert nekem is azzal üzemel a rendszer.De a HDMI-t jól tudtam
Még mindig nem térek magamhoz, hogy nem tudom úgy megvalósítani majd az összeköttetést, ahogy elképzeltem (HDMI be és ki az erősítőből)
Most egy picit csalódtam a yamahámban
De ugye mit is vártam 80 ezerért... -
spiky03
veterán
Elnézést kérek!
Legközelebb betartom a helyesírás szabályait! (nem gondoltam, hogy ilyen nagy hangsúlya van ennek)És persze mindenkinek köszönöm a hozzáértő válaszokat!
Remélem azért a fentebb elkövetett hibámért még kapok a későbbiekben is választ, az általam feltett kérdésekre...
Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni!
Csupán a tudatlanságomon akartam csiszolni, hogy hozzáértő emberektől kérdezek.
Akiktől kaptam is megfelelő válaszokat.Még egyszer elnézést mindenkitől, akinek kellemetlenséget okoztam volna.
Maradok tisztelettel jó fórumozó a későbbiekben.
-
spiky03
veterán
a tv cask a kép lenne
hangot az erősítő adná
ott koaxon v optikán már átmegy a hang a lejáccóból (ti is ezt mondtátok, nem?)
de mondjuk így meg felesleges akkor már az erősítő hdmi kimenetéről átvezetni a tvbe a hdmi-t
mehet akkor közvetlenül a lejáccóból hdmi a tvbe az erősítő kihagyásával, ha úgy sincs sok haszna -
bajnokpityu
félisten
tudom,emlékszem.
streames srácok azt mondták,h a kipróbált konkrét bronze állóban a silver magasa volt(ami még a goldban is van),de a váltó,doboz,és a mélyben van difi.lehet ez nem volt mindig igy!sztem amúgy ezek a monitorok abban hasonlitanak a dalikra,h főleg mozizni szeretnek.óriási szórt terük volt,igy emlékszem mindkettőre.
focalt még csak autóban hallottam, Extremhez kéne már végre elmennem,meg Tonyohoz,de ez odébb lesz...
-
Caldera1
tag
Az oldalfeszítős az ár miatt eleve kiesik.
Akkor nyugodtan felcsavarozhatom majd a mennyezetre a faltól 30 cm-re, lesz azért tartása a vászonnak, ugye? Úgy értem nem csavarodik jobbra, balra meg ilyesmi. Akinek van vászna annak biztos evidensek a válaszok ezekre a kérdésekre... -
-
kasee
aktív tag
És méréshez a sub on a vágási frekit mennyire állitsam? 50-150 között lehet állitani a subon.
Az erösitö beallitasaiban nem talaltam hogy lehetne valtoztatni a sub vágási frekijet.
Kézi beállitásnál ahol a hangfalak vagasi frekijet allitom ott csak a sub méretét lehet.
hk avr 255 öm vanA center jbl es25, a háttér es20 mennyi lenne a jó vágási freki?
kösz
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sajna "csak" 7mm-es laminált. Ezt engedte az anyagi. Ezt is főként az asthma miatt akartam, mert kicsit elegem van már a szőnyegből.
A csaphornyos költsége kb. háromszor, vagy akár négyszer ennyibe került volna.
Kérdés, a frontok alá mit érdemes tenni, ha tüském nincs, a gyári leszedhető talp, ami szintén fa volt, az viszont nem tudom, hogy hová lett elpakolva, mert úgy voltam vele, hogy úgy sem fog kelleni, valami viszont kéne.
-
Pgabor79
aktív tag
Én meg pont hogy szeretem ha együtt a család, Úgy hogy nem panaszkodom! Én alakítottam így, még ha ez nem is kedvező a mozis hobbimnak... Kompromisszumokat kell kötni mindig. De az tény hogy ha még egyszer házat építenék akkor az teljesen más lenne. "Elsőt építed az ellenségednek, másodikat a barátodnak harmadikat magadnak...." mondás teljesen igaz. Mindegy, jó ez nekem így! Úgysincs nekem időm non-stop mozidélutánokra! De ez már nagyon OFFFF
És hogy valami a témába is vágjon: Szalagfüggöny szerintetek mennyire jó csillapítás szempontjából?
-
erdoke
titán
Ezek nyilvánvalóan egyéni prioritások, hogy mit minek rendelünk alá. A legtöbb ember nem több száz m2-es házban lakik, ahol a hálószobákat megfelelően el lehet szeparálni a nappalitól, vagy netán egyenesen külön házimozi terem van kialakítva. A tipikus 50-130 nm-es lakások, sorházak és kisebb családi házak esetén még okos tervezéssel se valósítható meg rendesen az akusztikus leválasztás, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb szociális tevékenységhez a nagyobb terek kialakítása kedvező, nem pedig a szeparált helyiségeké.
Mindezek mellett persze a behajtott ajtón átszűrődő tompa zaj mellett egy fáradt gyereknek simán tudni kell aludni. Nálunk is előbb ébred fel a feleségem, ha lőnek, autós üldöznek, vagy éppen vágtáznak, mint a gyerekek.Mint az élet legtöbb területén, a házimozival is kompromisszumokat kell kötni legtöbbünknek, úgy a minőséggel, mint a hangerővel.
-
Pgabor79
aktív tag
BBéci!
Ezzel csak az a baj hogy a mozi a 48 nm-es napali-konyha-étkező együttesben foglal helyet, nem tudom magamra zárni az ajtót. 11nm-es hálóba nem akartam betenni semmilyen rendszert.
Amúgy a nagyobbik gyerkőc már csípi a mozizást, de a filmek jelentős többsége még mindig nem való neki. Kicsi lányom meg állandóan rángatja a kezem mikor leülnék egy kicsit filmezni. Neki nem tudom mondani hogy menj a szobádba babázni és csukd be magad után az ajtót...Este takarodó után meg nem szeretek mozizni, mert nekem csak akkor élmény ha érzem is amit hallok. Ha nem így lenne akkor bögreszettem volna.
Nagymamák 20Km-re... Néha egy-egy hétvégét ott töltenek, akkor szabad a vásár (Minden tekintetben, így nem mindig mozizás a vége...). -
rudymester
senior tag
Én főleg filmezésre használtam. Namost egy 19 hónapos gyerek mellett nem lehet üvöltetni a rendszert (mégha csak egy Yamaha NS-P110 szett is). Januárban meg jön a második gyemek, aki meg pláne nem fogja kedvelni. Feleségem nem értékeli nagyon szintén a dolgot, szóval felesleges. Porfogó és most nagyon jól jönne kis pénz is.
-
eviktor
tag
Attól félek nehezen tudnák befogadni az olyan jelenteket, amikor Anakinról a lávafolyó mellett leég a bőr és a hús (előzőleg meg leszakad a lába talán). Vagy amikor a a gonosz terminátor fejbeszúrja egyik áldozatát. A házimozibarát filmek többsége vagy tele van agresszióval, vagy nem érdekli a srácokat és ugrálnak apa hasán, hogy hajtogassunk inkább papírrepülőt. 7 éves kisfiamnak mutattam jelenteket a Transformesből. Látszólag élvezte, de 20 perc után kérte hogy most nézzünk inkább egy kis kisvakondot. Persze van olyan ismerős család, ahol a 7 éves gyerek már látta a Jurassic park 1-3-at. Velük ellentétben nálunk nincs gond az éjszakai bevizeléssel.....
A zenehallgatással nincs ilyen gond, de a számomra normális hangerő számukra elviselhetetlenül hangos.
-
Z_A_P
addikt
Hmm..hat ha tenyleg igy lenne akar meg jo hir is lehetne. Csak nincs viszonyitasi alapom, igy fogalmam sincs hogy a kanapen keves, vagy a falhoz kozel sok
A falnal szinte a "mellkasomban is erzem", mig a kanapen csak "szol". Termeszetesen nem nagy hangerorol beszelunk, csak normal.@jos3ph
Mélyládát próbáltad már pakolászni?
Eleg limitalt hely van ra, balra-jobbra kb 50 cm. A faltol kb 20 cm-re van, nem is tudom nagyon kijjebb huzni.Fázisfordító megfelelő pozícióban van?
Ez mit is jelent?
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest