- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #22218 üzenetére
A minőségi zene, mint fogalom nem konkrét, mindenki számára mást jelenthet.
Sokszor írtunk már erről, újat nem tudok mondani.
Rengetegen hatalmas elégedettséggel, örömmel hallgatnak zenét 100000 forintnál olcsóbb AV erősítőkkel, sőt, Logitech és Genius "izékkel" megszólaltatva.
Számomra a Denon AVR-3802 már sztereóban is valamennyire minőséginek számít, azért vettem meg. Picit pontosítanék, ezt tartottam a legolcsóbb, már zenehallgatásra is alkalmas házimozi receivernek. Újonnan 340000 forintba került, a maiak közül szintén a hasonló árkategóriába tartozókat ítélem jó hangúnak.
Volt szerencsém sokkal drágább és jobb házimozi erősítőket, előfok/végfok párosokat kipróbálni, használni, azokhoz képest az én Denonom a fasorban sincs.
Szintén teszteltem felső és csúcskategóriás sztereó erősítőket, azok lemosták az előbb említetteket. A Mark Levinson szettet már meg sem említem, ami a világ egyik legjobbja.
Összefoglalva: egy házimozi erősítő is lehet jó sztereóban, de az már sokba kerül, és bármelyik árkategóriára érvényes, hogy feleannyiért jobb egy kétcsatornás készülék.
Legjobb megoldás a frontokat egy jó sztereóval hajtani.(#22219) Mustármag
Szerintem a 3-5 éves CD-játszót még meg szabad venni, az annál idősebbektől én ódzkodom.
A hifis topikban szoktak mesélni kiváló "ezeréves" lejátszókról, amiben lézerfejet cserélnek, kicsit tuningolják és remekül teljesít. -
fatallerror
addikt
válasz
python1 #21965 üzenetére
ami alkalmas rá, olcsó megoldásként legalább 20 mm-es bútorlapra gondoltam az talán elég tömör h legyen súlya de nem nagyon gondolkodom még rajta, a lényeg h polcsugárzó kerül rá.... bár ezt sem árt tisztázni legalábbis kb-ra h mennyit kell erre is szánni bár ezt apu bevállalta anyagilag és elkészítésileg is a terveim alapján
holnap elkezdem küldeni az önéletrajzom, vagy 53 helyre elküldöm első körben és ha mákom van és kapok egy hónapon belül munkát akkor már tavasszal megveszem a frontokat az erősítővel
álmodozom nyah....
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #21945 üzenetére
Már leírtam : sosem áll össze
Mindig van/lesz lehetőség a fejlesztésre pozitív irányba (erről a gyártók-fejlesztők gondoskodnak). Én inkább azt mondanám, azon a szinten vagyok, amit már bőven elfogadhatónak tartok az én kis maximalista agyammal is.
És bazi sokat dolgoztam ezért a 'privilégiumért'....
-
Tomate
veterán
válasz
python1 #21920 üzenetére
Köszi! Ebből következő kérdésem. Van egy Prodigy HD2-es hangkártyám analóg RCA kimenettel amit az erősítőre szeretnék kötni. Ez mellett az erősítőre van kötve HDMI-vel a gép, majd megy tovább a tv-re a jel. Nos ilyenkor az erősítő leszedi magának a hangot és azt tolja. 3 HDMI csati van egy BD, egy DVD és egy TV/Sat. Ugyan ezeknek megvan az RCA hangbemeneti részük is. Hogy tudom beállítani azt. hogy egy módon belül tudjak váltani HDMI-hangbemenetről RCA hangbemenetre úgy, hogy közben a képem a tv-n maradjon? Nyomkodtam, de nem találtam sehol ilyen beállítást. Mert ha másik módra kötöm be akkor van hang, de a kép akkor elmegy mert az erősítő megszakítja a képjelet és nem küldi tovább a tv-nek. Az erősítő egy Pioneer VSX520
Hátulja esetleg: -
fatallerror
addikt
válasz
python1 #21903 üzenetére
jaj én de utálom a szinkront, sokat ront egy filmen, studiohangzást ad neki, nem érzed az atmoszférát (bár néha az eredetiben is kell studiozni)....
a filmek 98%-át eredetiben nézem, néhány régi kedvencet nézek csak szinkronosan..
de ez szubjektív, csak úgy mondtam h én nem szeretem a szinkront -
fatallerror
addikt
válasz
python1 #21897 üzenetére
"Ha igazából meghitt zenei élményre vágyok akkor jó ital mellett kényelmesen,letisztult,kiegyensúlyozott idegi állapotban teszem."
tehát részegen
én élvezem ezen a szaron is a zenét, nem a világvége csak nem szabad felhangosítani mert akkor már összefolyik nagyon és az csak ricsaj
azért nem csak high-end cuccon jó a zene, vagy inkább úgy mondom h élvezhető
de nyilván ha meglesz az A3-as vagy a Q300-as akkor már én se akarok lejjebb adni :]
BBécinek az a rossz h hall egy csomó high-end cuccot és utána "hazamegy" a szintén nem olcsó cuccához és berak egy zenét akkor annak tudatában h hallott jobbat lehet húzza a száját és azt mondja h "ejjj" -
bittehilfmir
tag
-
Dorian
félisten
-
-
fatallerror
addikt
válasz
python1 #21596 üzenetére
igen, szerintem is elértem arra a pontra h kb van fogalmam a dolgokról és ennél tovább nem lehet gondolkodva menni, dehát annyira ismerhetném már magam h hamar körbetudok járni egy témát ezért elég lett volna csak 2-3 héttel előtte utánajárni....most ez volt a pótcselekvés a vizsgákra tanulás helyett nem más :]
majd lesz valahogy addig meg figyelek -
BBéci
legenda
válasz
python1 #21517 üzenetére
Jó a Denon, de az Arcam AVR350 hangminőségben és teljesítményben legalább egy kategóriával magasabbra pozicionálható, mint a 38XX sorozat bármelyik tagja.
10 hónapig használtam AVR300-ast, és a többi is volt nálam, hosszabb, rövidebb ideig. A/B tesztben hasonlítottam mindegyiket a 3802-höz. -
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #21496 üzenetére
Az állvány legalább olyan fontos eleme a rendszernek, mint a többi. Nagyon nem mindegy az elcsatolás. Nem csak az erősítőre, minden komponensre hatással van.
A nagy (finite elemente, grand-prix audio, mana) cégek külön hangolják pl. végerősítőhöz, előfokhoz, cd illetve média játszóhoz. -
Thuglife
senior tag
válasz
python1 #21465 üzenetére
Ezt nézted? Denon AVR-3806
-
törölt tag
válasz
python1 #21081 üzenetére
Erösitők ugye többfajta van,(itt most nem az "A" "B" "D" osztályra gondolok) hanem a az alapkapcsolásukra miszerint közös emitteres,földelt kollektoros,földelt bázisú,stb alapelvű erősités létezik ezeken belül is lehet integrált, csöves, tranzisztoros, elektronikus, szénerősitéses, mágneses,stb megoldású.És ezeken belül is van elektronikus,negativ visszacsatolásu,teljesitmény,stb.erősitő Na ezekben egy erősitőben többet alkalmazva valósul meg a hibrid erősitő. Diszkrét erősitő.egyenkén tehát csatornánként külön-külön erősít külön végfokokra osztva így egyméstól függetlenek,mig az IC vagy un.egychipes,tehát ahol közösen erősitik a kimneő csatornák összességét, azon erősitők kimenő jelei nagyban függnek egymástól.
Ezt sokkal nagyobb mélységében nem ismerem, max ilyen mükedvelői szinten,javaslom fordulj részletekért a Hi-fi topicba,vagy Bécihez,illetve KTTech-hez.
És a Pioneer cikket linkeld légyszi. -
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #20986 üzenetére
Én a 0644-es Wbt-ket használom. Nagyon jó hangjuk van. Anyagukból adódóan demagnetizáltak, nem szednek össze zajt. Banándugóban nr.1 a cég.
Forrasztásról annyit, Nekem, mikor megjöttek a Transparent Ultra kábeleim, sarukkal érkeztek. Gyárilag is forrasztva van (ha nekik igy megfelel, én sem vitatkozom velük..
). Én cseréltem le őket az emlitett Wbt banánokra. Meg kell hűteni forrasztás közben és nagy teljesitményű Weller páka sem árt hozzá. Plusz én Wbt cint használok, és már láttam pákát közelről....
Ha kell segitség, szólj, de Kácsáék is vállalnak szerelést valami pici pénzért....
(...nem szeretnék vitát generálni, de komoly kábelek esetén stabilabb megoldásnak tartom a forrasztást, mint a krimpelést. Gondold végig a krimpelést két kis csavar fogja a banán házához szoritani, ellenben a forrasztást nagyobb felületen tudod felvinni. SZVSZ ).
-
törölt tag
válasz
python1 #19876 üzenetére
Én tökéletesen értem és kijavitalak ha meg nem sértelek:
1: Az ohmikus ellenállást nem csak az örvények hanem sok más tényező,többek közt az atomok saját hőmozgása adja,lásd villanyvasaló ellenállása.
2:Magasabb frekvenciákat épp a vékonyabb kábelek viszik gazdaságosan,és nagyobb hatásfokkal.
3. Igen kilép,de csak pár mikronnyit,(engem is nemrég világositottak fel róla).
viszont igazad va a tekergetésnél erre még egy ok: a hajszálrepedéseken átüt az áram és mikroégések keletkeznek benne,amelyek jelentősen megnövelik az ellenállást: a réz I oxid félvezető tulajdonságokkal bír.Alacsony hömérsékleten nem vezet. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #19663 üzenetére
Baromi rosszul gondolod!
Az efféle kérdések feltevése helyett próbálj ki néhány kábelt, hallani fogod a különbséget.
Egy nagy kábelgyártó cég - Kimber, Vanden Hul, Audioquest, Wireworld, QED, Nordost, Siltech, Harmonic Technology, Transparent Audio, és még sorolhatnám reggelig - termékei között is brutális különbségek vannak.
Ki nem jár a földön???(#19660) kezdocske
Totálisan elhibázott ötlet a DVD-felvevőt HDMI-vel csatlakoztatni az erősítőhöz. Fel nem foghatom, ezt hogyan találtad ki??? -
clarlet167
csendes tag
válasz
python1 #19271 üzenetére
Lehet csak túlságosan pesszimisták az eladók, de ahol fellelhető volt MO-on a prime, ott mindenhol azt mondták hogy nincs, és nagy valószínűséggel már nem is lesz, mert az importőr már az új modelleket fogja hozni.
Ha ez így van, figyelni kell a használtpiacot. Nekem sikerült 80-ba ráakadni egy 1 hónapos darabra.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest