- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
#09634560 #16771 üzenetére
De mi tehetett be neki ?
Tehát átszállítottuk egyik helyről a másikra, kb 2 km, kocsival , normálisan. Majd behoztuk 2 perc, elkezdtük összedugni, kész. Zenebona be, és kb egy feles hangerőt nyomtuk. Onnantól füst, és a bal oldali hangfal csak búgott.
Persze felcseréltük, kompoziton is átdugtuk máshova, kábel is. A bal oldali csatorna halt meg. És a füst szag abból az ellenállás?! fehér téglalap szerűből jött, vagy az alatta lévő kondiból.
-
Dictator^
veterán
-
bela7562
csendes tag
válasz
#09634560 #16743 üzenetére
A sóher szüzmáriájukat
,azt hittem megdobják alapból az embert valamivel
Onkyo 308,de még dobozban,szóval nem tudom mit kellene vennem hozzá.
Esetleg egy tippet megköszönnék,illetve akinek ilyen szettje van,segithetne a hangfalak ill erősitö beállitásában ,sajna nem értek hozzá nagyon,de lelkesen olvasgatok
köszönöm. -
Gabor970
addikt
-
Móci
addikt
válasz
#09634560 #16616 üzenetére
Jól gondolod!
A fallal az a gond, hogy az ablak meg a szekrény között talán 50 cm távolság van, így az ajtó nyitása elég necces lenne.
Az ágy meg az asztal közé sem tudom tenni a jobb frontot, mivel ott sincs elég hely hozzá.
A legegyszerűbb megoldás egy szekrénysor csere lenne, de arra most nincs keret. -
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16573 üzenetére
Elégedett vagyok, és mostanában újranézem a filmeket, amiket az évek során összeszedtem
Legfőképpen mkv-kat, de van jópár bluray filmem is. Örömmel hallgatom a filmek apró részleteit (legyen a ajtócsukódás, kulcs csörrenés, kutyaugatás stb)...illetve a súlyos robajokat (pl Világok harca)
. Nehéz lenne most néhány mondatban leírni amit hallok... Szóval nem bántam meg h váltottam...az Onkyo -t találtam árban-szolgáltatásban nekem megfelelőnek...bár az analóg bemenet nagyon hiányzik róla...ill a QLN nagyméretű centere (2 x 16cm) is nagyon bejött...nagyon jól passzol a többihez (egységes hangszórókészlet) és 40Hz-en megy a vágás minden csatornán (sub 80Hz)...most már a szubot is sikerült beállítani...félhangerő és -4dB lett a végleges beállítás.szóval
öröm boldogság...
-
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16571 üzenetére
Nem olvastad figyelmesen az előzményeket...nekem VOLT ilyen..továbbléptem....a jelenlegi cuccom ott van az adatlapomon...félreértettél...eszem ágában sincs vitatkozni erről...főleg h mindenki ilyet vegyen nappaliba, egy szóval nem mondtam...olyan cucc amilyen, nem érdekel már különösebben...pont.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #16545 üzenetére
Ha arról lenne szó, hogy térhatású, surround hangzást akarunk létrehozni a lehető legjobb ár/érték aránnyal, akkor szóba jöhet a Z-5500, de a házimozi fogalma szerintem mást jelent. Olyan képet és hangzást, ami otthon marasztal, eszedbe nem jut moziba menni.
Ahogy írod, arról még nem hallottunk, hogy valaki kidobta a házimozi rendszerét és Z-5500-at vett volna helyette, viszont a fordítottja mindennapos eset.
-
lean
aktív tag
válasz
#09634560 #16541 üzenetére
Nekem volt ilyen cuccom: az én véleményem az, kb 16-18nm-re, füllel észrevehető torzítás nélkül elegendő hangnyomást produkál, mozira/játékra alapszintű igényeket feltételezve megfelelő...hozzáteszem egy jó minőségű hangkártya szükséges hozzá, analóg kimeneten hajtva...így tulajdonképpen bármit meg lehet szólaltatni rajta...akár Blurayt is megfelelő szoftveres lejátszóval (amilyen minőségre képes azt lefedi a szoftveres dekódolás szvsz, tehát nem biztos ha lenne is HDMi/sokcsatornás analóg bemenet rajta, sok minőségjavulást el lehetne érni...)...kategóriájában teljesen jó választás sztem, bár sok "gyári" hibával rendelkezik, amiről a topikjában bőven van szó....
-
Roxeus
tag
válasz
#09634560 #16320 üzenetére
Köszönöm, mérlegelek.
Még arra a kérdésemre nem kaptam választ, hogy van ez a remek ajánlatom egy ismerősömtől egy régebbi Yamaha RX-V359-esre. Kb. 8-10k-t kellene ráfizetnem a jelenlegi RX-V395-ösre (még régebbi, de a mai napig hibátlan, csak az optikai bemenet, és a Dolby Digital manapság már-már nélkülözhetetlen)
Egy Wharfedale szett van hozzá (Valdus 200 + WH-2 Center + WH-2 Surround + WH-208 Sub)A számozás szerint alatta van, de a 359-es kb. 3 éves belépőszintű modell lehet. Kérdésem lenne, hogy belemenjek-e egy ilyen átmeneti megoldásba, vagy érdemesebb lenne ehhez a szetthez egy komolyabb, HDMI-s erősítő? Illetve a "hangminőséget" és a szolgáltatásokat tekintve mennyi előrelépésre lehet számítani? (remélem azért nem lesz downgrade
)
-
dabadab
titán
válasz
#09634560 #16338 üzenetére
"nagy áramok folynak arrafelé.És magasabb frekvenciák"
A cat5 kábeleket 100 MHz-ig tesztelik, ahhoz képest az a 20 kHz nem igazán magas
Power over Ethernet alkalmazásoknal meg max olyan 50 W-ot visznek át ilyen kábeleken (ez folyamatos terhelés, nem csúcs), szóval ezek miatt olyan nagyon nem kell aggódnia - az utóbbi miatt azért sem, mert ilyen alkalmazásoknál mindig több kábelt fonnak össze.
kimi02: valószínűleg nem a kábel hangja változott, hanem az orbitofrontális cortexetek aktivitása meg a neurotranszmitter-szintek.
-
Roxeus
tag
válasz
#09634560 #16315 üzenetére
Hát ez nem túl jó hír, hogy csak stereoban...
Jelenleg ott tartok, hogy a notebook HDMI kimenetére kötöm a TV-t, akkor csak a belső hangszóróból szól a hang (mivel a régi av erősítőn nincs optikai bemenet). Így jelenleg az analóg D-SUB kábel, és a 3,5mm stereo jack az ideiglenes megoldás.
Már jó ideje tervezgetem egy hd médialejátszó, vagy egy komolyabb HTPC építését/beszerzését, de szerintem ezeken kell hogy legyen a HDMI mellett optikai hangkimenetnek.
Az általad említett Denon is tudja a HDMI-ről a hangot levenni?
-
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #16013 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most aztán guglizhatok, olvashatok, mert tök hülye vagyok a dolgokhoz, de már van kiindulási alapom, tényleg köszönöm!
Ezért szeretem e Prohardvert! Bármilyen témában kérdez a tök süket kezdő, mindég van olyan segítőkész fórumlakó aki elnézi a tájékozatlanságot és segít elindulni a lejtőn. És ebből guglizás, kérdezés, vásárlás, kipróbálás, tapasztalat szerzés, saját vélemény alkotás majd saját tapasztalatok átadása lesz, amivel a pozítv visszacsatolású kör bezárult.Tehát: nem haragszol meg, ha fogok még kérdezni?
-
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #15940 üzenetére
Köszönöm válaszod! Mit hallgatnék? Egyenlőre médialejátszó 5.1 hangját, tehát HD filmek + valamilyen elektronikusan létező (mp3, stb.), max. CD-DVD zenék. Pl. "analóg" lemezjátszót (pedig van egy 20 éves Akai) nem tervezek rákötni, mert nincs hely neki, pedig lemezeim vannak dögivel
-
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #15768 üzenetére
Így van (ezt írja a kézikönyv is). Lényegében ez is egyfajta virtuális térhatás egy pár front esetében, amik ráadásul még közel is vannak egymáshoz.
A sorround modes menüben tudod állítani. Ha nem szeretnéd, tedd "auto select"-re az erősítőt, akkor az eredeti blu-ray hangsávot kell (pl. dolby tru HD, vagy DTS HD-MA) megszólaltatnia (ez jelenik meg a kijelzőn). -
csigafej
tag
válasz
#09634560 #15741 üzenetére
köszi szépen!
esetleg azt nem tudod hogy ez Heco melyik hangfala, mert az oldalukon nem találtam róla...
[link]szerinted érdemes egy ilyet megpróbálni? megér ennyit?
Mission-t, JBL-t ebben az árkategóriában nem találtam még (esetleg típusokat tudnál mondani), Wharfedale-ből vr400-at ajánlották, olyat pedig megintcsak nem találtam még ebben az árkategóriában.
köszi előre is
(ha túl sok a kérdés, abbahagyom...)
-
csigafej
tag
válasz
#09634560 #15736 üzenetére
köszi a gyors választ, a képet csak illusztrációnak raktam be, nem pont erről a falról lenne szó, csak ugyanaz a típus...
írtad hogy újonnan hasonlóakat lehet venni, milyen hangfalat tudnál ajánlani ebben az árkategóriában (30e környékén)? használt vagy új mindegy, fontos hogy basszusa viszonylag jó legyen, nem vagyok egy vájtfülű de valahogy mégis szóljon...
köszi
Gyuri -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15712 üzenetére
Igen, látom, fáj is a szivem. Hát ezt most kihagyom. Az a helyzet, hogy adtam magamnak 1-2 évet, mire meglesz a rendszerem és jelenleg sehol sem vagyok a pénzgyűjtésben.
Minden érdeklődésem a tanulás részét képezi. Azért érdeklődöm mindenről részletesen, mert minden hasznos dolgot kinyomtatok és amikor a vásárlás előtt állok, akkor újra átolvasom és mérlegelek. -
madgie
titán
válasz
#09634560 #15702 üzenetére
A múltkor offba tett Musical Fidelity cuccot (HTP előfok- HT600 5.1 vég - DVD1 dvd játszó) kompletten odaadta volna a srác szerintem max 350-ért, de akárhol hirdette eddig itthon, mindenki beszámítósdit játszott, neki meg a pénz kéne. Fent van most az ebay-en az egész, ha valakit érdekel: HTP, HT600, DVD1
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15690 üzenetére
Jó, akkor majd meglátjuk. Csak azért érdeklődöm, mert olvastam itt, hogy melyik hangszórónak hova kell esnie, meg ilyesmi. Mondjuk akármire is lenne szükség, mindenképp csak normális hangfalálvány jöhetne szóba, nem ilyen házi tákolt akármi.
Lenne még két kérdésem:
1.) Három erősítő, mindhárom Denon: Avr-1508, Avr-1311, Avr-1610. Jelenleg 10.000 forinton belül vannak. Azon kívül, hogy nem teljesen egyforma csatlakozókkal rendelkeznek és nem ugyanolyan 'kodek' van bennük, van még valami érdemi különbség köztük? Tehát, ha kiválasztom az ideálisat akkor gyakorlatilag mindegy melyiket választom? Vagy van valami amire figyelnem kell?
2.) Ezek a Denonok, meg tudják érdemlegesen szólaltatni a korábban említett Mission MV-8 szettet és mondjuk a Heco Victa 700-as szettet? Ha igen, akkor megéri a Heco-t venni? Vagy ezek az erősítők annyira belépő kategóriájú készülékek, hogy majdnem mindegy? -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15684 üzenetére
Au! Ez igen komolynak néz ki! És ez érvényesíti is az erősítő és a hangfalrendszer árának összefüggését, mert eddíg a Denon 65-80 ezres kategóriáját nézegettem.
Ezzel igencsak megoldott lenne a hangfalak elhelyezése is, már ami a magasságot illeti. Így biztosan egy magasságban lennének...
Amúgy egy ilyen álló doboznál előfordul, hogy állványra teszik? Lehet, hogy nálam kell majd egy 30-40 centis magasítás, mert ha ülve nézem a tv-t akkor ezek az álló hangfalak szerintem túl mélyen lesznek a szem/fül magasságomhoz képest. Csak azért kérdezem, mert még soha nem láttam erre példát. -
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #15645 üzenetére
Most marad a Bbéci javaslata, megnéztem egy működő rendszert
Az a lényeg, hogy a hangfalak jelszintjének beállításakor jegyezzem meg, hogy a stereo erősítő milyen fokozaton van, mivel a master volume utána úgyis hangosítja. Vgayis a az AV használatakor mindig ugyanoda kell állítanom a stereo erősítő hangerő szabályzóját.
Ebéd után kezdem az építkezést, így fogom kipróbálni a cuccot... -
czegee
csendes tag
válasz
#09634560 #15604 üzenetére
Sanci38, Vidala köszönöm a gyors választ.
A hivtalos odalon nézegettem az adatlapját az 5305-ösnek, nem tűnik rossznak a számomra.
Esetleg ha a negatív oldalról közelítenétek meg nekem , hogy mi a hátránya a drágább cuccokhoz képest azt megköszönném.
Meg látom van rajta vmi ilyesmi hogy Compatible with RI (Remote Interactive) Dock for iPod.
Van Iphonom esetleg rá tudom dockolni mindenféle kiegészítő nélkül? Mert akkor további + pont a részemről.A szoba ahova lenne viszonylag kis méretű, 20 m2 körüli. Hangzása jó lenne akkor szerintetek?
Bocs tényleg hogy ilyen egyszerűen fogalmazok de mint említettem annyira nem értek hozzá.Ja és még annyi hogy mi az a hangfal + erősítő páros ami szerintetek a "legolcsóbb" és mindent tud amire én használnám (magyarán 100k felett az első elérhető).
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #15546 üzenetére
Az Onkyo/Jamo összefüggést szerintem a közös hazai forgalmazó miatt találták ki.
A HK és a JBL között sincs szoros együttműködés. Még annyi sincs, mint a Seat és a Skoda között. Egy nagy konzorcium beolvasztotta őket, de teljesen függetlenül,önállóan működnek.
Ezzel az erővel a Beckerhez és az AKG-hoz is lehetne köze a JBL-nek.
Az is lehet, hogy tévedek.(#15548) Termi16
Annak a jellegnek a felismerésére én nem vállalkoznék. Ha Te képes vagy rá, akkor lesz számodra ajánlatom. -
BaLee
addikt
válasz
#09634560 #15385 üzenetére
Na most akkor még pár amatőr kérdés ehhez a csatlakozó témához.
Milyen csatlakozót vegyek az erősítőhöz illetve a hangfalhoz való csatlakozásokhoz.
Sima banándugót vagy villás 45°-os csatlakozót esetleg egyikhez ezt, másikhoz azt? Plusz mire kell figyelni még?
Erősítőm hátulja: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- iPad topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest